Juni - en sammanfattning

2023-07-04 16:47:39
Månadssammanfattning
 
 
 
June - a summary
 
 
Här finns sammanfattningarna för februarimars, april & maj.    
 
 
Månadens sysselsättning
Fixa det sista inför barnens dop. Ha dopkalas. Sortera presenterna. Och som vanligt bara se till så de små liven håller sig nöjda. 
 
 
Månadens tv-serie
Gift vid första ögonkastet - otrolig säsong ändå väl? Var riktigt orolig efter förra årets missmatchningar, men i år verkar de ha lyckats över förväntan. Tycker också alla deltagare verkar så vuxna och diskuterar igenom saker och är transparanta. Ina <3 Bruce har jag också sett, den var gullig trots att jag inte alls har den relationen till Bruce Springsteen men skulle för mig själv kunna översätta det till att vara ett Håkan Hellström-fan.
 
 
Månadens musik
Svenska barnvisor. 
 
 
Månadens poddar
Flashback forever som alla andra månader. Även börjat lyssna lite på Kafferepet som läser upp historier som är för bra för att vara sanna och som deras lyssnare skickat in - lite lagom och lättsamt för min förälder-till-nyfödda-hjärna. Hade velat börja lyssna på Sommarpraten men det får bli ett juli- och augustiprojekt.
 
 
Månadens youtube
Utöver yogapass (som jag kanske får till 1-2 gånger i veckan i genomsnitt) har jag tittat på några av Emil Hansius videor. Han har också nyligen fått tvillingar vilket är kul att följa, samt att jag tycker han verkar vara en vettig person och rimlig förebild för kidsen.  
 
 
Månadens godaste mat
Midsommarmaten. Färskpotatis. Lagade recept från Söndagspreppen denna månad också. 
 
 
Månadens sämsta
Farfars begravning. Inte hur det var utan mer att den ägde rum överhuvudtaget. 
 
 
 
Månadens bästa beslut
Åka upp till sommarstugan så att vi får känna att det är sommar på riktigt. 
 
 
Månadens app
Duolingo - övar i en kvart typ varje gång jag pumpar. Övar på franska, men även lite indonesiska. 
 
 
Månadens anteckning
Lista på vad vi skulle packa med till dopet. Lista på vad vi ville packa med till sommarstugevistelsen, och se till att vi får med allt hem igen. Det är babybrezza, amningskudde, sovnästen, skötbädd, tvättlappar, babygym, barnvagn, flytande alvedon, babykläder, bröstpump, och ångkokare. Puh!   
 
 
Månadens klädesplagg
Byxdress till dop och begravning. Tyvärr inga badkläder än. 
 
 
Månadens film
Blev inget filmtittande denna månad heller.
 
 
Månadens böcker
Sommaren av Elin Persson. Gav mig ett obehag ju längre fram i berättelsen vi kom. Om en sommar då 12-åriga Lea och den något äldre och utmanande Jelena blir bonussystrar. De utforskar tillsammans gränser och varandras kroppar. Gav den fyra av fem i betyg. Påbörjade Skuggkungen av Maaza Mengiste och har väl tagit mig de 100 första sidorna att komma in i berättelsen.
 
 
 
Månadens rutin
Verkar som att det börjar bli längre tid mellan matningana nu, i vart fall på natten, woho! Börjat förstå när bäbisarna vill lägga sig för natten och att det då gäller att lägga sig för att inte missa chansen för fyra-fem timmars ostörd sömn. Samt fått rutin på att besöka folk, vad vi behöver packa. Krävts att vi har glömt bröstpump och blöjor för att inte göra om det. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0