Skulptur i Pilane

2015-08-17 11:23:00
Min Dag
I torsdags åkte jag, mormor, mamma och Eme i väg på en liten åktur.
Vi åkte över Tjörnbron och det var knappt några moln, utöver några få fjädermoln, på himlen.
Jag hade egentligen tänktatt jag och mamma (och de som ville) skulle cykla ut, över Tjörnbron och vidare, men det fanns helt enkelt inte tid för det den här sommaren. Men nästa sommar, då!
Så kom vi till slut fram till grävfältet i Pilane på Tjörn där det finns en skulpturutställning. Jag jobbade för övrigt här i kafét sommaren efter att jag tagit studenten, och den här sommaren, fyra år senare, jobbar Emelie här.
Det smala huset (1,3 m bred) är årets stora dragplåster.
En får gå in och kika i huset som är inrett och har kök, sovrum, vardagsrum, badrum, hall och toalett. Tänker att det måste ha varit himla roligt att fundera ut hur allt ska se ut när det är avsmalnat!
Mormor tog igen sig på en liten soffa som var så utdragen att det mer var en fåtölj. Till och med telefon och fotografier var anpassat efter smalheten. Alltså, en så himla rolig idé! Mormor förälskade sig så i huset, vilket kanske ses på bilden, haha.
Eme, mamma och mormor. <3
 Så gick vi vidare för att beskåda de andra skulpturerna. Hejhej, mormor och mamma och huset i bakgrunden.
En man med en handdocka i form av en apa. Och så jag, då.
 Hej, Eme som tar selfies!
Om en inte skulle gilla skulpturer finns det alltid vacker natur att beskåda och några får att klappa. Men titta så vackert med ljungen mot de gråa bergshällarna!
Ett annat konstverk var det här med en död trädstock där konstnären satt fast tygblommor och stålkyssar.
Mormor tog sig en vilopaus i skuggan av trädet samtidigt som hon beundrade det.
Vi hamnade till slut uppe på en topp där vi hade havet som utsikt och en skulptur i bakgrunden. Sedan fick Eme bråttom att komma iväg för hon skulle börja jobba.
Men jag, mormor och mamma spanade in de sista skulpturerna. Exempelvis det här som heter "Versus" och varit utställt i Louvren. Så mormor låtsades att hon var i Paris ett tag.
<3 <3 <3
 Så blev det dags att lämna gravfältet och huset
och fåren som låg och hade det skönt i skuggan, för att ta oss till kaféet och äta lunch.
När bakpotatisen med den veganska röran var uppäten fick jag bråttom hem för att åka in till Göteborg och vidare till Way out west.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0