Pasta med linssås

2018-07-07 14:32:00
Mat och recept
 
Pasta with lentils sacue
 
 
 
Glad lördag på er! Har kommit hem från jobbet och ska fixa iordning lite saker (som en skål med chips och glas med vin) innan fotbolllsmatchen. Tills dess bjuder jag på det här receptet. Det kanske inte ser mycket ut för världen men blev så sanslöst gott. Tror grejen är att steka i (mjölkfritt) smör och ha en klick i pastan medan en väntar på att såsen ska bli klar. Enkelt. Billigt. Gott. Utgick från det här receptet. Men nu kör vi!
 
---
 
Happy Saturday! I just came home from work and will fix some things (like a bowl of chips and glasses of wine) before the football game. Until then, I serve you this recipe. It might not look to be as tasty as it actually was; super tasty. I think the trick is to fry in (milk free) butter and add some butter in the pasta while waiting for the sauce to be ready. Simple. Cheap. Good. Was inspired by this recipe. Let's go!
 
 
Till en lunch och fyra matlådor behövs:
○ 300 gram färsk svamp
○ 2 gula lökar
○ 3 vitlöksklyftor
○ 2 morötter
○ Smör (eller olja) att steka i
○ 2,5 deciliter torkade röda linser
○ 1 paket/burk krossade tomater (400 g)
○ 4 deciliter vatten (jag sparade från pastavattnet)
○ 1 tärning grönsaksbuljong
○ 1 matsked tomatpuré
○ Pasta för 4 portioner
○ Salt och peppar att smak av med
 
 
Börja med att hacka allt som ska hackas och delas i bitar. Alltså gul lök och svamp. Stek först svampen i smör tills de är mjuka. Ta undan svampen från värmen. Börja också koka pastan. När den kokat klart: häll ut men spara vattnet och tillsätt en klick smör eller två så att pastan inte klibbar ihop (plus blir godare med smör).
 
 
Skölj linserna i kallt vatten (jag brukar använda ett durksklag). Stek gul lök i en kastrull tills den är lite blank. Tillsätt linserna i kastrullen tillsammans med krossade tomater och pastavattnet.
 
 
Riv morötterna och lägg i. Lägg också i buljongtärningen och tomatpuré. Låt koka upp och koka sedan på medelsvag värme i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.
 
 
När såsen har kokat klart är det bara kvar att pressa i vitlöksklyftorna och lägga i de stekta svamparna. Om såsen känns för tjock kan du späda ut med lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt lite basilika eller annan krydda som är god.
 
 
Jamen sådär. Då var allt klart och bara att servera såsen med pastan, och kanske lite riven ost av någon god sort om en är på det humöret.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Tack för receptet! låter och ser riktigt mumsigt :) Ha en fin helg :)

Svar: Haha varsågod! Tack detsamma :)
ElinHaraldsson

2018-07-07 @ 20:09:31
URL: http://forestman.blogg.se

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0