TLC, vackert blå lösning och min gnällapp

2016-06-23 17:15:00
Resor - Indonesien
Igår (onsdag) hade jag återigen en rätt chill labbdag. Vi skulle få använda oss av linjal vilket Annie pedagogiskt (och kanske något skrämmande, hehe) visar.
 
Vi har aldrig gjort TLC (någon slags kromotografi) tidigare, som mest bara läst om det. Så det var spännande att få göra något helt nytt! För detta behövs blanka ark på vilka det finns kisel som aktiveras i ugnen.
 
Men först mäta och göra raka, smala linjer.
 
Annie passade på att ta selfie. Bra tidsfördriv! Vi hade för övrigt satt på AC:n så det var behagligt och uthärdligt i labbet.
 
Ibland hänger vi i labbets enda dragskåp för att kunna använda oss av farligare saker än kokssalt och destillerat vatten.
 
Annie skulle använda kloroform, till exempel. Det är ju sådant som en kan hälla på en liten tygbit och hålla för någons mun om en vill kidnappa folk, för personen i fråga tuppar av. Men ni kan vara lugna och sitta ner i båten, vi har inte tänkt att spendera vår Indonesienresa med att kidnappa folk ...
 
Sedan fick vi pipettera 1 µl av våra prov som vi tagit ungefär varannan timme i 24 timmar, ju. Alltså 0,001 milliliter. Alltså väldigt himla liten mängd.
 
När arken låg och göttade till sig gick vi och köpte lunch. Jag har tröttnat på att må dåligt pga min kropp inte har gillat vad vi ätit, så vi köpte bara saker jag visste jag tål från en vanlig mataffär. Vattenmelon, nata de coco med aloe vera, ett paket ost var, samt en aloe vera-dryck. En från labbet sa igen att vi är så nyttiga, då viftade jag med min glass som jag köpt till mig själv som tröst för att visa på att vi kan äta annat också, haha.
 
När lunchen låg i magen fick jag göra fin blå färg! Och tvingade Annie att dokumentera bara för att jag tyckte det blev så fint.
 
Så himla nöjd. Roligt när det blir lite färgglatt emellanåt.
 
Hällde i en glasform för att kunna bada aluminiumarket i det.
 
Sedan fick Ninta ta över istället. Hon försökte förklara hur jag skulle göra, men jag var lite trög ("afternoon people") så hon fick göra det istället. Men har minst två andra gånger på mig att göra det, för vi ska allt göra om hela reaktionen snart!
 
Och en shoutout till Annie som tog så grymt bra kort! Dagen efter skulle vi få veta om resultaten var okej eller inte. När även Annie var klar med sitt cyklade vi hemåt.
 
Jag har som sagt tröttnat på att få allergiska reaktioner och att min mage klagar på gluten, så jag tog tag i att i vart fall kunna äta glutenfritt på Bali (dit vi sticker snart! Så pepp). Det blev en lista på ungefär två sidor.
 
Passade även på att skriva en lapp på vilken det står vad jag inte vill/ska/bör äta, varför, och vad jag faktiskt kan äta. Har bett labbtjejerna kollat på den och det var rättstavat och fint. Så nu kanske jag vågar gå på restaurang igen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0