Risotto med svamp, spenat och brie

2016-01-30 10:20:30
Mat och recept
Hittade brieost till kort-datum-pris (bästa, bästa!) häromdagen, så passade på att göra denna rätt till lunch en dag när jag ändå var ledig från skolan. Det blev så himla gott, så här kommer receptet!
 
Till kanske en lunch och fyra matlådor behövs
- 1 liter grönsaksbuljong (alltså en liter vatten och två tärningar, typ)
- 1-2 schalottenlök/ar (gillar ju denna lilla lök så slänger alltid i minst en extra)
- 4 deciliter risottoris
- 1 deciliter vitt vin
- 60 gram färsk babyspenat
- 150 gram svamp (eller lite extra om en råkar ha det hemma, varför inte liksom)
- 150 gram brieost
- Riven parmesan
- Olja att steka i
- Eventuellt lite smör
- Salt och peppar
- Saft från en citron
 
Hacka schalottenlöken och stek den mjuk. Tillsätt sedan riset och stek någon minut. Koka upp buljongen, också.
 
Häll i vinet och låt koka in i riset. Tillsätt sedan buljongen, lite i taget, och låt koka in i riset (läs av tid på rispaketet).
 
Dela svampen i mindre bitar och stek den några minuter. Peppra svampen.
 
När riset har kokat färdigt är det dags att blanda i svampen. Ett tips är ju att spara några svampar till serveringen.
 
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt både brie och parmesan. Plus lite smör så att det blir krämigt. Rör runt. Det är helt okej att smaka av brieosten innan den läggs i, förresten.
 
Tillsätt finhackad/strimlad spenat och rör runt igen. Glöm inte citronjuicen och att smaka av med salt och peppar. Det ger liksom sita pusselbiten till den här rätten.
 
Nämen sådär, då vare klart. Bara att servera och käka upp. Omnomnomnom.
 
 
 

Falcon

2016-01-29 12:25:38
Dagens låt
Åh, vad bra det här är! Känns som att jag inte behöver något annat att lyssna på på ett tag. (Kanske lite dansmusik, men det är en annan femma.)
Den släpptes ju idag. Så nu firar vi helg med denna, vettja.
 
Amanda Bergman - Falcons
 

Pubrunda och överlämning

2016-01-28 17:49:00
Kalas och festligheter Min Dag
Torsdag läsvecka ett var det pubrunda på Chalmers och jag hängde bland annat med de här två; Alex och Bastian (Lenis och Wilse var också med, för övrigt). Vi började ute på Lindholmen.
 
Sedan åkte vi tillbaka till Johanneberg och Kårhuset. Det var fortfarande finfin snö, som ni ser. Och efter att ha hängt på J.A. Pripps en stund gick vi vidare mot Kajsabaren där vi träffade på Nalle och Gürra, till exempel.
 
Jag, Nalle och Gürra började bli hungriga så vi köpte hamburgare på Brooklyn Local istället för att stå i kö till Kasjabaren.
 
Hej Nalle & Gürra! Och ett glatt gäng från Elektro.
 
Mina två vänner lyckades för övrigt beställa in en stor flaska öl av misstag. Det dokumenterades och berättades om gång på gång, givetvis.
 
Efter ett tag kom dessa till slut. Konda, Drever och Svift. Då blev det ju dags för gruppbild, såklart. Glada och pepp!
 
Tantan, Limes och Konda. Hej, hej. Och ett helt gäng bØf:are [båffare] till någonstans i lokalen. Jag fick för övrigt reda på att det var kramens dag så jag kramade alla lite extra mycket. Måste ju passa på.
 
Vid Olgas trappor hade CCC byggt en pulkabacke och bjöd på varm chokladen. Sådan himla dröm, ju! Så här stannade vi ett tag.
 
När de andra till sist var på väg till KfKb-baren kände jag att det var dags att gå hem, så jag vandrade hem under snötyngda träd och på snöbelagd trottoar.
 
Fredagen efter pubrundan hade vi i Styret överlämning nummer två. Vilket innebar att vi åt pizza och drack vin (eller valfri dryck) hemma hos mig. Och hade det allmänt fint, skulle jag säga. Tog dock ingen mer bild än den ovan. Lite skönt att bara få låta kameran vila ibland.
 

När det regnar

2016-01-27 20:44:14
Min Dag
Nu börjar vi känna igen vårt Göteborg igen. Snön är helt borta och utbytt mot påminnelsen om varför Göteborg kallas lilla London.
 
Regnet är dock en mycket bra ursäkt för att bara ligga hemma i soffan och läsa kurslitteratur, eller se en film. Mest troligt filmalternativet. Och snart är det ju ljust ända till klockan fem på eftermiddagen! Peppen på detta är obeskrivligt stor.
 

Lovesick

2016-01-27 09:48:17
Dagens låt
Goddamn på den här låten. Hur har den kunnat undgå mig?
Lyssnar på den om och om och om och om igen.
Känns som att världen är min. Trots att Christabelle är kärlekskrank.
 
Lindstrøm & Christabelle - Lovesick

Bloggdesign, 2011 till nu

2016-01-26 21:45:18
Bloggen Tillbakablickar
Jag kan detta bedyra, här kommer bloggdesigner del fyra!
 
I slutet av sommaren 2010 hade jag ju bytt till den här.
 
Och den hade jag ju i ett år, tills jag kände att det var dags att byta 2011. Segt att vänster armbåge blev kapad, bara. Och att jag inte hade förstått hur jag skulle få bort "Stöd Rosa Bandet 2010" trots att det var jag själv som hade satt in koden för banderollen ...
 
I december testade jag istället med den här. Men tyckte tydligen inte att den var helt hundra.
 
För några timmar senare hade jag bytt till den här, något mörkare. Den hade jag genom nästan hela 2012.
 
När julen 2012 började närma sig hade jag tid att fixa till en mer vinterinspirerad header. Och ja, Salem al Fakir-citatet var kvar. Lite rörigt dock med både brunt och gråsvart runt rubrikerna.
 
Fast några dagar senare kände jag att det var dags att ta bort citatet och bilder i headern. Började närma mig den design jag har idag, alltså.
 
Och inte förrän i mars 2013 kände jag att det var läge att städa bort vintern för den perioden.
 
I maj 2013 kände jag fär lite färg igen, i form av glada prickar. Minns dock att jag skrev att jag inte var säker på hur lång tid det skulle ta innan jag tröttnade på dem. Plus hade kanske kunnat lösa det något snyggare runt just headern, alltså utan att kapa prickarna.
 
Det tog kanske två månader innan jag tröttnade. I juli ville jag ha det såhär istället. Och så hade jag det sedan genom resten av 2013 och 2014.
 
I början av 2015 hade jag lärt mig att göra bilder transparenta och göra texteffekter. Vilket ledde till den här designen och header.
 
Som jag dock ändrade till den här några dagar senare. Och hade ungefär resten av 2015.
Och innan 2015 blev 2016 bytte jag till den här ljusare varianten istället.
 
Som jag ju nu har förstorat så att jag ska kunna lägga upp större bilder. Får se hur länge jag känner för att ha det såhär. Gillar ändå det enkla men att det ändå är lite färg.
En liten recap:
 
Jag gick alltså från den här röriga i slutet av 2008, till designen jag har nu via en hel del olika mellansteg. Jag har utvecklats en del genom åren, och det är kul att kunna se på sådana här små saker. Som att texterna har blivit lite mer bildberikade, och med kanske mindre text än vad jag verkade ha i början. Inte så mycket "god morgon, god morgon" längre, ju. Tiderna förändras och vi med dem, som Petter sa (det rinner svett från mina kläder när jag vrider om). Och tur är väl det. Annars hade vi fått vara kvar med bilden ovan, till exempel.
 

Armhålshår, Star Wars & Ziggy Stardust

2016-01-25 14:52:00
Fint
 Måndag. Igen. Så här kommer tre filmklipp att kanske pigga upp er med. Varsågoda och ha en fortsatt trevlig måndag (eller annan dag på veckan för den delen).
Armhålshår och kvinnor i film. Så bra. Så kul.
 
Den här är ju så awkward, ändå. Alltså Throne Room-scenen fast utan musiken. Antar att kanske alla redan har ett den, men varför inte se den igen en dimmig måndag som denna?
 
Endast David Bowies röst. Fint på något sätt.
 

Onsdag 20 januari

2016-01-24 12:50:00
Ett foto i timmen
08 Vaknar av mig själv och går upp och äter detta till frukost + läser bok. Äppeljuice, knäckemacka med avokado + peppar, och yoghurt med havregryn, chiafrön, russin, spirulina och kokosflingor.
 
09 Läser ut bok, packar ner bikini och handduk, och lyssnar på podcast. Försöker boka biljetter till ett Veraspex men gick inte så bra.
 
10 Gick ner till spårvagnen och åkte till simhallen. Känns just nu som att jag lever i en dröm med all denna snö överallt. Kan ju inte tro på att detta är Göteborg.
 
11 Simmar en kilometer och köper ett periodkort på tre månader (tack, mamma <3). I omklädningsrummet fick jag berättat för mig hur det kan vara att vara pensionär och besöka simhallen (en ska tydligen alltid ha ID-kort med sig). Älskar ju klimatet i omklädningsrummet, där en kan prata med lite vem som helst om vad som helst om en känner för det.
 
12 Hade tagit mig till Chalmers (och träffat Eddie och Astrid på spårvagnen!) och sa hej då till mina Styretrumsnycklar. Nu har de nya ägare. Åt en daim till lunch, pga tänkte att jag rätt snart skulle hem och äta ordentligt.
 
13 Sitter kvar i Styretrummet med Gürra och bokar bland annat biobiljetter. Tog ingen bild på det, därför denna fina över Kyrkbacken.
 
14 Traskar mig hemåt (pga missade buss precis) efter att ha hamnat i Spritköket (vår sektionslokal) en stund.
 
15 till 16 Käkar spaghetti med ärter, majs och massa parmesan. Får bokat de där Veraspex-biljetterna och fixar med annat vid datorn.
 
17 Virar på mig halsduken, tar på kappan och möter upp Gürra.
 
18 till 20 Ser på Bond-filmen på bio med Gürra och äter popcorn.
 
21 Hemma och lyssnar på podcast, diskar och städar.
 
22 Läser en av två artiklar som vi har fått av handledarna i kandidatprojektet. Somnar.
 

Bloggen 2010

2016-01-23 16:19:00
Bloggen Tillbakablickar
Ack och ve, här kommer bloggdesigner del 3!
 
Senast slutade vi ju här. Julpyntat och härligt och i slutet av 2009.
 
På självaste tjugondedag Knut rensades julen ut och jag fixade till en ny header. Jag och Wille hade en rosettperiod, vilket även syntes på bloggen. Slängde även till ett citat från en Salem al Fakir-låt som jag hade en väldig hang-up på under denna tid.
 
I april kände jag att det var dags för något nytt.
 
Mera färg men fortfarande rosetter. Och behöll citatet (vilket jag gjorde väldigt, väldigt länge).
 
I juni tyckte jag istället att den här röriga headern var logisk att ha. Speciellt med den otroligt smickrande bilden. Och Pythagoras sats???
 
Hade ju sommarlov så hann antagligen sitta och fixa i photshop. Till den här headern istället.
 
Men bytte sedan till den här. Rosetten fick göra en liten comback.
 
Några veckor senare hade jag tydligen redan tröttnat och bytte till den här.
 
I augusti ville jag istället köra med den här, mindre färgglada.
 
Ljusade upp den några dagar senare och framhävde ögonen lite mer, tydligen. Och den hade jag i nästan ett år, helt otroligt. Det var allt för denna gång.
 

Efter tentorna

2016-01-21 07:04:48
Kalas och festligheter
I lördags hade jag blivit insnöad igen. Har dock kommit på ett knep med att ha tända stearinljus under fönstrena, vilket kan ge mig en liten, liten glugg.
 
Framåt kvällen försökte jag välja frisyr. Tror det blev utsläppt till slut ändå.
 
Vandrade vidare mot kemihuset på Chalmers campus. Snön glittrade.
 
Hängde med det här gänget. Mina barn och barnbarn. Alltså efterträdare i mottagningskommittén. bØf-16 övade dans-gückel och sedan ville vi ta gruppbild.
 
Jag och Bagge fick också vara med. Fast stå längst bak på stolar för att kunna synas överhuvudtaget.
 
Tog inte så många bilder under kvällen upptäckte jag. Men när barnbarnen hade gått på sittning firade vi att tentorna var över med andra sektionsmedlemmar.
 
När sittningen var över "kidnappade" vi barnen och gick iväg på äventyr hem till StØrm. Det var fint.
 
Den här bilden på Lenis var den sista som togs av min kamera och får även avsluta det här inlägget. Men nu har ni fått se mina barnbarn som jag tror kommer göra ett magnifikt jobb det kommande året! Klart slut.
 

Getostrisotto med rödbetor

2016-01-20 15:59:00
Mat och recept
Hade egentligen tänkt att laga pizza häromdagen (efter ett speciellt recept), men hittade varken zatar eller pecorino i affären så jag köpte getost (kort-datum-pris!!!) och rödbetor istället och gjorde risotto. Serverade med avokado ty var sugen på det, men ruccola går ju finfint också. Eller något annat en är sugen på. Tål en rostade nötter ska det tydligen vara nice till.
 
Upptäckte nu när jag läste om receptet att jag hade tagit dubbel mängd risottoris (alltså åtta deciliter), men inte av något annat. Kanske därför det blev så himla många matlådor ... Men det funkade ju tydligen perfa, så vill en att det ska räcka till många är ju det ett tips.
Oh well, detta blev himla, himla gott ändå, så här kommer receptet!
 
För ungefär en middag och kanske tre matlådor behövs:
- 600 gram rödbetor
- 1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten + 2 tärningar, alltså)
- 1 gul lök (eller två om en som jag tycker lök är gött)
- Rosmarin (1/2 msk färsk eller 1/2 tsk torkad)
- 4 deciliter risottoris (typ Arborio)
- 2 deciliter vitt vin (eller matlagningsvin)
- 200 gram getost (chèvre)
 
- En ugn som är 200 grader C varm.
 
Skala och klyfta betorna. Blanda med olivolja, salt och peppar. Funkar nog strålande att göra direkt på plåten om en inte är pepp på att diska en skål extra.
 
Fördela på en plåt och rosta i ugn i ungefär 30 minuter.
 
Koka buljongen.
 
 Skala och hacka löken. Stek tillsammans med rosmarin i olivolja tills löken blivit mjuk.
 
Tillsätt riset och stek i någon minut. Tillsätt sedan vinet och koka i kanske tre min. (Det är okej att provsmaka vinet, om en känner för det.)
 
Häll på buljongen, lite i taget och koka sedan i typ 20 minuter (läs på förpackningen vad som gäller för din rissort). Riset ska vara al dente.
 
Ta bort kastrullen från platten och tillsätt getosten. Rör om. (Det är även okej att provsmaka getosten.)
 
Servera med rödbetor och annat som är gött och nice. Typ avokado, nötter, ruccola och balsamicosirap. Käka upp.
 
Jag fick ju som sagt sju glada matlådor av detta. Så. Himla. Bra.
 
Recept lånat härifrån.
 

Snö, snö, SNÖ

2016-01-19 21:51:00
Min Dag
Vaknade ju upp till det här vita landskapet imorse. Precis som alla andra runtom och i Göteborg. Ställde mig i ett vandrade folkled och tog mig till skolan, eftersom bussarna var inställda. Dock precis som lektionen, vilket jag märkte när jag precis klivit in i föreläsningssalen. Bedrev tid med att dricka te på J.A. och läsa på om kandidatarbetet.
 
Så himla vackert, ju. Kanske skulle ha varnat från början för ett inlägg med endast bilder på snöfyllda landskap. Men nu är det antagligen försent för det ...
 
Har gått runt och varit helt lycklig över de snötäckta grenarna. Så himla magiskt att gå under dem. Och så fantastiskt att lyfta blicken från marken och bli påmind om härligheten.
 
 Och såhär fint såg det ut vid Kemigården på Chalmers. Vi hade för övrigt överlämning nummer ett av två idag med Styret. Hade en ungefär tre timmar lång presentation/genomgång om vad de nytillträdda egentligen har gett sig in på. Typ, ungefär. Tror de kan ha fått med sig en del ny och bra information, ändå.
 
I vilket fall, tycker ju inte om att prata om vädret men hoppas att det här ändå håller i sig ett tag. Det hade varit fint.
 

Ghostdancers (bones remix)

2016-01-19 08:17:00
Dagens låt
ÄLSKARR den här låten (remixen). Har letat efter den på youtube, men det var förgäves. Hittade den dock på soundcloud och spotify, vilket ju är superbt och strålande.
Den är ju så mysig och härlig. Kan lyssna på den nästan oavsett humör. Gillar precis allt med den. Punkt slut.
 
Ashley Beedle x Earl Zinger - Ghostdancers (Bones Remix)

2015, juni, juli och augusti

2016-01-18 19:57:00
Tillbakablickar
Ett skepp kommer lastat med 2015:s sommarmånader. Vad jag åt, lyssnade på och gjorde.
 
JUNI
 
Tentaperioden och andra året på Chalmers var över så det firade vi och gick senare på Sommarbuffén och åt alldeles för mycket mat.
 
Jag flyttade hem till mina föräldrar ute på landet eftersom jag sommarjobbade på ett äldreboende och fick närmare dit på så vis. Cyklade vält och skrapade upp hela handen och fick blåmärken. Och firade min kusins student!
 
Hängde med den här coolingen och firade även midsommar med henne och några till. Och när vi inte hängde  i Haga vandrade vi runt i Änggårdsbergen eller var och lyssnade på Silvana Imam och Beatrice Eli.
 
 
Lyssnade på Dolphin Style och Dansa!.
 
 Jag lagade pasta med sparris och schalottenlök.
 
 
JULI
 
 Bilade jag ner till Italien med Bagge, Dash och Gürra. Bodde i närheten av Bagges familjehem, fick umgås med fastrar och vänner, och åt massor av pasta och mozzarella.
 
 
Lyssnade väldigt mycket på Slick, Best on, Alvvays, Freedom, och On the regular.
 
Gick på hej-då-fest för Anna som har dragit till USA för att plugga, fick teaterguidning genom Kungälv och hade vattenkrig en söndag.
 
 
AUGUSTI
 
 Jag och mamma gick och såg Ett dockhem. 
 
Käkade dumplings för första gången och det var ju så gott! Och försökte umgås med Wille en hel del innan hon drog till Oslo.
 
Min gymnasieklass hade en liten reunion i form av kräftskiva som vi hade i mina föräldrars lada/festlokal. För min del slutade det med efterfest/sleepover i min lägenhet i stan.
 
 
Lyssnade mycket på Crown on the ground (som har blivit min bästa tung/cool-låt, så bra vid behov av attityd), the john wayne, Chimes, Shake it off, Amason  och All the days. Och så lyssnade jag extra mycket på Paul McCartney.
 
Gick runt på Pilanes gravfält och kollade in skulpturer med dessa tre damer, och gick och såg Timbuktu på Kulturkalaset.
 
 
Och så blev det dags för Way Out West. Jag hängde där med Felicia och Wille.
 

Och så kickade ju mottagningen igång. Fyra veckor där en får hänga med de nyantagna och sin pHaddergrupp. Och så skrev jag två omtentor där någonstans emellan.
 

Frostigt

2016-01-18 09:12:39
Min Dag
Vintern har verkligen visat sig från sin finaste sida de närmsta dagarna.
 
Blå himmel, men andedräkt som bildar frost i håret. Solsken och snö som glittrar. Ljusare.
Allting blir ju helt klart lite vackrare, och kanske även lite bättre, då.
 

Polenta med svamp

2016-01-17 21:11:21
Mat och recept
Gjorde det här till middag häromdagen och det blev finfint. Fast ett tips är att verkligen inte ta mer taleggioost än vad det står. Det råkade jag göra och det blev lite för mycket. Tror även att denna funkar alldeles strålande utan taleggioost. Och det är ju såklart godare att använda färska, hackade kryddor istället för på burk. Men ville inte köpa det eftersom det är vinter.
Och apropå vinter så är det ju mörkt större delen av dagen, vilket tyvärr bidrar till sämre ljus vid fotografering. Så ber lite om ursäkt för pixliga bilder. Men nu kör vi!
 
För ungefär minst två middagar behövs:
- 350 gram blandad svamp
- Olivolja
- 1 matsked tryffelolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 matsked dragon
- 1 matsked timjan
 
- 5 deciliter grönsaksbuljong
- 80 gram polenta
- 80 gram riven parmesanost
- 30 gram smör
- 1 tesked rosmarin
- 1 matsked körvel
- 100 gram taleggioost (utan skalk)
- salt och peppar
 
Hetta upp olivoljan i stekpanna och stek svampen. Dela stora svampar.
 
Ta bort stekpannan från plattan. Tillsätt pressad vitlök, dragon, timjan och tryffelolja. Blanda runt och håll varm (genom att exempelvis lägga på lock eller ha på mycket, mycket låg värme).
 
Koka grönsaksbuljongen och tillsätt polentan, lite i taget och sänk värmen till låg. Läs på paketet om den kommer vara klar efter typ fem minuter eller 50. Låt sjuda och rör med träslev tills det är klart.
 
Tillsätt parmesan, timjan, smör och hälften av körveln. Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg polentan i någon nice ugnsform. Skär taleggioosten i centimetertjocka skivor och sprid ut över polentan. Sätt ugnsgrillen på hög värme och grädda polentan tills osten börjar bubbla/smälta.
 
Ta ut den och lägg på svampen. Sätt in i ugnen igen i några minuter. Sedan är det klart och betalt.
 
Släng upp på tallrik och käka, vettja.
 
Recept från Plenty - vegetariska favoriter av Yotam Ottolenghi.
 

God knows (you gotta give to get)

2016-01-17 09:57:42
Dagens låt
En av mina mysigaste låtar för tillfället. Gillar den så himla mycket.
Och sådan DRÖMvideo. Med ballonger, män i fluga och hatt, och finfint tecknat.
 
 
El perro del mar - God knows (you gotta give to get)

Att göra när tentorna är skrivna

2016-01-16 09:46:00
Min Dag
Ta ner alla julsakerna. Även glaskulorna i fönstret. Och skruva på lösa skruvar.
 
Försöka räkna alla tomtarna innan de stoppas ner i sina lådor. (Gick sådär pga definitionsfrågan, men kom till minst 25.)
 
Läsa bok. Och lyssna på väldigt många podcast-avsnitt.
 
Gå runt hemma i mysig kofta. Eller härlig fleecetröja.
 
Promenera i Göteborgs stad. Exempelvis ner till Götaplatsen för att möta upp Astrid och fika på bibliotekscafét. Käka lunch på en indisk restaurang.
 
Gå på konstmuseet med Astrid och se Emil Nolde-utställningen, bland annat.
 
Köpa ram till en tavla och till slut få den uppsatt på väggen genom att hänga upp den med sytråd. Se på På spåret och Monica Z (upptäckte att det finns ju finfina filmer på svtplay då och då, som Monica Z och Moonrise Kingdom senast).
 
Vakna upp till igensnöade/frostade fönster. Vakna upp med snuvig näsa. Och bara allmänt fira att  tenorna är över för den här gången.
 

Bloggen 2009

2016-01-15 11:50:00
Bloggen Tillbakablickar
Hej och hå, här kommer gamla bloggdesigner del två!
 
 Avslutade med den här bilden senast.
 
Som övergick till den här. Vet inte riktigt vad jag ville med Dior-citatet, men hade väl hittat brushes i form av diamanter och lekte lite i photoshop.
 
Tröttnade i vart fall på diamanterna och citatet några dagar senare.
 
Och ändrade till en vit content-bakgrund.
 
Och bort med alla diamanter!
 
Nej, bort med det gamla helt, istället och in med något nytt och fräscht. Som en bild från när jag gick i nian i headern ...
 
Och så blev det till slut den här, som jag ändå nöjde mig med nästan ända till årets slut.
 
När julen började närma sig ville jag inte bara julpynta mitt rum utan även bloggen.
 
Röd bakgrund bara för att julen närmar sig! Och så här hade jag tills det blev dags att ta ner allt juplynt året efter. Men det tar vi en annan gång!
 

Större

2016-01-14 16:19:00
Bloggen
Har hittills ägnat en av mina helt lediga dagar till att, bland annat, ändra i bloggdesignen. Har fixat så att jag kan ha bilder med 800 px bredd! Är lite orimligt pepp på att jag kommer kunna lägga upp bilder i större format. Såg dock att texten börjar gå mot en mer oläst form. (Allt för mycket text i bredd gör det svårare att läsa.) Så jag får väl hålla mig kvar på 800 ett tag till.
 
Så här såg det ju ut förut. Lite mindre bilder (700). Har försökt pilla med en ny header också, men tycker att den jag har just nu ändå håller måttet. Men jag kanske ändrar mig till ikväll.
 
Och så har jag lekt litegrann. Mest för att fräscha upp minnet och för att det är kul.
 

Fem dagars maträtter

2016-01-14 10:53:13
Mat och recept
Hej, hopp! Här kommer fem maträtter som slunkit ner genom min matstrupe de senaste veckorna. (Ungefär som ett svar på frågan "vad äter du egentligen?", varsågoda.)
 
Rotfrukter i ugn med fetaost. Bara ta de godaste rotfrukterna, lökarna och paprikorna du har hemma och släng in i ugnen och smula sedan över fetaost och kanske lite honung eller något annat som är nice. Voilà.
 
Pumpasoppa med mackor tillagade i ugnen. Mera varma mackor åt folket skulle jag säga. Är ju ändå lite underskattat.
 
Libanesisk linssoppa med en klick crème fraîche. Göttans, även fast det kanske inte riktigt ser ut så. Potatisen gör susen i den här soppan, vill jag säga.
 
Pasta med linssås, en vegetarisk variant på spaghetti med köttförssås skulle jag tro. Slänger för övrigt typ alltid i majs när jag kokar pasta, för det är gött.
 
Quinoa med ärter, majs och sallad som jag fick med mig från min moster på trettondagen. Innehåller i vart fall goda grejer och ädelost. Åh, hittade receptet på salladen. Det finns här, jag åt ju den dock utan bacon.
 
Klart slut på matbilder.

Mangosorbet och Les Misérables

2016-01-12 13:42:00
Min Dag Skolan
Nu är det ju tentavecka och allt. Då får en absolut äta mangosorbet medan en försöker räkna ut hur många mol biomassa och etanol det blir av en mol glukos i en bioreaktor.
 
I bakgrunden har jag på Les Misérables-albumet på repeat. Ungefär det enda jag kan/vill lyssna på när jag ska räkna. Lagom variation mellan dramatiskt och roligt. Ungefär som när en pluggar, alltså.
 
Imorgon har jag sista/enda tentan för den här ordinarie tentaperioden. Är ju så himla pepp på detta. Att ha fyra dagars lov, helt fria från plugg.
 
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på mer än att tvätta och ta ner julsakerna ... Och läsa ut en bok. Och fira att tentaperioden är över för den här gången. Men det löser sig nog.
 

Dokumentär, roliga djur och 100 års kläder

2016-01-11 12:40:34
Fint

The Fallen of World War II from Neil Halloran on Vimeo.

En 18 minuter lång dokumentär om krig och fred.

Det finns en tävling för naturfotografer som kallas "The comedy wildlife photography awards" och hålls årligen. Bidragen är helt enkelt bilder på djur som råkade bli fångade i roliga ögonblick. Finns så mycket kul! Den springande gnagaren var för övrigt vinnaren 2015.
 
 

This is SO cool!

Posted by Kyle and Jackie O on den 26 augusti 2015
En kort film som tar oss modevägen från 1915 till 2015. Verkligen "so cool". Gillar ju 20-talet mest, eftersom så många fina hattar och bra skärningar på kläderna. Och kanske gillar 2005 minst, hehe.

Fredag med Wille

2016-01-10 18:59:25
Min Dag
I fredags var jag peppare än det ser ut på bilden för jag skulle hänga med Wille som skulle ge mig min födelsedagspresent! Efter att ha pluggat gjorde jag mig iordning. Enda ledtråden jag hade fått om vad som skulle hända var att jag skulle ta med mig badkläder. Så spännande!
 
Vi råkade ta samma buss och stegade vidare till Fröken Olsson för att äta lunch. Hejhej Wille i snöstormen!
 
När lunchen låg i maten och vi hade pratat om norrmän, Schweiz och Lars Lerin promenade vi genom ett snöbelagt Göteborg. Och jag hade fortfarande ingen aning om hur eftermiddagen skulle spenderas.
 
Wille ledde mig till Gothia Towers, och ända tills vi stod i hissen för att åka till nittonde våningen trodde jag att det var en överledande manöver. Men det var det inte. Jag fick alltså hänga med Wille i tre timmar på Gothia Towers spa. Det var himla fantastiskt.
 
Har funderat på hur det skulle vara att bada i utomhuspoolen med utsikt över Korsvägen, vilket jag numera har erfarenhet av. Vi åt torkad mango nästan tills vi skämdes (fast nä, skoja, skulle krävas mer än så), läste dåliga tidningar och hällde iskallt vatten över oss från en hink. Och blev skrämd av en annan spabesökare så jag flög upp från stenen jag låg på. Och kände oss som kampsportare i våra oversize-rockar. Mycket bra sätt att fly tentaplugget på, ändå.
 

La neige

2016-01-09 19:27:00
Min Dag
Jajemän, det har snöat!
 
Har bara snötäckta tak och en snöbelagd fotbollspan som utsikt när jag kikar ut genom fönstrena.
 
Eller det vill säga, tills det kom så mycket att det täppte igen min utsikt. Tills det börjar töa kan jag låtsas att jag bor i en igloo.Eller någon snögrotta. Fint, ändå.
 
Snö, snö, snö.
 

Trettondagsafton

2016-01-07 08:44:52
Kalas och festligheter
På trettondagsafton tog jag en längre paus från pluggandet och åkte hem till min moster (efter att ha blivit hämtat vid bussen). I hallen fick vi glögg och pepparkakor och krama mormor.
 
Mera glögg. Och när vi gått en trappa upp fanns det kusiner och mammor att krama, till exempel.
 
Efter ett tag blev det matdags. Julperiodens sista, eller årets första, julbord. Det fanns rödbetssallad och potatis, hurra! Detta var sista kortet jag tog men mormor läste vers om en gran, vi diskuterade vad det var vi egentligen drack och åt lite äggost till.
 
Sedan fick jag bråttom med att hinna med sista bussen som kunde ta mig hem till stan igen (utan att någon behövde köra mig, ska väl kanske tilläggas). Tack och bock för denna gång.
 

Kvällslektyr

2016-01-06 19:59:00
Min Dag Skolan
Den här tjocka och trevliga boken har legat på mitt nattduksbord flera nätter i rad nu. Har läst i den innan jag ska somna och sedan drömt om att manipulera gener i växter och sedan klippa bort dem (eller okej, I wish, hade varit bra om jag hade pluggat så mycket att jag började drömma om kursinnehållet).
 
Men ikväll är det sista gången, för imorgon tänker jag tenta av alltihop. Ska bli skönt, för mitt huvud är proppfullt av tekniker att sekvensera DNA med och med vilka enzymer som behövs för att bryta ned cellulosa. Och hur en gör för att klona ett får. (Och jag lyckades få mina tulpaner att överleva den hemska uttorkningen de fick utstå, som ni kanske ser. :) )
 

Välkomnandet av 2016

2016-01-06 08:42:00
Kalas och festligheter
Upptäckte att det ändå blev en hel del bilder tagna på nyårsafton, så här kommer en bildkavalkad!
 
Nalle och Janen var första gästerna. Efter ett tag började vi bli lite hungriga, så de satte igång med att laga jordärtskockssoppa efter mitt bästa recept (blir fullträff varje gång).
 
De andra kom precis lagom till att soppan började bli klar. Så vi käkade, såklart. Nomnomnom.
 
Pizza-görar-dags!
Min pizza bestod av getost, fikon, mozzarella och ruccola. Nomelinom på den.
 
De andras var också "instagram-vänlig" (obs! har ej instagram) och jag antar att den också blev god.
 
När maten låg i magen plockades spelen fram! Här är för övrigt Brumm och Adrian.
 
Jag tog selfies/groupies, såklart. Denna mycket smickrande med Janen och Nalle.
 
Och denna med support av Julius. Så peppade!
 
Vi spelade galenpanna och det gick ypperligt dåligt för mig. Tog Robert Aschberg på typ tusende rundan.
 
När det var kanske en timma kvar av 2015 kom Agaton och joinade oss. Hej, Agaton!
 
Och det blev läge för efterrätt! Mangosorbet med champagne. Vet inte riktigt vad som blev felet denna nyårsafton, men kanske skulle haft citronsorbet istället ...
 
När tolvslaget närmade sig gick vi ut och tände tomtebloss.
 
Skål, Adrian!
 
Årets första selfie/groupie! Hurra. Hej från Julius, Adrian, Brumm och mig.
 
Mera tomtebloss! De andra gick in, men jag stannade kvar och städade upp efter oss pga kom på att glasflaskor inte ska stå kvar på marken.
 
När jag kom tillbaka var det hattfest. Kan ju vara det finaste någonsin. Mitt hjärta sjöng.
 
Hur fint med hattar de första timmarna av året?
 
Sedan spelade vi CAH och jag vann inte ens nästan. Några gick hem och då blev det soffhäng tills de som var kvar kände att det var dags att ge sig ut i natten för att hitta nattamat.
 
Välkommen, 2016! Vi ska ha kul ihop, tänker jag.
 

Safjället

2016-01-05 16:49:00
Foto Min Dag
Tog ett avbrott i pluggandet och tog mig en promenad i Safjället förut idag när solen lyste som mest. Det var ändå vackert frostigt lite här och var. Och isigt.
 
Häj!
 
 Solen letade sig fram mellan några trädgrenar.
 
Hade fått rosiga kinder upptäckte jag när jag kom hem.
 
Tänk ett lager med snö här. Mmmm ...
 
Ojojoj, nu har jag egentligen lite bråttom att bege mig till min moster för att äta julmat för sista eller första gången, beroende på hur en ser det. Ha en finfin trettondagsafton, vettja.
 

Jag går med på allt

2016-01-05 08:12:59
Dagens låt
Kan vara den här låten som jag lyssnat på mest den senaste veckan. Gillar också musikvideon där de bara promenerar igenom vattnet med blinkande Mimmi Pigg-huvuden.
 
Frej Larsson & Joy M'Batha - Jag går med på allt
 

Lager på lager

2016-01-04 20:51:38
Min Dag
Nu har det varit kallt ute ett tag. Bara minusgrader men finfint solsken. Så då får en strosa omkring utomhus med flera lager på. Först leggings.
 
Sedan vanliga byxorna på. Den här dressen (plus någon till) har gett mig (och Larven) kommentaren om att jag (vi) jämt går runt i pyjamas. Härligt, tycker jag! Har jag inte pyjamas när jag sover kan jag ju ha det på dagen.
 
Och sedan kappa med tjocka vantarna, mössa och halsduk. Anledningarna till att jag överhuvudtaget gav mig ut idag var för att köpa en surfplatta (min julklapp) som jag tänker från och med nu kommer underlätta mitt pluggande, och gå till en massör för att mjuka upp stelheten i min nacke.
 
Tycker ändå att det är lite härligt att det är kallt. Friskare i luften och en får dricka hur mycket varm choklad och nyponsoppa som helst utan att någon ifrågasätter. Plus det börjar ju bli ljusare och ljusare, är så pepp på att det kommer vara ljus till halv fem när den här månaden är slut, titta bara:
 
Wooow, wooow. Woop, woop. Minst en gång om dagen går jag in på en hemsida som visar soluppgång och -nedgång, bara för att det är så peppande (tror jag har fått det av min far när jag tänker efter).
http://www.sunrise-and-sunset.com/sv/sun/sverige/goeteborg

Paket med tandborste, reaktioner på att bli kallad vacker, och det sista jag hörde från dig

2016-01-04 09:06:18
Fint
När jag gick i låg- och mellanstadiet minns jag att vi skulle köpa ett visst antal saker, som ritblock och kritor, och slå in dessa. Paketen skickades sedan iväg till barn som behövde dem. Knivlisa har varit i Bukarest och fått dela ut just sådana paket, och det glädjer mitt hjärta att detta fortfarande sker. Men också få se att de verkligen kommer till barn som behöver dem. Fint äre!
 
Shea Glover har filmat personer hon finner vackra, berättat det för dem och sedan dokumenterat deras reaktioner. Så himla fint, ändå.
 
Jag har börjat följa thelastmessagereceived, vilket är en tumblr med de sista meddelanden som personer har fått. Det finns förklaringar under varje meddelande som förklarar varför det är sista meddelandet, bland annat dödsfall och breakups. För det mesta sorgligt, såklart, men det finns ju även en del som är fina i det sorgliga, som denna ovan.
 

Simtur, podcast, vissna tulpaner och Mölndalsån

2016-01-03 19:21:33
Min Dag
Häj, hej, häj! Här hade jag precis kommit hem från att ha simmat och tydligen tagit i som bara den, för nu är mina ben alldeles stela. Har fyra dagar kvar på mitt 3-månadskort så gäller ju att vrida ut det allra sista av dessa dagar, alltså.
 
Upptäckte för övrigt förut idag att jag nästan helt och hållet kommit ikapp alla podcastavsnitt. Hade ju bara fyra avsnitt kvar att lyssna på, som ni ser. Och så kan vi ju inte ha det, så jag började följa Flora och Fridas podcast. Verkar lovande!
 
Mina tulpaner hade börjat slå ut imorse, men var vissna när jag kom hem efter simturen. Upptäckte att de inte hade jättemycket vatten i vasen. Oops ... Försökte göra en räddningsmanöver, men de har ännu inte piggnat till. Ajajaj.
 
Mölndalsån låg för övrigt nästan helt stilla och var ganska så vacker. Om ni ville veta.
 
Nu får det räcka. Ha en fin söndagskväll. Tack och bock.
 

2015-listan

2016-01-03 09:35:00
Tillbakablickar
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Jag bilade genom Europa och bodde hos en italiensk familj (det har jag iofs gjort förut, alltså bott hos en italiensk familj, men ändå) med tre andra bra personer och släktingar runtomkring. Jag jobbade på ett ålderdomshem. Jag åkte med sovtåg till Umeå med ett annat härligt gäng. Åt dumplings. Åkte till Oslo och bodde i Willes kollektiv där. Till exempel.
Vilka länder besökte du?
Tyskland (eller övernattade på ett hostel i Hamburg), Österrike, Norge och Italien. Och Sverige då.
 
Är det något du saknade 2015 som du vill ha år 2016?
Inte vad jag kan komma på. Eller i så fall våga ta fler kort. Och kanske lite mer medmänsklighet i världen.
 
Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Har för dåligt detaljminne för att komma ihåg exakta datum (förutom födelsedagar) såhär i efterhand, så kan tyvärr inte komma på något. Men resor brukar jag vara bra på att komma ihåg.
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Avslutade mitt andra år på Chalmers med att ha klarat alla kurser. Hade bara två efter mig från första året. Lite svårt att ha en karriär på riktigt när jag pluggar, antar jag. Men tänker att det åtminstone leder till någon slags karriär.
 
Och din största framgång privat?
Att jag ändå sa ja till en hel del saker som ju gjorde att jag fått uppleva mycket kul. Vill alltid vara pepp på lite allt möjligt. Det är ju upplevelser och livets erfarenheter som utvecklar en.
 
Vad spenderar du mest pengar på?
Tror det måste vara mat. Älskar god mat, så lägger helst pengar på det.
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?
E d fest, eftersom det var Styrets låt (vet inte hur ense vi är om det egentligen, dock ...) och vi lyssnade på den en hel del efter att vi kommit tillbaka från Lund. Och kanske allt med Paul McCartney, eftersom jag lyssnade på honom större delen av sommaren.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit väldigt mycket gladare! Har haft lyckorus flera gånger.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Läst mera böcker. Och sagt ja ännu lite mer, eller kanske snarare släppt lite på mitt kontrollbehov. Besökt asylboenden och engagerat mig i olika välgörenhetsprojekt.
Den maträtt du åt oftast 2015?
Tror typ spaghetti med ketchup, haha. Lagar det när jag inte orkar göra någon annan middag/lunch. Eller kanske pasta med mozzarella?
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Gick på en slags överraskningsfest för mig själv, fast anordnad av andra. Dansade tills stället vi var på stängde, fick massor av kramar och bar hatt.
 
Högsta önskan just nu?
Att jag pluggar tillräckligt. Att alla mina finaste människor har det bra. Att människor kan sluta kriga så att andra människor inte behöver fly från sina hem. Att rasism som är så grov att en är beredd att ta andra människors liv utrotas.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
För mig personligen tror jag inte det. Tyckte det blev ett rätt så bra år, ändå.
 
Vad fick dig att må bra?
Att få umgås och skratta med vänner. Mycket. Märker att jag är en sådan som behöver det väldigt mycket, vilket jag nog inte trodde för kanske tre år sedan.
Vem saknade du?
Wille.
 
Vad är du mest stolt över?
Att jag klarade nästan alla mina tentor. Bara en jag failade litegrann på. Och att jag sa ja några fler gånger än vad jag brukar och tänkte nu kör vi, bara.
 
Hittade för övrigt listan hos coola Flora.

Från 2015 till 2016

2016-01-02 20:52:00
Tankar Och Funderingar
Det här var mina tankar inför 2015 när detta år precis hade sparkats igång. I stort kan jag säga att det mesta blev uppfyllt. Besökte och upptäckte minst två nya platser/städer (Umeå, Lund och en hel del italienska städer), men hann tyvärr inte plantera/så så mycket som jag hade velat. Men jag tänker att det ska bli nästa års grej!
 
Jag tog mig inte igenom Göteborgsvarvet pga var sjuk och till nästa år har jag inte ens köpt någon startplats, för omväxlings skull. Och jag har inte läst så många böcker som jag hade velat. Men jag har skrattat mycket och känt mig lycklig, och lärt känna nya, eller fått umgås med, härliga personer. Och det tänker jag ändå är bland det viktigaste. Så 2015 har varit ett ganska bra år för mig personligen.
 
 
Under 2016, då? Då skulle jag vilja att följande händer/sker:
 
- Bli godkänd på mitt kandidatarbete, men även, såklart, ha kul på vägen dit. (Och på mina tentor så att jag kan ta ut en kandidatexamen!)
- Läsa minst en skönlitterär bok i månaden (eller någon som inte är kurslitteratur, i vart fall).
- Fotografera och dokumentera mera. (Göra flera ett-foto-i-timmen.)
- Resa till/upptäcka minst tre nya platser/städer
 
- Hitta en träningsform, utöver löpning, som jag tycker om
- Skratta mycket, men kanske även gråta en skvätt
- Gå på Way out West, teaterföreställningar och kanske någon opera
- Vara ute på äventyr (vandra i fjällen, kanske)
 
- Resa till ett ställe som inte ligger inom samma tidszon som Sverige
- Se till att bioteknikdagarna blir finemang och kul och givande
 
- Lära känna nya, härliga människor men även umgås mycket med de fina jag redan känner
 

Tack för klapparna

2016-01-02 12:39:37
Konsumtion Min Dag
Jag fick ju inte bara saker och ting i julklapp, jag gav ju också. Men jag tänker att vi den här gången fokar på vad jag fick julen 2015. (Tyvärr ingen brandsläckare den här omgången heller, så jag får nog helt enkelt gå och köpa en själv.)
En mandolin (nu kan jag skära ingredienser i finfina bitar), två till glöggmuggar med Elsa Beskow-motiv, hårinpackning, värmeskydd till håret, vitlökspress som både skär och pressar, duschkräm, den årliga tomten, en ängel i glas, en trisslott på vilken jag vann 20 spänn (!), två skruvmejslar och en vegetarisk kokbok.
Och ett bidrag till en surfplatta, eller något annat som jag känner att jag behöver (vilket jag fick i form av en utklippt iPad ifrån ett reklamblad och monopolpengar fastsatta på med ett gem; pappa är så finurlig).
Jag har nog redan tackat personerna i fråga, men tänker att det inte går att tacka för många gånger. Så tack så mycket! Mycket fint och andväntbart (vilket kanske är det bästa). Det var även fint att få umgås med er och dricka glögg och äta äggost.
Just det, har även tagit hit alla glöggmuggar som jag fick av mormor för några år sedan och som har legat hemma hos mina föräldrar. Så nu kan jag bjuda hit ett helt kompani, minst, på glögg!

Nyårsdagen

2016-01-01 20:46:00
Min Dag
God fortsättning, allihopa! Hoppas er nyårsafton var fin, bra, alldeles underbar, trevlig eller helt okej. Och att inga av era finaste människor behövde uppsöka sjukhus (känns dock lite dumt att skriva så när jag vet att det finns folk som är/blir inlagda på grund av sjukdom, men vill ju såklart hoppas att en får ha kvar sina finaste, om inte annat, bara ett litet tag till och/eller att de mår bra).
 
Mitt nyårsfirande höll på till klockan fem imorse, då sista gänget gick och jag försvann nästan omelbart bums in i drömmarnas land. Har inte tittat igenom bilderna från igår ännu, men jag tror jag (och de andra festdeltagarna) tog en hel del och att några ändå är okej. Jag har mestadels bara läst bloggar, lyssnat på musik, ätit pizzarester från igår, pratat med mamma i telefon och sett på en tecknad film idag. Tog ett tag innan jag hade sovit tillräckligt många timmar för att orka mig upp. Imorgon ska jag börja plugga det allra sista inför mina tentor och förhoppningsvis vända rätt på dygnet igen. Så om ni inte hör något från mig är det säkert för att jag räknar på jästcellers tillväxthastighet eller läser om restriktionsenzymer.
 
För övrigt påminde Facebook mig idag att jag "jobbat" på KfKb-sektionen i ett år idag. Men idag går jag av denna position och en ny som projektledare för bioteknikdagarna stundar istället. Det blir fint och bra och peppigt och kul!
 
Nu ska jag se på På spåret och äta mangosorbet som också blev över från igår. Har blivit lite peppad att följa På spåret sedan jag såg det med mina föräldrar under julhelgen och tog Milano på kanske 8-poängaren och Falun ganska tidigt också.
Tjingeling.

2015, april till maj

2016-01-01 13:37:19
Tillbakablickar
Här kommer fortsättningen på årssammanfattningen.
 
APRIL
 Firade påsk hemma hos mina föräldrar men pluggade mest till omtentor som ju brukar ligga i påskveckan (klarade omtentan om ni ville veta, tjoho). Hade fått studiemotivation av att jag hade klarat tentor i tidigare läsperiod och kunde lösa uppgifter i elkursen, så det var en ganska bra vår.
 
Pluggade som sagt ganska så mycket, ända tills jag tyckte att nu får det räcka.
 
När tentan till slut var skriven lånade jag den här boken på Stadsbiblioteket och satte mig på Götaplatsen i all min ledighet. Dagen efter gick jag och Wille och lyssnade på ett författarsamtal med just Sara Stridsberg på biblioteket.
 
Jag åt en hel del mozzarella, både med pasta och på pizza. Men också bönpasta med tomater och fetaost.
 
Jag lyssnade mycket på Leon Bridges och "My baby don't understand me".
 
Skrev för övrigt ett inlägg om det här med tandställning och tänder.
 
Och så hade jag lite stress över det här med att springa Göteborgsvarvet, eftersom jag kände att träningen inte riktigt gick i den riktningen jag ville.
 
Sista april var det ju Valborg. Jag firade med att se på Cortègen (men inte vara med i tåget i år) tillsammans med mitt undulatgäng och med Chalmersmössan på huvudet.
 
MAJ
Började maj med att gå på "På spåret"-fest för att fira Wille och Felicia. Mycket bra och kul upplägg på ett födelesdagskalas!
 
Och sedan gick jag på en till "På spåret"-fest, men denna gång med KfKb-Styret och som StyrIT hade anordnat.
 
Våra bØf-efterträdare anordnade ohmsitts för oss pateter (företrädare), så vi hade förfest hemma hos mig, gick på sittning och dansade sedan en hel del. Som sig bör.
 
Jag lyssnade på ABBA, "Truth" och "Go". Väldigt mycket.
 
 Jag åkte hem en sväng till mina föräldrar och tog mig själv lite studieledigt, tror jag. Och firade min kusins 25-årsdag.
 
Jag och de andra (utan Katta) i KfKb-styret åkte ner till Lund för att gå på Kemisektionens 50-årsjubileum och gå på bal och andra roligheter. Så himla kul och fint!
 
Jag hade en teatersöndag med Wille och såg Främlingen på Stadsteatern.
 
Jag satt på golvet och pluggade till tentorna jag skulle ha i början av juni. Och beslöt mig för att inte springa Göteborgsvarvet pga var sjuk.
 
Jag lagade rött ris med fetaost och kladdkaka utan mjöl eller mjölk (men en hel del kokos).
 
Det var mors dag, men eftersom jag pluggade till tentor skrev jag en text till lilla mamma på mors dag, eftersom jag tyvärr inte kunde vara med henne.
 
Klart slut med vårmånaderna!

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0