Jag hade visst håltimma hela dagen. Så jag...

2010-11-30 12:16:48
Min Dag

Jag hade visst håltimma hela dagen. Så jag hade ju kunnat ligga kvar en stund till imorse. Skulle kunnat gå hem till Patrik om det inte var för att jag och Wille erbjöd oss att prata om da Vinci inför några nior. Hade kunnat plugga men någon har tagit mitt pennfack bara sådär. Jag hoppas lite att det är någon som tog det av misstag och inte en tjuv. Hoppas jag får tillbaka det snart för annars är det lite tragiskt om man inte har råd med några pennor och måste sno ett helt pennfack. Suck. Hoppas som sagt att det kommer fram snart, blir lite svårare att plugga utan mina pennor...


Godmorgon! Åh, det är så vackert ute! Snön...

2010-11-30 10:26:13
Min Dag

Godmorgon! Åh, det är så vackert ute! Snön riktigt glittrar i solen. Känner lite för att ta på mig skidor och åka en stund och sedan få varm choklad när jag kommer in igen. Åh, synd att jag ska sitta inomhus hela dagen... Hann ta några fina bilder innan bussen kom, men ska hem till Patrik idag så jag hinner inte slänga ut dem. Har so första lektionen och efter lunch blir det matte. Well, ha en fin dag mes amis! (:


Jag hade en lite halvt knasig dröm i natt,...

2010-11-30 10:25:21
Min Dag

Jag hade en lite halvt knasig dröm i natt, drömde om Harry Rotter och Voldemort. Eller så var det jag som var Harry, kommer inte riktigt ihåg. Voldemort kom i vart fall hem till oss och mamma var jättetrevlig mot honom. Och de där dödsrelikerna (har man alla tre blir man mästare över döden, typ) fanns hemma hos mig. Tror det var en kudde, mascara och något mer konstigt istället för det som de är egentligen (en jätte bra trollstav, en osynlighetsmantel och äsch, kommer inte på den sista). Hade packat ner dem i en väska och sedan när jag hörde att Voldemort kom lade jag någon trollformel på dem som gjorde att de inte syntes. Trollade bort mig själv några gånger, och en gång trollade jag bort både mig själv och mamma, medan Voldemort rotade runt i milt rum efter dödsrelikerna. Sedan skulle jag visst åka hem till en kompis till mig tillsammans med massa andra människor (tror det bara vara tjejer och jag tänker efter) för att bo där ett tag, det var därför jag hade packat en väska. Och ungefär där vaknade jag. Visste förresten vilken dag det var när jag vaknade. Tänkte att det måste vara lördag eller söndag. Tänkte igenom vad jag hade gjort igår. Blev lite besviken när jag kom på att det var tisdag och jag måste gå upp. Hade ju varit så skönt att ligga kvar en stund till...


Today's topic

2010-11-29 23:12:33
Skolan
Ah just det, måste bara berätta det här innan jag går och lägger mig. (Inte för att det är särskilt roligt, underhållande, gripande eller något annat liknande, utan mer bara något jag kände för att skriva om.)

Jag och min käre Wille hade "Today's topic" idag på engelskan. Kan ju förklara lite vad det är för er som inte vet. Varje måndag har en grupp tagit en nyhet från de engelsktalande delarna av världen och gjort några diskussionsfrågor om ämnet som vi diskuterar om i klassen (på engelska så klart).
Jag och Wille hade valt att klassen skulle diskutera lite om Irlands finanskris som äger rum just nu. Vi gjorde en fin liten powerpoint och förklarade lite om vad det är som har hänt, bakgrunden och att detta även kan drabba Portugal, Spanien och Italien.

Det värsta vi kunde tänka oss skulle hända var att det inte var någon som räckte upp handen och ville ge något svar på diskussionsfrågorna. Och gissa vad? Ingen räckte upp handen förrän efter ett tag. Fick stå där och hoppas på att någon snart skulle räcka upp handen och säga något vettigt som kunde bidra till en diskussion. Oh, well. Det kunde ju gått värre. Det kunde ju ha varit så att ingen hade räckt upp handen. Det hade känts lite värre då.

Fast jag själv ska väl inte säga så mycket. Tycker mer om att lyssna på en debatt, och kanske slänga in en kommentar då det är ett ämne som jag, vad ska jag säga, brinner ? för. Så jag brukar inte bidra så jätte mycket till debatter. Dessutom tar det lång tid innan jag kommer på något bra svar, måste tänka igenom allt massa gånger, så kom igen imorgon så får du ditt svar, säger jag!

Äsch, nu ska jag dra mig till sängs.
Sov gott!

Måndagskväll

2010-11-29 23:01:31
Min Dag
Hej igen!

Hade som sagt kemiprov idag, och well, det gick väldigt bra tills jag kom till en viss uppgift. Hoppade över den ett tag för att sedan gå tillbaka till den och försöka lösa den efter att ha löst de andra uppgifterna. Måste fått hjärnsläpp för senast igår klarade jag av att lösa en liknande uppgift. Det dumma var att det var tre poäng på den, och jag gjorde inte mer än skrev upp reaktionsformeln, tror det blir noll poäng på den faktiskt. Rackarns! Annars gick det som sagt bra, säkert gjort något fult slarvfel någonstans, men det får vi se när jag får tillbaka provet!

Patrik skulle ju följt med mig hem men han är så bra på att komma på saker han visst redan hade "bokat" i efterhand så det blev inte riktigt så. Well, well.

Har lång sovmorgon imorgon och börjar klockan elva! Måste försöka komma ihåg att jag ska prata med min SO-lärare om att jag och Wille kommer vara borta från några av hans lektioner om några veckor eftersom vi kommer ha en fransman här då. För övrigt är det en vecka kvar imorgon tills de kommer, och jag vet inte ens vem det är eller om det ens är någon som kommer... Det löser sig nog ändå!

Nu ska jag börja göra mig iordning för sängen!
Ha en fin måndagskväll!


Slänger upp en gammal bild så det inte blir så bildfattigt

Ett litet vykort

2010-11-29 17:30:00
Min Dag
Hej på er!

Det har varit en lång dag idag känns det som.
Började med att jag egentligen hade två minuter på mig att ta mig ner till bussen (tar vanligtvis fem). Och gissa vad? Jag hade faktiskt lite tur för bussen var försenad, precis som jag, så vi matchade varandra rätt bra där.
Vid mellanstadieskolan där jag byter buss såg jag (och alla andra på bussen såklart) att en Västtrafiks buss låg i diket, men visste inte vilken linje. Tänkte att det var säkert min!
Men det visade sig senare att det var den bussen som min syster skulle åkt med imorse vid sju-tiden, men just idag åkte hon in med mami och det var ju tur för henne för annars hade hon ju kommit försent!

I vart fall blev det en kvart extra att stå och vänta på bussen. Inte så jätte kul när busshållplatsen är i skuggan och det är minusgrader ute. Tur att jag tog på mig mina två tjockaste strumpbyxor!
Kom inte försent till skolan vilket var bra eftersom vi hade kemiprov första lektion; inte kul att missa det!

Tror jag stannar här för nu. Skriver nog mer sedan.
Ha en fin måndagskväll så länge! :)


Himlen var så himlans fin imorse, hann ta ett kort innan buss kom. Dock inte ett jätte bra, för det var så mycket finare i verkligheten!
Tycker det ser ut som ett litet vykort.

Min första advent

2010-11-28 17:13:07
Min Dag
God första-advents-kväll!

Åkte till kyrkan imorse med Eme, mamma och pappa. Allt är så lugnt och stilla där att man själv blir det. Lite harmoniskt sådär. Väldigt skönt mitt i all (kommande) julstress!

Sedan åkte vi och fikade hos farmor och farfar. Tyckte farmor plockade fram hur mycket bullar och kakor som helst! Efter tredje fatet var det rätt svårt att få i sig från det fjärde faktiskt.
Vi skulle tydligen äta middag hos dem också, men jag smet hem en liten stund mellan fikat och middagen och pluggade lite kemi, har ju prov imorgon. Hann göra två-tre tal tills de sa att maten var klar och det var bara att traska ner till dem igen.
Vi åt ett litet julbord, ni vet med potatis, kötbullar, rödbetssallad och sådär. Lite smått. Men gott var det i vart fall!
Och efter maten (var proppmätt efter att jag ätit upp två tredjedelar av det jag hade tagit till mig) skulle vi äta ännu mer, fast i form av choklad. Tror inte jag behöver äta något mer på hela kvällen i vart fall!

Pluggade klart kemin när vi kom hem igen. Gjorde alla exempel-uppgifter, gick igenom labbarna och läste anteckningarna så nu känner jag mig förberedd, hit me bara!

Hade tänkt ta mig till Patrik eller att han skulle komma hit, men mamma och pappa fick någon likör (eller vad det nu var) hos farmor och farfar så de kan inte köra mig till bussen. Well, well. Har bestämt att Patrik ska komma hit imorgon efter skolan i vart fall!

Nu ska jag hitta på något att göra, får se vad det blir!
Ha en fin kväll! :)




Glad första advent (:

2010-11-28 16:29:34
Min Dag

dsc00283 (MMS)

Glad första advent (:


Snö utomhus och julpyntande inomhus - fotografier

2010-11-27 23:58:29
Foto





















Kemiplugg och julpynt

2010-11-27 23:49:12
Min Dag
Hej!

Har pluggat kemi idag som sagt. Känns som om jag förstår det nu och det känns skönt. Imorgon ska jag bara gå igenom alla labbarna och förstå dem med och sedan hoppas jag på att jag förstår uppgifterna som kommer på provet sedan!

Hann med att julpynta litegrann. Skulle egentligen bara sätta upp min stjärna jag har i fönstret, men det stod lite grejer i vägen så jag tänkte att jag lika gärna kan sätta fram dem nu istället för att ställa tillbaka dem in i garderoben igen.
Dessutom har skivspelaren gått varm för det har spelats jullåtar hela dagen här hemma. Sådant gillas för jag gillar julmusik! Så lugnande på något sätt.

Imorgon är det första advent och jag tror vi ska åka till kyrkan och sedan åka till farmor och farfar och fika adventsfika.

Well, det var väl det. Ska snart slänga mig i sängen och sova, så godnatt och ha en fin lördagsnatt! :)


En liten gris och en tomtegumma fick komma fram nu tillsammans med adventsstjärnan.

Plugglördag. Har prov på måndag i kemi. Bä...

2010-11-27 14:28:38
Min Dag

dsc00282 (MMS)

Plugglördag. Har prov på måndag i kemi. Bäst att plugga för mycket än för lite, så det inte går lika dåligt som på det förra. Ha en underbar lördag! (:


Wiho!!

2010-11-25 21:30:40
Min Dag

dsc00281 (MMS)

Wiho!!


Vit torsdag

2010-11-25 08:49:15
Min Dag
Godmorgon!

Snön är kvar, vilket jag tycker är bra, för annars hade det bara varit en massa äckligt slask och blött och det vill vi inte ha! Som ni märker har jag ändrat min inställning för snön, men det är bara för att jag har vant mig vid att den ligger där på marken och gör det alldeles vitt. Det tar ett tag för mig att vänja mig, så att säga.
Har fortfarande inte hittat några varma strumpvyxor. Jag vill ha sådana där varma som man hade när man var liten. Varför kan de inte göra så tjocka till vuxna också? Orättvist!

I vart fall så håller jag på att göra mig iordning för att gå till skolan. Det fanns inga havregryn eller russin till mig hos Patrik så jag har bara ätit yoghurt. Inte så bra kanske, men det är bättre än inget!

Klockan nio släpps biljetterna till ännu en Håkan-konsert! På trädgårdsföreningen. Åh, hoppas jag får tag i några biljetter! Ska försöka boka innan jag går till skolan! Så pepp på att gå på ännu en konsert!

Aj, aj, nu får jag skynda mig!
Ha en fin, vit torsdag!


Aujourd'hui, c'est votre jour. Aujourd'hui...

2010-11-24 16:08:04
Min Dag

dsc00280 (MMS)

Aujourd'hui, c'est votre jour. Aujourd'hui nous avons e^tre ensemble dans un ans et six moins. Je vais e^tre avec mon petit ami, rien d'ordinateur ou des devoirs. Patrik, je t'aime. (Jag skriver inte på franska för att ingen ska förstå utan för att jag tycker det är fint. Kort och gott: idag har jag och Patrik varit tillsammans i ett och ett halvt år.)


Åh, va gott!

2010-11-24 14:40:18
Min Dag

dsc00278 (MMS)

Åh, va gott!


Jag vet vilken dy hon varit i

2010-11-23 21:28:31
Dagens låt

Den här låten är, enligt mig, en av Håkans bästa.
Och även om ni inte vill lyssna på honom när han sjunger den, så läs åtminstone texten för den är så bra!
Det är så sorgligt att man ska tycka att man är "finare" än någon annan och ser ner på andra som man umgicks med tidigare i sitt liv. Att man inte vill känna sig vid sin bakgrund. För man är egentligen inte "finare" än någon, man kan inte vara det för alla är vi bara människor.
Nu, till musiken och texten! Läs/lyssna och låt era tankar flyga iväg.


Håkan Hellström - Jag vet vilken dy hon varit i

 

Hon är det här partys ljus
Och han bredvid är så stolt att ha henne nära sig
Det verkar som hon överlevt
Sen sist jag såg henne
Hon kunde vara någon annan, någon bättre
Om hon slöt ögonen
Hon har bytt höghusen mot champagne
Och hennes nya fina vänner
Tror de vet var hon kommer ifrån
Jag är pojken i glasögon hon var kär i en gång

Hon känner inte igen mig
Nej, åren har nog slitit hårdare på mig
Så jag säger inget
Vill inte genera henne
Men jag ska be honom
Ta hand om henne väl, för jag vet vilken dy hon varit i

Hon känner inte igen mig
Nej, åren har nog slitit hårdare på mig
Så jag säger inget, vill inte genera honom
Men jag hoppas att han tar hand om henne väl
Tar hand om henne väl


Träningsdags

2010-11-23 16:45:18
Min Dag
Ska alldeles strax gå (eller springa, får se vilket det blir) till bussen för att gå på ett spinningpass. Åh, det kommer säkert vara svinkallt att gå ut. Jag vill egentligen stanna kvar inne i värmen, under täcket och glömma att det är rackarns kallt och lite blåsigt utomhus (eller ligga och tänka på det och sedan bli glad över att jag är inne i värmen).
Fast jag ska gå. Dessutom, om jag inte går kommer jag få en till prick och få betala 50 kronor igen så jag kan boka på internet, och det har jag ingen större lust med.

Ha en fin tisdagskväll!


Hej, mitt vinterland!

2010-11-23 09:02:39
Min Dag
Godmorgon, godmorgon!

När jag vaknade upp i morse för andra gången (första gången gick Emelie helt obarmhärtigt in och väckte mig för att hon ville låna ett halsband) såg det ut ungefär såhär utanför mitt fönster:



Vitt, vitt, vitt överallt förutom några buskar och träd som sticker fram ur det vita och den gråa himlen. Plus att snön yr runt då och då och vet inte riktigt vart den ska vara.
Tycker att det antingen borde vara kvar för en gångs skull, eller att det kan sluta att komma varannan dag. Man hinner ju inte ens vänja sig förrän det regna bort igen.

Oh, well. Känner att jag håller på att bli förkyld: ont i halsen och början på en snuvig näsa. Inte kul! Ska dricka te nu till frukost och äta c-vitaminer (clementiner) idag och så får vi se hur det blir över natten.

Ska bege mig ner till bussen om ungefär en timma för att åka till skolan, det blir SO och matte idag. Sedan vet jag inte rikigt vad jag ska hitta på tills mitt spinningpass börjar vid 18-tiden, men det löser sig nog!

Nu: frukost och sedan ta på varma strumpbyxor!
Ha en finfin tisdag, mes amis! :)




Snö - igen. Säger ju att vi har ett väldan...

2010-11-22 13:51:54
Min Dag

dsc00277 (MMS)

Snö - igen. Säger ju att vi har ett väldans växlande väder...


Nybäddad säng, underbart! Godnatt (:

2010-11-22 02:03:12
Min Dag

dsc00276 (MMS)

Nybäddad säng, underbart! Godnatt (:


Att baka tunnbröd

2010-11-21 20:07:27
Min Dag
































Eme.



Och ungefär såhär går det till när man bakar tunnbröd. Märk väl: Julgranen och julkärvarna är redan framme (!?) och det var ganska så kallt i bakstugan så vi använde kupévärmare och vedspisen för att degarna skulle kunna jäsa ordentligt. Lite värmeljus för trevlighetens skull och för att värma upp huset i största allmänhet.
Gott blev brödet i vart fall!

Har julkänsla

2010-11-21 13:04:36
Min Dag
Godmorgon!

Skönt med varierande väder som vi har här i Sverige; ena dagen snöar det och andra regnar det. Eller det duggar litegrann idag i vart fall.
Har fått lite julkänsla och lyssnar på julsaker och längtar tills vi ska sätta upp alla adventsljusstakar (första advent) och alla andra julsaker! Så mysigt!

Åkte ju in till skolan igår, vilket var ganska förgäves för jag gjorde inget speciellt. Satt bara och pratade med de jag satt med för det var inga nyfikna 95:or som kom fram och frågade hur det var att läsa franska på gymnasiet. En liten tös kom och fråga litegrann om tyskan och det fick de andra två svara på.  Dessutom satt "språkcaféet" lite undangömt och var lätt att missa eller så såg de oss men gick vidare mot resaurangen för att få sin fika.Så det kändes lite halvt meningslöst att sitta där.

Sedan blev det bakdags när vi kom hem! Men jag fick inte göra så mycket, tyckte mami och mormor gjorde allt.
Aja, lägger upp bilder om det sedan!

Nu ska jag fortsätta städa mitt rum. Lagom kul, men måste ändå göras!
Ha en finfin söndag!




Såhär såg vår gräsmatta ut igår när jag vaknade. Idag kan man se grönt gräs sticka upp ur snön.


Tunnbröd i ugn (:

2010-11-20 15:22:32
Min Dag

dsc00274 (MMS)

Tunnbröd i ugn (:


Godmorgon! Sitter i bilen på väg mot Kungä...

2010-11-20 10:46:47
Min Dag

Godmorgon! Sitter i bilen på väg mot Kungälv. Det kom en del snö i natt så det ska bli spännande att se hur många som tar sig ut. Ha en finfin lördag.


Det snöar - igen

2010-11-20 00:34:16
Min Dag

Varför ska tiden alltid springa iväg? Nu är klockan halv ett, var den inte tio för en stund sedan? Well, well, det börjar dra ihop sig till läggdags i vart fall. Imorgon händer det lite grejer, ser ni, haha! Först ska jag väl gå upp någon gång när jag vaknar, sedan bär det av in till Mimers vid 11-tiden, hem igen tillsammans med Patrik vid 12-tiden.
Hela dagen imorgon ska mami, mormor och kanske Emelie, vet inte om någon/några kusiner kommer också, baka tunnbröd hela dagen! Får se om jag hinner hjälpa till med något för mina bröd görs först och det kanske inte är superbra om en glutenintolerant bakar bröd med vetemjöl i? Ska försöka ta kort så att ni kan få se hur man gör och hur mysigt det är!
Om jag har lite tur kanske jag kan äta nybakat tunnbröd till frukost! Värre skulle man kunna ha det.

Det snöar ute just nu för övrigt och det har redan bildats ett vitt täcke på marken. Tyvärr är det för mörkt ute för att det ska kunna bli någon bra bild.

Men nu: sängdags!

Harry Potter och försovningar

2010-11-19 22:05:42
Min Dag
Godkväll mes amis!

Harry Potter-filmen var helt klart sevärd! Fast jag skulle nog inte kunna säga att en Harry Potter-film är dålig för det är något speciellt med de filmerna. Antingen så är det handlingen som är så himlans bra eller så är det att de alltid är så påkostade, jag vet inte och jag stör mig på att jag inte kan sätta fingret på vad det är som gör dem så bra! Återkommer när jag har svar på det.

Sitter och äter rabarberpaj med vaniljglass, mumsigt värre! Har precis lämnat in min so-uppsatser efter att ha läst igenom den en gång. Brukar slarva och inte läsa igenom mina uppsatser innan jag lämnar in dem så det går lite hur som helst. Men nu har jag som sagt läst igenom och jag hoppas att den ska vara duglig!

I natt vaknade jag och trodde att jag hade försovit mig, så jag satt och tänkte ut vad jag skulle skriva i mitt sms till Wille, blev något i stil med "säg att jag har försovit mig och kommer så fort jag kan!". Men när jag tog tag i mobilen och skulle skriva märkte jag att klockan var 04:10. Bara att lägga sig ned och somna om.
Vaknade några timmar senare igen och trodde att jag hade försovit mig igen, och innan jag hann somna om hörde jag att mobilen sa ifrån att den knappt hade något batteri kvar och ville laddas snarast! Antar att det var det jag vaknade av de föregående gångerna.
I vart fall så ledde detta till att jag varit hur trött som helst idag, som varje dag den här veckan. Somnade vid 20-tiden och sov till 21-tiden då mami kom in och sa att det fanns paj. Känner mig lite piggare nu, men ska ändå gå och lägga mig om inte alltför länge.

Imorgon ska jag in till Mimers för att vara med i Språk-caféet som de så käkt har valt att kalla det. Jag ska berätta om hur det är att läsa språk (antar med betoning på franskan, kanske lite engelska) och lite om det. Hoppas att det kommer fram några och ställer frågor så man får svara!

Ha en fin fredagskväll!

Slänger in en gammal bild så det inte blir så bildfattigt!

Biodags! Är så himla pepp nu på att filmen...

2010-11-19 14:12:40
Min Dag

Biodags! Är så himla pepp nu på att filmen ska börja! Hoppas så att den är bra (: ha en underbar fredag!


Så vackert!

2010-11-18 21:47:07
Min Dag
Känner i benen att jag har tränat idag. De är liksom sådär tunga som de blir efter man har tränat. Men det är ändå härligt, för då vet jag att jag har tränat!

Fick springa till bussen idag. Hade inte Emelie sagt till busschauffören att vi kom springandes hade han missat oss! Patrik tyckte det var lagom kul då han ganska nyligen hade vaknat plus att han hade tung väska (han hade tydligen proppat ner alla skolböcker han hade haft hemma?). "Nästa gång går jag ner tidigare, med Emelie", sa han medan vi sprang.

Vi hade fysiklabb idag men den var inte så himla lyckad för det som vi skulle göra fungerade bara för en grupp. Får se hur han löser det till nästa vecka då den andra gruppen ska ha labben!

Imorgon har vi lång håltimma eftersom vi inte har någon kemi då vår kemilärare är borta, men har vi tur så kan vi flytta upp engelskalektionen och få sluta tidigare.
Efter skolan, när vi nu slutar, blir det bio med några klasskompisar. Vi ska se den nya Harry Potter-filmen! Åh, jag hoppas så att den är bra!

Nu blir det läggdags, ska upp tidigt imorgon!
Godnatt


Fastän det blir mörkt så fort och är så kallt att fötterna blir kalla som isbitar kan man inte annat än bli lite smått glad över hur vacker soluppgången är!
Sådanhär fin utsikt har jag medan jag väntar på bussen klockan tjugo över åtta på morgonen.

Bra vecka!

2010-11-18 21:36:38
Skolan

Den här veckan har, trots några omständigheter, varit en av de bästa för mig personligen om man ser till skolan och skolarbete.
Det började med att vi fick tillbaka SO-proven. Jag kan säga att jag rent ut sagt hatar att få vg, speciellt i kurser och på prov som jag vet att jag hade kunnat göra bättre och just därför är det så värdelöst. För det påminner mig om att jag hade kunnat göra bättre från mig men inte gjorde det.
Och det var så det kändes innan vi fick tillbaka proven, när SO-läraren gick runt och delade ut proven, att jag kunde ha gjort provet bättre. Jag fick säkert vg. Jag väntar. Och väntar. Mina prov delas alltid ut bland de sista av någon konstig anledning. Så fick jag tillslut tillbaka provet. Bläddrade igenom det. OKej, jag hade inte fått med allt han ville att jag skulle få med (vilket jag också misstänkte) på sista frågan på andra frågan hade jag fått bland de bästa i klassen. Inget vg. Skönt! Blir så himla glad när det gått bra, går från trött till glad och pigg. Ni fattar.

Det levde jag på ett tag.
Sedan fick vi tillbaka matteproven. Jag är bra på att göra slarvfel för jag orkar aldrig göra en kontroll innan jag lämnar in provet, eller jag kan inte kontrollera. Så ni kan ju gissa hur jag kände när han gav tillbaka proven; att en massa slarvfel skulle göra att jag fick vg på provet.
Så, till slut fick jag tillbaka det. Alla rätt. Inte ett enda slarvfel. Känns underbart faktiskt!

På onsdagen frågade jag hur det hade gått på mitt engelskatal jag hade hållt. Kände på mig att det skulle bli en tvåa för jag är inte så himlans bra på engelska faktiskt. Men av någon anledning fick jag tre (som är det högsta man kan få)! Wiho säger jag!
Hade önskat att vi fick tillbaka fysikprovet också, för det verkar ju som om detta vara en väldigt bra vecka att få reda resultat på. Men det har vi inte fått tyvärr och vi kommer inte få det heller eftersom vi inte har fysik imorgon.

Så, nu fick jag ur mig det här. Skönt :)

Småtrött

2010-11-18 21:21:37
Tankar Och Funderingar
Hej

Egentligen har jag hur mycket som helst att skriva om, till exempel varför den här veckan har varit så himla glad, varför jag kommer vara ledig två måndagar i rad, varför jag körde runt i Kode med mami klockan 21 i går kväll.
Men. Jag känner liksom inte för det, känner mig lite småtrött hela tiden tycker jag. Dessutom har jag en del annat att pyssla med, som skolarbete, som gör att jag varken har inspiration eller tid för att blogga.
Hade hur mycket studiemotivation som helst häromdagen och det kändes som om den skulle vara kvar jätte länge, men nu känns det som om att den har försvunnit igen. Efter bara någon dag.
Tror jag skulle behöva ett till höstlov, eller några lediga dagar för att ta igen massa sömn och ledighet jag inte har fått (kanske mest beror det på mig, men man kan inte alltid hjälpa att man inte kan somna förrän mitt i natten).

Men, jag tänkte ändå ta och skriva ett inlägg senare om varför det har varit en så himla bra vecka och kanske något mer för min blogg har jag lite som min dagbok som jag ska kunna titta tillbaka på senare i livet för att se hur jag tänkte och vad jag gjorde när jag var yngre. Sådant är viktigt för mig, att få minnas och få komma i håg och skratta åt hur jag såg ut och åt hur jag tänkte, gråta åt saker jag gjort som inte var så bra och för saker jag saknar. För det som har hänt kommer inte tillbaka, så därför är det viktigt för mig att det finns kvar någonstans och hjälpa mig komma ihåg. Att minnas.

(Tror jag spårade ur igen, men det blir lätt så. Därför blir det oftast lite knasigt när jag ska skriva något i skolan och försöka hålla mig till ett ämne; jag börjar med det som var tanken men sedan hamnar jag femtio mil därifrån. Se, nu spårade jag ut igen.)

Hej! Sitter i bilen och väntar på att mami...

2010-11-18 16:28:09
Min Dag

Hej! Sitter i bilen och väntar på att mami kommer tillbaka från maxi så vi kan åka och träna; idag blir det medelgympa och efter det blir det hemåt och fortsätta med min so-uppsats. Måste öva lite på franska-läxan också, vi ska prata muntligt om en känd plats/byggnad i Paris. Hade glömt av det och letade fakta först igår, vilket kanske inte var jätte bra, men å andra sidan är det bara en liten , liten text. Så, nu kom mami tillbaka. Mot friskis! Ha en fin torsdagskväll (:


Litegrann om homosexualitet

2010-11-17 18:13:54
Tankar Och Funderingar
Godkväll!

Sitter och skriver min SO-uppsats, eller vad man ska kalla det. Vi håller på med religion och etik. Jag har valt att skriva om homosexualitet eller homosexuella präster, får se inom vad jag hittar mest intressant fakta. Spännande är det i vart fall!
Jag är inte emot homosexuelitet, eller jag bryr mig inte så mycket. Men det roliga när jag letar fakta att det finns ju alltid motståndare (som det finns mot det mesta) och jag kan inte förstå hur de tänker. Vad rör det de om två kvinnor älskar varandra och vill dela sina liv med varandra? De enda som påverkas av det är de här två kära kvinnorna och jag förstår inte varför det alltid finns folk som ska lägga sig i vad andra göra och hur andra formar sina liv? Sköt ert egna liv så ska du nog se att det blir bra!

Och argumentet att ett homosexuellt par inte kan få barn och därmed att det är fel är jag så himla trött på! Par som inte kan få barn för att just de två inte "passar" ihop (en av tusen kanske, men det kan alltså vara så) eller en steril kvinna då? Är det också fel? Ska de tvinga sina kroppar och hjärnor till att lyda det de vill?
Dessutom, nu för tiden finns det något som heter adoption och provrörsbefruktning. Det ni!

Nej, nu ska jag gå och äta mat och sedan fortsätta att bli arg på människor där ute i världen!


Åh, här är den finfina boken jag pratade o...

2010-11-16 22:46:46
Min Dag

dsc00273 (MMS)

Åh, här är den finfina boken jag pratade om igår! Jag hoppas den kommer vara lika fin som den verkar: en liten, frusen katt som hittas i ett bibliotek och trots motstånd lyckades personalen behålla och ta om hand om den lilla katten som senare blir en symbol för både biblioteket och staden. Åh, jag vill veta vad som kommer hända! Kommer bli lite ledsen om den inte är lika fin som jag tror; förväntar mig att jag kanske ska gråta en skvätt eller två. Nu: läggdags! Godnatt (: . Ps. Hoppas inte bilden blir på snedden, fast jag antar att den blir det. I så fall får ni vrida huvudet lite bara. Ds.


Hemma hos Patrik igen. Det blev ingen trän...

2010-11-15 17:44:17
Min Dag

Hemma hos Patrik igen. Det blev ingen träning för mig idag, men mami skulle visst träna imorgon så jag tänkte att jag kunde träna då med. Om jag ska se det från den ljusa sidan så får jag mer tid till att plugga nu. Har en del att göra nämligen. Så, tillbaka till pluggandet! Ha en fortsatt fin måndagskväll!


Vet inte om det blir någon träning för mig...

2010-11-15 17:07:15
Min Dag

Vet inte om det blir någon träning för mig idag. Bussen var sen eller för sen och jag tror att jag redan har missat mitt pass. Är osäker på om passet börjar fem eller halv sex. Sitter på bussen till Ytterby nu, och om passet börjar fem så får jag åka tillbaka till Patrik igen. Typiskt när jag äntligen ger mig iväg och tränar. Suck.


Träningsdags!

2010-11-15 16:41:47
Min Dag
Hej!

Har ju som sagt varit ledig från skolan hela dagen och har varit, eller är fortfarande hos Patrik. Har pluggat franska (blir väl kemi sedan) och målat naglarna i en rosa, nästan genomskinlig färg. Tycker det blev fint i vart fall!
Hittade en fin bok på vägen tillbaka till Patrik från tvärflöjtslektion, kan visa sedan! Eller jag tror att det kan vara en fin bok, det verkar så helt enkelt.

Nu, träningsdags på friskis! Medelpass, alltså gympa blir det.
Aaah, nu måste jag skynda mig!

Ha en fin måndagskväll!


Godmorgon! Går till bussen i regnet med en...

2010-11-15 07:07:48
Min Dag

Godmorgon! Går till bussen i regnet med en ficklampa som inte riktigt vet om den ska vara tänd eller släckt. Glömde mitt paraply, eller jag struntade i att ta med det rättare sagt. Nu kommer bussen, wiie! Ha en finfin regnig måndag!


Fars Dag

2010-11-14 19:55:14
Kalas och festligheter
Hej hopp!

Idag är det fars dag så vi har firat min pappa och min farfar (min morfar är dessvärre inte längre i livet).
Patrik var här tills runt klockan tre, för då skulle vi ner till farmor och farfar och då ville han hellre åka hem, tss.
Pappa fick presenter (nya stövlar och en bok om traktorer) och farfar också.

Har varit trött hela dagen. Sådär segt trött ni vet. Men går jag och lägger mig nu kommer jag nog ändå inte komma somna, för jag är fortfarande för pigg för det. Jobbigt läge, helt enkelt!

Hade planerat att åka till Patrik nu på kvällen, men det verkar inte riktigt vara någon som vill köra mig och bussarna går inte så ofta eftersom det är söndag. Får åka till honom imorgon istället. Och appropå imorgon så är jag ledig bara för att alla da Vinci-lärarna ska på en kurs om hur det blir med alla ändringar i skolan som blivit införda av den nuvarande regeringen.
Men, jag har tvärflöjtslektion så jag måste fortfarande ta mig till skolan. Eftersom det inte går någon buss så hade jag tänkt att jag kunde sova hos Patrik i natt så jag slipper ta en tidig buss imorgon (för bussarna går fortfarande dåligt fastän det är vardag). Men det verkar jag som sagt få göra ändå.
Ska ta den tidigaste bussen och så går jag och lägger mig igen hos Patrik när jag har kommit fram.

Så, det var väl det.


Sådär, då var vi på väg hem igen. Är hur h...

2010-11-13 16:06:10
Min Dag

Sådär, då var vi på väg hem igen. Är hur hungrig som helst (därmed en aning grinig)! Ska äta något så fort jag kommer hem. Vi ska ta upp Patrik på vägen också så jag är väl inte hemma förrän om 40 minuter. Åh, ge mig mat!


Godmorgon sötnosar! Sitter i en bil på väg...

2010-11-13 12:31:41
Min Dag

Godmorgon sötnosar! Sitter i en bil på väg mot Göteborg tillsammans med mami och Eme. Hade först tänkt att jag och Eme skulle ta bussen in, men Patrik har tagit alla våra busskort (!) så Eme hade inget kort att åka in på, men mami sa att hon kunde följa med då och köra oss in. Så, nu sitter vi alltså in en bil på väg in. Blir fars dag-present och dessutom tänkte jag titta på vinterskor och en väska. En ny väska känns mest akut eftersom den jag har nu kan ge med sig när som helst. Ha en underbar lördag mes amis!


Godnatt

2010-11-13 00:56:25
Min Dag

Åh, nu ska jag slänga mig i sängen. Sov en stund förut, har ju varit så rackarns trött hela dagen så nästan det första jag gjorde när jag till slut kom hem (det var en massa bussar som var försenade) var att lägga mig i sängen och sova. Vaknade av att mami kom in i rummet någon gång vid sju-tiden och sa att det var middag. Det jag skulle komma till med detta var att eftersom jag sov förut idag så är jag inte jätte trött nu, men jag tänker vara duktig och lägga mig inte alltför sent! Inte bra att ändra på dygnsrytmen alltför mycket.

Imorgon kommer Patrik hit och det blir lite pluggande för min del skulle jag tro (franska).
Appropå franska så skrev vi på en lapp om "vilka vi var" på franskan för att de lättare ska kunna matcha i hop en med en fransos som har liknande intressen som en själv. Så nu är det alltså på gång! De kommer hit den sjunde december!
De valde verkligen rätt månad för i december är det ändå jul-mysigt och (förhoppningsvis) ligger det snö på marken. När italienarna var här var det mellan sommar och höst, för kallt för shorts men för varmt för vinterjacka ungefär. Allmänt halvtrist också.

Well, sängen var det. Spårar alltid iväg.
Sov gott och ha en fin lördagmorgon! :)


(Ser lite ut som Amy Diamond på den här bilden tycker jag)

Om Universitet och så

2010-11-12 22:41:04
Skolan
Hej på er denna fredag!

Hamnade i säng ganska sent igår (runt halv elva) och sedan var jag inte trött utan låg och pratade med Patrik tills han sa (tiggde och bad om) att han ville sova. Gick upp klockan sex imorse så det blev inte så mycket sömn för mig denna natt och det har jag märkt av under hela dagen. Det enda jag riktigt kände för var att låta ögonlocken falla ner och lägga mig ner och sova.
Men, eftersom jag var i skolan var det lite svårt. Kämpade mig i vart fall igenom skoldagen.

Efter skolan åkte jag in med Wille och två till till Svenska Mässan för att gå och prata med olika universitet och högskolor. Jag har ju egentligen tänkt att jag ska ta ett sabbatsår så jag hade bara tänkt att följa med "för skojs skull" men nu efteråt känns det väldigt bra att jag följde med. Har fått lite mer kött på benen så att säga. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill utbilda mig till (har dock några tankar och funderingar) men jag tänker att om jag tar ett sabbatsår får jag lite mer tid att tänka på det, få erfarenheter och annat som kan hjälpa mig att välja.
Annars har jag och Wille kanske planer på att bege oss ut i världen som volontärer. Det verkar riktigt kul och häftigt! För ut och resa känner jag för att göra efter gymnasiet, på ett eller annat sätt. Tror inte jag skulle kunna resa på samma sätt efter en universitets-utbildning, så jag tänkte passa på!

Men ni som ska söka till universitet/högskola nu till hösten så tipsar jag er om att gå på mässan! Jag tyckte det var givande. Fanns så mycket som jag inte visste om och alla svarade gärna på frågor!
Så, iväg med er!


Winter Song

2010-11-11 21:37:04
Kärlek
Ni bara måste se den här videon! Det kan vara bland den finaste och sötaste som finns!
Och blödig som jag är så började jag nästan gråta. Åh! Jag kan bara hoppas att hon också ser/har sett den. Då kan hon ju bara inte säga nej.

 


Torsdagskväll

2010-11-11 21:14:28
Min Dag
Godkväll

Hade fysikprov förut idag och det kändes helt okej under tiden. Först var det en fråga som jag fastnade länge på, lät den vara och gick vidare och löste de andra uppgifterna. När jag sedan gick tillbaka visade det sig att jag hade läst uppgiften fel och att jag hade förvillat mig lite över att det stod 90 grader.
Men efteråt när jag pratade med några i klassen om vad de fått på vissa uppgifter så har jag räknat eller tänkt fel på minst en uppgift. Tusan också! Får väl se hur det gick när jag får tillbaka det någon gång.

Åkte bort till friskis efter skolan och fixade så att jag kan boka pass på internet igen! Har inte tränat sedan förra lördagen. Inte bra alls. Kan inte träna på söndag heller för då var det visst friskis-dag och då måste man ha skrivit upp sig på pass vilket jag inte har gjort. Oh well, kanske tar mig en springtur eller en promenad och går tillbaka till min träningsrutin nästa vecka!

Nu ska jag fortsätta öva på franskaglosorna och sedan blir det sängen, upp tidigt imorgon! Patrik här också och han ska gå upp och ta sju-bussen (!) med mig imorgon. Får se vart han hamnar när vi kommit in till Kungälv för han har ingen lektion så tidigt (hehe).

Ha en finfin torsdagskväll!



Döden är overklig

2010-11-10 21:42:09
Tankar Och Funderingar

Idag fick jag reda på en sak som känns så himla overklig.
En av mina gamla lärare jag hade på högstadiet gick bort. Hon hade legat på sjukhuset under hela den här terminen och på ett skolfoto stod det att hon var frånvarande men hennes schema hade inte satts upp.
Jag tyckte, och tycker fortfarande att hon var en av de bästa lärarna på hela skolan. Det är inte så lätt att få den respekten från högstadieelever som hon fick. Hon var alltid glad, gjorde lektionerna roliga och jag lärde mig många saker av henne.

Det känns så overkligt på något sätt, att någon man känner/känt går bort och försvinner. Att man aldrig kan prata eller höra dess röst igen. Att någon aldrig mer kan bli undervisad av denna lärare.
Det finns på något sätt inte riktigt i min hjärna att någon kan försvinna bara sådär. Jag kan tappa kontakten med människor, de kan flytta långt ifrån mig och de kan säga att de aldrig mer vill se mig. Men, de finns ändå i livet och om jag skulle vilja kan jag återta kontakten och be om ursäkt för det jag gjort. Jag kan höra deras röst igen om jag vill och jag kan träffa dem öga mot öga. Som sagt; de finns ändå kvar!

Jag känner inte någon människa i min närhet och som jag känt som har gått bort. Bara djur och jag kan inte minnas att det kändes sådär overkligt. Mer sörjande men ändå accepterande. Inte så att jag har tänkt att jag hör dem eller tror att de ligger i min säng när jag kommer hem (i katternas fall) men jag gråter varje gång varje gång vi har begravning. Jag vill att alla och alla som finns nu ska finnas jämt och så länge jag lever.
Det finns inte i min värld att någon som jag håller väldigt kär bara försvinner. Jag är glad och tacksam att jag inte har behövt känna någon (utöver mina djur) som gått bort. Vet inte hur jag kommer ta det när den dagen kommer.

Jag ville bara skriva av mig lite om det här.
Jag sitter inte och gråter över att hon är borta och jag vill inte att ni beklagar er för mig över det som hänt.
Istället beklagar jag mig för hennes anhöriga (inte för att jag tror att någon av er skulle läsa det här).


By The (King)River In Autumn - pictures

2010-11-10 12:00:00
Foto



















Onsdagmorgon

2010-11-10 08:53:48
Min Dag
Godmorgon!

Egentligen har jag lite bråttom och hinner inte skriva, men jag tänkte ändå slänga iväg ett litet inlägg.
Har precis duschat och tagit på mig kläder. Nu återstår frukost, packa och fixa till mig på tjugo minuter. Får se hur det går!

Idag är det matte (antagligen får vi plugga fysik på den lektionen), SO, fysik och lunch någonstans däremellan.
Har fysikprov imorgon (!) så det kommer bli en hel del fysik idag gissar jag på. Eller det borde bli, får se hur mycket jag orkar. Har inte direkt någon större studemotivation just nu. Det hade annars varit bra nu när vi har lite saker att pyssla med.

Well, well. Mot köket och frukost!
Ha en underbar onsdag mes amis!



Lite tankar om duschar och curlingföräldrar såhär på tisdagskvällen

2010-11-09 22:52:36
Tankar Och Funderingar

Snart är det läggdags mes amis.
Borde egentligen ha duschat men känner inte riktigt att jag orkar, utan skjuter det till morgondagen. Om jag ska vara ärlig tycker jag det är tråkigt att duscha. Det tar tid och man kan göra så mycket annat (till exempelvis något som meningsfullt som facebook) under den tiden man står i duschen. Fast känslan av att vara nyduschad är ändå rätt skön, så det får väl bli en slags belöning för besväret.

Nog om det. SågDebatt på Svt2 förut (skulle egentligen ha pluggat fysik men det verkade mer intressant med tv för tillfället) där det pratades om curlingföräldrar med tanke på programmet Ung och Bortskämd som sändes igår på svt1. Har dock inte sett hela programmet, bara sett små snuttar och hört Wille och mina föräldrar (som såg det) prata om det.
Men jag har fortfarande en åsikt om det som jag tänkte dela med mig.

Det handlar alltså om föräldrar som i princip gör allt för sina barn för att liksom borsta undan alla svårig- och tråkigheter under livets (i vart fall ungdomens) gång.
Jag kan förstå att de bara vill sina barn väl och att de vill att deras barn ska ha det bra i livet. Men jag tycker de gör det på fel sätt. Att hjälpa sitt barn med att t ex städa sitt rum bidrar inte egentligen till att man banar vägen för sina barn, utan istället hindrar man barnet från att utvecklas till att bli en egen individ som kan ta ansvar och kan ta konsekvenser av sitt handlande (i detta fallet städa upp efter sig).

En sak jag funderade mycket på var när en av debattörerna (ett curlingbarn) sa att han tänkte sig att hans föräldrar skulle komma och städa hans lägenhet när han flyttade hemifrån tills han hade lärt sig hur man gör. Han tyckte att det var bra att hans föräldrar curlade för honom för då fick han mer tid åt att göra saker som tog upp hans tid (som att t ex blogga).
Då tänkte jag:
1. Varför måste han vänta så länge med att lära sig det? Det är inte särskilt svårt, visst det är så tråkigt att jag gärna skjuter på det (dock får jag riktiga städryck ibland, hör väl inte riktigt hit, men ändå) men man har det ändå avklarat på högst en halvtimma-tjugo minuter. Det är egentligen inte särskilt tidskrävande och det är väldigt, väldigt många som hinner att både blogga, städa, diska, laga mat, göra alla andra hushållsysslor och dessutom göra något utöver det.
2. Hur orkar och hinner hans föräldrar? Har de inga jobb och ett eget hem (senare när han flyttar hemifrån) att ta hand om?
3. Vad händer om hans föräldrar går bort innan han hinner "lära sig"? Jag menar, vad som helst kan hända under livets gång. Han var ändå över arton så han kommer ju inte att hamna i något fosterhem utan måste klara sig själv. Hur hade han och hans föräldrar tänkt att han skulle klara av det när det inte har hunnit bli en del av hans vardag ännu?
4. När man kommer in i tonåren vill man börja bli behandlad som en vuxen och visa att man klara av "vuxna" saker, dels för sig själv och dels för andra. Hur var deras tonår? Hur blev de bekräftade att de snart var vuxna? Hur blir de bekräftade nu? Han sa i och för sig att han ville "vara ett barn ett tag till" men hur hade han tänkt att han ska bli vuxen sedan då? Hur vill han bli behandlad? Vill han bli behandlad som ett hjälplöst barn eller som en vuxen människa?

Jag skulle vilja följa de här ungdomarna för att se hur det går för dem i livet, om de når sina drömmar och i så fall med eller utan föräldrarnas hjälp. Det kanske rentav blir så att alla de här curlingbarnen lyckas väldigt bra i livet och att de känner sig uppfyllda och lyckade. Eller så blir det (vad jag befarar) tvärtom.
Den som lever får se!

Skulle kunna skriva mer om det här ämnet och om hur arg jag blev på debattörerna när de lade fram sina argument. Men jag tänkte att jag besparar er ett sådant långt inlägg (tror det redan har blivit tillräckligt långt) och kanske att jag skriver om det en annan gång.
Debattera gärna emot eller för! :)

Nu blir det sängen. Godnatt!

Tisdag

2010-11-09 15:04:54
Min Dag
Hej igen!

Trodde att jag hade bråttom till bussen och skulle missa den, tror jag missbedömde snökaoset lite väl mycket. För jag småsprang hela vägen ner till busshållplatsen och kikade efter bussen ifall jag skulle behöva springa. Men icke. När jag väl var framme fick jag stå och vänta i tre-fyra minuter innan bussen kom.
Fast jag blev inte så förtjust över det faktiskt, för den körde åt andra hållet, alltså skulle den åka in i Aröd hela den långa vägen för att sedan vända och åka tillbaka. En kvart senare kunde jag gå på den. Och den var kall, så jag blev inte så himla upptinad (gissar att mina lår var lite röda, inte lätt att se sådant under bruna strumpbyxor).
Dessutom glömde jag att plinga, så jag fick åka till busstationen och gå tillbaka till skolan därifrån.
Kom inte försent i vart fall, alltid något.

Upptäckte att jag har runt 230 olästa inlägg på bloglovin'. Well, well, det får vänta. Nu blir det fysik (!) och franska.
Glömde idrottskläderna hemma (är hos Patrik), eller rättare sagt: jag hann inte packa ner dem. Kanske lika bra det för nu får jag mer tid till att plugga.

Later!


Yesterday, när granarna ännu var gröna.

Snö?!

2010-11-09 09:07:50
Min Dag
Godmorgon!

Jag vaknade upp med en vit gräsmatta och vita granar utanför mitt fönster. Jaha, tänkte jag. Snö, nu? Idag?
Jag känner mig inte riktigt, riktigt redo för snö och iskallt än. Har inte hittat varma strumpbyxor eller varma kängor heller! Snön kunde väl väntat lite, lite till så jag kunde få använda mina tygskor en sista gång till?
Well, well. Nu är den här och täcker gator och torg (hihi) och inte så mycket att göra.

Bloggade inget igår (inlägget som kom upp var tidsinställt) för jag satt och pluggade matte (har provet idag!) mestadels. Sov inget bra i natt heller, vaknade av minsta lilla ljud och så fort Patrik vände på sig. Som pricken över i:et var Elsa-Sara i mitt rum och började krafsa på sängen mitt i natten och då var jag tvungen att resa på mig för att kunna öppna dörren åt henne. Helt otroligt att jag klarade mig igenom skoldagen, trodde jag skulle somna eller åka hem någon gång på dagen (hade inte så lång skoldag i och för sig).
Somnade så fort jag kom hem och när jag vaknade var det middag och mörkt ute.

Nä, nu ska jag gå upp och äta frukost och så.
Ha en fin, vit tisdag!








Crystal clear pics.

2010-11-08 12:00:00
Foto















Päronet

2010-11-07 22:29:41
Min Dag
Hello

Har suttit och pluggat i stort sett hela dagen. Man blir rätt trött i huvudet efter alla ekvationer, rörelsemängder och deriveringar. Har gjort småpauser emellanåt vilket jag tror är jätte viktigt! Eller det finns väl egentligen inte någon som orkar sitta flera timmar i sträck och plugg.
Provet är på tisdag så sista dagen att plugga inför matten blir alltså imorgon. Sedan blir det fysik för hela slanten! Eller inte riktigt, lite franska däremellan också. Säkert engelska också och kemi. Ska försöka hålla ut!

Nu blir det i vart fall läggdags. Skolan börjar imorgon. Känner inte att jag har fått krafterna tillbaka, hade nog behövt en veckas lov till. Eller så är det för att jag inte är uppvilad från gårdagen (tar på krafter att vara på konsert, haha, har ju träningsvärk!) och känner mig trött nu.
Hoppas på att jag får tillbaka krafterna under natten i så fall! Ska krypa ner i sängen bredvid Patrik, mysigt!

Sov gott sötnosar!

Just det, här är det finfina päronet jag köpte i onsdags! Åh, så fin det är! En söt liten (fungerande) klocka! Perfekt.


HåkanH pics.

2010-11-07 22:18:52
Foto
Några bilder ifrån igår. Halvbra bilder, men roligare än inget!
Hade dessutom Emes kamera som är bättre än min, kan knappt tänka mig hur det hade blivit med min kamera!




Peppade!








Åh.


Igår

2010-11-07 11:03:09
Musik
Godmorgon!

Alltså igår. Finns bara fyra ord som kan beskriva hur underbart det var: jag ville inte därifrån. Ville inte att det skulle ta slut. Ville stå upp, hoppa, klappa händerna och sjunga (snarare skrika) med i låtarna tills jag inte orkade mer. Åh.
Och Håkan, han är en sådan himla underbar person! Så ödmjuk och det kändes inte som om att han tagit oss för givet, att vi skulle vara där och att han skulle lyckas fylla Scandinavium. Han måste vara bästa liveartisten! Absolut! Berättar om personliga grejer, visar personliga bilder och får en att känna att han litar på en. Ah, så himla underbart!
Man vet inte riktigt när han ska sluta heller, haha. Han går ut, publiken skriker "Håkan! *klappklapp* Håkan!". Till slut kommer han ut och kör igång med en låt som alla kan och hela stämningen blir underbar!
När han har sagt "Tack Scandinavium!" och man tror att han ska gå ut (ganska många började gå mot utgångarna, pff) säger han "Jag tycker vi ska ha en allsång som avslutning på kvällen" och håller kvar oss ännu ett tag, låter oss få vara kvar i den underbara stämningen. Åh!

Han spelade de flesta av mina favoritlåtar, men han glömde Brännö Serenad, buhu. Den som är så fin och bra. Men han spelade i vart fall Jag vet vilken dy hon varit i från den nya skivan och det hade jag aldrig riktigt trott att han skulle göra. Men glad blev jag för den är så rackarns bra!

Så, tror jag har sagt det mesta nu. Som sagt, så var det bara helt underbart! Har träningsvärk i lår och rumpa (!) efter att ha dansat och hoppat så mycket! Vill tillbaka, ta mig tillbaka (till kärleken)!

Slänger in några bilder senare när Emelie har vaknat; behöver hennes kamerasladd för att kunna lägga in dem på datorn.

Lördag 6 november

2010-11-06 13:52:51
Min Dag
Hej!

Gick upp åtta imorse (ZzzZz) för att träna vid nio. Hade inte fått sova ordentligt inatt; vaknade från och till, blir så himlans trött under dagen när jag har sovit så. Fast jag kände mig lite piggare efter medelpasset. Tyckte att det var jobbigt ett tag där! Men det är mest bara skönt/kul för då får jag ta i och kämpa lite.

Hade glömt av att det var allahelgonadagen idag, så jag trodde att tågen gick som de brukade på lördagar. Men nej, de gick en gång i timmen idag så jag fick ta bussen hem istället (lite jobbigare för då måste jag byta i Kungälv). Kom hem en trekvart efter att passet hade slutat och in i duschen efter att jag ätit lite.

Har pluggat fysik en liten stund medan jag lyssnar på HåkanH och ringt och pratat med Anna (som jag ska gå med) om när vi ska träffas och vilka bussar vi ska ta. Så nu är det bara att vänta på att klockan blir tjugo över fem, för då ska jag ta bussen in!

Åh, ha en finfin lördag!
(Precis som jag ska ha!)

Några bilder från i torsdags. De här är dem enda som blev någolunda bra och som jag vågar lägga ut.
(Med tanke på att jag inte brukar lägga ut bilder på vem som helst. Inget annat.)






<3


All by myself

2010-11-05 18:28:42
Min Dag
Tja!

Hamnat hos Patrik igen. Ensam. Med hans föräldrar. Han själv stack iväg och tränade. Jaha. Får roa mig ett tag själv nu då.
Kände för att spela något spel (typ the Sims) men han har bara tråkiga skjutspel, bilspel och andra tråkiga spel. Suck. Känner inte för bloglovin' faktiskt. Får se vad jag hittar på.


Blir hemmakväll ikväll med jordnötsringar (hur glad som helst över att jag kan äta dem trots min nötallergi!), fanta och antagligen tv. Mysigt.

Hann inte föra över några bilder när vi var hemma hos mig; hann inte sitta vid datorn alls faktiskt, så ni får vänta tills imorgon, mes amis. Då ska jag lägga in massa bilder!

Ha en underbar fredagskväll!


Imorgon!

2010-11-05 14:30:00
Musik

Imorgon.
Scandinavium.
Konsert.
Åh! Kommer bli absolut bäst!
Lite så att jag inte vill att det ska bli av, för det kommer ta slut så fort. Men samtidigt vill jag dit för jag vet att det kommer bli helt underbart; det kommer Håkan absolut se till!
Åh.

Fredag morgon

2010-11-05 12:45:00
Min Dag
Godmorgon på er!

Vaknade vid elva imorse och tycker det känns som en söndag, antagligen för att jag var ute igår... Appropå igår så hade jag jätte kul! Kändes lite som om att hela klassen var där igår och vart man än tittade så var det någon man kände igen, ungefär. Kul!
Men det var hur mycket folk som helst! När vi kom dit var kön minst tjugo meter! Fast vi hade tur för Patrik kände några i kön som stod rätt långt fram. De hade stått där i 45 minuter! Vi behövde bara stå i kön ungefär 20 minuter (?) så det var väldigt skönt. Man vill ju komma in så fort som möjligt!

Blev inte så många bilder dock. Ska kolla igenom dem när jag kommer hem och titta efter om det är något man kan lägga ut.
Appropå hem, så ska jag och Patrik åka hem till mig nu vid två. Så skönt att det ändå är fredag för då går det fler bussar, wiho!

Tillbaka till att göra iordning mig för att åka hem.
Ha en underbar fredag sötnosar!


Hej,.

Sticky

2010-11-04 18:30:59
Min Dag
Hej!

Satt och pluggade sådär lagom mycket matte för som vanligt var det andra saker som var mycket roligare. Som tv:n till exempel. Men en del blev i vart fall gjort (alltid något)!
Jag och Patrik var ute på en promenad förut. Tog några fina kort som jag tänkte slänga upp någon gång i helgen, beroende på när jag kommer hem och så. Stannar hos Patrik i natt igen men gör nog en snabbvisit hemma imorgon om inte mami ska träna på lördagmorgon. Äsch, vi får se hur det blir!

Har precis klivit ur duschen och om lite mer än en halvtimma ska vi åka in till Göteborg för att gå ut! Blir Sticky Fingers faktiskt (mest för att ungefär "alla andra" går dit, alltså störst sannolikhet att träffa någon/några man känner).
Så ni får ha en trevlig kväll och så hoppas vi att jag också har det! :)


Får väl slänga in en bild på mig så det inte blir så bildfattigt.
Hej hej.

Frukost

2010-11-04 11:00:49
Min Dag
Godmorgon, godmorgoon!

Vaknade för sent för att kunna gå på morgonpasset på friskis. Får se om jag tar mig dit senare idag eller inte. Troligtivs inte för det är så himla segt att komma iväg. Helt enkelt lat (skyller lite på att vi har lov, det blir inte så mycket regelbunden träning då).

Ska försöka plugga så mycket matte jag orkar idag för när jag kommer hem ligger fysiken (usch) och franskan och väntar på mig. Inte en lugn stund ens på loven!

Nä, nu är jag hur hungrig som helst; nu blir det frukost!
Ha en finfin (solig) torsdag!

Onsdag

2010-11-03 20:52:21
Min Dag
Hello hello

Har pluggat lite matte men har liksom tröttnat litegrann. Bloggvärlden verkade mycket mer lockande faktiskt. Har ju prov på tisdag men jag har snart gjort klart hela kapitlet så jag känner mig rätt lugn ändå. Bara repetition sedan på det också så blir det superb!

Var ju som sagt och shoppade med mami och Emelie. De är lite som bill och bull eller något annat radarpar; det blir liksom lite galet när de är i farten. Well, well, kom hem till Patrik levande (om än trött) i vart fall.

Köpte (fyndade) ett jätte fint päron! Åh, jag måste visa er när jag kommer hem och kan lägga in bilder från kameran. Åh, det är så fint tycker jag!
Köpte annars bara smycken; ringar och ett halsband, men fina är dem! :)

Emelie fick köpt sina första converse också. Inte illa.

Men nu, tillbaka till bloglovin'.
Ha en fin onsdagskväll!



Godmorgon sötnosar! Är på väg till tandläk...

2010-11-03 10:03:22
Min Dag

Godmorgon sötnosar! Är på väg till tandläkaren nu. Vet inte riktigt vad de ska göra (hoppas på att de tar bort den, fast hade nog kommit ihåg om de hade sagt det...), så det blir en överraskning! Efter det här besöket ska vi åka och shoppa litegrann! Ha en underbar onsdag så länge! (:


Quand le chat n’est pas là, les souris dansent - fotografier

2010-11-02 14:01:27
Foto
Fast den här katten är, så att säga, alltid borta..














Sandstränder och engelskaprov

2010-11-02 11:13:19
Min Dag
Godmorgon!

Hade en så konstig dröm i natt. Först var jag på en sandstrand med Patrik, två (eller flera, kommer inte ihåg) i klassen och massa andra människor jag aldrig träffat. Och helt plötsligt var jag på ett hotell bredvid sandstranden. Och sedan var jag på sandstranden igen. När det var dags att gå och lägga sig gick vi in och lade oss på hotellet, men när jag vaknade var jag och Patrik i hans rum. Dessutom hade vi jätte bråttom för vi skulle göra engelska nationellt prov tillsammans med en mellanstadieklass. Vi blev väldigt stressiga så vi fick springa(!) som galningar för vi var redan försenade.
Väl framme var min tvärflöjtslärare (?) och en annan lärare där och skulle vakta oss under provet. Fastän vi var försenade så hade de andra inte börjat för min tvärflöjtslärare hade sagt att jag skulle ha skickat ett sms till henne och sagt att jag inte skulle komma på tvärflöjtslektionen om jag hade varit sjuk. Så jag skulle tydligen ha tvärflöjtslektion efter provet men jag hade inte tagit med mig tvärflöjten för jag tänkte att provet ändå kommer ta så lång tid...
I vart fall, så fick mellanstadieelverna ett annat prov än oss, eller nästan alla. Det var några som visst skulle göra samma prov som mig och Patrik. Tror det var för att de antingen var väldigt smarta eller hade föräldrar som var brittiska, kommer dock inte ihåg.
Själva provet var i form av Kungälvs-posten (?) och vi skulle bläddra igen den. Och sedan vaknade jag.

Aj då, nu blev det här inlägget rackarns långt! (Dålig på att sammanfatta och återberätta i korta drag..)
Får göra fler inlägg idag alltså. Ingen som orkar läsa om jag skriver mer, haha.

Ha en underbar tisdag så länge! :)

Hej.

Inredning

2010-11-01 21:08:21
Spel
Hej!

Har suttit och spelat the sims 3 en stund nu; inrett ett hus för det är det som är roligast. Fast jag tröttnar efter ett tag. Vi har inga expansion till, så det finns inte så många roliga prylar att inreda med. Blir typ samma i alla rum.
Har försökt att ladda ner, men jag vet inte hur jag ska få in dem i spelet. Eller, egentligen vet jag, men jag orkar inte ladda ner massa extra program. Hade hoppats på att det bara var att ladda ner, installera eller lägga in i någon mapp, men så var det alltså inte. Att de alltid ska krångla till det!

I vart fall. Tänkte ni kunde få se lite saker jag har gjort/inrett. :)
Kan ju alltid vara kul.


Gammalt.





Premiär för ny kategorin spel också!
Kände att jag inte hade någonstans att lägga det här inlägget och om jag skulle vilja leta upp det någon gång skulle jag aldrig komma ihåg var jag skulle leta. Så, det var alltså dags för ännu en kategori.


Godmorgon sötnosar! Min snuva vägrar att g...

2010-11-01 11:06:34
Min Dag

dsc00269 (MMS)

Godmorgon sötnosar! Min snuva vägrar att ge sig av. Har tagit en vitlökstablett (Patrik är ju ändå inte här) och druckit juice och hoppas på att den försvunnit imorgon så jag kan träna! I vart fall sitter jag och pluggar denna gråa måndag. Har matte- och fysikprov när jag kommer tillbaka efter lovet så lite plugg måste jag göra. Jaja, ha en superbra måndag mes amis!


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0