Piandimeleto, Castello dei Conti Oliva och romare i Sestino

2015-07-28 17:16:03
Resor - Italien
Vi gick upp tidigt på onsdagsmorgonen och åkte efter frukosten till Piandimeleto. Men titta, så vacker stad!
Det var dock inte staden vi skulle beundra, utan besöka Castello dei Conti Oliva och få privat guidning av en vän till Francescas syster. Slottet är mest museum för geologi (har nog aldrig gått och betraktat så många stenar som då) och jordbruk, men kaminer och rummen från när grevarn bodde där är kvar.
Vi fick gå upp på taket fastän det egentligen inte var tillåtet. Notera mönstret på muren!
För övrigt hängde vaktmästaren på vår guidning för han tyckte det var så kul med lite sällskap. Han var så himla gullig och berättade gärna vad han visste om saker och ting.
Det var molnigt men ändå shorts-varmt.
Hej Gürra som ställde sig i vägen för mitt tänkta fotomotiv.
Och hej Dash som också ville stå i vägen.
Men hej klocktorn som till slut kunde få vara i centrum.
Det var högt upp och långt ner till marken.
Vet att jag har visat flera, flera bilder på utsikter men det är ju så vackert överallt och hela tiden i Italien!
Vi besökte även jordbruksmuseet i en sval källare. Där fanns många gamla redskap, kläder och möbler. Efter det åkte vi vidare till Toscana med vår guide för att besöka ett annat ställe.
Nämligen Sestino där det fanns ett romarmusuem. De hade nyligen hittat statyer och det här ståtliga kapellet i staden. Guiden och en som arbetar för kommunen (och som hakade på oss) ville gärna att jag skulle berätta om det här stället så de kunde få fler turister, så de kunde fortsätta gräva fram fler nergömda kulturella skatter. Så åk till Sestino, vettja!
Och det här är också fantastiskt! De mörka bitarna som syns är de de har hittat, de ljusa är sådana de har lagt till efter att ha gissat sig fram/vetat hur det skulle se ut. Som ett pussel fast där en får tillverka några av pusselbitarna själv.
En venusstaty utan huvud och arm.
Efter att ha sagt hej då och tack, tack till vår guide gick vi på restaurang och åt lunch (jag fick mozzarella och melon, nomnom). Fina. <3
Camilla höll en liten teateruppvisning för oss och sedan blev det dags att åka vidare igen, men det tar vi en annan gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0