Tandläkarbesök och datavirus

2012-01-26 13:31:16
Min Dag
Tandläkarbesöket igår resulterade tyvärr inte i att jag blev av med hela tandställningen som jag hade hoppats på. Dock försvann själva fästena (eller ringarna som tandläkaren kallade dem) som jag har haft längst in i översta käken för att hålla kvar de bakre tänderna så att de inte skulle få för sig att flytta på sig. Känns lite tomt när jag för över med tungan på just det stället de satt, som att det borde vara något där. Dessutom har jag visst glömt bort hur lena ens tänder egentligen är.

När jag kom hem igen visade det sig att Emelie hade lyckats få ett datavirus av den lite jobbigare sorten (Security Shield för er som vet). Ett virus som säger att alla ens filer och program på datorn har fått ett virus (nämnde olika varje gång man försökte öppna ett program) och sa sig själv vara ett virusprogram som kunde ta bort virusen mot en mindre summa i månaden. Jag undrar ju lite över vad som hade händer när man väljer att betala. Får de som har skapat viruset pengarna? I så fall borde det väl gå att spåra dem på något sätt?

I vilket fall så lyckades jag få bort det med Patrik på andra sidan telefonluren och ett antal timmars fixande. Idag har jag installerat ett lite bättre virusprogram till Emes dator och rensat den litegrann så nu ska viruset vara borta!


I väntan på bussen igår.


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0