Basilikaglass

2014-10-12 11:45:00
Mat och recept
Jag fick färsk basilika istället för blommor när jag fyllde år men en av krukorna började bli ledsen, så igår gjorde jag glass av den. Blev faktiskt väldigt gott, så här kommer receptet!
Det här behövs:
Vaniljsocker, strösocker, ägg, vispgrädde och basilika. Jag hade också i lite citronmeliss bara för att jag hade det hemma och tycker det är gott.
Det behövs även tre kärl som går att vispa i, varav ett av dem går att försluta med något slags lock om du ej har glassmaskin.
Börja med att separera äggvitan och äggulan. Jag använde tre ägg. Ett tips är att hälla äggulan i kärlet som har lock och tänka på att använda vettiga ägg då äggen inte kommer att tillagas.
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Det ska gå att vända kärlet uppochner utan att något åker ut, då är det klart.
Vispa äggulan med en och en halv deciliter socker tills det blivit vitt och luftigt.
Vispa tre deciliter vispgrädde med en och en halv tesked vaniljsocker (i en seperat bunke).
Finhacka basilikan. Det behövs ungefär en hel kruka, beroende på hur mycket basilikasmak en vill ha. (Basilika smakar inte så jättemycket, så det behövs en hel del.) Jag lade ju som sagt till några blad citronmeliss för att få lite mer smak.
Blanda ner basilikan i bunken med äggulorna och sockret.
Blanda också ner grädden och äggvitorna. Blanda, blanda, blanda.
Sätt på locket och ställ in i frysen. Efter ungefär sex timmar är glassen klar. De två första timmarna får en ta ut den ungefär varje halvtimme och röra runt för att förhindra att iskristaller bildas, och så att den blir jämt fryst.
Garnera med basilika- och/eller citronmelissblad. Ät upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0