Vegobitar med svamp och kokosris

2017-10-25 20:52:07
 
Vego bites with mushrooms and coconut rice
 
 
 
 
Blev så himla sugen på den här rätten i helgen, så gick och handlade ingredienser och lagade till det. Tricket är att ha kokosmjölk i riset och att inte snåla med citronjuicen. Då blir det gott och bra. Vegobitarna hittar en i en Ica-butik, men det finns säkert något annat motsvarande i de andra butikerna. Men gillar mest den här sorten med chili och örter. Hur som haver, här kommer receptet. Varsågoda!
 
---
 
This week-end, I got cravings for this dish. So I went to the grocery store to buy ingredients and cooked it. The trick is to have coconut milk in the rice and not use to little of the lemon juice. Then it will be good and tasty. Here you go!
 
 
 
För ungefär en lunch och två matlådor behövs:
○ Ris till fyra pers + vatten & salt (läs på paketet)
○ En burk kokosmjölk istället för två deciliter av vattnet
 
○ Ett paket vegobitar med het chili och örter
○ Ett glatt gäng svamp (kanske minst 100 gram?)
○ En purjolök
○ En burk majs
○ Citronjuice (kanske minst en deciliter?)
○ Olja, salt, peppar
 
 
 
Börja med att skiva och steka champinjonerna i lite olja. En vill få bort all vätska de innehåller. Koka samtidigt riset. Byt alltså ut två deciliter av vattnet mot en burk kokosmjölk, och koka som vanligt.
 
 
 
Släng sedan i vegobitarna och låt steka några minuter. Tillsätt också skivad purjolök, och till sist majsen.
 
 
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan citronjuice. Ganska så mycket, men glöm inte att smaka av!
 
 
 
Servera tillsammans med kokosriset. Ät och njut av det goda. Klart slut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0