33 olika frågor om till exempel romantik, mat, och tatueringar

2019-03-10 14:49:00
Frågelistor Tankar Och Funderingar
 
33 different questions about, e.g., romance, food, and tattoos
 
 
 
Det är söndag och jag är lite seg från att ha druckit vin igår (MEN var redig med att dricka ordentligt med vatten; stolt över mig själv). Har hittills bara legat i soffan och slötittat på Försoning (bra film!) och ska tvinga ut mig själv på promenad. Så min energi och inspiration är låg i dag, därför blir det bara en lista som jag har snott rakt av från Flora. Så får en göra trötta söndagar.
 
---
 
It's Sunday and I'm a little bit tired from drinking wine yesterday (BUT I drank properly with water so I'm proud of myself). So far today, I've only laid on the sofa watching Atonement (good film!) and want to force myself out for a walk. So my energy and inspiration is low today, therefore, I've stolen this list from Flora. It's okay on tired Sundays.
 
 
Vad köpte du senast?
Snickers, tror jag. Att äta som mellanmål när jag åkte hem till mina föräldrar i fredags. Alltid hungrig efter jobbet.
 
 
Hur lång är du?
Ett hundra sextio åtta centimeter.
 
 
Vad stod det i ditt senaste sms?
Haha, tyvärr bara från bibblan som meddelar att ett lån går ut om två dagar. Intressant, va?🤓
 
 
Vad gillar du mest med dig själv?
Att jag är nyfiken, vetgirig, och pepp på saker. Tänker att de tre egenskaperna går hand i hand.
 
 
 
Vad gillar du minst med dig själv?
Mitt låga tålamod. Herregu'. Blir trött på mig själv ibland. Och att jag ibland kan ha svårt att ställa om till nya planer. Men jobbar på det!
 
 
En person du saknar.
Mormor mentalt.
 
 
Vad tycker du om Ernst?
Att han visar ett annat sätt att vara som man än den sterotypiska och att det är trevligt. Mer sådant! Utöver det så tycker jag nog inget särskilt om honom. Jag blir inte provocerad av honom, vilket andra svenskar verkar bli. Men jag tittar inte heller på hans program för det intresserar mig inte. Så.
 
 
Är du romantisk?
Från och till kan jag få till det.
 
 
Har du söndagsångest?
Vissa helger. Speciellt om jag är bakis. Vill inte att helgen, och friheten med den, ska ta slut. Som mitt liv ser ut just nu vet jag inte från vecka till vecka var eller med vilka barn jag kommer att jobba med, vilket i dystra stunder känns jobbigt och ovisst.
 
 
Vilka städer har du bott i?
Räknas lilla orten på landet där jag växte upp? Utöver den: Göteborg, och tre månader i Yogjakarta (Indonesien).
 
 
 
Lyssnar du på poddar? Vilka?
Inte längre. Det blev ett stressmoment för mig och har därför lagt ner det helt. Blir alltid så manisk när jag ska börja med något och ska, som i detta fall, lyssna på flera poddar och alla deras avsnitt.
 
 
Låt på huvudet just nu?
Det är för en gångs skull tyst i mitt huvud. Ovanligt. Men kom att tänka på Living on a prayer med Madonna. En av mina bästa låtar, så vi säger den.
 
 
Är du en ringare eller sms:are?
Sms:are. Gillar att det känns mer fritt. Som att skicka brev, fast snabbare. Jag har fått sagt det jag vill säga och kan släppa det när jag har skickat. Och när jag får svar kan jag ta tid på mig att tänka ut ett svar, vilket jag inte känner att jag hinner verbalt.
 
 
När går du och lägger dig?
Någon gång runt klockan tio. Då lägger jag mig och läser en bok tills jag somnar.
 
 
Vad är det modigaste du har gjort?
Jag tycker det var modigt att åka till Indonesien med en person jag inte riktigt kände. Gå på en slags kompisdejt med tre tjejer jag inte kände alls. Att våga göra slut, även om det kunde ha gjorts på ett bättre sätt.
 
 
Har du någon gång åkt ambulans?
Nej. Vet bara att det var nära en gång när jag var åtta år och hade blindtarmsinflammation och sjukhuset vi åkte till inte brukade operera barn. De genomförde operationen ändå och jag behövde inte åka in till Östra sjukhuset.
 
 
Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
Ja, en gång. Det är FRUKTANSVÄRT. Önskar inte ens min värsta fiende det.
 
 
Hur många kuddar sover du med?
Två staplade på varandra. Jag somnar oftast på sidan och har fått till mig att jag då behöver höga kuddar.
 
 
Äter du några vitaminer/kosttillskott?
Yepp, för vegetarianer. Så jag får i mig järn och B12. Är rädd för att inte få i mig tillräckligt annars.
 
 
Vad läste du får språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
Läste franska, engelska och svenska i gymnasiet. Ända upp till årskurs 3 till och med. Sedan försvann franskan för jag fick inte tillfälle att praktisera det. Har nu en språkapp där jag övar varje dag och märker förbättring. Kan engelska och svenska flytande, stapplande franska.
 
 
 
Hav eller pool?
Havet. Min bästa meditationsplats dessutom.
 
 
Tycker du det är värt att lägga mycket pengar på fina smycken?
Det diplomatiska svaret: absolut, vill folk smycka sig varsågoda. Det ärliga svaret: använder typ inga smycken själv längre och alternerar rätt bra mellan de få jag har. När jag väl köper smycken ska det vara äkta guld eller silver vilket ju blir lite dyrare, men jag vill kunna ha smyckena länge och att mina öron ska tåla dem. Det jag vill säga: värt om det är äkta guld/silver som går att putsa och fixa och håller, annars ovärt.
 
 
Kan du busvissla?
Nej. Hade så velat kunna.
 
 
Vad har du för ringsignal på telefonen?
Vet att jag bytte för några veckor sedan. Tror till någon neutral, men ändå åt det peppigare hållet. Har ändå mobilen oftast på ljudlöst så hör inte signalen.
 
 
Har du körkort?
Sedan 2012. Om jag använder det så ofta? Nja.
 
 
Är du religiös?
Kulturellt kristen. Inte mer än så.
 
 
Har du någon tatuering? Vill du göra någon tatuering?
Jag har en vid vänster armhåla. Lätt att gömma, jag ser den inte så ofta, och jag kan visa den när jag känner för det. Vet inte om det blir någon mer eller om jag nöjer mig med den. Tiden får utvisa.
 
 
Lätt mat som alltid blir god?
Vietnamesiska vårrullar (åh, kanske ska käka det ikväll till middag istället för risotto?). 👏 Tacos. Risotto.
 
 
Hur ofta tävttar du håret?
Försöker med ungefär två gånger i veckan. En gång med schampoo, en gång med mindre dos schampoo eller bara vatten. Har så tunt hår som ofta blir slitet och ledset att jag vill låta det vara så mycket som möjligt. Plus verkar vara en av få som tycker att duscha tar mer tid än det är skönt.
 
 
Har du bra självförtroende?
Svarade på det här för någon månad sedan om jag inte minns fel. Har bra koll på vad jag kan och vad jag inte kan, men är inte heller rädd för att testa på något jag aldrig gjort förut. Vilket verkar vara definitionen för bra självförtroende. Så ja.
 
 
Har du något klädesplagg/pryl som du använt i flera år aldrig blir trött på?
Mina mörkgrå mjukisbrallor. Fortfarande mjuka och sköna. Och en blå kavaj jag köpte på Malta för kanske fem år sedan.
 
 
Vad köper man för blommor till dig?
Lättskött i kruka så jag kan ha den länge. Jag och snittblommor är inte bästa vänner egentligen. De dör ju efter bara några dagar, trots att jag snittar, och det tycker jag är rätt tråkigt. Men okej, tulpaner är fina och lukten får mig att minnas farfars trädgårdsbod.
 
 
Hur uppvaktar en dig?
Med god mat! Älskar mat. Ger ärliga komplimanger om hur jag är som person och varför det är trevligt. Kommer ihåg saker jag nämnt i förbifarten, t ex om saker jag vill uppleva och sedan överraska mig med en sådan aktivitet.
 
 
Tack å hej.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0