Sista provet och betygsnack

2011-05-30 18:25:46
Skolan
Idag hade jag mitt sista prov som gymnasieelev. Sista! Verkligen sista! Och jag har inga inlämningar eller läxor att göra heller. Känner mig fri. Det finns inget tungt som ligger på mina axlar, som jag vet att jag måste göra "sedan" utan jag är fri att göra (nästan) vad jag vill. Är det såhär det känns att inte behöva ha en massa saker att plugga, alltså?

Dagen började bra, jag fick reda på hur det hade gått på matteprovet och vad jag fick för slutbetyg. Väldigt, väldigt, väldigt bra. Så himla gött!
Biologiprovet vet jag inte hur det kan ha gått. Borde väl ha pluggat lite mer inför det men det blir mer än g i vart fall, det är jag säker på.
Sedan gick väl dagen från bra till lite sämre. Jag hade ingen sista tvärflöjtslektion (släpat på tvärflöjten i onödan) men jag ska ha den någon gång nästa vecka om vi kan hitta en tid som passar båda två.
På psykologin hade vi betygsnack och det blev som jag hade trott. Inte jätte nöjd men det kunde ju varit sämre.

Till sist, klockan fyra hade vi vår sista, extrainsatta fransklektion där vi mest hade betygsnack. Hon hade inte bestämt sig för mitt betyg än men skulle bestämma sig ikväll. Jag är lite orolig för att det blir det sämre betyget men jag hoppas verkligen att det inte blir det!

Nu ska jag passa på att utnyttja min frihet litegrann och göra vad jag känner för. Får ser vad det blir.
Ha en finfin måndag!



Mors dag

2011-05-29 22:52:01
Min Dag
Idag var det ju mors dag. Vi firade mami med att först ge henne lite presenter när vi fikade och senare åkte vi till en restaurang tillsammans med farmor, farfar, kusin, faster och farbror (som vi gör på varje mors dag). Det var supergott och jag blev alldeles, alldeles proppmätt. Var redan mätt efter förrätten ...
Sedan åkte vi hem till min moster och åt rabarber- och äppelpaj (som mami hade gjort - supergod!) med dem som redan var där.

Efter det åkte vi hem igen och sedan dess har jag pluggat. Har läst i min engelskbok och pluggat biologi, men nu räcker det för idag, känner jag. Dags att gå och lägga mig, dessutom.

Imorgon har jag mitt sista prov som gymnasieelev, min sista tvärflöjtslektion någonsin (buhu!), min sista psykologilektion, min sista engelsklektion (tror jag i vart fall) och sista fransklektion (extrainsatt!). Mycket sista imorgon. Och om två veckor har jag tagit studenten. Känns lite overkligt. Känns som att det ska ligga längre bort i framtiden än såhär. Jag menar, det ska ligga låååångt bort. Inte såhär nära. Nästan lite skrämmande.

Lite bilder från idag, tagna av min syster. Jag var för lat för att ta med mig kameran.








Förrätten. Supergott! Jag fick dock annat bröd.


Entrecôte med potatistortillas. Och supergott! Fast halvvägs igenom var jag redan så mätt så jag undrade hur jag skulle få i mig allt, men det lyckades jag med till slut ändå!


Mammas rabarberpaj. Mums!

 


Pluggar inför det sista provet

2011-05-28 17:52:41
Min Dag
Hej!

Patrik och jag tog en lång cykeltur idag på förmiddagen. Eller lång och lång, fyrtio minuter allt som allt kanske, i blåst och regn. Riktigt jobbigt var det! Känner fortfarande av det i låren och rumpan, så himla härligt! Man mår så mycket bättre när man har fått röra på sig.

Vi åkte och köpte mors dagspresent förut och lämnade av Patrik (buhu) hemma hos sig. När vi kom hem igen vid fyra var jag så himla trött att jag gick och lade mig och somnade. Vaknade för en trekvart sedan och har pluggat biologi sedan dess. Jag har mitt allra, allra sista gymnasieprov på måndag! Känns så konstigt att säga det samtidigt som det låter alldeles underbart!
Så på måndag är jag egentligen klar med allt vad gymnasieskola heter. Mmhm. Underbart helt enkelt!

Men nu ska jag fortsätta att plugga inför biologiprovet och sedan ikväll klockan åtta ska jag sitta bänkas framför teven och se Håkan Hellström live på Circus!

Ha en underbar lördag. (:


Nu är det här i och för sig en bild på kemiboken, men det får duga, hihi.


19-årsdag

2011-05-25 15:46:41
Min Dag
Idag fyller min älskling 19 år. Han fick presenter av mig imorse som var kombinerad 2-års- och 19-års-present och kombinerade godmorgon- och grattispusar. Och så fick han en fin blombukett av mig igår på vår dag och ett tillhörande kort. Jag fick en finfin present i form av ett hjärta som lyser (eller det är en lampa under). Så himla fin! Och tung. Så den får stanna kvar hos Patrik tills det kommer någon dag då jag kan ta med mig något sådant hem i väskan.

Annars är det fysikplugg som gäller idag. Eller inte så mycket kanske. Imorgon är provet och det är ingen idé att plugga ihjäl sig dagen innan. Jag ska mer läsa igenom några saker så att jag klarar av teorifrågorna.
Imorgon ska datorn lämnas in också. Sista dagen idag som jag kommer använda den. jag måste bli klar med min franskuppgift idag så jag kan skriva ut den och lämna in den imorgon. Suck.

Nu är det inte långt kvar till studenten!
Hoppas ni får en finfin onsdag och grattis igen till min fina Patrik<3.


19 år idag. Puss, puss, puss.


Åh, tack älskling! <3

2011-05-24 17:50:32
Min Dag

imag0090_1306252 (MMS)

Åh, tack älskling! <3


Deux années

2011-05-24 09:00:00
Kärlek

Idag har jag och Patrik varit tillsammans i två hela år. Det är två år sedan han sov över hemma hos mig för första gången.
Två år sedan jag berättade för mina föräldrar att jag hade en pojkvän som hette Patrik. Två år sedan världens finaste blev min.

Det som är så himla bra med Patrik är att jag kan berätta om allt jag vill för honom. Han förstår kanske inte alltid vad som kan vara jobbigt, men han försöker ändå förstå.
Vi har för det mesta samma humor, vilket jag tycker är viktigt i ett förhållande eftersom skratta tillsammans är en av de bästa och finaste sakerna man kan göra tillsammans.
Och varje gång jag ser honom pirrar det till i magen och jag vill att han aldrig ska gå därifrån.

Vi kommer inte fira vår dag idag eftersom vi har en del skolarbete att göra, typiskt nog. Men till helgen har jag, förhoppningsvis, en liten fin överraskning till honom. Han vet inget än, inget mer än att jag hoppas att vädret blir bra. Men jag tror det blir en finfin helg hur det än blir, för jag får vara med min käreste.

Patrik, je t'aime.<3
Patrik, te amo.<3
Patrik, ma armastan sind.<3
Patrik, minnä rakastan sinnua.<3
Patrik, I love you.
Patrik, jeg elsker dig.


Patrik, jag älskar dig.<3

Kalvar

2011-05-22 20:57:22
Allmänt

Eme är fotografen.

Idag (eller igår) föddes en ny kalv. Den springer runt i hagen tillsammans med den andar kalven. Åh, de är så himla, himla söta. Så himla små och med så mycket energi. Att de ens kommer bli stora, stora kor är svårt att förstå nu när de är så små.
Åh, om ni kunde se dem i verkligheten. Så himla söta!!


Posarkalven.


Skorna hittade och köpta

2011-05-22 17:35:43
Min Dag
Hej

Jag och Emelie har varit i Göteborg och i Partille idag. Det är inte varje dag man är där borta.
I vart fall så köpte Eme ett stativ till sin kamera på Siba. Vi var där alldeles för tidigt (vi hade tänkt att åka till Partille först, men så såg Eme en annons på morgonen om att det stativet hon ville ha var lite billigare än vanligt) så vi fick sitta utanför som om vi köade för att vi var jätte desperata efter att få köpa något, haha.

När det var klart åkte vi vidare mot Partille med Emelies stativ uppstickande från hennes väska för man får visst ingen påse på Siba.
Först tog det ett tag innan vi hittade skoaffären, för den låg högst upp och längst bort, ungefär. Men vi hittade den till slut i vart fall. Och där fanns de! (Jag hade i och för sig ringt dem på vägen in och bett dem lägga undan ett par till mig.)
Äntligen har jag skor fixade till balen och kanske studenten (om jag inte vill ha dem till studenten tar jag nog ett par jag redan har). Jag ska bara lära mig att gå i dem också ... Får börja använda mer högklackade skor till skolan så att jag "vänjer" kroppen vid det så att det inte kommer som en chock på baldagen.
(Bild kommer sedan när Eme har tagit kort på dem, så ni får tjata på henne om ni vill se dem, haha.)

Annars köpte jag nog inget annat än fler pärlor att ha i balfrisyren och lite lunch. Jo, just det. En present till Patrik också som blir 19 år på onsdag.

Men nu är det dags för mat, sedan blir det fysikplugg!
Ha en finfin söndag!


Nu drar vi på kalas!

2011-05-21 17:48:28
Min Dag

imag0088_1305992 (MMS)

Nu drar vi på kalas!


Fredags

2011-05-21 14:31:10
Min Dag
Hade matte E slutprov igår. Det gick nog bra, det känns så. Sedan vet man aldrig. Man kan ha missat några smågrejer. Men jag tyckte inte det var så jätte svårt, vilket känns bra! (:

Efteråt åkte jag in till Göteborg tillsammans med Patrik och hans föräldrar. Patrik och hans mamma skulle förnya sin pass och herregud, säger jag! Det tog nästan en timma innan det blev deras tur. Helt kaos och så mycket folk! Att vi ens fick en sittplats är ett under i sig.
Men till slut blev det deras tur och när man väl ska ta kort och allt vad man gör går det ju fort.

Vi stannade kvar i Göteborg och jag letade efter en klänning. Provade en inne på MQ, men den var för stor och de hade ingen mindre storlek. Typiskt. Jag hittade ett par skor som skulle bli helt perfekta till balen, men de fanns ju såklart inne i storlek 38 och i svart. Suck. Den närmsta affären med storlek 38 låg i Partille och dit åker man ju inte så himla ofta.
Det enda jag köpte igår var hårnålar med pärlor på som jag ska ha i min balfrisyr.

När vi (läs: jag) kände oss klara åkte vi hem till Patrik för fredagsmys! Hade tänkt att jag skulle hinna en timmas fysik, men det blev inte så. Skönt att bara ta det lugnt en dag och göra vad man vill! Man behöver sådana dagar ibland.

Finfin fredag, helt enkelt!


Min käreste<3


I skolan i elva timmar

2011-05-18 21:44:43
Min Dag
Hej

Idag har det varit en riktigt lång skoldag. Nästan så att det känns som att det som hände på morgonen hände en helt annan dag. Jag kom till skolan vid åtta-tiden (eftersom jag har psykologi på onsdagsmorgonarna) och åkte inte hem förrän klockan sju! I vanliga fall slutar jag halv tre på onsdagar, men idag hade jag den muntliga delen på "slutprovet" i franska och efter klockan fyra hade vi mattestuga eftersom vi har slutprov i matte e på fredag så det är bra att få så mycket hjälp man bara kan.

Satte mig lite med matten när jag kom hem också men nu får det vara nog! Jag ska skriva ut mitt och Willes projektarbete eftersom det tydligen skulle skickas en kopia till lärarna på den mellanstadieskola vi var på och experimenterade.

Men när jag är klar med det blir det läggdags för mig och Patrik. Känner att jag behöver gå och lägga mig i tid för en gångs skull. Har inte blivit så mycket med det på senaste tiden ...

Godnatt!




Det blir inte alltid som man tänkt sig

2011-05-17 21:59:55
Min Dag
...men man får hoppas att det finns någon slags mening med det mesta så blir det inte så dystert.


Reportage klart - franska nästa!

2011-05-16 18:57:58
Skolan
Hej

Blev klar med mitt svenskareportage för bara någon timma sedan. I stort sett började jag med det idag, så det gick riktigt fort att skriva! Skönt, för nu kan jag fokusera på annat, som min franskloggbok och matteslutprovet jag har på fredag. Men just nu är jag studiemotiverad så det gäller att ta vara på det och göra så mycket jag orkar, och nästan lite till.

Patriks studentmössa kom förresten idag. Min har visst också kommit sa mami, men jag har inte sett den för jag är hemma hos Patrik för tillfället. Åh, vad spännande! Hoppas den blev ungefär som jag tänkt mig!

Nej, nu ska jag fortsätta med min franskloggbok om Italienresan.
Ha en underbar måndag!


Soligt idag, men inte så varmt, tyvärr.


Italienresan, dag sju

2011-05-15 20:55:00
Resor - Italien
Vi vaknade utvilade efter att ha fått sova i riktigt sköna sängar. Här får ni en liten titt på hur det såg ut i rummet som jag och tre till sov i.


Och såhär såg toaletten ut.
Efter frukosten var det dags att packa ihop våra väskor, lämna rummet och ställa väskorna i bussen.


Sedan var det dags att åka med en slags spårvagn upp till vulkanen Vesuvius.


På väg upp - så himla vacker utsikt!
Vår guide var så himla härlig! Han pratade på om allt möjligt och den sista biten fick vi lyssna på musik från Neapel, staden på bilden, där han kommer ifrån.
"While watching this beautiful view, you will listen to this beautiful music", sa han med sin italienska  engelskdialekt.
Dessutom fick vi veta att just vår chaufför var den mest säkraste att åka med eftersom han hade kört spårvagnen så länge. Kändes ju tryckt att få veta det innan vi åkte iväg.


Så kom vi fram till den fortfarande aktiva vulkanen (som dock har ett mellanrum på 2 000 år mellan sina utbrott).
Wille fick min kamera för att ta massa kort för jag kände mig lite sjuk och var allmänt trött (som man ofta blir när man är sjuk) och ville inte vara med på kort. Men Wille gör som hon vill, hon!


Sådan himla vacker utsikt!








Simon och Anna klättrar omkring.




I kraten.
För övrigt rök det lite här och där innifrån eller på sidan av kratern, fast det kom visst inte med på någon bild.




Snö på en bergstopp långt borta i fjärran ...


Här är min personligafotograf i egen hög person! Fin.


När vi nästan gått hela vägen bort vände vi och gick tillbaka. Här är den slingriga och långa (!) vägen upp till själva vulkanen.




Nedanför stod "spårvagnen" och väntade på oss.
(Lägg märke till bilden på vulkanen på sidan av vagnen.)
För övrigt blev vi omkörda av två cyklister på vägen ner. Lite kul!


Väl tillbaka på hotellet var det dags för lunch.
Jag hade lämnar fram en lapp innan vi åkte iväg, till kockarna där det stod (på italienska) vad jag inte kan äta. De förstod dock inte riktigt och bad mig istället skriva ner saker som jag kunde äta. De tyckte det blev enklare så.

Till förrätt fick jag ris och de andra fick pasta i något tomatsås-aktigt.


Sedan fick jag god svärdfisk som smakade ungefär som torsk.


Wille åt grillat kött.
Tror kockarna fick för sig att jag och Anna åt samma mat (jag har gluteintolerans och hon är vegetarian) eftersom jag fick fisk. Jaja, det är inte lätt om man inte är van vid att personer ska ha specialmat.
Till efterrätt fick jag för övrigt frukt och de andra fick Tiramisu.


Efter den goda lunchen gick vi bort mot Pompeji-ruinerna.


Jag och Willig var glada. (Tror jag piggnade till lite efter lunchen. Måste varit så. Fast Wille fick fortsätta vara min personliga fotograf.)


Utanför stadsmuren.




Vackert.


Och så vandrade vi mot själva staden.








Det stora "berget" i bakgrunden är för övrigt Vesuvius där vi var på förmiddagen.


Och så stannade vi och lyssnade på guiden en stund medan vi tittade på kartan över Pompeji.


Och så vandrade vi vidare.


Vi tittade på människokropparna som låg innanför ett glasfönster. Det var så människorna i Pompeji såg ut när de dog. Man såg hur vissa vred sig av smärta. Usch.


Och så kom vi till själva staden Pompeji.


Mitt i gatorna fanns det sådana här upphöjda stenblock. Man skulle ju kunna tro att det var dåtidens farthinder, men icke sa nicke. De skuttade man på när det regnade för att ta sig över till andra sidan gatan för att undkomma att bli blött om fötterna. Oerhört smart, måste jag säga.


Höga väggar.


På vissa ställen höll arkeologer på att arbeta fram (eller vad kallar man det?) nya delar av staden så dit varken fick eller kunde man gå.
Men man kunde följa deras arbete på en hemsida som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den heter.




Och här är en närbild på mig. Hej hej.






En före detta fontän.


Wille<3.


Vi stannade då och då och lyssnade på guiden (som inte är med på bilden. Inte min klass heller egentligen).




Jupiters tempel. Eller det som en gång var det.




Vi fick gå in i ett före detta bostadshus.


Det fanns bevarade väggmålningar.


Helt otroligt att det
finns kvar.


Och så gick vi ut i solen igen.


Och efter nästan två timmar inne i Pompejiruinerna gick vi ut igen för att titta på området runt murarna.


Här var det ett gym, till exempel, där gladiatorerna tränade.


De hade en amfiteater, såklart.




Alla stadens invånare fick plats för att titta på när någon blev dödad.


Lite reklam för antingen en smed eller en högt uppsatt person. Kommer inte ihåg vilket, dock.


Vi lämnade pompejiruinerna och gick vart vi ville.


Jag, Wille, Anton och Daniel strosade runt i staden och affärer. Träffade på den här fina katedralen på vägen.
Jag köpte en flaska vitt vin (en sort som var speciell för området) och en flaska vatten, och det var det enda jag fick med mig från Pompeji.


Vi gick tillbaka till hotellet där vi fick middag. Bläckfisk, små musslor och ris fick vi till förrätt. Första gången jag åt bläckfisk och det smakade inget speciellt. Gick att äta, ungefär.


Sedan fick vi fisk. Kockarna hade fått för sig att jag inte kunde äta potatis så jag fick ingen. Fast jag sa till dem att jag kunde äta potatis och då kom de ut med ett fat med det.


Anna var solbränd. Fint.


Jag och Patrik hade byteshandel. Potatis mot sallad!


Min efterrätt.


Sedan var det dags
att lämna hotellet och Pompeji.


Längst fram i bussen hade jag och en liten skara karaoke medan vi såg på Mamma Mia. Otroligt roligt!
Sedan var det dags att stanna vid en mack för att borsta tänderna och somna medan bussen körde oss vidare i natten genom Österrike.

Spara

Glöm inte att rösta idag!

2011-05-15 10:28:51
Min Dag
Godmorgon

Om ungefär en halvtimma ska jag gå bort till min kusin på 2-årskalas! Eller 2-årsfika, rättare sagt.
Efteråt ska vi åka och rösta, vilket jag hoppas att ni andra som bor i samma valdistrikt som mig också gör idag! Viktigt, viktigt! Lika viktigt att ni röstar på rätt parti också så att det blir lite bättre med sjukhusen och så!

Annars har jag lite skolarbete att göra idag. Ska bland annat börja skriva på min franskinlämning om Italienresan tänkte jag. Fullt upp idag, helt enkelt!

Hoppas ni får en finfin söndag! Och glöm som sagt inte att rösta idag!

En bild från i påskas. Eme som är fotografen, för övrigt.


Dags för ESC

2011-05-14 20:59:55
Min Dag
Har pluggat så mycket jag orkat idag, ungefär. Började skriva lite på reportaget men jag behöver göra lite intervjuer innan jag kan fortsätta skriva, så det tog stopp efter ett tag. Lite matte och läst lite i min engelskbok har jag också hunnit med.

Men nu får det vara nog för nu ska jag se på ESC och hoppas, hoppas att Eric Saade kan lyckas charma Europa. Fast jag tror inte vi kommer vinna. Jag tippar på Finland, Estland, Ukraina, Lettland eller Bosnien-Hercegovina (inte för att jag tycker deras låt är bra utan för att han tydligen var en superstjärna nere i baltan-länderna).

Vi får se hur det går!
Ha en helt underbar lördagskväll!




Spinningpass

2011-05-14 13:38:08
Min Dag
Hemma från ett spinninpass nu (eller okej, jag har varit hemma i mer än en timma, men ändå). Så himla gött att träna och få ta i lite extra! Så nu har jag ny energi för en ny vecka med plugg!
Känner verkligen i sätesmusklerna att de har fått arbeta idag. Himla härligt!

Lyckades få med mig Patrik ockås (kors i taket!). Det är inte det att han inte gillar att träna, han är bara lte seg med att ta sig upp lite tidigt på morgonen (om nu klockan nio ens kan räknas som tidigt). Men han tog sig alltså upp och bort till Ytterby. Duktigt!

Nu har jag en del att plugga. Känner inte för att sätta igång med något överhuvudtaget, men jag antar att jag måste. Suck.

Ha en finfin lördag!


Varför kunde vi inte stannat i Italiten lite, lite längre?


Hej då, John Kennedy

2011-05-13 23:56:15
Skolan

Och äntligen har jag lämnat in min so-uppgift. Eller jag gjorde det för ungefär en timma sedan men nu har Patrik också lämnat in sin. Jag har suttit och läst igenom hans och kommit med lite kritik och så (han läste igenom min, vi brukar göra så).
Och nu. Andas ut. Den är inlämnad och inlämningsmappen stänger om bara några minuter. Så himla skönt att det liksom är ur världen. Hej då John F. Kennedy och min fina uppsats om dig. Vi kanske träffar på varandra någon annan gång, men just nu är du ute ur min värld för några dagar eller veckor.
Imorgon är det dags för nya tag med en inlämning i franskan, reportage att skriva till på tisdag i svenskan, plugga matte eftersom vi har slutprov på fredag. Och om jag hinner ska jag läsa min engelskbok också. Så jag blir inte sysslolös, ifall ni skulle oroa er över det!

Och nu ska jag gå och ta bort sminket och borsta tänderna för jag känner att jag verkligen behöver gå och lägga mig.
Imorgon tänkte jag dra iväg på spinningen på morgonen, kanske att jag får med mig Patrik nu när de har "raggarvecka" på friskis (man får ta med sig en person på valfritt pass, gratis, i mån av plats såklart). Vi får se hur pepp han är på det (jag är pepp, kan jag säga!).

Godnatt, godnatt.


Vem kysste Elin bakom ryggen på Marie? Var det den store poeten som hon var förälskad i?

2011-05-13 18:25:37
Musik

Sitter och lyssnar på Håkan Hellströms album från Way Out West förra året. Och åh! Ni måste bara lyssna på det om ni kan (alltså om ni har spotify eller någon annan musiktjänst). Man får en liten känsla av hur det är att stå där nedanför scenen på vilken Håkan står, stå i ett publikhav som kan alla låttexter utantill och inte kan stå still för man vill bara dansa, dansa, dansa och önska, önska, önska att det aldrig tar slut.

Speciellt måste ni lyssna på slutet av Ramlar (tredje låten) och Atombomb. Hans berättelser är alltid så roliga, gripande och/eller alldeles underbara.
Och höra allt publikjubel. Det är precis så det är. Man känner hur upprymda alla är och hur mycket alla bara vill ha mer, mer, mer.

Fy bövelen vad jag börjar längta tills fjärde juni när jag ska se honom igen på Slottskogsvallen mitt i ett publikhav som inte kan stå still eller vill vara tysta utan måste sjunga, sjunga, sjunga tills halsen börjar ge vika och dansa, dansa, dansa tills fötterna ger upp. Åh. Dit längtar jag mest just nu.

En liten spotifylänk så att ni kan lyssna. Gör det! Åh.


Halvklar

2011-05-12 21:01:37
Min Dag
Åh. Nu är jag klar med min SO-uppsats. Eller faktadelen i vart fall, har diskussionsdelen kvar men den skriver jag imorgon tänkte jag. Men så himla skönt att äntligen få vara klar med det. Känns så befriande.

Nu väntar jag på att Emelie ska duscha klart. Suck.
Kommer missa en kvart på Eurovision Song Contest bara för att hon inte kunde gå och duscha lite tidigare (och ja, det är viktigt!).

Men nu ska jag gå och se början på programmet, vilket Eme alltså missar, hähä.

Ha en finfin torsdagskväll!


Hos frisören

2011-05-11 18:20:04
Min Dag
Hej

Jag har ungefär precis kommit hem från frisören. Hon testade att sätta upp den frisyr jag tänkt att ha på balen så att det inte är helt omöjligt och så att hon vet vad hon behöver göra när dagen är inne. Mami och Eme tyckte det blev fint i vart fall, fastän den var lite halvgjord, så det låter ju lovande! Vi ska köpa hårnålar med pärlor på som min frisör kan sätta in i håret också. Det bli nog fint!

Kanske att jag får hjälp med sminket av en make-up-artist, om hon inte tar alltför mycket betalt. Känns skönt att överlåta sådant till någon som är riktigt duktig på det, men annars kanske jag och min frisör klarar det själva.

Glömde ju berätta att jag fick tillbaka matteprovet igår och det hade gått oerhört bra! Ett enda fel, eller två 0,5 fel, hade jag. Känns skönt! Dessutom när slutprovet är nästa fredag!!!

Nej, nu ska jag gå och äta middag och sedan ska jag fortsätta med SO-uppsatsen. Har kommit till när Kennedy blev president i min uppsats, så jag börjar närma mig slutet, sakta men säkert.

Ha en finfin onsdag!

Och för övrigt är fina Patrik här. Fint, helt enkelt.


Tisdag

2011-05-10 20:53:38
Min Dag
Hej

Har jobbat SO ungefär hela dagen känns det som, med lite avbrott för mattelektionen, raster och bussåkandet. Vet inte om jag har kommit så mycket längre dock. Tror jag behöver sitta i flera timmar i streck med det istället för någon timma här och någon timma där, som jag gör just nu.
Som tur är ska uppsatsen inte in imorgon utan på fredag, vilket är himla, himla tur för min del. Hade inte hunnit få klart den till imorgon, hur mycket jag än hade suttit med den. Men imorgon ska jag sitta med den så mycket jag orkar efter skolan och börja få något slut på det hela. Om det nu inte är för mycket att hoppas på, för jag har inte hunnit mycket längre än till hur det gick till när Kennedy blev USA:s president. Har ju hela presidenturen kvar, skriva något kort om hans död och skriva en diskussion (vad nu den ska handla om, suck). Det löser sig nog.

Imorgon ska jag för övrigt till frisören och testa olika frisyrer som jag skulle kunna ha på balen. Spännande! Dock har jag inte hunnit titta på så många olika frisyrer, men det löser sig nog det med. Kanske att min frisör har några bra idéer också.

Nej, nu ska jag gå härifrån och gå och duscha istället. Sedan ska jag kolla på Eurovision Song Contest (!) samtidigt som jag tänkte skriva ut mitt och Willes projektarbete som vi skrev klart idag.

Ha en finfin tisdagskväll!


Ingen svenska

2011-05-10 09:04:30
Min Dag
Godmorgon!

Min svensklektion blev inställd idag eftersom min svensklärare ska ha nationella prov, så jag börjar inte förrän 11:05 idag! Vilket betyder att jag kan ta tio-bussen om en timma. Härligt!
Jag gick upp klockan åtta idag och jag har hittills hunnit klä på mig, äta frukost, bläddra igenom tidningarna och gått ut för att känna om det är varmt eller kallt ute. Det var lite kallt, men jag tänker att det kanske kan bli lite varmare ute senare på dagen så jag behåller min catsuit på.

Nu ska jag skriva på min so-uppsats om Kennedy tills det är dags att gå till bussen.
Ha en finfin tisdag!


Så länge får ni en (bild på en) glass från Italien. Himla gott det där.

Solig söndag

2011-05-08 19:53:38
Min Dag
Hej

Jag har suttit utomhus i solen (i bikini och shorts) ungefär hela dagen. Det har varit runt 40 grader i solen idag! Om man nu kan lita på termometrar som befinner sig i solen ... Men det har varit helt underbart väder i vart fall; så himla härligt!
Har blivit lite röd i ansiktet och armarna börjar bli mer bruna än vita. Härligt! Kanske att man hinner bli solbränd över hela kroppen (eller mindre vit i vart fall) till studenten.

Patrik har varit här idag men han har åkt hem nu, buhu. Jag drömde en fin dröm om att vi bodde tillsammans i en lägenhet. Himla fint tycker jag. Förhoppningsvis kanske det bli verklighet någon dag också.

Annars har jag mest pluggat idag. Försökt skriva lite på min SO-uppsats om Kennedy, men datorns batterier tog slut så jag satte den på laddning medan jag pluggade lite matte eller läste i min tjocka bok om en av USA:s föregående presidenter.
Och nu tänkte jag fortsätta att skriva lite på uppsatsen nu när datorns batterier är uppladdade igen (och det börjar bli lite kyligt att sitta utomhus eftersom det mesta är i skuggan).

Ha en finfin söndagskväll!


Bild från förra året, men det var minst lika härligt idag!


Hemma från 85-årskalas

2011-05-07 21:53:39
Min Dag
Jag har precis kommit hem från en 85-årsfest! Det är min gammelfaster (alltså min pappas faster) som fyller år.
Imorse fick reda på att jag skulle iväg på kalas, vilket inte tillhör vanligheterna i min familj där vi vet/får reda på vad som ska hända minst en vecka i förväg. Eller jag visste att mina föräldrar skulle iväg, inte att jag skulle det. Men så blev det! Och nu är jag hemma igen. Några få bilder kommer nog upp imorgon. Orkar inte sätta mig vid den stora datorn och pyssla med att redigera bilder.

Egentligen är jag för trött för att sitta vid den här lilla datorn också, men jag kan inte gå och lägga mig för jag ska gå och möta Patrik vid bussen om ungefär en timma. Mina föräldrar har druckit så ingen av de kan köra och hämta honom vid röd express, så då får det bli så.

Imorse vaknade jag av alarmet och fick panik när jag tittade på klockan. Den var tio över nio. Och jag fick panik för jag trodde att det var fredag och att jag hade missat franskalektionen. Började tänka på att jag hade missat åtta-bussen, så jag skulle sannolikt ha missa hela skoldagen om inte någon kunde köra mig. Till slut kom jag på att det var lördag, att det inte alls var någon skoldag och att jag inte hade missat franskan.
Så jag gick upp och gjorde mig iordnig för att åka och träna spinning.

Vi var för övrigt bara tio personer (exklusive ledaren) på spinningpasset. En söt liten skara. Men det är förståeligt nu när det börjar bli fint väder och varmt så att man kan motionera utomhus.
Det var i vart fall skönt att få kämpa mig igenom en trekvarts pass. Har ju inte tränat sedan jag åkte till Italien, vilket är ungefär fyra veckor sedan, så jag orkade inte lägga på lika mycket motsånd som jag brukar kunna. Men jag kämpade så gott jag kunde!

Hoppas ni har haft en fin lördag och varit ute i det underbara vädret!
Ha en finfin lördagskväll!


Fredag

2011-05-06 23:30:00
Min Dag

Jag kom hem vid sju-tiden idag, fastän jag slutade skolan tio i ett!
Jag och mami skulle lämna in min balklänning till en sömmerska och mami slutade inte förrän halv fyra, så jag stannade kvar i skolan och väntade på att hon skulle ringa. Passade på att skriva lite på en labbrapport och läsa lite i min bok om Kennedy under tiden. Sedan gick jag iväg och tittade efter en studentklänning, men jag hittade ingen.
Min klänning kommer jag få tillbaka redan på torsdag! Hoppas den passar superbra då! (:

Efter att vi hadevarit hos sömmerskan skulle mami handla och det tog lång, lång tid! Mest för att mamma stod och pratade med personer hon kände hur länge som helst.
Vi kom i vart fall hem till slut, dock lite senare än vad jag hade trott.

Imorgon ska jag gå på spinning! Det var längesedan. Tror inte jag har tränat sedan vi var i Italien. Eller jag var ute och sprang en dag på påsklovet, men inget mer. Förutom alla gånger jag fått springa till bussen, som imorse till exempel (fick springa 400 meter på ungefär en minut med tung väska och halvbra springskor!).

Men, nu ska jag gå och lägga mig! Hoppas ni har haft en fin fredag. (:


Såhär vacker var himlen häromkvällen. Så himla magnifikt!


Valborgsmässoafton 2011

2011-05-06 20:05:00
Tillbakablickar

Vid fyra-tiden åkte jag, Wille och Anton med bussen in till Göteborg. Det var soligt, och fint.


Det var fullt med folk som precis som vi hade tänkt att titta på Chalmers kortege.
Vi roade oss med att gissa vilka händelser som skulle kunna vara med, läsa kortegeprogrammet och titta på de andra människorna medan vi väntade på att det skulle börja!


Och så började det äntligen!
De här tjejerna hade så vackra klänningar. (För övrigt är det tjejer från Chalmers studentkår och inte med i själva kortegen, alltså.)


Göta Lejon. Så duktiga!


"Skandalboken" om kungen.




"Folket lider, Gadaffi glider."


"Han tror folket tar honom med öppen famn, men ingen kan stava diktatorns namn."
Gadaffi.


"Pantkupp-burken ger dubbelt upp."


"När Sverige sopor handlar, pengar till Norge vandrar."


Mindcraft, ett dataspel som släpptes under året. Och det var ungefär allt jag kunde om det.






"Turken var visst grek, fick kosing för att byta nationalitet."


"Askmoln."


"Resenärerna nödställda, alla fligther inställda."




"Vagn 9. Gåseborg Strudsbo försenat pga extremt väder."




Ship to Gaza som
Israel stoppade när de försökte skicka mat till Gazaremsan.


"Äter du där räven skiter kanske du får parasiter."
Det röda och det blåa är bär, för övrigt.






"Pappa betalaj!"


"Dagis spelat ut sin roll, dagens kids har bättre koll."







"Jag fick ingen hjälp fick."
"Se nu hur det gick."
Notera den gulgröna ambulansen i bakgrunden, haha! Påminner mig om hur fordornen är tecknade i ett barnprogram (Seaside Hotel), haha.


"VM i Afrika gav slagsmål och kort, svenska laget fick inget gjort."


Och passande efter VM-vagnen kom vuvuzelorna.


"Decibel from hell." Haha.


"Pensionerar jordens oljeshejkar eller står de bara där och fejkar?"
"E-kallt."


"Skorna miljön, gå till jobbet."



Det var många paradmusiker (och drillflickor) vilket var bra för sådant gillar ju jag! Himla duktiga.


"E-off säger: 'Ni gör fel', när de själva slösar massa el."


"Hjälp oss belysa energiproblemen."


"Köra bil är en barnlek."





Bilen styrdes härifrån! Med två spakar, den ena gick upp och de andra åt sidan (ungefär som på en spelkonsolm, kanske).


"Liksom stekare ur flaska kan Gudrun pengar vaska."
"Gudrun schteker, med pengar hon leker."
"Gudrun ville nå sitt mål, brände pengar på bål."

Dessutom spelades "Barbra Streisand" fast med texten utbytt till "Gudrun bränner dem", haha.




Östersundsparasiten.


"Hippies skapas när värnplikten kapas."


"Vad händer med Sveriges försvar, när vi inte har nån värnplikt kvar?"


"Maximal sprängverkan. Inga omtentor."
Lägg märke till integralen, haha.




Chalmers musikkår. Helt klart den härligaste! Ingen ordning, inget musikled. Haha.


Trollkarlskaninen! I hatten fanns det godis som delades ut till små barn.


"Fast SD har vågmästarroll har de på växelkurser ingen koll."
Haha.


"Ingen gillar främlingsfientlighet men utan SD får ingen majoritet."


"SD-banken."
"Fördelaktig växelkurs."
Haha.




Angry birds!
De hade ett flak
också, men jag fick ingen bra bild på det, tyvärr.


"Gruvras ny trend, bli känd & påtänd."


"Efter gruvras, äktenskapskras."
"










Robot unicorn attack. Självklart
spelades musiken också.
(Och varför jag otroligt nog känner till enhörningen är för att det är ett spel som några killar i min klass, bland andra min pojkvän, spelar/har spelat.)


"Göteborgs snövägar."
"Gothenborg on ice."


"Kollektivtrafik i kris när Göteborg är på is."



"Skottar."
Kilten, haha.


"Bästa stad? Paul vet vad."


Och Göteborg blev svaret, såklart.


"Köp din egna bläckfisk."
"I VM hade han inga kval, nu gör han allas val."


Och sist ut var Chalmers egna DJ-kommité. Himla härliga!


Och ungefär efter det gick vi tillbaka mot bussen för att åka hem till Frida.
Vi grillade, drack, tittade på Fridas och hennnes systers balklänningar (!!), pratade om studenten och balen och lite annat. Fick inga bra bilder så ni får helt enkelt vara utan.
Vid ett-tiden åkte vi hemåt igen, och jag mötte upp Patrik i Kungälv och så gick vi hem till honom tillsammans.

Finfin valborgsmässoafton, helt enkelt! Hoppas ni hade en lika fin.

Fler bilder från kortegen finns här!


Onsdag

2011-05-04 19:37:39
Min Dag
Hej

Sitter och försöker ta mig igenom 1 500 franska verb. Har klarat av 425 just nu, vilket inte ens är hälften. Åh, suck. Det tar sådan tid att ta sig igenom alla. Flera timmar.
Har ju franskprov på fredag av 40 oregelbundna verb i olika tempusformer. Så himla många! Kommer vara skönt när det provet är gjort!

I morse när jag vaknade var det fyr minusgrader ute! Brr! Så jag tog på mig ett av mina tjockare strumpebyxpar för att inte frysa alltför mycket.
Senare valde vädret att vara växlande i dag igen, men det kom ingen snö i vart fall (woho!). Hade sådan tur förresten när jag gick på bussen, för det började att regna precis när jag hade gått på bussen och slutade när jag gick av igen.

Men sedan tog nog turen slut för min del för den bussen jag hade tänkt att ta (som är en speciell skolbuss) körde ifrån mig. Hade det varit fullt i bussen hade jag förstått det, eftersom jag måste vänta till sist innan jag får gå på (så att de som "egentligen" ska åka bussen ska få plats) och hade den varit full hade jag ju ändå inte fått åka med. Men bara några meter ifrån mig släppte busschauffören på en vuxen person!
Jag orkade inte springa efter bussen så jag stod kvar på min plats och väntade till att bussen hade kört i väg. Då gick jag upp till den vanliga busshållplatsen för att ta buss 319, som dessutom var försenad och knökfull. Som tur var gick några av på den hållplats där jag gick på så jag fick i vart fall en sittplats.

Nog om det och tillbaka till franskan!
Ha en finfin onsdagskväll!


Växlande väder

2011-05-03 16:35:41
Allmänt

Minst sagt växlande väder idag. När jag vaknade regnade det, när jag gick till bussen var det snöblandat regn (snö i maj!!??), när jag gick av bussen var det mer snö än regn. Senare på eftermiddage var det uppehåll, men när jag gick till bussen hade det börjat snöa igen (eller det var mer små, små hagelkulor) och för tillfället är det uppehåll. Man kunde ju önska sig att vädret bestämde sig för:
1. Vad det ska vara för väder under en dag. Visst att det kan regna och vara sol på en och samma dag, men det här var väl ändå att ta i?
2. Om det ska vara sommar eller om det ska vara vinter? Jag menar, snö. I maj. Vad hände?
Imorgon ska det visst vara runt 12-15 grader igen. Funderar lite på hur växterna kommer reagera på det här. Kommer lövträden att tappa de löv som de nyss fått? Gissar att växterna känner sig en aning förvirrade.

Oh, well. Man får väl bara vara glad över att det blir lite omväxling ibland och inte så monotont.


Maintenant, le français

2011-05-01 16:33:03
Min Dag

Jag gick och lade mig en stund i alla fall. Har sovit tjugo minuter gånger tre, skulle jag tro. Oerhört skönt i vart fall! Huvudet känns lite piggare.

Började inte ens plugga någon franska förut, kände att jag ändå inte kommer orka ta in något. Men nu! Tjugo verb (och alla deras 48 verbböjningar vardera) att lägga in på glosor.eu och sedan öva på alla 40 verb som jag har prov på på fredag. Bara att börja!

Åh, nej! Jag märkte precis att verbix inte vill fungera för tillfället. Typiskt. Som tur är har jag laddat ner en app till telefonen, men den är inte lika bra som hemsidan. Oh well, den får duga för tillfället.

Ha det fint!


Min katt som gör mig sällskap just nu. Fin!


Ont i halsen

2011-05-01 14:00:29
Min Dag
Hej

Har varit hemma i ungefär två timmar nu. Jag har så ont i halsen (som beror på att jag stod i skugga och hade för lite kläder på mig igår). Usch. Dessutom sov jag dåligt i natt för det var så varmt i Patriks rum. Jag vaknade och somnade om vartannat, så jag har lite ont i huvudet idag också.

Medan jag stod och väntade på bussen som skulle ta mig hem kom hela majtåget förbitågandes med Kungälvs Musikkår i spetsen. En liten kille kom och gav mig en ros, så fint! Den är nu nedsatt i en vas här hemma och står på köksbordet.
Åh, jag gillar paradmusik så himla mycket! Det är bara glad musik och jag blir så glad när jag hör det. Hade det inte varit för att jag behövde passa en buss (det går inte så många hem till mig på söndagar) hade jag nog gått med i tåget bara för att få lyssna på musiken.

Jag hade jätte trevligt igår! Det blev en finfin Valborgsmässoafton för min del, hoppas att ni fick det med! Lägger väl upp bilder senare idag, för jag måste sitta vid den andra datorn för att kunna lägga in bilder.

Nu ska jag plugga lite franska fastän jag skulle vilja lägga mig och sova (fast jag tror inte att jag skulle kunna somna för det är för ljust utomhus).
Ha en finfin första maj och söndag!



hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0