Första körning i snön och bil som inte startade

2012-01-22 13:49:00
Min Dag
Igår snöade det, och det rejält och ordentligt! Körde hem från Patrik (hade sovit över där och fått lov att låna pappas bil) någon gång på förmiddagen och redan då hade det hunnit komma ett litet lager. För säkerhets skull körde jag motorvägen för att det oftast är bäst vid sådant väglag.

Efter att Patrik hjälpt mig att göra rent i akvariumet skulle han åka hem med bussen igen. Då hade hjul- och fotspåren från imorse redan hunnit snöa igen.
Jag körde lugnt och försiktigt till busshållplatsen, och medan vi väntade på den försenade bussen (vilket var väntat att den skulle vara) hade jag på fläkten och vindruttorkarna för att kunna se bättre när bussen kom. Det visade sig inte vara så smart.
När Patrik gått på bussen och jag skulle köra hem igen startade inte bilen. Försökte vrida om nyckeln gång på gång men till sist fick jag ringa hem till mamma och pappa (som trodde jag hade kört i diket) och berätta att det inte gick att starta bilen.

Pappa kom och jag hade visst tagit slut på batteriet. Med startkablars hjälp lyckades jag komma hem igen. Och nu har jag lärt mig att jag inte ska ha på fläkten och vindruttorkare när bilen är avstängd.

För övrigt var det allra första gången jag körde i snö. Kändes lite som att köra på halkan (dock med skillnaden att det inte fanns några speciella säkerhetsåtgärder). Dessutom upptäckte jag att vi har ABS-bromsar på våra bilar.




Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0