Fiery looping rain on the sun

2013-02-26 19:12:00
Filmer
Vår sol som har så mycket för sig hela tiden. Jag vet inte exakt vad "Fiery looping rain" heter på svenska, mer än direktöversättningen eldigt, spiralformat regn. Men det är häftigt. Och vackert.
Plus anmärkningsvärt med "earth to scale". Vår lilla planet är så alldeles pytteliten jämfört med eldregnet på solens yta. Känner mig alltid så liten när jag läser eller hör om saker som sker i universum. Bra att bli påmind om vår egentliga litenhet då och då.

Måndagsläget

2013-02-25 17:00:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
- Tycker om att det är så ljust större delen av dagen. Att det är ljust när jag cyklar hem efter jobbet. Blir så mycket piggare, ju.
- Igår var jag på friskis&svettis för första gången i år, helt spontant. Var på det första hela medelpasset i deras nya lokal. Så himla underbart! Log mig igenom hela passet. Kunde inte sluta må bra.
- Känns som att ögoninflammationen redan gått över. Dock sa läkaren att ögonsalvan ska tas några dagar efter det hela verkar vara över. För att vara på den säkra sidan.
- Längtar så till om precis en månad. Då händer något som jag sett fram emot ett tag.
- Blev inringd på jobb imorse mitt under en dröm där jag drömde om att jag blev inringd. Fick dock inte reda på var jag skulle jobba plus att det verkade som att en annan skulle få det arbetspasset.

Sjukhus- och kalaslördag

2013-02-24 12:00:00
Min Dag
Igår vaknade jag tidigt och åkte strax efter in till Kungälv för att göra ett besök på akuten på sjukhuset. Hade tänkt att jag skulle behöva spendera ungefär halva lördagen där så jag hade förberett mig med tidning, mellanmål (russin) och fulladdad mobil. Men jag blev direkt anvisad till primärvårdsakuten och fick hjälp ungefär direkt. Hann inte ens ta upp min tidning. Har fått en ögoninflammtion (i samband med förkylningen) som jag fått ögondroppar mot. Hade ett helt manetstim med blodkärl i ena hörnet av ögat när jag vaknade på fredagsmorgonen och blev rädd. Har aldrig haft det förut och ville bara kolla upp så att det inte var värre än en inflammation.
Sedan gick jag på kalas för att fira en 2-åring. Åt god paj och drack saft. På kvällen såg jag på melodifestivalen medan Patrik spelade något datorspel (tycker alla de spel han spelar ser likadana ut, så fråga mig inte vilket det var) och såg på Suits fastän Patrik redan sett alla säsonger.
 
 
 

En torsdagskväll på Chalmers

2013-02-22 12:00:00
Min Dag Skolan
Igår tog jag med mig Patrik och åkte in till Göteborg för att gå på en Öppet hus-kväll på den "gröna avdelningen" på Chalmers, alltså bio- och kemiteknik. Utanför hade de tänt marschaller och bjöd på godis och påsar med bland annat reflexer i.
 
 
Bioteknik ligger högst på min ansökningslista. Eller låg. Efter kvällen blev jag än mer konfunderad om det verkligen är bioteknik jag vill gå. Det är ungefär det enda programmet jag kan tänka mig att gå på Chalmers, annars funderar jag på att läsa på Göteborgs Universitet. Jag ska maila till några SYO-konsulter för att försöka reda ut vad jag bör gå för att nå det mål jag vill.
 
För övrigt hade vi det trevligt. Fick lyssna på utexaminerade Chalmersstudenter och vad de gör nu efter studierna. Det var intressant men ingen av dem jobbade med något som jag kände var intressant för min del. Skönt att det är en månad kvar tills det blir dags att söka in, i vart fall.

Åhléns + REMAKE av Stadsmissionen

2013-02-21 10:54:00
Allmänt
Just nu har Åhléns i Stockholm och Göteborg ett samarbete med Stadsmissionen som går ut på att gamla byxor lämnas in till Åhléns och som sedan görs om till nya kläder av Stadsmissionen. Senare i vår kommer de omsydda kläderna säljas och all vinst går oavkortat till Stadsmissionens arbete.
 
Så rensa garderoben och åk in till Åhléns med dina gamla byxor som du inte längre använder! Det går att lämna in byxor fram till den femte mars. Läs mer här. Bild lånad från Åhléns.
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag, onsdag, torsdag

2013-02-20 12:00:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Igår fikade jag med fina Elsa. Såg ut som ovan i klädväg. Sov dåligt under måndag-tisdags-natten och låg mest och vilade i soffan igår för att kompensera och för att jag inte riktigt orkade annat. Plötsligt slog en tanke mig om något jag bara måste få göra. Något jag behöver för mig själv. Har luftat den tanken med några i min närhet för jag måste dela med mig, få stöd och pepp för att göra det. Har bara Patrik kvar att informera det om, sedan tänker jag göra det och det kommer bli så himla spännande! (Känns kanske dumt att han får veta det bland de sista, men jag vill säga det när jag träffar honom och inte över telefon.)
 
För övrigt känner jag att jag håller på att bli sjuk. En sådan där förkylning som jag känner finns där i kroppen men som inte vill bryta ut. Jobbar idag men känner att jag måste vara ledig imorgon för att se om det ska bli något av sjukdomen eller inte. Ska köpa glass när jag har slutat, det vet en ju att det råder bot på förkylningar, visst?

Kalaskläder

2013-02-17 16:56:00
Kalas och festligheter Min Dag
Igår var jag på kalas hos min farmor och farfar för att fira farfar som fyller år i veckan. Hade på mig det här. (Kameran tyckte tydligen att min klänning är vit, egentligen är den beige.)
Åt smörgåstårta och  efterättstårta och pratade. Hade med mig Patrik som jag umgåtts med sedan i fredags efter mitt frisörbesök. Han åkte hem när kalaset var slut. :(
Ja, jag har klippt mig och det är inte konstigt att det inte syns så mycket av det eftersom jag bara klipper topparna för tillfället. Jag försöker att spara ut till långt, långt hår men det går sådär.
Hoppas ni har haft en fin helg.
 
 
 

Min alla hjärtans

2013-02-15 11:00:00
Kalas och festligheter Min Dag
Igår gick jag upp halv sex vilket är supertidigt. Trodde jag skulle vara jättetrött, men jag förvånade mig själv med att vara relativt pigg.
Jag hade lämnat en hälsning som en kunde läsa innan en begav sig hemifrån. Jag cyklade till jobbet och spenderade en stor del av min alla hjärtans dag där tillsammans med barnen och förskolepedagogerna.
Eftersom jag börjat så tidigt slutade jag också tidigt. Väl hemma beslöt jag mig för att bli medlem i WWF, så det är jag nu. Det känns fint och bra och viktigt.
När mamma kom hem hade hon en present med sig. Hade inte väntat mig några presenter men det är fint att bli överraskad.
I paketet låg en ängel och blickade upp på en fin text. <3

Och det var i stort sett min alla hjärtans dag. I helgen förväntar jag mig att få umgås med Patrik och bara ha det fint. Hoppas ni hade en fin dag.
 

14 feb

2013-02-14 12:00:00
Min Dag
Grattis alla hjärtans dag på er. Förhoppningsvis har ni alla någon att fira den med, en partner, bästa vän, fina familjemedlemmar eller underbara arbetskamrater. Om ni vill fira den, vill säga.
 
Jag och Patrik ska inte fira den idag. Vi tar det till helgen istället. Jag tänker att vi inte ska göra något direkt speciellt, bara vara tillsammans och göra sådant vi tycker om. Kanske äta lite choklad, för att det är gott. Eller chips. Det är också gott.
 
Glöm dock inte bort att visa personer i din närhet lite uppskattning då och då, inte bara en bestämd dag i februari.

Fettisdag

2013-02-12 20:23:00
Min Dag
Idag är det fettisdagen, eller semledagen. Jag missade när de åt semlor på jobbet (hade i och för sig inte tålt dem ändå) så jag åt semlor när jag kom hem istället. Hemmagjorda semlebullar.
Och hemmagjord mandelfri mandelmassa.
Och hemmagjord semla. Gott, gott.

Paketet

2013-02-11 20:07:56
Konsumtion
Jag hämtade ju ut ett stort paket i lördags. Det var rejält tejpat och tog ett litet tag innan jag lyckades få upp det.
Till slut fick jag fram själva innehållet: två handdukar och en kudde med hirs som fyllning. Allt gjort i ekologisk bomull. En av mina kuddar har gått sönder och jag googlade fram ekologiska kuddar och beslutade mig för en från Grön Interiör. Har hittills bara sovit på den en natt men den verkar vara bra.
Och handdukarna skickade jag med bara för att den lite dyrare frakten (60 kr) skulle drygas ut mot antalet produkter. Kan ju alltid vara bra med handdukar, tänker jag.

Lördag 9 februari

2013-02-10 20:53:00
Ett foto i timmen
08. Vaknade av mig själv, tog på mig trädtröjan och åt frukost.
09. Gjorde mig iordning och åkte sedan med mamma till Stora Höga där jag hämtade ut ett paket på Statoil.
10. Åkte från Stora Höga in till Göteborg med buss.
11. Mötte upp Wille eftersom vi skulle ha en heldag tillsammans. Himla fint att bara bestämma sådant.
12. Efter att ha gått runt i butiker på Magasingatan hade vi hamnat i Haga där vi åt lunch. Jag åt bakad potatis med skagenröra och massor av sallad.
13. Efter att ha gått runt i Haga och Linné hamnade vi på Järntorget där det hängde tygbitar i träden. Vi fortsatte vidare mot Svenssons i Lammhult för att spana på snygga möbler och så.
14-15. På håll såg det ut som om träden på Järntorget blommade. Det började snöa men vi fortsatte tappert vår strapad genom staden och besökte second hand-affärer och inredningsbutiker (så himla enkelt att önska att man hade ett eget hem att inreda med nya och gamla prylar när man besöker sådana affärer).
16-17. Tog en buss hem till Wille efter att ha handlat middagsingredienser. Där tittade vi på skidskytte utan ljud och råkade somna en liten stund var.
18. Gjorde middag. Det blev spenatlasagne med getost. Satt/låg på golvet i köket och väntade på att det skulle bli klart.
19-20. Åt (urgott!) och tittade på film (Blåsningen från 1973; älskar herrmodet på 30-talet).
21. Kramade Wille hej då och åkte buss mot Kungälv. Det var snöigt och kallt men så himla fint när snön glittrade i skenet från gatlamporna.
22. Bytte en buss som tog mig hem. Gick genom skogen i mörkret medan jag lyssnade på podcast. Har ny mössa för övrigt.
23. Kom hem och öppnade ungefär genast paketet jag hämtat på förmiddagen.
00. Klappade sköldpaddan tills det var dags att sova.

Mormorshjärta

2013-02-09 11:00:00
Min Dag
Förra fredagen var jag hemma hos mormor tillsammans med nästan precis hela närmsta släkten på mammas sida för att fira att mormor fyllde år. Det var fint. Vi åt god fisksoppa och Patrik var med.
Innan vi åkte hem gav mormor oss presenter. Innuti dem låg det ett vitt hjärta i trä. Jag har hängt upp det i mitt fönster tills jag har ett eget hem att sätta upp det i.

Veckan som sådan

2013-02-08 20:05:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Jag har jobbat hela den här veckan. Det var ett tag sedan jag jobbade en hel vecka. Jag har kvar lite hosta och är småsnuvig och att snabbt andas in kall luft genom att cykla varje dag är väl inte det bästa att råda bot på det - men säg vad är det egentligen?
Igår cyklade jag genom morgonmörkret och såg något som liknande en minipansarvagn när jag cyklade förbi en skolgård. Endast ljusen på den var tända och den lät. En liten ilning av rädsla for igenom mig. Alla bilder jag matats med av stridsvagnar och fått mig att, naturligtvis, förknippa dem med krig och misär. De bilderna kom för en kort sekund till verklighet för mitt inre.
Sekunden efteråt kom jag tillbaka i mitt sinnes fulla bruk och förstod att det omöjligen kunde vara en ministridsvagn. Men jag tänkte att det måste vara så fruktansvärt för dem som måste leva i den rädsla som jag bara kände en kort sekund, varje dag, hela tiden. Och för dem som har tvingats leva med den under världskrigen. På eftermiddagen när jag cyklade hem igen såg jag att det jag trott var en minipansarvagn egentligen var en liten traktor.
För övrigt är det bra att diskussioner om näthat och dödshot börjar tas upp i större skala och att problemet börjar tas på allvar. Det är viktigt. Glöm inte att ge varandra lite extra uppmuntran ibland. Det kan vara just precis nu, idag, som någons dåliga dag blev lite bättre bara för att du, alldeles ovetandes om detta, gav en fin kommentar. Ni kan vara så fina mot varandra, mot mig, mot oss. Jag vet det.
 
 
 

Helt rätt

2013-02-07 21:01:00
Konsumtion Tankar Och Funderingar
Igår besökte jag Helt rätt-butiken i Kungälv, en affär som endast säljer rättvisemärkta och miljövänliga produkter (och som har en webbutik för er som inte bor i närheten).
Jag köpte strumpor gjorda av bambu och mjölkchoklad. Det är kanske världens godaste mjölkchoklad. Det senaste har jag bara köpt rättvisemärkt choklad och det här är den absolut bästa av dem jag har testat. Och strumporna verkar vara av ypperligt bra kvalité. De är hur mjuka som helst och har förstärkt sula vilket förhoppningsvis kommer att göra att de håller längre.
Så var jag inne på Lindex också. De börjar få ett bra, utökat sortiment av kläder av ekologisk bomull eller återvunnet material.
Köpte tre par sockar, till exempel. Upptäckte dock när jag redigerade bilden att jag köpt ett par i fel storlek (och kan inte byta det eftersom jag redan brutit upp förpackningen, får hoppas att strumporna passar ändå) ...
Och finfina trosor också. Har upptäckt att det finns i alla möjliga modeller, färger och mönster.
Det är ju alldles strålande att det finns trosor, som är tillverkat i ekologisk bomull, för alla. Och de är inte särskilt dyrare än dem i icke ekologisk bomull. Heja Lindex, helt enkelt!
 
Och kläder och produkter i ekologisk bomull ska man köpa just för att det inte används kemikalier och besprutningar vid odlingen, vilket gör att det är både hälsosamt och miljövänligt. Dessutom blir fibrerna i bomullsväxten längre när de inte utsätts för stressande gödningsmedel vilket medför bättre kvalitet på tyget. Och vattenanvändning är så energisnål som möjligt. Bomullsodling behöver så otroligt mycket vatten att man blir chockad när man blir informerad om det.
Bra för dig, bra för miljön, alltså. Varför vill man ha besprutat och kemikaliefyllda material så nära kroppen?
 
 
 

Bonne anniversaire

2013-02-04 21:24:00
Kalas och festligheter Min Dag
Idag fyllde min mamma år. Jag cyklade till jobbet innan hon hade vaknat och lämnade ett meddelande i hallen.
När hela familjen kommit hem åt vi god middag tillsammans, åt efterrätt och gav presenter. Exempelvis fick hon det här ugglepaketet. Älskar att det är svartvitt och att en själv kan färlägga ugglorna om man är på det humöret.
Grattis mamma.<3

L'écume des jours

2013-02-02 11:09:00
Filmer

Åh, den här filmen verkar ju vara alldeles fantastisk och magisk. Vill se den nu på en gång, tack.
Alldeles strålande Audrey Tautou är med. Älskar musiken i trailern, också. Och den genomskinliga limousinen.
 
 
 

Ögonstenen

2013-02-02 10:48:00
Allmänt
Ögonstenen är ett initiativ från optikerkedjan Smarteyes för att påverka politekerna att starta en folkomröstning för att alla barn mellan 0 till 8 år ska få gratis glasögon om de har synfel. Smarteyes ger själva ut gratis glasögon till barnen fram tills att tillräckligt många underskrifter har samlats in. Så skriv gärna på här, det tar bara någon minut av din tid men avgör så många barns tillvaro.
 
 
 

Extremt högt och otroligt nära

2013-02-01 11:00:00
Böcker
"Extremt högt och otroligt nära" av Jonathan Safran Foer läste jag ut under min vistelse i Malta. Minns att jag läste mycket på de många och ibland långa bussturerna vi åkte för att ta oss runt på öarna. Minns att jag bläddrade i den för att visa Emelie olika små tokigheter, som sidorna med text som får mindre och mindre radavstånd tills sidan är fylld med svart bläck och man kan ana att det ska vara bokstäver men man kan inte uttyda några ord. Eller sidorna med bara siffror. Eller bilderna som är instuckna lite här och var i boken. Speciellt de allra sista bilderna. Ni som har läst och upplevt boken vet precis vilka ställen och bilder jag menar.
 
Jag tycker så mycket om att en kan skriva en bok såhär. Sidorna med mycket svart bläck är så poetiskt när man vet bakgrunden till varför och så fantastiskt fint. Och bilderna som passar alldeles ypperligt bra och fint.
 
Jag tycker om nioårige Oskar och alla hans tankar, hans sätt att uttrycka sig på. Att han säger "av uppenbara skäl" eller att han vet en del om saker, men som han ibland inte skulle vilja veta så mycket om. Gillar att han letar efter ett nyckelhål i New York eftersom han hittade en nyckel i en vas hemma hos sig efter att hans pappa dött i Elfte september-attentatet. På grund av det sistnämnda är det även tidvis sorglig och griper tag.
 
Slutligen ett citat jag tycker om som är alldeles i början av boken:
 
"Hur som helst, en fascinerande sak som jag läste i National Geographic är att det finns fler levande människor på jorden idag, än som har dött under hela mänsklighetens historia. Det innebär, med andra ord, att om alla skulle vilja spela Hamlet samtidigt så skulle de inte kunna göra det, för det skulle inte finnas dödskallar till alla!"

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0