Om nyår

2013-12-30 19:17:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Imorgon är det nyårsafton och den kommer bli lite extra fin i år för min del eftersom jag för första gången någonsin kommer att få fira den med mina två bästa personer! Och ett gäng andra bra personer också, förstås.
Och som sagt är det nyår. Vilket betyder att så många djur kommer att vara alldeles livrädda på grund av ljudet av fyrverkerier. Så om ni kan vore det fint om ni kunde avstå att smälla raketer. För djurens och miljöns skull. Tack.
Klicka på bilden för källa.
 

En gåva

2013-12-30 18:54:00
Min Dag
Jag har fått många bra och fina saker i julklapp, som en finfin vas, russin (!!!), pannlampa, biobiljetter, sängkläder och miljömärkta kollegieblock. Men den här som kom med posten i dag är kanske den allra, lite extra, bästa.<3
 

Annandag jul

2013-12-28 12:00:00
Kalas och festligheter
Annandag jul låg det julklappar kvar under granen och vi firade jul igen tillsammans med mormor.
Och vi åt julmat igen. Jag blev proppmätt. Igen.
Eskil höll sig med tomtarna och mormor delade ut paketen. Jag har fått så mycket fint, glatts över att det jag gett har varit uppskattat och umgåtts med bra personer. Och nu är det ett helt år kvar tills det är jul igen!
 
 
 
 

Juldagen

2013-12-27 12:00:00
Kalas och festligheter
Efter att ha ätit julmat hos farmor och farfar fick jag bråttom hem och lyckades på tio minuter göra mig klar att åka in till Göteborg.
Lyckades efter att ha gått fel några gånger komma hem till Kalle för att fira att han skulle fylla år och bli lika gammal som oss andra. Han hade en alldeles strålande underbar utsikt från balkongen.
Vi beundrade den stora granen, försökte åka hiss, blev inlåsta och samtalde innan vi begav oss ut i natten. Finfin juldag!
 

Juli, augusti och september 2013

2013-12-25 15:05:00
Tillbakablickar
Juli
Under juli spenderades några dagar ute vid havet. Som sig bör.
Så himla bäst att kunna ta på sig shorts direkt på morgonen.
Klippte bort mina slitna toppar och fick kort hår.
 Väntade och väntade på ett mail från Chalmers, vilket till slut kom med meddelandet om att jag kommit in på Bioteknik. Skrek på pappa från balkongen, sprang och kramade om mormor och skickade sms med versaler.
Köpte en finfin sommarhatt.
 Tillbringade fler dagar vid havet. Min bästa plats på jorden.
Hade den årliga grillkvällen hos farmor och farfar. Vi grillade lax med citron, superbt gott!
Jag lagade massor av nötbullar (utan nötter dock),
 och gjorde hemmagjord müsli.
En dag blev jag och Patrik utdragna på äventyr av Wille och Anton. Vi hamnade, efter att ha tagit oss fram på skumpiga vägar, vid en sjö som varit död och var därför alldeles klar.
Såg på "Känn ingen sorg" med ett gäng finfina personer, bokade biljetter med Wille och åkte och tittade på lägenheter tillsammans med Patrik titt som tätt.
Och mot slutet avmånaden gick jag och Patrik upp tidigt för att ta färjan över till Danmark och vidare till Skagen där vi tillbringade en hel dag.
Juli avslutades med att vi rensade ut matkällaren här hemma och fick åka till återvinningscentralen i två omgångar.
Och med att jag och Patrik gjorde svarta vinbärssylt.
 
Augusti
 I början av augustiåkte vi till Gunnebo slott tillsammans med fastrar, farbröder, farmor och farfar för att gå på teater.
Jag köpte shorts med hög midja. Mest för att det den dagen var alldeles för varmt för att ha leggings. Och samma dag lyckades mormor försvinna från oss under shoppingturen och var borta i flera timmar tills vi till slut hittade henne utomhus.
En kväll satt jag och rensade ärter som farfar hade odlat. Har flera kilo ärter i frysen nu, himla bra.
Jag och min allra bästa Wille gick på Way out west. Åt bara vegetariskt (en gång veganskt, det var gott), såg på en biofilm, blev lite starstrukk och lyssnade på och dansade till superbt bra musik.
Och hängde på bra och fina ställen under Stay out west. Längtar galet mycket till nästa års upplaga!
Enda aktiviteten jag gick på under Göteborgs kulturkalas var utomhusbio tillsammans med Frida, Wille och några arkitektkompisar. Första gången jag var på utomhusbio. Vi såg "The Bling Ring" vilken rekommenderas!
Efter att ha jobbat en vecka blev det dags för den stora dagen då jag och alla andra blivande chalmerister samlades på Götaplatsen och för att påbörja Chalmers mottagning.
Gjorde en liten nollbricka men fick göra om den i större format, sov för lite och åt för mycket, var nära att somna på föreläsningar, badade i kårhuspoolen och träffade och lärde känna så himla många fina personer.
Lyckades hitta en liten lucka i mottagningschemat för att vara med på familjens/släktens årliga kräftskiva.
Jag klädde ut mig till Legolas till en sittning med temat "sagan om ringen" och Scrumpy Cat (från Aristocat) till en sagosittning.
 
September
Två veckor in på september avslutades den fantastiska fyra veckor långa mottagningen till sist slut med en finbal och vi fick ta av oss våra nollbrickor. Den hänger nu på väggen full med finfina och roliga minnen.
Jag fyllde tjugoett år och firade det med att äta spenatsoppa, få kramar och presenter. Himla fint och bra!
De andra här hemma bakade tunnbröd. Jag provsmakade och godkände de mest.
Efter brödbakandet åkte jag och Patrik hem till Kalle för att gå på kräftskiva och äta räkor.
Och dagen efter åkte vi hem till Putte för att gå på den helgens andra, och årets sista kräftskiva.
Och en söndag åkte jag in till bokmässan där jag mest flanerade runt. Köpte den här planschen (bästa!), Nanna Johanssons "Hur man botar en feminist" och ett Zelda-album och blev medlem i Naturskyddsföreningen.
 
 

God jul

2013-12-24 14:52:00
Min Dag
God jul och hoppas ni får en finfin jul och att ni tar hand om varandra.
Hittills har jag som varje julafton, ätit tomtegröt med lite för mycket sirap och lutfisk med lite för mycket sås. Och klappat katter i mängder.
Och fått varma strumpor i morgonjulklappen.
Och Patrik fick den här lilla hunden av mig. Den var dock sönder när vi kom hem igen från frukosten hos farmor och farfar. :( Misstänker starkt att en liten pälsboll kan vara orsaken.
Nu är det bara kvar för mig att vänta på att mamma ska sluta jobbet så att vi kan få äta julmat, öppna klappar och såklart umgås med släkten. Det blir fint!
 

Dagarna före dopparedan

2013-12-23 22:00:00
Min Dag
Julgodis har gjorts och blivit inslaget i cellofan.
Paket har blivit inslagna, givna till vänner och fåtts av vänner.
Det fjärde adventsljuset har tänts.
Rödbetsbiffar har stekts och smakats på. (Goda!)
 Julgranen har blivit klädd. Första året med icke-äkta gran.
Eskil har godkänt granen.
 Pälsbollen har gjort sig julfin.
Några av tomtarna är framställda. Jag orkade inte ta fram alla i år.
 Emelie har fått pyntat klart sitt pepparkakshus till slut.
Tallriset har tagits in och pyntats med små discobollar och färgade lampor.
Och under granen ligger till slut alla inslagna paket. Och imorgon är det äntligen julafton igen. Hurra!
 
 

Jag är Jason

2013-12-23 12:24:32
Filmer Tankar Och Funderingar
 
Att en sådan här video fortfarande är viktig och relevant år tvåtusenhimlatretton. Det är absurt.
 
"Jag kräver att få be till den gud jag vill."
"Och älska den person jag vill."
"Jag kräver att bli sedd som en del av det här samhället."
 

Om hemlösa djur

2013-12-22 21:33:00
Tankar Och Funderingar
 
Djur som blir räddade och omhändertagna kan vara bland det finaste som finns.
Är dock väldigt förundrad över hur Miley kan vara så lugn och blint lita på mannen. Om inte annat så är det fantastiskt att hon gör det.
 
Och det är superviktigt att djur som blir hemlösa eller under olika omständigheter blir omhändertagna snart får ett nytt, fint hem. Så om ni är i skaffa-djur-tankar är det kankse det finaste att gå till ett katthem, hundhem eller liknande. För djuren där behöver få komma till ett kärleksfullt hem så snart som möjligt.
 

Söndagsfint

2013-12-22 14:36:00
Konsumtion Musik
Dessa två illustrationer, "Herman Hare" och "Betty Räv" av  Karin Lisa Rebecca Andersson hittade jag inne på Artilleriet igår och hade det inte varit för att priset ligger på 1 300 kr oinramad hade jag införskaffat minst en utav dem. Plus synd att de bara görs i en begränsad upplaga av 25 stycken. Så himlans fina!
"Mr. Moustache" illustrerad av Mikeats. Går att hitta exempelvis här.
"Let's pig out"handstämplat i silversked. Fint.
Kattstickers i vinyl att sätta upp på väggen. Katt + fluga är ju två av mina absoluta favoritsaker här i världen. Verkar dock vara slutsålda just nu. :(
Och den stora överraskningen att jag har lyssnat mest på Håkan på Spotify det här året. Och på låtar från The Great Gatsby.
 

April, Maj, Juni 2013

2013-12-20 13:14:00
Tillbakablickar
April
Hela april jobbade jag nästan varje dag, gjorde högskoleprovet och fick mitt bästa resultat hittills. Dessutom sökte jag in till högskolan med Chalmers som mitt första val.
Köpte en tygpåse med mitt favoritmotiv "Men kom då" av Annika Bäckström. Skulle vilja ha den som en tavla på väggen också.
Fyndade böcker på bokrean. Har ännu inte hunnit läsa dem.
Vårtecknen kom det här året också.
Sprang elva kilometer utan några som helst problem. Älskar att träning ger grymt bra resultat!
Vi trotsade vårkylan och satt utomhus i solen bara för att vi kunde.
Grillade för första gången det här året hemma hos Putte där vi sedan sov över. Det var fint.
 April slutade med att jag åkte in till Göteborg så fort jag kunde efter jobbet för att se Wille (plus några till) vara med i Chalmerscortègen. Och bästa: få dansa upp bredvid Wille den sista biten de hade kvar upp till Chalmers.
 
Maj
 Maj började med att jag fick uppleva "runners high" efter att ha sprungit min runda på elva kilometer. Så otroligt magiskt och underbart.
Jag satte ner apelsinkärnor och majsfrön (?) i krukor med jord. Nu är det bara en apelsinväxt som klarat sig hela vägen. De andra dog på vägen.
Kristihimmelsfärdshelgen "firade" jag tillsammans med Wille och hennes föräldrar i deras sommarstuga. Vi tog en springtur i skogen, åt grillad mat och lekte galenpanna till sent på natten. Dagen efter åkte vi till Fengersfors Bruk för att titta på konstverk och prata med konstnärer. Superbt bra kristihimmelfärdshelg.
Jag köpte Bambi-halsbandet på Bruket, men det har jag tyvärr nu tappat på en Chalmersfest. Fortfarande lite ledsen över detta.
Gick på dop och ett 4-årskalas. Sprang dessutom med Niklas uppe i Fontin där jag märkte att jag antagligen är allergisk mot något slags pollen som verkar finnas i massor där.
Sprang Göteborgsvarvet för tredje gången. Finns knappt något annat som gör mig helt matt men samtidigt dunderlycklig samtidigt. Älskar känslan av att springa uppför Avenyn, egentligen är jättetrött men hör "Gangam Style" och börjar mer dansa än springa fram. Bästa!
Jag såg på "Great Gatsby" tillsammans med Wille och lyssnade knappt på annan musik än soundtracket hela månaden ut. Plus firade att jag och Patrik varit tillsammans i fyra år. Fint.
 
Juni
 Första sommarmånaden började med att vi överraskade Anton för att fira hans födelsedag i efterskott.
Vi hamnade till slut på Liseberg. Jag och Wille var busiga och försvann för att gå på rockkonsert där vi buggade när de andra hadbangade och äta glass.
Jag och fina Anna plus hennes vänner från Uppsala åkte in till Slottskogen och såg allra bästa Håkan<3. Vi lyckades komma nästan längst fram fastän vi stod bland de sista i insläppningskön. Vi har skills! Slutade kvällen med att hänga på Andra Lång tillsammans med Elsa och Sofia.
Började bli solbränd och gick på kalas där Emelie otippat vann tipspromenaden.
Hade jobbat på en och samma förskoleavdelning nästan hela våren, så vid sommaravslutningen var föräldrarna så gulliga och gav även mig presenter. Ett fint armband och choklad, till exempel,.
Emelie fyllde hela 16 år.
Midsommarafton (som var väldigt varm och kvav) firade jag med blåklint i håret och blombroscher som substitut för midsmommarkrans och tillsammans med Patrik och ett kompisgäng ute i Kärna. Mitt i natten gick jag och Patrik nästan en mil hem bara för att det gick fortare än att vänta på bussen.
Midsommardagen firade vi tillsammans med Patriks fina kompisgäng. Vi åt grillad mat, klappade en kelig hund och badade i älven för första gången i år.
Och så avslutades hela midsommarhelgen med att vi hade släktkalas för att fira Emelie.
När det inte fanns många dagar kvar av juni firade jag, Frida och Wille fina Anna för att hon fyllt år. Vi hängde på Andra lång tills vi drog vidare till Nefertiti där de spelade de allra bästa hiphoplåtarna jag konstant lyssnade på under högstadiet. Anna fick tårta där och när vi sjöng för henne hakade några andra på. Så himla fint!
Jag gick på min kusins konfirmation.
Och juni avslutades med att Patrik kom hit och plockade fläder och gjorde flädersaft medan jag gjorde flädervin.
Och eftersom det blev jäst över från vingörandet bakade vi två olika sorters bröd. Dock lyckades vi läsa recepten jätteknasigt. Exempelvis lade vi i två liter vatten istället för två deciliter och två deciliter sirap istället för två matskeder. Blev lite mer bröd än vi hade tänkt oss, så att säga.
 

Ingenting

2013-12-19 18:00:00
Dagens låt
Alltså. Elin Berlin. <3
Borde få skivkontrakt och mer uppmärksamhet snarast.
 
Elin Berlin - Ingenting
 

Januari, februari, mars 2013

2013-12-18 22:09:00
Tillbakablickar
Januari
Slutade året 2012 i Romelanda iklädd rosett och kavaj tillsammans med Patrik och ett gäng finfina personer och började året 2013 hemma hos Patrik.
Sprang i fem graders kyla (eller värme) och jobbade så ofta jag blev inringd.
Åt trettondagsaftonsmiddag hos mormor precis som alla andra år.
Byggde hus i Sims när jag var hemma och ledig.
Och läste många böcker.
 Min bästa låt under januari var "Thrift Shop", kunde inte sluta lyssna på den! Och så var jag på mitt livs första massörbesök, det var alldeles superbt!
 
Februari
 Firade mammas födelsedag och hade en hel heldag tillsammans med bästa Wille (inte samma dag, dock) i början av februari.
Alla hjärtans dag firade jag med barn och förskolepersonal och med att bli medlem i WWF.
En torsdagskväll fick jag med mig Patrik till Chalmers och gick på Öppet Hus-kväll på bio- och kemitekniksektionen. Jag blev peppad att söka bioteknik samtidigt som jag blev fundersam över om det var det jag ville.
Och så gick jag på olika kalas.
 
Mars
 Under mars månad bakade jag otroligt många sesampannkakor. Var och varannan dag känns det som såhär i efterhand. Men så gott.
Pälsbollen började bete sig konstigt och jaga och fräsa åt sin egna svans. Vi trodde att hon hade fått någon psykisk störning och jag var jätterädd och ledsen över att vi skulle behöva avliva henne. Men efter att Patrik googlat upptäckte vi att det inte var farligare än något som gick att ordna tillsammans med en veterinär. Så himla skönt!
Var så alldeles jätteglad över att EU:s förbud mot djurtestad kosmetika trädde i kraft och att det numera är olagligt att sälja kosmetikaprodukter som innehåller ingredienser som efter lagens gällande har testats på djur. Hurra!
Och i slutet av månaden mars åkte jag och Wille ner till Bryssel. Där drack och åt vi fantastiskt mycket choklad, åt den godaste mat jag hittills någonsin ätit på the Switch (röd tonfisk med potatismos, rekommenderas starkt! ville aldrig att måtiden skulle ta slut för det var så superbt gott!), hittade lilla, lilla Mannekein Piss, gick på seriemuseumet, besökte en bar med över 2 000 ölsorter (blev dock besvikna över avsaknaden av rosa elefanter i taket vilket guideboken berättat om) och gick till Horta-museumet (rekommenderas, så vacker arkitektur).
Och en dag tog vi tåget till Brygge där jag absolut kan tänka mig att bo. Där åt vi moules frites, köpte belgisk öl att ta med hem och åt dessert till lunch.
Och väl hemma igen firade jag påsk hos farmor och farfar och med fjäder i håret.
 

Morgan Freeman Finger Paint

2013-12-17 23:35:00
Filmer
 
 Även detta är så otroligt imponerande. Det är makalöst vad det finns människor som är duktiga!

Mer om just detta projekt finns att läsa här och där det även går att se Kyle Lamberts iPad-målningar av Rihanna, Jude Law och en kissekatt.
 

Sign painters

2013-12-17 23:27:01
Filmer
 

SIGN PAINTERS (OFFICIAL TRAILER) from samuel j macon on Vimeo.

Jag blir alltid så imponerad av sådant här. Mestadels för att jag själv är så dålig på att rita och måla och för att jag alltid förundras över hur duktiga andra människor är på det.


December hittills

2013-12-15 12:30:00
Min Dag
En fredag bakade jag glutenfria pepparkakor. De blev klart godkända och lite färre än vad jag hade tänkt mig.
Och de andra i undulatgänget bakade icke-glutenfria pepparkakor hemma hos mig. Och så provsmakade vi två av glöggsorterna som finns på systemet. Hittills är äppelglöggen bäst och luciaglöggen med chokladsmak sämst.
De andra hör hemma har också bakat. Lussekatter och pepparkakor till exempel.
Och så har det snöat och snöat och ungefär lika fort töat och töat.
De andra här hemma har också gjort julgodis vilka jag har provsmakat och godkänt. Speciellt den mamorerade ischokladen som syns till vänster. Godast hittills tror jag.
En onsdag sov jag över hos Elin och vi gick upp lite extra tidigt på torsdagsmorgonen för att göra scones och bjuda Eddie på födelsedagsfrukost tillsammans med de andra undulaterna.
Och så hade jag tomteluva på mig hela fredagen för att fira lucia.
Och mellan allt det här har jag pluggat till tentor, lämnat in rapporter, börjat planera med mitt finfina nollkommitégäng, gått på massor av lunchmöten och försökt få min sömn i balans.
 
 
 
 

Linsbiffar

2013-12-14 23:19:36
Mat och recept
För att göra linsbiffar behövs tre deciliter gröna linser.
Dessa kokas med så mycket vatten som står på paketet. Brukar vara en del linser och tre delar vatten. Kokas i cirka 20-30 minuter.
Det behövs också några morötter och en lök. Morötterna rivs och löken hackas.
En halv deciliter solroskärnor som rostas i stekpannan med lite olja. När de är färdigrostade mixas de i en mixer.
Morötterna och löken steks litegrann.
 Alla ingredienser blandas ihop tillsammans med soja, salt och peppar och sätts ihop till biffar och läggs sedan i en oljad form. Ska vara i en 250 gradig varm ugn i ungefär 30-40 minuter.
Sedan är de klara att äta! Jag ska ha dem till julbordet tillsammans med potatis och rödbetssallad, sedan är jag nöjd.
 

You've got balls

2013-12-08 13:59:18
Dagens låt
En av mina favoritjullåtar. Så himla bra. Och inte så typsikt jullåts-klyschig.
16 dagar kvar till julafton idag! Så underbart.
Har dock redan fått kanske bästa julklappen i förskott.
 
The Souldiers - You've got balls
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0