När vi hängde i Seminyak och sedan släppte ut havssköldpaddor - Bali

2016-07-03 15:10:00
Resor - Indonesien
 Idag vaknade vi upp av alarm och käkade frukost på terassen. Vi hade nämligen tänkt att gå på ett yogapass.
 
Vi passade på att ta ett gäng bilder efter att jag upptäckt att det gick att ställa kameran på muren mittemot. Så här är vår lilla terass, och en liten bit av vår tvättställning där vi hänger badkläder och handdukar efter en dag på stranden. (Jag har för övrigt köpt ananasshorts, återkommer om dessa.)
 
Och här är vår pool som vi ännu inte använt, men våra grannar använder den då och då.
 
När vi packat ihop oss tog vi en taxi till Seminyak, en närliggande stad för att gå på yoga, men vi missade precis passet vi hade tänkt gå på. Så vi ryckte på axlarna och vandrade omrking längs gatorna istället för att se staden. Blev för övrigt lurade av taxichauffören att betala 100 000 IDR istället för 50 000 IDR som det enligt taxametern kostade. Han visade upp den sedel jag skulle ha gett honom, och det var en i plast och han sa "no good money". Vette tusan om vi vill åka taxi mer om de kör med så fula tricks, men om vi gör det vet vi ju att de kan göra sådant.
 
Efter att ha muttrat färdigt om taxichaufförens behandling hamnade vi på Petitenget. Ett litet café som fortfarande serverade brunch och som har bra tänkt när det kommer till att maten i största del ska vara ekologisk och från lokala bönder.
 
Annie och jag drack juicer. Så himla goda! Dem hann vi dock dricka upp innan maten kommit, så vi beställde två glas till. Vitaminer och mineraler it is!
 
Käkade urgod omelett med svamp. Och! Och! Och! Glutenfritt bröd. Har inte ätit det sedan jag lämnade Sverige (om vi inte räknar med en måltid på ViaVia). Så bra ställe om en är glutenintolerant och vegetarian, alltså. De hade superkoll på mig och skrev ner alla mina allergier, också. ♥
 
När vi betalat och tackat för oss vandrade vi vidare längs mindre, tystare vägar för att ta oss tillbaka till Kuta. Alltså, det är rätt så vackert här.
 
Palmer och så lite här och där. Och hinduiska tempel (ej med på bild); har tappat räkningen på hur många vi har passerat.
 
Till slut nådde vi stranden och havet igen. Annie bytte om till en version av Sporty Spice, vilket hon tog som en redig komplimang.
 
Annie skrev vår hashtag i sanden. Vi missade dock ett R på slutet, men vad gör väl det om 100 år?
 
Vi gick till det här braiga stället! Ett center för bevarandet av havssköldpaddor. I sanden vid alla lapparna ligger äggen och väntar på att kläckas. Vi ställde oss i kö för att få släppa ut sköldpaddor som precis kläckts och donerade 200 000 IDR.
 
Efter att ha fått en slags biljett satte vi oss i skuggan vid en strandbar och drack Sprite och läste bok i väntan på att utsläppandet skulle ske. Flirtade/pratade lite med killarna i baren också. De kunde lite svenska. Vi kunde lite indonesiska. Bra samtalsämne.
 
Till slut blev klockan halv fem och den här lille vännen, samt kanske 300 andra, var redo att komma ut i havet. De släpper alltså ut sköldpaddor varje eftermiddag på Kuta Beach. Min krabat såg lite ledsen ut först, men så fort hen såg solljuset visste hen direkt vart hen skulle. Så häftigt med ren instinkt.
 
Vi fick uppleva kanske världens mest entusiastiska man med mikrofon. Älskar att han står och gapar så engagerat kväll efter kväll. Och här tar sig min lilla krabat fram. Heja, heja!
 
Så små och så himla redo för att möta havets vågor. Det var så fint att jag hade kunnat börja gråta. Dock överlever bara en av tusen pga att det finns plast i havet som de försöker käka upp men inte kan bryta ned. ))): Så sluta skräpa ner, för bövelen!
 
Jag och Annie satte oss sedan på stranden för att vänta på solnedgången och skålade. Semester. ♥
 
Vi var inte ensamna om att bara sitta/stå och beundra härligheten. Sedan vandrade vi tillbaka till vårt vandrarhem, köpte sandaler till Annie och fick lära oss "jag älskar dig" på indonesiska för att en kille i receptionen sa det till oss. Tror de börjar gilla oss.
 
Annie provade sina sandaler och nu sitter vi på terassen och bloggar, lyssnar på podcast/musik och kanske försöker se vad vi vill hitta på imorgon. Klart slut med denna söndag.
 
Och glöm inte kika in på Annies blogg: https://annieelisabeth.wordpress.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0