Vecka 48

2023-11-27 08:56:00
Veckorapport
 
 
Week 48
 
 
För varje gång en aktivitet eller rutin tas bort eller försvinner förundras jag över hur den ens hanns eller orkades med. Bröstpumpning. Slöscrolla på facebook (vilket jag inte gjort sedan jag fick valet om att använda betalversionen eller inte). Att det har funnits tid för det. Helgerna fortsätter vi med fria från hushållssysslor och det är väldigt skönt, att få en uttalad paus. Ett avbrott. Kunna vila eller åka på utflykter. Ha mat redo i kylen bara att värma.  
 
 
I helgen åkte vi på julmarknad i Västerlanda. Köpte inget annat än en kopp glögg. Fanns mycket fina och kreativa hantverk dock - folk är så duktga och påhittiga! Barnen har varit sjuka för första gången. Ingen feber tack och lov, men snuva och nysningar och rinnande ögon. Vi har försökt ta det lugnt och se till att de får vilat mycket. Eller så mycket de vill. Barn som är sjuka vill fortfarande vara uppe och springa och öva på att kräla på golvet. Hoppas att jag och Anton har klarat oss och att nysningarna och halsontet vi har beror på att det är torrare och kallare i luften nu. Frost på marken och det är som att det går att se hur luftmolekylerna har stannat upp. 
 
 
Denna veckas projekt blir att börja julpynta tänker jag, är ju december redan till helgen. Får se hur mycket vi vågar ha framme denna jul. Vill ju inte att någon ska få en porslinstomte i huvudet eller krasa sönder en julkula. December hoppas jag kommer med mer energi, nu när vi snart lämnar gråa november bakom oss. 
 
 
Nej, nu ska jag passa på att gå och vila när bäbisarna tar sin förmiddagslur. Ha en fin sista vecka i november. 
 
 

Vecka 45. Sömn

2023-11-09 13:57:45
Min Dag
 
 
Week 45. Sleep
 
 
Jag verkar ha dragit på mig någon typ av förkylning. Eller inte. I så fall en riktigt långdragen än för det blommar aldrig ut. Har känt mig trött och seg, precis som när jag är sjuk, och i natt hade jag ont i halsen som blev bättre för varje gång jag fick ännu ett sovpass. Hoppas varje dag att det ska försvinna eller åtminstone eskalera så jag blir av med det. Hursom, apropå sova så testar vi att sova i varsitt rum med varsin bäbis. Har haft över en vecka med dålig sömn. Bäbisarna är osynkade på natten och gör ljud, oftast i sömnen. Varit stressad under natten att de ska väcka varandra och att de ska bli irriterade eller vägra somna om. Så den sömn jag har fått har varit ytlig. Kommit ihåg alla drömmar för jag har blivit väckt. Har knappt kunnat funka under dagen, och crème fraîchen har ställts i skafferiet istället för i kylskåpet. Igår natt fick jag sju (7!) timmars oavbruten, och djup, sömn. Det var otroligt att vakna och se att klockan var 4 och inte typ 23. Var fortfarande trött och seg under dagen, och girig efter fler sömntimmar, men inte irriterad. Inte. Irriterad. Det var otroligt skönt.
 
 
Varje fredag får jag en stark helgkänsla. Nu tar vi helg, eller åh till helgen kan vi få vila ut, tänker min hjärna. Men att vara hemma med bäbisar är ett heltidsjobb som inte tar helg. Men okej, hur kan jag ändå få det att kännas bara lite som helg då har jag tänkt? Genom att inte göra några hushållssysslor (förutom den oundvikliga disken) på helgen kanske. Så det testar vi. Laga tillräckligt mycket med mat så att det finns matlådor över helgen. Se till att ha städat och tvättat innan. Och fredag klockan 16 är det helg. 
 
 
Nu kom Anton och bäbisarna tillbaka från barnvagnspromenaden - jag har fått stanna hemma och vila halsen. Ska gå och pussa på dem. Ha en fin fortsättning på veckan!
 
 

Oktober - en sammanfattning

2023-11-06 15:53:40
Månadssammanfattning
 
 
October - a summary
 
 
Årets andra sammanfattningar finns här.  
 
 
Månadens sysselsättning
Gå på födelsedagskalas och jubileum. Vara själva med barnen för första gången. Gå på babysim. Börja mata barnen dagligen med puréer. Börja projekten trappa ner (och sluta) bröstpumpa, och barnsäkra.
 
 
Månadens tv-serie
Bäst i test - har fortfarande inte sett klart senaste säsongen. Såg några avsnitt mellan att barnen nattats och det var dags att pumpa. 
 
 
Månadens musik
Barnvisor och godnattvisor.   
 
 
Månadens poddar
Flashback forever och Oförskämt att anta som vanligt. Bebispodden i Barnradion - lyssnar på ungefär ett avsnitt varje eftermiddagen med barnen, lagom långa avsnitt. 
 
 
Månadens godaste mat
Den caterade maten på jubileumet var inte dum den.
 
 
Månadens sämsta
Återigen att vara sjuk. Ska jag vara det en gång i månaden framöver? Och att bli så otroligt bakis, så ovärt.
 
 
Månadens bästa beslut
Att börja trappa ner pumpningen på riktigt. Hade tänkt jag skulle pumpa året ut, men började verkligen känna att nu får det räcka.  
 
 
Månadens app
Facebook, tyvärr. Satt och slöscrollade när jag borde gått och lagt mig. 
 
 
Månadens anteckning
Har börjat lämna tillbaka gravidkläder och bäbisgrejer, och har således börjat stryka dem från lånat-från-vem-listan.
 
 
Månadens klädesplagg
Långkalsonger och regnjacka. Det är den årstiden nu.
 
 
Månadens film
Såg en kvart av Triangle of Sadness.
 
 
Månadens böcker
Har till slut lyckas välja Mina första år-böcker till barnen (velat mellan tre olika), och börjat fylla i.  
 
 
Månadens mest lästa inlägg
 
 
Månadens rutin
Börja få in rutiner hela dygnet, och få in matstunder till barnen. Gröt, matpuréer, och fruktstund. Nattning samma tid. 
 
 
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0