Bryssel, dag två - turistdagen

2013-04-10 21:08:00
Resor
Andra dagen vaknade vi upp i vår vita, fina lägenhet.
Efter frukosten promenerade vi vår gata ner. Den ser ut såhär från balkongen. Älskar för övrigt att promenera genom en stad som vaknar.
Vi passade på att bocka av turistställena. Här på Grand Place. Stora, gamla byggnader och en historisk plats. Ungefär så.
Vi vandrade vidare genom Bryssel och såg Tintin målad på en vägg. Fint.
Såg lilla, lilla Manneken Pils som finns i ett hörn och är superlätt att missa om det inte är för grupperna av turister och souvernirshoppar i närheten.
Två turistställen sedda och upplevda och vi gick ner till Bryssels loppmarknad som hålls varje dag fram till klockan två. Här kan en verkligen hitta allt. Allt från små porslinsdjur till cyklar och permobiler(!). Såg till och med tvättmaskiner och tv-apparater. Köpte dock inget.
Åkte hissen upp till Palais de Justice och tittade lite på utsikten därifrån.
Vi vandrade vidare mot Parc de Bruxelles. Såg en man som hade en hund lös och deras relation kändes som Tintin och Milous. Fint.
Appropå Tintin så besökte vi seriemuséet som Victor Horta (belgisk arkitekt, återkommer om honom om några dagar) har ritat.
Där fanns smurfar och Lucky Luke eftersom de tydligen är ritade av belgare. Det hade jag ingen aning om.
Och så klart fanns Tintin där. Efter att ha tittat klart handlade jag lite i bokhandeln bredvid och vi åt lunch på muséerestaurangen.
Sedan bar det av upp till Place du Grand Sablon där det finns bra chokladaffärer och en Tashen-affär.
Vi gick hem och smakade på chokladen vi köpt. Jag hade ett glas med mjölk redo ifall det skulle vara spår av nötter i någon av kakorna, det brukar dämpa den allergiska reaktionen för min del. Men det var det inte. Bara himla gott.
Sedan gav jag mig ut på en liten springtur längs med kanalen och sprang runt, runt tills det kändes lagom att gå hem igen.
Och äta middag. Stekta grönsaker med pasta. Och det var vår turisttisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0