Orolig måndagskväll

2011-08-30 17:45:18
Min Dag
Höll på att oroa ihjäl mig igår. Patrik svarade inte på mina sms och det brukar han göra hur full han än är, så jag började tänka att alla möjliga hemska saker hänt (jag gör det ibland när jag inte får tag i personer på natten). Ringde två gånger också, men han svarade inte. Och då blev jag ännu mer orolig.

Lugnade mig med att tänka att han kanske somnat hos någon kompis inne i Göteborg, vilket i så fall skulle vara bra men lite tråkigt eftersom jag satt hemma hos honom och väntade (och tittade på Svenska Hollywoodfruar med hans mamma).

Till slut ringde han och sa att han hade lämnat kvar mobilen i garderoben. En sådan otrolig lättnad.
Medan jag väntade på att han äntligen skulle komma hem satte jag mig i hans säng och tittade lite i hans mattebok. Och bara för skoj skull löste jag några uppgifter. Sådant jag blir glad av att få göra (matematik är bland det bästa!).

Och det var väl vad min måndagskväll ägnades åt.


Måndag

2011-08-29 20:29:44
Min Dag

Gick upp klockan sju imorse. Tidigast på mycket länge! Inte ens när jag jobbat har jag gått upp så tidigt (tidigast kvart i nio). Anledningen till denna tidiga uppväckning var att jag skulle åka in till körskolan.
På lektionen gick det bra. Tyckte själv att jag har förbättrats men såklart finns det saker jag måste öva på (och komma ihåg - det är ju så många moment!) men det är ju inte helt omöjligt i vart fall!

Satte mig och pluggade lite teori i ungefär två timmar. Hann läsa alla kapitlen till första pärmen med frågor man ska gå igenom och att gå igenom frågorna.
Sedan hann jag inte så mycket mer än att börja på andra pärmen förrän det var dags för att gå till ett möte.

När mötet var slut satte jag mig i biblioteket (där jag hade tänkt läsa en tidning på franska men hittade Therese där så hon fick mer uppmärksamhet än tidningen) och väntade på att mami skulle komma.

Ska snart hoppa in i duschen och sedan ska jag åka hem till Patrik<3.
Ha en alldeles underbar måndagskväll! (:

(Om Midnattsloppet kommer när min syster har bestämt sig för att skicka bilder. Så kanske nästa år någon gång.)

Lördagsmorgon

2011-08-27 11:55:37
Min Dag
Godmorgon!

Idag gäller det! Om ungefär åtta timmar åker jag in till Göteborg (gäller att få en bra parkeringsplats, haha). Känner mig utvilad och pigg just nu. Får se hur jag känner mig senare under dagen, men jag hoppas jag känner mig bra vid tio-tiden också.

Fick ett sms från min chef igår. Ska hoppa in och jobba imorgon. Puh! Får se hur det går. Berättade i vart fall att jag skulle springa idag och bad om att få börja lite senare och det gick bra.

Nej, nu ska jag ta och äta en ordentlig frukost för en gångs skull!

Ha en alldeles strålande lördag!


Nollkampen

2011-08-26 11:00:00
Min Dag

Igår tog jag första, bästa buss från Kungälv till Göteborg efter körlektionen. Hamnade ute på Chalmers på Lindholmen.


Ettorna på Chalmers hade sin nollkamp och jag kom för att heja på Wille som skulle tävla för sin klass.


Medan jag väntade på att det skulle börja satte jag mig vid vattnet och åt lite lunch (läs: en yoggi yalla. Mina matvanor börjar bli alltför dåliga. Usch!).


I publikvimlet träffade jag på bland andra Anton och Frida som var där med sina klasser. Kul!
Jag fick titta i en students mattebok också. Och jag är så himla nördig att jag skulle kunna köpa den matteboken bara för skojs skull (om den nu inte hade kostat flera, flera hundra).
Willes lag kom för övrigt trea, urbra jobbat!


Skatteåterbäring!

2011-08-25 19:42:41
Min Dag
Ett kuvert från Skatteverket låg och väntade på mig när jag kom hem idag. Har visst fått tillbaka på skatten från förra och detta året. Härligt, härligt!

En trevlig liten överraskning helt enkelt för jag trodde inte man fick tillbaka på skatten förrän vid jul (eller vid april när man deklarerar).


Första lektionen

2011-08-25 18:41:25
Min Dag
Hade min första körlektion idag. Och det gick riktigt bra! Eller ja, så bra det skulle kunna gå helt enkelt. Klarade start i backe (har inte gått så himla bra när jag testat det med pappa så jag blev lite rädd när läraren sa att jag skulle pröva det och ville mest försvinna därifrån och göra det någon annan gång, för jag tänkte att det kommer jag ju aldrig klara nu).

Ska försöka öva mycket på det vi gjorde idag på lektionen under helgen så att det går supersuperbra på måndag när min nästa lektion är. Eller, förhoppningsvis ska jag fått kört mycket hemma.

Runt tio-tiden ikväll ska jag ta en buss hem till Patrik. Han behöver visst inte gå till skolan imorgon (?) så det blir antagligen en lång sovmorgon och finfin fredag! Vilket jag inte alls har något emot.

Vad jag hade för mig efter körlektionen får ni se imorgon eller senare ikväll.
Ha en underbar torsdagskväll!


Och såhär såg jag ut idag. Sa ju att jag använder de nya solglasögonen ungefär varje dag.
Elsa-onsdag

2011-08-25 12:30:00
Min Dag
Efter att jag varit på körskolan mötte jag upp Elsa. Vi åkte in till Göteborg efter en tur inne på biblioteket.
Vi gick på jakt efter ett bra (vilket betyder att det finns både gluten- och nötfria och vegetariska bakverk/maträtter) och mysigt café.


Efter att ha åkt spårvagn i tjugo minuter (vi undrade många gånger var vi egentligen var någonstans) hamnade vi på det här torget. Axel Dahlströms Torg, tydligen.


Det fanns ett glutenfritt café där. Åh! Himla bäst! Det borde helt klart finnas fler glutenfria caféer i Göteborg! (Och i Kungälv med för den delen! Det fanns ett för ett tag sedan med det har både bytt namn och ägare numera och har inte längre glutenfria alternativ. Buhu.)


Vi åkte spårvagn tillbaka till Vasaplatsen och gick in på mysiga Café Berlin (som är ett studentcafé för övrigt).
Köpte en chai latte och mumsade i mig wienerbröd (så himlans längesedan!) och kärleksmums. Gott. Och finfint sällskap, helt klart! (:


Inskriven

2011-08-25 09:40:44
Min Dag
Skrev in mig på körskola igår. Lite bara sådär. Har bokat in tio lektioner och mina förhoppningar är att jag ska kunna ta en intensivkurs efter det om jag kör mycket hemma mellan lektionerna.
Har ju inte direkt något annat för mig för tillfället (letar jobb!) så jag tänkte fördriva min tid med att försöka ta det där körkortet (och så att mina kära föräldrar kan sluta tjata).

Om någon timma har jag min första lektion. Spännande!
Pappa följer med för hon i receptionen sa att det kunde vara bra om handledaren också var med någon gång.

Ska gå och koka lite gröt till mig när diskmaskinen blir klar så jag kan använda den lilla, lilla kastrullen.
Hoppas ni får en fin dag! :)


Hade jag haft någon mer tummen-upp-bild hade jag slängt in den istället.


Faktum, träningskläder och solbrillor

2011-08-24 11:40:00
Konsumtion

Köpte nya träningskläder igår också. De hade paketpris på Stadium, så jag slog till. En vindjacka, långa tights och en t-shirt för 499 kronor. Tänkte inviga det på min springtur och sedan ha jackan och byxorna på Midnattsloppet. T-shirt får man ju istället för nummerlapp.


Inne på Nordstan köpte jag en Faktumtidnig. Mest för att Håkan Hellström var på framsidan. Har redan läst intervjun. Mycket fin och mycket bra (precis som Håkan och Faktum är).


Och i söndags köpte jag de här brillorna som faktiskt är solglasögon. Har använt dem ungefär varje dag sedan jag köpte dem. Patrik tycker jag ser ut som Harry Potter, Wille tyckte jag såg lite ut som en arkitektstudent.
Jag tycker mest de är lite tuffa. Mest för att det är solglaögon som ser ut som vanliga glasögon. Kommer från h&m för övrigt.


Löparskor

2011-08-23 21:29:45
Träningen
Gick in på löplabbet idag för jag kände att jag ville ha ett par skor som verkligen passar mina fötter. Jag får alltid blåsor under fötterna när jag har sprungit, och det visade sig vara för att det var en höjning i skon som inte passade sig för mina fötter. Himla bra att få reda på det! (Känns ju dock som att jag borde ha räknat ut det, men jag har alltid trott att det var strumporna som var dåliga på att andas och att det har bidragit till blåsorna.)

I vart fall så fick jag köpt mig en modell som ska passa mina fötter. Tänkte springa med dem imorgon på min springrunda och förhoppningsvis fungerar de alldeles utmärkt och jag kommer inte få några blåsor. För jag vill gärna ha ett par bra skor på lördag.
Jag har gått runt med de en timma hemma (han i affären sa att det kunde vara bra) och det har känts bra. Lite ovant eftersom jag är van vid att det ska vara en upphöjning i skon men helt klart bekväma!

De här skorna köpte jag.


En lunch på Chalmers

2011-08-23 21:15:52
Min Dag
Idag åkte jag in till Göteborg och vidare till Chalmers för att äta lunch med Wille. Det var den enda tiden hon hade över för mig idag. Men det var så kul så himlans kul att ses den korta stunden som blev.

Patrik kom och gjorde oss sällskap. När Wille hade gått iväg till sin lektion (?) satt vi kvar en stund för Patriks lektion började en kvart senare än Willes. Då kom Daniel förbi. Bara sådär (eller han går ju där också, så det var väl inte så konstigt egentligen).
Åh, de verkar ha så kul därborta på Chalmers att jag nästan ångrar att jag inte sökte in. Men nu vet jag vad som väntar mig när jag börjar där (om jag nu börjar där, vill säga). Många roligheter!

Innan jag åkte till Chalmers passade jag på att hämta ut min Midnattsloppet-tröja och chip på Stadiumet. Nu är det inte många dagar kvar!


Märkte dock att de hade gett mig en för stor storlek, så jag får åka in och byta någon dag. För övrigt är jag väldans pepp på att få springa den där milen! För tillfället då alltså.


Run, run, run

2011-08-22 23:14:23
Träningen
Tog mig ut på en liten springtur förut. Med benämning på liten. Ska springa en mil på lördag (midnattsloppet) och hittills i sommar har jag som högst sprungit en halv mil. Jag tror att jag kommer klara hela runt, men inte på alls så bra tid som jag har skrivit att jag ska klara, haha (man fick välja vilken tid man tror man sprang på och alltså vilken starttid, känns som en väldigt överambitiös drömtid för tillfället).

Jaja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hade tänkt att jag hade hela sommarlovet på mig att träna. Men i och med mitt jobb ute på Tjörn så gick hela dagen åt till jobbet (vilket jag nog nämnt ungefär tusen gånger) och när jag kom hem var jag så trött att det var duschen och sedan sängen direkt. Men jag har ju i vart fall fått cyklat och gått en hel del! Och det är ju i vart fall något! :)

Sprang i fredags också, och idag fick jag bättre tid än då! Trots träningsvärk i låren. Kan ha att göra med att det regnade i fredags och att jag sprang långsammare i och för sig. Men det blir ett sådant pepp när det blir en förbättring.

Även fast det var lite jobbigt när jag väl var ute på vägarna (för övrigt är det så himlans skönt när man kommer in i andra andningen, åh!) så känns det skönt nu. Kommer nog ha träningsvärk som sjutton imorgon när jag vaknar, men det får vara.
Just nu känns det bara skönt!


Fixarfredag

2011-08-19 14:49:25
Min Dag
Idag är det en riktig fixarfredag. Har knapat ihop ett CV och säljarbrev och skickat iväg till en möjlig arbetsgivare. Vi får se hur det blir (hoppas, hoppas, hoppas dock att de ringer mig!).

Ska byta sängkläder idag också tänkte jag. Ska hänga ut täcken och kuddar så att de vädras lite, men det har regnat hela morgonen så jag har inte kunnat göra det än. Men nu ser det ut som att det har börjat klarna lite, så jag ska passa på att hänga ut dem då.
Tänkte städa lite i mitt rum också. Kan behövas tror jag.


Slänger in en gammal tummen-upp-bild för att jag fått iväg mitt cv. Och för att det är fixarfredag.


Dancing

2011-08-19 11:00:00
Dagens låtElisa - Dancing

Time is gonna take my mind
And carry it far away where I can fly
The depth of life will dim my temptation to live for you
If I were to be alone silence woul rock my tears
Cause it's all abour love and I know better
How life is a waving feather

So I put my arms around you
Around you
And I know that I'll be leaving soon
My eyes are on you
They're on you
And you see that I can't stop shaking

No I won't step back but I'll look down
To hide from your eyes
Cause what I feel is so sweet
And I'm scared that even my own breathe
Could it burst f it were a bubble
And I'd better dream if I have to struggle

I'm dancing in the room as if I was in the woods with you
No need for anything but music
Music's the reason why I know time still exists


British Fudge och pyrotekniker

2011-08-18 21:48:36
Min Dag
Igår åkte jag in en sväng till Göteborg efter att jag gjort några ärrenden i Kungälv. Min tanke var att jag skulle gå runt i staden tills Patrik slutade och åka med honom hem. Men det blev inte riktigt så.

Efter en stunds strosande träffade jag på Anna. Helt bara sådär. Så vi slog följe och kikade runt i affärer och sedan gick vi till Gustaf Adolfs torg där det under kulturkalaset står marknadsstånd som säljer mat och saker från ungefär hela världen.


Som Brittisk Fudge till exempel.
"Åh, men vad gott!" tänkte vi och började fylla varsina påsar. När det var dags att betala visade det sig att det var dyrare än vi trott. Min påse gick på 237 kronor (!).
30 kronor/hektot såg jag sedan att det stod på en skylt. Lite halvvärt (godiset är ju så himlans gott, speciellt den med mangosmak).

Kamerabatteriet tog slut så det blev inga mer bilder. Men jag och Anna skildes åt. Jag fortsatte strosa runt på torget och kände mig som att jag var halvt utomlands.
Fortsatte till andra ställen i Göteborg där det fanns kulturkalaset-aktiviteter, som Trädgårdsföreningen och Avenyn.

Men sedan fick det vara nog, Patrik var fortfarande inte klar med sin nollningsbricka så jag åkte upp till Chalmers och mötte en pojkvän med svart och orange färg på kinden och händerna.
Patrik visade mig runt litegrann och sedan kom plötsligt någon och sa att de skulle spränga. Spränga Patriks nollningsbricka i luften.
Så det gick vi och tittade på.
(För övrigt tänkte jag att de som bor runt omkring måste tro att det skedde bombdåd, det var en rejäl smäll! Eller så är de kanske vana, haha.)

Och så fick jag Patriks nycklar och åkte hem till honom och väntade. Och väntade. Och väntade. Och åt brittisk fudge.


How to save a life

2011-08-18 21:15:12
Dagens låt
The Fray - How To Save A Life

Step on
You say "we need to talk"
He walks
You say "Sit down it's just talk"
He smiles politely back at you
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
You begin to wonder why you came

Where did I go wrong?
I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Let him know that you know best
Cause after all you do know best
Try to slip pas his defense
Lay down a list of what is wrong
The things you've told him all along
Pray to God he hears you
And I pray to God he hears you

As he begins to raise his voice
You lower yours and grant him one last choice
"Drive until you lose the road or break with the ones you've followed"
He will do one of two things
He will admit to everything
Or he'll say he's just not the same
And you'll begin to wonder why you came

En trave böcker

2011-08-17 15:01:00
Böcker

På mitt nattduksbord står den här 14 böcker långa stapeln med böcker. Det är meningen att jag ska läsa ut allihopa och i den ordningen de ligger.
Längst upp ligger Anna Gavaldas bok som jag läser för tillfället och längst ner ligger Tusen strålande solar och väntar. Vi får väl se hur lång tid det tar innan den här stapeln är borta. Kanske att den fylls på med någon bok ibland. Men just nu är det den här stapeln som gäller!


Lie and tell me you're happy och sjunger i regnet som Gene Kelly

2011-08-17 11:54:49
Min Dag

Igår åkte jag in till Göteborg tillsammans med Anna. Vi hamnade på Le Pain Français. De hade en glutenfri bakelse. Blev så lycklig att jag var tvungen att smaka på den. Dock var det lite hallonmousse i, men kliandet på tungan försvann efter några munnar Paris-te.


Anna.


Emma och hennes kompis kom så vi fick gå en trappa upp till ett större bord.


Och här är jag.


När vi fikat klart gick vi bort till Kungstorget och Daniel Lemmas spelning. Så himla mysig stämning!


När spelningen var slut gick vi tillbaka till det franska cafét. Jag och Anna beställde Nice-te. Som tur var beställde Anna före mig, för annars hade jag bett om att få najs-te.


Kristina och Jasmin var också med.
Och så gick vi tillbaka till Kungstorget och Movits!:s spelning. De kunde ha sänkt basen och de övrigt instrumenten lite, och hela publiken blev mer pepp på slutet. Annars var det en finfin spelning! Så himla snyggt klädda (fick inga bra bilder tyvärr). Åh, man dog nästan lite över skjorta, kavaj och fluga.


Bought

2011-08-16 16:50:00
Konsumtion
Var som sagt på Ullared igår. Och ungefär det här köpte jag:


En musmatta med handledsstöd. Mycket bra så inte handleden slits ut.
Fyra filmer. (Fast mami betalade.)


Ett Qube-spel. Vi har redan Jorden runt, så jag tänkte att vi kunde komplettera det. Dessutom kan jag och Patrik ungefär alla frågor utantill på Jorden runt, bara för att vi spelat det så många gånger. (Mami betalade det här med, för övrigt.)

Och så köpte jag en t-shirt (Eme köpte likadan), mysiga, varma sockar och fyllde på mitt schampoo-balsam-kroppspeeling-och-ansiktspeeling-förråd. Och det var ungefär allt.


Ett nytt sätt

2011-08-16 15:27:43
Tankar Och Funderingar
Idag har min fina Wille och min fina Patrik börjat på Chalmers, och såklart en hel del andra fina personer också.
Jag är så stolt över att de kom in! Så glad för deras skull! Och jag hoppas, hoppas verkligen att det kommer gå så bra det bara kan för dem!

Men det kommer kännas lite tomt och lite konstigt såklart. Att inte gå i deras klass längre. Att vi måste hitta tider då vi kan träffas för att vi inte kommer ses ungefär varje dag (och att Wille tittar i sin egna almanacka istället för i min). Det blir helt klart något nytt. Men vi ska nog få det att funka. Vi måste!

Men det ska bli kul att få höra om alla studentberättelser, knasiga som vanliga, roliga som tråkiga. Höra historier om lärare och andra studenter. Få veta vad det är som väntar mig själv när jag väl börjar plugga igen nästa år (för jag ska bara ta ett sabbatsår).

Jo, men det här kommer nog gå. Får bara vänja mig lite.

Måndagsutflykt

2011-08-16 14:18:08
Min Dag

Igår åkte jag, Eme, mami, mormor, moster, kusin och kusinbarn (puh!) iväg på en liten måndagsutflykt.
Vårt första stopp blev hemma hos mormors 92-åriga (!) syster som var pigg och vig. Vi fikade och tittade på ett rådjur som åt äpplena som låg på marken.


När vi fikat klart åkte vi vidare till Ullared. Som flera hundra (eller tusen?) andra också gjort.
Visar i ett annat inlägg vad som följde med hem.


Klockan sju ställde vi oss äntligen i kassan och betalade. Då var vi så hungriga att det fick bli en snabb hamburgare innan vi åkte hemåt. (Eller till Patrik och lämnade saker han glömt och pussades lite för nu har han börjat sin utbildning på Chalmers!!)

Bilder tagna från Emelie.

Sammy Davis Jr.

2011-08-16 13:17:27
Dagens låt


Peppar inför dagens kulturkalas!


Movits! - Sammy Davis Jr.

Föddes på 80-talet typ i mitten av det
Då var man bara barnet eller kanske barnbarnet
Och inte ens intresserad utav morgondagen
Allvaret
Allvarligt?
Ja överhuvudtaget
Då var det Abbey Road, Plura och Rolling Stones
På grammofonen till dagen man flytta hemifrån
Nu är det Evert Taube, Dylan och Common och Wailing Souls
Undrar vart inspirationen kommer från?

De säger jag låter Oldschool baby
Som Frank och Sammy Davis
Sjunger i regnet som Gene Kelly
Nä man vill ju knappt tro det man hör
Men de säger, säger, säger det var bättre förr

Är inte den som strävar bakåt
Men svarta skor efter klockan arton
Jag köpte sneaks för halva mitt gage
Och andra hälften i madrassen i rädslan för att det kommer sämre dar
Men nej är det så det kommer bli
Har jag nog ingenting inuti
Emedan gamlingar drömmer om Jerry Lee
Och spelar bort pensionen på lotteri
Börjar villan att brnna exempelvis med ring brandkåren
Och ring polisen
Advokaten
Herrejesus
Bara jag inte missar reprisen av Mannen från Uncle
Garfunkel & SimonSådant som kan komma med posten

2011-08-15 13:54:00
Min Dag

Ett paket från Cdon.


Som innehåller tre pocketböcker. (Och faktura, såklart.)


En tidning från Illustrerad Vetenskap.


Och en klubbtidning från The Body Shop.


Crayfish party

2011-08-14 17:15:07
Kalas och festligheter

Bild från förra året.

Igår hade jag och Patrik kräftskiva för våra kompisar. Jag har planerat hela veckan inför det (började frysa is på måndagen för jag hade en idé om att ha en stor zinkbalja med massa is men jag ändrade mig ungefär i fredags och struntade i den. Har nu massa is i frysen) och på bara några timmar var det över. Det är väl så det blir.

Men kul var det! Och gott. Jag åt räkor i baguetter med majonäs för jag äter inte kräftor. Tycker inte det är lika gott som räkor. Hade bakat två kladdkakor och de (och grädden) försvann lika fort som jag hade ställt fram dem. Förstår inte. Det tog bara några sekunder. Men jag fick komplimanger för kakorna så det var kul! (:

Det var dock mindre kul att behöva gå upp och städa idag, men det är redan avklarat sedan några timmar tillbaka. Bara några saker kvar i kylskåpet vi ska ta hand om.

Jag tog inte med mig min kameran bort för jag tänkte att den tar ändå inte så bra kort när det börjar bli mörkt och jag vågade inte ta bort Emes kamera. Så det blev inga bilder. Lite tråkigt.

Nu ska jag fortsätta att ha en slapp dagen-efter-fest-söndag. Hör små rykten om att vi ska grilla idag, vi får väl se. (Är inte bakis för övrigt.)
Hoppas ni hade en finfin lördag och att ni kommer ha en alldeles utmärkt söndag!


200 g choklad och fyra ägg

2011-08-14 12:59:00
Mat och recept
Till min och Patriks kräftskiva bakade jag tre kladdkakor (en fick min familj för att de inte skulle bli ledsna) och tisdagen innan festen bakade jag en för att se hur kakan blev, så nu kan jag receptet mer eller mindre utantill.
Och här kommer en liten snabbgenomgång om hur man gör den kladdiga kladdkakan:


Bryt 200 gram choklad i bitar. I en kaka hade jag ljus blockchoklad och i de andra mörk. Patrik gillar inte när det smakar för mycket choklad, därför gjorde jag en med ljus choklad i.


Smält 200 gram margarin. Chokladen ska förstås också smältas.
Till den första kakan smälte jag chokladen i mikron och smöret i kastrull och blandade ihop dem efteråt.
Till de andra kakorna smälte jag choklad och smör ihop. Tror inte det blev någon direkt skillnad, men man måste se till att chokladen inte bränner fast om man smälter choklad och smör ihop!


Mamma kokade lite saft bredvid. (Det behöver man såklart inte göra för att kakorna ska bli godare.)
Fyra ägg och två deciliter socker ska vispas vitt och luftigt, men det fick jag ingen bild på.


Medan ägg och socker vispas och smör och choklad smälts kan man blanda två och en halv deciliter maizena (för att göra den glutenfri, vet inte hur den blir med vetemjöl) och en tesked bakpulver i en liten skål.


Choklad-och-smör-blandningen vispas ner i det vita fluffet. Lite i taget.
Sedan blir det dags för mjöl-och-bakpulver-blandningen, lite i taget. När allt blandats är smeten klar (och supergod, liksom mjuk!).


Smeten hälls i en form som är smörad och bröad (jag använde maizena att bröa med). Sedan in i en varmluftsugn på 150 grader, eller 175 grader i en vanlig ugn och låt den stå där i ungefär 20-30 minuter. Jag hade mina kakor inne i högst 25 minuter. Kakan ska vara blöt i mitten när den tas ut.

De kakorna jag hade till kräftskivan gjorde jag dagen innan (fredagen) och satte in dem i frysen när de hade svalnat. Kakorna togs fram två-tre timmar innan de skulle serveras, och jag tror att det gjorde dem extra krämiga! Serverades med laktosfri grädde (mest ifall att någon var laktos).

Jag hittade receptet här. Och härmed blev det premiär för en ny kategori, recept. Får se hur ofta den uppdateras. Är ju trots allt inte den som bakar och lagar mest i den här familjen. Men någon gång ibland kanske.


Genom hagar, över broar och förbi bräkande får på en trög cykel

2011-08-12 13:30:00
Foto
OCh ungefär så ser en liten del av cykelvägen till Pilane Café ut (eller till Skärhamn/Röra/Kyrkesund, det beror ju på vart man ska).
Förutom att cykla på broar och genom hagar måste man cykla lite på asfalt också, men det blir ju inte lika fina bilder. Dessutom stöter man på massa får och kor. Fåren börjar alltid bräka, som att de vill hälsa en välkommen till ens hage. Eller så ropar de till de andra att det kommer inkräktare. Jag vet tyvärr inte. Ibland svarar inte bara de andra fåren utan även korna. Vid sällsynta fall springer ett får efter en och vill bli klappad.

Idag är det min näst sista dag på jobbet. När jag har slutat kommer mami, Eme och kanske Patrik förbi och hämtar mig och min cykel. Ingen mer cykeltur för mig på de här vägarna alltså. Men det var fint så länge det varade!


Så länge du är med mig

2011-08-11 12:58:51
Dagens låt
Håkan Hellström - Så länge du är med mig

Det gör inte ont när jag faller från en barnstol
Och det gör inte ont om det piskar ett regn eller bränner en sol
Det gör inte ont att jag kom på andra plats
och det rör mig inte alls om det är dag eller natt

Det gör inte ont att inte leva i Slas
Och det gör inte ont att inte leva i Sture Dahlström
Det gör inte ont efter tre dar på golvet
Det som är skrivet är skrivet och livet är livet

Det gör inte ont när hösten kallar
Och det gör inte ont när kicken skallar

Det gör inte ont
Alla mil jag vandrat
Det gör inte ont
När vänner jag lämnat
Det gör inte ont
Att få skiten i sig

Det gör inte ont
Så länge du är med mig

Torsdagsfyndning

2011-08-09 13:48:39
Konsumtion
Var som sagt i Stenungsund en liten stund i torsdags. Fyndade litegrann innan jag åkte vidare hem till Patrik.
Två väskor från Gina Tricot. Och nu har jag och Emelie likadana väskor. Lite onödigt egentligen.


Ett par leggings från JC. I verkligheten är de mer ljusgröna än gula.
Tycker mer om leggings med snygga mönster än enfärgade, men det är klart svårare att hitta snyggt mönstrade leggings. Blir så glad varje gång jag hittar ett par!


Måndagsjobb

2011-08-08 22:04:13
Jobb
Idag ...
... har jag lyckats cykla till bussen i 21 km/h (minst). Detta på morgonen.
... lyckades jag inte att stänga tekannan (eller termos eller vad det heter som vi har) ordentligt så jag fick hett vatten på min vänstra stortå. Sved hela eftermiddagen.
... började det plötsligt ösregna och åska. Men ovädret försvann lika fort som det kommit. Intressant.
... fick jag prata lite franska. Inte så jätte mycket, men litegrann. Kul att jag får öva lite!
... har jag lyssnat på underbara engelska dialekter när kunder pratat.
... lyckades Anna ratta in "Minnesota Classic" på radion. Så vi lyssnade på mellanpratet tills det var dags för stråkar att spela en melodi. Då bytte Anna till P3.

...
cyklade jag och Anna runt sju/åtta kilometer på 20 minuter bara för att hinna med sju-bussen som man inte hinner med så ofta. Kändes i benen när jag satt på bussen hem. Känns lite fortfarande faktiskt.

Det har varit en okej dag idag. Vi hann trots allt med den tidigare bussen, det brukar beskriva dagen ungefär.

Hoppas ni hade en fin måndag! :)


Torsdagsutflykt

2011-08-07 13:33:00
Min Dag
I torsdags åkte jag, mami, mormor och Eme iväg till Orust.


En timma senare än vad det var tänkt kom vi iväg. Men det hade jag räknat med, så jag tog lite extra sovmorgon.
På vägen stannade vi och tankade och såg en bränd bil.


Sedan kom vi till slut fram till vårt första mål för dagen: Göksäter.
Emelie hittade festliga masker.


Och snygga solglasögon (hon köpte dock inget av det).
När vi (läs: mamma och mormor) till slut var klara efter några timmar och jag höll på att gå under av hunger, ställde vi oss i kassan och betalade. Jag köpte inga direkt märkvärdiga saker. Lite servetter och andra grejer som kommer att komma till användning i helgen.
Efter att vi ätit smörgåsar var det dags att åka vidare till Stenungsund. Vad jag köpte där visar jag senare.


738920 Är ute vid havet en stund innan jag...

2011-08-07 11:48:10
Min Dag

imag0103_1312709 (MMS)

738920 Är ute vid havet en stund innan jag börjar jobba, tillsammans med mormor och mamma :-) Såg en iller eller utter förut. Åh, så vackert!


Är på väg mot jobbet. Cyklandes. I motvind...

2011-08-06 11:56:16
Min Dag

Är på väg mot jobbet. Cyklandes. I motvind. Man har alltid motvind på den här ön. Det spelar ingen roll vilket håll man cyklar, man har motvind ändå. Smått irriterande. Annars börjar jag jobba om tio minuter. När den här dagen är slut har jag bara fyra arbetsdagar kvar. Oh well, hoppas ni får en finfin lördag! :-)


Lördagsbokshopping

2011-08-05 11:00:00
Böcker
Missade bussen när jag skulle hem i lördags (den åkte för tidigt, typiskt) så jag tänkte att jag kunde smyga in på Maxi och köpa mig lite fler böcker när de fortfarande hade så bra erbjudande (39 kronor boken!).


Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa som fick förra årets nobelpris i litteratur.
Jag ska fånga en ängel av Håkan Östlundh.


Högre än alla himlar av Louise af Boijegennäs.
40 minus av Pernilla Glaser.

Har ni något bra boktips får ni mer än gärna dela med er! :)

Vecka trettio

2011-08-04 11:00:00
Tillbakablickar
En snabbresumé av min förra vecka.

Måndag

Jag jobbade så det blir en liten bild på min lilla pälsboll.
Denna veckan skulle tydligen bli den värsta under högsäsongen enligt statistik från förra året. Måndagen började dock rätt lugnt. Blev körd bort till Kållekärr av den jag jobbade med så jag slapp cykla. Skönt.

Tisdag

Jobbade tisdagen med. Om man går från bussen till caféet, och inte cyklar allstå, ser det ut lite som på bilden.
Lugn dag igen och jag blev körd igen. Bra att jobba med personer som har bil.

Onsdag

När jag promenerade från bussen till jobbet rullade sig en häst på marken. Försökte ta kort på situationen, men det här blev det enda kortet. Inget bra kort egentligen. Och efter det var taget reste det sig upp och gick in i skogen. Oh, well.
Jobbade med Anna och vi promenerade den långa, långa vägen ner till bussen efter jobbet. Det tog oss nog en trekvart. Men har man tid och en cykel som blev stulen men hittad, men vars lås är avknipsat (hände Anna) finns det inte så mycket mer att göra.

Torsdag

Min första lediga dag på veckan. Jag och Wille såg Harry Potter på bio efter att vi tittat runt i affärer, köpt Willes första (?) almanacka och provat stråhattar och skor.
Efter bion gick vi till Café Vanilj och åt middag.

Här är min middag.
När det var uppätet gick vi vidare till Sticky Fingers och väntade på att de skulle öppna. Efter en lång stund kom Patrik och två kompisar till.
Vi tog sista bussen hem vid halv ett efter att några köpt hamburgare på vägen.
Fin dag!

Fredag

Det var Vikingamarknad eftersom det var sista fredagen i månaden. Mami, Eme och Mikaela hade gått dit och mami ville att jag skulle komma och titta på några saker inne på Bokia.
Efter en stund var vi så varma att vi bara måste ha en glass. Eme tog tre kulor.

Jag tog bara två. Men det var gott!
Sedan kikade vi lite till men efter en stund åkte jag och Patrik in till Göteborg för att hämta ut hans pass.
När vi kom tillbaka till Patrik lagade vi lite mat och hade allmänt fredagsmys.

Lördag


På lördagsförmiddagen åkte jag hem och möttes av att det såg ut såhär i källaren. Mami hade börjat med projekt "rensning av matkällar-förrådet" och engegerat hela familjen.

När vi hade rensat så mycket vi orkade och kunde åkte vi iväg till återvinningscentralen. Morfars gamla skrivmaskin fick åka med och bli till något nytt.

På kvällen hade vi den årliga grillfesten hos farmor och farfar. Funderade under hela dagen om jag skulle gå dit eller om jag skulle åka till Patrik på fest, bestämde mig för det förstnämnda till slut eftersom jag ändå skulle jobba dagen efter.

Söndag
Det var min namnsdag, och om jag inte hade jobbat hade vi haft namnsdagsfika. Vi gör sådant i min familj. Hade fått rosor av mormor som jag såg när jag kom hem. Fint.

Och det var den sommarveckan.


I Love

2011-08-03 22:33:30
Kärlek
Längtar efter Patrik för tillfället. Längtar egentligen mest hela tiden efter honom när vi inte är tillsammans.

Vi skulle egentligen träffats idag, men han fick hoppa in och jobba. Just idag. Och han slutar sent. Mycket sent. Han har inte slutat än. Typiskt.

Tröstar mig med fina låtar av Håkan Hellström och fina tumlbr och bloggar.

Som den här, här, här, här, här och här.

Det gör att man fortsätter längta. Fast på ett bra sätt.

Ledig dag

2011-08-03 14:37:40
Min Dag
Idag är jag ledig. Och jag har bestämt mig för att jag inte ska göra någonting. Alltså, inget specielt. Bara vara helt enkelt.
Vaknade strax innan nio i morse, ungefär vid den tiden jag brukar gå upp när jag jobbar. Typiskt när jag tänkte att jag skulle ta mig en riktigt lång sovmorgon. Och det var helt omöjligt att somna om. Så jag bestämde mig för att gå upp och om jag blir trött under dagen kan jag bara gå och lägga mig igen. Sådant som man kan unna sig när man är helt ledig, vill säga.

Har hunnit läsa ut en bok under morgonen (ingen bok jag direkt rekomenderar för övrigt, den var liksom seg. Kändes lite som att jag tvingade mig igenom den). Tänkte att jag skulle börja läsa en ny någon gång under dagen. Alltid bra att ha en bok att läsa när man åker buss själv till jobbet. Vissa dagar orkar man bara inte lyssna på musik.

Har suttit ute hela morgonen, och efter en stund blev det för varmt i solen så jag lade mig i skuggan. Men efter ett tag blev det molnigt och blåsigt så jag hamnade här istället. Får väl se vad jag hittar på sedan.

Hoppas ni har en
alldeles underbar och fin onsdag! :)


Bra och dålig dag

2011-08-01 22:57:35
Min Dag
Idag har både varit en bra och en dålig dag.

Bra för att ...
... jag inte missade bussen (missade den igår för att den var för tidig, men idag cyklade jag som en galning och hann bort till busshållplatsen snabbare än vad jag brukar).
... det inte var så mycket folk på caféet, alltså en lugn och ostressig dag.
... jag blev körd av Emma ända bort till busshållplatsen där min cykel stod (tack, så snällt!) så jag kom hem vid halv åtta eftersom jag inte behövde passa några bussar utan bara cykla hem. Har nog aldrig kommit hem så tidigt från jobbet förut. Jag kom ut ur duschen vid den tiden som jag brukar komma hem. Det ni!
... jag har fått reda på hur mycket jag får i lön för juli och att jag kommer få den i slutet av den här veckan. Tjoho!

Dålig för att ...
... jag vaknade med ont i örat. Det har övergått till att det till och med gör ont när jag sväljer och gapar stort, hur nu sväljsystemet kan vara kopplat till örat (det kanske trycker till någon punkt i örat när svlaget utvidgas, men jag vet inte, hehe). Antingen så fick jag vatten i örat när jag duschade igår och som inte vill ge sig av, eller så håller jag på att bli förkyld. Hoppas på det förstnämnda!
... jag har fått en blåsa och röda prickar på låret. Orkar inte gå in på varför, men det svider litegrann kan jag säga. Funderar på att sätta plåster över det imorgon.
... jag skar mig på en glasbit. Såret blev inte så djupt, inte så att det behöver sys, mer brett tror jag. Men det blödde tillräckligt mycket för att blöda igenom det första plåsterlagret jag hade satt över såret, så jag fick sätta ett nytt plåster ovanpå. När jag kom hem hade det lyckligtvis slutat blöda, så det var inte så farligt.

Men snart ska jag gå och lägga mig. Tänkte lägga mig tidigt idag för en gångs skull. Mest för att om det är en förkylning jag håller på att få så är det alltid den bästa kuren mot sådant att sova så mycket som möjligt. Vi får se hur det är imorgon alltså!

Hoppas ni hade en fin måndag i värmen! :)


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0