Onsdag

2010-06-30 13:09:53
Min Dag
Hej på er!
Har varit hemma en stund nu, kom väl hem vid tio-tiden efter att ha varit hos Patrik men eftersom han jobbar så måste jag åka hem på morgonen.
Har mest suttit och spelat spel på datorn, haha. Det är inte så himlans fint väder ute så jag passar på att spela lite då ;) . Tyvär totalvägrar min dator att installera The Sims så jag kan inte spela det hur mycket jag än vill! Vet inte vad det är för fel. Spelet funkar ju på Emes dator så det är inte spelet det är fel på...

För övrigt är inte ens sommarlovet läxfritt! För jag (eller vi, rättare sagt) måste fixa på mitt och Willes projektarbete. Läsa lite böcker och skriva i loggboken och fundera och tänka... Suck. Har inte orkat ta tag i det än, men det känns ju som om jag borde göra det snart. När jag orkar.

Nu ska vi inte vara så deprimerande!
Har massa bilder från igår jag skulle kunna lägga ut. Får se om jag gör det, eller om jag gör det någon annan dag ;) .
Ha en toppendag!

Det blir nog ingen dag vid havet.. Även om jag hade velat.

Nybakat bröd och nästan vindstilla

2010-06-29 10:36:10
Min Dag
Godmorgon! Sovit gott?
Jag vaknade precis och känner mig utvilad fastän jag somnade vid två i natt. Satt uppe och spelade ett nytt mobilspel jag har laddat ner som jag inte kunde slita mig ifrån förrän jag märkte att klockan började närma sig två och tänkte att det kanske var bra att somna.
Hade en konstig dröm om tavelstölder och tavelförfalskningar. Och ingen av tavlorna som var förfalskade var några som jag ens visste fanns när jag tänker efter, så jag har alltså "hittat" på kända tavlor i min dröm, haha.

Mami står och bakar bröd så jag kanske får nybakat bröd till frukost. Ååh, det vill jag ha! Hoppas, hoppas hon har hunnit baka färdigt något.

Ska lägga mig utomhus sedan. Det är varmt i luften, solen lyser ibland och det blåser inte så himla mycket för omväxlingens skull.

Ha en toppen bra dag!


Kvällsinlägg

2010-06-28 23:15:10
Min Dag
Hej!
Sitter och knåpar ihop en lista på låtar som gör mig glad. Har lyssnat på början på alla låtar som jag har i mina listor på spotify för att veta vilka låtar som gör mig glad. Och det har tagit ett tag...

Och nu är jag dessutom så trött att jag tänker strunta i listan (som jag nästan har tröttnat på, haha), stänga av datorn, ta en riktigt snabb dusch (lycka till!) och sedan lägga mig i sängen.
Tror inte jag somnar allt för sent idag i vart fall.

I vart fall, godnatt och sov gott!

P.S. Har hittat fler bikiniränder! Woho! D.S.
P.S.2. Har över hundra olästa inlägg på blogglovin och internet segar. Jag orkar inte. D.S.2.



Forest/Sea pics.

2010-06-28 22:15:36
Foto



































Några timmar vid havet

2010-06-28 21:54:48
Min Dag
Hej på er!
Just nu är jag så himlans trött, sådär trött som man blir efter att ha varit ute vid havet en hel dag. Eller i vart fall i några timmar.
Det var så himla skönt att få vara vid havet. Det är verkligen min favoritplats på jorden. Det finns inget annat bättre ställe (min pojkvän undrar hur jag kan veta det när jag inte har varit så mycket på andra ställen, men jag vet det för det är sådant som man liksom känner).

Den bästa bilden som blev tagen på mig; kollade inte efter hur korten blev efter att jag tagit dem. Så här ser ni mig^^.

Jag har fått en liten bikinirand på ryggen efter att jag nästan somnade i solen. Eller så somnade. Jag vet inte. Vet bara att jag lade mig ner på handduken med en annan handduk som kudde och att jag blundade. Ett tag senare lyfte jag på ögonlocken, men jag vet inte om jag somnade där emellan, haha.


Emelie och hennes kompis badar.

Nu känner jag för att cykla ner till havet varje dag och ligga där med en tidning, en chokladkaka och något att dricka. Mmm...
Och det ska ju vara fint väder resten av veckan, så jag håller tummarna för att det verkligen blir det också!
Ska försöka få med Patrik ner till havet på onsdag (han behöver sola bort sin bonnebränna! Och sedan är han ju trevlig att umgås med också^).

Ska lägga in lite kort jag tog idag. Det blir alltid bra bilder när man tar kort ute vid havet. Borde vara en fotografs dröm ;) .



Men, har ni gjort något roligt idag?

Äter lunch ute i solen. Kanske cyklar ner ...

2010-06-28 12:28:30
Min Dag

dsc00257 (MMS)

Äter lunch ute i solen. Kanske cyklar ner till havet sedan.


Sitter på bussen hem till Patrik.

2010-06-27 14:59:48
Min Dag

dsc00256 (MMS)

Sitter på bussen hem till Patrik.


Söndagsmorgon

2010-06-27 09:29:14
Min Dag
Godmorgon!
Vaknade nyss, och fastän jag inte har fått sova mina åtta timmar så känns det inte så värst illa faktiskt.Och det är ju skönt!
Ska väl gå upp och göra frukost snart och någon gång idag hade jag tänkt att försöka ge mig ut och springa (läs: jogga). Känner verkligen inte för det nu, men jag ska försöka tvinga mig själv till det senare.

Tänkte åka till min pojkvän sedan också om han inte har andra planer för sig. Så vi får se hur det blir med det när han har vaknat om hundra år...

Men, ska ni göra något roligt idag ? (:

Mmm.. Känner för att äta det här till frukost...

Godnatt

2010-06-27 01:12:49
Min Dag

Usch, vad mycket klockan
är; måste hoppa i säng genast!
Imorgon ska jag kanske åka till Patrik. Får se hur det blir med det.

Men sov så gott och ha det finfint!

Midsommardagen

2010-06-27 00:00:11
Min Dag

Klockan tolv vaknade Patrik och jag idag. I vanliga fall skulle jag tycka det var riktigt slöseri att sova så länge på dagen, men idag var det mer behövligt.
Efter att ha ätit frukost och städat efter igår så åkte Patrik hem, och jag satt ute i solen så mycket jag kunde.

När mami kom hem skulle det göras middag! Jag fick skära en vattenmelon som vi skulle äta efter maten.


Det blev grillat idag igen. Himlans gott!


Alltid ska någon söla! Den här gången var det mami... Tur att vi sitter utomhus säger jag.


Efter maten blev vi lite sugna på att spela spel.



Och på godis.


Först spelade vi Qube.
Jag vann!


Sedan tröttnade vi på att spela frågespel, så vi tog fram vårt uno-spel som det var så längesedan vi spelade att mami och Eme hade glömt bort spelreglerna.
Jag vann någon gång av alla gånger som vi spelade!

Melonen var det ingen som vågade äta, för jag och Emelie hade provsmakat den och av någon anledning smakade den som deg (lite som lussekattsdeg) och det blev sådär konstigt i magen som när man har ätit deg.
Så den fick stå som prydnad på bordet medan vi spelade och åt godis.


Sedan tröttnade vi på att spela uno, så vi tog fram alla kameror som fanns i huset och tog massa konstiga kort.
Och till slut tröttnade vi på det med och snart är det dags för mig att gå och lägga mig!

Midsommarafton 2010

2010-06-26 23:39:51
Min Dag

På morgonen fick alla som var ungdomar/barn och som befann sig hemma hos mig en liten present som vi får varje gång det är afton.


Jag fick en nitlott och söta strumpor med en rosett på.

Jag och min fina midsommarkrans som min mormor har gjort åt mig.
Vid ett-tiden drog hela familjen och Patrik och Wille till min farbror för att äta midsommarlunch. Jag var jätte hungrig och åt för mycket potatis (!) och orkade knappt äta några jordgubbar.


Efter lunchen blev det dags att göra iordning och pynta. Jag och Wille (okej, mest Wille) gjorde såhär fina buketter.

Och Wille gjorde såhär fint med syrener.

Ser ut som en hösäck...
Vid fyra började gästerna att komma en efter en medan Willig och Patrik spelade Halo (tv-spel).

Sedan blev det dags att se på fotbolls-VM. Men svt1 fungerar inte i källaren, så vi fick alla knö oss in i det lilla tv-rummet vi har på övervåningen. Och trots att vi fick tillökning av Daniel efter ett tag så fick alla plats!
Jag pyntade teven lite med midsommarkransen för den blev för tung för huvudet.



Efter matchen började alla bli hungriga så vi (läs: Willig) satte igång grillen. Kan inte grilla, men jag tror att han tog för mycket tändvätska... ;)

Willig var grillmästaren! Och han gjorde ett mycket bra jobb måste jag säga.


När alla hade fått att äta satte vi oss ner och åt grillat med potatis och gräddfil. Supergott!

Mestadels spelades det Gutiar Hero, hoppades på studsmattan då och då, och när det var match så såg vi på fotbolls-VM och åt chips.
Någon gång under kvällen kom det en gammal klasskompis till mig och Willig och firade midsommar med oss.

Och det var i stort sett den midsommaren. (:

Fredagen

2010-06-25 12:16:52
Min Dag


Var i Göteborg igår med min Elsa. Detta var vad jag fick med mig hem; present till min pojkvän och lite trosor till mig. Var på jakt efter något fint till midsommar men det gick inte så himla bra faktiskt.
Först tänkte jag att en klänning kunde vara fint, men så hittade jag ingen klänning som jag tyckte passade (dessutom har jag en inte-ha-så-mycket-klänning-på-mig-period), så då tänkte jag att jag kunde hitta ett par snygga jeansshorts.
MEN det hittade jag såklart inte heller, så då tänkte jag att jag tar de shortsen jag hade på skolavslutningen och köper något fint att ha upptill. Men Elsa behövde åka hem så vi åkte hem och jag hittade alltså inget fint  till midsommar i Göteborg.
Men så tänkte jag att jag ger Kungälv en chans. Och jajemän!

Hittade det här fina linnet inne på JC efter att ha träffat min klasskompis Anna som följde med mig in i affärerna. Tack för hjälpen! (:
Sedan åkte jag hemåt och bara tog det lugnt ute i solen. Hade inte sovit så himla bra så jag var väldigt trött och ville helst bara ligga och sova.

Men så hade min moster skvallrat för min mormor att jag ville att mormor skulle göra min midsommarkrans, så mormor ringde och sa att vi måste börja plocka blommor. (Jag hade för övrigt trott att min mormor skulle komma till oss idag för min mami hade sagt det och därför hade jag inte ringt och frågat min mormor. Bara så ni vet.)
Och jag och Eme begav oss ut.


Humle tycker jag är så himla fina! Speciellt innan de har slagit ut och blivit som taggbollar.




Finfina lupiner!



Eme ville också ta kort^.

Min bukett.

Emelies.



Men så sa mormor
att det vi hade plockat inte räckte till, så vi fick sätta oss i bilen och åka iväg till Kringeldammen i Kareby.

Där fanns det massa prästkragar.

Mamma och Emelie blev så glada av att se så många prästkragar att de började ta massa skutt.



Min finfina bukett.

Och nu ska ni få höra (framförallt Britt-Marie och andra släktingar) vad min mami sa om dessa fina lila blommor: "Men de här blommorna är faktiskt ganska så fina."

Efter att ha plockat massa blommor sa vi hej då til Kringeldammen och åkte hem.


Mormor gjorde iordning våra kransar (som ni får se senare) och sedan gick vi och lade oss.

Plockar blommor till midsommar (:

2010-06-24 18:59:00
Min Dag

dsc00255 (MMS)

Plockar blommor till midsommar (:


Godmorgon! Har ni sovit gott? (: Jag har i...

2010-06-24 09:14:32
Min Dag

Godmorgon! Har ni sovit gott? (: Jag har inte fått så mycket sömn inatt, kunde först inte somna och sedan så halvsov jag liksom. Så jag är inte så himla utvilad. Sitter och väntar på min vän E<3 just nu, och vi ska ta en sväng in till Göteborg. Ska försöka hitta något att ha på mig imorgon och kanske en liten present till min pojkvän också, det är ju trots allt "vår dag" idag. Ha en toppen dag (:


Midsommar

2010-06-23 12:34:03
Min Dag
På midsommar skulle vi varit hemma hos en klasskompis. Först var det tänkt vi skulle vara i hans sommarstuga, men det blev ändrat så vi skulle vara hemma hos honom istället. Men nu blev det ändrat igen, så nu ska vi vara här hemma hos mig. Som det kan gå.

Får väl duka upp med massa roliga midsommarspel och lekar och sånt ;) . Tror inte jag kan få upp någon midsommarstång, men midsommarkrans ska jag ha i vart fall. Hoppas mormor kommer hit, för hon brukar göra kransarna åt mig och min syster.

Mina föräldrar vet inte att vi ska vara här än, men det är nog okej för dem ändå ^^. Skulle vara konstigt om annat.



Onsdag

2010-06-23 12:18:13
Min Dag
Vaknade för ungefär en timma sedan. Riktigt skönt att få sova ut riktigt länge, eller jag känner mig liksom utvilad för en gångs skull. Tror det är tack vare att jag sprang i går, för jag brukar sova djupare när jag har rört på mig ^^.

Idag ska jag åka med mami och handla när hon har slutat jobbet någon gång vid tre. Ska köpa lite saker som jag ska ha med mig på midsommar. Jag och Willig bestämde nyss att vi ska grilla och att man får ta med sig det man vill själv att grilla. Vet inte vad jag ska ta med en, får fråga Patrik vad han vill ha med sig ^^.
Efter det ska jag åka hem till Patrik.

Vad har ni för planer idag? (:

Hehehehe...



Äsch

2010-06-22 22:36:13
Allmänt
Nu glömde jag det idag igen. Så himla typiskt! Nu får jag vänta tills tidigast imorgon klockan sex (på kvällen) tills det ligger pengar på mitt konto och då har väl alla butiker stängt...
Så då får jag alltså åka in till stan på torsdag för att kunna köpa något fint att ha på mig på midsommar. Men då är det min och pojkvännens ett-år-och-en-månads-dag, så jag hade helst vilja slippa göra något sånt då utan istället bara vara med honom. Men nu blir det som det blir.
Så himla typiskt att jag skulle glömma av det.

Min katt Elsa-Sara

2010-06-22 21:46:46
Min Dag
Nu har jag duschat, ätit, stretchat och sett lite på teve (inte i den ordningen dock). Det var så skönt att få komma ut och springa! Jag mår så mycket bättre när jag har fått vara ute och röra på mig, både psykiskt och fysiskt. Ska försöka ut och springa regelbundet nu och träna lite styrka med. Sedan ska jag anmäla mig till Göteborgsvarvet 2011 också för det har jag inte gjort än! Förhoppningsvis får jag med pappa också ;) .

När jag var ute och fotade förut kom Elsa-Sara och tittade vad jag gjorde. Såg så gulligt ut när hon gick omkring i närheten av mig så jag kunde inte låta bli att fota henne.

Nosa på bladen litegrann och kika vad som finns inne i buskarna.

In i buskarna!






Och det var det. Sedan så tog jag lite kort på Eskil, men jag funderar på omjag ska lägga ut dem. De kan uppfattas som vulgära, haha.

Joggingtur

2010-06-22 18:32:47
Min Dag
eller springtur. Tänkte i vart fall ge mig ut med joggingskorna på fötterna. Har inte varit ute och sprungit sedan Göteborgsvarvet (mest på grund av min blåa tå). Ska bli så himla skönt!
Fast jag är ärligt talat inte så himla pepp på det, så jag mer eller mindre tvingar mig själv. Men det är när man inte känner att man inte orkar/vill ut och röra på sig som man verkligen ska göra det.
Hörs sedan!

Från dagen då jag "sprang" Göteborgsvarvet.

HAHAHAHAHA

2010-06-22 18:10:15
Allmänt
Hahaha, alltså den här bilden får mig att nästan skratta på mig. Så galet rolig (om man har min humor).
Ser ut som en galen attackerande karate-katt eller en björn som kommer flygande mitt bland blommorna.

Haha, herregud så rolig! Om ni vill veta så är det egentligen ett litet bi, men hahaha!

In the garden pictures

2010-06-22 18:07:21
Foto



















Tisdagsmorgon

2010-06-22 09:23:50
Min Dag
Godmorgon på er!
Jag har precis vaknat. Jag tror jag har blivit lite brun efter gårdagens solning, för jag tycker att jag ser jätte brun ut! Som en ljus pepparkaka, eller så är det bara jag som tycker det, haha.

Idag vet jag inte vad som händer. Inget bestämt. Hade tänkt att åka in till stan för att titta efter en midsommarklänning, men jag har glömt att be mami överföra pengar! Så det blir inget med det idag. Får försöka komma ihåg att säga till henne idag så jag kan åka in imorgon.

Nu blir det frukost! Mums.


Emes födelsedag - bilder

2010-06-22 00:14:18
Min Dag

Den här söta lilla necessär fick hon av mig. Hade tänkt att hon skulle få en necessär eftersom det är väldigt bra att ha när man börjar högstadiet (herregud, hon börjar bli stor!). Och jag kunde inte motstå att köpa just den här för att...

...jag fick en likadan modell fast i svart och mörkrosa i julklapp utav Emelie, så det var en lite rolig grej ;) . Såg ut att vara "hennes färger" också, eller det känns så. Vet inte vad hon säger om det, men det lär jag väl få veta när hon läser det, haha.
Men nu kan vi gå och matcha varandra, hihi.

Sedan fick hon den här datamusen av mig också, som min pojkvän fick hjälpa mig att välja eftersom jag fick beslutsångest.
Fast tyvärr har den inte funkat sedan torsdags, så vi får väl lämna tillbaka den, suck. Så går det när pojkvänner väljer!

Just det, städade mitt rum dagen till ära också. Såhär såg det ut i ena hörnet innan jag satte igång. Fy farao! Må det aldrig mer se ut så!

Och så här ser det ut när man har städat. Mycket bättre.
Dessutom samlar jag på parfymflaskor, eller jag slänger inga parfymflaskor fastän det inte är någon parfym i, för då kan man lukta på flaskan och så kommer minnen fram om när man hade på sig den parfymen! Så det är därför det är massa parfymflaskor...

Eme öppnar mina paket (: .


Sedan åt vi jordgubbar med maränger, glass och grädde. Mumsigt!
Och det var Emelies trettonde födelsedag.

Godnatt

2010-06-21 23:51:46
Min Dag
Tänkte försöka lägga mig i säng väldigt snart och försöka somna väldigt snart. Är lite trött och hade tänkt att komma i säng innan tolv idag, men det lär ju inte hända.

Så jag ska stänga av datorn nu, gå upp och borsta tänderna och sedan lägga mig i sängen. Förmodligen spela lite mobilspel eller läsa en tidning innan jag låter ögonlocken falla ner.
Godnatt och sov så gott!


Godnatt.
För övrigt funderar jag på om man kan fixa tidsinställda inlägg på blogg.se. Får kolla upp det.

Himlen för en timma sedan

2010-06-21 21:51:26
Min Dag

Visst är det underbart när solen fortfarande är upp vid klockan åtta, nio och tio? En av alla bra saker med sommaren.

Outside pics.

2010-06-21 21:49:54
Foto

















Måndag 21 juni

2010-06-21 21:39:08
Min Dag
Hej på er!

Har inte suttit vid datorn alls idag förrän nu. Har varit så himla skönt att ligga ute i solen! Så skönt att jag  faktiskt somnade...

Vaknade hos pojkvännen klockan sju av att hans alarm ringde, men ingen av oss orkade gå upp så vi lät snooze vara på till klockan åtta då pojkvännen bestämde sig för att gå upp. Kom hem någon gång vid elva imorse. Det var så himla varmt och skönt att jag genast slängde av mig min tunika och tog på mig bikinin och lade mig ute i solskenet med tidningar och vattenflaska. En chipspåse fick följa med också.

Somnade som sagt i solen och sov i ungefär två timmar. Har inte bränt mig tack och lov. Vet inte ens om jag har blivit lite brun. Kan ju alltid hoppas.

Sedan har det inte hänt så mycket mer. Emelie fick följa med mami och pappa in till Göteborg där de köpte en kamera till henne. Det var en av hennes födelsedagspresenter, och det verkar som om hon blev väldigt nöjd med köpet.

Just det, sedan kom det ett brev till mig och mami idag från transportstyrelsen. Wiiiho! Nu får mami övningsköra med mig också. Idag har jag inte övningskört något, kanske blir att vi gör det imorgon. (:

Har ni gjort något roligt idag, då? (:

Fisken Kerstin i sitt rengjorda akvarium. (Vi vet inte om det är en tjej eller inte, men vi hade en annan fisk i samma art som var lite större och då tog vi förgivet att det var en hona och en hane och att honan var mindre.)



Hos pojkvännen

2010-06-20 21:52:01
Min Dag
Övningskörde med pappa idag igen. Efter att ha kört litegrann upp och ner på vår grusväg begav vi oss ut på stora landsvägen! Det var liiiite läskigt och ovant men det gick bra. Fick köra om en cyklist, blinka och vänta på andra bilar. Det känns nästan som om jag redan kan allt, men jag vet egentligen att det är mycket mer att lära.

Har begett mig hem till pojkvännen efter att ha rensat akvariumet. Riktigt tråkigt att rensa det är det, men det blir så fint när det väl är gjort! Dock blev Elsa-Sara sur på mig för hon brukar hoppa upp och lägga sig på akvariumet för att titta på fisken, men jag satte akvariumlampan så att hon inte får plats att ligga där. Om hon har tur har något annat fixat så att hon kan ligga där, haha (det vill säga: har flyttat på lampan).

I vart fall så tittar vi lite på fotbolls-VM. Elfenbenskusten mot Brasilien. Jag "hejar" på Elfenbenskusten för jag måste ha något lag att heja på när jag ser på en match. Annars är det ju inget roligt att titta.
Ska öppna en chipspåse med. Chips (=potatis) är gott!
Ha en trevlig kväll/natt.

Bröllopstårtan

2010-06-20 10:01:31
Min Dag
Godmorgon!
Sovit gott?
Jag har haft massa konstiga drömmar i natt om Fredrik Reinfeldt, övningskörning och massa andra saker. Dessutom drömde jag att min pojkvän sov bredvid mig, och så skulle jag tjuvtitta på honom när han sov, men när jag slog upp ögonen så var han inte där! Blev lite ledsen.

Igår gick jag och lade mig efter att jag hade sett Daniel och Victoria dansa bröllopsvalsen. De var jätte vackra tillsammans!
Men jag tyckte att bröllopstårtan var lite, hm, mesig. Visst, den var hög. Men jag hade tänkt mig lite mer maffig och fluffig och tjock, som den här. Vilket den inte var.
Glömde att jag var med på kalaset och gick till kocken och sa att jag var mandelallergiker, så jag kunde inte äta tårtan (det var mandel i botten). Men då fick jag följa med ner i en båt där de gjorde tårtan. Men jag fick aldrig någon tårta för det hände en massa annat på båten som gjorde att jag glömde av den, haha.
Bröllopstårtan kan ni se här, samt lite andra bilder från gårdagens tårtuppskärning.

Nu ska jag äta frukost och spela lite cake mania i väntan på att min käre pojkvän ska ringa mig.
Ha en underbar dag!

Tycker bilder på de här blommorna (kommer inte ihåg vad det är för sorts) blir så himla fina! Tänker på bröllop när jag ser bilden.


Ösregn

2010-06-19 18:54:31
Min Dag
Det fullkomligt öser ner regn här nu. Tur för Daniel och Victoria att de inte har sitt bröllop här, haha.
Tycker lite synd om dem som är på Metaltown just nu (bland annat min pojkvän). Fast de tycker väl att musiken och stämningen är så himla bra att de inte bryr sig om lite regn. Fast det är klart, det går ju inte att undvika att märka att det regnar om man är utomhus... Lär väl få höra några klagovisor om det imorgon, haha.

Är jätte sugen godis också. Men har inte godis i närheten, buhu! Vad ska jag göra, vad ska jag göra?

En paus

2010-06-19 17:41:42
Min Dag
Tar en liten paus i tittandet. Vet inte när jag ska börja titta igen, kanske när de säger något spännande (teven är ju utanför mitt rum, så jag hör vad de säger) eller senast när tårtan ska skäras upp. För bröllopstårtan vill jag se! Har hört rykten om att den ska vara tre meter hög! Så den måste man ju bara se, haha.

Dags att ta fram näsdukar och toapapper. S...

2010-06-19 15:18:53
Min Dag

Dags att ta fram näsdukar och toapapper. Snart börjar det!


Bänkad i soffan

2010-06-19 13:37:16
Min Dag
Sitter bänkad i tv-soffan med min mami och syster. Eskil ligger i Emelies knä, men jag gissar på att han kommer att springa i väg snart. Han gillar inte att mysa sådär himla mycket. Bara fjäska.

Om två timmar är det dags för Victoria och Daniel!
Ska hämta något att äta tänkte jag. Kanske en risifrutti. Mycket kungligt, mycket kungligt.

Flower/forest pics

2010-06-19 13:18:31
Foto

























Övningskörning och bröllop

2010-06-19 10:12:15
Min Dag
Har precis övningskört för första gången! Tyckte det gick hyfsat bra i vart fall. Lite svårt att backa och det blev kärringstopp några gånger, men det är ju trots allt första gången!

Vid klockan ett någon gång (tror jag) kommer jag och mami att bänka oss framför teven  och gråta litegrann. Eller jag gissar på att vi kommer att böla när Victoria och Daniel gifter sig. Det är så fint med bröllop!


Äntligen!

2010-06-18 16:37:15
Min Dag

Idag kom det två brev med posten; ett till mig och ett till pappa. Och det var mycket efterlängtade brev!


Äntligen kan jag ut och övningsköra! Hade velat börja göra det för två år sedan, men mina föräldrar är lite sega och de på transportstyrelsen är också lite sega. Och då blir det såhär! Ska försöka få med mig pappa ut så snart som möjligt! Whiiiiii.

Fast det konstiga och märkliga är att det inte har kommit ett brev till mami också. Känns lite skumt att inte hon också blev godkänd...
Eller så tycker de bara om att vara allmänt sega på transportstyrelsen.

Rulla sig i grus!

2010-06-18 12:02:45
Min Dag
Godmorgon, godmorgon!

Har precis kommit hem igen efter att ha följt med min pojkvän till bussen. När vi gick var det lite blåsigt och kallt, och jag tänkte att "idag blir det en såndär dag då man kan sitta inne utan att få dåligt samvete fastän solen lyser" (jag är uppväxt med att man mer eller mindre måste vara utomhus om det är fint väder under sommaren). Men när jag kom tillbaka hade det blivit varmare och jag har bestämt mig för att sitta utomhus idag.

Ska väl snart gå in och göra lite lunch till mig. Får se vad det blir, kanske tinar en paj eller något.

Ha en underbar dag!

Elsa-Sara rullar sig i gruset. Åh, så skönt!



Så härligt att rulla
sig i gruset, så vi gör det en gång till!


Inte lika roligt när man visst hade blivit upptäckt...

Emes födelsedag och Islands nationaldag

2010-06-17 09:12:09
Min Dag
Godmorgon på er!
Och grattis till min syster som fyller hela tretton år nu. Börjar bli en jobbig tonåring ;) . Vi ska fira henne senare idag när mami har kommit hem någon gång vid sex-tiden (hon slutar fem och ska hämta min pojkvän efteråt).
Innan dess ska jag försöka städa litegrann. Som tur är är det inte strålande väder ute, inte än i vart fall.

Hade jättekonstiga drömmar igen. Drömde att massa pyttesmå huggormar började kläckas under vår balkong  och att jag skulle döda de med ett rött stolsben, eller vad det var. Min katt E-S blev biten av ett huggormshuvud, som jag hade delat av med mitt röda stolsben, och som var mindre än mitt lillfinger och huvudet hade satt sig fast som en liten fästing på E-S. Sedan vaknade jag så jag fick aldrig veta hur det gick med henne.

Ska gå upp och äta frukost nu tänkte jag. Behöver något gott i magen. Får se vad det blir, troligen corn flakes med mjölk.


Romeo

2010-06-16 23:47:20
Dagens låt

Den här låten är en sådan nostalgi så att det finns inte! Och jag vet att det inte bara är för mig den är det!
Eva och Adam-filmen är det första som kommer upp i tankarna. Och när man var sisådär nio-tio år och var lite småkär i både Adam och Alexander. Och önskade att man var Eva. Och önskade skolan skulle vara precis som i filmen. Och inte försod ett dyft av vad den här låten handlade om, men tyckte att den var helt suverän!
Det var tider då!

Sheband - Romeo

 

Uno, dos tres, quatro!

Oh, Romeo, where do you have your Juliet now?
Oh, Romeo, where do you have your grilfriend now?
You used to be the one everyone wanted to be
You used the one and only for those girls
But look at you!

Oh, Romeo, where do you have your Juliet?
Romeo, where's your girlfriend?

You never thought somebody like her would come in your way
You never thought, no, your lady in chains could walk out on you
Yesterday's flowers don't mean much now
(Flowers don't mean a thing)
You treated her just like a dirt and now it's too late
So look at you

Oh, Romeo, where do you have your Juliet?
Romeo, where's your girlfriend?

I know you know the lady was a ten out of ten
She was a knockout
Everybody knew about the two of you
And why a son of a gun like you let her go

If you can't treat your lady with respect
(You're not a true man for her)
Hand her over to real men, to somebody who cares
Who respect her

Oh, Romeo, where do you have your Juliet?
Romeo, where's your girlfriend?
(Where's your little pretty girlfriend?)
Oh, Romeo, how could you do this to her?

 


Bränt ris och missad buss

2010-06-16 23:32:45
Min Dag

Har legat ute i solen idag så mycket som jag har kunnat.
Gick in och gjorde lunch, tänkte göra tonfisksallad med ris i. TÄNKTE. Men det blev så klart inte så. Brände riset! Tänker aldrig mer koka ris! Bara bränner det. När jag flyttar hemifrån tänker jag skaffa en såndär riskokare, eller så får min pojkvän sköta det om han kan det! För jag och riskokande är inte vänner och kommer förmodligen inte bli heller!

Jag och pasta är dock myyyycket mer vänner. Så det fick bli makaroner i tonfisksallad istället (fast just den här pastan blir alltid lite hård, spelar ingen roll om man kokar i en kvart eller sju-åtta minuter!).
Vet att det ser ut som något katten har spytt upp, men det var rackarns gott!
Fick sedan springa till bussen, och jag överdriver inte! Fick springa som en galning de sista hundra metrarna, och som tur var var det en snäll busschaufför som stannade innan jag hade kommit fram till busshållplatsen.

I Kungälv satte jag mig vid älven och försökte drömma mig bort att jag satt vid havet (dock inte så lätt när trafiken dundrade förbi bakom ryggen, men vadå! Man kan ju alltid försöka).
Min pojkvän kom och gjorde mig sällskap (han har ny frisyr för övrigt! Lite läskigt, för jag måste vänja mig en del vid den...). Där satt vi tills vi missade en grön express som skulle ta oss till Göteborg. Så då gick vi och satte oss i busskuren i stället och tog nästa (som gick tio minuter senare).


Gick och letade present till min syster. Var ganska svårt, för jag visste inte riktigt vad jag skulle köpa (jag vet att hon kommer att läsa det här och det kommer bara göra henne ännu mer nyfiken) men det stod mellan olika saker jag visste att hon ville ha/behöver. Till slut, med hjälp av min pojkvän eftersom jag fick beslutsångest, hittade jag presenter och nu väntar de på att bli inslagna.
Åkte hem och mami hade lagat rotmos och falukorv till middag. Inte så gott. Så jag åt falukorv, majs och smörgåsar.

Nu tänkte jag slå in Emes presenter eftersom hon ligger i sin säng och ska sova. Man får passa på när tillfälle ges!

Pictures

2010-06-16 23:20:34
Foto










Ut i solen!

2010-06-16 11:03:46
Min Dag
Underbart solsken! Om det bara hade kunnat sluta blåsa hade det varit underbart varmt och skönt utomhus! Men det här får duga så länge.
Ska byta till bikini och lägga mig ute i solen tills det är dags att äta lunch. Kan ju hoppas att magen vill bli lite brun...

Vad gör ni idag? (:


Belöna inte språkelever ännu mer

2010-06-16 10:36:37
Tankar Och Funderingar
Vår skolminister Jan Björklund har lagt fram ett förslag (som har gått igenom) om att elever som läser extra språk utöver svenska och engelska (modersmål räknas inte, så länge det inte är spanska, franska eller tyska tror jag) ska belönas med extrapoäng så att de lättare ska komma in på gymnasiet.
Det är ju himla fint för de som har lätt för språk, för de som vill lära sig ett till språk (räknar in mig själv i denna kategorin) och för de som är vädigt ambitiösa och har allmänt lätt för skolan.
De som man glömmer är de som inte har det lika lätt i skolan.

Det är ju fint att de som väljer att läsa ytterligare ett språk ska belönas för det, genom att få extra poäng men jag tycker redan att de gör det! Om man läser moderna språk som det heter så får man välja bort ett ämne som man har det sämsta betyget i när man ska räkna ihop hur många poäng ens betyg motsvarar. Är inte det redan en belöning?

Jag förstår att Björklund vill att fler ungdomar ska läsa ett modernt språk, men han glömmer bort dem som inte har det så lätt i skolan! De elever som har det svårt att hänga med i skolan, och kanske dessutom redan har svårt för svenskan och engelskan, kommer att bli stressade över att de måste lära sig ett nytt språk. Ett språk som de inte känner att de klarar av att lära sig och som de blir tvingade till att läsa och så får de ig i moderna språk. Jag har inte fått fram om betyget i moderna språk skulle spela någon roll för hur mycket extrapoäng man får, men jag antar att det inte blir så himla många, om ens några, när man får ig i ämnet. Så i så fall hjälpte det ju jätte mycket!

Jag tycker alltså att man inte ska införa den här dumma regeln, för den gynnar ju bara de som redan är bra och duktiga i skolan. Björklund har glömt bort dem som inte har det lätt i skolan, men som ändå kämpar på. Jag tycker man borde satsa på att belöna de som ändå verkligen försöker och pluggar men som inte når målet ändå. En belöning i form av stipendium eller att de får poäng för att de ändå har försökt och verkligen vill lära sig, men det inte riktigt går.
För de kämpar verkligen! Och tro mig, jag vet.

Onsdagsmorgon

2010-06-16 10:05:59
Min Dag
Godmorgon!
Jag vaknade precis av att jag hade en läskig dröm. Ingen mardröm utan bara en riktigt läskig en.

Idag ska jag åka in till Kungäv igen men för att träffa min pojkvän. Sedan ska vi åka in till Göteborg för jag ska försöka hitta en present till min syster som fyller år imorgon. Har en liten grej jag funderar på att köpa, men jag får se om det blir det eller om det blir något annat.

Är fortfarande varm om hela kroppen, sådär som man blir när man har solat vet ni. Ganska skönt att slippa frysa för en gångs skull ;) . Tror jag har för lite underhudsfett eller för dålig blodcirkulation för jag fryser nästan jämt! Min kusin fryser också hela tiden, så jag antar att vi har en gemensam gen eller något sånt.

Min mage ropar efter mat och min hals ropar efter vatten, så jag ska gå upp och ordna lite frukost åt mig. Tänker inte äta paj i dag faktiskt. Har börjat tröttna lite på det.

Godmorgon!

Kvällsbabbel

2010-06-15 23:13:46
Min Dag
Är inte sugen på paj. Inte alls. Är sugen på mjölk så jag tänker faktiskt gå och ta mig ett glas mjölk! Så nu vet ni det (anteckna gärna för all del).

Vill att det ska bli torsdag. Mest för att min pojkvän (hoppas, hoppas, hoppas) kommer hit då. Det är så himlans tråkigt att sova själv. Och ja, sedan så tycker jag väl om när han är i min närhet också...

Har varit och köpt batterier till min kamera idag, så jag ska ut och fota litegrann imorgon tänkte jag. Eller äsch, vad jag menar är att jag ska ta lite fler bilder. Så tråkigt att använda gamla hela tiden.

Känner mig väldigt trött, och jag gissar att jag inte har skrivit något vettigt eller något av vikt hitills. Så det är väl lika bra att jag slutar.
Skulle bara säga godnatt.
Så godnatt!


Tisdagskväll

2010-06-15 21:32:39
Min Dag
Känns verkligen att jag har legat ute i solen under de "starkare" timmarna (12-14) för det bränner lite på axlarna, armarna och runt halsen. Men jag tror allt att jag har fått lite mer brun färg och inte röd, vilket jag såklart hoppas! Brukar alltid bli röd innan jag så sakta börjar bli brun. Men det här året verkade mina pigment ha ändrat sin taktik!
Dessutom är jag alldeles varm om kinderna, i hela ansiktet faktiskt. Och nästan om hela kroppen, förstås är fötterna som isbitar som de brukar vara!

Mobilbloggade förut, men det verkar som om att det inte kom fram till bloggen. Det kanske gör det senare eller imorgon. Man vet aldrig.
I vart fall så tog jag tre-bussen och åkte tillbaka in i Kungälv för att möta mami. Vi skulle titta efter present till min lillasyster som fyller år på torsdag. Kan inte skriva vart vi åkte/gick eftersom min syster läser bloggen, så det får vänta tills hon har öppnat sina paket.

Har lyckats läsa ut boken också. Så nu ska jag börja på en ny. Gick igenom min bokhylla igår och märkte att jag hade sju olästa böcker som jag kan hugga in på. En del deckare som jag dock tänker skjuta på. Har fått nog av deckare på ett tag då jag nästan började må dåligt efter att ha läst några på rad. Istället är det just nu romaner som gäller! Marian Keyes och Denise Rudberg, ja tack!

Nu borde jag egentligen gå och tina upp lite paj för jag har inte ätit middag än. Åt fyra smörgåsar med ost på (eller delade på dem, så jag har väl ätit åtta då...) när jag och mami kom hem så jag var inte jätte sugen på middag när de andra åt (eller mami och pappa i vart fall. De andra i familjen äter på annan ort idag).
Paj är gott!

-Gammal bild-
Hej hej



Fick precis reda på att jag ska ta mig in...

2010-06-15 12:42:13
Min Dag

Fick precis reda på att jag ska ta mig in till Kungälv igen vid tre-tiden. Mami ville ha hjälp med att hitta present till min lillasyster som fyller år på torsdag. Får se vad vi hittar...


Godmorgon!

2010-06-15 08:33:24
Min Dag
Godmorgon på er!
Sovit gott ? (:
Jag vaknade någon gång vid fem eller sex tror jag av att solen lyste in igenom persiennerna. Kunde inte somna om heller utan låg och försökte, men det gick inte så bra.
Halv åtta ringer min pojkväns alarm och det är dags att gå upp. Men båda två försökte somna om så vi kom inte upp förrän en halvtimma sedan.

Har ätit frukost och så nu, har bara tandborstningen kvar. Ska ta första buss hem sedan eftersom min pojkvän ska iväg till sitt jobb.
Hoppas att jag kommer in hemma! Har inga nycklar med mig och ingen är hemma (tror inte mami är hemma i vart fall, men det kan hända att hon inte jobbar idag)! Hoppas att någon har lagt ut en nyckel eller att farmor och farfar är hemma för de har en reservnyckel.

Nu ska jag gå och borsta tänderna!

Underbart och fint väder ute idag!

Måndag

2010-06-14 18:45:24
Min Dag
Första måndagen på sommarlovet. Börjar faktiskt kännas som att det är sommarlov nu. Vaknade vid tio, gick upp, gjorde iordning frukost (köttfärspaj!) och satte mig utomhus med en bok i andra handen. Och när man kan sitta utomhus i shorts och bikini och äta sin frukost precis när man känner för det; då är det sommarlov!

Låg ute i solen i bikini och shorts (försökte att bli lite brun om ryggen och magen vilket dock inte gick så bra...) och läste mesta delen av dagen. Åkte sedan till Kungälv efter att ha ätit lunch (spaghetti, tonfisk och ketchup) för att ta den tredje fästingsprutan. Stack till litegrann men annars kändes den inte.

Åkte sedan hem till pojkvännen där jag fick sitta utomhus på deras trappa för att jag trodde att ingen var hemma, men efter tjugo minuter ringde pojkvännen och sa att han var hemma.

Ikväll blir det kanske lite av Det Kunliga Bröllopet. Får se.

Vad pysslar ni med, då?

Godnatt

2010-06-13 23:56:17
Min Dag
Det blev ingen paj. Tror jag slänger i mig en liten bit till frukost imorgon istället; paj är verkligen hur gått som helst! Speciellt själva pajdegen, mums! Äsch, nu blev jag lite sugen i vart fall, rackarns!

Ska gå upp och borsta tänderna och sedan lägga mig i sängen med min bok och sedan får jag se när jag somnar.
Men jag ska stänga av datorn nu så jag säger godnatt och sov gott! (:

Godnatt från mig och Eskil.

Pajsugen

2010-06-13 23:23:20
Min Dag
Blev plötsligt sugen på mer köttfärspaj. Funderar på om jag ska gå och äta mer eller om jag ska strunta i det; kanske får svårare att somna om jag äter nu, tänker lägga mig om en stund eller så.

Men om jag känner mig själv rätt kommer jag att gå till frysen, hämta paj, gå upp till köket och tina pajen i micron och sedan äta. För paj är gott!

Trollflöjten

2010-06-13 22:24:30
Min Dag
Har kommit hem efter att ha sett operan Trollflöjten med min mami och pojkvän. Den var jättebra!
Eller okej, jag ska vara ärlig och säga att den var liiiite seg ibland när det skulle tas en massa extra-toner och skalor och jag satt och tänkte "visst det är jättevackert men jag vill vidare i handlingen, tack!".
Men som sagt: annars var den jätte bra och jag skulle vilja se andra versioner av den. I den här versionen var Nattens Drottning och Sarastro både onda och goda (regissören ville att de skulle framstå som mer mänskliga), medan Nattens Drottning är ond och Sarastro är god i den "riktiga" versionen. Sedan var det också lite andra saker som skiljer sig från version till version, som Papagenos egenskaper och utseende.

Både mami och pojkvännen tyckte också att den var bra fast min pojkvän sa att det inte riktigt var hans grej att gå på opera, haha. Jag skulle dock kunna tänka mig att gå på fler operor!

Blev jätte hungrig under föreställningen (var redan lite hungrig när vi åkte men fick inte med mig något mer än en kexchoklad som faktiskt inte mättade sådär himlans mycket...) så i pausen gick jag och pojkvännen  och köpte en liten chipspåse (som kostade 25 kronor; rena rånet!) men den mättade inte särskilt mycket så efter föreställning skulle jag gå till McDonald's (usch och fy!) för att köpa en liten cheeseburgare, men det var stängt så jag fick vänta tills jag kom hem. Åt massa köttfärspaj och nu är jag mätt och belåten, äntligen!

Fick inga bilder från kvällen för min kamera hade för lågt batteri.



Skolavslutningen 2010

2010-06-13 15:32:43
Min Dag


Började som varje år på Mimers Hus med att rektorn pratade lite i teatern och att några estetelever spelade några låtar för oss i publiken.
När rektorn pratat klart och vi hade avklarat "Den blomstertid nu kommer" gick vi till klassrummte där lärarna fick blommor, två klasskamrater som ska lämna klassen fick tröjor och Zizziee fick en utmärkelse för att hon fick saker gjorda!

Några timmar efter att vi hade fått våra betyg i handen och köpt vad vi skulle ha med oss bar det av hem till klasskompisen!

Vi (läs: några killar) grillade och hade allmänt trevligt.

Vi tittade litegrann på fotbolls-VM med.


Mat. (Min tallrik överst, pojkvännens underst.)
Jag älskar potatis (!) och det var i stort sett det enda jag åt under kvällen. Tog några tuggor på min hamburgare, men resten fick pojkvännen.

Hunden Flisan var med också. Hon gillade speciellt mycket att Willig gav henne lite mat (mest chips) då och då.

Sedan blev killarna lite rastlösa och tog inspiration från fotbolls-VM och spelade lite fotboll i regnet.
När de sedan kom in hoppade vi i poolen (Wille var snäll och lånade ut bikini till mig som hade glömt) och badade litegrann.

Chips spilldes ut på golvet (vilket jag tror glädje Flisan).
Någon gång runt klockan ett var det dags att åka hem och sova.

Operadags!

2010-06-13 14:45:56
Min Dag
Åkte och hämtade min pokjvän efter kalaset igår eftersom vi fick en plats över i bilen. Vaknade upp bredvid honom i morse och fick sedan plättar till frukost (fast det var jag som gjorde smeten).

Medan min pojkvännen "jobbade" litegrann (han har fått ett uppdrag av sin farbror att översätta filmer från tyska till svenska) så låg jag utomhus och läste "Sushi för nybörjare" av Marian Keyes. Älskar hennes böcker!

Senare ikväll är det dags att gå på opera! Jag, mami och pojkvännen ska gå och se "Trollflöjten" på Göteborgsoperan! Mami fick det i julklapp av mig och det ska bli väldigt kul att få gå och se den! Har hört att den ska vara väldigt bra (av några av mina klasskamrater som har varit och sett den).


Mums med plättar till frukost!

Har ätit tårta. Känns som att det snart är...

2010-06-12 20:52:54
Min Dag

dsc00244 (MMS)

Har ätit tårta. Känns som att det snart är dags för att åka hem.


Sitter på kalas hos mina kusiner just nu ...

2010-06-12 19:37:27
Min Dag

Sitter på kalas hos mina kusiner just nu och det pågår presentöppning. Är trött och allmänt seg så jag är inte överdrivet social. Skulle helst bara vilja lägga mig och sova men det går ju inte riktigt...


Hej på er!

2010-06-12 16:33:03
Min Dag
Hej hej, har lite, lite bråttom just nu. Ska iväg på kalas hos mina kusiner och ska vara där klockan sex och vi måste åka om en timma. Ska försöka hinna med en dusch och göra iordning mig innan dess. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig men det löser sig nog sedan.

Hade jätte kul igår på skolavslutningen och festen efteråt. Kanske slänger upp mer bilder imorgon för jag hinner inte nu och jag gissar på att jag kommer att komma hem sent ikväll och att jag då dessutom är så trött att jag bara vill sova.

Men, vad har ni för planer för idag ? (:

Stod en liten rosbukett på mitt skrivbord när jag kom hem idag. Har fått den av farmor och farfar för att jag har slutat skolan. Tack!

En liten bild från igår på några som var med, hihi.

Så är bussen självklart försenad när jag h...

2010-06-11 13:06:16
Min Dag

Så är bussen självklart försenad när jag har bråttom! Det är så himla typiskt! Sju minuter försenad nu! Skulle ha gått istället...


Nu har jag äntligen sommarlov! Som jag ha...

2010-06-11 13:00:16
Min Dag

Nu har jag äntligen sommarlov! Som jag har längtat efter den här dagen och äntligen är den här! Väntar på en buss just nu som ska ta mig hem till pojkvännen. Har mycket tunga saker att bära på så jag är lat och tar bussen :-P. Om ungefär en timma ska jag sitta på en buss hem till en klasskompis där vi ska fira sommarlovet! Kommer bli roligt. Hur firar ni ert sommarlov? (:


Godnatt!

2010-06-10 23:16:40
Min Dag
Nu är det dags för sängen och imorgon väntar den efterlängtade dagen då vi får ett, enligt mina åsikter, ett välförtjänt sommarlov.
Jag vet inte om jag kommer att gråta imorgon. Det kan hända att en tår fälls för att det är avslutnings-cermonier och sådant är lite svåra att vara med om ibland för mig. Eller så är mina kinder torra och jag går runt med ett stort leende på läpparna. Eller så är de våta men jag bär ändå på ett leende. Får väl se hur det blir.

Ska hem till en klasskompis vid 14-tiden tillsammans med andra klasskamrater för att fira sommarlovet. Kommer bli trevligt hoppas ovh tror jag.

Men nu var det som sagt sängen. Godnatt och sov gott!

Tv3 play idag igen

2010-06-10 16:52:51
Min Dag
Kollar lite på Svenska Hollywoodfruar idag igen. Lite tråkigt att det är reklam stup i kvarten (alltså ganska ofta), men då passar jag på att göra lite annat hehe.

Pojkvännen åkte precis iväg till sin farbror för att prata litegrann, så jag är ensam hemma hos honom om inte hans mamma är hemma vilket jag inte vet.

Vad gör ni då? (:

Om betyg och naturvetenskap och så

2010-06-10 15:11:43
Tankar Och Funderingar
Ibland undrar jag om jag har valt rätt linje. För ibland är det bara för mycket att göra och en del svåra grejer som man måste ta sig igenom som jag känner att jag inte riktigt klarar av alla gånger. För bara några veckor sedan kände jag att jag var nära på att gå in i väggen för att det var så mycket att göra.
Fast som tur var så klarade jag mig igenom den perioden utan att bli psykiskt knäckt och det är jag glad för. Har ju inte ens tid att gå in i väggen! Måste hålla mig kvar på vägen för att komma närmare det jag vill (vad det nu är).

Jag funderar på om den här linjen egentligen är för svår för mig, att jag kanske skulle ha valt en "lättare" linje. Men om jag ska vara ärlig så finns det nog ingen sådan där jag kan få läsa de ämnen som jag vill läsa (som kemi, biologi, matte och psykologi) förutom den vanliga naturlinjen då. Men jag tror inte den är så mycket lättare. De eleverna har också en hel del att göra och svårare kurser; den enda egentligen skillnaden är att lärarna på min linje försöker förberedda oss inför högskolan.

Helst skulle jag vilja ha mvg i alla ämnen, men det vet jag att det inte går. Istället har jag försökt satsa på att få mvg i så många ämnen som möjligt. Och det är ett lite lättare mål att sträva efter. Och dessutom blir det inte lika tungt när man får ett vg. Det är fortfarande lite tråkigt och man känner att man borde ha fått bättre, men jag överlever det. Världen går inte under för mig om jag får ett vg i betyg.
Tror dock att den skulle göra det om jag skulle få ett g för jag vet att jag kan och förtjänar mer än så.

Fast jag tror ändå att när jag kommer (förhoppningsvis) stå där på ett flak om ungefär ett år med den bästa klassen någonsin så kommer jag vara så himla glad och stolt över mig själv och mina klasskamrater att vi klarade det! Att fastän några av oss varit nära att gå/gått in i väggen så klarade vi ändå av det och det är ett bevis på att vi är starka inombords. Och det är viktigt att ha med sig ut i livet.
Och när jag då står där och känner den underbara student-glädjen så kommer jag känna att jag verkligen valde rätt trots allt. Hoppas jag.

Gammal bild.

Sista skoldagen i årskurs två på gymnasiet

2010-06-10 14:56:20
Min Dag
Idag har varit en bra dag om man ser till vilka betyg jag har fått reda på idag. Har bara varit väldigt bra besked idag men jag vet dock inte om jag riktigt förtjänade ett utav betygen eftersom alla i min grupp fick samma betyg och då känns det inte som att man har förtjänat det man har fått. Vet inte hur jag ska beskriva det mer utförligt men jag vet/tror att mina klasskamrater förstår vad jag pratar om.
Det har varit lite klagomål över betyg som vi har fått reda på idag, och jag förstår dem verkligen. Det var väl inte riktigt rättvist satta betyg och i min klass är varje högre betyg så viktigt för att vi ska kunna bli vad vi vill sedan. Och ja, sedan var det ju inte helt rättvisa betyg heller för de som verkligen förtjänade ett högre betyg hade fått ett lägre vilket är väldigt tråkigt. Känns inte riktigt som att lärarna har haft riktigt koll på vem som har fått betyget.
Jag ska väl egentligen inte klaga eftersom jag fick ett bra betyg, men det är så himla tråkigt för dem andra som verkligen förtjänade ett högre betyg

Vi gjorde inte så himla mycket på vår sista skoldag. Hade först lite prat med våra "vanliga" lärare där det pratades om Italienresan, om våra skåp och så gjorde vi en utvärdering med. Sedan hade vi ett möte med estetläraren där vi bland annat pratade betyg och lite allmänt snack.
Åt lunch och sedan blev det inte så himlans mycket gjort fast det var å andra sidan inget som egentligen hade behövt bli gjort så det gjorde inget. Pratade lite med en av mina lärare om projektarbetet och sedan gick jag och pojkvännen hem till honom efter lite om och men.

Så nu sitter jag här i ett nystädat rum. Ni skulle bara veta hur det såg ut innan min pojkvän tog fram dammsugaren! Tog ett förekort som jag kanske visar någon gång.
Vet inte vad vi hitttar på ikväll. Smygbörjar kanske på sommarlovet och bara gör ingenting för omväxlingens skull. Imorgon bär det av hem till en klasskamrat efter skolavslutningen för att fira att vi äntligen har fått sommarlov! Kan inte längta mer!
*
Inget mer pluggande på ett tag. Underbart? OM!

Svenska Hollywoodfruar och kladdkaka

2010-06-09 21:42:33
Min Dag
Har ju inga läxor eller prov att plugga till längre så jag tänkte att då passar jag på att se på några avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Tycker det programmet är så himla härligt, speciellt för att Maria Montazami är med; gillar verkligen henne för hon är så himla underbar och rolig. Allt hon säger blir på ett gulligt sätt och man kan inte annat än bara le.
Har suttit och ätit massa kladdkaka till programmet och jag borde lägga den på ett annat ställe nu så jag inte äter mer. Inte så himla nyttigt ändå.

Men över till något annat. Tänkte packa min (min och min...) stora sportbag (heter det så?) så jag inte glömmer av det och måste göra det imorgon istället och får en väldigt stressig morgon.
Har bestämt mig för att packa ner kläder till lördagens kalas också, ifall att jag inte skulle åka hem. Alltid bra att vara förberedd.

Sedan blir det till att hoppa i sängen. Så jag säger godnatt nu för jag tänkte stänga av datorn.
Godnatt!

Godnatt!

Onsdagskväll

2010-06-09 19:31:07
Min Dag
Äntligen kommer mina inlägg upp på bloglovin! Det var en liten, liten detlalj som störde RSS-flödet (don't ask) som jag nu har fixat.

Tvättar mina vita skor just nu. Tänkte ha dem på skolavlutningen för att det blir bekvämast. Eller så har jag mina sandaler som jag har använt varje dag fram till idag då jag beslöt mig för att ta på mig vanliga skor och att min blåa tå fick säga vad den ville om det. Fast än så länge har den inte sagt så himla mycket, var pyttelite öm förut men det har gått över så äntligen kan jag börja använda vanliga skor igen!
Så jag väntar på att tvättmaskinen ska bli klar med mina skor så jag kan hänga ut dem på tork.

Ska hinna med att packa för minst två dagar också. Ska till pojkvännen imorgon och sova där tills på lördag. Vet inte om jag åker hem på lördagen eller om jag stannar kvar i Kungälv tills mina föräldrar kommer och hämtar mig för att åka på kalas hos min kusin. För om jag stannar kvar så måste jag packa ner kläder som jag kan ha på det kalaset också. Måste försöka klura ut vad som blir bäst och enklast.

Vad gör ni för något roligt ikväll ? (:


Kakor, biologi och shopping

2010-06-09 17:57:29
Min Dag
Har varit och shoppat idag till mig själv. Det var ett väldans tag sedan faktiskt. När jag tänker efter så spenderar jag nog minst hälften av mitt studiebidrag på min pojkvän så det är inte så himla mycket kvar till mig själv sedan. Men jag får tillbaka det, kanske inte alltid i form av pengar men på ett eller annat sätt. Han är ändå min pojkvän, ju ;) .
Visar vad jag köpte någon annan dag. Kommer ha på mig det jag köpte på skolavslutningen så någon gång i helgen slänger jag nog upp en bild på det i vart fall.




Vi hade lite fika
på biologilektionen idag. Det fanns både kakor, chokladbollar, muffins och popcorn!

Medan vi smaskade på kakorna och popcornen tittade vi på klasskamraternas bidrag till biologi-arbetet. Jag och Wille körde lite sådär halvimproviserat, men det gick ändå bra. Vi börjar ju nästan bli bra på det där nu, haha.
Vi fick sluta någon gång efter tolv och hade jag inte åkt in till Göteborg hade jag kunnat ta tjugo över tolv-bussen, och det är verkligen inte ofta man hinner ta den!

Sista riktiga skoldagen imorgon, men jag tror att vi slutar tidigare då med om vi lyckas flytta upp projektarbeteslektionen. Och sedan är det nästan så att det är sommarlov!

Tisdag

2010-06-08 17:23:25
Min Dag
Det är allt lite fuskigt att de flesta klasser på skolan redan har tagit sommarlov och att vi nästan har något att göra fram till skolavslutningsdagen (fredag). Fast jag har gjort allting förutom biologiredovisningen som är imorgon. Jag och Wille ska improvisera fram vår redovisning, eller vi vet på ett ungefär vad vi ska säga och sedan ska vi bara att försöka prata på. Det blir nog inte så himla svårt faktiskt.

Improviserade en annan redovisning idag också fast på svenskan och jag tyckte att det gick hyfsat bra i vart fall. Hade kanske kunnat säga lite mera och tagit reda på mer fakta om författaren, men jag tyckte att de som hade redovisat innan mig hade tagit upp det mesta om honom och det blir bara tråkigt med upprepningar. Dessutom kunde jag skylla på att boken jag läste var på franska och att jag därför inte hade förstått precis allt.

Fick reda på hur det hade gått i franskan. Hade väl gått som jag hade trott, men inte som jag hade hoppats. Får hoppas att jag kan öva upp min franska under sommaren för jag vill verkligen kunna prata bra franska! Det är bara det att jag har en massa andra ämnen som också behöver tid och då går det inte för mig att få så bra franska som jag vill, tyvärr. Men har i vart fall planer på att läsa franska böcker under sommaren. Och svenska böcker. När jag ligger på stranden. I strålande solsken. Ska bli härligt!

Hade matteprov idag också och det känns som att det gick bra. Tyckte att det var mycket lättare än vad jag hade trott, fast det kan å andra sidan betyda att jag har gjort många fler slarvfel, som jag dessutom vet att jag har gjort. Men vad jag har tolkat det som så kommer det inte läggas så himla stor vikt på det här provet, utan det var mer ett prov för att läraren skulle se vart vi ligger inför sommarlovet; fortsätter ju med kursen efter lovet.

Har inget att plugga på idag. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till riktigt. Känns lite konstigt att jag inte ens har något som jag skulle kunna göra. Konstig känsla faktiskt. Hoppas jag vänjer mig.

En sak jag inte klarar av

2010-06-08 17:09:45
Tankar Och Funderingar
En sak som jag inte klarar av är negativa personer som inte klarar av att se det positiva i någonting. Jag klarar inte av att det klagas och att personen i fråga inte kan tänka på att det faktiskt finns andra personer som kan tycka att det som denna person klagar så mycket över faktiskt tycker är roligt.
Jag förstår inte hur man kan se en sak som allt igenom negativ. Det finns något positivt med allt, och även om det finns 100 negativa saker så finns det alltid något litet positivt som man inte får glömma bort.

En rolig sak är att min pojkvän faktiskt är negativ. Han tycker inte allt är negativt men när han väl gör det så klarar jag inte av det. Som när det går dåligt för honom i ett visst ämne och han bara ser jätte negativt på precis allting brukar det oftast sluta med att jag sitter och gråter för att jag inte klarar av det.

Jag tycker bara att man inte ska glömma bort det lilla positiva som finns med allting. Eller att man faktiskt kan klara av någonting bara man verkligen försöker.
Så nu vet ni det!

Gårdagen

2010-06-06 18:39:48
Min Dag
Har tyvärr inga bilder från gårdagen hos min pojkvän, så jag slänger väl upp några bilder på tisdag när jag kommer hem igen. Fast jag har lagt upp de flesta på facebook, så ni som är vän med mig där kan ju kika in i mitt album.

Igår var det dags för en fest som har varit hemlig i ungefär två-tre veckor. Det var en överraskningsfest för min pojkvän för att han hade fyllt 18 år.
Hade lurat honom att det vi skulle på ett större kalas för min farbror och hans flickvän för att fira att de hade fyllt jämt (det roliga är att båda två fyller år på den andra halvan av året, men tur för mig är att min pojkvän inte har så stor koll på just födelsedagar).

Hade fått lura i honom att vi var på kalas på fredagen också, fast då hos min kusin, för annars hade han velat sova över hos mig från fredag till lördag, vilket inte hade gått eftersom vi var tvungna att fiza iordning maten och dukningen de två dagarna.

Hade haft tankar på att han kanske skulle bli sur för att jag ordnade ett kalas åt honom, för jag tänkte att han kanske inte ville ha ett kalas. Men det hade jag inte behövt oroa mig för, för han blev jätte glad och det blev lyckat!

De sista gästerna åkte hem vid ett, och då var jag så trött att jag nästan stupade i säng. Hade varit uppe sedan nio på morgonen och fixat iordning!
Tack till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt!

-Gammal bild-
Min tånagel "spräcktes" igår, eller hur man ska uttrycka det. Det började i vart fall blöda, men nu har det stelnat igen. Hände när vi spelade en egen variant av brännboll och jag skulle springa och hämta tennisbollen med foppa-tofflor på fötterna.


Sveriges nationaldag

2010-06-06 18:30:05
Min Dag
Idag är det ju Sveriges Nationaldag, men jag har inte firat den på något speciellt sätt. Har nog inte firat den alls när jag tänker efter. Firar man nationaldagen på något speciellt sätt?

Har åkt hem till pojkvännen i vart själv, men han har gått iväg till en kompis för att göra ett biologiarbete så jag roar mig lite här framför datorn. Ska roa mig lite med att plugga matte sedan också, jippie!

Steg upp klockan 12 från sängen imorse. Tror banne mig att det är rekord! Dock vaknade jag såklart vid sex, åtta och tio men lyckades somna om.

Har lite ont i huvudet och känner mig lite trött, men jag tror det är för att mina tänder är så ömma och att det liksom påverkar.
Kan inte riktigt äta ordetnlig mat, eller så mycket som jag brukar. Kommer nog gå ner i vikt under den här tiden jag har rälsen i munnen. Nya bantningskuren; skaffa tandställning, haha.
Fast i och med att jag inte får i mig tillräckligt med mat och inte heller tillräckligt med energi så blir jag lätt grinig och orkar inte lika mycket. Tur att det inte är så himlans mycket att göra i skolan just nu för det hade jag varken orkat eller klarat av.
Nog om det. Vad gör ni denna nationaldag? Eller vad har ni gjort?

Hade inte varit fel med en pizza. Är himlans hungrig faktiskt. Tur att pojkvännen precis kom så att vi kan äta! Dock blir det något annat gott till middag. Tyckte att jag hörde hasselbackspotatis förut. Mums!


Snart är det dags för mig att få tandställ...

2010-06-04 09:46:08
Min Dag

Snart är det dags för mig att få tandställning! Verkar som om jag kommer få en sån där svart som syns. Typiskt!


Vilken torsdag

2010-06-03 22:51:40
Min Dag
Har varit skittrött ända sedan jag vaknade. Helt otroligt att jag klarade igenom skoldagen! Känns verkligen som om jag går på extrabatterier just nu, som även de håller på att ta slut. En vecka kvar tills jag kan börja vila upp mig ordentligt!

Har fått reda på vad jag kommer få för betyg i massa ämnen idag. Är väl inte helnöjd med alla betyg direkt, men just nu så har jag ändå inte några krafter till att göra något åt det så det får helt enkelt bli så. Det ordnar sig väl ändå får vi hoppas.

Imorgon är vi lediga för att treorna tar studenten imorgon. Ska åka till tandläkaren och få en tandställning, en såndär räls ni vet ;) . Lite tråkigt att jag nog kommer att få ha tandställningen på min student, men det blir nog ändå värt det längre fram i livet när jag väl får bort den.
Jag hoppas på att jag får en som syns så lite som möjligt! Så länge man inte behöver betala extra för det, vill säga...

Känns som att det är så himla mycket just nu. Framför allt har jag en del att göra utöver skolarbetet. Kan inte riktigt berätta vad det är än, men några vet det och bara de får veta tills vidare. Ska faktiskt bli skönt när den här helgen är över, fastän den förmodligen kommer att bli rolig så är det en del förarbete innan och dessutom lite skolarbete jag behöver göra. Dessutom ska jag försöka hinna med att se när min kompis tar studenten imorgon. Eller det måste jag hinna. Vill hänga rosor och grejer runt halsen, hehe, och tänka att nästa år, då är det äntligen min tur att vara där.

Nu ska jag snart hoppa i säng tänkte jag. Ska gå upp åtta imorgon så att jag inte missar tandläkartiden!
Sov gott!

Brände mig på axlarna i tisdags när det var fältstafetten. Inte sådär jätte skönt, men man överlever.

Fältstafetten 2010

2010-06-01 14:24:34
Min Dag
Har precis kommit hem till min pojkvän. Det är så himlans varmt ute! (Klagar inte, bara konstaterar.) Och jag har sprungit omkring i något som skulle likna en superhjälte-dräkt för jag var med på fältstafetten i år igen.
Inget utav min klass lag vann någonting. Lite tråkigt kanske men de som vann bästa-utklädnan tyckte jag i vart fall var värda det. De hade klätt ut sig till Disney-figurer och alla i den klassen hade verkligen ansträngt sig. Och det är ju det som är rolgit, när folk har ansträngt sig.

Snart ska jag cykla (förhoppningsvis får jag låna en cykel, orkar inte gå mer; känns som att jag har bränt sönder mina fotsulor) till skolan för att spela tvärflöjt.
Kanske tar med mig matteboken tillbaka. Eller så får den vänta till imorgon.

Har tyvärr inga bilder från fältstafetten eftersom jag som sagt är hemma hos pojkvännen och inte kan lägga in bilderna från kameran. Men de kommer någon annan dag.

Ha en fin fin tisdag!

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0