En riktig pangfredag - förmiddagen

2016-06-17 19:04:22
Resor - Indonesien
Imorse när jag tog den här bilden från vår balkong hade jag ingen aning om vilken superbt bra dag det skulle bli. Men nu kikar vi på vägen till superbheten, håll ut!
 
Jag och Annie gick till skolan för omväxlings skulll. Eller vi visste snarare att vi skulle få bilskjuts på kvällen och det var därför dumt att ta cyklarna till skolan, tänkte vi. Här är alltså vägen vi brukar cykla på annars. (Mestadels på trottaren, så alla föräldrar kan vara lugna.)
 
Vi har lärt oss (mer eller mindre den hårda vägen) att efter den röda traktorn svänger vi HÖGER. Inget annat. Då hamnar vi nämligen inte riktigt dit vi ska.
 
Vi kom fram till skolan idag med. Svettiga och härliga, så fort in på toaletten och byta om för att sedan springa upp till labbet. (Eller egentligen springa in till labbrummet och kyla av oss lite och svepa en vattenflaska.)
 
Hallå, hallå från toaspegeln! Har med mig ryggsäcken till toan, vilket alla på labbet tycker är lite roligt. Men det är bara för att jag har med mig toapapper, våtservetter och handsprit i den. Detta finns nämligen inte på toaletterna här. (Och obs! Toapappret ska helst inte spolas ner i toaletten eftersom reningssystemet inte riktigt kan hantera det, så det slänger vi i en liten rosa papperskorg vid dörren. Yes.)
 
Annie diskade. Idag igen, alltså. Det går som smort!
 
Jag läste bara bloggar och försökte få tag i viktiga personer, men de var aldrig på sina rum när jag knackade på, tyvärr. Mina prover är ju i kylen och väntar på, tja, inte vet jag, bli lite bättre?
 
Vid lunch hade vi lunchdejt med Henri, en kille i labbet som inte fastar eftersom han är kristen. Så vi vandrade längs med vägen. Mycket bra att ha en lokal guide som bara hittar på en gång.
 
Vi gick till Madam Tan som vi spanat in från vägen ett par gånger och alltså till slut tog tag i att besöka.
 
Hallå från pang-Annie som är en sådan himla bra resekamrat! Är så fantastiskt att från dag ett kunna känna att jag helt och hållet kan vara mig själv och diskutera djupare saker utan att det blir för känsligt eller too much information. Wow. Grym tjej, alltså!
 
Jag käkade detta, efter att Henri sett till att jag fått en specialorder. Blir alltid lite, lite bättre när vi har någon med oss som kan indonesiska. Det är ris med jackfruit och stekt ägg. Chipsen var det nog mest troligt vete i, så de fick jag inte äta utan bytte mot ägg med Annie. Plus drack melonjuice som var väldigt gott. Typ i klass med Parsley.
 
Och här är vi alla tre. Henri, Annie och jag. Vi diskuterade en hel del politik och skillnader våra länder emellan. Mycket gött snack. Detta blev en av höjdpunkterna för dagen. Speciellt för Annie som fick dricka iskaffe och därför blev en piggare och gladare Annie, haha.
 
När maten låg i maten vandrade vi tillbaka till Universitetet och Henri pekade ut platser och byggnader för oss. Typ var de har sin stora Welcome cermony för de som ska börja ettan.
 
Gillade den här byggnaden. Den liksom bara tilltalade mig. Vet dock ej vad som försiggår innanför väggarna.
 
Men här är i vart fall biblioteket som verkade vara gigantiskt och med flera, flera våningar. Här var det tydligen nice att sitta och plugga. Mycket bra att veta.
 
Vet inte om det är tråkigt med alla landskapsbilder, men jag tycker det är så drömmigt och fint här och vill gärna försöka förmedla det/visa det för mig själv om jag skulle glömma av det. Men alltså det här stället med skylten till fackulteten som vi hänger på. Pertanian betyder typ jordbruk, om ni ville veta. :)
 
Denna bild på vandrade Annie och Henri blir sista för denna delen. Eftermiddagen/middagen vi var bjudna på förtjänar ett eget inlägg. Hold your horses! Klart slut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0