Fyra måltider från januari

2019-02-07 18:40:00
Mat och recept
 
Four meals from January
 
 
 
Hade tänkt att publicera detta inlägg igår, men då var det tekniska problem som inte verkar ha gått över idag. Har löst det med att använda en annan webbläsare än den jag använder vanligtvis. Nåväl, har haft en rätt kämpig vecka på jobbet och tror också att en förkylning är på gång. Behöver sportlovet som kommer nästa vecka. Men det var inte det jag tänkte prata om, utan om maten jag lagade och åt i januari. Har ju som mål att laga nya rätter varje månad, och denna gång blev det fyra nya rätter. Varsågoda, här kommer matinspiration!
 
---
 
Had planned to post this yesterday, but there were some technical difficulties which doesn't seem to be solved today. But it's working when I'm using another web browser than I usually use. Oh well, I've had a quite tough week at work and I also think that a cold will break out soon. I need this spring break coming up next week. But that wasn't what I was supposed to talk about, but the food I cooked and ate in January. A goal of the year is to cook new dishes every month, and this time I've cooked four new dishes. Here you go, some foodinspo!
 
 
Grönkålspaj. Med fetaost och granatäpplekärnor. Så gott med rödlök i. (Recept här.)
 
---
 
Kale pie. With feta cheese and pomegrante. So good with red onion. (Recipe here.)
 
 
Ledsen att den här inte ser så mycket ut för världen, men desto godare. Glasnudlar med tofu och grönsaker jag hittade hemma (morot, ärtor). Kokade i kokosmjölk och strösslade över sesamfrö som avslutning. Hittar tyvärr inte receptet jag utgick från. :(
 
---
 
So sorry this doesn't look as tasty as it is. Glass noodles with tofu and vegetables I found at home (carrots, peas). Boiled in coconut milk and finished of with some sesam seeds. Unfortunately, I can't find the recipe again. :( 
 
 
En lördag slog jag till med riktig långfrukost. Amerikanska pannkakor (som jag aldrig lagat innan) med torkade äppleskivor, russin, lönnsirap, svarta vinbär, och kokosflingor. En äggmacka och två clementiner. Sköljde ner allt med ett glas äppeljuice. Hoppas det gjorde mitt immunförsvar gott.
 
---
 
One Saturday, I had a real long breakfast. American pancakes (which I'd never made before) with dried apple slices, raisins, maple syrup, black currants, and coconut flakes. A egg sandwich and two clementines. Washed it all down with a glass of apple jucie. Hopefully, it made my immun system happy.
 
 
Saffransrisotto. Blev så fin gul färg i kastrullen. Men det verkade svårt att fånga på bild.
 
---
 
Saffron risotto. There was such a nice yellow colour in the pot. Thought hard to catch in the picture.
 
 
 
Käkade det med dadlar, en massa ost, persilja, och sallad. Det bästa med risotto är att det är så mättande. Boom och så är en proppis. Älskar risotto. (Jag använde detta recept, och tipsar om att använda lite mindre mängd dadlar. Det blev för sött.)
 
---
 
Had it with dates, a lot of cheese, parsley, and salad. The best thing with risotto is that it's so filling. Boom and you're stuffed. Love risotto. (I used this recipe, and advice you to use less amount dates. It was too sweet.)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0