"You lie to police, trying to cover up a murder? We're comfortable with that. You love another man? Well, now you've gone too far!"

2014-02-27 22:45:03
Tankar Och Funderingar
 
 
En amerikansk college-fotbollspelare vid namn Michael Sam, berättade för ett tag sedan för media att han är homosexuell. Tyvärr är det fortfarande en stor nyhet att det faktiskt finns idrottsutövare som kan bli kära och älska personer av samma kön som en själv. Å andra sidan, ju fler personer som berättar om det desto fler människor kommer kunna acceptera det som en självklarhet. Och desto fler kommer inte tycka att det är konstigt att befinna sig i samma omklädningsrum med en person som inte har samma sexuella läggning som en själv.

Om OS

2014-02-19 23:58:00
Tankar Och Funderingar
Just på grund av Rysslands förtryckande lagar mot bland annat homosexuella försöker jag att bojkotta OS, fastän jag vet att jag hade tyckt att det hade varit kul att följa. Jag har också fått reda på att det går så himla bra för svenskarna i de olika grenarna just i år, och därmed gjort det lite extra kul. Men jag känner att jag inte kan göra det. Inte det här OS:et.
 
Har läst Gardells urbra text om det här, och jag kan inte annat än hålla med honom. Bland annat om detta stycke:
" 'Den som accepterar ondskan utan att protestera mot den samarbetar i realiteten med den.' Det gäller IOK som tillåtit spektaklet i Sotji, det gäller varje idrottare som deltar i Putins OS, men det gäller också varje journalist som bevakar evenemanget, det gäller sponsorerna som stöttar det, tv-bolaget som sänder ut det, och det gäller dig och mig som sitter framför tv:n och tittar."
 
Och jag har fortfarande så himla svårt att förstå varför det rör någon annan vem en älskar och vill leva tillsammans med. Att det kan vara ett brott att vara kär och att älska.
 

Ikoner

2014-02-19 23:46:00
Filmer

The Sunday Times - Icons from Us on Vimeo.


Ärtsoppa, metalldetektor och bØferålkort

2014-02-19 23:29:00
Min Dag
Idag har vi i bØf [båff] serverat ärtsoppa till alla sektionsmedlemmar för att påminna dem om att idag var sista dagen att anmäla sig till tentorna. Jag är så himla nöjd över att den vegetariska ärtsoppan och riskakorna vi köpte var ekologiska. Gillar när det är det enda alternativet!
Min nolluppdragschef Dash håller på att samla in pengar till sin metalldetektor. Det verkar gå hyfsat bra för honom, men han är ännu en bit kvar till målet. Så har ni några enkronor ni vill bli av med är det bara att komma bort till Spritköket där bössan står och väntar på er!
Och så har vi tagit massor av kort. Mest för att få kort på allihop med bØferåler på.
Och så har jag varit på två möten och hängt lite i Kajsabaren med andra ordföranden. Lite av en vanlig onsdag, fast ändå inte.

The grand Budapest Hotel

2014-02-16 01:02:26
Filmer
Åh. Längtar tills den här har premiär! Det är 33 dagar kvar nu. (Har inte någon nedräkning, råkade bara komma över den siffran på sf:s hemisda.)
Det är Wes Andersons nya verk och den verkar minst sagt lovande.
 
 

Senaste månaden

2014-02-15 23:58:00
Min Dag
Senaste månaden har jag
 
- syttt klart min bØferål, vilket de andra finingarna i bØf [båff] också har gjort.
- varit på NollKickoff med tillhörande sittning och fick träffa nästan alla andra nollkommittéernas medlemmar.
- tillsammans med hela mitt bØf, och med hjälp av bØf-13, klarat varvet på Chalmers pubrunda! Vilket alltså betyder att vi besökte alla 21 pubar på Chalmers och tog något att dricka på varje ställe under en och samma kväll.
- varit på Kfkb6-14:s första, egna sittning i Gasquen och vi i bØf-14 gjorde vårt första, mer genomplanerade gückel tillsammans.
 
- haft en finfin överlämningsmiddag.Vi i bØf-14 lagade pastasallad till bØf-13, dansade vår äventyrsdans som gückel, fick kontinuiteter och hade jättekul!
- gått på massor av möten. Speciellt lunchmöten.
- fått nycklar till Skrubben, vårt föreningsrum.
 
- haft postomsitts med mina pateter (alltså de föregågna ordföranden i bØf), eller med andra ord: ordförandeØhl.
- planerat och diskuterat.
- firat mormor och mamma på deras respektive födelsedagar.
- skrivit klart den här läsperiodens enda labbrapport och blivit klart med vardagsmolekylsprojektet. Så. Härligt.
- bestämt mig för att bygga Cortège det här året (så vill ni köpa ett cortègeprogram är det bara att säga till!) och det tillsammans med ett finfint gäng.
 
 

Alla hjärtansdag

2014-02-14 12:15:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Idag är dagen då kärleken ska firas. Och det är himla fint. Med ursprungsidén från medeltiden att fåglar återvänder från söder för att hitta sin partner och att även pojkar och flickor borde ta sig en funderare över vem de vill leva ihop med. Och såklart firandet av helgonet Valentin.
 
Idag är också dagen då företag säljer rosor, choklad och annan hjärtformad konfektyr i överflöd. Då företag inte får nog av att basunera ut att just deras produker skulle göra ens partners liv lite bättre och att det är det bästa sättet att visa uppskattning. Genom att köpa saker och ge saker. Men det finaste en kan ge någon annan i dagens samhälle är tid och inte materiella ting. Det är en av anledningarna till att jag inte gillar dagens koncept med alla hjärtansdag och har valt att inte på något större vis ge denna dag någon större uppmärksamhet.
 
Det är mer viktigt att ge varandra uppskattning helst varje dag. Att visa både vänner, familj och partner att just de är viktiga i ens liv och det inte bara en dag om året.
 
Jag ska i vilket fall tillbringa dagen med att äta våfflor med mormor, plugga och sedan umgås med Patrik när han kommer hem från skolan. Lite som att det var vilken annan dag som helst.
 

Rödbetsbiffar

2014-02-09 22:07:00
Mat och recept
För att göra superbt goda rödbetsbiffar behövs några okokta, skalade rödbetor och några kokta potatisar. (Enligt receptet som jag utgick ifrån skulle det vara 3 dl rödbetor och 5 dl potatis, men vi hade inte mer kokta potatisar hemma, så det fick bli lite mindre.)
Rödbetorna och potatisarna rivs grovt (för att ge bra tuggmotstånd).
Egentligen skulle det vara finhackad purjolök i, men då vi inte hade det hemma tog jag två scharlottenlökar istället. Den hackade löken läggs i tillsammans med de rivna rotfrukterna.
Och så behövs ungefär två ägg, skalet från en ekologisk citron, timjan, rosmarin, salt och peppar. Äggen vispas upp litegrann innan de blandas med de andra ingredienserna.
Och så blandas alltihop. Jag brukar ha i mycket ströbröd för att få bättre, hållbar konsistens (kanske att ökad mängd potatis också hjälper), ungfär sådan som köttbullssmet (?) har.
Sedan formas blandningen till små biffar som steks i olja eller smör.
Och vips, så är de klara att äta.
Kan ätas bara som de är med sallad och någon yoghurtsås, men jag tog lite makaroner till också. Nomnomnom.
 

Födelsedag

2014-02-04 22:41:00
Kalas och festligheter
Idag fyller min mamma år. Hon hade inte vaknat när det var dags för mig att cykla till tåget så jag skrev en hälsning till henne i hallen.
När alla väl kommit hem igen på kvällen åkte vi iväg med mamma till hemlig destination för att äta middag medan vi såg gatulampor spegla sig i havet utanför restaurangen i kvällsmörkret. Jag åt halloumi, drack rättvisemärkt vin och blev alldeles proppmätt.
Mamma (som försöker äta vegetariskt i stil med mig den här månaden<3) åt fisk och verkade vara alldeles ypperligt nöjd.
Jag försökte göra chokladmousse till efterrätt, men den blev inte riktigt som den borde. Så jag ställde in den i frysen och lät den bli chokladmousseglass istället och toppade med några svarta vinbär direkt från frysen. Det var ingen som klagade, i vart fall.
Och så fick hon presenter och massor av kramar.
Grattis igen, fina mamma.
 
 
 
 

Nytänk i modeindustrin

2014-02-02 20:48:31
Tankar Och Funderingar
Jag skulle ha velat vara där i rummet och få uppleva känslan och tystnaden i rummet. Så bra.
Läs här.
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0