Risotto med svamp, spenat och brie

2016-01-30 10:20:30
Mat och recept
Hittade brieost till kort-datum-pris (bästa, bästa!) häromdagen, så passade på att göra denna rätt till lunch en dag när jag ändå var ledig från skolan. Det blev så himla gott, så här kommer receptet!
 
Till kanske en lunch och fyra matlådor behövs
- 1 liter grönsaksbuljong (alltså en liter vatten och två tärningar, typ)
- 1-2 schalottenlök/ar (gillar ju denna lilla lök så slänger alltid i minst en extra)
- 4 deciliter risottoris
- 1 deciliter vitt vin
- 60 gram färsk babyspenat
- 150 gram svamp (eller lite extra om en råkar ha det hemma, varför inte liksom)
- 150 gram brieost
- Riven parmesan
- Olja att steka i
- Eventuellt lite smör
- Salt och peppar
- Saft från en citron
 
Hacka schalottenlöken och stek den mjuk. Tillsätt sedan riset och stek någon minut. Koka upp buljongen, också.
 
Häll i vinet och låt koka in i riset. Tillsätt sedan buljongen, lite i taget, och låt koka in i riset (läs av tid på rispaketet).
 
Dela svampen i mindre bitar och stek den några minuter. Peppra svampen.
 
När riset har kokat färdigt är det dags att blanda i svampen. Ett tips är ju att spara några svampar till serveringen.
 
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt både brie och parmesan. Plus lite smör så att det blir krämigt. Rör runt. Det är helt okej att smaka av brieosten innan den läggs i, förresten.
 
Tillsätt finhackad/strimlad spenat och rör runt igen. Glöm inte citronjuicen och att smaka av med salt och peppar. Det ger liksom sita pusselbiten till den här rätten.
 
Nämen sådär, då vare klart. Bara att servera och käka upp. Omnomnomnom.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0