En söndag med selfies och naturbilder och en mindre bra måndag

2016-06-29 06:26:00
Resor - Indonesien
Hallå från badrumsspegeln och med nyinköpta solglasögon (mamma tyckte jag såg ut som en gangster när jag visade dem på Skype, misstänker dock att internetuppkopplingen inte gjorde dem rättvisa ...). Har haft två mindre bra dagar det senaste, så har inte haft ork (eller tid) att blogga. Så här kommer en söndag och måndag komprimerat!
(Mår för övrigt något bättre nu och är mest pepp över att vi sticker till Bali imorgon! Ska bli så himla gött. Förhoppningsvis finns det mer glutenfria alternativ där. :) )
 
I söndags fick Annie starta sin 24-timmars reaktion. Men först mäta till minsta, minsta grammet.
 
Jag fick inte påbörja min reaktion pga det saknades saker som jag behövde, så jag passade på att gå runt och fota lite på omgivningen istället. Men först en toaselfie!
 
Har säker visat den här vyn typ tusen gånger, men tycker att den är väldigt fin. (Och gör sig ju bra på bild.)
 
Och det är lite, lite svårt att föreställa sig att ni har regn där hemma när vi har sol och minst 27 grader varje dag. Tror vi börjar vänja oss vid värmen, för vissa dagar tycker vi till och med att det är lite kallt ...
 
Men jag tycker fortfarande att det är så annorlunda att de inte har några fönster. Men förstår ju att de inte behöver och det känns lite friare och mindre instängt.
 
Annie jobbade på och jag försökte att inte gå runt och muttra över att jag inte fick starta min reaktion också.
 
Skrev rapport då och då och så käkade vi risnudlar med tofu till lunch. Det var gött.
 
Sedan gick vi ut på en långpromenad runt campus med Vita som vår guide. Har kommit på att vi ska försöka ta fler promenader under dagarna och inte sitta still så mycket. För vår mentala och fysiska hälsa.
 
Vita tog oss till det här stora trädet och byggnaden.
Tycker det ser ut som något slags palats, men det är här alla viktiga personer, som rektorn, hänger. (Vet dock inte varför flaggan var på halv stång, frågade men Vita visste inte heller.)
Vita och Annies ryggar när vi vandrade tillbaka till labbet igen.
 
Framåt kvällen gick vi till matmarknaden igen. Vita har förstått att vi typ älskar den (för att det inte riktigt finns något liknande i Sverige). "Nu beställer du för dig och Annie", sa Vita och gick iväg. Fint att hon tror på mig och min krassa indonesiska. Och sedan kom hon tillbaka och bad mig beställa åt henne med. Drack någon kokosnötshistoria och åt majs med ost och någon risburgare. Gott och mättande.
 
På måndagen tog vi med oss frukosten till labbet för att få en extra kvarts sömn. Jag fick inte starta min reaktion denna dag heller på grund av att det bland annat skulle bli för sent. Det plus en del andra faktorer (som gluten i en glutenintolerant kropp, lite för lite sömn till exempel) gjorde att jag blev lite nere minst sagt. Efter ett tag skickade Annie hem mig så att jag åtminstone fick lite sömn. Vaknade dock upp med huvudvärk, men mådde lite bättre. Tror min vätskebalans varit lite ur rubbning sedan vi var på spa och fick sitta i en bastu. Så det ska vi inte göra något mer.
 
När Annie sedan kom hem och hon hade fått vila också (hann lyssna igenom så många podcastavsnitt denna dag), ryckte vi upp oss och gick ut och lämnade tvätt. Samt samlade energi till att laga en riktig brakmiddag (bestående av risnudlar, tofu, tre chilis och en hel del lök. What else?).
 
Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0