Sista!

2014-10-30 11:29:51
Min Dag
Hurra! Dags att skriva sista tentan för den här tentaperioden. Får jag inte hjärnsläpp under de fyra timmarna det håller på ska det nog gå vägen! Woop, woop.
 

Äpplen

2014-10-29 18:24:30
Min Dag Skolan
Jag och mina coola bØf:are gick och köpte äpple och bananer och gick bort med vårt inköp till V-huset på Chalmers. Väl där gav vi våra n0llan, som skulle skriva sin första tenta, frukt, ett lycka till och bästa låten att dansa av nervositeten till. Lite sådant som bØf:are gör, alltså.
 

En veckas frukost

2014-10-29 09:42:00
Mat och recept
Jag älskar frukostar! Och att äta mycket till frukost. Kanske mest för att jag inte är så trevlig innan jag har fått något att äta på morgonkvisten och är uppväxt med att frukost ska en alltid, alltid, alltid äta innan dagen börjar på riktigt. Det blir oftast yoghurt och flingor, vilket egentligen är rätt tråkigt, så jag testade olika frukostar varje morgon i en vecka för att undersöka vad mer en kan äta. Tänkte att jag kunde dela med mig ifall det är någon mer som vill äta mer varierat till frukost. Så varsågoda! Recept till det mesta finns om en bara söker runt lite på internet.
Yoghurt med chiafrön, russin, flingor och koksflingor. Pumpabröd med ost och ett glas juice. Standart.
Polenta (majsgröt) med russin, svarta vinbär och mjölk. Macka (pumpabröd) med ost och ruccola (som jag odlar på fönsterbrädan).
Chokladbollsgröt med naturell yoghurt och svarta vinbär. Stekta äggulor (som blev över från grötgörandet) och ett glas juice. Hade aldrig ätit chokladbollsgröt innan och det var jättejättegott! Tar dock lite, lite tid så det är kanske inte något en kan äta varje vardagsmorgon (om en inte förbereder kvällen innan ...).
Chiapudding, mackor och en kopp nyponsoppa.
 Kesoplättar med kiwi och russin. Samt ett glas rooiboste.
Bovetegröt med svarta vinbär och russin. Och två mackor.
Keso med clementin, solrosfrön och kanel. Knäckemacka med någon äggröra (ägg, mjölk och gräslök) och ett glas mjölk.
Nomnomnom.
 

Come here

2014-10-28 08:43:43
Dagens låt
Kanske absolut finaste låten just nu.
Och åh, vad jag för övrigt vill se om "Before Sunrise" när tentapluggandet är över (vilket är på torsdageftermiddag).
Kath Bloom - Come here
 

Måndagsfint

2014-10-27 11:43:00
Fint
Här kommer tre fina saker att kanske lysa upp er måndag med!
Redan i onsdags "avslöjade" Aftonbladet att regeringens budget gör plats för extra resurser till kvinnojourer. Alltså, detta är ju så himla, himla bra och kanske inte en minut försent då det, bland annat, råder plastbrist (tyvärr!). Detta innebär att kvinnojourer inte behöver ansöka om projektfinansering utan har en mer långsiktig finansering. (Alltså skulle de fått pengarna ändå, men behöver inte gå den långa och omständiga vägen genom att behöva ansöka om dem.)
"Never look down on anybody unless you're helping them up." Något att tänka på. Att bli hemlös och/eller få det svårt ekonomiskt skulle kunna hända vem som helst av oss, så en kan alltid se till att försöka hjälpa dem som har det svårare än att se ner på dem.
Elsa har gjort ett inlägg med 10 fina, olika sätt en kan pynta sina julklappar på. Åh, julen är ju nästan, nästan här! Vi ska bara ta oss igenom den här tentaveckan och hela november.
 
Ha en finfin måndag!
 

Bästa pluggplatsen

2014-10-26 13:09:00
Min Dag Skolan
På en fleecefilt på golvet, för det blir lite mysigare och inte lika stelt som vid ett bord. Hade en kopp nyponsoppa bredvid också, men den är uppdrucken. :(
 
Och glöm för övrigt inte att ställa tillbaka klockan en timma! Det är en sådan dag idag, då sådant ska göras.  
 

Lasagne med zucchini och morötter

2014-10-25 19:43:00
Mat och recept
Igår gjorde jag lasagnesom blev så himla, himla god. Och himla, himla bra att jag hann göra något med zucchinin jag fått av farfar innan den hann bli dålig. Upptäckte att lasagnen eventuellt inte ser jättegod ut på bild (skyller på dåligt ljus), men den smakar superbt! Lovar.
Det här behövs:
en zucchini
några morötter
två gula lökar
några klyftor vitlök
två deciliter crème fraîche
400-500 g krossad tomat
lite olja
lite salt, peppar och socker (typ en nypa var eller efter behag)
 
ett paket fetaost
tinad, fryst babyspenat (jag tog dock mangold för det hade jag i min frys)
basilika
lasagneplattor (såklart)
riven ost
225 grader varm ugn
 
Skala morötterna och skär dem i bitar. Halvmåneformar är ett tips!
Skala och hacka lökarna.
Fräs morötter och lök i stekpannan i lite olja.
 Skiva under tiden zucchinin i prefererbara stora bitar och släng i bitarna i stekpannan.
Tillsätt tomaterna, crème fraîchen och en liten nypa socker. Salta och peppra. Låt puttra ett tag och tillsätt sedan lite färsk basilika. Under tiden är det en bra idé att smula fetaosten och krama ur spenaten så att dessa är redo när det blir dags för nästa steg!
Vilket är att börja lägga i allt i formen! Lägg såsen längst ner och sedan plattor ovanpå. Jag lade i ordningen sås, plattor, sås, plattor, fetost & mangold, plattor och till sist sås. Men det går nog att lägga lite hur en vill.
På med massor av riven ost och in i ugnen i ungefär 30 minuter.
Klart! Räcker till ungefär en middag och tre-fyra matlådor, beroende på hur hungrig en är.
Ät, nomnomnom. Så. Gott.
 
 
 
 
 

Need your love

2014-10-25 09:03:37
Dagens låt
Min senaste kan-inte-sluta-lyssna-på-låt.
Kanske inte det allra bästa jag hört på länge, men det är som att jag nästan inte kan lyssna på något annat. Och det kan måste ändå vara ett bra betyg, på något vis.
Och jag vill ju ändå säga något om texten. Men vet inte om jag tycker den är vettig eller inte. Den är ju dock inte helt ovettig, och det är så långt jag har kommit i mitt tyckande.
 
SOL feat. Ray Dalton - Need your love

Funny, because it's true

2014-10-24 22:27:00
Bloggen
(Tryck på bilden, vettja!)
 

Aspa bØf

2014-10-24 15:26:00
Min Dag Skolan
Nu är det sista läsveckan innan tentan och då uppkommer det ofrånkomliga fenomenet "prokastinering". Idag prokastinerade jag hela förmiddagen med att sätta ihop den här bilden till bØf (mamma, det uttalas fortfarande båff, jag misstänker att du läser fel). En bild som påminner folk om att aspa den kommittée jag sitter som ordförande i på Chalmers.
 
Aspning innebär för övrigt att en, som asp, får hänga med oss i bØf på diverse aktiviteter vi har hittat på under de fyra första veckorna nästa läsperiod. Detta för att exempelvis få massa bra tillfällen kunna ställa frågor till oss som sittande hur det är att vara med i en kommitté eller lära känna andra personer, för det brukar vara en hel drös som aspar.
 
Nog om det. Nu är jag tillräckligt klar med dagens prokastinering och tänkte ta tag i att göra en gammal mattetenta där jag tänker att jag ska klara av att lösa alla uppgifter. Det tänkte jag för övrigt igår med, men hoppas på att jag har fått till mig ny kunskap under nattens sömn.
 
Ha en finfin fredag!
 

Måndagsfint

2014-10-20 09:57:00
Allmänt Mat och recept
9 hela recept med pumpa. Precis vad jagh behöver och jag kommer att prova minst ett. Har ju så sjukt mycket pumpa att hitta på maträtter med, kul med annat än paj och soppa!
 
Sami Saids krönika om att bli antagen av polisen att inte ha pengar till att handla i en livsmedelsbutik, om hans vän som anmälde inbrott och själv blev misstänkt för det på grund av sitt utseende. Läs, läs, läs.
 

Pumpabröd med kummin

2014-10-19 21:44:00
Mat och recept
Jag har ju så mycket pumpa att göra av med och börjar bli lite trött på pumpasoppa och pumpapaj (det måste väl finnas något annat att göra med pumpa?), så blev ypperligt glad när jag kom över det här receptet på bröd med pumpa i. Mest eftersom mitt frysta förråd av bröd håller på att ta slut. De blev för övrigt väldigt goda, och är mättande!
Om en råkar ha mycket av någon annan grönsak eller rotfrukt, så som squash, morot eller rödbeta, kan en ju ta det istället. Här kommer i vart fall receptet:
Det här behövs:
1/2 jästpaket (så alltså 25 gram)
ungefär 24 deciliter glutenfritt mjöl
någon matksed fiberhusk
två matskedar rapsolja
en matsked hel kummin + lite mer
en deciliter linfrö
en deciliter pumpafrö
12 deciliter kallt vatten
någon matsked salt
fyra deciliter rivet pumpakött
en tesked svartpeppar
flingsalt
En ugn som är 250 grader varm.
 Rör ut jästen ivattnet och häll i oljan.
 Blanda i linfrö, kumminoch pumpakött.
 Rör i fiberhusk, mjöl och pumpakärnor. Även salt och peppar.
Knåda degen tills den börjar bli vettig och låt den sedan stå och jäsa i två timmar (ypperligt tillfälle att sitta och plugga en stund!).
När degen fått jäsaklart ska den knådas lite till på mjölad yta.
Dela upp degen i delar och rulla den till runda bullar, baguetter eller platta ut den, vad en nu föredrar. Jag testade lite olika, gillar när det är mycket pålägg och lite bröd. Lägg dem på bakplåtspapperinklädd plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Pensla med lite vatten(en får använda fingrarna om en, som jag, inte har någon pensel att använda i köket), strö på med kummin och flingsalt. Ställ in i ugnen, sänk värmen till 225 grader och vänta i ungefär 20 minuter.
Klart och bara att äta med det pålägg en nu föredrar! Mums.
 
 

Två fredagskalas

2014-10-18 22:39:00
Kalas och festligheter
En fredag drog jagoch två av mina bØf:are på inflyttningsfest. Vi hade med oss ballonger och serpentiner som present och lärde oss danser genom att se på tutorials. Så himla bra!
En annan fredag var jag med nästan hela mitt bØf och ett gäng pateter. Vi tog selfies, som sig bör, och övade in ett dansgückel.
Sedan gick vi på sittning med djungeltema. Vi gücklade, åt mat och träffade på andra sektioners bØf. Det var också himla fint.
 
 
 
 

Måndagsfint

2014-10-13 20:27:00
Allmänt Mat och recept
 
Recept på hemmagjorda chips(jag älskar chips!) som inte kräver att en friterar (gillar inte att fritera, det är livsfarligt).
En enkel, fin liten guide. Ni borde läsa, vare sig ni gillar att skriva eller inte.
 
Snart är det ju Halloween, och här kommer tips på vad en kan ha på sig för maskeraddräkt. Himla fint, och mycket Wes Anderson.
Ronja Rövardotter-serien på japanska. Verkar ju lovande. Läs mer om det här, vettja.

Basilikaglass

2014-10-12 11:45:00
Mat och recept
Jag fick färsk basilika istället för blommor när jag fyllde år men en av krukorna började bli ledsen, så igår gjorde jag glass av den. Blev faktiskt väldigt gott, så här kommer receptet!
Det här behövs:
Vaniljsocker, strösocker, ägg, vispgrädde och basilika. Jag hade också i lite citronmeliss bara för att jag hade det hemma och tycker det är gott.
Det behövs även tre kärl som går att vispa i, varav ett av dem går att försluta med något slags lock om du ej har glassmaskin.
Börja med att separera äggvitan och äggulan. Jag använde tre ägg. Ett tips är att hälla äggulan i kärlet som har lock och tänka på att använda vettiga ägg då äggen inte kommer att tillagas.
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Det ska gå att vända kärlet uppochner utan att något åker ut, då är det klart.
Vispa äggulan med en och en halv deciliter socker tills det blivit vitt och luftigt.
Vispa tre deciliter vispgrädde med en och en halv tesked vaniljsocker (i en seperat bunke).
Finhacka basilikan. Det behövs ungefär en hel kruka, beroende på hur mycket basilikasmak en vill ha. (Basilika smakar inte så jättemycket, så det behövs en hel del.) Jag lade ju som sagt till några blad citronmeliss för att få lite mer smak.
Blanda ner basilikan i bunken med äggulorna och sockret.
Blanda också ner grädden och äggvitorna. Blanda, blanda, blanda.
Sätt på locket och ställ in i frysen. Efter ungefär sex timmar är glassen klar. De två första timmarna får en ta ut den ungefär varje halvtimme och röra runt för att förhindra att iskristaller bildas, och så att den blir jämt fryst.
Garnera med basilika- och/eller citronmelissblad. Ät upp.

Tunnbrödsbak och hemmagjord pizza

2014-10-10 18:47:00
Min Dag
Förra lördagen åkte jaghem till mina föräldrar igen.
Mormor, mamma, pappa och min syster höll på att baka tunnbröd. De var i princip klara när jag kom, så det fanns nybakt bröd att äta. Är ju bland det absolut godaste!
Efter att ha provsmakatnågra brödbitar och kramats och klappat katter, gick jag ut och hämtade tomater och mangold.
För att ha detpå pizza tillsammans med zuccini, champinjoner och mozzarella. Så. Gott.
 In i ugnen medden! Jag fick göra två glutenfria- och vegetariska pizzor, vilket ledde till två matlådor att ta med hem. Hurra!
Mormor tyckte pizzan vargod, så hon tog lite extra. <3
 Vi dansade, dansade och dansade efter att allt bakande var klart. Helt klart det bästa på länge! Och hade luftband, med mimande körsångare och bakgrundsdansörer. <3 <3 <3
På söndagen gick jag på kalas innan det var dags att åka tillbaka till storstan. Så himla bra helg!
 
 
 
 

100 många frågor

2014-10-08 20:29:00
Allmänt Tankar Och Funderingar

 1. Hur gammal är du om fem år? Mest troligt 27.

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mäds. Jag var tvungen. (Hehe.)

 3. Hur lång är du? 168 cm

 4. Vilken är den senaste filmen du sett? Darjeling Limited.

 5. Vem ringde du senast? Ett försäkringsbolag.

 6. Vem ringde dig senast? Guppi.

 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Var det den billigaste?"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på om jag gillar personens röst ifråga.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta. (För övrigt sjukt jobbig fråga om ens föräldrar är varken eller, vem har skrivit de här frågorna, egentligen?)

 10. När såg du senast din mamma? I söndags. :)

 11. Vilken ögonfärg har du? Typ blå.

12. När vaknade du i dag? 06:57, om vi ska vara petnoga.

 13. Vilken är din favoritjulsång? "Fairytale of New York", för jag tror det är den enda jullåten jag kan lyssna på med Wille.

14. Vilken är din favoritplats? Vid havet när solen håller på att gå ner.

15. Vilken plats föredrar du minst? Trång buss.

 16. Var tror du att du befinner dig om tio år?  Usch, vilken fråga. Vägrar svara.

 17. Vad skrämde dig om natten som barn? Jurassic Park - dinosaurerna. Dock även på dagtid.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Låter ju deppigt, men minns inte. Tänker dock att det säkert var något som någon sa på lunchen idag.

19. Hur stor är din säng? Jag får plats.

 20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Endast en.

 23. Hur många landskap har du bott i? Ett. För jag antar att Göteborg ligger i Bohuslän och inte i något annat skumt landskap?

24. Vilka städer har du bott i? Göteborg. Misstänker starkt att min uppväxtort inte räknas som en stad.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota på sommarhalvåret, strumpor resten av året.

 26. Är du social? Jag tror det.

 27. Vilken är din favoritglass? Ekologisk citronsorbet. Det är gott det.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Crème Brûlée. Det är gott det.

29. Tycker du om kinamat? Har aldrig ätit pga vet inte om jag tål. Antar att frågan refererar till "typisk hämtmat", för då är svaret nej.

30. Tycker du om kaffe? Nej. Blä. Vägrar.

31. Vad dricker du till frukost? Ekologisk juice.

32. Sover du på någon särskild sida? Den jag somnar först på.

33. Kan du spela poker? Kan och kan. Det är en definitionsfråga. Om jag fysiskt kan: ja. Om jag är särskilt bra: Nja.

34. Tycker du om att mysa/kela? Åh.

35. Är du en beroendemänniska? Nej, lessnar oftast på saker efter ett tag.

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? JA!

37. Vill du ha barn? Jag känner att den här frågan får nog mitt 27-åriga jag svara på istället.

38. Kan du några andra språk än svenska? Me speak english, yes. Och lyckas övertyga folk om att jag kan franska. Det är ändå himla bra.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat. Mmm.

42. Äger du dyrbara smycken? Känns spontant som att de här frågorna ställs av en inbrottstjuv. Vägrar därför svara.

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Ser inte på tv, vet inte vad som går just nu. Men Historieätarna gillade jag!

 44. Kan du rulla med tungan? Om jag kan! Fast bara åt ena hållet. Och blir kanske inte flera, flera snurr.

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Beror på mitt för tillfället humor-humör.

46. Sover du med gosedjur? Nej. Har dock hängt upp en katt i taket.

47. Vad har du för ringsignal? Någon sådandär som följer med. Skittråkigt.

 48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jag tror det. Mamma borde ha koll.

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Ehm. Ser inget rött ... Jo, där! En liten dalahäst!

 50. Flirtar du mycket? Hela tiden. Folk förstår det bara inte.

51. Kan du byta olja på bilen? Jag vill tro det. Har dock aldrig fått göra det.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope.

 53. Vilken var den senaste boken du läste? Det kan ha varit "Fågeln som vrider upp världen" av Haruki Murakami, låter det dock vara osagt.

 54. Läser du dagstidningen? Nej, pga det inte kommer någon hem till mig. :(

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, har knappt tid att läsa min kurslitteratur.

56. Dansar du i bilen? Om jag inte kör: JA!

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mest troligt p4. Det är vad som lyssnas på hemma hos mina föräldrar.

 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ekvationer och sådant där krafs. Försökte mig på att Laplacetransformera.

59. När var du i kyrkan senast? Hmm, minns inte. Kanske när jag var i Malta i våras?

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Min biologi- och kemilärare. Hon var bäst (och hade ju bästa ämnena)!

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Oklart.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Jag försvann från de jag skulle gå hem med en bit häromdagen, och när jag väl gick tillbaka var de andra inte kvar där jag lämnat dem och jag trodde att jag nu skulle få gå hela vägen hem själv. MEN! Så stod de utanför och väntade på bara lilla mig. Och blev så glad, så glad. Kanske lite extra tack vare etanolintag.

63. Vad lyssnar du på just nu? Ventilationen och mina egna tangetnedtrycknigsslag (långt ord!).

64. Har du varit med i tidningen? Ja. Jag och Wille har blivit intervjuade (japp, vi är precis så coola) och sedan skrev min farfar för lokaltidningen, så där fick jag och mina syskon vara med några gånger.

65. Vad är det konstigaste du ätit? Äter inte konstiga saker.

 66. Vem såg dig naken senast? Min katt?

 67. Vad är det för färg på din tandborste? Blå/grå.

 68. Hur imponerar man på dig? Är duktig på att rita och måla. Blir så sjukt imponerad av sådant, bara för att jag skälv är urkass på det och bara inte förstår hur folk gööööör.

 69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Vill inte ringa när jag är ledsen. Vill vara ledsen.

 70. Har du någon piercing? Räknas de hål jag har i öronen? Alltså de hål som är till för örhängen ...

71. Din största vinst? 100 kronor på en tialott en gång.

72. Civilstånd? Ogift.

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, Bloglovin och min mails hemsida.

74. Är du fåfäng? Mest troligt nej. Men ändå kanske lite. Fett diffust.

75. Ångrar du någonting du gjort? Ja, börja svara på de här frågorna. Tar ju en evighet!

76. Hur gammal är din pappa? 56.

77. Vilket är ditt drömjobb? Att jobba på Naturskyddsföreningen eller liknande organisation. Det hade varit fett nice.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Plugga lite mera.

79. Vad har du haft för husdjur? Katter och fiskar. Och ibland tog jag insekter som hade kommit in i huset och hade de i små skålar och matade dem med saker jag trodde att de gillade.

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Orkar ens någon läsa såhär långt?

81. Svär du ofta? Bara på min mammas grav (fast hon har ingen).

82. Sverige när det är som bäst? När det är precis lagom temperatur och en kan ha på sig bikini om en vill eller jeans om en vill. Händer kanske en gång per år.

83. Kan du åka slalom? Vet inte. Har aldrig prövat. Kanske är en naturbegåvning?

 84. Vad har du ätit i dag? Ärtsoppa (sektionen bjuder <3) och rödbetspaj. Det var himla gott, det.

85. Vad har du för utbildning? Naturvetenksaplig från gymnasiet och inne på mitt andra år på civilingenjörsutbildningen Bioteknik på Chalmers.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina benmuskler. De tar mig dit jag vill. För himla bra!

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Mitt hår. Det växer för himla långsamt. Och är så "fint" (enligt min syster), och alltså skört, att det lätt blir trasigt och topparna klyver sig. Vill ju ha långt hår!

88. Vilken är din bästa egenskap? Är bra på att lyssna.

89. Vilken är din sämsta egenskap? Är bra på att höra fel.

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Jag tänker att eftersom typ ingen ändå orkar läsa såhär långt (ni kan ju skriva en kommentar om ni gör det, vore ju kul för någon sorts empirisk undersökning (en får svara anonymt)), så tänker jag att jag lägger min tankekraft på att svara på resterande frågor istället.

91. Saknar du något? En balkong.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Viktigt och viktigt. Det är kul med kalas!

93. Vad gör dig ledsen? Omänsklighet och djurmisshandel.

  94. Vad gör dig glad? Blommor och blad, en miljard!

95. Har du varit gift eller förlovad? Nej.

96. Vad ska du göra i helgen? Gå på kalas och sedan plugga, plugga, plugga tills min hjärna blöder. Typ.

97. Vad är det knasigaste du gjort? Oj.

98. Vad har du för laster? Internet, choklad och vanlijdoftljus.

99. Vem är din förebild? De som inte prokastinerar eller skjuter upp saker (eller skulle i vart fall behöva dem som förebilder). Eller de som vågar stå för det de tycker och som kämpar för att vi ska få en lite, lite bättre plats att bo på.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Fortsätta med Laplacetransformeringen. <3 Och diska. Och kanske göra en kopp varm choklad. Blev sjukt sugen på det nu.

 

Frågor snodda från Hanapee.


Pumpor och annat sådant där som kan skördas

2014-10-03 09:17:38
Mat och recept Min Dag
I lördags när jag var hemma hos mina föräldrar tittade jag till mina pumpor. De flesta hade växt sig klara och var redo att skördas! Så himla, himla bra.
Jag vet inte om den här lille rackaren kommer att överleva frosten och bli stor och orange den med. Jag håller tummarna men vet att hoppet kan vara ute för den.
Det är så himlans fint och bra att kunna ta med sig sådant här varje gång jag kommer hem efter att ha varit hos mina föräldrar. Känns inte som att jag kommer att behöva köpa någon mat på ett tag.
Och häromdagen hittade jag en hink med äpplen där det stod "varsågod" utanför ett hus. Så fint att de som har trädgård delar med sig av det de själva inte hinner äta upp.
 

Pappas födelsedag och släktkalas

2014-10-01 22:28:00
Kalas och festligheter
I lördags åkte jag hem till mina föräldrar för att ha kalas, fira min pappa (eftersom det var hans födelsedag) och umgås med min familj. Och få plugga lite i lantlig och lugn miljö.
När det här trädet börjar bli färgglatt vet en att hösten är på gång!
Jag hjälpte till litegrann med kalasförberedelserna, men mest genom att göra mat till mig själv. Och vara sällskap till min syster som gjorde sallad (med bland annat nyskördade sockerärter, mums!).
Så blev det dags att byta om från mjuksbyxor och kofta till kavaj och byxor.
Allra bästa och finaste mormor var med på kalaset. <3
Jag, pappa och min syster fick presenter. Och jag fick ätbara saker istället för blommor. <3
Efter att ha öppnat alla presenter och köpt jultidningar åt vi marrängswish till efterrätt. Det blev så himla mycket maränger över.
Mormor hade lämnat en fin hälsning på pappersduken. <3
Och så åkte alla gästerna hem igen. Tack för allt fint jag fått och tack för att ni kom.
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0