Svart vinbärssylten

2013-09-30 13:15:00
Min Dag
Nu i somras har jag och Patrik varit himla husliga och försökt ta hand om diverse bär och grönsaker som finns hemma hos mig. Till exempel plockade pappa runt trettio liter svart vinbär som jag och Patrik fick en del utav. Vi rensade dem,
och köpte syltsocker
 för att kunna göra svart vinbärssylt i största kastrullen.
Det behövs en del socker. Men det är också det enda som behövs utöver bär (och en kan snåla rätt bra för bären är rätt söta i sig upptäckte vi).
Så nu har vi sylt på flera, flera burkar och massa frysta vinbär i frysen.
Gillar att jag kan skicka med vänner och pojkvännen sådana här saker när de åker härifrån. Fint!
 

Bokmässan

2013-09-29 21:34:00
Min Dag
Idag har jag cyklat fram och tillbaka för att ta mig in till Göteborg och bokmässan.
Jag hittade den här planschen hos Galago. Skrattar för mig själv var gång jag tänker på den. Den sätter någon slags "pricken över i:et". Tänker att jag ska hitta någon passande ram och så ska den få hänga på väggen i min bostad jag ska flytta till någon gång i framtiden.
Köpte utmärkta Nanna Johanssons utmärkta lilla bok "Hur man botar en feminist" och ett Zelda-album. Höll på att missa att gå av bussen på rätt busshållplats bara för att jag satt och läste på bussen hem.
Och så blev jag medlem hos Naturskyddsföreningen och fick den här boken som tack. Annars gick jag mest fram och tillbaka bland montrarna för att försöka hitta intressanta böcker och ämnen och för att försöka hitta tillbaka till montrar som jag tänkt återkomma till (ibland lättare sagt än gjort). Och när jag kände mig klar efter ungefär två timmar åkte jag hem igen för att plugga inför duggorna jag ska ha nu i veckan.
 
 
 
 

Kräftskivshelgen

2013-09-23 10:30:00
Kalas och festligheter
Direkt efter skolan i fredags åkte jag ut mot havet för att gå på kräftskivan med kanske härligaste balkongsutsikten.
När Patrik och alla de andra festdeltagarna kommit högg vi in på maten. Jag åt räkmacka (himlans gott) med majonäs och drack bästa ekologiska vinet till.
John var himla nöjd över att han lyckats välja äggkopp till bästa och mest perfekta kaffekoppen fastän andra sa att det aldrig skulle gå. Jag dokumenterade det åt honom.
Jag var (utöver en del annat) himla nöjd över att jag lyckats göra en bra tofs med rosettofsen jag fick av min syster i födelsedagspresent.
På lördagen, efter att ha spenderat stora delar av dagen med att äta nybakat tunnbröd, åkte jag och Patrik till helgens andra och förmodligen årets sista kräftskiva. Vi lyssnade ohälsosamt mycket på Stiftelsen, jag åt räkor (igen!) och drack bästa drinken (white russian) tills det blev dags att åka hem med bussen och promenera hem genom skogen. Himla bra helg!
 

Tunnbrödbakslördag

2013-09-22 10:45:00
Min Dag
Igår bakade de andra här hemma tunnbröd i vedugnen.
Jag och Patrik tittade mest på, borstade av de glutenfria bröden,
lade dem i påsar,
 och åt dem med bara smör på. De blev klart godkända. Sedan började det bli dags för att göra oss iordning för kräftskivan vi var bjudna på.
 

Födelsedagen

2013-09-19 21:40:00
Min Dag
Började min födelsedag med att upptäcka att jag på något sätt lyckats tappa mitt busskort. Som dessutom var alldeles nyladdat för en ny månadsperiod. Så jag fick surt köpa ett nytt (och som jag registrerade så fort jag kunde!).
Men så fick jag grattiskramar av Wille, blev sjungen för och fick pussar av Patrik så då kändes det bättre. Plus att jag fick äta spenatsoppa och glass när jag kom hem. Så gott. (Inte så aptitretande bild, dock.)
Presenter.
Gillar skarpt att alla hade handlat på Lagerhaus. Där har de bästa grejerna. Och snyggaste ugglorna. Känner på mig att de här grejerna kommer bli välanvända när jag (och Patrik) flyttar hemifrån.
Dagen innan köpte jag en slags klänning och leggings till mig själv i present.
Och efter att ha kört Patrik till bussen samsades jag och pälsbollen om sängutrymmet. Hon tyckte promt att hon skulle ligga mitt i sängen. Kanske inte hennes bästa val.
Fin födelsedag!
 

Tjugoett

2013-09-18 11:00:00
Min Dag
Idag ska jag fira min 21:a födelsedag tillsammans med min familj och pojkvän efter att ha kommit hem från skolan. Jag tänker äta spenatsoppa (det är ju så gott!), få grattisspussar och -kramar, kanske ta en springtur och öppna presenter (tar för givet att det kommer att ske). Hurra!
 
 
 
 

"I asked her out six times. In thirty seconds."

2013-09-18 10:00:00
Filmer Kärlek
 Neil Hilborn har skrivit en himla fin dikt om hur han träffade någon han tycker väldigt, väldigt mycket om. Men han har tvångssyndrom, OCD, och det gör hela kärlekshistorian både vacker och sorglig.
Hittad hos Annika.
 

Hösten kommer

2013-09-17 20:24:43
Foto
 

Slutet på mottagningen

2013-09-16 10:00:00
Min Dag Skolan
 I lördags avslutades hela mottagningen på Chalmers med Nollfinalen. Så nu är de fyra veckor jag sett fram emot hela sommaren över. Nu är jag inte längre nollan utan nymble och den välanvända nollbrickan hänger på väggen full av minnen.
Jag har varit på sittning med temat "Sagan om ringen" utklädd till Legolas (tack Eme för frisyren), varit på sagosittning utklädd till Scrumpy Cat från Aristocat, skrikit mig hes i kön till Gasquen, tillsammans med de andra Nollkampendeltagarna målat hela kroppen grön bara för att det är bästa färgen tillsammans med svart, varit på hajk, haft på mig min balklänning för andra gången i mitt liv (och den tog jag av igen så fort jag kunde) och varit konstant förkyld. Och haft så himla, himla, himla jättekul och träffat så många nya, fina och bra människor.
(Bankomat som aldrig fungerar.)
På de lektioner vi hittills haft har det känts så rätt. Det är det här jag vill lära mig mer om, det är det här som är intressant och som jag vill nörda ner mig i.
Det här är verkligen bara början på fem års Chalmerstid. Och det känns bra.
 

F for you

2013-09-07 18:30:00
Dagens låt
Varsågod, en bra låt att dansa utmärkt fuldans till en lördag som denna.
(Själv är jag på hajk och fuldansar antagligen inte alls så himla mycket, så dansa lite extra för mig.)
 Disclosure - F for you
 

Another love

2013-09-06 20:49:22
Dagens låt
Hade det blivit som Wille velat hade vi stått i publikhavet och bara njutit till Tom Odells framträdande på Way out west, men han ställde in så det blev inte riktigt så (men ju så himla bra och mycket fuldans ändå). Men nästa år. Kanske?
 
 Tom Odell - Another love
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0