Nu känns det bra

2011-06-30 18:44:26
Min Dag


Idag känns som en ytterst bra dag. Fast när jag vaknade hade jag lite ångest. Ångest över att jag var tvungen att säga till mina arbetsgivare (eller vad de nu har för titel) att jag måste sluta jobba där.
Jag gick och tänkte på hur sura och arga de skulle bli och att de skulle tvinga mig jobba kvar (vilket egentligen känns lite absurt såhär i efterhand. Ingen arbetsgivare kan tvinga en att stanna).

Men det blev helt motsatsen av hur jag hade tänkt mig. Tror att jag alltid tänker mig det värsta i vissa situationer.
Jag fick min lön och ett "lycka till i livet" innan jag cyklade hem. Känns bra.

När jag kom hem upptäckte jag att jag hade fått mitt allra, allra sista studiebidrag. Trodde inte att jag skulle få något mer än det jag fick i maj. Känns också oerhört bra, pengar är alltid välkommet.

Nu hoppas jag bara att det går bra på söndag när jag ska provjobba. Om inte så får jag i vart fall betalt för de timmar jag är där och så får jag söka mig till min andra möjliga arbetsgivare och säga att jag gärna jobbar där. Känns också bra.

Och snart, så fort jag har skrivit klart det här och packat en väska, ska jag åka hem till min pojkvän och bara vara med honom. Känns väldigt, väldigt bra.

Nästan det enda som fattas är att solen vill visa sig lite mer och stråla litegrann. Fast just nu så gör det ändå inget att det är grått utomhus.

Hoppas ni har det lika bra! :)


Dag vid havet igen

2011-06-30 18:35:17
Min Dag
Låg ute hela dagen vid havet igår med. Så himla, himla härligt verkligen. Dock blir jag alltid jätte trött när jag kommer hem, det tar liksom musten ur en att vara där på något sätt. Fast på ett bra sätt. Antagligen glömmer jag att dricka tillräckligt mycket vatten.




Emelie var med mig.






Hej.


Åh, vad jag tycker om att bo nära havet!

Märkte nu att det har hänt något med kameralinsen och att det kommer en svart, rund ring på bilderna. Vet inte var den kommer ifrån. Den är ju inte med på bilderna från i tisdags, så den måste ju ha kommit till under natten. Märkligt. Ytterst märkligt.
Får helt enkelt lämna in den imorgon, om jag hittar kvittot vill säga.


Les Arbes Et Le Soleil pics.

2011-06-30 13:00:00
Foto













På Ängen Fotografier

2011-06-29 13:00:00
Foto











Dag vid havet

2011-06-28 22:00:40
Min Dag
Hej!

Åh, jag har legat ute vid havet från klockan ett till fyra idag (vi kom ut så sent för Eme vaknade ju aldrig och när hon väl vaknat och vi packat väskorna var klockan så mycket att det var lika bra att vänta på Patrik som skulle komma med bussen och cykla ut alla tre tillsammans).

Alldeles, alldeles underbart var det. Jag älskar att vara ute vid havet! För det första är det så skönt att ligga i solen och om man blir för varm är det bara att hoppa i vattnet. För det andra är det en alldeles underbar känsla att vara där. Jag kopplar bara bort allt och all oro tycks nästan försvinna, oavsett årstid. Man kommer nästan in i en annan värld ute vid havet och det är bara så himla härligt!

Imorgon ska det visst bli ännu varmare än idag så jag ska ligga ute vid havet imorgon med och bara vara. Så himla, himla underbart!

När jag kom hem följde jag med Patrik ner till bussen (så han är alltså inte kvar här, buhu) och sedan lade jag mig ute i solen och läste ut en bok (man gråter när man läser slutet, en liten förvarning) och började läsa på en ny (som Wille har varnat mig ska vara lite sorglig, så jag är beredd på det!).

Annars har jag fått några telefonsamtal den här veckan som gör att jag måste bestämma mig för vissa saker, förhoppningsvis. Jag hoppas så mycket jag bara kan att det för en gångs skull på ett tag blir lite som jag vill. Jag behöver det just nu.




Underbart!

2011-06-28 13:31:30
Min Dag

imag0096_1309260 (MMS)

Underbart!


En söndag med lite kalas

2011-06-26 21:39:16
Kalas och festligheter

Urgod kladdkaka min syster gjorde.

Idag har vi haft släktkalas eftersom min syster har fyllt år och för att min bror ska fylla år. Så det är vad jag har ägnat min dag åt. Plus att åka med och hämta finaste Patrik vid bussen.

Nu har gästerna åkt hem för längesedan och jag har mest suttit och väntat på att Patrik skulle vakna, för han var trött och vilade. Men nu har han visst vaknat så jag ska umgås lite med honom.<3

Jag blev inringd av jobbet och ska jobba imorgon klockan 15-21. Jag hade tänkt att boka in en annan sak då, men det kanske var lika bra att jag inte gjorde det då. På tisdag och onsdag ska det vara überfint väder så då ska jag ligga ute vid havet och hoppas på att det ska vara lite fulare väder på torsdag då jag ska jobba igen.

Ha det bara finfint för nu är det sommar!


Midsommarafton

2011-06-25 15:53:00
Kalas och festligheter





Willig hamnade vid grillen vilket inte är så ovanligt när man tänker efter.


Wille hittade en sten inuti sin jeansjacka?!




Patrik råkade hällla marinaden i grillen så det började brinna. Men flamberat kan väl vara gott det också. Kanske.


Hej hej.



Jag hade en fin midsommarafton hemma hos Patrik tillsammans med några kompisar. Vi grillade, åt färskpotatis med gräddfil och gräslök och det grillade köttet men jordgubbarna glömde vi bort.
Hoppas ni också hade en bra midsommar!


Glad midsommar!

2011-06-24 11:00:00
Min Dag

Glad midsommar på er!


Och ät så många jordgubbar ni bara kan och färskpotatis med gräddfil och gräslök, för det är nog något av det godaste som finns!

Bilder från förra året, det blev ingen midsommarkrans i år.


Blommigt och streckigt

2011-06-23 23:14:19
Konsumtion
I förmiddags cyklade jag och Eme till tåget för att åka in till Göteborg och kika lite i affärer. Det är så mycket rea för tillfället, vilket jag bara tycker är himlans bra!


Jag hittade de här finfina skorna inne på Dinsko. Finns i brunt också, men Emelie, som fick vara min rådslagare, sa att svart var snyggare på mig, så det fick bli de svarta.


Mamma tyckte också de var jättefina och sa att sådana ville hon ju också ha!
De tänkte jag ha i alla fall ha imorgon på midsommarafton.

Jag provade en jumpsuit inne på h&m också, men jag tyckte den satt lite skumt så jag lämnade besviket tillbaka den. Vill så gärna ha en jumpsuit och fler playsuits!


Men jag köpte i vart fall de här leggingsen inne på Monki. Har dock inte provat dem för det fanns det inte tid för eftersom vi skulle passa en buss hem, men jag hoppas så att de är fina på!
Ska nog gå och prova dem innnan jag lägger mig.

Och vid tre-tiden cyklade jag till jobbet och kom hem strax efter nio.


Strandkalas!

2011-06-21 22:23:23
Kalas och festligheter

Här ute har jag varit idag för Emelie skulle ha kalas (eller strandparty) eftersom hon har fyllt år. Det hade nog varit fint och bra om det inte hade blåst så mycket. Och om solen hade velat visa sig lite mer än vad den gjorde.


Jag hjälpte till att duka fram salladsbuffén medan Eme öppnade sina presenter.


Och så hjälpte jag till att äta upp det med.
Och jag åt ur en svart plastlåsa bara för att min specialpasta låg i den och eftersom det bara var jag som skulle äta den så tänkte jag att jag lika gärna kan äta direkt ifrån lådan.


Under tiden som jag väntade på att de andra skulle vilja åka hem läste jag i en bok, pratade lite med mamma och åt godis, vattenmelon och chips.
Det hade helt enkelt varit en mycket bra dag vid havet om det inte hade blåst så mycket. Tror min hals kommer vara som ett rivjärn imorgon, eller så kommer min snuva ha blivit lite värre än vad den redan är. Men då har jag i vart fall en bra anledning till att burra ner mig under täcket och fortsätta läsa min bok, haha.


Sitter ute vid havet med mormor och Eme oc...

2011-06-21 16:47:36
Min Dag

imag0095_1308667 (MMS)

Sitter ute vid havet med mormor och Eme och har det bra (: är dock lite hungrig ... Snart dags för mat!


Suck

2011-06-20 20:04:56
Jobb
Det verkar verkligen aldrig bli som jag tänkt mig.
Jag var ju och provjobbade igår och jag fick jobbet men det var inte riktigt som jag hade trott. Orkar inte skriva mer om det och varför, men jag får jobba där tills jag hittar (eller får) ett jobb någon annanstans.

Varför kan det inte bara bli lite som jag tänkt mig?


Hemma

2011-06-18 22:30:43
Min Dag
Jag har ungefär precis (någon kvart/halvtimma hit eller dit) kommit hem från kalas hos mina kusiner. Nu ska jag sitta här en stund, har några saker jag ska fixa. Men jag tror jag ska försöka att inte hamna i säng alltför sent i kväll/natt för imorgon ska jag åka och provjobba! Så härligt att jag kanske har fått ett jobb. Blir lite jobbigt att ha ett sabbatsår utan inkomst. Nästintill omöjligt.

Tio till sju ska jag jobba. Så imorgon vid sju-tiden vet jag förhoppningsvis om jag har jobb där eller inte. Vi får se hur det går!

Annars längtar jag hur mycket som helst efter min pojkvän som är på Metaltown för tillfället. Men vi kanske skulle ses på måndag så jag får väl försöka hålla ut tills dess!

Nej, nu ska jag börja fixa med lite grejer.
Ha en finfin lördagskväll!


Emes födelsedag

2011-06-18 22:25:11
Min Dag



När man har födelsedag får man välja vad vi ska äta till middag i vår familj. Emelie valde pizza. Jag valde capricciosa (som vanligt).


Och så får man ju presenter också.


Och grattiskort.
Om ni vill veta vad som låg i paketen får ni nog kika in här.

Och nu har alltså min lillasyster blivit fjorton år. Jag säger då det.
(Grattis igen<3.)


New

2011-06-17 13:02:38
Konsumtion
Åkte in till Göteborg igår en snabbis tillsammans med Patrik. Tanken var att jag skulle köpa presenter (vilket jag också gjorde), men så kan man inte låta bli att kika i andra affärer samtidigt. Dessutom är det ju rea precis över allt! Hur bra som helst. Hann inte prova några plagg (förutom en brun kavaj på Lindex som jag dock lät vara kvar, kanske att jag köper den en annan gång) eller gå in i så många affärer så det här var det enda (förutom presenter och ett USB-minne) som jag fick med mig hem:


T-shirt ...


...och shorts (som ser ut som en kjol bakifrån), båda från H&M.


Grattis!

2011-06-17 12:09:33
Min Dag


Hurra, hurra! <3


Bilden är en länk.

Mystid

2011-06-15 23:46:25
Min Dag
Har fortfarande inte blivit helt frisk! Har ont i örat och ibland blir jag så hes att rösten försvinner i någon minut. Men det känns som att halsontet har försvunnit i vart fall, alltid något. På bättringsvägen, helt klart!
Hade ont i huvudet förut också men jag har druckit minst en halv liter vatten så det har mer eller mindre gått över nu.
Igår var jag hemma hos en kompis (kan ju inte skriva klasskompis längre för vi går ju inte i samma klass längre) för att grilla. Skriver mer om det någon annan gång (om det finns mer att skriva om det). Sov över där tillsammans med fem andra kompisar och idag åkte jag hem till Patrik.
Somnade nästan direkt när jag lagt mig i Patriks säng. Var så himla trött och kände mig inte särskligt frisk. Jag sover nog inte så bra när jag är borta hos andra, eller sover på en luftmadrass, haha.
I natt är det första gången på riktigt länge som jag och Patrik sover tillsammans. Det har inte funnits tid för det med övernattning på Krokholmen, bal och student. Men nu finns det all tid i världen (nästan!).
Patrik ska visst kolla på Stanley Cup som är klockan två i natt. Får se om jag är vaken tills dess eller om jag somnar. Förhoppningsvis somnar jag för jag behöver nog sova om jag vill bli riktigt frisk någon gång!
För övrigt har jag en mycket rolig (för mig) och glad nyhet! Men jag väntar med att skriva den här förrän jag har berättat för mamma och pappa.

God natt!


<3

Avslutningskonsert och välkomstfest

2011-06-14 11:58:35
Kalas och festligheter
Igår hade jag min avslutningskonsert. Eftersom jag har tagit studenten får jag inte spela tvärflöjt på musikskolan längre. Kanske att jag börjar i en orkester eller så längre fram, men just nu vet jag inte vad jag har tänkt att göra med flöjten förutom att spela en truddelutt då och då när jag känner för det.

Jag spelade Leonard Cohens "Hallelujah" tillsammans med gitarrkomp, i motsats till alla de andra som uppträdde som spelade långa och svåra stycken. Men jag kände direkt att jag ville spela den låten för att den är så oerhört fin.


Foto: Emelie

Jag och de sex andra som hade uppträtt (en liten skara, alltså) fick diplom, en röd ros och ett presentkort hos Ticnet! Roligt!

Efter konserten åkte jag och Patrik hem till Elsa för att gå på hennes välkommen-hem-fest. Hon har ju spenderat det sista gymnaiseåret i Kenya och det är så overkligt att hon är hemma igen. Men så oerhört roligt och underbart!

Och det var väl ungefär min måndag.


Konsertdags

2011-06-13 14:29:42
Min Dag
Åh, nu har jag egentligen jätte bråttom. Så typiskt att jag alltid ska göra allt in i det sista. (Obotlig tidsoptimist.)

Jag ska ta bussen om ungefär tjugo minuter för att åka in till Kungälv. Jag ska nämligen ha en liten konsert idag så först måste jag öva lite med gitarristen jag ska spela med och sedan ska jag hinna fixa lite andra saker i väntan på att konserten ska börja.

Efter konserten ska jag åka vidare hem till Elsa. Så himla glad över att hon är tillbaka!

För övrigt har jag lyckats åka på en förkylning. Har ont i halsen och ena örat, det svider till varje gång jag sväljer. Tur att jag inte ska sjunga ikväll! Det hade aldrig gått.

Neej, nu får jag skynda mig! Ha en underbar måndag!


För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten!

2011-06-13 14:25:53
Skolan

Helt galet, verkligen helt supergalet. Jag har inte riktigt fattat det än. Det går liksom inte riktigt att ta in. Så ofattbart! Ändå har det hänt. På något märkligt sätt.


Det var en helt oförglömlig dag och kväll. Går knappt att beskriva lyckan och glädjen! Det föll några tårar när jag såg att mamma och min syster grät litegrann. Så fina<3.

Klockan halv sex gick jag upp för att fixa iordning mig. Eme lockade håret (vid slutet av kvällen var lockarna helt borta) och när Willig hade väntat en stund på mig åkte vi iväg och hade champagnefrukost.
Sedan hade skolan ordnat ett program för dagen som innehöll tal (i mängder!), klassamling, fotografering, lunch (som jag och de andra specialmatätarna ändå inte kunde äta för de inte hade fixat någon till oss) och till sist vandring runt Kungälv för att sedan springa ner för trapporna!

Vi åkte vårt finfina flak också och jag ville egentligen aldrig gå av det för det var så himla kul! Men någon gång måste ju det roliga ta slut, tyvärr.

Efter att vi hade ätit hemma gick jag och lade mig en stund för jag var så trött. Vaknade av att mamma kom in och sa att jag borde öppna presenterna innan jag åkte iväg. Visar vad jag fick någon annan gång!

Åkte sedan iväg på en förfest och sedan vidare till Park Lane där studentfesten var. Det bästa på hela kvällen var nog att Elsa var där! Hon hade kommit hem från Kenya tidigare på eftermiddagen. Sådan lycka att få träffa henne igen! Och så overkligt! Men nu är hon alltså hemma igen! Woho!

Och det var väl ungefär min student. Fler bilder och så kommer nog någon annan gång.


Imorgon tar jag studenten. Det är helt ofa...

2011-06-09 22:13:09
Min Dag

Imorgon tar jag studenten. Det är helt ofattbart, något som man ska göra om flera är eller månader. Jag har faktiskt inte riktigt smält än att jag har varit på min studentbal (som var i tisdags). Det går liksom inte riktigt att första att det verkligen är min tur nu. Åh, men nu måste jag lägga mig, ska upp tidigt (halv sex!) imorgon och sedan bär det av in till Kungälv för champagnefrukost! Godnatt.


Du måste vara blind för du kan inte se när löven faller ner hur ful jag är

2011-06-07 09:32:00
Musik

På lördagseftermiddagen åkte jag in till Göteborg, mötte upp Anna och åkte vidare till Slottskogsvallen för att ställa oss i den lååånga kön.
Någon hade skrivit fint i sanden.


Efter inte alltför lång tid kom vi in på arenan och den långa väntan på att klockan skulle bli åtta började.


Anna och jag var superpeppade; man kan ju inte vara annat i väntan på att en konsert ska börja!


Håkan var en halvtimma sen och man blev mer och mer trött på soul-musiken som spelades. Men när Håkan väl kom in på scen var det som att alla förlät honom för att han var sen och bara blev superpepp!

Och åh, det var så bra! Så underbart och så himla, himla go stämning! Jag vill ju aldrig att det ska ta slut (vilket det tyvärr gör ändå efter några timmar).
Thomas von Brömsen kom och spelade och sjön under Försent för Edelweiss, så himla fint! Och fyverkerierna på slutet gjorde det ännu mer magiskt än vad det redan var.
Åh, måste försöka boka in en ny Håkan H-konsert snart!


Hemma från Krokholmen

2011-06-06 22:14:52
Min Dag
Hej

Kom hem vid tre-tiden idag efter att ha varit på Krokholmen med några från min klass sedan igår. Det var så himla härligt väder och perfekt för att vara ute på en ö i skärgården! Har fått en hel del färg på kroppen tror jag allt (woho!). Känner mig rätt solbränd i vart fall, haha.

Dock tror jag att jag har fått en släng av solsting. Har ont i huvudet och känner mig lite allmänt konstig. När jag kom hem somnade en stund utomhus i solen, vilket var både skönt och inte. Man sover inte så mycket när man är ute på Krokholmen så det var skönt att få sova ikapp, men samtidigt gjorde det nog mitt solsting värre. Ska i vart fall dricka lite mer vatten innan jag går och lägger mig och så får vi hoppas att det känns bättre i huvudet och kroppen imorgon!

För imorgon är det dags för balen! Helt galet. Det ska ju vara lååååångt tills dess, flera veckor fram i tiden. Något som man bara ser fram emot och tänker på. Jag tror det kommer bli alldeles grymt roligt och underbart i vart fall!
Jag ska gå upp vid halv nio/nio för att sedan åka iväg till frisören klockan tio. Vid fem-tiden ska jag åka in till Kungälv för att åka limousine bort till balen! Åh, det kommer bli så häftigt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det läggdags för min del.
Godnatt (:


Krokholmen!


Fin<3


Utsikt från min och Willes solplats.


Wille åkte ut på en segeltur.


Patrik också, men inte jag.




Pepp som in i Norden!!!!

2011-06-04 18:12:38
Min Dag

imag0094_1307203 (MMS)

Pepp som in i Norden!!!!


Dags för Håkan H-konsert!

2011-06-04 15:26:56
Min Dag
Snart, snart, snart ska jag åka till bussen för att ta den in till Göteborg med Anna. Åh, jag längtar som en galning! Ska pepppa med massa, massa, massa Håkan Hellström-låtar på vägen in! Dock gissar jag att vi kommer hamna långt bak i publikhavet eftersom vi åker in relativt sent (läste i GP idag om personer som tältet och skrivit vilket nummer de har i kön på sina händer). Men det får bli så. Kanske att man kan knö sig fram.

Hur som, så kommer det bli alldeles, alldeles underbart! Vill att klockan ska bli åtta nu!

Hoppas ni får en undebar lördag ni med! :D


Håkan H!


Jag och Anna inför konserten i Uddevalla i mars i år.



Fältstafetten

2011-06-01 20:51:32
Skolan
Idag var det dags för fältstafetten. Min klass hade bara ett herrlag i år för det var inte tillräckligt många tjejer som ställde upp så att vi kunde fått ihop ett mixlag (buhu). Första året jag inte var med men jag var där och stöttade killarna i vart fall och fick vara väsk- och påsbärare och korvbiljettshållare.


Killarna var utklädda till sportnördar, mest för att få bra kläder att springa i.


Och här är jag.


<3.

Killarna vann inte, tyvärr. Blev slagna på fjuttiga trettio sekunder. Men jag tyckte de kämpade på bra! (Och de som vann hade säkert fuskat.)


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0