Julbakshelg

2011-12-12 19:25:37
Min Dag
I helgen har jag bakat julgodis.
Chokadtryffel som vägrar att stelna och att fås ut ur formen. Har haft den i frysen i nästan två dygn nu, och när jag kollade till den i morse ville den inte riktigt komma ut ur formen än. När jag lirkade lite med en kniv fick jag till slut ut en bit i två delar, och inte riktigt i den formen som var tänkt. Jag åt upp bitarna men ska försöka få ut de andra på samma sätt (och inte äta upp dem på en gång, men de är ju så goda!).

Chokladfudge som inte riktigt ville bli som den blivit de andra åren. Men den smakar som den brukar i vart fall, och det är väl huvudsaken!

I söndags bakade jag och Patrik lussekatter och pepparkakor. Men Patrik tröttnade efter en stund och ville äta upp all deg istället för att baka ut den (fast det fick han inte. Bara några småklumpar).


Vi köpte fler pepparkaksformar i år i form av skogens djur, som älg, snigel, ekorre (som Patrik gjorde ett stort ekollon till) och varg (fast Patrik är mycket säker på att det är en räv). De är inte med på bilden.


Och eftersom min kamera fortfarande inte är i mina ägor blir det de här två gamla bilderna från förra året när fransyskorna tillsammans med Wille och Kristin var hos mig och bakade juliga bakverk! Lussekatterna ser ungefär likadana ut i år.

På söndagseftermiddagen gick vi till farmor och farfar för att farmor har fyllt år. Har nog aldrig blivit bjuden på så många bakverk på en och samma gång! Puh!

Hoppas ni hade en finfin helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0