Hårklämma

2015-03-31 10:13:00
Konsumtion
Jag har införskaffat en hårklämma. Kan vara den bästa hårgrejen just nu, för min del. Min syster (som utbildar sig till frisör) kommer säkert klaga på att jag använder den fel, men det får vara. Jag tycker oftast det blir rätt bra och håller borta håret från ansiktet och det är änna det viktigaste.
 

Att göra en helt ledig helg

2015-03-25 09:35:00
Min Dag
För att först bli helt ledig överhuvudtaget måste en skriva klart tentaveckans sista tenta. (Eller jobba klart veckans sista jobbdag, beroende på hur ens livssituation ser ut.)
När tentan är avklarad kan en gå och säga hejhej till klasskamrater på en restaurang och sedan ta bussen hem till sina föräldrar.
Väl där kan en klappa katter och sitta och prata med sin mamma långt in på kvällskvisten. <3
Det går också bra att rensa sitt gamla rum. Så mycket som går att slänga (återvinna!) och litegrann går att spara och ta med sig till sin lägenhet.
En kan också leka med en kattunge som tycker att lite allt möjligt går att bita på och attackera. Allt från pennor och snören till mattor, påsar och ben.
Det går alldeles strålande att äta våfflor med spenat och morot i smeten och få nyplockade blommor från sin mormor innan det är dags att åka tillbaka till sin lägenhet.
Spendera lördagskvällen med Chalmersvänner och fira att tentorna är över för den här gången. Och gå hem igen medan fåglarnas kvitter följer en.
På söndagen kan en fira en finfin vän som har fyllt år med att fika, ge present i form av ett vykort med text och sedan spatsera runt i Göteborg och prata om lite allt möjligt.
Och sedan känna att den här lediga helgen gick alldeles för fort och tänka att det skulle behövas fler lediga dagar från en avslutad tenta till att en ny läsvecka kickar igång.
 

Balett såhär på en måndag

2015-03-23 20:50:00
Fint

Sergei Polunin, "Take Me to Church" by Hozier, Directed by David LaChapelle from David LaChapelle Studio on Vimeo.

Åh. Så fantastiskt med dans. Jag hade så velat kunna dansa balett! Och nu blev jag jättesugen att gå och se någon fin dansföreställning. Brukar få gåshud bara av tanken på hur hur duktiga dansarna är och hur mycket träning de har lagt ned. Och såklart över alla de känslor och personligheter du kan visa med dans. Måste kolla Göteborgsoperans utbud snarast ...
 
(Någon slags cred till min vän Baghera som länkade till mig. :D )
 
 
 
 

Sista, snart

2015-03-20 10:56:38
Min Dag Skolan
Så här har det mestadels sett ut på mitt bord den senaste veckan. Ett ordnad kaos, skulle jag vilja säga. Har som sagt sista tentan snart och längtar mest tills klockan ska slå sex, för då är det över. För den här gången. Men är pepp på att få "gå in" och visa vad jag lärt mig! (Och få det överstökat, så att säga.)
 
Har för övrigt laddat ner Lightroom, men vet ännu inte riktigt vad jag ska ha det till. Redigerade bilden ovan i Lightroom, men tyckte inte att det blev någon större skillnad än när jag redigerade i GIMP (som jag tycker är superbt) (och som bilden ovan är redigerad i, testade bara lite i lightroom). Jag förstår inte riktigt vad en ska ha Lightroom till när det finns photoshop. Men det kanske ger sig när jag fått pilla lite med det.
 
Oh well, ha en fin helg. Det är ju tydligen fredag (har inte längre koll på vilken dag det är, som förra veckan när jag såg folk gå runt med systemet kassar vilket fick mig att inse att det ju var fredag). Det tänker jag ha!
 

Tentavecka och en cellfilm

2015-03-19 19:01:00
Min Dag Skolan
Jag har i ungefär en veckas tid lyckas hålla mig borta från facebook, bloggar, youtube (i annat än i lärosyfte) och andra sociala medier. Vilket ändå är smått otroligt. Det har varit några små undantag, såklart (men som bekräftade regeln-ish). Det är helt enkelt tentavecka.
 
Så istället har jag studerat och pluggat dagarna långa. Bara avbrutit för att ta en promenad/springa, spela molbilspel (har haft det som avslappningsgrej) eller sova och äta. Ungefär så. Jag har försökt lära mig hur en kan räkna ut ytspänning på olika sätt och vårt komplexa och fantastiska immunförsvars många, många delar. Och att vår lever är ett av de mest fantastiska organ någonsin (vilket i och för sig alla våra organ är).
Här är en liten film jag har tittat på (en lär sig tyvärr inte så mycket för de säger ingenting) och glatt sig över att jag förstår några av sakerna som sker. Exemplvis att DNA (via RNA) läses av för att bilda proteiner som i sin tur meddelar cellen vad den ska göra. Det är häftigt.
 
Imorgon har jag min sista tenta för den här gången och jag längtar efter att få två dagar helt ledigt från plugg (fast nej, måste läsa igenom en labbinstruktioner eftersom jag har labb redan på onsdag igen). Ha det gött och fint och trevligt och så, det tänker jag ha!
 

Världens dagsläge

2015-03-13 12:25:54
Tankar Och Funderingar
Tycker den andra meningen är den bästa jag läst på länge. Tyvärr inte i finhets-mening, utan i att den förklarar och sätter fingret på dagsläget i världen.
 
Och även dessa två stycken gör det. Sidan sajtkoll hade ju kunnat göra det enklare att stoppa spridningen om massa dumma och falska rykten och vridningar av sanningar. Det sprids ju så mycket skit som spär på islamofobi, homofobi och andra fobier folk verkar ha mot andra människor. Men så blir redaktionen tvungen att stänga ner för att de får för mycket hat och helt enkelt inte orkar driva den mer. Efter tre dagar. Wow.
 
Det finns alltså folk som är så fulla med hat att det bara måste få riktas mot någon. Önskar jag hade någon idé om hur och vad som kunde göras mot detta. Kanske lite mer positiv antirasism? Få folk att förstå att vi behöver varandra? Varandras kunskap och varandras gemenskap. Det hade varit fint, det.
 
 

Dilirious

2015-03-12 16:52:38
Dagens låt
Denna hära låten. Har i princip inte velat lyssnat på något annat än den här låten på hela dagen (har dock fått göra det ändå av hänsyn till andra ...). Den är ju så djävulskt bra!
Det kommer sång ungefär en minut in i låten, om ni tycker introt verkar lite långt.
Men shit pommes på den här låten. Och hon kommer ju till way out west i augusti. Och jag tänker stå i publikhavet. Oh, ja.
Susanne Sundfør - Delirious
 

Vår nu, ju, visst?

2015-03-11 12:28:00
Min Dag
I princip varje dagden här veckan har jag haft vår/sommarskor på mig. Så himla härligt! Märker dessutom att jag är så mycket piggare och gladare. Hurra! Såg för övrigt en vitsippa idag på vägen hem från en springtur, så visst är väl våren här nu?
Men än så länge inga shorts eller linnen på utomhus. (Bara inomhus, bästa kläderna att gå runt i hemma.)
Annars håller jag mestadels på att pluggar inför tentorna (pendlar mellan panik och men-detta-kan-jag-ju), går på möten (ett varje dag den här veckan!) och försöker komma ihåg att äta då och då. Har blivit smörgås och non-stop till middag mer än en dag den här veckan ... (Men jag får i mig lunch, frukost och mellanmål, mamma, så jag tror det är lugnt.)
 
 
 
 

Ett stycke bokhylla

2015-03-09 08:08:00
Böcker Min Dag
I lördags var mina föräldrar här. De hade med sig, bland annat, ett stycke bokhylla att montera upp på väggen. Jag provsatt mest en pall jag fått (men som de var tvungna att åka tillbaka med till affären pga den saknade en liten gummifot) och mamma läste högt ur Chalmers-tidningen Tofsen. Så pappa fick helt enkelt montera upp hyllan hehe.
Räven fick flytta på sig till en annan vägg och jag placerade böcker i bokhyllan så fort jag kunde. Det är mestadels kurslitteratur då de flesta av mina skönlitterära böcker är kvar hemma hos mamma och pappa. Jag tycker det blev ypperligt fint och nu har jag äntligen lite ordning och reda och inte längre travar med böcker i fönstren och på golvet. Gött med gött och rent och snyggt.
 
De hade även med sig min cykel så nu kan jag äntligen cykla till skolan igen! Hurra.
 

Åttonde mars

2015-03-08 16:09:00
Tankar Och Funderingar
 
 
 
 
 
Idag är det internationella kvinnodagen, en dag som har införskaffats för att bland annat lyfta fram kvinnors rättigheter (alltså för det mesta helt enkelt vanliga mänskliga rättigheter) och diskutera fram förslag på hur vi kan komma fram till och överens om att hur vi ska uppnå det. Jag tänker att dessa bilder bevisar att denna dag behövs (och när mycket dumt ställt bredvid varandra är det lättare att se hur dumt det egentligen är, typ som Sälj grej med tjej).
 
Och dessa två ovan säger direkt emot varandra. Jag är ledsen, men ni gör mig så förvirrad! Ska jag ha smink för att ens kunna tolkas som vacker och någon som någon "vill ha" eller blir jag bara en stor lögnare som "ingen vill ha"? Fett confused.
Och "riktiga män" har bara ögon för människor av kvinnligt kön, om du ens råkar se någon annat är du helt klart homosexuell, vilket ju även är det värsta någonsin! Och kvinnor måste därför hela tiden "se bra" ut.
Nej, kvinnor kan inte parkera bilar. Kan inte ens köra bilar, vilket ju inte heller är så konstigt när de köper bilar utan ratt! Så himla korkat ju ...
 

Läsperiod tre, läsvecka sju, lördag

2015-03-07 09:53:00
Min Dag Skolan
Om prick två veckor har jag skirivt klart mina tentor för denna läsperiod och kan ha något slags lov i två hela dagar innan läsperiod fyra kickar igång och allt vad det innebär.
 
Jag har tyvärr nu, i slutskedet av läsperioden, lyckats komma i ofas i kolloid-kursen. Jag ligger efter med några få uppgifter, men är ändå nöjd över att jag lyckades hålla mig i fas såpass länge. Just nu pysslar jag med att sammanfatta cellkursen och lära mig allt om hur celler i vår kropp lyckas hålla ihop och bilda organ (känns som att det finns flera hundra mekanismer för detta!) och hur celler "vet" vilken typ av cell den ska bli efter att ett ägg blivit befruktad. Och hur bakterier kan kommunicera med varandra och hur malaria-parasiten förökar sig. Detta är ju så himla intressant! Men det är väldigt mycket att lära sig ...
 
Nästa vecka är det ju läsvecka åtta, alltså sista veckan innan tentaveckan. Jag har några inbokade möten att gå på och lektioner som jag kan välja att gå på ifall jag har några sista frågor. Annars tänkte jag lägga all min tid på att försöka förstå kolloidala partiklar och celler. Och kanske ta någon springtur då och då. Hej och hå!
 

Snart så

2015-03-06 10:21:00
Min Dag
Om vi bara håller ut i några veckor till så slipper vi snart tjocka vinterjackor och dubbla lager strumpbyxor. Och tunga vinterkängorna kan snart stoppas in så långt in i garderoben som möjligt och fötterna andas ut av lättnad av att kunna flyga fram i lätta sommarskor. Och luften fyllas med alla dofter som legat i dvala under vintern.
Snart så!
 

Bästa film på 30 sekunder och desserttacos

2015-03-02 13:12:03
Fint
 

Production Design Nomination Title Sequence- Oscars - 2015 from henry hobson directing & design on Vimeo.

De nominerade för bästa film på 30 sekunder. Snyggt och perfekta detaljer.

 Annas påhittiga recept på desserttacos. Helt glutenfritt och vegetariskt! Det här måste jag ju prova.
 

Fredagskväll med både Tartuffe och Wille

2015-03-01 22:04:00
Min Dag
 
I fredags eftermiddag åkte jag ända från Kode hem till min lägenhet. Jag hade inga inbokade lektioner denna dag så jag hade passande nog blivit inbokad på jobb. Det var omväxlande och trevligt att få göra något annat än att plugga (och få betalt för det).
Oh, well. Väl hemma fick jag bråttom att byta om till andra kläder än mysleggings och Mimmi Pigg-tröja. Bytte först om till det här och gick runt med det en stund, exempelvis medan jag lockade håret, men kände att det inte riktigt passade.
Så det fick bli klänning och kavaj istället. Så fick jag än mer bråttom och åkte in till ett café där bästa Wille var i full färd att äta middag. Jag gick rakt förbi henne och beställde, fort som attan, vad de än hade som var glutenfritt, vegetariskt och nötfritt (de hade en smörgås med mozzarella!). Sedan, efter att jag fått lugnat ner mig och beklagat över att jag varit vaken sedan klockan sex och gick och lade mig för sent dagen innan, åkte vi till Stadsteatern och hann sätta oss på våra platser precis innan det hela skulle börja.
Vi såg Tartuffe som var fantastiskt bra. En svart komedi som jag hade svårt att skratta åt men som jag ändå tyckte var bra eftersom jag inte behövde få skratta åt det. Gå och se den, vettja!
I pausen tog vi oss en cider respektive öl och det slutade med att Wille fick häfva i sig sin flaska eftersom pausen var över innan vi var helt klara. Så kan det gå!
Och efter pjäsen (och en del letande efter vantar som jag tappat här och där) gick vi och satte oss på en bar och diskuterade jobb, skola, podcastar och insikter vi fått om oss själva. Fin och bra fredagskväll, helt enkelt!
 (Ovanstående bilder bara pga att jag glömde ta kort under själva föreställnings- och barbiten.)
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0