Mexikansk bön- och chilisoppa med quesadillas

2018-02-02 08:33:00
Mat och recept
 
Mexican bean- and chili soup with quesadillas
 
 
 
En soppa jag lagade i söndags när jag kände att en förkylning skulle kunna vara på gång att bryta ut (men har fått sova bra nu några dagar så hoppas faran har blåst över). Soppan innehåller precis lagom med chili för min smak; en märker att den är där men en behöver inte sitta och flämta som en hund. Perfekt. Och så blev den himla god också. Så langar receptet så ni också kan laga den i helgen. Originalreceptet finns här.
 
---
 
A soup I cooked this Sunday when I felt a cold was near breaking out (but have been sleeping well for a couple of days, so seems like there's no more risk for a while). The soup contains the perfect amount of chili for my taste; you notice it's there but you don't have to gasp like a dog. Nice. And it's very tasty as well, so hereby I'll give you the recipe so you an cook it yourself this week-end. The original recipe is found here.
 
 
Det här behövs till en middag och ungefär 4 matlådor:
○ 400 gram krossade tomater
○ 400 gram kidneybönor
○ 1 gul lök
○ 3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
○ 2 teskedar spiskummin
○ 2 teskedar oregano
○ 1 matsked chipotlepasta
○ 8 deciliter grönsaksbuljong (alltså tärning + vatten)
○ Koriander
○ En burk hela tomater (ungefär 400 gram)
○ Salt och peppar
○ 1 matsked tomatpuré
 
○ 8 stycken majstortillas
○ 200 gram mozzarella
○ En halv fint strimlad röd chili
○ Salt och peppar
○ Olivolja
 
 
Stek hackad gul lök i olivollja och med lite salt i en kastrull av större modell. Tillsätt spiskummin och oregano och stek några minuter till. Rör ner chipotlepasta och tomatpuré, och stek så att smaken av tomat och chili kommer fram. Tillsätt vitlöken.
 
 
Skölj av bönorna. Blanda i krossade tomater, hela tomater på burk, buljong, och bönor. Koka upp och låt sedan sjuda på lägre värme i ungefär en kvart. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Medan soppan sjuder kan en göra iordning quesadillas. Ringla olivolja över 4 av tortillorna. Fördela mozzarella och chili över bröden. Lägg sedan på de kvarvarande bröden och tryck till.
 
 
Stek tortillan på medelväre tills osten har smält. Skär sedan tortillan i små trianglar.
 
 
Voilà! Dags att servera soppan med lite koriander (eller persilja), och såklart quesadillas. Ät upp. Mmmm.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0