Tandläkarbesök

2011-09-28 13:27:02
Min Dag
Gick upp kvart i åtta imorse (usch, så tidigt! Har blivit lite bortskämd med sovmorgnar på sistone) och cyklade sedan till bussen. Det blåste och var lite halvjobbigt, men bra träning!
I alla fall så åkte jag till tandläkaren. De bytte bågar i tandställningen och nu har jag fått gummiband också som ska bytas tre gånger om dagen och vara på dygnet runt.
Tandhygienisten (tror jag att hon tituleras som) sa att det nu inte var långt kvar tills det är tack och hej och adjöss med tandställningen. Och om jag sköter det ordentligt med gummibanden kanske jag inte behöver ha dem mer efter nästa besök i november. Goda nyheter alltså!

Nu ska jag gå och steka lite pannkakor till lunch. Mums!
Bokmässa, Willefika och Niceville

2011-09-26 12:45:13
Min Dag

I lördags åkte jag in till Göteborg och gick på bokmässan. Köpte lite böcker, fick två signerade, och såg på när andra författare och serietecknare skrev autografer (Don Rosa var där till exempel, men hade det inte varit urlång kö hade jag nog bett om en från honom) och höll föredrag.


Vi tre-tiden mötte jag upp Wille och vi gick till ett litet fik som en av hennes kompisar tipsat om. Wille åt sitt livs första macaron.


Jag drack chai-latte. Ungefär det jag alltid beställer på caféer nu för tiden, men det är ju så gott! (Om man inte har i tepåsen för länge så det blir för starkt, som jag hade just den här gången, usch.)


Wille drack varm choklad.


Och så fick jag presenter. Ni får se senare vad det var i paketet.
Sedan åkte vi vidare till Bergakungen och såg på Niceville. Bra film men boken är såklart bättre!


På kvällen gick jag ut tillsammans med Patrik och hans kompisar. Först till Berså men vi tyckte inte det var så kul där så vi åkte tillbaka till Kungälv där vi hittade massa andra kompisar och ett födelsedagsbarn.
Fin lördag!


Äppel päppel fotografier

2011-09-24 10:22:10
Foto
Torsdag förmiddag

2011-09-22 11:13:08
Min Dag
Var på ett gympapass med mami igår, och det känns idag. Mest i ryggen och rumpan. Puh! Har inte tränat sedan förra onsdagen fastän jag hade tänkt att jag skulle tränat mer men annan kom i vägen.
Men idag ska jag boka in lite pass tänkte jag, så att jag får tränat minst tre gånger i veckan framöver.

Hittills idag har jag annars inte gjort så mycket annat än att vakna upp bredvid Patrik, äta smörgås, gå till bussen och ta mig hemåt.
Nu ska jag titta på lite trailers till olika biofilmer för jag och Wille ska gå på bio till helgen men vi vet inte än vilken film vi ska se förutom att vi har tre kandidater. (:

Hoppas ni får en finfin torsdag!


Körlektion och buss som inte kom

2011-09-20 15:43:44
Min Dag
Åkte in till körskolan förut idag. Hade tänkt att ta tio-bussen men den kom aldrig. Fick smått panik när jag först trodde att den var fem minuter sen (den kanske hinner in till busstationen i tid ändå, tänkte jag) och sedan gick det tio minuter. Då ringde jag hem och till mormors mobil. Ingen som svarade.
Så jag gick hem igen medan jag tittade på klockan mest hela tiden och såg hur klockvisarna rörde sig närmare klockslaget då min körlektion började.

När jag kom hem var mormor fortfarande kvar hemma, men hon hade inte hört att det hade ringt. Men hon packade bilen och körde mig in. Jag kom ungefär tio minuter försent (vilket jag ringde in och berättade att jag skulle göra) och var sur (snarare förbannad) på västtrafik för att bussen som skulle komma inte kom. Känns som att det inte alltid går att lita på västtrafik och man måste ha en reservplan i bakfickan ifall deras bussar inte kommer.

Men körningen gick bra, alltid något. Åh, det är så kul när det går bra och framåt! Åh, åh, åh! :)

Snart ska jag äta middag, och sedan ska jag köra min syster till mormor.
Ha en fin tisdagskväll!


Och såhär ser jag ut idag.
Tappade kameran när jag ställde den på balkongräcket för att ta en sådan här bild och den föll två-tre meter ner och landade på gruset. Jag sprang ner för trappan och hittade kameran helt oförstörd! Sån tur!Anmäld

2011-09-19 15:22:00
Träningen
Nu är jag till slut anmäld till Göteborgsvarvet nästa år! Förhoppningsvis bokar Patrik också in sig snart så vi kan träna tillsammans (är min tanke i vart fall, men det har inte gått så bra hittills). Platserna börjar ta slut och det är många fler som anmäler sig tidigt i år, så risken finns att platserna är slut innan Patrik hunnit anmäla sig, buhu.

Nästa år ska jag banne mig få mycket bättre tid! (Svårt att inte få bättre tid i vart fall, hehe.)Nitton

2011-09-18 22:59:31
Min Dag

Idag fyller (fylde?) jag nitton år. Har firat dagen med släkt och pojkvän. Bilder och sådant kommer när jag får dem av min syster (om jag nu får dem ...).
Jag har fått fina gratulationer och fina presenter. Fin födelsedag, helt enkelt.


Första träningsdagen

2011-09-15 22:59:38
Min Dag
Var på mitt första gympapass för hösten igår. Och det känns igår. Fy tusan vad jag känner mig dåligt tränad! Magen, ryggen och rumpan är värst. Sedan tror jag att jag har sträckt högra vadmuskeln också för jag har ont i den men det känns inte riktigt som träningsvärk. Ska vänta några dagar och se om det går över.

Men det är så härligt! Nu är jag igång och tränar mer regelbundet. Mitt mål är att orka gå på intensivpassen. Wish me luck, haha. Men ska jag orka att springa Göteborgsvarvet nästa år på en mycket bättre tid än förra året så är det nog intensivpassen som gäller för min del.

Uppe i Fontin är det löpträningar inför Göteborgsvarvet varje onsdag. Hade tänkt att gå igår, men jag tvättade mina löparskor och ena sulan har lossnat, så jag måste limma fast den (sökte på internet och det var det man skulle göra, det var visst ett ganska vanligt problem att sulan kunde lossna efter tvätt) innan jag kan träna utomhus igen. Vilket jag inte har gjort än. Dessutom var inte Patrik med heller (vilket jag hade som tanke, att han och jag skulle träna tillsammans) så jag gick till Friskis istället.
Tänkte försöka ta mig dit nästa onsdag i vart fall.


Riskettan och Niceville

2011-09-15 22:48:17
Min Dag
Var på riskettan idag så nu är den avklarad. Känns bra. Det var lite jobbigt stundtals, exempelvis när det visades någon film. Men det är klart att det som inte berör en kommer man inte att reflektera så mycket över. Tycker det är jättebra att man måste gå en sådan riskutbildning nu. Fast man vet ju aldrig hur man kommer reagera och agera när man väl befinner sig i sådana situationer. Det vet man aldrig. Men förhoppningsvis kommer de där filmerna och tankarna fram ur minnet och man handlar på bästa sätt.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Har köpt en ny bok som jag börjat läsa. Den fick komma före i "boktrave-kön" bara för att den snart ska komma ut på bio (om den inte redan har gjort det) och om jag kommer se den vill jag ha läst boken före. Jag kan inte läsa en bok efter jag har sett en film. Har till exempel försökt läsa Djävulen bär prada men det går bara inte. Jag kan inte ens tvinga mig själv genom boken.
Rekommenderar den boken. Fastnade redan på de första sidorna. Så härligt när man gör det!

Nu börjar jag bli trött och då är det bäst att gå och lägga sig.
Hoppas ni hade en fin torsdag! :)


Födelsedagsballonger på Chalmers

2011-09-13 11:21:55
Kalas och festligheter

Igår övningskörde jag först till Kode för att köpa ballonger och presentsnören. När det var gjort körde jag vidare till bussen för att åka in till Göteborg och Chalmers.


Väl framme blåste jag upp ballongerna och Wille knöt dem. Sedan satte vi fast godis i andra änden av snörena och gav de som födelsedagspresenter till Willig och Niklas som fyllt år.

Sedan hade vi lunch tillsammans med några stycken från vår gamla da Vinci-klass och Niklas bjöd på kakor. Mycket trevligt och gott!
När Chalmers- och GU-studenterna började sina lektioner tog vi andra (och de som slutat) spårvagnen bort från Chalmers.
Jag åkte vidare till Kungälv för att ha en körlekton med mamma i baksätet.


Sista

2011-09-11 10:54:03
Jobb

Dags att övningsköra till jobbet för att ha min sista arbetsdag på Pilane Gårdscafé.


Torsdagsfika

2011-09-09 18:35:00
Min Dag
Igår åkte jag in till Kungälv för att träffa Anna.


Vi hamnade på Tant Rut för att ta oss en liten torsdagsfika.
De har glutenfri kladdkaka där! Sådan lycka och så himla, himla bra!


Fina Anna. Min te-expert!


Och här är jag. Ser lite ut som en liten, nöjd gumma. Men det kan man göra ibland.


När vi fikat klart hamnade vi på Bokia och jag köpte den här boken (fastän jag inte ska köpa fler böcker förrän jag läst ut alla böcker i min boktrave). Den hade visst fått Augustipriset 2010, fint!


Och sedan skildes vi åt för båda var lite halvkrassliga och behövde gå/åka hem och vila.
Fin torsdagskväll!


Framsteg, bättring och förföljning

2011-09-07 19:13:37
Min Dag
Mår ännu lite bättre idag. Så skönt när man blir bättre och inte sämre. Sömn, vitlökstabletter och både varmt och kallt vatten är nog bästa botemedlet mot förkylningar (i vart fall för mig).
Fast jag orkade inte gå igenom skogen (som nog dessutom är rätt blöt efter allt regn som kommit) för att ta mig till busshållplatsen, så pappa fick köra mig.

Körlektionen gick bra. Så himla, himla kul när det blir framsteg! Fast såklart finns det fortfarande saker jag måste öva på och lär mig, men framåt går det! :)

För övrigt känner jag mig smått förföljd av namnet Emma. Känns som att det är med i varenda bok som jag läser. Men igår tänkte jag att om det är med i nästa bok jag läser så blir jag rädd. På riktigt. Som ett hemligt tecken eller så.
Men på de hundra sidorna jag läst hittills har jag inte stött på någon Emma. Men vi får väl se vad som hände längre fram.
Förkylt

2011-09-06 12:44:55
Min Dag
Har lyckats dra på mig ett förkynlningsvirus. Av den lite jobbigare sorten också. Usch och tvi och fy och blä.
Igår gjorde jag knappt något annat än låg och sov i soffan och när jag vaknade tog jag en halstablett, drack nyponsoppa och somnade om igen. Halsen var som ett rivjärn och det kändes som att någon lagt en stor tyngd i mitt huvud. Öronen värkte och näsan varierade mellan att vara täppt och rinnande.

Idag mår jag bättre, tack och lov. Orkar göra andra saker än att sova och värken i öra, hals och huvud har lugnat ner sig lite. Hade jag varit lika orklös idag vet jag inte vad jag hade gjort. Blir så himla rastlös när jag inte kan göra något utan att känna att hela kroppen (främst huvudet) spjärnar emot. Har till och med fått i mig en lite mer ordentlig frukost än bara nyponsoppa (som jag åt igår).

Jag hoppas att jag mår ännu lite bättre imorgon när jag ska till körskolan, för om tio minuter är det försent att avboka lektionen (vilket jag inte kommer göra).

Nu ska jag kolla min mail och lite andra saker. Sedan ska jag fortsätta läsa tror jag. Och laga någon slags lunch, börjar bli hungrig!

Hoppas ni får en finfin tisdag i vart fall! (:


Slapp lördag

2011-09-03 19:13:50
Min Dag
Vaknade bredvid min fining idag (han tog sig hit trots lite om och men och missade bussar<3) och sedan övningskörde jag honom till bussen vid tolv. Sedan fortsatte jag och pappa övningskörningen på smala landsvägar och upp för branta backar, men det gick bra! Ingen krock eller nedkörning i diket (och fast pappa inte verkade tro det så kände jag att jag hade kontroll över körningen).

Annars har det bara varit en slapp lördag. Har sovit, kollat på film (det regnar köttbullar), sovit och läst. Behövde en sådan dag idag känner jag.

Hoppas ni får en fantastiskt fin lördagskväll!


Spill och något svart men mest blått

2011-09-02 14:48:00
Konsumtion

I tisdags åkte jag in till Göteborg med Patrik när han skulle till skolan. Gick in på h&m och hittade de här fina skjortorna. Precis sådana som jag letat efter - jag vet inte hur länge! Köpte en blå och en svart. Bilden längst till höger är mest för att visa att de är transparenta.
(De är lite stora i storlekarna, tog en 36:a och en 38:a med mig till provrummet (gör alltid det) och när jag märkte att till och med 36:an var lite för stor brydde jag mig inte ens om att prova 38:an.)

Köpte ett par blå byxor också. Första paret byxor som jag köpt på länge, som inte är leggings. Spännande!


Och den här "damromanen" köpte jag också. Mest för att det var (förra) månadens bok på Bokia. (Min bokhög har alltså fyllts på lite, dessutom har jag hittat böcker i min bokhylla som jag inte har läst än och som jag har lagt till i bokhögen. Just nu är den tretton böcker hög.)


Midnattsloppet 2011

2011-09-02 14:06:52
Min Dag

I lördags åkte vi (jag, mami, pappa och Eme (som för övrigt tagit bilden ovan)) till Heden för att jag skulle springa en mil mitt i natten.
På själva Midnattsloppsområdet på Heden blev jag sjukt peppad av hela stämningen som var där, fastän det spöregnade och jag blev pisseblöt.

Själva starten blev lite försenad för att de inte fick bort trafiken (vilket jag aldrig hörde för rösterna som ropade ut hur läget låg till överröstades av musiken och sorlet av människoröster) men till slut kom vi iväg. Jag i en för tidig startgrupp (anmälde mig till fel) och försökte hålla de andras tempo i början. Det fungerade i ungefär två kilometer sedan fick jag försöka hålla ett eget tempo.

Trots att jag fick håll efter att jag druckit vatten och energidryck på vätskestationerna och fick gå en bit (och inte var så bra tränad som man kunde hoppats) lyckades jag komma i mål på en hyfsad tid. Har nog aldrig lyckats med att ta mig runt en mil så snabbt! Helt klart mycket nöjd över min prestation.

När jag kommit i mål (så himla härlig känsla att bara få spurta in i mål och ge precis allt som man har i några sekunder och springa förbi så många som kämpar sig i mål) träffade jag på Wille (som såklart sprungit snabbare än mig, något annat går inte att förvänta sig. Så duktig!) men vi hann inte säga så mycket för jag gick iväg för att leta efter Emelie och mami.
Efter många telefonsamta och sms (fast min telefon vägrade att fungera efter en stund för den gillar visst inte när det regnar) lyckades jag hitta Patrik också. Med en medalj som han lyckats få när han sprang i mål (?), om halsen. Hur han lyckats få en medalj är ju dock en mycket spännande fråga.
Till slut fick jag i vart fall åka hem, ta en dusch och upptäcka att jag har fått en blåsa under högra foten och jag kan inte träna förrän den har läkt sig helt :( .

Nu tänkte jag fokusera på Göteborgsvarvet nästa år! Ni hänger väl med dit? :)


På lite mindre än 68 minuter tog jag mig runt.


Sjätte körlektionen och fyra kladdkakor

2011-09-01 21:48:59
Min Dag
Hade min sjätte körlektion idag (eller tredje dubbellektionen, på den körskolan jag går på har de alltid dubbelpass) och det känns som att det går framåt. Som att svårighetsgraden ökas varje gång. Känns så bra att jag inte behöver göra om samma saker (på samma ställen) varje lektion utan att jag får köra på nya ställen där det oftast är lite mer att tänka på.
Men min körskollärare påpekade att jag nog behövde fler lektioner (och ju mer jag kör hemma desto mindre på körskolan och jag tror pappa vågar köra mer med mig nu när han vet att jag har fått mer kontroll över och kunskap om bilkörningen) så jag bokade in några till. Bokade in riskettan också, så är den "överstökad" (den gällde visst i fyra år, men jag har en tanke att till och med försöka få körkort i år så förhoppningsvis behöver jag inte göra riskettan en gång till).

Satte mig och pluggade teori (hann med två pärmar, woho!) tills mormor åkte hemifrån sig. Gick till body shop (för de hade erbjudanden jag ville passa på att utnyttja) och sedan till maxi där mormor var.
Körde hem min kusins sambo innan vi fortsatte hem till mig.

Har bakat fyra (!!) kladdkakor till imorgon. Och vad vi ska göra imorgon får ni veta antingen imorgon eller någon annan dag, hihi.

Hoppas ni hade en fin torsdag!

Kladdkakssmet i hjärtform.


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0