Första labbdagen och matmarknadsguider

2016-06-15 02:48:22
Resor - Indonesien
Igår (tisdags) tog vi som vanligt cyklarna till skolan. Jag stannade till på vägen och återvann konservburk från gårdagens matlagning. Annie fick vänta så länge.
 
Älskar att det är så mycket grönska överallt! Här cyklar vi alltså varje dag.
 
Det finns katter lite överallt. Som den här lilla söta, fast väldigt smala. Jag klappade den, men efter ett tag började den kissa på mig (hann parera innan skadan blev för stor). Sedan hittade jag den inne i Universitet där den letade efter mat i soptunnorna. :( Mitt katthjärta brister.
 
Här är en dålig toalettselfie på oss! Vi var peppade för hade fattat det som att vi skulle kunna sätta igång att labba denna dag. Och guldstjärna till Annie som alltid är med på att ta selfies. ((:
 
Efter en liten väntan på metanol fick Annie till slut börja! Heja, heja. Så pepp.
 
Det skiljer sig lite från att labba på Chalmers, fast ändå inte. Vi gör ganska så oavancerade laborationer, så vi (jag) kommer nog inte behöva använda mer avancerad utrustning än spektroskopi.
 
Det är viktigt att föra labbjournal. Främst så att vi kan skriva rapport utan att behöva tänka efter hur vi gjorde saker.
 
Viktigt att vara pepp och glad också. Trots att klockan börjar närma sig lunchdags. Aporopå lunch frågade en annan student om vi inte äter något annat än risnudlar, haha. Svaret blev att det är det enda vi har hittat som båda (främst jag) kan äta, och att vi försöker variera vad vi har till dem.
 
Här är vi. Snygga som få i våra labbglasögon och labbrockar.
 
Annie mäter. Haha, tog visst många bilder idag. Blev så excalterad över att vi hade vår första labbdag!
 
Här är min labbänk. Har märkt mina kärl med mitt namn så att ingen annan råkar ta dem. Har ägnat dagen åt att göra buffers, imorgon ska jag få immobilisera enzymer!
 
Annies lösning som fick stå och röras om plus värmas i fyra timmar. Då passade vi på att läsa bloggar, äta lunch, spela candy crush och öva på indonesiska. Exempelvis.
 
Framåt kvällen blev vi förfrågade av några tjejer från labbet om att följa med till matstånden som ploppar upp när fastan bryts. För mig var det väldigt skönt att ha med mig personer som kan indonesiska och som har koll på vad jag kan äta och inte. Köpte majs med ost. Kunde även välja valfritt annat tillbehör.
 
Annie köpte sådana här. De kallas för ping-pong och är ungefär som kroppkakor i konsistensen, men inte i smaken enligt Annie. Spännande!
 
Sista stoppet blev någon slags efterrätt i form av massa olika frukter/bär/grejer och is. Tydligen för mycket is för de vana indonesiskorna vi hängde med.
 
Vi gick tillbaka till labbrummet för att käka. Den här gången var magisk, men min kamera lyckdes tyvärr inte fånga det. Men ni kan ju försöka föreställa er. ((:
 
Så det här blev dagens middag. Majs med ost och mjölk, samt någon slags fruktsoppa med frukter/bär/grejer jag aldrig ätit. Men det var helt okej! När Annie labbat klart åkte vi hem och försökte öva på lite mer indonesiska och jag börjar få ännu mer sug efter choklad. Over and out.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0