Antons restaurang - januari

2023-02-08 10:10:10
Mat och recept
 
 
Anton's restaurant - January
 
 
Eller vad som lagades i vårt kök i januari. Vi har lite olika strategier - jag gillar att planera veckomatsedel i förväg och följa recept, medan Anton snarare "slänger ihop något". I mitt nuvarande tillstånd orkar jag leta upp något najs recept emellanåt, och Anton får laga det. Därav Antons restaurang, där jag är gäst och väljer från en meny. Nu kikar vi på vad som har serverats på mörka januarikvällar (när vi inte åt rester från vigselfestbuffén).
 
 
Broccolisoppa med rostade linser och picklad rödlök. Så god komposition där allt gör sig fint tillsammans. (Recept från Portionen under tian.) Känner nu att det här får vi laga och äta snart igen.
 
 
Jag försökte mig på att baka havrelimpa en dag. Hade en förhoppning om att det här kanske kan bli något som vi snabbt kan slänga ihop, men den blev sådär. Väldigt ihoptryckt (gick knappt att ha ostskiva på) och gummiaktig konsistens. Skyller på antingen att torrjästen var för gammal eller att det var det glutenfria mjölet. 
 
 
Krämig kikärts- och spenatcurry (One-pot creamy chickpea and spinach curry). Gjorde sig även bra som matlåda efteråt. Vi körde utan chili dock då jag undviker det för tillfället.
 
 
Potatisbullar med bönsallad och rårörda lingon. Älskar potatisbullar, men alltid svårt att veta vad som kan ätas till, utöver lingon då. Anton slängde ihop denna bönsallad med svarta bönor och herrgårdsgrönsaker (sådan där påse i frysboxen ni vet) och som gjorde sig mycket bra till. 
 
 
 Vegoschnitzel med rotfrukter. En till färdigmatsmiddag. Antar att vi hade bearnaisesås till. Enkelt men gott och mättande. 
 
 
Bönbiffar med hasselbackspotatis. Vi använde vanlig vegofärs (ej formbar), och kanske var det därför de lätt föll isär. Tur att det inte påverkar smaken. Vill tipsa om att inte ha soltorkade tomater till, snarare någon annan mildare grönsak / sallad och majonäs.
 
 
Svamp stroganoff tillagad i slökokare. Första receptet vi testade i slökokaren och bjöd Emma och Fredrik. Gick att äta, men kanske att löken eller svampen skulle ha stekts lite innan. Och haft i någon mer krydda. 
 
 
Rostade rotfrukter med kyckling och fetaost. Bjöd en annan kompisduo på detta, och vi hade quornfiléer istället för kyckling. God kombination, förutom när jag fick en potatisklyfta som legat bredvid en citronklyfta. Blev lite för mycket citronsmak då. 
 
 
Kyckling med kokos- och saffransris och granatäpple verkar inte ha fångats på bild. Vi använde quornfiléer istället för kyckling återigen. Mycket bra matlåderätt, kan gå runt och bli sugen på att äta den från en dag till en annan. Kan ju bara vara ett bra betyg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0