Läggdags

2010-10-31 23:16:15
Min Dag

Nu, ska jag gå och lägga mig. Har läst/gått igenom alla 130 inlägg på bloglovin' och ätit vitlökstabletter. Inbillar mig att det är dem som har gjort att jag blev frisk så fort och inte varit så mycket förkyld den här hösten (brukar vara förkyld minst tio gånger om året. Skojar inte) så jag knaprar i mig dem. Fast det är inte så populärt hos Patrik eftersom jag luktar vitlök och han inte vill ge mig pussar på munnen (buhu), så jag försöker passa på när jag inte är med honom eller sent på kvällen när vi ändå ska lägga oss. Så nu vet ni det!

Men, som sagt. Ska göra som Eskil och lägga mig och sova. Eller jag ska i vart fall lägga mig i sängen. Kommer bli skönt.
Godnatt, sov gott!


Kalasiga bilder

2010-10-31 21:27:01
Kalas och festligheter

Mums!
(Blev väldigt nöjd över garneringen.)


Emelie.


Världens finaste <3


Fick rosor av farmor och farfar!






Presenter


Presents


Ingredienser och redskap till ett visst smoothie-recept, haha!


Present; hyllor. Visar när jag har satt upp dem!




Någon gång vid sju-tiden hade alla gäster åkt hem och tagit min pojkvän med sig.


Och det var ungefär mitt och pappas kalas det här året!

Söndagkväll

2010-10-31 20:00:42
Min Dag
Hej på er!

Hur är det med er?

Har inte orkat/hunnit sitta vid datorn varken igår eller idag (förrän nu då...). Har väl mest varit med Patrik, handlat, sovit, varit lite förkyld, gjort kalas-förberedelser och haft kalas. Inget direkt speciellt alltså.
Appropå kalas så hade vi kalaset idag, slänger väl upp några bilder när jag för en gångs skull tog några; ska bara lägga in dem på datorn och snabbredigera dem.

Ha det så bra så länge! :)

Fredag

2010-10-29 11:06:27
Min Dag
Hallå

Sista dagen på Kastellegårdsskolan idag. Vi ska bara göra en utvärdering och sedan är vi klara! De här senaste dagarna har gått så fort så det känns inte riktigt som om jag har hängt med på vad som händer. Fast det kan ju i och för sig bero på att jag har sovit bort större delen av dagarna.
Men det känns ändå skönt att den här delen av projektarbetet är över, nu är det bara att skriva uppsatsen som är kvar. Det lär väl inte ta så himla lång tid om vi tar tag i det så fort vi kan och inte skjuter på det...

Förkylningen håller sig kvar men det känns som om den börjar försvinna allt mer. Kan andas med både näsan och munnen idag och blir inte anfådd så fort jag ska äta något, och halsontet är mer eller mindre borta. Skönt!
Men jag är fortfarande lite orklös och jag tror jag ska strunta i gympa-passet imorgon. Det är lika bra att låta kroppen vila upp sig helt och sedan köra med nya tag nästa vecka!

Ha en underbar fredag!


Hej hej.

Fortfarande förkylt

2010-10-28 20:46:11
Min Dag
Hejhej

Hur är det med er? Jag är fortfarande förkyld, har ont i magen och i huvudet. Så typiskt att det skulle bli såhär när vi har projektarbetsdagar och jag måste pallra mig iväg till Kastellegårdsskolan. Som tur är är det bara någon timma vi är där; mer hade jag nog inte orkat. Är så orklös och hade det varit vanlig skola hade jag stannat hemma.
Imorgon är det i vart fall sista dagen och vi ska bara ha en liten enkät de ska fylla i, inget jobbigt direkt. Och sedan är det hela över och jag ska åka hem till mig.
Men varför känns det som om man blir förkyld när man egentligen absolut inte får?

Känns som jag har åkt hur mycket buss som helst idag. Först tog jag buss till Kastellegårdsskolan, fick åka bil hem till Wille, buss från Wille till Kungälvs busstation och bytte till Grön Express (närmare till Patrik). Jag gick hem till Patrik, men det var ingen hemma och jag hade ingen nyckel. Försökte ringa Patrik men han svarade inte för han hade lektion på mellanstadieskolan. Bestämde mig för att åka tillbaka till Ytterby för att hämta nyckeln, men när jag väl var framme skulle Patrik åka därifrån så jag fick ta en buss från Ytterby till Patrik.
Inget drömscenario att behöva åka buss fram och tillbaka när man är sjuk. Gick och lade mig så fort jag kom innanför dörren, ungefär.

Har sovit hur mycket som helst och ätit litegrann. Hoppas att det går över snart för jag vill inte vara sjuk! Så tråkigt att bara ligga i sängen och inte orka/kunna göra något som man tycker är kul, slötittar för det mesta på tv när jag är vaken.

Väntar på att Patrik ska komma tillbaka för han är och handlar lite saker till mig (som glass till exempel). Världens bästa pojkvän som tar hand om sin sjukling!

Ha en underbar torsdagskväll!



Förkylt

2010-10-27 10:09:21
Min Dag
Godmorgon!

Har inte alls sovit bra i natt. Har ont i öronen och i halsen och snuvar. Inte kul, speciellt inte idag när vi ska göra experimenten med mellanstadieklassen. Så himla typiskt att det skulle bli så! Suck.
Skönt att vi inte har några lektioner, dock, utan jag kan åka hem till Patrik och lägga mig att vila och bli ompysslad. Ska slänga i mig vitlökstabletter varje kväll också! Har slarvat med det och det var väl därför jag blev förkyld för jag tyckte de hjälpte i början av hösten när alla andra (Patrik, mami, Emelie) blev förkylda (eller så kan det vara så att jag redan har haft den förkylningen som de hade...).

Nog om det. Regnet öser ner, ungefär. Suck. Fast bättre än snö ändå. Känner mig inte riktigt redo för snö och kallt än. Det får gärna dröja ett litet tag till in i november eller så.

Nu ska jag äta frukost och göra mig iordning för att åka till tåget!
Ha en finfin onsdag! :)


En icke-förkyld Elin. Mycket trevligare!

Tisdag

2010-10-26 20:41:55
Min Dag
Hej, igen

Hade sådan tur i morse! Jag slapp cykla i den minusgradiga luften till tåget, för pappa kom hem från skolan för det hade tydligen kommit dit några snubbar som sagt att "nu ska vi bygga en stege här, så ni får gå hem". Jaha, bara sådär liksom. I vart fall så fick jag skjuts då och dessutom är pappa hemma imorgon då jag behöver ta mig till tåget igen. It's true, life will smile for you, hehe.

Mötet på Kastellegårdsskolan gick bra. Eller det hade väl egentligen inte kunnat gå dåligt förutom det faktum att vi gick lite fel först, men vi hittade rätt sedan. Känns lite nervöst inför imorgon faktiskt. Men ska tänka positivt och att det kommer gå bra och att det är över på fredag! Puh.

Har varit på spinning också. Medel för omväxlings skull. Var sådär halvjobbigt; lite för långsamma låtar för min smak faktiskt. Gillar när man får kämpa och känna att benen inte vill något annat än att man sätter sig ner men att man ändå fortsätter. Då känns det bra!

Nu ska jag kolla upp några saker och bara sitta här ett tag. Orkar inte göra något annat egentligen.
Ha en underbar tisdagskväll mes amis!


Så tråkigt att bara lägga upp gamla bilder.
Men glömmer jämt att ta up kameran. Suck.

Mot tåget!

2010-10-26 09:18:12
Min Dag
Godmorgon!

Gick upp för ungefär en timma sedan och har hunnit äta, ta på mig och allt sådant. Nu är det bara att borsta håret och tänderna kvar.
Om en kvart ungefär ska jag cykla till tågstationen. Jag ska nämligen åka till Kastellegårdsskolan och se mig omkring lite; imorgon ska vi ju dit och experimentera!

Första lektionen idag är historia och historieprov. Hittade på egna instuderingsfrågor och blev förhörd på dem, så det känns som att jag kan det. Men som vanligt kan jag ha riktat in mig på "fel saker", har en tendens att göra det ibland. Well, well.

Ha en underbar tisdag mes amis!



Åh, lov

2010-10-25 16:34:36
Min Dag
Hej!

Borde egentligen plugga inför historiaprovet som är imorgon men jag är så trött. Funderar på om jag ska gå och vila en stund faktiskt så att jag förhoppningsvis piggnar till lite.

Anledningen till varför jag satte mig framför datorn överhuvudtaget (fastän jag är trött) var för att jag tänkte skriva ut några so-instuderingsfrågor (som jag tänkte hitta någonstans på nätet), men har gjort/gör allt annat än det.
Har i vart fall öppnat webbläsaren, ett steg i rätt riktning (eller fel, beror på hur man ser det, fastnar så lätt på facebook).

Ska fortsätta att ta mig ett steg närma instuderingsfrågor nu. Får väl se hur bra/fort det går.
Snart höstlov för övrigt!
Ha en fin måndag!


Åh, vad jag längtar tillbaka till sommarlov.
Eller lov överhuvudtaget faktiskt.

Mon amour

2010-10-24 20:05:29
Kärlek


Plugg- och myssöndag

2010-10-24 18:04:28
Min Dag
Hej!

Sitter vid datorn för första gången på hela helgen (om vi räknar bort fredagen); skönt faktiskt att jag inte är beroende av min dator att jag måste sitta vid datorn varje dag (som det är för många andra i detta samhälle).

Wille sov över hos mig i natt. Länge sedan någon annan än Patrik sov över här (i mitt rum då). Mysigt! Hon åkte hem ganska tidigt imorse för att hennes föräldrar behövde den bilen som hon kört hit med.
Några timmar (typ fyra) senare kom Patrik och vi har suttit och pluggat. Blir lätt så på söndagar.

I dag är det dessutom vår dag så det ska vi väl fira på något sätt. Kanske äta något gott. Har inte hunnit köpa någon fin liten present (med betoning på liten) än, men det hade inte Patrik heller (inte så förvånad dock). Tänkte att jag ska försöka hinna göra det någon gång i veckan.

Nu är det mat!
Ha en fortsatt fin söndag! :)


Den mest relevanta gamla bild jag kunde hitta. Ungefär.

Pluggar so, men allt annat har en tendens ...

2010-10-24 15:07:40
Min Dag

dsc00267 (MMS)

Pluggar so, men allt annat har en tendens att verka mycket roligare (som att äta, spela piano osv...) Suck.


Godkväll! Hur är det med er? Hoppas det är...

2010-10-23 21:52:03
Min Dag

Godkväll! Hur är det med er? Hoppas det är bra! Sitter och kollar på tv med Wille (: . Någon helskum film på tv6, wedding daze heter den. Vi har jobbat med projektarbete typ hela dagen. Tittat i tidningar och sett på Chicago också! Mumsar i oss godis och kaka (: . Ha en fortsatt underbar lördagskväll! (:


Läggdags och lycka till imorgon!

2010-10-22 23:29:29
Min Dag
Åh, vad trött jag är. Åh, vad jag ska gå och lägga mig.
Lite sådär halv-fullbokad dag imorgon.
Ska gå upp vid åtta-tiden och sedan åka på ett gympa-pass. Hade tänkt att gå på det spinningpasset som jag brukar gå på på lördagar, men på grund av det jag ska göra senare på dagen fick jag avboka det och gå på gympa-passet istället.

När jag väl kommit hem igen och har duschat och allt sånt där kommer söta Wille till mig. Vi ska göra experiment och gå igenom lite på vårt projektarbete. Om ungefär en vecka är allt det här över. Nästa fredag. Inga mer experiment, bara en hel del att skriva. Glad över att jag tog den "lätta" vägen och valde att göra experiment för mellanstadieelver istället för att fördjupa mig i något vetenskapligt (som kan ta precis hur lång tid som helst...). För det här ska vara klart och inlämnat strax efter jullovet, och då är det tack och hej med det. Borta. En sak mer ur (skol)världen.

Och till alla er som ska göra högskoleprovet imorgon:
Lycka till! Det kommer gå superbra! :)

I vart fall. NU blir det sängen. Åh, vad det ska bli skönt.
Godnatt och sov underbart!

Världens finaste (i min värld) ska göra provet imorgon.
Åh, hoppas det går bra! <3<3<33

Hemma hos oss..

2010-10-22 19:50:00
Allmänt


Ikväll

2010-10-22 19:47:17
TV/Podcast
...ska jag se på Skavlan.
För.
Då kommer Håkan H dit! Woho! Nog en av världens mest underbara människor. Och vilken musik sedan!
Jaa, så klockan nio ikväll sitter jag framför teven.
Bara så ni vet.


Mindre än en månad kvar till hans konsert!
Aaaah! :)

Fredag; franska, balklänningar och så

2010-10-22 19:37:07
Min Dag
Hejsan

Var hur trött som helst när jag vaknade imorse. Sådär så man bara vill ligga kvar, somna om och aldrig gå upp igen. Men, jag fick pallra mig upp ur den varma och sköna sängen.
Hade franskalektionen först och vi skulle prata om boken vi läst. Gick bra tills vi skulle prata på franska, haha. Fick liksom inget flyt i det jag sa. Några småfel (som att jag sa han säger, istället för han sa...) som jag i all hast gjorde, men franskaläraren sa att det var sådana fel som man egentligen vet om, "slarvfel". Får helt öva på att prata mer franska. Med vem? Haha.

I vart fall. Efter skolan följde jag med Wille och kollade lite på balklänningar.
Åh, det kommer bli så svårt att hitta en! För när jag väl måste ha något så har jag en oklar bild på hur jag vill ha det i huvudet men det som jag vill ha finns aldrig. Så svårt!
De klänningarna jag och Wille tittade på hade pärlor och massa "grejs" liksom. Inte så mycket jag. Vill ha en enklare klänning och fina smycken/skor till istället för massa krims på klänningen.
Och hittar vi inga klänningar, jag och Wille, så kommer vi i smooking. Det är vår sista utväg! (Fast jag tycker det är ursnyggt med smooking, så har inget emot det!)

Oj, nu blev det ett rackarns långt inlägg, så jag får nog sluta här.
Ha en underbar fredagkväll, mes amis!


Woho, nya bilder på datorn!



Cykeltur i hagelväder

2010-10-21 22:22:29
Min Dag
Hallå igen

Jag och Patrik har (typ) precis sett på lyxfällan. Det handlade om en tjej som levde på kreditkort och inte hade någon inkomst. Förstår inte hur man kan tänka så.. Mer om det en annan gång.
Kom iväg till spinningen med nöd och näppe. Hann inte med bussen så jag fick cykla bort. Hann precis, verkligen precis. Passet hade nästan börjat när jag kom in; spinningledaren satt på sin cykel redan.
När jag skulle cykla hem sedan haglade det. Yes, haglade och blåste. Inget kul alls. Hade en stor klump med hagel i knät efter halva vägen. Kände mig som en kall och blöt råtta när jag kom hem till Patrik igen och slängde mig in i duschen så fort jag kunde för att försöka värma och tina upp mig igen.

Har översatt klart franskan också. Puh! Så nu har jag förstått exakt allt. Åh, shit också. Man skulle ju läsa på om författaren också. Gjorde det litegrann häromdagen men jag kommer inte ihåg så mycket. Kanske hinner skugga igenom det imorgon innan lektionen...

Nu är det i vart fall läggdags.
Sov gott!


Det snöade!

2010-10-21 16:53:08
Min Dag
Hej

Är hemma hos Patrik och gör franska: översätter en novell (Ma femme). Det går långsamt men framåt.
Patrik är gullig och gör mellanmål till mig (mackor och o'boy) :) . Mumsigt!
Om en stund ska jag dra iväg på spinning, men känner verkligen inte för det. Men jag har bokat passet så jag måste liksom dit. Bara att pallra sig dit, helt enkelt.

Just det, det snöade förut idag på kemilektionen. Det blev helt vitt på marken och förblev så i typ tjugo minuter. Usch, säger jag. Visst gillar jag snö, men inte nu! I oktober. Usch.

Tillbaka till franskan.
Au revoir.

Segt internet

2010-10-20 18:20:57
Min Dag
Hej

Mitt internet är jätte segt och förut tog det tio minuter (överdriver inte) för att ladda en sida (slog upp ett ord på ord.se). Och då sitter jag ändå med nätkabeln och inte trådlöst. Så jag tror inte det blir så många fler inlägg idag, fastän jag hade lite andra saker jag ville skriva om.

I vart fall så skriver jag på min book review. Eller har precis skrivit klart. Ska bara läsa igenom den innan jag skickar in den. Hade väl kunnat skriva mer men jag tycker att jag har fått med det man ska ändå. Så länge engelskan är bra är det bra, antar jag.

Ska läsa min franskabok sedan för den är mer bråtskande än engelska-uppgiften vi har fått att skriva. Dessutom förstår jag inte allt i boken heller och eftersom jag ska prata om den (på franska, hjälp) så vill jag gärna förstå så mycket som möjligt.
Tänkte försöka leta upp min gamla fysikbok från åttan också, bara för att jag är en sådan bra flickvän. Min pojkvän "behöver" den till sitt projektarbete. Har än så länge bara hittat nians fysikbok och får låna Emelies (hon går i sjuan). Misstänker att den ligger på vinden, suck.

Ha en underbar onsdagskväll!

Förlåt för tråkiga och gamla bilder, men jag kan bara lägga in nya bilder på min egna dator (sitter vid skolans lilla eftersom jag har sparat mina skoldokument där).

Dags att packa

2010-10-20 08:33:06
Min Dag
Godmorgon på er!

Äter frukost (mormors tomatsoppa och juice) just nu och ska packa ihop alla mina saker snart. Idag åker jag hem till mig efter att ha varit hos Patrik i fem dagar så jag måste försöka få med mig alla saker hem igen. Borde ha packat igår, men som den tidsoptimist jag är så tänkte jag att det kommer jag hinna nu på morgonen. Hmm. Gissar att jag kommer få springa till bussen sedan.

Det var det. Slutar 14:20 idag och efteråt ska jag och Wille göra franskaläxan. Tänkte ringa och kolla med mami när hon slutar idag också, ifall jag skulle kunna åka med henne hem; rätt tung väska nämligen.

Ha en underbar onsdag!


En liten höstbild såhär på morgonen.

Godnatt

2010-10-19 22:39:45
Min Dag
Hej igen

Skulle egentligen gått på ett gympapass förut idag vid sex-tiden. Men. Jag hade hängt ut mina träningskläder igår kväll för att vädra dem litegrann och när jag skulle ta in dem imorse var de dyngblöta. Verkligen dyngblöta. (Det hade regnat under natten.) Fick vrida ut så mycket vatten som möjligt, Patrik hjälpte till för övrigt, och hängde in dem för att torka. Men de hann inte torka och jag tror att de fortfarande inte är riktigt torra.
Men jag tänkte att jag gick ju på gympa i söndags ändå och det bukar jag inte göra. Ehm, ja. Spinning på torsdag i vilket fall.

Nog om det. Kom långt på min book review idag. Om jag vill skulle jag nog till och med kunna lämna in den redan nu men det är några andra saker som jag vill ha med innan jag lämnar in den.

Nu blir det sängen och sova. Ska upp runt åtta-tiden imorgon (fast Patrik får gå upp senast sju för han har CAD, hehe).
Sov gott! :)

Godnatt.
Imorgon ska jag hem igen och kela med min katt!

If I used to love you

2010-10-19 17:07:33
Dagens låt

Åh, så fin låt bara.

Daniel Lemma - If I Used To Love You

If I used to love you, baby
Ain't nothing like I'm, I'm loving you now
And if I used to wonder 'bout you baby
It ain't nothing like I'm, I'm wondering now

I had all of these minstrels bring me roses, strike up the band
Everything revolves 'round you babe
Try to understand it

'Bout the way that I've been loving you baby
That ain't nothing like I, like I love you now

If I used to think 'bout you, baby
It ain't nothing like I'm, like I'm thinking now
And if I used to worry 'bout you honey
It ain't nothing like I'm, like I'm worrying now

I'm gon' take the shiy roses
I'm gon' lay them at your door
Everyday it grows on me this love I got in store

All way that I been loving you baby
That ain't nothing like I love you know
That ain't nothing, that ain't nothing baby
Like I love you now

 


Studentflak och book review

2010-10-19 15:27:10
Skolan
Hej!

Har kommit hem till Patrik efter ännu en skoldag. Höll på att komma försent idag lite på grund av att Patrik inte kunde hitta sin skåpsnyckel och för att båda var tidsoptimister litegrann. Men jag hann precis i vart fall.

Jag och en av Annorna i klassen gick på ett möte, eller vad man ska kalla det, som vi trodde skulle handla om studentbalen, för det hade vår SO-lärare sagt. Men istället handlade det om studentflak och det kändes lite som om att mannen som var där verkligen försökte sälja in sig och så. Så jag fick inte en jätte bra feeling av företaget, men det var tydligen det billigaste alternativet och de hade flera referenser man kunde ta kontakt med om man ville. Så de är ju ett seriöst företag men det var ändå något som kändes lite skumt med det hela.
I vilket fall så ska vi diskutera det här med klassen imorgon tänkte jag och så får vi se vad de säger och tycker.

Nu ska jag dricka mjölk och börja skriva på min engelska book review. Har plötsligt mycket att skriva i engelskan tycker jag. Men jag antar att jag har mig själv att skylla eftersom jag skjuter fram det hela tiden (som jag har försökt lova mig själv att inte göra...).

Ha en fin tisdag.
Later! :)


Inte min dag idag

2010-10-18 22:57:32
Min Dag

Idag var det som sagt inte riktigt min dag. Var rädd att jag skulle bränna vid maten (om man nu kan bränna vid en soppa?) när jag lagade den. Men den enda "katastrofen" som hände var att jag råkade välta en lite burk med tandpetare så att de ramlade ur och hamnade lite varstans, och att jag råkade spilla ut stekt köttfärs på golvet och på spisen. Kunde blivit så mycket värre, så det är jag verkligen glad över att det inte blev!

Well, det här hände mig idag i vart fall:

  1. Skulle cykla upp till Munkegärde runt halv nio för att hämta Newbody-katalogen (sista inlämninsdagen var idag) som Emelie hade tagit med sig. Men som den tidsoptimist jag är fick jag cykla som en galning uppför alla backar för att hinna fram innan Emes lektion började. Han precis, verkligen precis.
  2. Fick cykla tillbaka till Patrik som en galning för att vi inte skulle komma försent till skolan (vilket vi nästan ändå gjorde, men tro det eller ej så var det inte mest på grund av mig). Väl i skolan kom jag på att jag hade glömt Newbody-katalogen hemma hos Patrik.
  3. Efter sista lektionen cyklade jag tillbaka till Patrik i ösregnet. Eller efter halva vägen kom jag på att jag inte hade fått hemnycklarna av Patrik. Så jag fick cykla tillbaka. I regnet.
  4. Cyklade tillbaka hem till Patrik. I regnet. Och tillbaka igen. Kände mig lite som en dränkt hund. Eller råtta.
  5. På tvärflöjtlektionen var jag så trött att jag plötsligt fick ett ordentligt skrattanfall efter att jag satt luft i halsen. Lite pinsamt faktiskt
Sedan var det nog inte så mycket andra jobbiga saker som hände idag förutom att jag fick gå hem till pojkvännen i regnet (fast jag tog bussen halva vägen i och för sig) och handla på vägen.
Eller jo, tv-boxen slutade fungera vid nio-tiden. Hade tänkt att spana in Svenska Skånefruar men nej, det fick jag inte. Kanske lika bra egentligen för jag hann läsa franskanovellen. Nu ska jag bara förstå den också.

Det var det om detta.


Old.
Lite halvglad sådär.

Regn, regn, regnig måndag

2010-10-18 16:38:09
Min Dag
Hej!

Det har inte varit min dag idag. Skriver om det senare, för annars kommer det här inlägget bli milslångt!

Sitter hemma hos Patrik och försöker värma upp huset (eller mest Patriks rum) med värmeljus. Frös som bara den när jag gick in för det regnar och blåser ute. Gissar att det är runt 10-15 grader. Usch. Att det regnar gör inget så länge man sitter inomhus, då är det till och med lite mysigt, men när man ska behöva ge sig ut i det, usch. Hoppas, hoppas att jag inte behöver gå ut mer idag. Eller jag tänker inte gå ut mer idag.

Nog om det. Ska laga mat åt mig och pojkvännen om ungefär en kvart. Han är och gymmar och jag ska laga mormors tomatsoppa innan han kommer hem tänkte jag. Han vet inte vad det blir så jag tänkte, hm, överraska honom.
Fast jag kommer får sms:a min syster och fråga hur man gör för receptet är hemma och jag kan det inte utantill.

Ha en underbar måndag så länge!

Katterna kommer bli glada imorgon över att det regnade idag i vart fall..

Hmm, det regnar visst ute...

2010-10-18 15:15:16
Min Dag

dsc00265 (MMS)

Hmm, det regnar visst ute...


Alors on danse

2010-10-17 21:42:47
Dagens låt

Har inget speciellt att skriva om den här låten,
kände bara för att lägga upp den helt enkelt.
Men bra är den!
Och lite sorglig.

 

Qui dit étude dit travail, qui dit taf te dit les thunes
Qui dit argent dit dépenses, qui dit crédit dit créance
Qui dit dette te dit huissier, oui dit assis dans la merde
Qui dit Amor dit les gosses, sit toujours et dit divorce
Qui dit proches te dis deuils car les problèmes ne viennent pas seul
Qui dit cris te dit monde, dit famine dit tiers-monde
Qui dit fatigue dit réveille encore sourd de la ville
Alors on sort pour oublier tous les problèmes

Alors on danse, alors on danse

Et la tu t'dis que c'est fini car pire que ça ce serait la mort
Qu'en tu crois enfin que tu t'en sors
Quand y'en a plus, et ben y'en a encore
Ecstasy dis problème les problèmes ou bien la musique
Ca t'prends les tripes, ca te prends la tête
Et puis tu pries pour que ça s'arrête
Mais c'est ton corps, c'est pas le ciel
Alors tu t'bouches plus les oreilles
Et là tu cries encore plus fort er ca persiste
Alors on chante


Översättning:

Vem säger att studier ger arbete, vem säger att arbete ger dig pengar?
Vem säger att pengar ger dig utgifter, vem säger att kredit ger dig ett tillgodohavande?
Vem säger att skulden ger dig kronofogden, ja, sittande i skiten?
Vem säger att Amor ger barn,  säg alltid och säg skilsmässa

Så man går ut för att glömma alla problem

Så man dansar, så man dansar

 


Mumsigt

2010-10-17 20:39:06
Min Dag
Godkväll :)

Vet ni vad jag och Patrik har gjort? Gissa, gissa, gissa! Vi har varit i köket och stökat och väntar på att det ska bli klart!

Okej, vi har bakat... kladdkaka! Mumsigt!
Så det ska vi sitta och mumsa på sedan, åh, va gott! Hade velat ha glass till (glass och kaka är hur gott som helst tillsammans!) men det finns det ingen och Patrik glömde köpa det förut..
Just det, det stod att det skulle ta 30 minuter för kakan att bli klar i ugnen. Nu har det gått, hmm, 45? Ska det verkligen vara så? Vi har säkert gjort något fel, skulle vara så typiskt alltså.

Åh, åh, nu ropade Patrik att den är klar och att han ska komma med en liten bit till mig! Gott :D


Sådär, får slänga in en bild på kakor också. Fast som sagt: det är kladdkaka vi har bakat och inte muffins^^

Missade bussen

2010-10-17 17:47:29
Träningen
Hej igen

Har precis kommit hem till Patrik igen. Trodde att gympa-passet skulle börja klockan fem, men när jag tittade efter så började det visst klockan fyra. Så jag började göra mig ordning (ta på mig träningskläderna) vid kvart i fyra och tänkte att "det är långt kvar till bussen som går 17 över tre".
Men på något sätt lyckas jag, experten på att missa bussar, att missa bussen. Och jag kunde inte ta en senare buss för då skulle jag komma försent.
Så jag traskade tillbaka hem tillbaka till Patrik och frågade om han trodde att jag skulle hinna cykla till träningen istället. Och det trodde han, så jag cyklade iväg och gissa vad? Jag hann! Fast jag var svettig och lite trött i benen, men jag hann som sagt!

Det var lite jobbigt och kallt att behöva cykla tillbaka igen efter träningspasset men jag kom fram i vart fall.
Och nu ska jag äta något snabbt innan jag slänger mig in i duschen.

Ha en underbar söndagskväll!

Solig söndagsmorgon

2010-10-17 11:33:39
Min Dag
Godmorgon!

Hade en så konstig dröm i natt om att jag och Patrik var på ett spinningpass. Det var ju i och för sig inte så jätte konstigt, utan det som var konstigt och komiskt var att det var vår SO-lärare som var spinningledaren, haha. Och  att han hade en hawaii-skjorta på sig.
Och så hände det lite andra skumma saker, som att jag gick på toa två gånger under passet.

I vart fall så sitter jag och slösurfar litegrann. Ska gå och äta frukost snart tänkte jag. Blir nog hemmagjord müsli (havregryn, russin och honung, mums!), yoghurt och mackor. Det är viktigt att äta en ordentlig frukost!

Sedan blir det en pluggsöndag skulle jag gissa. Hann inte göra klart franska-läxan igår (för att jag tröttnade efter ett tag och tyckte att det fanns andra saker som var roligare att göra) men jag hann läsa ut min engelskabok så nu är det bara att skriva en bokrescension också. Har glömt av vad man ska ta med i en bokrescension så det måste jag kolla upp!
Vid femtiden drar jag iväg till friskis för att gå på ett gympapass. Måste börja variera min träning mer så att jag inte bara tränar ben och kondition (vilket man gör på spinning) och på gympapass tränar man hela kroppen och det är det som är så bra med det. Fast jag tycker fortfarande att spinning är roligare!

Nu, frukost!
Ha en underbar solig söndag!


Old.
Soligt och fint idag! :)

Toi + Moi

2010-10-16 10:00:46
Dagens låt

Den här låten är så fin.
Första gången jag hörde den var sista kvällen fransmännen var här i april. Så den är samtidigt lite sorglig för mig, eftersom vi på sätt och vis sa farväl den där kvällen och jag är inte så mycket för att säga hej då. Mycket roligare att säga hej.
Åh, den är så fin i vart fall. Lyssna, lyssna!

Grégoire - Toi + Moi

 

Toi plus moi plus eux plus tous ceux qui le veulent
Plus lui plus elle et tous ceux qui sont seules
Allez, venez et entrez dans la danse
Allez, venes, laissez faire l'insouciance

A deux, à mille, je sais qu'on est capables
Tout est possible, tout est réalisable
On peut s'enfuit bien plus haut que nos rêves
On peut partir bien plus loin que la grève

Toi plus moi plus eux plus tous ceux qui le veulent
Plus lui plus elle tous ceux qui sont seuls
Allez, venez et entrez dans la danse
Allez, venez, c'est notre jour da chance

Avec l'envie, la force et le courage
Le froid, le peur ne sont que des mirages
Laissez tomber les malheurs pour une fois
Allez, venez, reprenez avec moi

Toi plus moi plus eux plus tous ceux qui le veulent
Plus lui plus elle et tous ceux qui sont seuls
Allez, venez et entrez dans la danse
Allez, venez, laissez faire l'insouciance

Je sais, c'est vrai, ma chanson est naïve
Même un peu bête et bien inoffensive
Et même si elle ne change pas le monde
Elle vous invite à entrer la ronde

Toi plus moi plus ceux qui le veulent
Plus lui plus elle plus tous ceux qui sont seuls
Allez, venez et entre dans la danse
Allez, venez, c'est notre jour de chance

 

Översättning:

Du plus mig plus dem plus alla som vill det
Plus honom plus henne plus alla som är ensamma
Kom och dansa
Kom och låt det vara bekymmerlöst

Du plus mig plus dem plus alla som vill det
Plus honom plus henne plus alla som är ensamma
Kom och dansa
Kom, det är vår turdag

Jag vet, det är sant, min sång är naiv
Även lite dum och oförarglig
Och även om den inte ändrar världen
Bjuder den in dig att delta i ringen

 

 


Spinningdags!

2010-10-16 09:34:05
Min Dag
Godmorgon på er!

Det är så underbart att kunna gå upp när man vaknar och inte när alarmet ringer. Man blir mycket piggare och får en bättre start på dagen! Och solen lyser, fast det är fortfarande runt en grad ute, brr..
Sitter och äter frukost och lyssnar på musik. Det enda som saknas denna morgon är Patrik som är och spelar innebandy just nu.
Well, well, ska åka på spinning om lite mindre än en timma. Härligt!
Och när jag kommer hem igen ska jag börja jobba av den stora franskläxan vi har fått: två-tre sidor med uppgifter! Dessutom ska jag ha läst ut en bok och kunna diskutera den på fredag, men gissa vad? Jag glömde den såklart i skåpet tillsammans med Newbody-katalogen. Typiskt!
Får göra all annan franska nu i helgen så jag har tid att läsa ut boken i veckan, och som tur är har ju Patrik också en Newbody-katalog som vi kan låna.

Ha en underbar lördag!

Old.

Hungrig!

2010-10-15 18:36:20
Min Dag

Sitter hemma hos Patrik nu och går igenom inlägg på bloglovin' (bara 24 kvar, wiho!) medan Patrik tittar på How I Met Your Mother. Vilket socialt par vi är, haha.

Jag lyckades packa ner fem dagars packning i min lilla weekendbag och en bikbok-påse. Det ni! Förbluffad över att det faktiskt gick. Just det, om jag inte redan har sagt det så är Patrik föräldrar bortresta och Patrik har huset för sig själv i en vecka nu och då tänkte jag att jag kunde bo hos honom. Och så får vi se om vi klarar av att bo tillsammans, hehe. Fast det vet jag att vi gör (: .

Just nu är jag så hungrig att jag håller på att bli galen. Vi ska äta middag så fort Patrik har sett klart på sitt avsnitt,  vilket jag hoppas är väldigt snart!

Ha en fin lördag!

Maaaaaaat!


English speech

2010-10-15 14:41:31
Skolan

Just det, höll talet idag på engelskan. Övade igår framför Patrik och då märkte jag att jag inte kunde det så bra som jag trodde. Så innan (och under) mitt tal var jag jätte nervös.
Ett tag funderade jag på om jag skulle skylla på att jag var trött idag (vilket jag faktiskt var) bara för att få slippa. Men som tur var så tänkte jag om och tänkte att då kommer jag få ta tag i det senare, lika bra att få det överstökat.

Precis innan lektionen skulle börja kunde jag inte hitta min lapp med "stödord". Vände ut och in på både väskan och skåpet (eller kanske inte riktigt, men jag letade som en galning i vart fall!) men den fanns ingenstans. Blev jätte rädd att jag hade tappat bort den.
Letade lite, lite till tills jag kom på att jag nog hade lagt den i mitt engelskahäfte som jag hade tagit ut ur skåpet. Tittade i den och, puh, jag andades ut. Den låg där i.

Talet gick väl sådär om jag ska vara ärlig. Kändes inte riktigt som om jag tänkte på vad jag sa eller hur jag formulerade mig. Men det som jag var lite nervös över var att ingen skulle tycka det var intressant eller kul att lyssna på. Det är väl alltid som jag är mest nervös över.
Men det var några som kom efteråt och sa att de hade tyckt det var bra. Vet inte om de sa det för att vara snälla eller om det verkligen tyckte det. Det är därför man ska säga vad man tycker! :P

Nog om detta och tillbaka till packningen!
Ha en fin fredag!



Håkan H!

2010-10-15 14:17:14
Min Dag
Hej

Kom precis hem nu och ska vara här en kort stund innan jag åker tillbaka till Kungälv och hem till Patrik igen. Ska packa lite nu och fixa lite andra småsaker.

Och gissa vad jag ska göra under tiden?
Lyssna på Håkans nya album! Åh, vad jag har längtat!





Bonsoir

2010-10-14 19:38:37
Min Dag
Godkväll på er!

Har precis kommit hem till Patrik efter att ha varit och spunnit. Gjorde det jobbigt för mig och tog på extra mycket motstånd; gissar på träningsvärk imorgon!
Sitter och äter middag nu, kyckling och ris, utan kniv för alla knivar är i diskmaskinen eller i Patriks rum.

Patrik är ute och springer (i den här kalla luften, förstår inte...) så jag tänkte öva på franskaglosor tills han kommer tillbaka för då ska jag öva på mitt tal inför honom. Kommer kännas så dumt att prata inför en person men jag måste ju öva. Ska hålla talet imorgon, åh.

Men nu, franska.
Au revoir mes amis!



Yes! Den kom idag! :-D

2010-10-14 16:56:58
Min Dag

dsc00264 (MMS)

Yes! Den kom idag! :-D


Precis slutat

2010-10-14 14:34:01
Min Dag
Hej på er!
Hoppas att allt är bra med er! :)
Jag känner mig trött och lite seg liksom. Har ofta ont i huvudet. Funderar på om det beror på att jag inte dricker eller sover tillräckligt eller om det är för att jag inte är ute lika mycket i solen...

Har i vart fall precis slutat och ska gå hem till Patrik nu.
Blir att öva på mitt tal och att gå på spinningen sedan! Wiho.

Hoppas dessutom att Håkans nya skiva har kommit med posten. Åh, vad jag vill att den ska komma! Den fick fem fyrar i GP och det kan ju bara betyda att den är helt underbar!

Later :)



Utskrivning pågår

2010-10-13 17:39:18
Min Dag

Det funkade inte att installera skrivaren på den andra datorn. Förstår inte varför det ska krångla. Det är väl bara att stoppa in USB-sladden, eller?
Så jag har i vart fall startat min dator och ska skriva ut nu.

Sedan ska jag öva på mitt tal, göra franska och fysik. Antagligen inte i den ordningen.
Book Review:n i engelskan blev flyttat till nästa vecka. Tack gode Gud, säger jag! Har knappt gjort annat än läst i min bok den här veckan bara för att den ska ha hunnit bli utläst till på fredag. Har fortfarande några sidor kvar, men jag tänker spara dem till helgen för nu måste jag jobba i kapp med talet och franskan.

Snart är det mat också! Wii.
Ha en fin onsdagskväll!



Hos doktorn och lämnade blod

2010-10-13 16:58:59
Min Dag

Var som sagt på besök hos doktorn idag för det får man nämligen göra om man har glutenintolerans. Vi pratade lite om gluten, körkort, min farmor och lite annat. Väldigt pratglad läkare. Tror det var därför som jag fick vänta i en kvart för länge och som mitt besök nog tog en kvart längre än vad det hade behövt göra.
Hon sa i vart fall att allt var jätte bra! Vikt, längd och blodtryck. Skönt,

Men så skickade hon i väg mig på att ta blodprov. Gillar inte att ta blodprov. Egentligen borde jag ha "vant" mig eftersom jag gjort det så många gånger men det är lika jobbigt varje gång.
Att ta i fingret kan vara okej, jag överlever, det känns inte så himla mycket och dessutom tar de inte så mycket blod. Men idag skulle det tas i armen.
Jag sa "nej, nej" när sjuksköterskan sa det och funderade på om jag skulle försöka övertala henne att fingret är mycket bättre. Men det verkade inte som att det skulle gå att ändra henne så jag lät bli. Fick kylspray i vart fall, en liten tröst. Egentligen tror jag inte den hjälper så mycket för man känner ändå sticket, men bättre än inget!

Satt och tittade åt andra hållet och tittade på en bild på två små söta barn medan sjuksköterskan gjorde det hon skulle göra. Jag försökte låta bli att gråta, hade jag inte hållit emot hade jag stortjutit. Så mycket gillar jag att ta blodprov...
Det var över efter någon minut. Fick välja mellan brunt och Hello-Kitty-plåser. Valde det bruna och sedan fick jag gå.

Det gör ont i armvecket nu. Känns lite som när hon stack in nålen men jag gissar på att det är plåstret som bitit sig fast i armhåren och drar i dem när jag rör på armen. Men lite ont gör det också, som att armen är alldeles tung. Går inte att förklara riktigt, men jag gissar på att jag kan inbilla mig det hela.
Två år, tror jag, tills nästa gång jag behöver lämna blod (förhoppningsvis).


Installerar skrivare

2010-10-13 16:46:48
Min Dag
Hej!

Sitter i datarummet och försöker installera vår skrivare på den lilla skoldatorn. Behöver man internet till det? För det verkar som om man behöver det för vår skrivare så jag har fått dra nätverkssladden genom hela huset (överdriver inte, den går från källaren upp till rummet ovanför där routern är). Hoppas den vill installera sig nu så jag kan skriva ut mitt tal!
I vart fall så tänkte jag att jag likväl kunde slänga iväg ett litet inlägg när jag ändå sitter här.
Har varit hos doktorn idag, men jag skriver det i ett annat inlägg för annars riskerar det här inlägget att bli väldigt långt...

Ha det så bra så länge!



Uptown girl

2010-10-12 19:20:21
Dagens låt

Det här var min favoritlåt med min favoritgrupp!
Blir alltid glad när jag har den! En riktig cheer-up låt.
Dock är kvalitén på den här sådär, men det var den enda jag hittade som inte var en remix. Det här är den riktiga låten, så här ska det låta (fast med bättre kvalité då, sök på spotify!)

 


Westlife - Uptown girl

 

Uptown girl, she's been living in her uptown world
I bet she never had a backstreet guy
I bet her mama never told her why
I'm gonna try for a uptown girl
She's been living in her white bread world
As long as anyone with hot blood can
And now she's looking for a downtown man
That's what I am

And when she knows what she wants from her time
And when she wakes up and makes up her mind
She'll see I'm not so tough
Just because I'm in love with an uptown girl

You know I've seen her in her uptown world
She's getting tired of her high class toys
And all her presents from her uptown boys
She's got a choice

Uptown girl
You know you can't afford buy her pearls
But maybe someday when my ship comes in
She'll understand what kind of guy I've been
And then I'll win

And when she's walkng she's looking so fine
And when she's talking she'll say that she's mine

She'll say I'm not so tough
Just because, I'm in love with an uptwn girl

 

 


Queen of my heart

2010-10-12 18:41:13
Dagens låt

När jag var liten var mina idoler Westlie. Köpte två (eller tre?) skivor av den irländska gruppen och lyssnade igenom de nästan jämt. Kommer ihåg att jag blev avundsjuk på en klasskompis syster som skulle få gå på deras konsert på Scandinavium, men jag visste att jag aldrig skulle få gå. Då gick jag på mellanstadiet.
Så, varje gång jag hör en Westlife (inte någon av deras mer nykomna) blir det nostalgi. Och den här låten var nog min favoritlåt, kanske mest för att jag gillade musikvideon så mycket; slott och grejer, för jag hade ingen aning om vad de sjöng om. Men fin är den!
Nu blir det nostalgi!

Westlife - Queen of my heart

 

So here we stand
In our secret place
with a sound of the crowd
so far away, and you take my hand
And it feels like home
We both understand
It's where we belong

So how o I say
Do I say goodbye
We both have our dreams
We both wanna fly
So let's take tonight
To carry us through
The lonely times

I'll always look back
As I walk away
This memory will last for eternity
And all of our tears
Will be lost in the rain
When I find my way back
To your arms again
But until the day you know you are
The queen of my heart

So let's take tonight
And never let go
While dancing we'll kiss like there's no tomorrow
As the stars sparkle down like a diamond ring
I'll treasure this moment 'til we meet again

But no matter how far or where you may be
I just close my eyes and you're in my dreams
And there you will be until we meet

I'll always look back as I walk away
This memory will last for eternity
And all of our tears will be lost in the rain
When I find my way back to your arms again
But until that day you know you are
The queen of my heart

 

 


Brandlarm

2010-10-12 18:01:39
Min Dag
Hej!

Mådde illa idag när jag kom till skolan, sådär åksjukeilla ni vet. Hade läst på bussen när jag hade lite ont i huvudet och var allmänt trött. Ingen bra kombination, speciellt inte när bussen åker på en slingrig och guppig väg. Gick över under skoldagen, men kände av det lite igen när jag åkte hem igen.

Under sista lektionen började brandalarmet att ringa och vi fick springa ut genom nödutgångarna. Då var klockan kvart i två. Jag hade tänkt att jag skulle hinna ta två-bussen hem, och klockan tickade på till tio i två, fem i två och slutligen två minuter i två (!) fick vi gå in igen. Gissa om jag sprang!
Hann inte med "min" buss, men jag hann med en annan buss som är i anslutning med min och alltså möter upp den en bit på vägen och då bytte jag. Hade blivit lite smått sur om jag hade fått sitta kvar och ta en buss som går en timma senare (alternativt en buss som går klockan 16).

Har pluggat för det mesta sedan jag kom hem och snart är det mat!
Men nu ska jag fixa lite saker, som att boka in mig på spinningpass på torsdag och lördag. Skulle egentligen ha sprungit idag, men jag orkar verkligen inte det idag. Är hur trött som helst och nu börjar det dessutom bli för kallt och mörkt.

Later!



Nybakat bröd

2010-10-11 21:40:25
Min Dag
Hej!

Fick gå över två kilometer (nästan tre) för att komma hem idag, för busschauffören stannade inte vid den hållplatsen jag skulle gå av utan fick gå av två hållplatser senare. Var lagom glad över det för jag var rätt trött och hade velat gå hem och lägga mig så fort som möjligt. Tog runt en halvtimma att komma hem.
Om man ska se något bra ur det här så fick jag ju gått de rekommenderade 30 minutrarna (det är rekommenderat att gå minst 30 minuter per dag).

När jag till slut kom hem stod mami och bakade bröd, vilket hon har gjort hela dagen. Så jag fick smaka på nybakat bröd, och det tycker jag är lyxigt. (:

Har pluggat för det mesta idag, mest engelska. Ska slänga in några franskaglosor innan jag hoppar in i duschen. Börjar 11:05 imorgon, wiho!

Ha en underbar kväll!
Godnatt



Projektarbete

2010-10-11 13:17:26
Skolan
Hej!

Har egentligen slutat skolan men sitter kvar för att jag och Wille ska göra projektarbete och för att jag har tvärflöjt sedan vid två.
Känner mig jätte trött och vill helst bara gå och lägga mig. Höll på att somna på engelskan, inte för att de som redovisade var tråkiga, utan för att jag var så rackarns trött.
Gick nog sådär på kemiprovet. Antingen hade jag inte pluggat tillräckligt eller så var det för att jag var så trött och inte orkade tänka...

Nu kom Wille tillbaka, dags för projektarbete!
Ha en finfin dag :)


En liten anmärkning såhär på söndagsmorgonen

2010-10-10 11:04:27
Allmänt


Idag är det den 10/10-10. För ungefär en timma sedan var klockan 10:10.
Lite roligt sådär.


Pluggsöndag

2010-10-10 10:58:16
Min Dag
Godmorgon!

Har precis ätit frukost (paj och o'boy) och klätt på mig.
Idag blir det en riktig plugg-dag. Ska försöka läsa hundra sidor till i min engelskabok (har snart kommit till 300:e sidan av 648 sidor, börjar ångra lite att jag tog en så tjock bok...), skriva klart mitt tal, plugga kemi och franska. Puh!
Någon gång efter tre kommer mami för att hämtar mig och Patrik och så åker vi hem till mig.

Gick på bio igår också, tänkte att jag ska skriva lite om filmen sedan.
Men nu kör vi igång!
Ha en underbar söndag :)



Spinning!

2010-10-09 09:23:33
Min Dag
Godmorgon!

Ska iväg till spinningen om ungefär en halvtimma. Känner mig trött och seg och vill egentligen inte alls, men jag åker dit ändå och kämpar mig igenom passet. Förhoppningsvis är jag lite piggare efteråt.
Efter passet ska jag åka hem till Patrik och någon gång idag ska vi gå på bio och se I rymden finns inga känslor. Kul! Dessutom ska jag köpa/titta efter en ny väska, för min gick sönder igår :( . Eller axelbandet gick sönder så jag kan fortfarande ha väskan och använda "handtagen" men de kanske också går sönder snart.
Och så ska jag hinna med att plugga också. Känns som om att kemin inte är så himla svår så jag ska mest bara repetera.

Nu ska jag packa min väska med sova-över-grejer och göra mig iordning för att åka.
Ha en underbar lördag! :)



Post!

2010-10-08 15:37:46
Min Dag

Blir alltid så glad när jag kommer hem och ser att det ligger post på min säng (mami lägger den där när jag inte är hemma). Idag låg det två tidningar, ett tjockt paket och ett brev där! Wiho, inte illa!
(Kul att få post tills det börjar komma räkningar och sådana andra brev, antar jag.)


Damernas kom med posten. Ska bläddra igenom den senare.


I det tjocka paketet låg bland annat en Iittala-skål. Liten och fin är den och ska få stå i mitt fönster.
Kanske häller lite vatten i den och har flytljus i. Eller har den som prydnadsskål. Det återstår att se.

Fick också ett nytt CSN-kort. Varför får man nya varje år?


Trött skoldag

2010-10-08 15:32:48
Skolan
Hej på er!

Vaknade med ett ryck flera gånger i natt och varje gång trodde jag att jag hade försovit mig. Men så tänkte jag att "nej, men alarmet har ju inte ringt än" och så somnade jag om. Är så himla jobbigt när det blir så för jag blir jätte trött under dagen. Är glad över att vi inte hade franskaprovet idag (alla var inte där och franskaläraren ville att alla skulle vara där då det var en hörövning) för det hade inte gått bra alls för jag orkar inte koncentrera mig när jag är trött.

Hade oförberett engelskaprov idag och det var lättare än jag trodde i den meningen att det var "lätt" engelska: det var inga konstiga ord som man aldrig hört och det är alltid en fördel. Undrar hur svårt "first english"-testet är om det gick att göra "advance"-testet...

I helgen ska jag plugga kemi (har prov på måndag), öva på/skriva klart mitt engelskatal, läsa i franskaboken och min engelskabok. Fullt upp! Dessutom ska Patrik och jag på bio om det inte blir ändrade planer.

Ha en underbar fredag! :)



Söndagscykling

2010-10-07 20:34:48
Min Dag

Skulle egentligen gått på spinning idag men det blev inte så. För mina träningskläder hade hängt utomhus under natten och då hade det också regnat, så när jag tog in dem imorse var de helt pisseblöta! Hängde in dem i frysrummet (vårt varmaste rum, vi använder det mer eller mindre som ett torkskåp, fast ett rum då...) i hopp om att de skulle hinna torka litegrann innan vi gick hemifrån, men det hann inte hända så mycket på en timma.
Men Patrik sa att jag kunde hänga upp kläderna hemma hos honom efter skolan. Visst, vilken bra idé, om vi bara hade kommit ihåg det. Så när klockan närmade sig fem låg kläderna och var fuktiga i min tygpåse. Provade att ta på mig dem men det var inte så skönt faktiskt.
Men jag kompenserade med att inte äta/köpa något godis (okej, tog en liten kola men det var mer en smakbit) och cyklade runt i Kungälv för "skoj skull" i 20 minuter. Dock finns det inte så himla många uppförsbackar eller annan jobbig terräng här så det var mer "söndagscykling" än ett träningspass. Well, well, at least something!

Nu ska vi ta en dusch och sedan ska jag sova, eller i vart fall lägga mig i sängen. Ska upp någon gång efter sex (men innan sju) imorgon eftersom jag har franska. Har prov dessutom - hörförståelse. Får se hur det går.

Ha en finfin torsdagskväll!


Godnatt.

18 grader

2010-10-07 15:23:27
Min Dag
Hej hej på er
Har precis kommit hem till Patrik. Är ensam just nu för hans föräldrar är och jobbar och han själv är på gymmet. När han kommer tillbaka ska jag hjälpa honom att baka till fredagsfikat på kemin imorgon eftersom han anmälde sig till det. Misstänkte att det skulle bli såhär...

Har kemiprov på måndag så jag ska sätta mig ner en stund med det om ett tag, ska bara läsa igenom några inlägg på bloglovin' eftersom jag ligger efter en hel del där: över 235 inlägg. Puh.

Har ont i ryggen. Misstänker att det är för att min väska jag släppar från och till skolan varje dag alltid lyckas bli så tung. Hade varit skönt om vi kunde ha haft kvar datorerna inlåsta i skolan och slippa släppa med sig dem hem, som det gick att göra förra året när vi var de enda som hade bärbara datorer. För jag använder nästan aldrig datorn hemma eftersom jag har en egen där så det känns bara så onödigt att behöva ta med den.

Förresten så är det jätte varmt ute! Eller jätte kanske är att ta i, men det är ungefär 18 grader i solen och ingen blåst. Underbart tycker jag. Kanske sätter mig ute i solen sedan och pluggar, om det inte börjar blåsa vill säga.

Ha en fin torsdag!


Mon mercredi et bonne nuit!

2010-10-06 22:12:32
Min Dag
Hej hej
Var riktigt trött och seg när jag vaknade imorse, snoozade till och med litegrann (vilket jag inte brukar göra för jag vet att jag inte blir något piggare av det ändå).
Vi släpper ut alla våra katter innan vi går hemifrån men de är inte alltid jätte glada över att behöva vara utomhus (speciellt inte Elsa-Sara). Emelie släppte ut E-S när hon gick och så skulle jag släppa ut Eskil när jag skulle gå och då smiter självklart E-S in igen. Följde efter henne för att ta ut henne igen, men då springer hon in i vardagsrummet och klämmer sig in/kryper in under soffan. Och jag hade inte tid att leta fram henne, så hon fick vara inne idag. Tjockiskatt.

Efter skolan (vars lektioner idag bestod av matte, so och fysik) gick jag och Patrik upp till Munkegärde och tog skolbussen därifrån. Det var nära att vi inte fick plats i bussen och då hade vi inte fått åka med heller, men som tur var så var det några få platser kvar till slut och vi kunde hoppa på.

Pluggade kemi förut och har övat på några franska-fraser. Gjorde rent tvärflöjten med för första gång på flera år. Tror inte den blev så mycket glansigare och finare, men lite fräschare i vart fall.

Nu ska jag gå och göra mig iordning för att gå och lägga mig.
Ha det finfint och godnatt! :)



Franska, engelska och frukost någonstans däremellan

2010-10-05 08:40:04
Min Dag
Godmorgon!
Är ensam hemma denna morgon förutom katterna som ligger på varsin våning och inte är så himla sällskapliga.
Ska lägga in franskaglosor på glosor.eu och sedan försöka fortsätta med mitt engelskatal. Måste som sagt ha skrivit klart det till senast fredag (enligt mig själv) och det börja sakta med säkert närma sig slutet på veckan..

När jag kommer hem efter skolan idag ska jag ut och springa. Ska göra det så fort som möjligt efter att jag kommit hem för det börjar bli kallt nu och ju senare jag springer desto kallare är det. Hade ju tänkt att jag skulle springa på tisdagsmornarna, men jag känner att jag vill ha den tiden till att plugga istället.

Nu blir det franska, engelska och frukost någonstans däremellan.
Ha en finfin tisdag!


Moi aujourd'hui

Forest in October pics.

2010-10-04 22:40:53
Foto


























Kanelbullens dag

2010-10-04 22:29:25
Tankar Och Funderingar
Idag är det ju kanelbullens dag. Egentligen känns det lite sådär halvtöntigt att en godsak/bakelse ska ha en egen nationell dag, men jag antar att det är en "kul" komersiell grej, typ. Ungefär som våffeldagen. Fast skillnaden är att kanelbullar äter man oftare än våfflor.
Äsch.
Det är kanelbullens dag idag. Hipp hipp hurra. Ät och var glad. :)



Studiebidraget fixat!

2010-10-04 22:24:40
Min Dag
Hej!
Jag och Patrik hade riktig tur i morse när vi åkte med pappa till skolan istället för att ta bussen. En lastbil hade orsakat kö på motorvägen och det i sin tur gjorde att det blev kö över hela Kungälv också. Busstrafiken blev ju då försenad av det här, och min klasskompis Willig som åker samma buss som mig hade väntat på bussen jätte länge, gått in och sedan sett bussen åka förbi 40 minuter senare än vad den skulle. Och då hade vi kommit fram någon gång när kemilektionen var slut.

Lämnade in engelskauppgiften förut idag och jag känner mig nöjd med den. Får se vad min lärare tycker dock.

Gick till banken och lade in mitt studiebidrag som jag hade fått i ett brev på posten eftersom vi inte hade sagt till vilket konto vi ville att det skulle gå in på innan den 30:e september. Men nu är det fixat och jag har studiebidraget på mitt konto. Härligt! Ska köpa en ny väska tänkte jag för jag gissar att min kan ge med sig när som helst, precis som min mobil... Suck.

Ha en fin måndagskväll!


Tända ljus

2010-10-03 19:20:56
Min Dag
Nu orkar jag inte sitta mer vid datorn, dels för att den låter som ett kärnkraftverk (Patriks ord) och dels för att jag är trött på att sitta här. Blev klar med engelska-uppgiften om Kina, ska bara läsa igenom den en gång till imorgon innan jag lämnar in den så att jag inte har glömt något litet fel någonstans.

Ikväll blir det parlamentet och "The event". Men det är senare. Ska gå och störa Patrik lite när han skriver, hehe.
Ha en fin söndagskväll! :)


Tände ljus när jag kom hem. Det är så mysigt! Nog en av de fina sakerna med hösten: att tända massa ljus och få det att se sådär mysigt ut!

Kalas

2010-10-03 19:16:41
Kalas och festligheter
Tjoho,
slänger upp några bilder från kalaset igår. Kan ju alltid vara trevligt att se vad vi gör på kalasen.




Massa mat. Fanns ännu mera och jag blev så mätt att jag inte orkade smaka på allt, men gott var det i vilket fall.


En jätte stor squash. En halvmeter tror jag den var.


Mormor fick en rosbukett. Luktar så gott!


Efter maten fick vi göra plats i magen för lite kex, ost och vindruvor.






Sedan gick vi och kollade hur min moster och hennes man har det i sitt hus. Och lekte litegrann med kusinbarnen.




När vi hörde att det serverads kakor och godis gick vi tillbaka till mormor.
Mormors drömtårta är så god!


Vid tio-tiden åkte vi till Kungälv för att lämna av mig hemma hos Patrik.
Fin fin kväll!


Söndagmorgon

2010-10-03 12:48:19
Min Dag
Godmorgon!
Eller kanske god eftermiddag?

Vaknade klockan tre i natt och märkte att jag hade somnat med kläderna på, utan att ha tagit bort sminket eller borstat tänderna och dessutom var taklampan tänd. Så jag gick helt enkelt upp mitt i natten och tvättade bort sminket, borstade tänderna och släckte taklampan. Gissar på att både jag och Patrik var riktigt trötta i går kväll...

Har inte ätit någon ordentlig frukost än; har bara fått i mig frukten som blev över från igår, alltså lite vindruvor och ananas. Magen är lite hungrig så jag får gå och göra iordning några smörgåsar till mig. Annars lär jag väl bli grinig sedan.
Patrik har åkt i väg till gymmet och när han har kommit tillbaka ska vi åka hem till mig. Ska skriva klart min engelskauppgift om Kina och fortsätta skriva på mitt tal. Det är mycket lättare att göra engelska-läxor när Patrik är med för han är så himlans bra på engelska (vilket alltså inte jag är) och då kan jag få väldigt mycket hjälp och ha någon att bolla meningar/tankar med. Och det är väldigt skönt.

Ska fortsätta läsa inlägg på bloglovin' nu tills Patrik kommer tillbaka. Och så ska jag ju gå och göra iordning några smörgåsar...
Ha en finfin söndag!

random.

Slut på kalaset

2010-10-02 22:38:32
Min Dag
Kalaset är slut och jag är hemma hos Patrik nu. Vi åt jätte god mat och jag blev så mätt att jag inte orkade smaka på allt. Bytte batterier på kameran och tog några kort men jag får se om jag lägger upp några imorgon när jag kommer hem igen.

Egentligen skulle Patrik, hans pappa och hans farbror åka luftballong imorgon men eftersom det ska regna då får de skjuta upp det. Så jag "slipper" gå upp klockan sju imorgon vilket jag annars hade fått göra.

Men nu ska jag och Patrik äta massa god frukt som han har köpt, faktiskt väldigt tur att han inte köpte godis utan just frukt för efter att ha ätit massa kakor och godis hos mormor är det inte vad jag är mest sugen på. Är väldigt sugen på ananas faktiskt...

Ha en underbar lördagkväll/natt.



d'Anglais

2010-10-02 15:17:43
Skolan
Tycker jag har skrivit tillräckligt för idag om Kina. Har valt att skriva om OS 2008 som hölls i Beijing och att bland annat invånarna behandlades väldigt illa (och blir det fortfarande) och min enda källa har varit Amnesty. Känner att jag inte kommer att komma så mycket längre idag och jag har ju imorgon på mig så då ska jag sätta mig med det igen.
Ska skriva lite på mitt tal också tänkte jag. Om det är klart till på fredag har jag en vecka på mig att öva in den och det målet är jag väldigt säker på att jag kan uppnå.

Hade tänkt att jag skulle ta med mig min skönlitterära bok på engelska hem över helgen men den glömde jag såklart kvar i skåpet i skolan tillsammans med min mössa. Typiskt.

Nu ska jag kolla några inlägg på Bloglovin'.
Ha en fortsatt fin dag (fastän vädret inte är så mycket att heja för). :)


Infallsvinkel på Kina

2010-10-02 13:38:53
Min Dag
Hej!
Har varit på spinning i morse och nu har jag duschat och ätit. När jag vaknade imorse var jag inte alls pepp på att åka och spinna för jag var jätte trött och det kändes som om att jag inte hade fått tillräckligt med sömn (vilket jag nog fått..) men nu efteråt känns det bra så jag är glad att jag gick ändå.

Nu ska jag skriva en infallsvinkel om Kina på engelska för jag hade helt glömt bort att det var nu på måndag som det skulle vara inlämnat, så jag måste ta tag i det nu.
Vid fem-tiden ska jag hem till mormor på kalas :) . Det är ingen som fyller år men det är kalas ändå för vi tycker om att gå på kalas i min släkt!

Ha en underbar lördag!



Fikafredag och rosa bandet!

2010-10-01 20:23:11
Min Dag
Hallå hallå
Tror franska provet gick hyfsat bra idag och jag hade lyckats öva på rätt saker! Wiho! Vi hann inte med hörövnings-delen idag så vi ska göra den nästa gång och eventuellt någon mer skrivdel om jag inte minns fel. Men det ska nog gå bra, hoppas jag...

På kemin hade vi en liten fikastund och en i klassen hade bakat jätte goda kärleksmums! Mumsigt värre (: . Se vad ni missar ni som inte har valt da Vinci och kemi b, hehe.

Efter skolan fick Wille med mig in till Göteborg. Skälet till varför hon skulle dit kommer jag inte ihåg riktigt, men hon fick med sig massa oplanerade köp hem i vart fall. Och jag köpte ett rosa band för jag tycker det är viktigt att stödja bröstcancerfonden och speciellt nu när det är "deras månad".
Inne på NK gick vi in på Lewi's och plötsligt stod en i affären och mätte på oss (eller plötsligt och plötsligt, hon frågade om vi ville veta vårat ID eller vad hon kallade det) runt magen och rumpan. Fick veta att jag hade denim och kanske bold, och fick med mig tre par jeans och iväg till provrummet för att prova. Fast jag tyckte att inga utav dem passade fastän de sa att det nya sättet att mäta på skulle göra det jätte lätt att hitta jeans som passade perfekt! Fast jag var ändå inte ute efter nya jeans just idag så för mig gjorde det inget.
Men Wille hittade ett par som satt som  ett smäck (sa hon i vart fall) och som hon köpte.
Hade med mig kameran men när jag skulle ta kort sa den att batteriet var slut, typiskt.

Sedan gick vi till Nils Ericson där vi fick vänta på bussen som var försenad och som sedan sniglade sig fram genom trafiken eftersom det var en hel del andra trafikanter på motorvägen.

Jag har i vart fall kommit hem nu och har ätit. Funderar på om jag ska sätta mig framför teven och se på idol med Emelie och äta glass eller om jag ska sitta här. Det återstår att se.

Ha en finfin fredag!



hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0