Fredagsmys

2011-07-30 00:19:44
Min Dag
Har precis sett på Forrest Gump för första gången i mitt liv, tillsammans med min pojkvän. Vi har haft en liten kväll för oss själva. Vi har lagat mat (fiskpinnar med potatis och spenat i Patriks fall, jag fick gräddfil och fiskdressing till istället för Findus lägger vetemjöl i sin spenat, buhu) och haft en mysig eftermiddag/kväll bara vi två. Fint. <3

Tror sängen väntar på
att få bli bäddad med nya, rena sängkläder. Får väl ta tag i det när Patrik slutat prata i telefon ...

Hoppas ni hade en
fin fredagskväll! :)

Regn

2011-07-25 09:15:11
Min Dag
Insåg precis att det har börjat ösregna. Och om en halvtimma ska jag cykla till tåget. Nja. Hoppas pappa kan köra mig istället. Är inte så pepp att cykla i ösregn, faktiskt.
Bra start på dagen! (Eller inte, vaknade flera gånger i natt och en gång trodde jag på allvar att jag var tvungen att gå upp och göra mig iordning för jobbet. Till slut kom jag på att väckarklockan inte hade ringt, så jag gick och lade mig igen.)

Ha en fin måndag!


Transformers 3

2011-07-25 09:12:59
Filmer
Var och såg transformers igår med min pojkvän. Första gången jag såg en 3D film på sf:s bio, och nja. Om de ska göra en film i 3D så borde de satsa på att bara göra den i 3D så att den blir mer anpassad till det. Det blir liksom inte riktigt samma grej annars. Men det är klart, figurerna ser liksom mer levande ut.

Filmen var bra, tänker inte skriva någon recension av den^^. Men det är ingen dålig uppföljare. De flesta uppföljare brukar faktiskt vara lite halvdana, men den här är helt klart godkänd! (Eller mer än godkänd.)

Igår var det dessutom den 24:e, vilket varken jag eller Patrik hade tänkt på. Det är ju "vårt" datum, så vi firade vår 2-år-och-2-månaders-dag på bio. En liten tillfällighet sådrär. Fint.


Norge

2011-07-23 22:18:41
Allmänt
Man får sig verkligen en tankeställare om vad människor är benägna till. Jag tänker på det som hände i Oslo igår.
Jag fick reda på det först när jag och Anna hade slutat jobba och Annas föräldrar berättade det medan vi åkte hem. Jag blev helt ställd. Var det verkligen sant? I Norge? Och då hade jag bara hört om bomben.

Det är så hemskt, så skrämmande. Människor är verkligen benägna till att göra vad som helst. Till att planera något sådant.
Mer än nittio, oskyldiga, människoliv har blivit avslutade på grund av en enda människa. Det är förundrat vad hat och åsikter kan driva en till.

Jag beklagar all den sorg som sköljer över Norge. Sedan vet jag inte mer vad jag ska skriva. Är bara så förstummad, arg och ledsen.

(Och jag vet att tyvärr är terrordåd där flera hundra människor dör som en del av andra människors vardag, och det gör mig också arg och ledsen. Men det är som självmordsbombaren sprängde sig i Stockholm i julas förra året: man förväntade sig inte att sådant skulle hända här.)


Plötsligt händer det

2011-07-23 20:42:01
Min Dag
Jag åkte hem från Patrik med bussen förut idag, och för att komma hem från busshållplatsen måste jag promenera genom en skog. Själva promenaden tar max två minuter.
När jag tog de första stegen in i skogen duggade det knappt, man kunde känna några små droppar. När jag kommer ut på andra sidan fullkomligt ösregnar det! Att det kan slå om så snabbt. Dessutom var det varmt och soligt när jag klev av bussen, och det fanns inga hotande regnmoln. Intessant.
Vädret gör verkligen lite som det känner för. Och nu är det soligt igen, men blött på marken.

Ikväll ska jag bara vara hemma. Känner att jag behöver ta det lugnt idag och komma ner lite i varv efter att ha varit på jobbet nästan hela den här veckan.
Men imorgon ska jag träffa Patrik, och om han inte mår alltför dåligt (han ska ut med några kompisar ikväll, haha) så ska vi nog gå på bio. Mysigt!

Ha en finfin lördagskväll.



New books

2011-07-23 20:23:55
Böcker
Jag har köpt nio nya pocketböcker. Maxi har kampanj den här veckan så alla pocketböcker kostar 39 kronor, oavsett vad de kostat innan. Så himla, himla bra! Man får liksom passa på när sådana erbjudan dyker upp, hihi.
Min böcker-som-jag-har-i-min-bokhylla-men-inte-har-läst-lista började bli tom på böcker men nu är den påfylld och jag har fler böcker att bli road av på vägen till jobbet! (Okej, jag har inte en sådan lista egentligen, men det blev ett smidigt sätt att förklara hur läget var.)

Denise Rudberg: Ett litet snedsprång och  o.s.a.


Ann Cleeves: Blå gryning och Anna Gavalda: Lyckan är en sällsam fågel.


Morgan Larsson: Radhusdisco och Sofi Farhman: Elsas värld (har läst hennes första bok, Elsas mode, som jag tyckte var bra och jag hoppas den här är minst lika bra!).


Sara Kadefors: Borta bäst (det är Sara som har skrivit Sandor slash Ida, för övrigt) och David Nicholls: En dag.


Och till sist Baddaren av Emma Hanberg.

Jag hoppas det blir finfin läsning av det här. Om det är någon bok som råkade vara extra, extra bra (eller direkta motsatsen) skriver jag såklart om det! :)


Teenage Dirtbag

2011-07-23 13:30:00
Dagens låt

 

 


Wheatus - Teenage Dirtbag

Her name is Noelle
I have a dream about her
She rings my bell
I got gym class in half an hour
Oh how she rocks in Keds and tube socks
But she doesn't know who I am
And she doesn't give a damn about me

Cause I'm just a teenage dortbag baby
I'm just a teenage dirtbag baby
Listen to Iron Maiden maybe with you

Her boyfriend's a dick
He brings a gun to school and he'd simply kick
My ass if he knew the truth
He lives on my block and he drives an I Rock
But he doesn't know who I am and he doesn't give a damn about me

Man I feel lik mold
It's prom night and I am lonely
Low and behold
She's walking over to me
This must be fake
My lips starts to shake
How does she know who I am
and why does she give damn about me

I've got two tickets to Iron Maidon baby
Come with me Friday
Don't say maybe
I'm just a teenage dirtbag baby
Like you



Impossible made possible

2011-07-22 20:22:06
Jobb
Jag och Anna lyckades med det helt klart omöjliga idag (med lite hjälp av Astrid). Vi var klara och kunde sluta jobba halv sju! Har aldrig hänt innan. Så himla grymma är vi! :)
Vi klarade det nog mest tack vare att det inte var så många kunder på caféet idag, vilket var bra för min del för jag hade en såndär dag då jag verkligen fick anstränga mig för att vara trevlig. Fast jag orkade inte anstränga mig så mycket, så jag såg till att Anna stod i kassan istället för mig, för kundernas och caféets bästa, haha.

Nu är jag hemma
hos Patrik och äter lite middag (ungerska köttbullar med ris, eller rättare sagt tvärtom). Så snart jag har ätit upp blir det fredagsmys för hela slanten! Ska bli skönt :) .

Ha en underbar fredag!





Ingenting

2011-07-22 13:30:00
Dagens låt





Kent - Ingenting

I Hagnesta Hill blinkar tv-ljusen
Jag gör vad jag kan
Drömmer mig bort
I Hagnesta Hill bland de identiska husen
Rycker vi till
Reklamen avbryts för sport

Ingenting
Först kom ingenting
Sen kom ingenting
Men ingenting är
De jävlarna tog oss en efter en
De ljög och bedrog oss med sanningen
De jävlarna tog min älskling där
Från krönet av kullen kan jag se
Min förlorade värld

Jag ska göra nånting
Jag ska slå er med häpnad
Gå över en gräns
Jag sk bryta mig ut
Jag älskar dig så
Som att vara beväpnad
Och under belägring
Kan jag skjuta dig ut

Inhopp

2011-07-21 23:40:33
Min Dag
Vaknade vid klockan tio idag och ungefär en kvart senare ringde telefonen, och ungefär en timma senare satt jag på ett tåg mot Stenungsund. Jag fick hoppa in och jobba för en annan som hade blivit sjuk idag. Hann dock inte få i mig någon frukost, men jag gjorde iordningar några smörgåsar och köpte en drickyoghurt och chokladkaka, så det fick jag klara mig på idag.
Hade tänkt att jag skulle åka hem till Patrik och vara med honom men jag åker hem till honom imorgon efter jobbet istället och stannar där tills lördag kväll (ser fram emot det så mycket!).

Det var en helt perfekt jobbdag idag; lagom lugnt och inga långa köer utan det kom folk lite pö om pö. Så skönt! Dessutom fick vi en extra medarbetare som hjälpte till att bära in disken och lite andra smågrejer. Så bra och snällt!
Jag och Anna kunde sluta innan klockan sju (halv sju som är målet är omöjligt att uppnå) och jag hann med en tidigare buss hem (och som tur var så var bussen två minuter försenad, annars hade jag aldrig hunnit med den!)! Så jag kom hem strax efter åtta istället för efter nio. Så himla skönt!

En liten och väldigt pratglad liten kille kom till kafeet idag (tillsammans med sin pappa). Och han visade en fågelfjäder som han hade hittat och det berättade han för mig minst två gånger, och så berättade han något om två katter som var rädda för honom och hans lillasyster som bara stirrade på honom (antar att hon var en liten bäbis). När han ätit upp sin våffla kom han in och skulle ha två bullar till sin pappa, men han hade för lite pengar så hans pappa fick komma och betala. Sedan när han gick sa han "hej då Elin, vi ses imorgon!" Han var så gullig! Gjorde verkligen min eftermiddag, helt klart!

Just nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp rena arbetskläder på tork och sedan gå och lägga mig. Imorgon är det som sagt en ny arbetsdag och sedan har jag ledigt i två dagar!

Hoppas ni hade en fin torsdag!


Hollywood Hills

2011-07-21 13:30:00
Dagens låt

 

 



Sunrise Avenue - Hollywood Hills

No this is not the time or the place for a broken hearted
Cause this is the end of the rainbow
Where no one can be too sad
No I don't wanna leave
But I must keep moving ahead
Cause my lief belongs to the other side
Behind the great ocean's waves

Byw bye Hollywood Hills
I'm gonna miss you
Wherever I go I'm gonna come back
To walk this street again
Bye bye Hollywood Hills forever

Thank you for the morning walks on the sweet sunset
And for the hot night moments
For the fantasy in my bed
I take a part of you with me now and you won't get it back
And a part of me will stay here
You can keep it forever dear

Bye bye rodeo girls
I'm gonna love you
Wherever I go I'm gonna come back
So we can play together
Bye bye Hollywood Hills forever

Long distance love doesn't work
All the miles between getting lonelt
No
I don't wanna go
I don't wanna go

Hollywood Hills forever



Brown, silver, some red and purple

2011-07-20 18:19:00
Konsumtion
Innan och efter jag var hos tandläkaren passade jag på att kika lite i butikerna. Fick med mig lite saker hem (förutom ont i tänderna), allt var på rea.


Linnet är inte så mörkt längst ner i verkligheten, utan hela tyget är i samma färg. Dessutom är det en annan nyans av brun, oh well. Från gina tricot i vart fall. Köpte ett par trosor där med, men de tänker jag inte visa upp, hehe.


En klocka från Guldfynd. Den var på sjuttio procent så jag kunde inte riktigt motstå.


Och så en film. Har inte sett den än, men kanske att vi ser på den ikväll. Eller någon annan dag.


Och medan jag väntade på Elsa inne i Göteborg i torsdags köpte jag de här skorna. Fin färg tycker jag (men inte mamma). Ska bara hitta något bra tillfälle att inviga dem.


Ont i tänderna

2011-07-20 16:54:38
Min Dag
Idag är jag ledig vilket är skönt. Jag var hos tandläkaren förut idag och nu gör det riktigt ont i tänderna! Kommer inte kunna tugga på några dagar, får leva på yoghurt och flytande föda ett tag. Just nu vill jag bara rycka ut hela tandställningen och stampa lite på den och sedan slänga den så långt bort det går och aldrig mer behöva se den. Synd bara att det inte går (undrar lite över hur tandläkarna skulle reagera, det är ju trots allt mina tänder så jag får väl göra lite vad jag vill, men samtidigt inte ...). Får försöka stå ut!

Annars har jag varit sur, irriterad och arg på västtrafik och deras reseplanerare som kanske stämmer i teorin, men aldrig i praktiken. Om man ska kunna byta från en buss till en annan ska väl de vänta in varandra i så fall?
Först när jag skulle åka in till Stenungsund missade jag en röd med fem minuter och fick sitta i en halvtimma och vänta på nästa (inte så länge kanske, men det är så irriterande att behöva lägga tid på att sitta och vänta när man kunde lagt den på något annat). På hemvägen skulle jag byta från röd till 319 som aldrig kom. Satt i busskuren i tjugo minuter innan jag ringde mormor och bad henne hämta mig. Men var tog den bussen vägen som skulle komma?

Nu är jag i vart fall hemma igen och Patrik är här. Wiie. Jag ska hitta på något att göra medan han lånar min dator en stund och sedan kanske vi ser på Ugly Betty.

Ha en finfin onsdagkväll!






Save the world

2011-07-20 13:30:00
Dagens låt


Åh, den här videon. Den kan få mig att gråta.


Swedish House Mafia - Save The World

Into the streets we're coming down
We never sleep
Never get tired
So urban feel and suburban lights

Turn the crowd up now
We'll never back down
Shoot at the skylight and watching it on primetime
Turn up the love now
Listen up now
Turn up the love

Who's gonna save the world tonight?
Who's gonna bring me back to life?
We're gonna make it
You and I
We're gonna save the world tonight

It's far from home
It's for the better
What we dream
It's all that matters
We're on our way
United



Champagne Showers

2011-07-19 13:30:00
Dagens låt




LMFAO - Champagne Showers



Måndag

2011-07-18 22:27:31
Min Dag
Jag lyckades ta mig hem med en tidigare buss idag (tack vare att Martina körde mig och jag lämnade kvar cykeln på jobbet). Hade tänkt att ta en timme tidigare tåg än vad jag brukar, men det visade sig att det tåget bara går på söndagar. Jaha, ja. Så där satt jag och väntade förgäves på ett tåg som jag trodde skulle komma (igen, gjorde ju det igår med). Typiskt. Som tur var gick det en röd express efter en stunds väntan, så jag kom hem en halvtimma tidigare än vad jag brukar. Helt okej ändå.

Men är trött som bara den. Imorgon jobbar jag och sedan är jag ledig på onsdag och torsdag. Ska bli skönt. Patrik kommer hit imorgon och så ska vi bara ta det lugnt. Jag behöver det känner jag. Det är lite stressigt på jobbet (igår blev det speciellt stressigt det sista) så jag sover inte jätte bra vilket resulterar i att jag är trött på dagarna och blir lite mindre effektiv vilket leder till att det blir stressigt. Ond cirkel det där. Därför behöver man lite ledigt för att bryta den.

Nej, usch vad jag klagar. Kan berätta om något roligare och trevligare. Som att mami bakade bröd i dag så när jag kom hem fanns det nybakat bröd (inte direkt från ugnen eftersom hon bakade det imorse, men det duger helt klart!). Inte helt fel.

Nu ska jag ta och fixa iordning inför imorgon (lunchlåda) och göra mig iordning för läggdags. Ska bli skönt att få sova lite.
Men jag hoppas att er dag har varit alldeles förträfflig! :)


A-punk

2011-07-18 13:30:00
Dagens låt




Vampire Weekend - A-punk

Johanna drove slovely into the city
The Hudson River all filled with snow
She spied the ring on His Honor's finger

A thousand tears in one piece of silver
She took it from his lilywhite hand
Showed no fear
She'd seen the thing
In the Young Men's Wing at Sloan-Ketting

Look outside at the raincoats coming say oh
Look outside at the raincoats coming say oh



Mary

2011-07-17 13:30:00
Dagens låt





The Subways - Mary


Mary is my best friend
She makes me my tea
She lets me stay round her place
When there's nowhere else to be
There's nothing in her bedroom
Just a bed and TV
And it's okey if I'm in her way
I just sit and drink my tea

I'm so lonely
I ain't done much
Lately, when you come lookin'
You'll find me sleeping soundly

Mary keeps me smilin'
Even when I'm down
She lets me stay round her place
When there's no one else around
Just a bed and TV
And it's okey if I'm in her way
I just sit and drink my tea

And when she comes around
She always look so down
And yeah, she's always right
She makes me feel alright



Sitter och väntar på ett tåg som inte komm...

2011-07-17 10:21:12
Min Dag

imag0102_1310890 (MMS)

Sitter och väntar på ett tåg som inte kommer att komma. Varför maste tågen gå så dåliga tider på söndagar? Som tur är kan pappa köra mig bort till Stenungsund. Well, well. Hoppas ni får en bra dag fastän det regnar!


Vid protesfabrikens stängsel

2011-07-16 13:30:00
Dagens låt

 

Det blir nog rätt tråkigt att bara läsa om hur mycket jag jobbar, och musik är ju bland de bästa sakerna som finns, så jag tänkte att jag skulle slänga upp några låtar som jag lyssnar på för tillfället. Mest på väg till jobbet medan jag åker tåg/buss eller cyklar. Det blir en lite trevligare färd då.
Vi börjar med bästaste Håkan. Kan nog aldrig bli fel.




Håkan Hellström - Vid protesfabrikens stängsel


Vid protesfabrikens stängsel
La du din hand på min axel
Och sa att livet var något enkelt
Men jag kunde inte hålla med dig


På en betonglangd äng stod vi
Du bad mig ta kärlek lätt som en vind
Men jag var så ung och dumstridig
Och tårar rann nerför min kind

För vem kan glömma
Att stjärnorna någon gång blir stenar
Vem vet hur länge vi har varandra?

Vid en nedlagd hamnstad
Full av misstro och ohållbarhet
Mötte jag min kärlek


Torsdag och fredag

2011-07-15 22:11:57
Min Dag
Igår åkte jag först hem till Patrik och var hemma hos honom en stund. Mys!
Sedan åkte jag in till Göteborg för att träffa Elsa. Det var riktigt kul och fint att ses! Vi strosade runt lite i affärer, sedan hamnade vi på Paprika för jag kom på att jag inte hade ätit någon middag (eller något ordentligt på hela dagen, egentligen, åt choklad till frukost, inte bra!) vilket kunde vara bra att göra eftersom jag skulle gå ut senare.
Mixade ihop en egen sallad men man får ju så himla mycket att jag knappt orkade äta upp hälften av det som låg på tallriken! Blev helt klart mätt i vart fall.
Så satt vi där och pratade och tittade på folk som gick nedanför (så kul att se vad andra har på sig och vad de gör!) tills Elsa tog en buss hem och jag gick bort till Sticky. Patrik och hans kompisar kom efter att jag stått själv (!) i kön ett tag. Kände mig lite halvt mobbad när jag hade kompisgäng runt omkring mig, haha.

Hade helt klart trevligt, men jag hade trott att dansgolvet skulle vara öppet men det var det inte. Fick dansat på ett annat litet dansgolv till Håkan Hellström ändå, vilket såklart är helt okej! Håkan är aldrig fel.

Vi tog sista bussen hem och idag har jag varit med Patrik tills mami slutade och hämtade upp mig på vägen hem.
Patriks bröder med familjer kom på besök så jag fick träffa det minsta lilla tillskottet; en fem måndader liten tjej.

Imorgon ska jag jobba så jag ska inte göra något speciellt ikväll. Ska väl gå och lägga mig om inte alltför lång tid. Men tills dess ska jag äta supergod kladdkaka som Eme gjort. Mums!

Hoppas ni får en underbar och superfin lördagskväll! :)


Vart tog det fina och varma vädret vägen, förresten? Det har varit grått, blött och kallt idag och igår. Värmen får gärna, gärna komma tillbaka! Speciellt när jag är ledig.
(Bilden är i och för sig från Italien, men det är ju varmt och skönt på bilden i vart fall, så jag tänkte att den passade.)

Relativt lugn dag

2011-07-14 00:20:34
Min Dag
Lugn dag idag på jobbet jämfört med igår. Skönt! Och vi behövde inte jobba över, också skönt. Fast jag hann inte med 19:05-bussen ändå, utan fick ta bussen som gick en timma senare. Å andra sidan behövde jag ju inte stresscykla (i motvind, dessutom) till bussen eftersom jag hade gott om tid på mig, vilket är att föredra faktiskt.

Det var en fransman på cafét, så jag passade på att prata lite franska. Tror inte riktigt att han märkte det eller reagerade på det, haha. Han svarade mig på franska vilket var kul! Bra att kunna öva ibland så att det inte försvinner (Wille, vi får åka till Frankrike snart!).

Nu kommer jag vara ledig i två dagar. Fastän mitt jobb är kul (eller helt okej) så är det ändå skönt att få vara ledig ibland och vakna när man vaknar och göra vad man känner för.
Imorgon ska jag först åka hem till Patrik, sedan åka in till Göteborg och träffa fina Elsa och sedan blir det nog Sticky. Tror inte det blir någon springtur imorgon, det blir lite knapert, kanske att det blir av på fredag. Annars tror jag mina ben bara blir glada av att få vila lite efter att ha behövt anstränga sig så många dagar i sträck.

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa en stund innan jag somnar.

Hoppas ni hade en finfin dag! :)


Cyklade så snabbt (hade nog medvind) från bussen till jobbet att jag hann sätta mig på en bänk en stund och beundra utsikten. Tänkte att jag skulle visa er hur fint det ser ut där jag och Anna cyklar för att ta oss fram och tillbaka, någon gång. Ska lyckas ta tillräckligt många fina bilder först. Ni ser ju lite hur det ser ut i bakgrunden.
Och som ni ser så blåser det en del. Förbannar alltid motvinden när jag lyckas hamna i den samtidigt som jag ber den försvinna (hade nog kunnat gå ner på mina bara knän om det hade hjälpt).


Vilken dag!

2011-07-12 23:27:51
Min Dag
Idag var det jätte stressigt på jobbet. Kom så mycket folk att det var kö utanför dörren. Dessutom kom det en leverans med varor när det började bli som värst, och den var ju förmiddagsarbetarna tvugna att ta hand om så ingen hann ta hand om disken och det var så kämpigt ett tag. Och det blev kaos med våfflorna. Verkligen kaos. En liten kille fick vänta jätte, jätte länge på sin. Så himla tråkigt. Hans familj fick en havrekaka gratis som kompensation (det var det de ville ha när vi frågade).
Men till slut lugnade det ner sig och sedan kom det en liten grupp till och så blev det lugnt igen. Puh! Jag och Anna fick jobba över bara för att vi inte hann att göra iordning allt vi ska göra innan vi går.
Och bara för att vi fick jobba över fick cykla som galningar till bussen. Men vi hann och vi klarade oss igenom dagen!

På väg till jobbet, när jag cyklade, hade jag motvind och det kändes att det här inte kommer bli någon bra dag. Dessutom hade jag gått och lagt mig försent så jag var inte jätte pigg när jag vaknade i morse. Och så vaknade jag med träningsvärk i låren (som verkar ha blivit lite värre nu, är rädd för att jag inte kommer kunna ta mig ur sängen imorgon). Sprang ju igår och idag har jag cyklat minst två mil (dock inte i sträck). Jag och Anna kommer i vart fall vara vältränade (i benen) när den här sommaren börjar gå mot sitt slut! Superbra!

Det är nästan helt otroligt att jag inte missade någon buss eller tåg. Det hade liksom varit den sista slutklämmen på den här dagen. Och inte förvånat mig alls. Men förargat, såklart.

Nu ska jag hänga upp lite tvätt och sedan ska jag sova! Ska bli så skönt.

Hoppas ni hade en fin dag!


Tur till Göteborg och en liten springtur

2011-07-11 22:11:58
Min Dag

Hittade blåbär vid vägkanten idag. Åh, så gott!

Idag vaknade jag upp bredvid Patrik som kom hit igår. Sedan gick jag upp och kokade ägg till oss (lyckades dock bli hårdkokta, buhu) och så åt vi frukost tillsammans medan vi läste dagens tidning.
Patrik hade tappat sitt busskort någonstans i huset, så vi (eller mest Patrik) spenderade en timma på att leta efter det. Han hittade det tillslut mellan soffdynorna. Och då kunde vi åka in till Göteborg.


Patrik hade tänkt att hitta en pulsklocka, men han hittade ingen som han tyckte var bra.
Jag köpte den här boxen i vart fall. Äntligen har jag tredje säsongen!!! Ska börja se den så fort jag kan, andra säsongen slutade ju så spännande!

När jag kom hem kände jag att jag ville ut och springa, så jag tänkte att det är lika bra att passa på när jag har lust till det så jag snörade på springskorna och tog på mig springkläderna och gav mig iväg. Gick inte så fort men jag har inte sprungit på ett tag heller. Har bokat in springtid med Patrik på torsdag (eller om det blir fredag).
Annars kommer jag cykla runt två mil de dagar jag jobbar! Så härligt!

Hoppas ni har haft en fin dag! :)


body shop

2011-07-11 11:18:00
Konsumtion
Innan jag åkte hem från Kungälv i fredags gick jag till the Body Shop och använde mitt 3-för-2-erbjudande man får när man blir medlem där.
Coconut Body Butter (luktar så gott, tror det är min nya favorit body butter), Rainforset Moisture Hair Butter (hårinpackning), Cooling Foot Lotion och LipCare Stick.


Det här tror jag att jag kommer använda minst en gång varje dag (inte hårinpackningen). Det luktar så gott, nästan som att man luktar (eller smakar) choklad. Mums!

Har nästan övergått helt till att köpa produkter bara från Body Shop, dels för att det är bra produkter och dels för att själva företaget står för så många bra saker, som mänskliga rättigheter, att det ska vara så mycket naturligt och ekologiskt i produkterna som möjligt. Sådant jag tycker är så himla bra, alltså!
 

Sundanattashopping

2011-07-10 13:47:00
Konsumtion
I fredags var jag, Eme, mami och mormor i Stenungsund för att gå på Sundanatta. Det innebär ungefär att alla affärer har öppet ända till klockan tio och de flesta butiker har något speciellt erbjudande (fast rätt snåla sådana ändå).
Det här var vad jag fick med mig hem, i vart fall:




En ny playsuit (äntligen hittade jag en till som var så som jag vill ha den!) från Lindex. Absolut bästa plagget (förutom när man behöver gå på toa, men det är en annan historia)!




Finfina shorts från Gina Tricot.


Och en fågelring från Lindex. Har inte så många ringar i silverfärg, så jag tänkte att det här blev en fin början till många andra.


Mot jobbet!

2011-07-10 10:25:26
Min Dag
Godmorgon!

Jag har varit uppe sedan kvart i nio, ungefär (mitt alarm ringde då). Om ungefär en halvtimma ska mami och pappa köra mig ut till jobbet. Vi ska ta med en gammal rostig cykel som jag kan ha därborta på Tjörn och cykla från busstationen till jobbet med. Om jag inte har det kan jag inte jobba helger (eftersom bussarna går så rackarns dåligt dit ut).
Vi måste åka och köpa ett cykellås också, eftersom det gamla som vi först tänkte att jag skulle ha vägrar att öppna sig.

Nu ska jag fixa iordning imig så att vi kan åka sedan! Jobbar med Anna idag, woho!

Ha en alldeles underbar dag!



Sena bussar som missas och som inte går, men som går ändå och gå upp alldeles för tidigt

2011-07-09 10:00:00
Min Dag

Kvart i elva gick jag och Anna på färjan för att ta oss från Åstol tillbaka till Tjörn. Det var lugn och frid tills vi kollade bussar från Rönnäng. Den sista hade redan gått. Nästa gick inte förrän vid halv fem morgonen därpå.
Jag drabbades av en mindre ångest av att jag inte skulle komma därifrån, att jag skulle behöva vänta ända tills halv fem (dock tror jag att mina föräldrar hade hämtat mig, men man tänker inte alltid så klart när sånt här händer). Men Anna ringde sina föräldrar och hennes pappa kom och hämtade oss.

Medan vi väntade på att Annas pappa skulle komma kom det plötsligt en buss. Tyvärr sprang vi åt fel hållplats. Så himla typiskt. Och så himla mystisk buss som kom fastän den inte skulle. Jag undrar vad den gjorde där.
Vi satt där och förbannade Tjörn för att deras bussförbindelser var på tok för dåliga på natten. Det enda som var bra med den här hemska ön var att det var så vackert vid havet. Ungefär så sa vi.

Jag beslutade mig för
att följa med Anna till hennes sommarstuga och vara kvar där tills tidiga möjliga buss gick därifrån (jag hade lovat Patrik att komma, så jag tänkte att om jag kom så fort jag kunde så skulle det inte göra så mycket).


Så, efter att ha vilat i någon timma vaknade jag halv fyra av mitt alarm och började göra mig iordning för att gå. Väckte Anna och sa hej då och gick sedan genom tystnaden ner mot bussterminalen.


Det var dimmigt men vackert över havet. Det fick mig att tänka lite på Mio min Mio. Vet inte riktigt varför minns inte så mycket av filmen, mer än att den är hemsk, för det var så länge sedan jag såg den, men det var det som kom upp i mitt huvud. Kanske är det någon dimmig scen med i filmen.




Jag hade gått om tid innan bussen skulle gå så jag kikade mig omkring lite. Bosses Nöjesfält som var stängt kunde man kika lite på, till exempel.






Först hittade jag inte bussterminalen, men bussen körde förbi mig och jag fick smått panik över att jag inte skulle hitta den överhuvudtaget. Men till slut så såg jag den och sprang för att vara säker på att jag skulle hinna med den!
Under resans gång blev jag rätt förvånad över hur många det är som åker en så tidig buss en alldeles vanlig fredag. Annars satt jag mest och längtade efter att få lägga mig ner i Patriks säng och somna om, vilket jag till slut fick göra, efter en timmas bussfärd. Och det var alldeles, alldeles underbart.


Like a rainbow 'round my heart, babe

2011-07-09 00:26:50
Min Dag

I torsdags tog jag mig ut långt, långt ut på Tjörn och vidare till ön Åstol. Det är så fint där!


Anna var redan där för hon hade tagit en tidigare färja, och så möttes vi upp och satt på kajen en stund.


Vi väntade på att klockan skulle bli sju så att det vi var där för skulle börja: nämligen en Daniel Lemma-konsert.


Men det visade sig att de andra som var där skulle äta rökta räkor och aioli tills det var dags för Daniel att gå upp på scen, så jag och Anna satte oss ute i en hammock och beundrade den alldeles underbara utsikten tills vi tyckte att det var bäst att gå in.
Vi blev lite sugna på att äta något så Anna beställde en Belgisk chokladkaka (som hon sa var jätte, jätte god!).


Och jag beställde en sommardröm (mest eftersom det var det enda jag kunde äta). Supergott!


Någon gång efter åtta klev Daniel och hans enmansband äntligen upp på scenen. Det var alldeles underbart att bara sitta och lyssna. Vilken röst! Vilken underbar röst!
Och så grymt musikaliska är de, båda två!


Sedan blev det paus och vi gick ut och njöt av det fina vädret och den fantastiska utsikten.


Och så började det igen. Det lyckades inte bli någon mer bra bild på Daniel, så ni får en på mig istället!
Som en av de sista låtarna sjöng han såklart "If I used to love you". Åh, alldeles, alldeles underbart! (Hade Patrik varit där hade jag nog kramat och pussat sönder honom.)


Efteråt var vi såhär glada och nöjda över att ha sett Daniel Lemma.


Och så blev det dags att lämna Åstol. Det var en fin kväll hittills. Det knasiga som hände sedan är dock en annan historia ...

Träningsvärk

2011-07-06 09:00:32
Min Dag
Om lite mindre en än timma ska jag cykla ner till tåget för att åka till jobbet. Har sådan träningsvärk i benen! Man går riktigt mycket på mitt jobb och dessutom cyklar jag till och från tåget (tar en kvart en väg). Har lite ont i ryggen också, min kropp är nog inte riktigt van vid att behöva röra på sig så mycket ^^. Imorgon är jag i vart fall ledig och då ska benen och kroppen få vila (från arbete i vart fall).
På fredag får jag nog börja löpträna, har inte sprungit på jätte, jätte länge och Midnattsloppet som jag och Wille anmält oss till börjar att närma sig ... Nästa månad är det dags!

Nu måste jag göra mig iordning! Ska hinna koka pasta också så jag har något att äta på lunchen (de har inget glutenfritt där, förutom kokostoppar, men det kan jag ju inte att äta på lunchen).

Ha en alldeles underbar onsdag!



Är till slut hemma! Det var tänkt att jag ...

2011-07-05 21:28:53
Min Dag

Är till slut hemma! Det var tänkt att jag skulle sluta fem idag och ta en tidigare buss hem, men vi stängde viss inte förrän kl. sex och det var massa saker kvar att göra som jag kände att jag inte ville att Anna skulle behöva göra själv. Så jag stannade kvar och blev skjutsad av hennes föräldrar till en busshållplats där det gick lite fler bussar (så himla snällt!). Trodde att jag skulle behöva vänta i 40 minuter på en buss, men efter tjugo kom en minibuss som körde mig ända till Stenungsunds station. Lite halvknäppt, ungefär som den här dagen har varit. Här hänt en del saker man inte varit beredd på. Berättar nog mer om det någon annan gång. Är helt, helt slut nu. Ska stoppa in kläderna jag har haft idag i tvättmaskinen och sedan ta en dusch!


På väg mot första dagen på jobbet!

2011-07-05 10:57:03
Min Dag

På väg mot första dagen på jobbet!


Jobbdags imorgon!

2011-07-04 15:58:42
Jobb
Hej!

Pratade med min chef (om hon nu är det, vill säga) förut idag. Hon hade bestämt att anställa mig fastän det blev lite komplikationer med mina arbetstider! Så himla bra. Men kanske att det inte håller ändå, för egentligen ska jag vara kvar till halv sju/sju, men eftersom bussarna går så dåligt får jag sluta vid femtiden. Men vi ska se om det funkar, och gör det inte det så får vi se om jag kan lyckas lösa det ändå! Åh, hoppas, hoppas att det löser sig ändå.


Går förhoppningsvis från klasskompisar till arbetskompisar (?). Himla bra!


Provjobbet

2011-07-03 22:32:10
Jobb
Det gick bra att provjobba idag. Fast det var så himla typiskt att det skulle komma massa kunder just idag när jag var där och skulle lära mig för det blev stressigt. Ungefär det första de frågade var:
"Kan du baka?"
"Ja."
Och så fick jag ett recept på morotskaka och fick slänga ihop en smet med dubbel sats (vilket jag glömde av när jag skulle hälla över smeten i en form och tänkte att "såhär mycket ska det väl ändå inte vara i en form?" och fick skopa över massa smet med ett decilitermått till en ny form när jag kom på att jag hade gjort dubbel sats).

Och plötsligt hade jag hand om diskningen (började ta hand om den och så fastnade jag där). Det var väl tänkt att jag skulle lära mig kassan lite också, men det var som sagt långa köer för det mesta (vilket ingen hade varit beredd på) och då blir det bara jätte stressigt att försöka lära sig något (det var redan stressigt nog för dem som kunde sköta kassan).

Det dåliga med det här jobbet är att jag bara kan ta mig dit med buss och bussarna går inte så jätte ofta. Jag har skickat ett mail och berättat hur det ligger till i och med bussarna och nu väntar jag bara på att de ska överlägga om jag kan jobba där eller inte. Hade varit kul att få jobb där för det var helt okej jobb (lite varmt i köket kanske) och helt okej lön. Dessutom jobbar ju Anna där redan!

Imorgon vet jag nog.


Provjobbsdags

2011-07-03 10:06:24
Jobb
Om ungefär två timmar åker jag iväg till Tjörn för att provjobba i några timmar på ett café. Wish me luck! (:


På konfirmation för tillfället.

2011-07-02 11:02:56
Min Dag

imag0098_1309597 (MMS)

På konfirmation för tillfället.


Fredag

2011-07-01 18:30:40
Min Dag
Har varit i Göteborg idag tillsammans med Emelie och mamma. Vi var inne på Ikea och köpte lite småsaker, som doftljus som luktar godis och vanilj.
Lämnade in min kamera också. Får se när jag får tillbaka den. Under tiden får jag (kanske eller då och då) låna Emes kamera. Förhoppningsvis kommer jag inte behöva betala något för lagning och om så blir fallet kommer det vara väldigt märkligt eftersom Eme hade precis samma problem med sin kamera (vi har likadana) och hon inte behövde betala för lagningen.

Köpte en extern hårddisk (som jag och Eme ska dela på) och nya högtalare till datorn för mina gamla har slutat att fungera. Så härligt att lyssna på musik ur riktiga högtalare igen! Har lyssnat genom de högtalarna som sitter i datorn i några veckor nu. Sådan skillnad!

Var hemma en sväng hos min moster och mormor förut också för mami skulle hämta fläderblommor som hon ska göra flädersaft på. Gott!


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0