Little things, oktober

2012-10-31 10:00:00
Just Little Things
 

Aicha

2012-10-30 10:00:00
Dagens låt
 Hade egentligen tänkt att lägga upp Khaleds låt "Didi", men den gick inte att bädda in, så ni får hålla er till godo med "Aicha" som för övrigt senare har gjorts cover på av bland annat Oulandish.
 

Khaled - Aicha

Utomlands

2012-10-29 13:00:00
Min Dag
Nu åker jag utomlands ett tag. Förhoppningsvis till ett lite varmare klimat än det femgradiga här i Sverige. Det ska bli så himla roligt! Jag kommer att besöka ett helt nytt land och uppleva så mycket bra saker.
 
Resan bokades någon gång i mitten av sommaren och jag har längtat som bara den sedan dess. Det var Emelies kombinerade konfirmation- och 15-årspresent från mig som hon nu till slut ska få utnyttja. Är så förvantansfull och pepp! Ha det så himla bra i kalla Sverige och ta hand om varandra så länge!

Things you can be on halloween besides naked

2012-10-28 10:00:00
Filmer
 
 
 
 
 
 

Högskoleprovet

2012-10-27 19:30:00
Min Dag Skolan
Idag gjorde jag högskoleprovet för andra gången i mitt liv. Jag märker att jag saknar att plugga och vill tillbaka till skolan för då och då tyckte jag till och med att det var roligt. Speciellt när jag löste ekvationer. Ett tag tänkte, eller önskade, jag att jag gjorde ett, exempelvis, matte c-prov. Matte är nog det ämne jag saknar mest. Hade jag kunnat ha ett jobb som bara gick att lösa ekvationer (inte nästan-helt-omöjliga, dock) hade jag gärna försörjt mig på det. Kanske att det finns utan att jag tänkt på det?
 
Angående provet kändes det i vart fall som att det gick bättre än förra gången. Jag hade bättrat mig på den verbala delen genom att lära mig nya ord och dess betydelser och läsa artiklar av den typ som brukar figurera i högskoleproven. De verbala delerna var mina sämsta förra gången, men blev nu både min bästa och sämsta (när det är dags för sista delen börjar jag blir trött efter att ha gjort fyra långa delar innan, blir nog automatiskt sämst resultat på den).
 
Jag vet ännu bara på ett hum vilka högskoleprovspoäng jag kommer att kunna tillgodoräkna mig, inte förrän om fyra veckor kommer jag att få reda på det slutgiltliga resultatet. Men jag anar att det blivit en viss förbättring sedan förra gången.
 
 
 
 

Cykel i motvind

2012-10-26 20:37:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
 Igår åkte jag in till Göteborg för att träffa braiga Wille eftersom vi inte kommer att ses på ett tag (varför inte får ni som ännu inte vet reda på på måndag). Det var regnigt och ruskigt utomhus, men varmt och mysigt därinne på caféet. Jag kände mig som stereotypbilden av en förskolefröken när jag spatserade genom staden klädd i regnjacka, regnbyxor, vattentäta kängor, mössa, halsduk och vantar. Jag mötte mest folk i rockar och med paraplyer i händerna och kände mig väldigt ovälklädd, men samtidigt så himla rätt klädd för vädret.
 
För att senare ta mig hem ifrån tåget fick jag cykla genom mörkret. Jag hade inte märkt att det hade börjat blåsa vilket jag alltså blev varse när jag försökte motverka motvinden. Ibland kändes det som om att jag skulle börja åka bakåt om jag slutade att trampa och kämpa emot. En gång gick det inte längre. Jag höll på att hamna i diket för att det kom en sådan våldsam vindpust. Jag fick gå av cykeln och leda den en bit tills jag kände att vinden hade lugnat sig och sedan börja trampa igen. Jag skrattade mest åt mina tappra försök att ta mig hem så ifall jag försökt måla upp någon slags offerroll här så stämmer det inte. Ville mest bara meddela och förklara att det går oerhört bra att ta sig fram utan hjälp av bil; man blir till och med gladare och inte så dyster om man måste gå eller cykla en stund om dagen. Enda förlusten är väl tid, men jag tänker att den får jag igen eftersom jag får igen dem när jag blir äldre och, förhoppningsvis, mår bra eftersom jag har cyklat oftare än att ta bilen.
 
 
 
 

Djurparker och djur som mår dåligt

2012-10-18 17:05:00
Tankar Och Funderingar
 Igår sände tv4 ett Kalla Fakta-avsnitt där de hade granskat djurparken "Parken Zoo" i Eskilstuna. Det visade sig att utrotningshotade djur har blivit avlivade för att parken inte längre haft plats för dem. Deras slogan "Räddar världens djur" känns ju därmed malplacerad.
 
Programmet har lett till många reaktioner och relaterat i många, arga inlägg på de sociala medierna. Det är jättebra att folk reagerar och visar att de inte vill stödja en sådan verksamhet, men samtidigt är det tråkigt att folk blir förvånade. Djurparkers främsta intresse är alltid att vara en del av en nöjesindustri och tyvärr finns det en risk att det leder till vinstintressen istället för att hela tiden se till djurens bästa.
 
Enligt min mening borde det inte få finnas några djurparker eller cirkusar eftersom djuren inte ska vara där. Djur som lever ute i det vilda, som ska kunna röra sig helt fritt ska inte vara instängda. De mår inte bra av det. Ett exempel är delfiner som mår så dåligt att de begår självmord. Jag förstår inte varför det inte uppmärksammas mer eftersom människor tydligen är ovetande om baksidan med att hålla djur i parker.
 
Vill man så gärna att ens barn ska lära sig mer om djur så finns det böcker och tv-program där det visas djur i det vilda. Exempelvis gör BBC jättebra sådana program. Och vill man att ens barn ska se djuren för att lära sig mer så måste man faktiskt åka till de platser där de lever naturligt. Dessutom finns också det positiva med att åka till exempelvis Afrika för att se afrikanska vildhundar och elefanter att intresset för att hålla dessa utrotningshotade djur vid liv uppe om det leder till en ökad turistnäring.
 
Till sist vill jag tillägga, när jag ändå är inne på ämnet djur och turism, att man inte bör rida på elefanter när ni är utomlands. Dessa elefanter tvingas till att bli tama genom hemska metoder och mår fruktansvärt dåligt. Bidra inte till att nära den industrin när ni är utomlands eller i Sverige för den delen. Tack.
 

Sjuk torsdag

2012-10-18 14:45:00
Min Dag
Idag är det en sådan där typsik grå höstdag. En sådan grå dag där det är så grått ute att man inte märker att det plötsligt har börjat regna utomhus. För min del är det mest mysigt eftersom jag är förkyld (igen) och ändå måste hålla mig inomhus.
 
Istället för att vara uromhus och/eller arbeta sysselsätter jag mig med att dricka varmt (värmd mjölk med kanel eller nyponsoppa, mums), äta c-vitaminer och läsa en bok. Just nu är det "Det stora huset" av Nicole Krauss, vilken jag för övrigt fick i present av Wille och Anton när jag fyllde år men fick åka och byta eftersom själv redan hade införskaffat den. Bytte den mot Vargas Llosas "Bockfesten" som tydligen ska vara hans bästa. Får väl se vad jag anser om det när jag har tagit mig igenom den om några månader (har för tillfället ungefär nio andra böcker att ta mig igenom innan det blir dens tur).
Ja, och så blir jag ju då och då underhållen av min sköldpadda. Man kan ju inte bara ligga och läsa en bok om det finns en sköldpadda i närheten som behöver bli klappad!
 
Nu ska jag återgå till att läsa eller öva inför högskoleprovet nu och snörvla vidare. Ha en finfin torsdag!

Städ- och hasselbacksfredag

2012-10-12 20:48:00
Min Dag
 Idag har jag varit ledig. Har passat på att städa mitt rum och slänga massa tidningar som jag trodde att jag någon gång i framtiden skulle läsa igen men som det visats sig bara ligger där på golvet.
Under städartagen hittade jag min julklapp från jobbet; ett årskort på Liseberg (ett kort som gör att man får gå in utan att behöva betala inträde). Tyvärr är ju sommarsäsongen över nu. Får väl försöka gottgöra det här klavertrampet med att gå ofta under julsäsongen!
 
Annars åt vi hasselbackspotatis idag. Det är gott. Jag gjorde iordning dem helt själv. Så nu antar jag att både jag och Patrik är något av experter på att anrätta hasselbackspotatis. (Det var inte så himla svårt, kanske något av det enklaste sättet att laga potatis på, upptäckte jag.)
 
 
 
 

En kort fredagsfilm

2012-10-12 18:06:00
Filmer

In-Between from Team In-Between on Vimeo.

En fin film om att våga. Och lite om krokodiler. Älskar tecknarstilen.


Frostigt

2012-10-10 12:00:00
Min Dag
I natt var det första natten med minusgrader. Huga! Trädgården är himla vacker på morgonkvisten, i vart fall. Ett vitt, tunt, tunr lager som ligger som en slöja över marken. Solstrålar som får det att glittra.
 
Det är i vart fall ett tecken på att de varmare kläderna nu måste plockas fram. Jag har bestämt mig för att bara försöka köpa varma kläder den här hösten. På mitt jobb är vi ju ute stora delar av dagen och då måste jag ha varma kläder. Jag har hittills köpt strumpbyxor och strumpor av ull. Vilket för övrigt är svårt att hitta. Och när jag väl hittat strumpbyxor med ull finns de bara i svart, jag vill ju gärna ha lite färg eller mönster. Eller egentligen lite vad som helst förutom just svart.
Dessutom undrar jag hur dessa får som ullen kommer ifrån, lever. Om de får gå ute på stora ängar och beta eller om de trängs ihop så många som möjligt? Om de mår bra, helt enkelt. Det ska jag kolla upp, nu med en gång.


Fatta eld + Revolt

2012-10-09 12:00:00
Böcker
Nu har även jag läst klart hela Hungerspelstriologin och kan konstatera att den första boken är bäst. "Fatta eld" (nummer två) och "Revolt" (sista och tredje boken) känns inte lika spännande. Samtidigt kan man ändå inte lägga dem ifrån sig utan att få veta vad som ska hända.
 
Jag har inte så mycket mer att säga om de här två böckerna än att om man har läst ettan kommer man att vilja läsa både tvåan och trean, även fast de inte är lika bra. För övrigt vill jag tillägga att jag fick ett enormt sug efter att läsa om alla Harry Potter-böckerna.

"Somos hermanos siameses"

2012-10-08 11:00:00
Kalas och festligheter
I lördags var jag ju i Göteborg. Jag gick in på systemet (andra gången sedan jag fyllt år!) och köpte ungefär en av varje ekologisk ölsort i sortimentet. Dock slant en ickeekologisk med ändå, tokigt. Ja, och så köpte jag en av varje lösgodissort i den lokala mataffären också.
Eme hjälpte mig att slå in det hela. Sedan tog jag med mig presenten och rekvisita till bussen för att åka hem till Niklas.
Där träffade jag Wille, min mexikanska, siamesiska tvilling. Vi var lämpligt nog bjudna på en fest med mexikanskt tema.
Vi åt tacos (såklart), drack corona (om man gillar och tål sådant, det gör inte jag), cider eller mojito. När Niklas sedan öppnat sina presenter åt vi tårta!
Och sedan blev det dags för piñatan. Den som hade haft bäst utklädnad fick första slaget. Det blev jag och Wille. Fast jag fick slå först.
Efter typ hundra slag gick den till slut sönder och hela golvet fylldes med godis!
Jag och Wille blev efter ett tag separerade, eller skilde oss som vi sa. Jag gick och spelade kort med några andra. Sedan åkte jag hem till fina, fina Patrik som hade jobbat. Bra lördag ändå!
http://elinharaldsson.blogg.se/2012/october/bra-lordagsformiddag-dalig-lordagsformiddag.html

Bra lördagsförmiddag, dålig lördagsförmiddag

2012-10-07 11:00:00
Min Dag
Igår förmiddag åkte jag in till Göteborg. Kände mig pigg och det var härligt väder.
Jag åkte tåg. Ett av de bästa transportsmedlen, helt klart! Cykel är för övrigt ett annat. Älskar att cykla och att åka tåg.
Jag köpte mest saker jag skulle ha under kvällen. Det var en aning svårt att få med mig bagaget på cykeln, men efter ett tag gick det utan att något fastnade i däcken. Men plötsligt började växlarna och kedjan krångla.
Och kedjan gick till slut av! Och där stod jag med två påsar på cykeln och en tung väska (mestadels fylld med massor av ölflaskor). Ringde Eme som fick komma med mopeden och hämta mitt bagage. Sedan promenerade jag hela vägen hem med cykeln. Det tog ungefär fyrtio minuter. Ser jag det från den ljusa sidan var det inte värre än att jag fick mig en härlig promenad. Ser jag det från den dåliga är jag nu utan min svarta cykel. Får helt enkelt låna Emes/mammas tills den har blivit lagad (kan dock ta några veckor om jag känner min familj och mig själv rätt).

Pasta med svamp

2012-10-06 10:00:00
Mat och recept Min Dag
I går började jag inte jobbet förrän klockan 13, vilket betydde att jag fick äta lunch hemma. Jag upptäckte till min stora glädje att vi hade färska champinjoner i kylskåpet. Så jag skar purjolök och svamp.
Stekte det tillsammans.
Hällde efter ett tag i lite matlagningsgrädde och kryddor som paprikapulver och svartpeppar.
Kokade spaghettin.
Och till slut var det klart. Strödde på lite hackad persilja för att det är gott (och för att det gör sig någorlunda fint på bild). Hade nog en aning för mycket svamp i, annars blev det gott! Drack äppeljuice till.

BAMF Girls Club

2012-10-05 21:36:39
Filmer
 
Några av litteraturens och tv-seriers hjältinnor i en dokusåpa.
Lisbeth Salander, Katniss Everdeen, Hermione Granger, Buffy (the vampire slayer), Michonne (från "The walking dead) och Bella Swan ska bo i ett och samma hus. Så himla rolig!

Lite kärlek såhär på fredagskvällen

2012-10-05 20:37:06
Filmer Kärlek
 

Kanelbullens dag

2012-10-04 21:55:37
Min Dag
Idag när jag kom hem från jobbet stod Eme och bakade kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag och för att nybakta bullar är de godaste bullarna. Supergoda! Tack, tack.
Bild tagen från Emes blogg.
 

Sprungit

2012-10-04 20:06:00
Träningen
Var ute på en liten springtur alldeles nyss och kom hem precis innan det blev svart utomhus. Det var första gången jag sprang sedan midnattsloppet. Sjukdomar, kalas och sena arbetsdagar har gjort att jag inte har kunnat förrän nu.
 
Det var så himla underbart! Inte en enda gång tänkt jag att jag skulle stanna för att det jag fick ont eller blev trött. Jag bara sprang. Sprang i ösregn på asfaltsvägen. För det började ösregna efter ungefär en kilometer. Jag blev ju blöt men annars gjorde det mig ingenting att det regnade. Det var faktiskt till och med lite härligt.
Min tid blev okej efter en månads uppehåll och jag klarade att springa inom den tidsgräns jag hade satt för mig själv.
 
Hade det inte varit för att det blir mörkare tidigare på kvällen och kallare i luften hade jag kunnat springa hela vintern. Jag tror det är dags att börja dra mig inomhus för att träna. Kanske det här var sista gången jag sprang utomhus för i år. I Sverige då.
 
 
 
 
 

Bokmässan

2012-10-03 11:10:00
Min Dag
I söndags besökte jag bokmässan på dess sista dag. Jag lyssnade på Underbara Clara som pratade om sina nya bok och jag försökte lyssna på Jonas Gardells samtal om hur det var och är att leva som homosexuell, men det var en så stor folksamling runt omkring honom att jag istället fortsatte vidare mot andra montrar.
 
Jag köpte sex pocketböcker (fick två signerade) och ett M.I.G.-spel. Dessutom hängde jag lite vid Djurens Rätts monter och fick med mig två tidningar hem. Och så träffade jag Wille en snabbis. Det var väl ungefär det jag gjorde under de få timmarna jag var där. Jag kan inte befinna mig någon längre stund i mässlokalen eftersom ventilationen inte är någon direkt höjdare där, annars hade jag nog stannat en längre stund.

Hero pig

2012-10-02 20:08:40
Filmer
 
 

Chess- och födelsedagslördag

2012-10-01 22:09:00
Kalas och festligheter
I lördags följde Patrik med mig för att se på Göteborgsoperans uppsättning av Chess. Kvällen innan hade jag tittat på Lars Rudolfssons version från Cirkus i Stockholm 2003. Mest för att kunna jämföra.
Under pausen tittade vi på den fina utsikten och jag berättade vad jag tyckte bäst och sämst om hittills. Min favoritlåt hade de ändrat texten på, inte bra. Men de hade snygg rekvisita och duktiga sångare.
Patrik fjantade sig. När akt två och musikalen var slut åkte vi hem till en av Patriks kompisar för att fira en annan kompis.
Och efter att sett på en film, ätit chips och druckit någon slags piggelindrink åkte vi in till Göteborg och fortsatte firandet! Bra lördag.

Trädgården i september fotografier

2012-10-01 21:37:00
Foto
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0