Läggdags

2010-08-31 22:13:20
Min Dag
Hej!
Somnade förut efter middagen och sov i tjugo minuter. Hade bestämt att jag skulle ge mig ut och springa idag men kände inte alls någon lust för att ta på mig träningskläderna. Men Patrik fick mig att göra det ändå. Och det var faktiskt riktigt skönt! Både när jag sprang och nu efteråt. Jag mår så mycket bättre när jag har fått rört på mig! Så jag hoppas att jag kommer sova gott i natt.

Tittade lite på Fångarna på fortet och Time Out. Men nu är de programmen slut och jag ska gå och borsta tänderna och gå och lägga mig.
Börjar 9:30 imorgon så det blir lite sovmorgon imorgon igen!

Ha det finfint!

Je t'aime.<3

Lång sovmorgon!

2010-08-31 09:55:14
Min Dag
Godmorgon!
Vaknade för lite mer än fyrtio minuter sedan. Så härligt med sådana här långa sovmorgnar där man kan gå upp när man vaknar!
Börjar 11:05 idag med samhällskunskap och vi ska väl fortsätta med att prata om partierna i Sverige eftersom det snart är val.

Slutar 14:20 idag, men jag tänkte se om jag kan sluta fem i två så jag kan hinna med två-bussen. Annars får jag vänta i en timma på 15-bussen.

Hur som, nu är det frukost som gäller!
Ha en underbar tisdag (:


Pluggdags!

2010-08-30 17:54:10
Min Dag
Hej på er!
Är hemma hos Patrik och tänkte att jag ska plugga lite kemi och/eller franska. Har tre läxor till på fredag! Men jag har börjat att plugga av de så de lär vara klara till på fredag.

Åkte in till tandläkaren idag för ståltråden på tandställningen lossnade lite på höger sida i fredags. Så jag ringde i morse och fick som tur var en tid idag och fick fixat till det. Har inte kunnat äta med höger sida på hela helgen så det är en sådan befrielse nu att jag kan äta med hela munnen som vanligt.

Hur som, nu ska jag plugga lite och sedan ikväll blir det Fångarna på Fortet.
Ha en fin måndagskväll (:





Idag är det Elsa-Saras födelsedag. Hipp hipp hurra!
Gissar på att hon blir servad tonfisk, vilket man skulle säga är hennes favoriträtt. (:

Middagsdags!

2010-08-29 18:35:28
Min Dag
ÄNTLIGEN har Patrik kommit tillbaka från gymmet och äntligen ska vi äta middag. Är väldigt hungrig! Jag kunde ju förstås ha ätit när han var på gymmet, men det är mysigare och roligare att äta tillsammans såklart (: .

Ska se om jag kan få Patrik att se en film med mig ikväll för jag är lite sugen på det. Kanske Snabba Cash som båda två har läst men inte sett...

Men nu, middag!
Ha en fin kväll :)

Blir inte det här idag, men det är en matbild i vilket fall!

Söndag

2010-08-29 16:14:37
Min Dag
Hej!
Har åkt hem till Patrik nu och han sticker snart iväg till gymmet så jag tänkte roa mig med att sitta här så länge. Eller så sätter jag mig framför teven om det inte finns något att roa sig med här.

Har inte gjort så mycket annars idag. Pluggade lite franska och fikade. Och kelade med katterna. Mycket händelserikt, mycket.

Ha en fin söndag!

Random.

Lördag

2010-08-29 00:00:47
Min Dag
Hej!
Har precis tittat klart på Bröllopsfotografen som gick på tv4 idag. Tyckte inte att den var jätte rolig men helt okej ändå.

Vi åkte ner till Dalen idag, fast vi var inte där i mer än två timmar och det var i princip "slut" när vi kom.  Men eftersom det var första gången Patrik var där så fanns det en del att visa honom^.

När vi kom hem igen var jag duktig och gjorde lite franska, tills vi skulle äta pizza och efter middagen tog vi en lite promenad. Notera liten. Den var avklarad på två-tre minuter för det blåste och var lite kallt och varken jag eller Patrik hade jacka på oss så vi bestämde oss för att gå in. Och för att se Ugly Betty. Ett avsnitt kvar på säsong ett nu!

Känner förresten i låren att jag var ute och sprang i morse. Hoppas att jag kommer att fortsätta att springa lite mer, för jag kommer må så mycket bättre om jag får ut och röra på mig. Det är bara så jobbigt att ta sig ut...
Men, nu är det läggdags!

Lite bilder från Dalen.









Emelie tog också kort.


Så här vacker var himlen ikväll. Fast såklart så var det mycket finare i verkligheten. Det blir fint väder imorgon!

Godmorgon!

2010-08-28 12:18:21
Min Dag
Hej!
Tog en liten springtur (eller jogging, lite blandat tror jag) när jag vaknade idag vid tio. Så himla härligt! Känner mig jätte pigg och glad nu (: .
Hade tänkt att jag skulle springa mycket under sommaren, men det blev ingenting med det. Lite sur på mig själv att jag inte tog mig själv i kragen och tog på mig joggingskorna men jag var väl för lat.

Patrik kommer hit lite senare idag (han vaknade nyss...). Fast de andra i familjen ska iväg till Dalen för det är Hembygdens dag idag. Får se om vi åker med dit, och om Patrik hinner med en buss så vi kan ta med honom på vägen dit. Annars får vi se hur vi löser det med att han ska komma hit... Saker och ting brukar lösa sig...

Nu ska jag äta en ordentlig brunch!
Ha en finfin lördag :D

Sitter med handduksturban på huvudet, så ni får den här bilden istället.^^

Hemma!

2010-08-27 13:26:29
Min Dag
Hej!
Kom hem för ungefär tjugo minuter sedan och är just nu ensam hemma. Det är inte varje dag det händer i där huset kan jag säga...

Hade första franskalektionen idag och det blev som vi befarade: vi ska bara ha en franskalektion i veckan. EN! Men det hade visst stått mellan att få en lektion eller ingen alls, så det får man väl vara glad åt då antar jag. Men ändå, det är en 100-poängskurs så det betyder alltså att det kommer få bli hemarbete som motsvarar en franskalektion, plus de läxorna man "brukar" få.
Så till nästa fredag ska vi ha läst en text så många gånger vi orkar och hinner, göra uppgifter till texten och grammatikövningar och skriva en text om oss själva.

Fick kemi-läxa idag också. Så nu börjar det kännas som om man kommer in i det igen.
Tänkte att jag skulle göra kemiläxan nu i helgen, så är den klar och jag får mer tid till annat sedan. Ska försöka att inte skjuta på saker lika mycket som jag gjorde i ettan och tvåan, utan göra läxan när vi har fått så jag är av med den sedan.

Nu tänkte jag sätta mig med skoldatorn och försöka installera om Open Office på den eftersom det har hänt något konstigt med programmet som gör att jag inte kan öppna, läsa eller skriva några dokument. Dessutom vill det installera om sig självt hela tiden...

Ha en underbart fin fredag! (:

Hej hej.

Law of Nature

2010-08-26 19:09:24
Min Dag
Hörde ett pipande ljud förut idag när jag satt ute och läste. Eller först såg jag Elsa-Sara springa mot ena sidan av balkongen och kolla genom springan mellan golvet och staketet, och sedan hörde jag ljudet. Kan ni gissa vad det var?
Jo, lilla Eskil hade fångat en stackars näbbmus.
Och jag tänkte att jag skulle gå och ta kort på en stolt katt med mus i munnen, men istället fick jag en sur katt som morrade. Dessutom trodde jag att han bara skulle leka lite med musen som katter gör med möss, men nej! Han började ÄTA UPP den istället. Gissar att det var för att han trodde att jag skulle ta musen ifrån honom annars (mm, jag som tycker möss är så himla goda...).

Så lite motvilligt fick jag se hur en katt tar ut inälvorna ifrån en näbbmus, istället för att få se en katt som leker litegrann. Usch.






Namnamnam.
Fick en bild på när inälvorna slets ut också (?) men jag tänkte att jag låter bli att lägga upp den.

Säsong två!

2010-08-26 18:59:59
Kärlek

Fick en present av min pojkvän i måndags när vi var inne och shoppade i måndags. Fast jag fick den inte förrän igår för han ville ta av prislappen först (han är väl inte jätte snabb alla gånger..<3 ).
Nu ska vi bara se klart på första säsongen, tror vi har två-fyra avsnitt kvar!
Tack så mycket, världens finaste.

Middagsdags

2010-08-26 18:30:16
Min Dag
Hej!
Snart har jag gått en halv vecka i skolan. Känns väl okej hittills, mest antagligen för att vi inte har fått några läxor, inlämningar eller prov än. Är så van från tvåan att sluta fyra varje dag också, så jag har märkt att jag är jätte trött på de sista lektionerna. Eller så kan det delvis bero på att jag inte får i mig tillräckligt med energi från skollunchen.

Tror att torsdagarna kommer att bli de jobbigaste dagarna, för då har vi bara kemi och fysik b hela dagen. Först kemi, sedan fysik och efter lunchen laboration i halvklass i något av ämnena. Idag hade jag fysik-labb och vi beräknade hastigheten på en kula som sköts ur ett gevär (läraren sköt faktiskt inne i klassrummet med ett riktigt gevär på ett tavelsudd som satt fast i ett snöre). Hann inte riktigt skriva klart labbrapporten men jag hann med två-bussen!
Gick ut och satte mig i solen och läste tills jag tyckte att det blev för kallt och gick in i stället.

Imorgon slutar jag fem över halv elva! Fem. Över. Halv. Elva. Det ni! Bara för att ettorna och tvåorna ska ut till Krokholmen (som treorna alltså "slipper") och Engelskan därmed blir inställd.
Har bestämt med Wille att vi ska jobba med projektarbetet till klockan tolv istället för till två som vi annars hade tänkt oss.

Nu var det visst middag om jag inte hörde fel.
Ha det fin (:

Tycker det är så fint med hatt att jag hade det både igår och idag (:

Sitter utomhus i solen, härligt! Och det ä...

2010-08-26 15:23:56
Min Dag

dsc00260 (MMS)

Sitter utomhus i solen, härligt! Och det är det inte bara jag som tycker... (:


Åh, himlen var/är helt fantastiskt vacke...

2010-08-25 20:39:14
Min Dag

Åh, himlen var/är helt fantastiskt vacker! Solen var helt lysande gul förut, så gul har jag nog aldrig sett den! Så fantastiskt fint. Nu är himlen lite mer åt det rosa/lila hållet, och fortfarande jätte vacker. Är på väg tillbaka just nu, får se om jag hinner ta en bild innan det blir för mörkt... Åh, så himla vackert! Nu skulle man sitta ute vid havet (minus blåsten och plus lite varmare i luften)!


Trött onsdag

2010-08-25 17:47:40
Min Dag
Hej på er!
Har varit trött hela dagen för jag sov så rackarns dåligt i natt. Det gick ändå bra i skolan, hade tre lektioner och inga direkt jobbiga heller förutom den sista som var Fysik B, så det gick rätt bra att vara trött idag ändå (: .

Följde med Patrik hem efter skolan och läste ut Elsas Mode (gillar man chick-lit kan jag verkligen rekommendera den!). Sedan somnade jag. Sov i minst en timma och det var något som jag behövde idag. Känner mig mycket piggare nu!

Efter middagen ska vi åka hem till Patriks farmor och fira att hon fyller år idag! Mysigt.
Och sedan ikväll blir det fångarna på fortet - idag igen!

Nu är det mat!
Ha en finfin onsdagskväll (:

Old pic.

Fångarna på fortet - idag igen!

2010-08-24 18:50:36
Min Dag
Tänkte att jag skulle kolla upp och jag fick med mig min bok hem från Patrik. I så fall tänkte jag sätta mig och läsa lite fram till klockan 20 då jag ska bänka mig framför teven och se Fångarna på fortet idag igen! Woho!
Lite tråkigt att de inte sänder det på fredagar som de gjorde när man var liten, för nu känns det lite som att de slänger ut avsnitten så att de ska gå åt så fort som möjligt så de kan börja visa något nytt. Fast det kanske är det de gör?
Känns inte riktigt som att se på det när man var liten heller. Tycker att det är något saknas, något som inte stämmer, något som de har tagit bort/lagt till. Jag kan inte riktigt sätta kläm på vad det är (än)...

Nu ska jag i vart fall rota i min väska.
Ha en underbar och fin tisdags kväll (: .


<3

2010-08-24 18:28:57
Kärlek

You're dazzling me with your love.

Ett år. Tre månader.
Jag älskar dig<3
Hur skulle jag kunna göra något annat?

Damernas Värld och studiemotivering

2010-08-24 17:48:39
Min Dag
Hej!
Är hemma just nu och har varit det i några timmar. Har en sådan himla studiemotivering just nu! Vill få massa uppsatser att skriva, lära mig en massa saker, PLUGGA helt enkelt.
Fast vi har ju inte kommit igång i skolan än, så om någon månad när jag (säkerligen) kommer ha ett prov varje vecka kommer studiemotiveringen vara förvunnen. MEN, nu är den här och det är lite skönt. Fast jag har inget att lägga studiemotiveringen på just nu, det är det enda problemet.

Usch, det blåser som tusan utomhus för övrigt. Min sjal höll på att flyga iväg så jag fick knyta den runt halsen istället för att ha den lite fint hängande runt. Fast jag slapp gå hem från bussen i blåsvädret för jag åkte med mami hem. Hon slutade ändå en kvart efter bussen gick, så då kunde jag lika gärna åka med henne och komma hem med lite torrare fötter och tidigare.

Och när jag kom hem låg det en tidning på min säng och väntade på mig (: . Nu väntar jag bara på att mitt lönebesked ska komma med posten, det är ju 25:e imorn!



Projektarbete

2010-08-24 14:42:47
Min Dag
Hej hej!
Det blev lite småstressigt imorse för jag och Patrik försov oss! Hade ställt alarmet på halv nio, men så hade jag såklart glömt att sätta på det. Suck. Så vi vaknar kvart över nio. Hade väl tänkt att vi skulle gå hemifrån Patrik vid halv tio, men vi löste det så att Patrik tog bussen och jag cyklade till skolan.
Och såklart så började det att ösregna när jag cyklade (överdriver inte, himlen hade öppnat sig och regnet stod som spön i backen (hehe)) så jag var pisseblöt när jag kom till skolan och är fortfarande pisseblöt om fötterna.

Vid halv ett cyklade jag upp till Munkegärde för att hämta två böcker jag hade glömt hemma som Emelie hade varit snäll och tagit med sig till skolan. Och såklart så börjar det att ösregna igen när jag ska cykla tillbaka. Kommer väl att ösregna när jag går hem också...

Sitter i skolan och ska egentligen jobba lite på projektarbetet för vi har fått tre timmar till att göra det. Men Wille är sjuk så det är inte så mycket jag kan göra själv. Har pratat lite med henne över Skype och vi bestämde att vi ska arbeta med projektarbetet på fredag eftersom vi ändå missar 12-bussen och kan sitta till klockan 14 och jobba med det.
Tar 15-bussen hem fastän det är blött i skogen. Men det finns inget jag kan göra här, så då finns det inte så mycket annat jag kan göra.
Ha det fint (:

Old pic.

Back to school

2010-08-23 22:16:32
Skolan
Började ju skolan idag. Fick en känsla av att det var skolavslutning och första dagen i skolan efter sommarlovet. Vet inte varifrån jag fick känslan, men den försvann när jag hade intalat mig själv att det här var första dagen.

Det var sagt (och stod på hemsidan) att vi skulle vara i teatern klockan 12 som alla andra  2:or, 3:or och 4:or som går på "min del" av skolan. Men eftersom vi är lite speciella på da Vinci (hehe) så fick vi veta att vi inte alls skulle vara i teatern, utan vi skulle gå till våra hemklassrum.
Så, vi som hade väntat utanför teatern traskade genom korridorerna till vårt hemklassrum där alla andra väntade.

Fick massa papper, lite information och schemat! Efter att ha kryssat över de lektioner som jag inte ska ha upptäckte jag att jag förmodligen kommer sluta lite över två varje dag och lite efter tolv på fredagar! När hände det senast? Tror inte jag har slutat tolv på en fredag eller runt två så många dagar i veckan sedan högstadiet! Det enda dålig är att jag slutar efter två och tolv, vilket betyder att mina bussar redan har gått. Så det kanske blir att jag bor hos min pojkvän större delen av veckorna... Men vi får se hur det blir när jag har "kommmit in" i schemat och alla lektioner.

Nu ska jag duscha!
Ha det fint!

Invigde mina skor idag.

Fångarna på fortet

2010-08-23 20:27:52
Min Dag
Hej!
Vi åkte in till Göteborg efter skolan (efter en snabb visit hemma hos mig för att hämta id-kort och skolböcker) och Patrik köpte en ny dator. Så det är vid den jag sitter just nu.
Slog till och köpte en trenchcoat faktiskt, lägger väl upp någon bild någon dag. Fick en present från min pojkvän också: andra säsongen av Ugly Betty! Vi har snart tittat klart på första säsongen så det var en väldigt läglig present (: .

Men nu ska jag ta mig tillbaka till sängen och fortsätta titta på Fångarna på fortet som har premiär idag (hejar på det vita laget: fortets mästare!) och min glass. Mumsigt!

Ha en fin kväll! (:

Bild från min och Willes shoppingtur i fredags.

Godmorgon! Patriks dator har fått virus s...

2010-08-23 09:33:11
Min Dag

Godmorgon! Patriks dator har fått virus så jag kan inte använda den, därför blir det sms-inlägg idag. Vaknade tio i åtta av ett sms, och sedan kunde varken jag eller Patrik somna om. Vi hade tänkt att gå upp när vi vaknade (förmodligen runt klockan nio) eller senast halv elva (hade satt alarm) men nu blev det som det blev. Känner mig lite trött som om jag inte har fått sova tillräckligt men jag kanske piggnar till när jag har fått äta och dricka lite. Skolan börjar ju som sagt idag, och min syster börjar på högstadiet (!) och igår utsattes jag för förhör om bussarna. Jag hoppas att hon kom fram till skolan imorse, hehe. Inte lätt när man inte är van... I vart fall så ser det ut att var en regnfri dag så jag tror jag inviger mina converse. Vill ju inte att de ska bli smutsiga första gången de blir använda (vilket brukar gälla för alla nya skor). Nu ska jag äta frukost! Ha en superfin dag (:


Sista sommarlovskvällen

2010-08-22 20:31:51
Min Dag
Är hemma hos Patrik igen och äter Ben&Jerry-glass. Mums! Unnar mig lite gott när det är sista kvällen på sommarlovet...

Övningskörde in till Ytterby förut, och sedan fick pappa ta över resten av biten in Kungälv för vi har inte övat på trafikljus än, så pappa tyckte det var bäst att han körde. Men det gick bra den biten jag körde (: .

Ska gå igenom lite inlägg på bloglovin' tänkte jag tills pojkvännens kompis kommer tillbaka för då ska de fortsätta spela sitt spel, antar jag. Fortsätter nog att läsa på Elsas Mode sedan när pojkvännen ska ha datorn igen. Den boken blir bättre och bättre tycker jag. I början var den lite halvbra, men nu tycker jag att den börjar bli mer intressant. Vad ska hända med Elsa och hennes blogg? Kommer hon göra bort sig? Kommer bloggen bli stor (vilket jag antar..)? Sådant jag hoppas att jag får reda på längre fram i boken.

För övrigt, glöm inte att kolla in Elsas Afrika-blogg!
Ha en fin kväll (:


Från Österrike

2010-08-22 15:04:04
Min Dag
Farmor och farfar har varit i Österrike och de kom hem igår. Med sig hade de lite presenter som de hade köpt och som mami och pappa kom hem med för en stund sedan.

Ett fint ljus som jag funderar på hur de har gjort... Fint i vilket fall! (:


Ett litet ljus och karameller, som är jätte goda. Det enda dumma med de är att de var lite snåla med choklad...

Lingon i skogen

2010-08-22 14:59:47
Min Dag
Hej!
Sista dagen på sommarlovet idag. Känner mig inte riktigt redo för att börja skolan faktiskt, men det går väl några veckor och så är man "inne" i det hela igen. Men det hade verkligen inte varit fel med en eller två veckors ledigt till. Kan i vart fall trösta mig med att vi inte börjar förrän klockan 12 imorgon.

Jag och Patrik har tagit oss hem till mig. Har inte gjort något speciellt än; tänkte att vi kanske kunde gå ut i skogen och leta efter svamp (helst kantareller, mm!) men jag får se hur det blir med det. Hittade lite lingon i skogen förut, men de är uppätna nu...
Senare idag ska vi åka tillbaka till Patrik igen för vi börjar som sagt klockan 12 i morgon och det går inga bra bussar alls, så jag tänkte att då kan jag ju passa på och utnyttja möjligheten att inte behöva vara i skolan flera timmar innan jag egentligen behöver det.

Nä, nu får vi ta och hitta på något!
Ha en fin söndag! (:


Jag och Patrik fixade iordning middag själv igår. Kan ni gissa vad det blev?



Mums!



Hemma igen!

2010-08-21 14:41:54
Min Dag
Hej!
Nu är jag hemma
igen. Eller hemma och hemma; är hos Patrik. Sitter och mumsar på lite godis som blev över från bion igår. Gott!

Vet inte vad vi hittar på idag, men något roligt blir det nog (: .
Vad ska ni göra idag?

Ha det fint!


Godmorgon! Usch, fick gå upp klockan sex ...

2010-08-21 06:33:23
Min Dag

Godmorgon! Usch, fick gå upp klockan sex idag. Det tar emot lite att gå upp så tidigt på en lördag. Dessutom har jag inte gått upp klockan sex på en hej vecka. Sitter i vart fall på bussen på väg till jobbet. Blev lite stressigt när jag insåg att bussen skulle gå runt halv och inte kvart i, men jag hann med bussen i vart fall. Slutar klockan två idag och då vet jag bara att jag ska vara med Patrik men var vet vi inte riktigt än. :-P Ha en finfin dag! (:


Sängdags

2010-08-20 20:46:39
Min Dag
Hej!
Är hemma hos Patrik nu och vi har precis varit nere och handlat litegrann. Sex and the City 2 var helt okej faktiskt!  Hade väl lite halvlåga/höga förväntningar på den. Tänkte att den skulle vara lite mer som den förra. En såndär tjejfilm som man tänker "ååh, det där skulle jag vilja hände mig..." då och då när man ser den.
Den var lite mindre sorglig än ettan (Mr Big kommer inte till bröllopet och vill inte gifta sig längre så Carrie bryter ihop och tjejgänget åker iväg på smekmånadsresan tillsammans utan Mr Big och det blir en sorglig stämning) och lite roligare story, vilket passade mig bra för jag kände inte för att se en sorglig film. Helt klart sevärd i vilket fall!

Provade en trenchcoat på H&M idag, men jag vet inte. Tyckte jag såg stor ut i den. Ska prova den på Zara igen och sedan den på H&M och se vilken som jag tycker ser bäst ut på.
Köpte lite smågrejer annars, ett halsband i form av en rosett, en sjal och lila leggings. Fint!

Nu ska vi krypa ner i sängen för jag ska upp och jobba imorgon klockan 7.
Ha det fint!


Fredagmorgon

2010-08-20 09:03:09
Min Dag
Godmorgon!
Idag är det sommarlovets sista fredag, sista vardag. Det här sommarlovet har gått så fort. I början, när hela sommarlovet låg framför en, kändes det som om det skulle bli hur långt som helst (i positiv bemärkelse). Men wips, så var det långa sommarlovet borta. Men, det kommer väl ett lov nästa år också. (:

För övrigt så håller jag på att göra mig iordning för idag. Ska packa en väska också eftersom jag ska sova hos Patrik i natt och jobba imorgon. Så arbetskläderna och sova-över-grejer ska packas ner. Och så ska jag äta frukost.

Jag och Wille ska åka in till Göteborg idag för att shoppa, strosa runt och gå på bio! Det kommer bli så kul (: .
Oj, nu måste jag börja fixa mig lite.
Ha en underbar fredag (:

Bär den här tröjan idag.

Hemma igen

2010-08-19 18:45:28
Min Dag
Kom hem från frisören för en stund sedan, och vet ni? Håret på huvudet är kvar bara lite kortare. Hon klippte inte så värst mycket faktiskt. Det är väl bara jag som märker att det är lite skillnad när jag borstar det...

Snart ska vi äta middag!
Ha det fint (:

Innan frisören.

Fram med rakapparaten?!

2010-08-19 16:41:28
Min Dag
Om bara några minuter, eller kanske tio eller så, ska jag och Eme åka till frisören för att klippa oss.
Är lite rädd för att jag inte kommer att ha något hår kvar alls när jag frisören är klar med mitt hår. Hon kanske till och med tar fram rakapparaten! Alltså, jag tycker att jag har så slitet hår för jag har inte varit hos frisören på ett tag (så det är verkligen på tiden nu med andra ord!) och jag är lite rädd för att hon ska klippa av hela håret bara för att allt är slitet, vilket jag inte hoppas.
Får se hur det blir när jag kommer tillbaka. Önska mig lycka till, eller något...

Random pic.

The beat goes on

2010-08-19 16:30:19
Konsumtion

Topen, eller vad man ska kalla det, som jag hittade på Monki igår. Fin!
Frågade inte vad mitt ansikte håller på med, kolla på tröjan istället!

Du är bäst, kompis!

2010-08-19 15:54:49
Min Dag
Har som sagt kommit hem igen efter att ha varit med Elsa. Kändes lite skönt att få säga hej då på riktigt, alltså i verkligheten och inte genom internet eller sms. Hade tänkt att jag skulle ta massa kort eftersom jag inte kommer se henne mer på ett tag, men såklart så glömde jag helt av det. Så typiskt så det finns inte.

Hade ju tänkt att köpa kort på exempelvis Gallerix, men så fick jag en idé innan jag skulle gå till bussen att jag skulle skriva ut en massa kort på henne och mig och skriva fina saker på baksidan av de korten istället. Så jag satte mig och skrev ut några kort och hann inte mer än skriva datumet på när kortet var taget innan jag behövde springa till bussen, som jag ju ändå missade. Men medan jag väntade på bussarna (fick byta två gånger!) så hann jag skriva klart resten. Tyvärr smetades såklart texten av litegrann på de andra korten eftersom jag lade de på varandra, men det var inte så mycket att det gör så himla mycket.

Så den här dagen har inte varit så himla bra hittills med tanke på regn, blöta fötter, missade bussar och texten som kletade av sig. Fick gå 1,5 km för att komma hem också för bussen utanför mig börjar inte gå vid 14-tiden förrän 22 augusti. Fast om jag ska vara ärlig så var det skönt att gå den sträckan hem, eller det var inte så att jag var sur och irriterad över det liksom. Kanske var precis vad jag behövde; röra lite på mig...

Nu orkar jag inte skriva mer om det här, ha en fin dag!


En liten fin anteckningsbok som Elsa fick.

Det här kan man mötas av när man kommer hem...

2010-08-19 15:42:55
Min Dag

Dags att ta fram dammsugaren.

Åh! Kan inte västtrafiks bussar vara i t...

2010-08-19 11:13:39
Min Dag

Åh! Kan inte västtrafiks bussar vara i tid? :@ Nu var bussen FÖR TIDIG så jag missade den, hade hunnit med den om den hade varit i tid! Åh, är så sur, för nu får jag gå i regnet ända bort till Kodemotet, vilket tar typ 20 minuter, så jag kan hinna med röd express... Känner mig svettig och är blöt om fötterna för att jag gick genom skogen och genom gräs. Känns inte som en så himla bra start på dagen...


Lite bråttom

2010-08-19 09:36:50
Min Dag
Godmorgon!
Min näsa ger sig verkligen inte! Får snyta den idag igen! När ska den här förkylningen ge upp egentligen? Trodde jag skulle vara av med den vid det här laget, men nähä då...

I vart fall så har jag hunnit äta frukost och duscha sedan jag vaknade. Ska slå in lite presenter nu också och göra mig iordning för att åka och hälsa på Elsa. Vill hinna säga hej då innan hon åker och så ska jag skrica några fina ord som hon kan ha med sig ner och läsa om hon känner att allt bara är kasst. För så kan det kännas ibland vart man än är.
Har en timma på mig innan jag måste gå (antagligen mer rätt att skriva springa) till bussen.
Ha en underbar torsdag!

Har sällskap av den här lilla damen just nu. Mjau!

Onsdagskväll

2010-08-18 22:25:50
Min Dag
Hej hej!
Har precis ätit middag för jag var inte så hungrig när den serverades så jag åt n istället när jag var lite mer hungrig. Fast då kanske det räknas som kvällsmat istället för middag? I vart fall så har jag ätit! :P

Var lite besviken när jag lämnade biografen för alla biljetter till förhandsvisningen vart slut. På två dagar. Men då vet jag det att nästa gång jag får en förhandsvisning jag vill gå på så ska jag hämta ut på första dag som de är möjligt!

Jag och Eme gick runt och snosade i butiker. Köpte lite presenter, eller vad man ska kalla det, till min vän som åker till afrika på fredag. Kommer sakna henne så! Kan inte visa det nu, ifall hon skulle läsa det men jag kanske visar imorgon. Eller så visar jag det inte alls :P .
Hittade en fin top som var lång och lite, lite oversized inne på Monki. Fint! Men ingen jacka. Eller jag hittade två, men så tänkte jag att jag går tillbaka och köper den sedan, men så glömde jag såklart av det! Ska ju in på fredag med Wille och se på bio så jag köper den väl då.
Varken jag eller Emelie hittade det vi skulle ha, förutom en datamus som Emelie köpte. Letade efter lås på Claes Ohlson men de var för stora eller för små, eller helt enkelt fel. Men så kan det gå!

Tog inga bilder, för jag glömde helt av det. Eller jag tog en bild, men den blev suddig och jag orkade inte ta om den. Så ni får en nytaget kort på mig istället (: .
Ha en fin kväll!

Blåsigt men fint

2010-08-18 10:00:10
Min Dag
Godmorgon!
Hur är det med er? (:
Med mig är det sådär. Är så himla snuvig; näsan rinner inte men jag får snyta mig då och då. Jag som trodde att jag var frisk! Hur länge ska den här lilla förkylningen hålla i sig egentligen?

Strålande väder i dag, för övrigt. Men det blåser så det är inte så himla varmt ändå. Tittade på vår termometer förut som sa att det var 30 grader i solen. Så om det inte hade blåst hade det nog kunnat vara skapligt.
Jag och Eme ska åka in till Göteborg idag, någon gång vid 12-tiden. Tänkte titta efter om jag kan hitta någon fin trenchcoat eller någon annan jacka som jag kan ha på hösten/våren. För just nu har jag en vit jacka som är som en regnjacka, fast ändå är den inte det :S och en kortare svart jacka som kan bli väldigt varm att ha på sig de varma dagarna...

Jaja, ha en underbar onsdag (:


Jag har fått sällskap...

2010-08-17 20:49:20
Min Dag

...av en kelsjuk liten katt. Väldigt kelsjuk. Är uppe i ansiktet och ska stryka sig, och så fort jag lägger handen så att den är synlig för henne stryker hon sig mot den. Hon är så söt min lilla katt! <3
(Hon har så svårt att vara still när han ska stryka sig mot allt, därför så suddig bild.)

De kallar oss rasister

2010-08-17 20:42:04
Min Dag
Hej!
Sitter och spelar litegrann. Fast inte The Sims 3; jag tröttnade efter ett tag faktiskt.
De andra i familjen sitter och tittar på Allsång på Skansen och jag väntar på att klockan ska bli nio, för då tänkte jag se på en dokumentär som går på fyran, om jag inte minns fel; De kallar oss rasister. Den handlar om Sverigedemokraterna och deras politik. Ska bli intressant!

Sedan blir det väl läggdags. Eller kanske inte. Är ju ledig för bövelen! :P
Imorgon ska jag och min syster åka in till Göteborg tillsammans (första gången, för övrigt) för jag ska fixa lite saker och hon behövde köpa lite saker inför skolstarten.

Tror inte jag kommer skriva mer idag, så ha en fin kväll så hörs vi imorgon! (:


King!

2010-08-17 17:41:41
Min Dag
Jag gjorde ett test förut på tidningarfördig.se bara för skoj skull. Tänkte att jag kanske skulle "bli" en tidning som jag redan läser eller någon som jag skulle kunna tänka mig att läsa. Men kan ni gissa vad resultatet blev eller? Hahahaha. Jag "blev" herrmagasinet King. Hur i hela världen liksom?
Svarade jag något maskulint eller så på någon fråga? Haha, jaa, jag säger då det..

Nu är det middag!


The Sims 3

2010-08-17 12:30:36
Min Dag
Hej!
Vaknade hemma hos Patrik idag, men åkte hem vid nio-tiden någon gång. Har inte gjort något speciellt än. Eller jag har bestämt med Wille att vi ska gå på bio på fredag, och att jag och Patrik kanske ska gå på en förhandsvisning den 31 augusti, eller om det var den 30:e.

Har lust att spela The Sims 3, så det är vad jag ska göra (: .
Så skönt att vara ledig faktiskt och bara göra det man känner för. Synd att det bara är en vecka kvar av sommarlovet...

Ha en jätte fin tisdag!


Måndag

2010-08-16 10:44:48
Min Dag
Godmorgon på er!
Har varit uppe i två timmar nu. Patriks alarm ringde klockan åtta, men han går aldrig upp när alarmet ringer utan ligger och drar sig tills jag får putta honom ur sängen så att han kommer iväg någon gång, haha. Så skönt att vara ledig när andra jobbar...^^

Halsen gör det fortfarande lite ont i. Har varit och köpt halstabletter och det känns som jag äntligen kan andas ordentligt utan att det gör ont! Har inte ätit mer än en nektarin och druckit lite honung, så jag ska väl gå ut och göra mig en smörgås eller något. Men jag känner mig inte riktigt sugen på frukost heller så vi får se hur det blir med det.

Ska vara hemma hos Patrik själv med hans föräldrar tills han kommer hem från jobbet. Hans mamma har överröst mig med tidningar från Haléns, Ellos, Svensk Damtidning osv, så mig kommer det inte gå någon nöd på, haha! Tog med mig en metro från affären också.

Ha en underbar måndag!

Har en annan randig tröja på mig idag igen, än den som syns på bilden :P .

Söndag

2010-08-15 13:31:12
Min Dag
Hallå hallå!
Börjar att må lite bättre nu. Öronvärken är borta och det är väldigt skönt. Fast jag har fått lite ont i halsen igen, och näsan måste snytas ibland. Men jag är på bättringsvägen! Woho!

Har inte gjort så mycket idag hittills. Har tittat på tv och ätit frukost bara. Och druckit massa vatten och snytit mig då och då.
Senare idag åker jag hem till Patrik. Tänkte att han och jag kunde ha Ugly Betty maraton! För jag vill inte göra så mycket mer än att bara ta det lugnt så att jag blir frisk någon gång.

Känns väldigt skönt att jag inte behöver gå upp klockan sex imorgon för att gå till jobbet. Fast eftersom jag sover hos Patrik så lär jag ändå vakna klockan sju av hans alarm, men jag kan ju alltid somna om då. Åh vad skönt!

Ha en jätte fin söndag!

Just a picture...



Still sick

2010-08-14 15:59:02
Min Dag
Hej på er!
Sitter vid mamis och pappas dator för jag skulle ladda min mobil med pengar och orkade inte sitta vid min laptop som låter som ett kärnkraftverk (enligt min pojkvän). Så när jag ändå sitter här tänkte jag att jag kunde slänga iväg ett inlägg.

Mår fortfarande inte helt bra. Öronvärk och sådär trött som man blir när man är sjuk. Fast det var värre imorse, men efter att jag har druckit massa te med citron i och sovit en stund så har rivjärnet i halsen mer eller mindre försvunnit. Så himla skönt!

Hade haft planer på att åka hem till pojvännen idag för han kommer hem från sitt lan. Men jag får stanna hemma och kurera mig istället och hoppas på att jag blir bättre så att jag kan vara med honom imorgon.

Sov jätte dåligt inatt. Sov i en timma och vaknade, somnade om, sov i en timma innan jag vaknade och så höll det på hela natten. Jätte jobbigt! Mår dåligt och får ont i huvudet av att sova på det viset.
Jag ska börja äta vitlökstabletter tänkte jag, för jag har så himlans lätt för att bli förkyld (mestadels antar jag för att jag har så dålig blodcirkulation att mina fötter väldigt lätt blir som kalla som is) och jag tänkte att om jag äter vitlök varje dag så borde det vara lite förebyggande i vart fall. Har bett mami att köpa med sig det hem efter jobbet i vart fall (: .

Nu ska jag fortsätta att kurera mig, så ni får ha en jätte fin lördag!


Så fint väder utomhus. Typiskt att jag bara kan vara inne eller en liten stund i skuggan...

Hej! Hur är det med er? (: Med mig är de...

2010-08-13 19:01:56
Min Dag

Hej! Hur är det med er? (: Med mig är det inte så himla bra faktiskt. Näsan rinner som en droppande vattenkran och halsen känns som ett rivjärn. Åkte hem tidigare från jobbet för jag kände att jag inte orkade jobba längre och dessutom gick jag och snöt mig var tionde minut (överdriver faktiskt inte). Har legat och sovit mest, och druckit värma drycker. Här ätit mat nu som innehöll vitlök och rödlök. Hoppas på att det hjälper! Känner mig lite, lite bättre nu än vad jag gjorde förut, så det är ju skönt. Men det är så typiskt att jag skulle bli såhär sjuk just idag då jag hade tänkt att vara med en vän som jag inte har varit med på länge... Just det, har ni tänkt på att det är fredag den trettonde idag? Buuuh... :-P Ha en finfin fredagskväll (:


Bråttom

2010-08-13 06:28:52
Min Dag
Godmorgon!
Det åskade i natt och den var så nära att det mullrade riktigt ordentligt, så jag vaknade utav det. Låg och räknade hur långt ifrån den var sedan. Hann räkna till minst sex (sekunder) varje gång. Dessutom spöregnade det verkligen och jag hade fönstret öppet.
Fick inte så himla mycket sömn i natt alltså. Vaknade från och till från fem fram till att alarmet ringde. Vaknade plötsligt och trodde att jag hade försovit mig, men sedan tänkte jag att jag inte hade hört alarmet så jag somnade om.

Är förskyld också. Är snuvig och har ont i halsen. Usch.

Nu har jag lite bråttom. Ska åka om typ fem minuter.
Ha en jätte bra dag!

Random. Men söt.


Nu är det dags att lägga mig!

2010-08-12 21:13:18
Min Dag
Så blev klockan över nio och jag har inte ens börjat göra mig iordning för att gå och lägga mig. Jag ska göra det nu tänkte jag, när jag har stängt av datorn.

Imorgon ska jag upp klockan sex och åker med mami in som åker till Maxi när hon har lämnat av mig, förhoppningsvis innan klockan 7 (så att jag blir försenad).

Godnatt i vilket fall!
(:


På jobbet - torsdag

2010-08-12 21:06:06
Jobb
Idag har jag...

...fått reda på att det visst är ramadan nu. Förstår att det är viktigt för muslimerna, men jag kan inte riktigt förstå hur man kan visa att man hedrar sin Gud genom att låter bli att äta? Äta bör man ju...

...ätit upp en hel chokladkaka alldeles själv. Hoppas på att det finns en sådan chokladkaka som jag tål kvar imorgon med!

...också fått reda på att det finns en Geisha-sort utan nötter. Woho tänkte jag. Tills en kollega, som också är glutenintolerant, sa att den innehöll gluten. Och då började vi diskutera (eller prata om, rättare sagt) alla konstiga saker som de lägger mjöl i. Som glass till exempel. Usch.

...ätit nygrillade kamben med honungsmarinad. Mmm så himla gott. Och det var bara jag och en till som åt sådär lite i smyg. Hihi, busigt.

...städat bort en massa äckligt mögel som jag har stört mig på ända sedan jag började jobba där för tre år sedan. Eller om det nu var mögel.. Men det var något äckligt i vart fall.

...känt lukten av gammal gubbe. Eller det var en gammal gubbe som luktade skumt; en lukt som inte går att beskriva. Det var i vart fall inte så trevligt, och jag försökte hålla mig så långt borta från honom som möjligt, men så kände jag lukten och swisch med huvudet för att avslöja hans position för att sedan kunna flytta mig lite längre bort i motsatt riktning. Usch.

...jobbat över. Hoppsan så ambitiöst!

Ny design

2010-08-12 20:55:26
Allmänt
Sådär. Nu har jag ändrat designen. Bytt header och allt och jag måste säga att jag blev nöjd.
Lite småpill kvar som med att ändra textstil och så, men det orkar jag inte göra just nu, så jag skjuter på det tills jag får lust till det ^^.

Som vanligt kommer det väl ta ett tag innan hela designen blir ändrad och så, men så här kommer den att se ut om ett tag:


Torsdag

2010-08-12 18:15:19
Min Dag
Hej!
Kom hem för lite mer än en timma sedan. Hade ju tänkt att ta en liten springtur, men jag skjuter  på den till imorgon. Så imorgon ska jag alltså ta på mig joggingskorna. Om jag inte blir förkyld då. Man vet aldrig; jag har väldigt lätt för att bli förkyld.

Tänkte kanske fixa en ny header och ändra designen lite. Känns inte riktigt som att det jag har känns så himla mycket "jag".

Usch, jag är så där trött som man kan bli när man har jobbat i åtta timmar...

Nu var det visst mat. Ska springa och äta (: . Kanske piggnar till?
Ha det finfint!



Redigerade den här förut lite för mycket ser jag. Det blev jätte overkligt.

Godmorgon (: . Känner mig väldigt pigg i...

2010-08-12 06:53:04
Min Dag

Godmorgon (: . Känner mig väldigt pigg i dag fastän jag fick gå upp tidigare idag än vad jag gjorde igår och dessutom behövde jag gå upp mitt i natten (okej, klockan var 23, men ändå) för jag behövde gå på toa. Tror den här piggheten beror på att vi somnade i hyfsad tid för omväxlingens skull. Till och med Patrik är uppe nu och är pigg. Väckte honom för jag råkade dra ut kontakten till bredbandet och den var så himla jobbig att få i igen, så jag fick väcka Patrik som fick gå ut i garaget och hämta grejer... Så nu är han också uppe men jag misstänker att han kommer somna framför teven snart... Idag slutar jag klockan 16 och om jag inte känner mig förkyld så tänkte jag försöka ta mig ut på en liten springtur; det var längesedan. Ha en finfin torsdag!


Dags att krypa till kojs

2010-08-11 21:05:04
Min Dag
Sådär. Nu har jag duscat och smetat in mig med alla krämer jag har (har sådan himla torr hud att jag måste ha massa återfuktande krämer för att min hud inte ska skrumpna ihop och spricka) och gjort en mugg med te och honung. Tänkte att det skulle få min hals att må bättre. Och om jag har riktigt med tur i dag så kanske min pojkvän går med på att massera min hårbotten med en sånhär. För det är så himlans skönt!

Tänkte lägga mig i sängen nu. Lägger mig i hyfsad tid för omväxlings skull! Hoppas att jag kan somna också så att jag får sovit ut ordentligt i natt, annars kommer jag nog inte må så bra på jobbet imorgon.

Godnatt och sov gott! (:


Gammal bild.

På jobbet - onsdag

2010-08-11 18:55:49
Jobb
Idag har jag...

...kommit i tid till jobbet (hela fem minuter i åtta till och med!) för första gången på den här veckan! Men det är faktiskt bussarnas fel att jag inte kommer exakt i tid och idag åkte jag med mami.

...blivit lite småsur på Arla för att de ska ha tillbaka sina vagnar. Så vi måste omorganisera massa varor och ordna en ny kross. Skulle väl ha gjort det idag egentligen, men det glömdes helt bort.

...gått och snytit mig en gång i halvtimman (minst!) på morgonen för att jag var så himlans snuvig. Ett tag kände jag mig så kraftlös (på grund av förkylningen) att jag funderade på att gå hem, men efter att ha suttit ner i kanske fem minuter och bara tagit det lugnt så kändes det lite bättre.

...sett en kund (en kvinna i 40-års åldern) äta sitt egna öronvax. Det var inte så himla fräscht. Jag menar, det smakar ju inte gott?

...jublat tyst för mig själv över att det äntligen (!!!) fanns något gott i lunchrummet som jag kunde äta! Så på lunchen tog jag åt mig så mycket choklad tills jag skämdes. Men vadå, det är inte varje dag det finns något som jag tål så jag måste ju liskom passa på! Mådde inte jätte bra efter utan fick sätta mig och vila en stund, men det var lätt värt!

...och de andra lagerarbetarna på jobbet gått och väntat på en leverans med massa varor till klockan blev halv tre! Egentligen skulle den leveransen ha kommit på morgonen någon gång, men det var något knas med transporten. Så det blev väldigt stressigt de sista timmarna för de andra (för de slutar klockan 15 eller 16) medan jag tog det lite lugnt och packade upp lite ost. Så det var rätt skönt att jobba till 17 idag om man ser det ur den synvinkeln.

...nästan skurit mig med kniven som jag skär upp kartonger med. Kniven slant och spetsen hamnade vid handleden. Blev rädd att jag hade blivit träffad på pulsådern (är nästan alltid jätte rädd för att göra det), men när jag lyfte på handsken och tittade efter så hade det knappt börjat blöda och jag hade inte träffat något ytligt blodkärl. Och jag kunde andas ut.

...blivit glatt överraskad igen över att ingen hade tagit potatissallad med rostbiff. Woho! Det blev min lunch.

Jag är bäst på att missa bussar!

2010-08-11 18:29:30
Min Dag
Hej!
Kom precis hem till Patrik. Slutade ju klockan 17 och försökte hinna med 17:10-bussen men missade den verkligen precis. Så typiskt alltså! Dessutom såg busschauffören säkert att jag kom springandes men struntade i det. Så jag fick ta nästa buss som gick en kvart senare.
Sedan åkte jag till banken för att lämna in en lapp jag hade fått från Skatteverket där det stod att jag hade fått pengar tillbaka till skatten. Så jag såg till att det hamnade på mitt konto.
Jag försökte hinna med 17:45-bussen, men den missade jag också precis. Så jag fick vänta i ytterligare en kvart på nästa. Lite irriterande när man bara vill hem och äta!

Så nu ska jag äta middag!
Ha det fint!


Godmorgon! Sitter i bilen på väg mot job...

2010-08-11 07:55:19
Min Dag

Godmorgon! Sitter i bilen på väg mot jobbet. Kände mig lite illamående förut, men nu har det gått över tror jag. Om det kommer tillbaka får jag väl åka hem. Slutar klockan 17 idag igen. Ha en finfin dag (:


Läggdags!

2010-08-10 22:14:57
Min Dag
Ojoj, tiden bara rinner iväg! Nu är det faktiskt läggdags för min del.
Ska bara ta en liten pajbit till innan jag borstar tänderna och allt det andra jag måste göra innan jag kan lägga mig i sängen.

Åker hem till Patrik efter jobbet imorgon och sover där. Mysigt!

Men, som sagt: läggdags.

Godnatt och sov gott!


Jag älskar dig så <3.

Redigering

2010-08-10 22:10:34
Foto
Har "lärt" mig lite nya tricks i photoshop. Tänk vad jag tycker att redigeringarna blir bättre och bättre för varje gång jag får veta vad man använder en viss funktion till.
Så jag tänkte bara ge ett litet smakprov på en bild som jag blev nöjd med. (:

Just det, vill bara tillägga att jag vet att jag varken är proffs eller jätte himlans super duper bra på varken fotografering eller redigering. Men jag tycker att det är roligt och då vill jag hålla på med det (på min egna nivå) och lär mig allt efterhand.

Före:


Efter:



Tisdagskväll

2010-08-10 22:04:03
Min Dag
Men hallå!
Kom hem för kanske en timma sedan. Det blev lite stopp på vägen från bussen för det fanns några roliga saker att fota längs med vägen.

Jag och klasskompisen gick mest runt i Kungälv och sedan hamnade vi på Tant Rut, som är ett café. Eftersom jag precis hade ätit middag hemma hos Patrik så tog jag bara en glasskula. Mumsigt! Det var jätte kul att träffas! Och snart är det inte långt kvar förrän vi kommer ses nästan varje dag när skolan börjar igen. Längtar på ett sätt tills skolstarten kommer, och på ett sätt inte.
Klart det kommer bli jätte kul att få träffa alla igen och läsa de kurser man vill (okej, nästan. Fysik B är väl ingen riktig höjdare kanske) och få känna den där känslan när det har gått jätte bra på ett prov/en inlämning. Och Italienresan (som i och för sig inte är förrän nästa år, men ändå) och alla loven!
Men sedan är det ju allt pluggande, helger som går åt till att plugga. Stressen jag känner när jag har hundra (känns det som) prov, inlämningar och läxor samt tvärflöjten. Hinna med att umgås. Det kommer nog bli tufft.

Så det är lite så jag känner inför skolstarten. Men den är snart här och det är inte så mycket mer att göra åt det än att helt enkelt ha sommarlov!

Sista jobbarveckan nu. På fredag går jag till jobbet för näst sista gången den här sommaren. Jobbar en lördag innan skolan börjar också. Faktiskt skönt; att både ha tjänat pengar och att det nu är över :P .

Men nu ska jag fortsätta att redigera lite bilder innan det blir läggdags! Upp klockan sju imorgon (wiho, sovmorgon!).
Ha en finfin tisdagskväll!



Tisdagsjobbet

2010-08-10 22:03:31
Jobb
Idag har jag...

...tappat en hink (!) som innehöll 2,5 kg potatissallad. Som tur var tappade jag den inne på lagret så kunderna slapp se när jag fick torka upp allt som hade hunnit komma på golvet.

...blivit riktigt irriterad och nästan ledsen (jag hade nästan precis vaknat; har lättare för att börja gråta då) över hur sura och otacksamma människor kan vara.

...släppt en kartong med 10 000 kg riven ost på ett av mina fingrar. Det gjorde lite ont.

...blivit besviken idag igen över att det inte finns något på "gottebordet" (eller vad ska man säga?) som jag kan äta. Det ligger twix och chokladbollar från lindt som givetvis innehåller mandel där. En dag fanns det ferraribilar, woho! Men det var längesedan...

...blivit glad över att det faktiskt kommer glada och tacksamma kunder till butiken också!

...fått frågan om vi säljer njurar, levrar och hjärtan. Ryser av bara tanken. (Han som frågade skyllde på att det var hans fru som ville ha. Sitter hon ensam och äter det? Jag misstänker att han skyllde ifrån sig litegrann.)

...fått frågan om jag fryser minst tre gånger. Sedan har de som frågat kollat menande på min stora jacka (tänker som en förstor fristadsjacka) och halsduk.

Skynda, skynda

2010-08-10 17:54:25
Min Dag
Hej!
Har slutat jobbet och har hunnit både komma hem till Patrik, äta middag och packa klart. Om ungefär tio minuter ska jag gå ner till bussen som ska ta mig till Kungälvs busstation där jag ska möta en klasskompis (: .
Känner mig hyfsat pigg; jag menar, jag kunde ha varit mycket tröttare efter att ha jobbat i åtta timmar (och haft lunch i en timma).

Sådär, nu ska jag bara fixa en snabb grej på pojkvännens dator innan jag beger mig iväg till bussen.

By the way! Ingen morden i midsomer ikväll??!! Hur tänkte de där? Mami sa att det är slut med det programmet på tisdagar nu. Vad ska jag nu se på tv på tisdagskvällarna? Hur ska jag klara mig utan kommissarie Barnab? BUHU!

Ha en underbar tisdagskväll!

Bilden har egentligen inget med texten att göra. Bara trevligt med en liten bild.

Godmorgon! Hur är det med er? (: Jag har ...

2010-08-10 07:51:32
Min Dag

Godmorgon! Hur är det med er? (: Jag har sovmorgon idag; så himla skönt! Eller, det kunde varit skönare om jag hade gått och lagt mig i tid.. Är trött men ändå pigg tack vare att solen skiner. Slutar klockan 17 idag, och efter jobbet ska jag först hem till Patrik för att äta och hämta mina grejer, och sedan ska jag hem till en klasskompis; ska bli jätte kul! Hoppas du får en finfin tisdag! (:


Chokladbollssmet

2010-08-09 20:20:43
Min Dag
De hade inget sött som jag kunde äta i det här huset. Ingen glass, ingen choklad (kexchoklad och schweizernöt). Så då fick jag helt enkelt ta saken i egna händer och såg till att jag fick något som stoppade sötsuget.

Chokladbollssmet! (Man orkar ju inte göra massa bollar om det bara är man själv som ska äta det.)
Så det sitter jag och mumsar på nu.

Just det, jag vann på vem-vet-mest! Med 3-0! Eller 5-2, det beror på om man räknar med de frågorna som båda kunde (fast det brukar vi inte göra). I vilket fall så vann jag!

Tänkte hoppa in i duschen snart också och sedan får jag se vad vi gör (: .


Vem vet mest?

2010-08-09 19:11:05
TV/Podcast
Nu är det vem-vet-mest på svt2. Jag och pojkvännen, nördiga som vi är, brukar tävla om vem som kan flest frågor. För varje fråga man har rätt på får man ett poäng.
Och, nördig som jag är, så brukar jag vinna.

Dessutom ska jag se om de har någon glass eller något annat sött i det här huset!
Nu, tv!

På jobbet

2010-08-09 18:20:00
Jobb
Idag har jag...

...tappat en flaska med vit kebabsås på golvet så att det förutom blev en stor vit pöl med kebasås på golvet också blev kebabsås på en kunds ben och sko. Som TUR var så var det ingen sur gammal gubbe eller något som hade fått mig att känna mig som om att jag var sämst i världen, utan en förstående man.

...gått runt med en blå halsduk på mig för att jag inte vill bli sjuk igen!

...irriterat mig på folk som inte kan säga "tack för hjälpen" fastän det mer eller mindre är mitt jobb att hjälpa folk. Men vadå, lite glädje och tacksamhet skadar liksom inte!

...sprungit runt "bakom kulisserna" och letat efter en viss skärbräda med tillhörande knivar och inplastningsmaskin (eller vad det nu var) för att sedan få veta att det var förgäves för det setet hade de tagit bort av någon anledning jag inte fick veta. (Jag skulle ha "setet" till att skära spickekorv.)

...blivit glad över att ingen hade tagit "min" rostbiff med potatissallad till lunch, utan de hade istället ätit egen medhavd mat/någon utav pastasalladerna/någon fryst rätt som tinas i mikron. För rostbiff med potatissallad är den enda icke-frysta maten som jag tål! Och det är lite godare än den glutenfria lasagnen, som är den enda frysta färdiga rätten som jag tål. Wiho!

Se vad som kan hända när man jobbar i en mataffär!

Chokladsugen

2010-08-09 18:08:54
Min Dag
Hej på er!
Jag har precis ätit middag (stekt kotlett med ris, sallad och sås) så nu är jag mätt och glad (: .
Var så trött när jag kom hem till Patrik från jobbet att jag gick och vilade en stund. Väldigt skönt faktiskt  för nu känner jag mig mycket piggare!

Ikväll vet jag inte vad vi hittar på. Det är inget speciellt på tv så jag kanske sätter mig med en Kalle Ankas Pocket (för det finns i överflöd här) för jag gissar att min pojkvän ska spela sitt (?) nya datorspel som han tycker är så himla roligt förutom när han förlorar of course.

Ha en jättefin måndagskväll!

Hade inte varit helt fel med en sån här just nu... Åh, vad chokladsugen jag blev!

Godmorgon! Hur är det med er? (: Jag är ...

2010-08-09 06:56:02
Min Dag

Godmorgon! Hur är det med er? (: Jag är lite trött men jag piggnar nog till snart. Sitter på bussen på väg till jobbet. Slutar klockan 16 idag, och när jag kmr hem till Patrik igen så ska jag nog försöka vila lite. Men nu måste jag skynda mig bort till jobbet (har precis gått av bussen). Ha en underbar måndag (fastän det är en regnig sådan) :-)


Snart läggdags!

2010-08-08 20:35:43
Min Dag
Känns verkligen som om att regnet som öser ner just nu verkligen var pricket över i:et för att det här skulle bli en väldigt grå söndag. Har sovit hela dagen idag känns det som (fast det har jag ju såklart inte) för jag är sådär trött och seg liksom.

Imorgon väntar jobbet på mig. Är inte särskilt pepp på det egentligen eftersom jag känner mig sådär seg, men jag tänker att det är sista veckan nu och att jag kommer att orka in i det sista!

Sitter hemma hos Patrik som ligger i sängen och spelar tv-spel. Tror jag ska gå och göra honom sällskap; det är snart läggdags dessutom.
Ha en underbar söndagskväll!

Ser ut ungefär såhär just nu, bortsett från att jag har en annan randig tröja med mörka ränder på (tror jag är inne i en randig period).

Söndag

2010-08-08 15:07:54
Min Dag
Hej på er!
Hur är det med er denna gråa söndag? (:
Med mig är det bra, värre med andra :P . (Nämner inga namn...).
Patrik ligger och sover just nu så jag roar mig själv lite med att sitta framför datorn. Funderar på om jag ska gå och väcka honom och säga att matchen (Chelsea mot Manchester United) börjar nu. Eller så låter jag honom sova. Kan ju säga till honom och så får han avgöra själv...

Åker hem till Patrik senare ikväll tror jag. Han ska jobba imorgon så han kan inte sova över här, så då följer jag med honom istället (: .
Nä, nu har jag inget mer att skriva.
Ha en fin söndag!



Kräftskiva 2010 - i bilder

2010-08-08 12:59:47
Kalas och festligheter
Förberedelser




Jag och Eme fick uppdraget att plocka en halv deciliter vinbär. Eller nej, just det. En halv liter var det visst.




Och sedan fick jag uppdraget att baka en vinbärskaka, som visst blev väldigt god enligt mami. Har inte smakat på den än...


Kräftskivan















<3






Emelie skalar räkor (för att det är godare än kräftor).












Vi gick poängpromenad...


...och mitt lag vann!


Och någon gång vid
två åkte alla hem.
(och nej, det är inte spya som ligger på bordet, utan det är någon utspilld likör.)


221 inlägg

2010-08-06 19:24:07
Allmänt

Nämen så roligt. 221 inlägg...
Får se när jag orkar gå igenom dem...

Torsdag och allsång på fästningen

2010-08-06 19:19:44
Min Dag

Åkte hem tidigare från jobbet för att jag inte mådde så bra. När jag hade vilat en stund gick jag upp och gjorde Nalle Puhs varma mackor. Jätte goda, och med honung på som är bra om man är förkyld (honung är nämligen bakteriedödande).

Vid halv fem gick vi ner till farmor och farfar för att äta ängamat. Vi hann inte äta någon efterrätt för vi hade bråttom att komma iväg till Kungälv.


Patrik cyklade bort till fästningen med biljetterna som jag hade glömt hos honom.
Och vi gick in och mötte de andra som också var där.




Vi hade så himla tur med vädret! Det hade kunnat börja regna, men solen höll sig framme vilket vi tyckte var himlans bra.


Det blir lite sådär ibland med läpparna när man ska le om man har tandställning...
Jag mådde ganska så bra; hade bara lite ont i huvudet men det kände jag inte av så mycket vilket var skönt.


Vi hade fika med oss. Flädersaft, te och kakor. Och ett paraply ifall det skulle börja regna (vilket det ju inte gjorde).


Upptäckte att jag hade köpt likadana converse som min kusins sambo. Jag som trodde att jag skulle vara ensam om dem...



När klockan var halv åtta var kvällshimlen så här vacker!


Emelie tog också massa kort.
Hon fick bättre bilder på artisterna än vad jag fick, så jag tänker inte ens lägga ut några bilder på dem.
Men Eric ("Manboy") Saade, Lasse Berghagen, Michael Gabriel (?), Vokalisterna (?) och Lenas Dagbok var där (: .


Alla barnen väntade på att Eric Saade skulle sjunga Manboy.
Och innan Eric kom ut på scenen frågade de: "När kommer Manboy?"

Och det var väl den allsångskvällen det.

Fredag

2010-08-06 18:59:47
Min Dag
Hej på er!
Jag har varit hemma från jobbet idag för jag kände mig inte tillräckligt bra för att orka med en arbetsdag. Så idag har jag mest sovit hela dagen. Känner mig bättre nu och jag tror jag mår bra imorgon igen. Eller jag hoppas det för vi ska kräftskiva då! Ska bli jätte kul.

Nu ska jag göra några fler inlägg, bland annat om gårdagen.
Ha en finfin fredagskväll!

Elsa-Sara som jag tror är rädd för åskan. För hon ville jätte snabbt ut ur mitt rum i natt, så hon krafsade på dörren och mjauade, vilket hon annars inte brukar göra när hon vill komma ut ur rummet; hon brukar hoppa upp i sängen och stryka sig mot ens ansikte. Och det åskade i natt, så jag tror att det var det som skrämde henne.. Stackars liten.



Har kommit hem nu och det blir att lägga ...

2010-08-05 22:36:31
Min Dag

Har kommit hem nu och det blir att lägga mig nu genast. Får se hur jag känner mig imorn, om jag kan gå till jobbet eller inte. Men nu ska jag i vart fall sova. Sov så gott! Godnatt (:


Hej! Nu sitter jag på fästningen tillsam...

2010-08-05 18:30:26
Min Dag

Hej! Nu sitter jag på fästningen tillsammans med några släktingar. Väntar på att klockan ska bli sju så att hela spektaklet kan börja. Mår lite, lite bättre, men har fortfarande lite huvudvärk. Men jag tror det kommer bli kul så jag står nog ut. Drack saft förut (flädersaft) och självklart råkade jag spilla på både mig, filten OCH mobilen. Så det är lite kladdigt där jag sitter. Typiskt alltså. Sånt som händer om man heter Elin :-P . Men ha en jätte fin torsdagskväll (hoppas att det inte börjar regna) (:


Hej på er! Hur mår ni? Jag känner mig i...

2010-08-05 12:52:33
Min Dag

Hej på er! Hur mår ni? Jag känner mig inte på topp direkt. Har åkt hem tidigare från jobbet för jag kände att jag inte mådde så bra. Sedan när jag väntade på min buss i Kungälv kände jag mig lite bättre, men nu efter att jag har åkt buss mår jag sämre igen. Hade kunnat kräkas känns det som. Är i vart fall på väg hem nu från bussen och ska lägga mig och vila. Förhoppningsvis mår jag bättre till kvällen, annarsfår jag hoppa över både ängamat och allsång. Men vi får alltså se hur det blir med det. Ni får i vart fall ha en fin och underbar torsdag!


Just-new-shoes pictures

2010-08-04 20:53:25
Foto











Det luktar saft och nybakade bullar

2010-08-04 20:13:46
Min Dag
Hej på er igen!
Nu är jag hemma hos mig ute på landet och väntar på att vi ska ha kvällsfika (mormor hade fixat något gott, men hon visste inte att jag skulle komma så jag får väl se vad jag får). Och på att pappa ska prata klart i telefonen någon gång så jag kan ringa Patrik...


Mami är i köket och kokar saft. Svart vinbärssaft (hon var noga med att poängtera att det var saft och inte sylt).
Och det luktar saftkokeri över hela huset!


Och när jag kom hem luktade det bullar, och det visade sig att mami hade bakat det idag. Men inte till mig, buhu. Jag hade fått nybakat bröd istället och det är väl inte så tokigt det heller egentligen.

Åh, det är så himla typiskt! Jag glömde biljetterna till morgondagens allsång hemma hos Patrik! Så jag och mami får väl åka och hämta dem efter jobbet imorgon fastän vi egentligen har himlans bråttom för vi ska vara hos farmor och farfar imorgon vid halv fem (slutar klockan fyra!) för att äta ängamat (som är hur gott som helst!). Så himlans typiskt alltså.

Men, nu har pappa pratat klart så jag ska ta och ringa min pojkvän och sedan ska jag hoppa in i duschen tänkte jag för att till slut hamna i sängen någon gång, helst innan klockan 22.

Så ha en fin onsdagskväll!



Hej på er! Slutade för ungefär en timma...

2010-08-04 17:14:07
Min Dag

Hej på er! Slutade för ungefär en timma sedan. Fick jobba över för att jag mer eller mindre glömde av tiden... Så kan det gå när man har roligt, hehe. Har vart och köpt biljetter till allsång på bohus fästning som är i morgon (: . Jag, Emelie och mami ska gå. Och så min kusin och hennes barn. Det är de jag vet i vart fall. Ska bli kul (: . Har aldrig vart där och de artister som kommer dit är helt okej, så jag tänkte "varför inte"? Sitter och väntar på en buss som aldrig kommer. Har säkert missat den med typ några sekunder, i så fall skulle det ju inte vara konstigt att den inte kommer. Nästa buss går om fem minuter så jag kan ju lika gärna ta den. Haha, jag är så lat! Skulle kunna gå till Patrik (tar väl max tio minuter) istället för att vänta på bussen :-P . Har för övrigt köpt en present till Patrik, lite sådär bara för att. Vad det var och vad han tyckte om den får ni veta när jag kommer hem till mig vid sex/sju-tiden. Ha en underbar onsdag!


Godmorgon (: hur är det med er? Jag sitter...

2010-08-04 06:51:12
Min Dag

Godmorgon (: hur är det med er? Jag sitter på bussen till jobbet. Det känns som att det kommer bli en låååång dag i dag. Ha en fin dag :-D


Morden i Midsomer

2010-08-03 21:04:48
Min Dag
Jaa, det är vad jag ska se på ikväll. Tillsammans med pojkvännen som faktiskt frivilligt ser det med mig (säger säkert bakom ryggen på mig att jag tvingar honom och sätter fast honom i sängen med handklovar, men nu vet ni alltså sanningen).

Känner mig lite snuvig så jag tänkte ta en kopp te också så får jag se om det varma vattnet har hjälpt imorgon när jag vaknar igen. Ska gå upp kvart i sex igen, zzz.

Oj, nu har det visst börjat. Ha en fin tisdagskväll!

random bild bara för att inte få ett bildlöst inlägg..

Tisdag

2010-08-03 19:18:12
Min Dag
Godkväll på er!
Sitter på Patriks rum och dricker o'boy, vi har inte det hemma (av olika anledningar) så man får ju passa på när man kan få tag i det på annat håll, hehe ;) .

På jobbet idag träffade jag min moster som var där och handlade litegrann.
Och efter jobbet var Patrik och jag riktigt duktiga och tog en cykeltur. Vet inte hur lång den var, men det tog väl minst en kvart kan jag tänka mig, för när vi kom tillbaka var maten nästan färdig och Patriks pappa började med den precis när vi cyklade iväg.
I vart fall så var det skönt att få vara ute i solen. Så himla typiskt att det skulle bli sol idag igen när jag jobbar. Regnade när jag vaknade kvart i sex i morse, men när jag skulle gå (läs: springa) till bussen så tittade solen fram.
Och det var så himla vackert att se solen titta fram bakom vita moln tidigt på morgonen. Det kändes som en helt annan sol än den man ser på dagen, en mildare sol liksom. Det var hur vackert som helst i vart fall!

Till middag fick vi makrill som Patriks pappas kompisar hade fångat. Det är så himla gott med fisk som inte har legat förpackad inne i en affär (tänkte skriva fisk man själv eller någon man känner har fiskat, men så kom jag på att fisken man köper från fiskebilen inte är så himla dum den heller). Alltså färsk fisk, var ordet jag köpte. Det är så gott med färsk fisk!
Det enda dåliga är att man (läs:Patrik, hehe) måste rensa ut alla benen från fisken innan man kan äta den, och sedan finns det alltid risk för att det finns ben kvar ändå. Usch för ben!

Jaja, nu ska jag avverka några inlägg på bloglovin och slänga fiskeben i soptunnan innan Patrik kommer ut ur duschen. Ooops, han vart redan klar... Måste skynda mig ut och slänga dem..

Ha en fin tisdagskväll!


Godmorgon på er! Hur mår ni? (: Jag är ...

2010-08-03 06:39:57
Min Dag

Godmorgon på er! Hur mår ni? (: Jag är trött och har ont i en av mina tår, men annars är det bra. Missade bussen med ungefär en minut. Typiskt så det finns inte. Får vänta på nästa . Fasiken! Nu kom jag på att jag glömde mat till lunchen hemma hos Patrik. Får springa tillbaka. Aja, ha en bra dag!


Måndagsshopping

2010-08-02 18:23:31
Min Dag
Hej igen!
Hur är det med er? (:
Jag är lite halvseg sådär som man kan vara efter att man har jobbat. Men jag är inte supertrött så det är skönt.

Har varit nere i Kungälv tillsammans med Patrik och shoppat ett par converse, ett par låga blåa (eftersom alla andra har vita...). Jätte nöjd! Frågan är bara när jag ska våga inviga dem. Bor ju ändå ute på landet så det får bli en dag då det inte regnar och jag inte behöver gå i skogen :P . Får se när den dagen inträffar.

Sedan cyklade vi till Maxi för att jag behövde köpa bomullspads och sedan hamnade vi på hemmakväll. Hade tänkt att köpa en film men de hade inte den jag hade tänkt mig. Så kan det gå.

Nu vet jag inte vad vi ska göra riktigt. Jag kanske avverkar (läser igenom) några inlägg på bloglovin. Det får tiden utvisa... Eller jag ska göra det som jag alltid gör när jag har köpt nya skor; ta på mig dem och gå med dem inomhus. (:
Känner att jag behöver semester förresten. Det är jobbigt att arbeta faktiskt.

Men ha en underbar kväll!


Måndagstankar

2010-08-02 16:41:35
Tankar Och Funderingar
Hallå hallå!
De hade lovat regn idag i både tidningarna och på teven, men jag har då inte sett en enda regndroppe. Inte för att jag har varit idag, förutom imorse runt klockan sex och för bara några minuter sedan då jag gick till bussen och sedan av den och fortsatte hemåt mot Patrik.
Men det har inte varit några kunder med paraplyer, bara shorts och linnen (och andra kläder som folk kan tänkas ha). Så med hjälp av min slutledningsförmåga antar jag att det inte har regnat idag. Så meterologerna har ljugit för mig. Jag som trodde att jag skulle kunna få jobba de dagar det regnar och ha ledigt de dagar det är soligt, och har varit glad över det hela morgonen tills jag såg att kunderna inte alls hade paraplyer eller regnkläder, buhu.

Har funderat över hur mycket kött som verkligen produceras i Sverige. Där jag jobbar kommer det in flera ton kött varje vecka (som korvar, köttbullar, pålägg, kött som de styckar i charken osv). Eller den siffran har jag inte kollat upp om jag ska vara ärlig. Men jag kan tänka mig att det är minst ett ton kött i vart fall.
Och tänk alla de djuren som måste produceras. Produceras! Tänk, vi producerar djur som om de vore plastglas  eller tandkräm (eller någon annan icke-animalisk vara).

Jag tycker det är sjukt. Och jag skulle inte bli förvånad om jag blev vegetarian efter att ha jobbat klart den här sommaren. För ibland tänker jag på vad det är kött är egentligen och att det kommer från ett djur. Och tänk om det varit djuren som ätit och fött upp människorna istället och att det var jag som skulle ligga där som ett paket falukorv.

Fast jag tycker det
är värre när jag behöver gå och slänga kött i krossen (som vi kallar det, där läggs varor som har passerat bäst-före-datumet, inte ser bra ut osv) för då har det djuret dött i onödan liksom om jag ändå måste slänga det.
Nu orkar jag inte skriva mer om det här, för jag är hungrig och det var bara lite tankar jag hade denna måndag.

Sometimes...

2010-08-01 19:42:11
Kärlek

...I am just wondering why.

But then I realize; I love you however, whenever.

Min söndag

2010-08-01 19:07:47
Min Dag

Den här morgonen gjorde vi plättar till frukost. Det var faktiskt ett tag sedan, så de var riktigt mumsiga!


Någon gång efter klockan elva sa jag hej då till Elsa-Sara och åkte till bussen som skulle ta mig till Stenungsund (pojkvännen fick ta en annan buss mot Kungälv).



Blev uppmött på Stenungstorg och gick runt lite i affärerna medan vi småpratade lite om livet och det som hör det till.
Köpte inget mer än en glass som vi mumsade på (och min kompis sölade på sin nyinköpta t-shirt med glassen).
När vi kom till lägenheten satte vi oss efter en stund och spelade. Jag vann.
Sedan spelade vi en gång till, men hann inte spela färdigt förrän det var dags för lunch.


Det blev grillat kött med kroketter till.
Sedan pratade vi lite mer. Men till slut tröttnade vi på att vara inomhus så vi begav oss ut.


Och vi hamnade i en ICA-affär (som mer eller mindre var vårt mål).
Där hittade vi en stor kartong full med filmer som vi började att prata om (vilka som var bra och vilka som var dåliga, vilka vi vill se och vilka vi aldrig ens hört talats om osv).
Sedan köpte vi lite choklad med.


Vid fem åkte jag hem igen och Elsa-Sara kom och hälsade mig välkommen hem.

Men nu ska jag gå och äta middag.

Ha en fin söndagskväll!

Lördagen den trettioförsta juli

2010-08-01 18:57:29
Min Dag

Efter att jag hade jobbat klart åkte jag och Patrik hem till mig.
Eskil låg och väntade på oss bredvid Emelies dator.


Hade köpt hem lite non stop till mig och never stop och Patrik lärde mig tricket att stoppa ner godiset i mjölken och vips! så ser det ut lite som o'boy. Och gott var det med.


Och eftersom det var hyfsat väder (=det regnade inte och man kunde sitta ute utan att frysa) bestämde vi oss för att gå ut och spela Europa.


Snälla som vi var så fick Emelie också vara med och spela. Hon fick till och med ta några godisar av oss och lägga i ett eget glas med mjölk.

Himlen hotade med regn, och till slut började det även att regna.
Så vi gick in innan Emelie och Patrik hade fått avgöra vem som kom på andra plats (jag vann, igen!).

En stund efter maten åt vi Svartvinbärspaj som min mami hade bakat.


Och medan vi mumsade på den tittade vi på Ugly Betty.
Och det var väl den lördagen.


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0