Mammas dag

2015-05-31 19:13:01
Tankar Och Funderingar
Idag är det alla mammors dag, och jag hoppas att de får lite extra uppskattning och tankar idag. Mammor är ju oftast så himla bra.
Jag har inte kunnat träffa min mamma idag (eftersom jag har min första tenta imorgon och måste få plugga), men hon har fått veta att jag älskar henne och jag tänker att vi ska umgås från och med nästa helg. Men här kommer lite fler ord till henne, för att det är ju ändå lite hennes dag.
Tack mamma för att du låter mig vara som jag är, vad för saker jag än hittar på. Som att det inte blev någon stor grej av att jag blev vegetarian (du mera hejade på mig och tipsar om goda maträtter) och att jag och mina syskon har kunnat få välja olika val i livet och du mer har hejat på.
Tack mamma för att du kan hjälpa mig genom svårigheter men utan att göra en stor grej av det. Klarar jag inte en tenta peppar du mig och säger att den klarar jag nästa gång, det är inte så farligt. Tack för att du har lärt mig att det inte spelar så stor roll om vad folk tycker och tänker om en, det är bättre att bara vara. Tack för att alltid finns till hands när jag behöver dig eller någon. Tack för att du tror på mig och tänker att jag skulle kunna få nobelpriset (vilket jag själv tror blir svårt, men det är en annan femma).
Tack för att du är min mamma. Puss och kram.
 
Och tack även till farmor och mormor som är finfina kvinnor i mitt liv.
 

Go

2015-05-30 21:06:36
Dagens låt
Är lite smått besatt av den här låten för tillfället. Kollade precis på videon och älskar den också.
Tänker att jag ska springa till den här låten när tentaveckan är över. Och ha nice förfesthäng med den i bakgrunden.
 
The Chemical Brothers - Go
 

Kladdkaka utan mjöl eller mjölk

2015-05-30 07:33:00
Mat och recept
Häromdagen gjorde jag en nästan helt vegansk och glutenfri kladdkaka; det är dock ägg i. Jag åt upp nästan hela till middag samma dag, vilket inte är att rekommendera. Min mage gillade inte riktigt det (tror inte så mycket kokosolja på en och samma gång är omtyckt) och min andedräkt liksom luktade kokos morgonen efter (vilket kanske inte är någon nackdel). Men jag gillade den, för den blev himlans god!
Receptet hittade jag här, för övrigt.
Till ungefär en form behövs
 - 125 g kokosolja (typ en och en halv deciliter)
 - 3 ägg
 - 1 deciliter kokossocker
 - 1 deciliter kakao
 - Lite salt
 - Typ en halv tesked vaniljpulver
 Sätt ugnen på 175 grader. Bröa en form med exempelvis kokosflingor eller havregryn eller vad en nu har hemma. (Jag använde dock smör för att smörja, men det går ju lika bra med olja om en vill göra den helt mjölkfri.)
Vispa ägg och kokossocker. Smält kokosolja lite lätt på en svag temperatur.
Blanda i kokosoljan, lite i taget.
 Vispa till sist i de övriga ingredienserna. Häll ner smeten i formen.
Grädda i ungefär en kvart-tjugo minuter. När en tar ut den ska den vara lite lös; kokosolja stelnar till i rumstemperatur.
Ät som den är eller servera med något göttigt. Jag tog kokosflingor och sojayoghurt. Ett tips kan vara med något syrligt, som yoghurt, citronskal eller lime.
 

Teatersöndag

2015-05-28 18:45:00
Min Dag
I söndags ägnade jag förmiddagen åt något sådant glamouröst som att diska. Men det blev rent och snyggt i köket, i vart fall!
Och så åt jag lunch från en lunchlåda. Också väldigt glamouröst. Det var för övrigt falafel med ris, ruccola och en himla massa olivolja pga riset var torrt.
Sedan fick jag bråttom och tog på mig kläder som det går att visa sig i och rött läppstift.
Jag hade nämligen bestämt träff med bästa Wille, men var redan sen (såklart). Men mötte till slut upp henne och Anton på Condecco och fikade en liten stund.
Sedan sa vi hej då till Anton och gick själva till Stadsteatern för att se uppsättningen av Främlingen. Det var en lång monolog och alldeles strålande bra! Det hela blev så nära på något sätt, alla upplevelser och skildringar, och det var oerhört bra regisserat ur alla möjliga aspekter. Åh, se den om ni kan!
Efter att föreställningen var slut åkte vi hem och jag pluggade mest troligt.
Jag är för övrigt så fascinerad av att träden är gröna och blommiga igen. Det har liksom skett utan att jag riktigt märkt det, men nu är det svårt att minnas hur det ser ut när löven ligger på marken istället. Och så kan det få vara ett långt tag.
 

Styret i Lund - dag tre; ballunch och hemfärd

2015-05-26 13:38:21
Kalas och festligheter Resor
Efter att ha sovit några få timmar packade vi ihop våra väskor och städade i lägenheten vi fått låna. Sedan gav vi oss iväg till Loftet för att gå på ballunch. Jag var pigg och glad och pepp, Brumm desto mindre.
Vi fick lite underhållning av våra bordsgrannar medan vi åt. Det var himla trevligt och fint. Vi gick också i ett Norge-tåg för att fira Norges nationaldag. Kändes dock mer som ett festtåg, men det kanske inte alltid behöver vara olika saker.
Vi passade på att dansa till bästa låtarna tills de stängde stället vid tre-tiden. Då blev det dags att kramas hej då till alla fina som inte skulle resa hem riktigt än  (eller överhuvudtaget pga redan hemma) utan gå på ännu en efterfest.
Vi tog oss istället till busstationen och köpte med oss lite nödproviant.
"Ta ett kort när jag sitter och filosoferar, såhär." Kan jag väl. :D
Och så lämnade vi Lund och åkte buss i ungefär tre timmar för att komma hem till Göteborg. Mycket, mycket, mycket fin helg. Tack och puss och kram för det!
 

Truth

2015-05-25 14:03:05
Dagens låt
Bland annat den här låten lyssnar jag på just nu när det är plugga inför tentorna som står på schemat (dag ut och dag in försöker jag lära mig glykolysens viktigaste steg och miljölagar utantill). Gillar speciellt instrumenten vid 2:16 och framåt (är det en klarinett?).
 
Alexander - Truth
 
 

Golvplugg

2015-05-24 10:58:00
Min Dag Skolan Tankar Och Funderingar Träningen
Jag bestämde mig igår för att inte springa Göteborgsvarvet. Hade fortfarande lite ont i halsen och liksom ingen ork i kroppen, så det var stanna hem och plugga (utomhus i solen och inomhus på golvet) som gällde istället.
 
Jag tänker å andra sidan att det var lika bra. Jag hade säkert skadat mig igen (jag brukar göra det, på ett eller annat sätt (en gång stukade jag foten redan på Älvsbogsbron men fattade det inte förrän jag hade kommit i mål)). Jag tror det har att göra med att en ger lite, lite extra under Varvet. Just tack vare den utomordentligt fantastiska stämningen och hejandet en får från publiken (lite som att alla Göteborgs absolut gladaste och peppigaste människor har tagit sig ut på gatorna) och de andra som springer. Mitt facebook-flöde fylldes igår av vänner som hade tagit sig igenom (och på bra tider, blir så glad för deras skull!) och blev lite, lite avis.
 
Det är känslan när en springer in i Slottsskogen igen och ser skylten om att det bara är en ynka kilometer kvar och det liksom går att hitta lite extra kraft. Det är känslan av att ge allt det där sista som en mirakulöst nog har kvar och springer in på Slottskogsvallen och förbi alla andra löpare som också önskar att de redan var i mål. Det är den känslan, tillsammans med folkets pepp och alla må-bra-hormoner som kroppen badar i efteråt som gör att jag så snart anmälan öppnar tänker anmäla mig för även nästa år. Och då tänker jag inte vara sjuk men sjukt bra tränad. Hoho.
 
Nu närmast: tentaplugg och tentavecka. Är så pepp på sommarlov så jag hoppas dessa veckor går fort men smärtfritt.
 

Rött ris med fetaost och annat göttigt

2015-05-23 21:02:00
Mat och recept
Rött ris är nog mitt favoritris (har inte smakat vildris eller svart ris än). Blir så god smak och konsistens av det. Kanske inte den billigaste studentmaten, men det är helt klart värt att unna sig då och då. Körde ihop något av vad jag hade hemma, så det går såklart att byta ut det mesta.
Ingredienser till en middag och tre lunchlådor:
Ungefär 3 dl rött ris
Ett paket fetaost
En-två morötter
En rödlök
Lite hackad spenat
En näve solrosfrön
Olivolja
Salt
Kryddor efter behag (rosmarin är alltid nice till rött ris)
Börja med att koka riset. Det ska kokas i ungefär 40-45 minuter så en kan passa på att göra annat under tiden, följ bara instruktionerna på paketet!
Rosta lite solrosfrön (vilket innebär steka utan något fett). Se till så att det inte blir bränt, det ska liksom bara bli svagt brunt.
Stek hackade morötter och spenat (hittade i frysen så slängde ner några bitar i stekpannan) i olja tillsammans med solrosfröna.
Skiva löken.
När riset har kokat färdigt kan det slängas ner i stekpannan. Sänk värmen! Krydda med några göttiga kryddor. Älskar ju chiliflingorna (snart slut dock :( ) och rosmarin passar alltid. Blanda ihop!
Sådär, voilà! Bara att käka upp. Så. Gott. (Fastän det kanske inte ser så ut, men lovar!)
 

Dagsform

2015-05-22 19:19:00
Min Dag
Kände av redan igår att jag hade min slags feber (vilket innebär att jag har kylande ilningar i kroppen oavsett hur många lager täcken jag är inkapslad i) och vaknade imorse flera gånger av att jag hade ont i halsen och öronen. Höll för övrigt på att missa ett möte med programansvarig på bioteknik, eftersom jag hade glömt av det och tänkte stanna hemma och vila hela dagen. Fick rusa till skolan utan att ha fått i mig något annat till frukost än en klunk sojamjölk.
 
Att bli förkyld blir en ju då och då och för att härda ut brukar jag oftast tänka att immunförsvaret får lite att göra och att jag nu kommer vara immun mot just det förkylningsviruset. Så att bli sjuk är jag oftast rätt fine med (life happens, liksom). Det som dock är jobbigt just den här gången är att Göteborgsvarvet är imorgon. Jag känner mig inte jättetränad inför det (som vanligt) men känner ändå att jag skulle orka ta mig runt de där 21 kilometrarna. OM jag inte hade blivit sjuk.
 
Har blivit rådad att inte springa pga halsont. Men jag vill ju så gärna! Lever på en diet av vaniljglass med honung, svarta vinbär och kakao (innehåller proteiner + är gott) just nu och sover och vilar. Håller tummarna för att jag mår bättre imorgon. Tror dock att jag kommer ta mig till startplatsen imorgon för det vore så surt att inte få genomföra mitt femte Göteborgsvarv ...
 
Oh, well. Hoppas ni mår bra och att ni får en dunderfin fredagskväll. Själv ska jag äta lite mer glass och titta på youtubeklipp inlindad i fleecefiltar.
 

Beyoncé-medley

2015-05-21 14:34:57
Filmer Fint
 
Den här videon kan jag kolla på hur många gånger som helst. Bara älskar den.
 

Styret i Lund - dag två; balen

2015-05-19 18:16:00
Kalas och festligheter Skolan
På lördagsmorgon vaknade jag klockan nio och kunde inte somna om. Men de andra låg kvar och sov så jag gav mig ut på små äventyr i området så länge. När de andra väl vaknat gick jag och köpte lunch (pga var superhungrig) och sedan började vi göra oss fina och iordning för att gå på bal. Här är Dimmans frsiyr som jag fixade.
Vi drack mousserat vin i ett cykelförråd tillsammans med en norrman, en dansk och en uppsalabo. Och jag bytte skor kanske två-tre gånger. Här är för övrigt snygga Bagge.
Och här är jag och Brumsi. Balklänningen jag hade med mig passade tyvärr inte och en liten stund hade jag panik, tills Dimman sa att hon hade med sig en extra klänning som jag kunde låna. Och på så vis räddade hon den här balen.
Glömde ta kort på byggnaden vi var i, men den var storslagen och fin. Här är förrätten som var alldeles fantastiskt god.
Vi var ungefär 400 personer i en och samma sal som ville fira att Kemisektionen på LTH fyller 50 år i år.
KfKb-styret 2015 (minus Katta kassör :( ).
Lundborna gav presenter tillsina bordsgrannar, vilket var ett mycket fint inslag under tillställningen. Några bordsgrannar hade fått sugrör och drinkparaplyer som vinglasen och personer pyntades med allt eftersom kvällen fortskred. Kan även säga att jag åt så himla, himla god mat och drack gott.
Jag fick tre diodlampor som blinkade och lös i present av min granne mittemot. Jag satte fast dem i mössan och det blev plötsligt lite mer party runt omkring mig. Vi såg även många fina gückel (mest tal till sektionen) och gav själva en present som representerade Göteborg (en sillskuta i glas).
När sittningen var över gick vi ut och såg på fyrverkerier. Det var maffigt.
Efteråt drog vi ivägpå en efterfest i deras kårhus och fortsatte festandet i frack, balklänning och alla möjliga hattar/huvudbonader som lånades ut. Kan ha varit den absolut bästa efterfest jag någonsin varit på. Alla var så pepp och vi dansade och dansade! Mestadels danasde vi till "E d fest", men en textrad som för alltid kommer få mig att tänka på Lund.
Sedan hamnade vi på ett tak och hade allsång vilket var alldeles fantastiskt. När klockan närmade sig sex kände vi att det var dags att gå hem för att få oss några få timmars sömn innan det blev dags att gå på ballunch.
 

KfKb-styret i Lund - dag ett

2015-05-18 21:42:50
Kalas och festligheter Resor Skolan
Jag råkade ju som sagt radera hela fredagens bilder, men dessa tre lyckades komma undan ändå!
Vi åkte buss itre timmar och sysselsatte oss med att lyssna på musik, plugga, diskutera, sova och vara allmänt peppade (det hinns med mycket på tre timmar). När vi väl kommit fram till lägenheten vi skulle bo i, gav jag mig ut på en springur runt i området medan de andra skaffade mat och rosévin.
Vi hängde på en gräsplätt med norska Yngve och Uppsalabon Mikael. Sedan tog vi oss till Lunds tekniska högskola och umgicks med några till. Mycket senare på kvällen besökte vi olika nationer. Hallands tyckte vi var bäst av dem vi var på. Här är jag och Brumm (med min hatt och Bagges scarf på).
Vi dansade och skålade tills nationerna stängde. Efter en hel del irrande och felgående hamnde vi till slut på McDonalds. Vi gick förbi Göteborgs nation på vägen och blev lite ledsna över att det var stängt.
Sedan gick vi och lade oss i den 18 kvadratmeter stora lägenheten.

Tillbaka från Lund

2015-05-17 22:19:00
Kalas och festligheter Min Dag
Jag och resten av KfKb-Styret är nu tillbaka i Göteborg. Vi (med undantag av vår saknade kassör) har varit i Lund i tre dagar och firat K-sektionen på Lunds universitet eftersom hon/han/den/det (?) fyllde 50 år. Har haft en av mitt livs bästa helger och befinner mig just nu på något slags lyckomoln som dock trycks ner av en liten, liten trötthet (blev inte så mycket sömn). Men har som sagt hagt så sjuhelsike roligt och lärt känna många fina och roliga personer.
 
Jag har tagit både bilder och filmat, så jag ska först gå igenom allt, radera och redigera, innan dessa dyker upp någonstans. Råkade för övrigt radera alla bilderna från fredagen (så himla klantigt) men försökte kompensera med att dokumentera de andra dagarna lite extra.
 
Hoppas ni också har haft en strålande långledighet och helg!
 

Kristi himmelfärd

2015-05-16 10:15:16
Kalas och festligheter Min Dag
I onsdags åkte jag hem till mina föräldrar för att passa på att umgås när jag ändå skulle vara ledig i några dagar (plus skulle gå på kalas dagen efter). Jag hjälpte mamma att handla, sprang ner till havet och hem igen, åt middag, gjorde en inlämningsuppgift (som jag nästan fick alla rätt på, hurra!) och satt och pratade med mamma i soffan tills det blev dags att lägga sig. Somnade med lilla Ester i min säng.
Vaknade till med ett ryck av att den här krabaten strök sig mot mitt ansikte och spann så högt hon bara kunde. En kan ju helt klart vakna på sämre sätt!
Efter frukost satte jag mig ute på altanen och tjuvlöste korsord i mammas tidning. Jag kunde sitta i t-shirt, uppkavlade byxor och utan strumpor. Sedan åt jag lunch och pluggade lite medan pappa fixade i rabatten bredvid.
När mamma kom hem från jobbet gjorde vi oss iordning för att kunna gå på kalas hos min kusin som fyllde 25 år just denna dag.
Försökte få en bild på sidknuten jag gjorde men fick ingen bra bild märkte jag nu. Min syster godkände den dock inte och blev till slut lite irriterad på den och fixade iordning den (just vad jag tänkt, hoho).
Efter kalaset ute i skogen blev jag körd till bussen för att ta mig hem till lägenheten igen och för att packa upp en väska och börja packa en ny för att ta mig iväg på andra äventyr! Har för övrigt nytt läppstift som jag tycker är i en alldeles perfekt röd nyans (kommer från UNE och är nummer 06).
Men! Så fint och bra att kunna ta med sig ett helt gäng nyplockade rabarber hem. Och gå och knapra på gräslök plockad ifrån trädgården.
 

Packat och klart

2015-05-15 10:21:00
Kalas och festligheter Min Dag Skolan
Chalmersmössan och balklänningen är nerpackad, så nu är jag redo att dra iväg på finfina äventyr med resten av KfKb-styret (minus kassören). Är så pepp!
 

When I kissed the teacher

2015-05-14 21:40:00
Dagens låt
Jag har ingen aning varför, men jag har fått dille på den här låten för tillfället. Alltså så lyssnar jag på den så ofta jag kan (och som kommer att göra att jag kommer bli urless på den om några dagar eller veckor).
Det är för övrigt min favorit-ABBA-låt. Jag tänker att jag förknippar låten med något positivt, men vet inte vad. Ungefär som att det hände något finfint eller fantastiskt när jag hörde den när jag var liten, men som jag inte kan minnas. Jag tänker att så måste det vara.
(Och nej, jag har inte någon crush på någon av mina lärare, så det är inte därför jag har dille på låten.)
 
Abba - When I kissed the teacher
 

bØf-ohmsitts

2015-05-10 10:27:00
Kalas och festligheter
I fredags var det dags för ohmsitts med bästa bØf. Var så otroligt pepp! Vi hade förfesten hemma hos mig och här är jag och min Dryckesansvarig Guppi. (Rubriken uttalas för övrigt båff-omsitts.)
Först satt alla i köket, men när alla stolar blev upptagna och det kom fler bØf:are blev golvhäng det nya.
Eller soffhäng. Soffan knakade dock till när vi skulle ta gruppbild, men den höll!
Några gjorde akrobatik, andra hade allsång. Vi kom också på att vi inte hade anpassat oss till temat ("the American dream") överhuvudtaget, men glömde sedan av det igen. Så kan det gå.
Efter att ha varit och hälsat på en av mina grannar eftersom en av mina förfäder kände dem, blev det dags att gå till sittningen (några timmar efter utsatt tid).
Upptäckte nu att jag inte tog en enda bild på sittningen, så den här fina på mig och Nalle får bli den sista. Men vi gjorde såklart sådant som bØf:are gör bäst: dansar, äter urgod mat, dansar lite till, ser på när KfKb6 kommer och gücklar, har förträffligt efterhäng med lite alla möjliga olika sortes personer, dansar ännu mer och går till sist hem några timmar efter midnatt pga missar sista bussen. Fantastisk fredagskväll, helt enkelt.
 

Torsdagslista

2015-05-07 22:57:00
Frågelistor
Säg något som du är stolt över men som du aldrig får tillfälle att skryta om:
Hmm. Jag skryter (eller berättar) nog om det mesta, faktiskt. Om det är något bra som jag vill stoltsera med, vill säga. Shit, vad dåligt att inte komma på något. Blev ju inte bra material det här inte.
Eller tja, jag är bra på att cykla (fick häromdagen även höra att jag är snabb på att cykla). Hade jag börjat på träna på elitnivå i någon sport hade det nog var cykling av någon slag. Älskar att cykla.
 
Vilka är dina ofta använda emojis?
Ballong, tummen upp, hjärtögon, sol, jätteglad och förvånad (som tar sig på kinderna, typ som Skriet).
 
Vad gjorde du igår kväll?
Satt på J.A. Pripps med en annan avsatt bØfordförande och mitt barn (alltså sittande ordförande). Vi quizade och pratade mottagning och plugg, bland annat. Det var himla fint!

En bild som symboliserar denna dag:

Var på lektion (där vi gick igenom något som ingen riktigt verkade fatta vad det handlade om men fattade konceptet), hade lunchmöte med Styret, var på ett tre timmar lång möte med mitt "utbildningsområde" (ett tips: gå på toa innan ni ska på ett tre timmar långt möte, sista timman kan bli outhärdlig annars). Och regn på det. Plus har tvättat och försökt låtit bli att somna (måste köpa allergitabletter! (se nedan)). Och massor av regn på det.
 
Vad åt du till frukost idag?
Ett glas äppeljuice med spirulina (det drack jag iofs), degestivekex med ädelost och mackor med ost och paprika tror jag.
 
 
Vilket är ditt lyckonummer?
Åtta.

Hur såg du ut som artonåring?

Typ så. Glasögonen var solglasögon (och alltså av plast) och mina absoluta favoriter, men de lyckades försvinna precis som alla mina andra solglasögon. Och det fanns en tandställning bakom det där leendet. Och mycket rouge på kinderna.
 
Vilket är ditt senaste köp?
Är nog två cider och den glutenfria+vegetariska hamburgaren igår. (Det var gött.)
 
Är du allergisk mot något?
Heh. Ja. Nötter, mandel, rå tomat, banan och hallon. Överväger även ifall jag är allerigisk mot pollen för jag är så himlans trött nuförti'n och vi har det inte så ansträngande i skolan så det måste bero på annat tänker jag.
 
Hur länge har du varit utan sömn som längst?
Kanske 26-28 timmar? Hade "en period" där jag dygnade för att jag missade sista bussen hem efter fester och hängde någonstans med personer i samma sits som jag själv. Så jag tror det hamnar på kanske 28 timmar.
 
Vilken tid på morgonen vaknar du?
Vaknar jag själv är det runt 8-9-tiden. Av alarm är det i så fall oftast 06:57.
 
Hur ser du oftast ut till vardags?
 
Typ så. Dock utan solglasögon om det inte är soligt ute. Såklart.
 
Ett ord som du aldrig lyckas stava rätt:
Insitituiton? Institution? Instutition?
 

Lista från niotillfem.

 


På spåret - fest nummer två

2015-05-06 10:47:00
Kalas och festligheter
I lördags knöt jag en grön rosett runt kragen. Jag och resten av KfKb-styret skulle gå på StyrITs sittning, och för andra dagen i rad gick jag på en fest med temat "På spåret".
Jag satte upp håret i en hästsvans (och tog på mig en hatt) och gick hem till Amanda för att förfesta lite med de andra. Vi klädde ut Amanda till en fransyska och läste i Cortègeprogrammet.
Sedan gav vi oss av till sittningen. Vi blev indelade i lag och försökte hitta platser på Chalmers område genom ledtrådar. Mitt lag kom tyvärr allra sist, så kan det gå! Här är för övrigt jag, Amanda och herr ordförande.
Brumm och Katta ville visa sina färdigheter (Katta syns dock inte). Efter efterrättens inträde drog vi vidare till KfKb-sektionen där det var kalas. Sedan hamnade jag och Bagge utomhus och stod och pratade i flera, flera timmar om allt möjligt tills vi kände att vi frös alldeles för mycket och att det var dags att gå hem och värma upp sig. Mycket finfin fredag och sittning!
 

Svansjön

2015-05-03 21:26:00
Filmer TV/Podcast
Den här nya tolkningen av Svansjön är helt fantastisk! Jag tror att även folk som inte gillar balett i vanliga fall skulle kunna ta till sig den, för det är teater och balett (och lite opera) sammanflätat till det här fantastiska. I vart fall första akten, men andra akten är spektakulär med dans i vatten som ger dramatiska effekter.
 
Det är koreograf Alexander Ekman som fick nästintill helt fria händer när Oslooperan skulle sätta upp Svansjön. Går att se på svtplay i ungefär 170 dagar till (så passa på! Klicka här).
 

På spåret-fest nummer ett

2015-05-02 15:53:00
Kalas och festligheter
Igår knöt jag en ballong alldeles själv för kanske första gången i hela mitt liv (älskar ballonger men kan inte knyta dem :( ). Det måste ha varit veckans bästa prestation för min del. Ballongen knöts fast i min favoritchoklad (mjölkchoklad med salt är faktiskt en mycket, mycket fantastisk kombination).
 Jag knöt en rosett runt halsen som blev perfekt med en gång. Det är dock inte lika svårt att genmföra som att knyta en ballong.
Tog på mig hatten (och tydligen ledsna ögon) och promenerade hem till bästa Wille för att gå på På spåret-kalas! Innan jag gick hemifrån såg jag finalen från 2004 (det senaste avsnitt som fanns att tillgå på Öppet arkiv) för att komma in lite i tänket.
Wille och Felicia var snyggt utklädda till Fredrik Lindström (dock med långt hår) och Kristian Luuk (utan skägg). Vi fick mousserat som välkomstdrink och snacks att knapra på. Sedan hamnade jag och Ellen i samma lag. Det började dåligt, men efter en raffinerade omgång med riktig korrespondent från Hong Kong (wow på det!) började vi ta ikapp och vi förlorade till sist med en poäng! (Vi vann dock utslagsfrågan så vi säger att det blev jämt.)
Vi vart sedan alla så imponerade över hur bra de hade gjort det, och någon gång runt midnatt promenerade jag hem igen. Så himla bra kväll!
 

Tre Valborgsbilder

2015-05-01 10:55:00
Kalas och festligheter
Valborg firades med att ta på Chalmersmössan efter att ha tagit en liten tupplur. Runt halv sex-tiden var jag på Chalmersområdet och betraktade alla Cortègeekipage innan de skulle ge sig i väg i tåget. (Och ja, mina garderobsdörrar är mer öppna än stängda här hemma ...)
Jag och mitt undulatgäng (minus Janen) såg på Cortègen tillsammans. Vi satt dock i skuggan och efter ett tag blev det himla kallt och efter Cortègens slut sprang vi nästan hem till Eddie för att värma oss. Här är jag och finfina Astrid, för övrigt. (Plus fick gåshud när orkestrarna marsherade förbi, älskar orkestrar!)
Vi åt göttig mat, drack göttiga viner/cider/öl och hade göttigt snack. Dock blev jag väldigt trött efter ett tag och gick hem någon gång vid elva-tiden (tror jag tränar för mycket och sover för lite, jobbar på att undersöka saken). Finfin Valborg, ändå! Hoppas er också var superb!
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0