Måndagsfint

2014-09-29 09:57:00
Allmänt Tankar Och Funderingar
Den här bibliotekstårtan gjord av Kathy Knaus. Wow, så mycket jobb och pill som måste ligga bakom! 19 andra kreativa tårtor finns att se här.
 
Den här bloggen där Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven är Sims-karaktärer och bor ihop. Så himla roligt! Och ibland kommer Anders Borg och Jimmie Åkesson och hälsar på.
 
Och kanske det finaste och bästa: Emma Watsons viktiga tal till FN. Dock såklart ledsamt att det fortfarande behövs hållas sådana här tal, att vi inte redan hade kommit så mycket längre.
" [...] think it is right that as a woman I am paid the same as my male counterparts. I think it is right that I should be able to make decisions about my own body. I think it is right that women be involved on my behalf in the policies and decision-making of my country. I think it is right that socially I am afforded the same respect as men. But sadly I can say that there is no one country in the world where all women can expect to receive these rights."
 

Agnes Wold

2014-09-27 08:40:25
Tankar Och Funderingar
Jag ligger lite efter med mina podcastlyssningar, så har därför inte hört Agnes Wolds sommarprat förrän nu. Det är ett sommarprat som handlar om varför olika hälsoråd från veckotidningar och dylikt i första hand inte bör efterföljas och varför feminism fortfarande behövs.
 
Hon berättar om när hon och hennes kollega Christine Wennerås vägrade att ge sig då de ville ha svar på varför det var så få kvinnor som fick uppmärksamhet och stipendier i den medicinska forskarvärlden. Och ville bevisa att det inte alls handlade om att kvinnor inte vågar söka attraktiva tjänstar inom forskarvärlden eller att kvinnor inte får stipendier för att de inte söker dem. De lyckades få fram siffror som visade på raka motsatsen och därmed fick ett underlag för beviset på att kvinnor systematiskt blev (och tyvärr fortfarande blir) diskriminerade.
 
Hon pratade också om hur hennes intresse för biologi och kroppens kemiska processer väcktes till liv när hon i gymnasieläroboken fick läsa om vad det är som gör att bajs är brunt. Biologi är även något av det jag tycker är mest intressant här i livet, så hennes prat om hur hon forskar och om allt hon vet och lärt sig har gjort mig så otroligt inspirerad att främst fortsätta min utbildning. Jag vill också kunna replikera mot och avfärda alla nya hälsomyter som dyker upp varje vecka. Jag vill också veta varför människor blir allergiska, vad det beror på och hur det eventuellt skulle kunna "botas".
 
Så för mig är Agnes Wolds sommarprat ett av de allra bästa i år!
 

Presenter

2014-09-26 19:23:00
Kalas och festligheter Konsumtion
Jag hade ju kalas förra lördagen för att fira att jag och Katta fyllt år och att jag ganska så nyligen flyttat hemifrån. Det var ju himla fint. Extra fint att nästan alla gäster kom och att de hade så himla fina presenter med sig! Blev så ypperligt glad över alltihop!
Av Wille (och Anton) fick jag "Betty Räv"-tavlan. Alltså, wow. <3 Har länge önskat mig den. Och kortet (som Wille själv ritat) innehåller en text med löfte om att jag ska bli bjuden på valfri kulturell föreställning. Vi kikade lite på det häromdagen och det lutar åt teater.
Utöver det fick jag (ekologisk <3) choklad, förkläde, måttsats, tändstickor, shotglas ("unbreakable"), te, (ekologiska <3) riskakor och ett tre-i-rad-shot-spel. Och en fin rebus som kort av undulaterna. Wow och tack! <3
Fick också tre vinflaskor. Älskar så ettiketterna som mina undulater gjort. <3
 Och fick en katt med hatt och fluga. Så mycket av det jag gillar i en och samma sak!
Vänner kan vara bland det bästa som finns. Som vill komma och dansa, dansa, dansa och festa och som ger så mycket fint. Tack, tack, tack. Och wow, igen.

Bröd och pizza

2014-09-25 20:14:00
Mat och recept Min Dag
Häromdagen bakade jag bröd medan jag pluggade. Tyckte det var passande att få en paus varje halvtimme för att ta hand om en deg. Och nybakt bröd kan ju vara bland det godaste.
Och idag kom bästa Wille och hälsade på. Jag bjöd henne på hembakat pizza med mangold, mozzarella och avokado på. Såhär i efterhand hade jag lagt på avokadon och mozzarellan lite senare, men den fick ändå godkänt av Wille!
Och jag passade på att göra en till pizza med sådant jag råkade ha hemma. Pizza kan vara bland de bästa resträtter. Plus att nu har jag en hel del matlådor framöver! Nice.
 

Måndagsfint

2014-09-22 08:37:10
Allmänt Fint
Tips på hur en fixar sin egen bar hemma, alltså vad en behöver för att hemmabaren ska vara komplett!
Det här kan vara finaste omslagspappret någonsin.
Det här pizzareceptet vill jag prova på. Spenat, mozzarella och avokado kan ju bara bli dödsgott tillsammans!
14 saker bara personer som växte upp med MSN kommer ihåg. Nostalgin och igenkänningsfaktorn på det här!
 
 

Inflyttnings- och 44-årskalas!

2014-09-21 13:39:00
Kalas och festligheter
Jag och Katta fyllde 22 år i veckan och vi tänkte att detta måste vi ju fira med några av de bästa personerna vi vet. Plus att jag ville ha inflyttningsfest, så vi slog ihop tre fester i en, helt enkelt!
Några kom med ballonger som present (!!!) vilket var ypperligt passande.
Wille sprängde dem av misstag och blev livrädd. <3
Vi fick ingredienser till KfKb-shot i present. Och shotglas, vilket ju var himla passande!
 Skål och hurra föross! :)
Så mycket fint i en och samma bild. <3
Jag fick dansa till "My best friend" med Wille (finaste någonsin!) och tillsammans med de andra försöka lära mig att twerka genom att se på tutorials. Det gick sådär.
Dans, ballonger och Katta. Så myket bra på en och samma gång.
 Jag och Nalle. <3
 Någon gång efter midnatt kom sista gänget och dansade med oss.
Och idag vaknade jag upp med ballonger vid sängkanten. Himla fint ändå. <3
 
 
 
 

Tjugotvå

2014-09-18 23:17:00
Min Dag
Idag fyller jag 22 år. Jag har firat det med att äta cheesecake med mina bØf:are, få grattiskramar och -pussar och bjuda hem min familj till lägenheten. Och häromdagen köpte jag mig en ny hatt (och en till) i för tidig födelsdagspresent till mig själv.
Min familj (plus farmor, farfar och mormor <3) bjöd jag också på cheesecake. Och svamprisotto, och i omvänd ordning. Mormor hade för övrigt med sig fler kakor, så jag tror ingen inte gick mätt härifrån. Vilket ju är himla fint.
Jag fick till exempel ätbara växter av min familj i present. <3 Och massor av köksredskap av mormor, så nu klarar jag mig nog ett tag.
Cortége-ölglaset får duga som vas för blommorna jag fick av farmor och farfar och, som alltid, årets sista ros av mormor. Så himla fint att de ville komma hit. Fick dessutom satt upp en sänglampa och fixat min taklampa. Så utöver huvudvärken jag fick på eftermiddagen har jag haft en superbt bra och fin födelsedag!
 

Lampor och så

2014-09-17 21:27:12
Konsumtion Min Dag
Min lägenhet börjar bli mer och mer inredd och bebolig. Köpte mig (och satte ihop) en taklampa igår, så nu är inte längre halva lägeheten mörk.
Jag har också fått hit en soffa, ett nattduksbord, ett väggur och lite dekorationsbelysning. Och när jag kom hem i söndags hade mamma och pappa köpt en micro till mig. <3 Så nu är ungefär det enda jag behöver några fler stolar och köksredskap, sedan klarar jag mig ett tag.
 

Middagsbjudningar och grönsaker

2014-09-16 21:32:00
Min Dag
Jag var hemma hosmina föräldrar i söndag för att rösta och få bli bjuden på middag. Passade på att titta till mina pumpor som hunnit bli stora, orange och många. Hoppas de är klara snart för jag börjar bli sugen på pumpapaj!
Att få ta med sig nyskördade grönsaker hem till lägenheten kan ju vara bland det allra bästa. Mitt kylskåp (och frys) är nu proppfull med mangold, majs, sockerärter, morötter, rödbetor, persilja, dill och tomater. Tack. <3
Och i måndags bjöd den här coolingen hem mig till sig på middag. Vi pratade mycket om valet och hon visade mig superba ställen att löpträna på. Är så oändligt glad över att vi bara bor tio minuters cykeltur ifrån varandra numera. Bästa, bästa Wille. <3
 

Önskelista

2014-09-15 09:40:00
Allmänt Konsumtion
Om några dagar infaller min 22-årsdag. Och önska sig saker kan en ju alltid, så här är min önskelista:
En hängmatta att hänga upp inomhus. Kanske bästa någonsin, ju.
 
Fler djupa tallrikar och assietter ur Rörstrands "Swedish Grace"-serie. Och i färgen sten.
Skärbrädor (helst i trä), knivar, kastruller, en soppslev, en kavel, en köksvåg, ett diskställ, en måttsats, ett rivjärn och en äggdelare. Det är sådant jag har upptäckt att jag inte har och kommer att ha användning för. Och så lite som möjligt i plast. (:
Konsertbiljetter. Hello Saferide är ju min favorit just nu, men jag säger oftast inte nej till andra bra konsertmöjligheter.
Resor, både utomlands och inrikes. Och/eller bli bjuden på middagar. Det hade ju varit himla fint.
Hattar. I alla möjliga former och färger. Älskar hattar.
 
- Att Sverigedemokraterna inte längre sitter i riksdagen. Tror att detta egentligen står allra överst på min lista.
 

Val

2014-09-14 10:32:18
Tankar Och Funderingar
Glöm nu inte att rösta i riksdagsvalet idag (och har ni redan förtidsröstat: hurra, vad ni är bra!). Rösta på det parti, och eventuellt de personer, som du känner kommer göra en förändring i den riktning du vill att Sveriges framtid ska ta.

Jag hoppas såklart att så många som möjligt röstar för alla människors lika värde och rättigheter. Att så många som möjligt röstar för att Sverige ska vara ett land där vi tar hand om varandra och miljön. Det vore fint.
 

Torsdagsfint

2014-09-11 11:12:00
Allmänt Min Dag
Nu börjar snart mottagningen mot sitt slut och jag börjar få massor av tid över till att hitta fina saker (och kanske börja inreda min lägenhet lite vettigare). Som exempelvis ...
Color-coded photopraphy by Emily Bincloe. Fantastiskt fint.
12 DIY's för augsti. Nu är i och för sig augusti över, men jag är alldeles säker på att det går alldeles utmärkt att göra det mesta ändå.
Artikeln om 85-åriga Kerstin som vägrar bli gammal, har en egen butik och som älskar att resa och ska resa till Kenya. Så vill jag också bli när jag blir gammal. Om jag inte blir en crazy-cat-lady, det vore också fint.
 
 
 
 

Anna

2014-09-09 15:59:00
Dagens låt
Är just nu inne i en Hello Saferide-period. Under gymnasiet lyssnade jag på och Wille på Hello Saferide, och dansade med i "My best friend" för att dansa är kanske det bästa.
Mina favoriter är "Overall", "Long lost penpal" och "25 days" men det fanns inga vettiga videor på youtube med de låtarna, men "Anna" duger ungefär lika bra.
 
Hello Saferide - Anna
 
 
 
 

Flyttat

2014-09-04 09:19:00
Min Dag
Mitt i mottagningen fickjag tillträde till en lägenhet. Så jag packade upp flyttlådor min familj tog med sig hemifrån istället för att gå på Cocktailkväll med Nollan.
Jag har ännu inget vettigt nattduksbord. Men efter att ha ätit frukost på golvet i två dagar har jag nu fått ett köksbord och två stolar, vilket jag prioriterar. Jag har även märkt att jag saknat både stekspade, smörkniv, kastrull, djupa tallrikar, knivar och assietter. Nu saknar jag bara kastruller, knivar och assietter. Och dricksglas har jag tydligen i mängder.
Mitt apelsinträd (och min ruccola) fick följa med flyttlass nummer två. Ätbara/användbara prydnader är de bästa, helt klart!
Det är så skönt och en sådan skillnad på att ha några minuters cykeltur till skolan istället för en resetid på en och en halvtimme. Superbt!
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0