BOK // Välkommen till den här världen

2017-01-28 10:25:00
Har redan läst ut två skönlitterära böcker det här året (hoppas det håller i sig!), och här är bok ett av två. Amanda Svenssons "Välkommen till den här världen", vilken Wille tipsade mig om (tusen tack för det tipset ♥).
---
A book tips, in Swedish thoguh.
 
Den handlar om Greta, Simon och Claus och deras häng och relation i Köpenhamn. Greta bor först i ett kollektiv i Malmö med tre killar som vill hålla på med konst, fast det verkar inte gå något vidare. Så hon flyttar till Köpenhamn och tar jobb som servitris. Hon har egentligen astma men totalskiter i det och vill att ingen någonsin ska veta. (Här är ett av väldigt få telefonsamtal med hennes pappa.)
 
Och i Köpenhamn träffar hon på Simon. När han var liten blev han åtsagd av läkare att han inte kunde bli älskad. Greta ändrar på det, vad det verkar.
 
Claus är Simons kompis och som har beroendepersonlighet. Och lite halvt galen. Något slags svartsjukedrama mellan Greta och Claus börjar utspela sig. Om Gretas lögner om att vara en cool DJ som spelar på hemliga klubbar i Berlin, och Simons fantastiska trianglar får ni läsa om själva.
 
Amandas formuleringar och sätt att använda språket är ju så himla fantastiskt. Läste ut hennes "Allt det där jag sa till dig var sant" i somras och gillade den minst lika mycket. Så detta blir veckans boktips.
 
Fem av fem katter får den! Pangbra, alltså.
 

Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Den verkar bra :)

Svar: Yes! Det är den. Tipstipstips.
ElinHaraldsson

2017-01-28 @ 10:33:24
URL: http://rememberthiis.blogg.se/

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0