Uppnådde jag mina mål för 2018?

2019-01-05 08:54:00
Tankar Och Funderingar
 
Did I achieve my goals for 2018?
 
 
 
För ungefär ett år sedan publicerade jag tio mål jag ville uppnå under 2018. De handlade bland annat om att ta examen från Chalmers, springa på en viss tid, och att lyssna mer på min kropps signaler. Lika blandade som målen är, lika blandade har resultaten blivit. Det var svårt att uppnå alla, men de som inte uppnåddes har jag reflekterat över varför. Var det ett för flummigt mål? Hände något annat i livet som gjorde att det inte gick att uppnå? Och även reflekterat över de mål jag klarade, vad krävdes? Utifrån detta har jag även utformat nya mål för 2019, och som jag tänkte publicera nu i helgen. Men nu kikar vi på hur det gick med 2018 års mål.
 
---
 
For about one year ago, I posted ten goals that I wanted to achieve during 2018. They were about graduating from Chalmers, running, and listening more to my body's signals. Just as mixed the goals were, as mixed are the results. It was hard to achieve all of them, but for those I didn't achive, I have reflected upon why not. Was the goal to fuzzy? Did something in my life happened that made it unachievable? And also reflected upon those goals I did achieve, how come? With this as a base, I have also constructed new goals for 2019, which I have planned to post this week-end. But now, let's look at results for my 2018's goals.
 
 
Lyssna ännu mer på kroppen och dess signaler - vila när den säger ifrån & öva på att säga nej till uppdrag
- Tycker jag har blivit bättre på detta. Speciellt när det har varit stressigt eller jag varit trött, att säga ifrån och att nej jag kan inte ses idag. Men jobbade väldigt mycket i somras och hade kunnat vara bättre på att säga nej, för nu i efterhand förstår jag inte att jag orkade men tror att det resulterade i att jag var så mycket sjuk under hösten. Måste fortfarande öva på att säga nej! Halvt avklarad.
 
 
Utföra yoga minst en gång i veckan
- Yoga får mig att slappna av och sträcka ut de där stela musklerna jag har. Tanken var alltså att få mig att göra detta oftare. Gick bra under våren när jag gick till Friskis efter skolan, men yogade inte alls under sommaren. Orkade inte. Sov mest när jag var hemma. Nu under hösten har jag väl gjort yoga okej mycket. Laddat ner appar och försökt på det viset. Men tror jag behöver få in någon slags rutin i det, för annars blir det svårt att få det gjort. Inte avklarad.
 
 
Springa en mil på under en timme
- Nej. Är inte där än. Laddade ner en app som hjälpte mig under våren och jag märkte att det gav resultat - jag kunde springa längre och fortare. Men så fick jag ont i smalbenen (tränade för fort) och blev förkyld och sedan dess har det legat på is. Har kvar appen jag använde med alla mina resultat om jag känner för att ta upp det igen. Måste kombinera det med mer styrketräning bara, så att inte musklerna får sig en chock varje gång. Inte avklarad.
 
 
 
Läsa 25 böcker
- JA JA JA. Läste *trumvirvel* 53 böcker. En mer än vad det finns veckor på året. Och ändå läste jag typ ingenting under sommaren - så måste ha läst en himla massa de andra månaderna. Hjälpte mycket att jag började gå ner till bibblan på söndagarna och läsa där, och läsa ett kapitel eller två innan jag somnar. Avklarad.
 
 
Besöka ett nytt land/kultur
- Reste till Riga (i Lettland), och där har jag inte varit förut. Var där i och för sig en halv dag, men det får räknas. Avklarad.
 
 
Ha minst en kulturupplevelse i månaden (exempelvis teater, konsert, museum)
- Reflekterade en del angående det här under året. Att jag nog är ganska bra på att gå på museum och teater, även utan att ha det som mål. Under sommaren blev det nog inget med det, men för resten av årets månader har jag gjort minst något. Avklarad.
 
 
Besöka nya klubbar och dansa
- Dansa har jag gjort! Jajemän. Men besöka nya klubbar - inte lika mycket. Får ta tag i det i år istället. Halvt avklarad
 
 
 
Skaffa ett jobb
- Ehehe. Alltså, jag har ju ett jobb just nu. Som lärarvikarie, och som jag trivs helt okej med. Men har ännu inget mer ingenjörsmässigt, och ingen fast anställning. Halvt avklarad.
 
 
Ta examen från Chalmers & ha examensfest
- YES! Bilden ovan är från min presentation och det sista jag gjorde, förutom att fila lite till på min rapport. Är civilingenjör på pappret och har fått diplom. Examensfest hade jag och hade väldigt kul. Avklarad.
 
 
Eventuellt skaffa en ny bostad
- Det här med "eventuellt" var ifall att jag skulle få en doktorandstjänst och kunde bo kvar i min lägenhet. Men nej, varken ny bostad eller doktorandsjänst har det blivit. Jobbar dock på att lösa det. Inte avklarad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0