Vecka 35. Onsdag

2023-08-30 10:43:00
Veckorapport
 
 
Week 35. Wednesday
 
 
Vad gör du just nu?
Sitter i soffan efter att ha gjort "Seated Deep Stretch Yoga Class | 30 Minute Relaxing Practice For Everyone". Borde gå och pumpa och borsta tänderna. Lyssnar på knastret från eldstaden. Tittar på Anton när han rensar kantareller. Är hela tiden redo på att tvillingarna kan vakna från sin tupplur när som helst.
 
 
Vad har du gjort hittills idag?
Varit uppe en sväng mellan klockan 2 och 4 för att mata bäbis, pumpa, och försöka natta om men höll på att tappa det av hangryness så Anton fick ta över. Vaknat vid kl 7 igen och matade en bäbis. Underhållit en bäbis på golvet, framför eldstaden, och utomhus. Känt krispigheten i luften utomhus (redan september på fredag) och sett hur solen inte längre orkar ta sig upp över trädtopparna. Ätit frukost och yogat. Klockan är bara 10.
 
 
Vad tänker du på?
Anton påminde mig häromdagen att vi har varit gifta i mer än ett halvår nu - glömmer ofta av att vi faktiskt är gifta och det känns fortfarande lite konstigt. Vi borde bada en av bäbisarna idag och funderar på när vi ska kunna hinna med det - kräver att den andra bäbisen sover eller bara är allmänt nöjd. Misstänker att bäbisarna har tandsprickning och att det skulle förklara en hel del gråt och drägel. Att Lisa fyller år idag och att jag får skicka ett grattis.
 
 
Hur mår du?
Just nu är jag rätt avslappnad och tillfreds. Känner mig ofta hungrig. Misstänker att ökad mjölkproduktion och starkare armar gör att jag behöver äta mer än jag är van vid. Är gött trött - skulle kunna somna om jag lägger mig ner men klarar också av att hålla mig vaken. Känner mig glad, blir lite pirrig i magen, när jag tänker på tvillingarna. De är så gulliga. Speciellt när de sover. 
 
 
Hur mår du fysiskt?
Ont i ryggen och trött i armarna av att bära runt på och lyfta två bäbisar som väger över 6 kg var. Måste ha blivit starkare för tycker att den som väger minst av dem är lätt som en fjäder i jämförelse med den andra 500 g tyngre bäbisen. Är rädd för att knäna ska ge vika någon dag av allt böjande och all belastning. Känner mig överlag starkare.
 
 
Tre kul saker som har hänt?
Vi var på dragkamps-SM för några helger sedan och hejade på Katta och hennes klubb, det var kul att få se dem i verkligheten och förstå sporten lite mer. Vi planerar en resa till Öland och är pepp på att komma iväg en sväng och att se hur det går med tvillingarna. Varit på knytkalas utomhus med ett av Antons kompisgäng och är glad över att det går bra, att det funkar, att ha med hela familjen.
 
 

Vecka 34

2023-08-21 07:18:25
Veckorapport
 
 
Week 34
 
 
Augusti kommer snart bytas ut mot september. Redan. Vi har hängt uppe i sommarstugan för att hålla kvar i sommaren. Inget badande i havet, men svampplockning och blåbärsplockning i skogarna. Jag har varit trött. En dag sov jag varje gång barnen sov. Har stressat upp mig själv med att hålla streaks. Tycker jag mår bättre nu när jag struntar i hur många steg jag tagit under dagen eller om jag hinner öva på franska eller inte. Försöker byta ut ordet "måste" till "behöver" eller "bra om jag får möjlighet".
 
 
Tvillingarna växer och jag tycker de kan nya saker om inte varje dag så varje vecka. De lär sig så mycket. Börjar kunna styra händerna och ljuda fram olika läten. De är snart ett halvår gamla (utanför magen). Att vi har fått vara föräldrar åt dem i ett halvår. Det är fint. 
 
 
Den här tiden förra året började jag misstänka att jag var gravid. Så det är snart ett år sedan jag ringde till barnmorskemottagningen och fick bokat en tid. Så mycket som har hänt sedan dess. Så mycket jag aldrig kunnat föreställa mig. Att jag skulle vara så illamående i ungefär två veckor. Att jag bara skulle leva på ostmackor och o'boy en period. Att de var två därinne (!) och inte bara lilla Pyret. Att jag skulle få hosta av all halsbränna. Att de skulle komma ut så plötsligt. Att det skulle ta ett tag för mig att hinna ikapp tanken på att jag hade blivit förälder. Att det var just de här två som låg därinne.
 
 
Behöver gå och underhålla ett barn som ligger och pratar för sig själv i sovrummet. Resten av familjen sover (eller försöker sova). Hoppas ni får fina augustidagar. 
 

Juli - en sammanfattning

2023-08-06 10:27:39
Månadssammanfattning
 
 
 
August - a summary
 
 
Här finns sammanfattningarna för februarimars, april & maj, och juni.     
 
 
Månadens sysselsättning
Hänga i sommarstugan. Hade velat säga bada i havet, men det har inte blivit mycket med det. Fixa hemmavid. 
 
 
Månadens tv-serie
Laxbralla som är tillbaka med ny säsong - kul! Och SD-bögar. Båda finns på SVTplay. Började se Familjen Adampour som såldes in för mig som ett norskt svar på Kardashian-familjen, men det var inte så intressant som jag hade förväntningar om. Fick nostalgikänsla och ville se sommarlovsprogrammen som gick när jag var liten, typ Mormors magiska vind, men efter några avsnitt landade jag i att det är bättre att låta det få vara kvar i nostalgiminnet. 
 
 
Månadens musik
Försökt lyssna på en del nysläppt musik, men inget som ännu har fastnat och som har känts "wow".  
 
 
Månadens poddar
Flashback forever som alla andra månader, de har dock sommaruppehåll så jag har istället lyssnat på Kafferepet och Oförskämt att anta - en podd om fulkultur. När det kommer till sommarprat har jag bara lyssnat på Annie Lööfs (om när hon födde sin andra dotter förtidigt och jag kunde reletera till hur det kan vara, grät några gånger), Ina Lundströms (om hur musik berör och det fick mig att vilja bli lika musiknördig som Ina är), samt Omar Rudbergs (som jag inte lyssnade klart, hade förväntningar i höjd med Edvin Rydings förra året och det blev mest störigt). 
 
 
Månadens youtube
Yoga (in bed) och Emil Hansius.  
 
 
Månadens godaste mat
Den här potatissalladen som vi först bjöd Nour och Edward på när vi hade dem på besök, men som vi sedan dess lagat minst en gång i veckan för att den är så lätt att slänga ihop. 
 
 
Månadens sämsta
Att Elsa-Sara fick somna in. Nu får det vara nog med död och begravningar på ett tag tack.  
 
 
 
Månadens bästa beslut
Att Anton veckohandlar medan jag tar en vagnspromenad med kidsen - smidigt och mer ekonomiskt. Flytta över tvillingarna till spjälsängen vilket har gått oväntat smidigt än så länge - skönt att kunna breda ut sig i vår säng igen. 
 
 
Månadens app
Duolingo igen. Övar upp min gamla skolfranska.
 
 
Månadens anteckning
Stora att-göra-listan. Fick ny energi efter att vi kom hem från sommarstugan - tycker jag har sett hemmet från ett annat ljus och sådant som jag "lärt mig leva med" blev åtgärdat.   
 
 
Månadens klädesplagg
Träningsshorts. För sköna för att ens ha något annat. 
 
 
Månadens film
Nyckeln till friheten och Harry Potter-filmerna har Anton satt på medan vi matar bäbisarna. Såg dokumentärfilmen om Sinéad O'connor (innan hon gick bort, visste inte att hon varit en sådan rättskämpe eller något om henne förutom att det är hon som sjunger Nothing compares 2 u), och Monty Python (passade på för att de låg uppe på SVTplay). 
 
 
Månadens böcker
Kämpar på med Skuggkungen av Maaza Mengiste. Det verkar gå trögt så överväger att ta någon annan bok emellan. Den handlar om hur italienarna invaderar Etiopien under andra världskriget och kräver att det ska tillhöra dem. Kommer lite för nära nutidshistorien.
 
 
Månadens mest lästa inlägg
 
 
Månadens rutin
Minska ner pumpandet till fem gånger - ett lagom antal att orka och hinna med. Förstå ungefär när kidsen vill sova för natten och därför hellre träffa folk runt lunchtid så det inte ruckar alltför mycket på tvillingarnas sovmönster. 
 
 
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0