Vecka 16. En intervju

2024-04-19 08:00:00
Frågelistor Veckorapport
 
 
Week 16. An interview
 
 
HUR MÅR DU?
Jag mår bra. Sover bra. Är inte uppstressad över något. Bara pollen som stör innan allergitabletten hunnit verka. Och fått ont i magen på kvällen, men det brukar gå över.
 
 
HAFT EN BRA VECKA HITTILLS?
Absolut. Har varit okej väder. Vi har hängt på balkongen och varit på lekplatser där barnen fått krypa omkring själva för första gången. Haft besök av vänner och familj. Sått några fröer. Jag har hunnit söka jobb och lägga ännu en beställning på Sellpy.
 
 
VAD HAR DU BESTÄLLT PÅ SELLPY?
Skor, tossor, och gummistövlar till barnen - övar lite att gå inomhus men upptäckte att de skor vi har är för stora. Vårjackor, skaloverall, regnvantar, och regnställ - vill att barnen ska kunna vara (krypa omkring) utomhus i alla väder. Löparjackor till mig - fickornas dragkedjor har helt gett upp på den jag har. Rompers och pyjamaser till barnen. Några bäbisplagg min syster ville ha. 
 
 
VAD SÖKER DU FÖR TYP AV JOBB DÅ?
Något där jag får sitta med Excel, analysera data, optimera och effektivisera processer, strukturera och skapa ordning. Och/eller där jag får vara behjälplig, lära ut system och processer, och jobba i grupp men samtidigt självständigt. Tar tacksamt emot tips!
 
 
HAR NI ÄTIT NÅGOT EXTRA GOTT DENNA VECKA?
Allt som äts utomhus blir extra gott. Pannkakor med fetaoströra vid lekplatsen och en sallad i solen på ett torg. Extra skönt att slippa städa matplatsen i köket efteråt.
 
 
VAD LÄSER DU JUST NU?
Där livet är fullkomligt av Silvia Avallone. Gillade Stål väldigt mycket, och det är samma känsla och liknande plats i denna bok. Lutar redan åt att jag vill ge den en stark fyra eller till och med en femma i betyg.
 
 
VAD INSPIRERAS DU AV?
Just nu inredning med bra förvaring, och barnrumsinredning för tvillingar. Vill verkligen få till att var sak har sin plats, och göra det fint och praktiskt för barnen. 
 
 
VAD HÄNDER I HELGEN?
Ska hälsa på min syster och hennes lilla knyte som är 1,5 månad gammal nu. Ha städdag i vår brf. Ta en springtur.
 
 
Med inspiration från Egoinas inlägg.
 
 

Vecka 15. Ett fotoprojekt

2024-04-11 08:00:00
Veckorapport
 
 
Week 15. A photo project
 
 
Jag har påbörjat ett nytt fotoprojekt. Inte i någon direkt konstnärlig mening, utan rent hobbymässigt få digitala bilder till en utskriven, fysisk form. Började med att jag ville beställa en fotomugg. Slutade med att jag lade en beställning på över 1 000 bilder, utöver fotomuggarna. Min vision är en fotopärm för varje år. Bilderna uppradade i kronologisk ordning. Jag skaffar därför fotofickor att sätta in i pärmarna så jag enkelt kan stuva om bilderna ifall jag skriver ut någon mer bild som ska få plats. Det kommer ta tid detta. Kanske ett projekt som sträcker sig till över sommaren. För jag vill på baksidan av varje foto skriva datum och någon kommentar om vad bilden föreställer. Och jag kommer bli avbruten av barn som vaknar, av barn som vill mig något, av barn som väldigt gärna kommer vilja vara med. Det är kul med projekt. Något som får en att komma ur sängen på morgonen. Utöver barn som vill ha frukost och ny blöja. 
 
 
I måndags hängde vi utomhus i Fontin i fyra timmar. Bilden är därifrån. Det var nästan fullt på parkeringen. Flera som tog tillfället i akt att njuta av solen. Alla bänkar utanför kaféet var fulla av pensionärer och barnfamiljer. Vi åkte dit lite spontant. Har liksom glömt av att Fontin finns som utflyktsmål. Lisa kom med sina två barn och vi gungade, lekte kurragömma, fiskade, och tittade på grodor. Tänkte mata fåglarna med bröd men läste en skylt om att helst inte göra det då de kan få problem med tillväxten av vingarna. Fyra timmar utomhus som blev till röda kinder och näsa inomhus.
 
 
I helgen var jag och bowlade. En present till mamma från pappas syskon. Jag och några kusiner hängde på. Annars har vi mest stannat hemma. Barnen har eller har haft hosta och snuva. Känns som att det är på väg bort, tack och lov så vi alla kan sova bättre. Hoppas ni får en fin fortsättning på veckan! 
 

Vecka 14. April april din luriga sill (och om sommartid)

2024-04-03 08:00:00
Veckorapport
 
 
Week 14. April fools (and about summer time)
 
 
 
Påsken har varit solig och varm. Vi har hängt på balkongen de dagar vi inte varit i väg på påskfirande. Två av fyra dagar. Känt på riktigt att nu är våren här. Sett en humla surra över gräset. Sett tussilago i backarna stå. Men så har det plötsligt vänt igen. Från 15°C och sol ena dagen, till 0°C och snö andra dagen - så otroligt mycket snö. Klassiskt april. Den lurigaste månaden vi har. Har tänkt att april är så långt borta, och det är länge kvar tills jag har tandläkartid, tills min föräldraledighet är slut, och till Antons födelsedag. Men så blev det plötsligt april. Lurigt. 

 
 
Hade i mitt huvud förberett ett inlägg om att förbanna att vi går över till sommartid. Med rubriken Otyget som vi kallar sommartid. Såg framför mig att det skulle bli kaos med barnen och våra rutiner. Men istället var det som att de själva ställde om till sommartid. De var taggade på frukost, även om det var en timme tidigare, och ville gå och lägga sig för förmiddagsvilan en timma tidigare. Hursomhelst, det blev inte den jobbiga omställningen som jag trodde. Så nu bävar jag istället, i förtid för sådan är jag, för hur det ska bli i oktober när vi ställer tillbaka klockan. Känns jobbigare att få dem att göra allt en timme senare. Då kanske jag kan få tillfälle att hytta med näven i stället. Och ställa frågan när ska vi egentligen skrota sommartid för det är väl ingen som mäktar med att ofrivilligt få jetlag två gånger om året?
 
 
Påsk har alltså firats. Och jag fick tillfälle att gå igenom farmors hus efter sådant jag vill ha. Det var både sorgligt och fint. Den här veckan har vi inplanerat något nästan varje dag. Tandläkartid, och besök av barnens mormor och farmor, bland annat. Ska stå ut med att det blivit kallt igen när jag precis var beredd att lägga undan långkalsongerna. Men till helgen, då verkar det blev tvåsiffrigt varmt igen. Fantastiskt. Och då tror jag att våren kommer vara här på riktigt. Ha en go vecka. 
 



hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0