Jag är lätt som en fågel, springer som en varg

2017-01-31 10:52:37
Min Dag

Hello, hello! Öronvärk och halsont är som puts väck. Liker (älskar) immuneförsvare så myye! 


Min dator har inte vart sig själv på ett tag, så testar för tillfället att återställa den fastän det är läskigt. Men hoppas på att det hjälper!

Så länge låtsas jag att jag inte kan göra något i pluggväg, så testar att blogga från mobilappen för första gången. Spännande! 

Ville bara säga det. Och att jag snart ska åka och köpa nya badkläder som det går att faktiskt går att simma i utan att det känns som att jag ska tappa dem. Och sedan ska jag och Annie knacka kod och förhoppningsvis få programmet att fatta vad vi vill. Har hittills mest haft kommunikationsproblem. 

---

Hello! Woke up with no signs of cold, and it feels nice. Loooove the immune system so very much. 


Are waiting for my computer to reinstall itself, even do it's a bit scary. Telling myself I can't study while waiting, so are testing to make a blog post from an app.

Oh, well. It's Tuesday and I have no lectures. Will take the bus to the city and hopefully buy some swim wear that you actually can swim in. 


Starkare

2017-01-31 09:06:00
Dagens låt
Här kommer ett knippe pepp som heter duga!
Lyssnar på den här när jag springer, när jag behöver lite pepp för dagen och när jag vill dansa lite i vardagsrummet.
Vill ni har mer tips är Ana Diaz alla senaste släppta ting, Lyssna del 1 och del 2, alldeles superba.
---
A Swedish song that makes me happy and feel "stronger".
Am listening to it when I run, on days when I need to feel happy, or when I just want to dance in the living room.
 
 
Ana Diaz - Starkare
 

Måndag, vecka 5

2017-01-30 15:36:00
Veckorapport
Imorse när jag vaknade slog mig tanken att jag minns inte ens hur länge sedan det var jag vaknade upp med huvudvärk. Känns ju som ett hälsotecken och vill tro att det är yoga och att tentaveckan (och himla 2016) är över, som har gjort susen. Vaknade dock med hals- och öronvärk som bara blivit värre under dagen.
---
This morning when I woke up, I realized that I don't even remember last time I woke up with a headache. Feels like a healthy sign (right?), and believe that yoga and no exam week for some time, is the key. However, woke up with ache in throat and ears, which also have become worse during the day. (Afraid a cold is approaching ...)
 
Så för att trösta mig själv har jag legat i soffan, ätit potatis med yoghurtsås (tror det kan vara min nya cravings- och snabbrätt), spelat backpacker, och ätit glass. Efter att jag har kommit hem från skolan vill säga. Har ju fått lära mig mer om masspektroskopi, och speciellt quadripole. Jadå.
---
To comfort my self, I have been laying on the sofa, eating potatoes with yoghurt sause (think it might be one of my new cravings), playing backpacker, and eating ice cream. After I have come home from school, that is to say. Have been learning more about mass spectroscopy, and espacielly quadripole. Yes.
 
Förresten! Lånade två nya böcker från biblioteket i helgen; har dock inte börjat läsa någon än. Fick ju lite cravings på mer Amanda Svensson, hehe. Har läst ganska mycket, och lagat en del nya rätter det senaste, så det blir nog en del bok och mat på bloggen framöver. Förbered er och håll i hatten!
 
Den här veckan tänkte jag bland annat: göra nytt försök med att se Måste gitt eller Lion på bio, fira mamma, skicka in labbrapport, träffa de indonesiska studenterna som är här på utbyte, och simma. Och inte bli mer sjuk.
---
By the way! Borrowed two new books from the library this week-end. Have not yet had time to start reading any of them. But have made som reading, and a lot of cooking the latest, so there will most likely be some posts about food and books in the nearest time. Be prepared!
 

Filmer jag sett det senaste

2017-01-29 18:24:00
Filmer
Movies I've been watching lately.
 
Känns som att jag har så mycket tiiid över (eller så bara förtränger jag sådant jag borde göra?), så har kikat en del film det senaste. Hade ju Harry Potter-maraton för någon helg sedan, men det var inte första gången jag såg de filmerna så de får inte vara med på den här listan. Så här kommer tips (och o-tips) inför söndagskvällen, eller för kommande vecka.
---
Feels like I have a lot of time to spare (or am I just procastinating?), so I have been watching some films lately. Had Harry Potter-marathon some weeks ago, but since it wasn't the first time I watch those films they are not included in the list. So here are some tips for the sunday evening, or the coming week(s).
 
 Gone girl
På deras femte bröllopsdag upptäcker mannen att hans fru är försvunnen, och efter polisinsats uppstår frågan om hon blivit mördad. Han pekas snabbt ut som mördare och måste bevisa att han är oskyldig. Under filmens gång uppdagas fler och fler "ledtrådar" till vad som kan ha hänt med frun. Spännande. Obs, obs! Innehåller scen med rakblad och kniv, ifall ni som jag egentligen inte gillar sådant.
 
Manchester by the sea
Den här filmen är så d-j-ä-v-u-l-s-k-t bra, bara. Har tyvärr inte kunnat se någon film efter denna, eftersom alla andra bara har känts lökiga, tråkiga, gått för snabbt fram i handlingen, osv. Handlar i vilket fall om Lee som bor i Boston och som måste flytta tillbaka till Manchester för att ta hand om sin brorsson eftersom hans bror har dött. Nä, bara så himla bra. Se den. Nu. Bums.
---
This film is so damn good. Have not been able to watch a film after this, though, without thinking it is boring, dull etc. Watch it. Now.
 
 Turist // Force Majeure
Okej, den här tyckte jag var bra trots att jag såg den efter Manchester by the sea. Ifrågasätter våra mänskliga intentioner och hur vi agerar i vissa situationer, och hur vi hanterar det efteråt. (Vet inte hur många som kan ha missat den, men den är superb så bara se den.)
 
 Kingsman: The secret service
Listans första (och enda?) o-tips. Det enda bra med den här är att det är brittisk engelska, för det gillar en ju. Resten vette tusan. Lite underhållning för stunden, iofs. Dock är slutscenen med "the swedish crown princess"  läskigt lökig/gammaldags och tack men nej tack.
 
 Fight club
Yeey, jag har sett Fight Club. Fick varningar om att den innehöll för mycket blod för mig, så har hållt mig borta från den. Tills jag började kika och märkte att den inte var så farlig och har nu sett klart den. Ville bara säga det.
 
6A (kortfilm)
En kortfilm om ett föräldragruppsmöte i en klass där det finns problem med mobbning. Tre av tjejerna i klassen medverkar på mötet för att försöka ge en större bild/deras syn på händelseförloppen. Är så imponerad av barnskådespelerskorna. Finns på svtplay till typ sommaren någon gång och är bara 30 minuter lång.
 
Trumbo
Bra skådespelarinsatser och en tanke till bra story. Kan inte sätta fingret på vad det är (kanske manuset?), men den kändes mest bara lång. Handlar om manusförfattaren Trumbo, arbetande i Hollywood och öppet kommunist under 50-talet. Han blir dock fängslad och svartlistad för sina politiska åsikter, men när han kommer ut kan han bara inte sluta skriva bra manus. (Based on true story.)
 
Arrival
Utomjordingar placerar tolv slags kapslar runtom jorden, och professor Louise Banks får till uppgift att försöka tolka deras språk och prata med dem för att få reda på vad de vill. Gillade dock inte manuset stundtals. Och vet att jag mest satt och tänkte "det här är så lökigt". Speciellt i en av slutscenerna då den andra professorn säger att det inte var att träffa utomjordingarna som varit det bästa/häftigaste, utan att träffa henne. Men många andra verkar tycka den är bra, så kan vara sevärd.
 
 Cirkeln
Okej, sista filmen. Skulle nog ha läst boken/böckerna innan för det märks att det liksom saknas något, fastän den är två timmar lång. Men jag hade inte tid (att läsa) eftersom filmens tid på svtplay gick ut tre timmar efter att jag såg klart den. Lite spännande, ibland lite oväntad, ibland förutsägbar. Har dock inte fattat än vad Idas "kraft" är. Någon som vet?
 

Spagetti och linsbolognese

2017-01-29 09:44:26
Mat och recept
Gjorde den här vegetariska varianten på köttfärssås häromdagen. Hade i spenat istället för rotselleri (eftersom hade det hemma), och hade bara i ett paket krossade tomater (eftersom hade inte två hemma). Hade inte tomatpuré heller, så det fick utebli. Det blev gött ändå.
---
A recipe of spagetti with linsbolognese, like a vegetarian meatsauce.
 
För en lunch och tre matlådor behövs:
☺ Spagetti till fyra pers
☺ 1 gul lök
☺ 4 små morötter (eller typ två stora)
☺ 2 vitlöksklyftor
☺ 2 lagerblad
☺ 1 tsk torkad timjan
☺ 1 tsk torkad rosmarin
☺ 1 (eller två) förp krossade tomater
☺ 1,5 dl röda linser
☺ 5 dl vatten
☺ 2 grönsaksbuljongtärningar
☺ 2 msk soja
☺ Olivolja, salt, och peppar
☺ Basilika (färsk eller torkad)
☺ Spenat efter behag (hade i kanske 100 g fryst? Dock oklart)
 
Skala och hacka lökarna. Skala och riv morötterna. Stek i olivolja i en gryta. Rör sedan ner kryddorna (timjan och rosmarin). Koka pastan också.
 
Tillsätt tomaterna, linserna, buljongen (tärning + vatten), lagerbladen och soja. Koka sakta i ungefär 20 minuter.
 
Tillsätt fryst spenat framåt slutet, och avsluta med salt och peppar. Jag tillsatte olivolja och basilika till spaghettin så att den inte torkade ut i väntan på bolognesen + fick nice smak.
 
Sådär! Lägg upp på tallrik och käka upp, bara. Klart slut.
Receptet tagit härifrån.
 

BOK // Välkommen till den här världen

2017-01-28 10:25:00
Böcker
Har redan läst ut två skönlitterära böcker det här året (hoppas det håller i sig!), och här är bok ett av två. Amanda Svenssons "Välkommen till den här världen", vilken Wille tipsade mig om (tusen tack för det tipset ♥).
---
A book tips, in Swedish thoguh.
 
Den handlar om Greta, Simon och Claus och deras häng och relation i Köpenhamn. Greta bor först i ett kollektiv i Malmö med tre killar som vill hålla på med konst, fast det verkar inte gå något vidare. Så hon flyttar till Köpenhamn och tar jobb som servitris. Hon har egentligen astma men totalskiter i det och vill att ingen någonsin ska veta. (Här är ett av väldigt få telefonsamtal med hennes pappa.)
 
Och i Köpenhamn träffar hon på Simon. När han var liten blev han åtsagd av läkare att han inte kunde bli älskad. Greta ändrar på det, vad det verkar.
 
Claus är Simons kompis och som har beroendepersonlighet. Och lite halvt galen. Något slags svartsjukedrama mellan Greta och Claus börjar utspela sig. Om Gretas lögner om att vara en cool DJ som spelar på hemliga klubbar i Berlin, och Simons fantastiska trianglar får ni läsa om själva.
 
Amandas formuleringar och sätt att använda språket är ju så himla fantastiskt. Läste ut hennes "Allt det där jag sa till dig var sant" i somras och gillade den minst lika mycket. Så detta blir veckans boktips.
 
Fem av fem katter får den! Pangbra, alltså.
 

När vi hade BTS-överlämning i Uppsala

2017-01-27 09:12:00
Kalas och festligheter Min Dag
Förra helgen satte oss jag och Sofia på tåget mot Uppsala för att ha överlämning till nya styrelsen i BTS (så jag har härmed gått av min post som projektledare). (BTS = Biotekniksstudenterna.)
---
Last week-end, me and Sofia took the train to Uppsala to meet the new (and old) board of BTS (biotechstudents). And thereby, I have left my post as project leader.
 
När vi kom fram var vi hungriga, så Mikael visade oss till ett sushiställe. Sedan fick vi vänta på tåg från Linköping och Stockholm skulle komma till stationen.
---
When we arrived, we were hungry and Mikael showed us to a sushi place. Then we had to wait for trains from Linköping and Stockholm to arrive.
 
När alla hade fått mat och vi köpt bussbiljetter (till slut), tog vi bussen till Uppsala universitet där vi hade ett litet minimöte.
---
When everyone had ate, and we bought bus tickets, we took the bus to Uppsala university, where we had a meeting.
 
 
Här har ni oss på en bild vi lade upp på vår facebooksida. Käkade kakor och åkte sedan hem till Oliver för att ha förfest.
---
Here you can see us all at a picture, which we uploaded on our Facebook-page. Ate cookies and went home to Oliver and had preparty.
 
Tog inga fler bilder än en massa soff-groupies. Men det är ju väldigt mysigt och inte helt fy skam.
---
Took no more photos than a lot of sofa-groupies. But it's cosy and not to bad.
 
Magnus, Sofia, jag, Miakel, Irma, Kajsa, Matilda, och Max. Jarå. (Oliver, Emmie och Jenny hade smitit iväg för att köpa chips.)
---
Magnus, Sofia, me, Mikael, Irma, Kajsa, Matilda, and Max. Yeees. (Oliver, Emmie, and Jenny had went out for buy some chips.)
 
Med pizza i magen, och glädje i kroppen drog vi vidare. Tog shots på shotluckan och hamnade till sist på en pub där vi tindrade lite, halvkollade på en fotbollsmatch och fick sällskap.
---
With pizza in our stomachs, and happiness in the body, we went out. Took shots at a bar, and finally ended up at a pub. There, we used tinder, watched a football game from time to time, and got company.
 
På söndagen blev vi bjudna på frukost av Oliver, och låg och drog oss i soffan. Men framåt lunchdags började jag bli hungrig, så jag och Sofia kramade alla andra hej då, och hamnade på Taco bar där jag åt bönenchiladas. Har aldrig ätit det innan, men var ju sååå gott?
---
At Sunday, Oliver made us breakfast, and we just layed on the sofa. I started to get hungry when lunch time was approaching. Therefore, me and Sofia hugged all the others and said good bye, and ate lunch at Taco bar. I ordered enchiladas (with beans) and it was so good.
 
Vi hade någon timma på oss att vara turistiga, så vi bestämde oss för att ta en kik på domkyrkan. Den var ju himla maffig, ändå.
---
We had around one hour to play tourists, and we decided to take a look on the cathedral of Uppsala. It was quite mighty.
 
Fick Sofia att ta turistbilder på mig.
---
Made Sofia take tourist pictures.
 
Vi gick in och kikade runt också. Men vi hade packning, och ett dop skulle snart äga rum, så det blev en snabb visit.
---
We went inside to take a look. But we had bags, and a child was to be baptisit soon, so we just made a quick visit.
 
Hallå! Myskläder är bästa sättet att färdas i på tågresor.
---
Hello! Cosy clothes are the best clothes to wear when travelling by train.
 
Men så blev det dags att gå mot stationen för att inte missa tåget och hinna köpa med middag. Det blev sushi igen för min del. Nomnom.
---
It was time to get to the station for not missing our train back to Gothenburg, and have time to buy some dinner. I bought sushi again. Nomnom.
 
Jag jinxade det och sa till Sofia att det var ju skönt att vi inte hade haft några problem med tågförseningar. Det fick jag äta upp någon timma senare. Vi blev även uppgraderade till första klass, men i tysta avdelningen där vi ju inte kunde prata med varandra. Så jag roade mig med att skicka snaps och lyssna på podcast. Finfin helg, ändå.
---
I thought we were lucky not having to deal with delays. Well, some hours after this was said, our train was starting to get delayed. By the way, we got upgraded to first class, but in the quite zone where we weren't allowed to talk to each other. I tried to make the time go buy sending snapchat-pictures, and listening to podcast. However, had a nice week-end.
 

Harry Potter-maraton på en fredag, och pubrunda en torsdag

2017-01-25 09:21:25
Kalas och festligheter Min Dag
Fredag läsvecka ett, och jag hade inga lektioner. Vandrade i solskenet över till Lenis så tidigt som han tyckte det var okej.
---
Friday, study week one, and I had no classes. I wandered in the sunshine over to Lenis, as early as he though was okay.
 
Vi skulle nämligen ha Harry Potter-filmmaraton hos Lenis. Åh, vad jag hade peppat för detta och haft cravings på Harry Potter-film.
---
We had Harry Potter-film marathon at Lenis' place. Oh, I had longed for this and had cravings on watching Harry Potter-movies.
 
Alla är ju så småååå i första filmen. Så himla gulliga. Dock märkte jag att jag nog tyckte vissa effekter och händelser var mer häftiga när jag var liten och såg dem ...
---
Everyone are so yooouung in the first film. So cute. Though, noticed that some of the effects was cooler when I was younger ...
 
När skymningen kom tände vi ljus. Maxa myset.
---
When the twilight fell, we lighted some candles to make it even cosier.
 
Vi hade det redan ganska mysigt, måste jag säga. ♥ Här har ni Konda, Pigge, jag, Björk, Limes, Guppi, och Lenis. (Nej, ingen av mina vänner verkar ha "riktiga" namn.)
---
I must say, we already had a quiet cosy time. ♥ Here is Konda, Pigge, me, Björk, Limes, Guppi, and Lenis. (Nope, none of my friends seem to have "real" names.)
 
Vi var ganska högt upp, och hade fin utsikt över Göteborg när vi behövde öppna fönstren för att släppa in lite syre. Tror vi hade kommit till andra filmen här. Tar mer tid än vad en tror.
---
We were in an apartment quite high, and had a nice view over Gothenburg when we had to open the windows to let som oxygen fill the room. Think we had started to watch the second movie here. It takes more time than one think.
 
Filmgänget, minus Elin (som tar kort), Slinky och Drever (som hann gå). (((:
---
The film gang, without Elin (who is taking the picture), Slinky and Drever (who had left). (((:
 
Tog obligatorisk selfie med min soffgranne Pigge.
---
Took an mandatory selfie with my sofa-neighbour Pigge.
 
När andra filmen var slut gick vi och käkade pizza.
---
When the second film was over, we went for pizza.
 
Sedan såg vi tredje filmen och jag var hemma någon gång efter klockan elva, och peppade att resa till Uppsala tidigt morgonen därpå.
---
Then, we watched the third movie. I walked home some time after eleven o'clock, and looked forward travelling to Uppsala early in the morning.
 
Torsdag // Thursday
Just det! I torsdags var det pubrunda på Chalmers. Jag tog inte så många bilder dock. Men hängde först med de här glada i tågvagnen.
---
Oh, yes! At thursday, we had pub crawl at Chalmers. I didn't take so many pictures, though. But first, I hanged with these happy people in the railway carriage.
 
Sedan lämnade jag dessa och mötte upp Anton på Hubben där vi sjöng karaoke, drack drinkar med kattnamn (pga katt-tema), och fick sällskap av Bagge och Christian. Slutade kvällen i min egna sektions lokaler och gick hem senare än vad jag hade tänkt ...
---
Later on, I left these people and met Anton at Hubben where we sang karaoke, drank drinks with cat names (because cat-theme at the pub). Got Bagge and Christian as company as well. Ended my evening at my divisions student permises, and walked home later than I had planned ...
 

3 videoklipp

2017-01-24 10:29:00
Fint
Tänkte vi kunde kika på tre braiga klipp jag sett de närmsta veckorna.
---
Thought we could take a look at three nice videos I've been watching.
 
Antar att få av er har missat Meryl Streeps tal på Golden Globe galan, men går ju helt klart att se om. Om ni har missa det: varsågoda.
---
Guess there are very few of you that have missed this speech by Meryl Streep at the Golden Globes, but you can always rewatch it. If you have missed it: here you go.
 
 
Vet inte om ni icke-Facebook-användare kan se detta, i vilket fall är det en grupp kvinnor som under Women's March i Washington sjunger "I can't keep quiet". Något av det finaste är att de är från olika stater, aldrig har träffat varandra innan och bara övat via Skype. Plus alla stämmor. Mmmm.
---
Don't know if you not-Facebook-users can watch this, but it is a group of women which during Women's March in Washington together sing "I can't keep quiet". Some of the nicely things is that these women didn't knew each other, came from different states, and have only made rehearsal via Skype. And all the head voices. Mmmm.
 
 
Tror jag kommer över den här videon hos Hanapee. Och älskar den. Kikar på den ibland när jag behöver det i livet. Går ju inte att inte älska när de jammar loss. Miley när de kommer av sig lite: "Sorry, I was flirty."
---
Think I come across this video at a Swedish blogger. And I love it. Watch it from time to time, when I need it in life. Miley when they forget to sing: "Sorry, I was flirty."
 

Måndag, vecka 4

2017-01-23 18:49:00
Veckorapport
En soluppgång jag försökte fånga förra veckan. Den var otroligt mycket mer magisk i verkligheten.
 
Måndag igen, fast den är snart slut. Helgen har jag tillbringat i Lenis soffa (vi hade Harry Potter-maraton) och i Uppsala där vi hade överlämning med biotekniksstudenterna (föreningen jag var projektledare i 2016). Så himla bra helg, bara. Fast idag hade jag kunnat sova hela dagen. Men tog mig upp till föreläsningen i avancerad analytisk kemi, och satt sedan och gjorde uppgifter i bioinformatiken med Annie (vi avancerade!).
 
Den här veckan tänkte jag till exempel: läsa ut biblioteksboken (och kanske låna någon ny? Tar gäääärna emot boktips ♥), redigera mitt CV, gå på laserdome, skriva labbrapport, och se Måst Gitt eller Lion på bio.
 
---
 
Monday again, even though it's over soon. I spent this week-end in Lenis' sofa (we had Harry Potter-marathon), and in Uppsala. Just a very nice week-end. But today I'm tired and could have slept the whole day. But I went to school and had a lecture in Advanced analytic chemistry, and continued with our exercises in bioinformatic with Annie (we made progress!).
 
This week I have planned to, among other things: finish the book I borrowed at the library, edit my CV, shoot friends at laserdome, write lab report, and watch a movie at the cinema.
 

En tisdag 17 januari

2017-01-19 14:50:31
Ett foto i timmen
07 Går upp och sätter på podcast (vaknade egentligen 6:30, men försöker förgäves få kroppen att somna om). Äter knäckemacka (måste äta något så fort jag har vaknat). Lägger mig under täcket igen och lyssnar på podcast därifrån.
---
07 Listening to podcast (actually, woke up at 6:30 and tried to get back to sleep, but failed). Eating crisp bread (have to eat something as soon as I wake up). Getting back to bed and listening to podcast from there.
 
08 Käkar haregrynsgröt med solrosfrön, kokosflingor, russin och ciafrön till frukost. Bloggar lite.
---
08 Eating this for breakfast: oat porridge with sunflower seed, raisin, coconut flakes, and chia seed. Creating some blog posts.
 
09 Lyssnar på musik, kollar igenom mail och gör annat viktigt för att försöka strukturera upp livet igen.
---
09 Listening to music, going through my mailbox, and doing other important stuff to get back some structure in my life.
 
10 Tar på hatt och skjorta och möter upp My för att försöka granska upp en tenta. (För min del gick det inte så bra utan får nöja mig med det betyg jag fick. Oh, well.)
 
10 Putting on a hat and a shirt, and meeting up My. We are trying to get a higher grade on one of our exams. (Didn't work that well for my case. Oh, well.)
 
11 Möter upp Annie på Store för att köpa presenter.
---
11 Meeting up Annie at Store (Chalmer's shop) to buy gifts.
 
12 Lagar lunch med Annie hemma hos mig. Det blir nästan helt vegansk broccolipaj (om vi inte hade haft riven ost och ägg i). Slår in presenter.
---
12 Cooking lunch together with Annie at my place. We make broccoli pie. Wrapping gifts.
 
13 Käkar nästan upp hela pajen. Pratar om allt möjligt i livet, allt som tynger och lyfter för tillfället.
---
13 Almost eating the entire pie. Talking about everything in life, all the hard and good things.
 
14 Annie får sin födelsedagspresent i efterskott (hon fyllde år när vi var i Indonesien). Det är en fotobok om vårt sommaräventyr i sydost-asien.
---
14 Giving Annie her birthday gift in arrears (she had her birthday when we were in Indonesia). It is a photobook with pictures from our summer adventure in southeast Asia.
 
15 & 16 Annie går och jag lägger mig i soffan och läser den här boken. Råkar även somna (en blir ju lite trött av att vakna så tidigt ... ).
---
15 & 16 Annie is leaving, and I am laying in my sofa reading this book (fatelessness). Even falling asleep (get tired by waking up early ... ).
 
17 & 18 Byter om till träningskläder och går på ett yogapass. Blir helt avslappnad och groggy.
---
17 & 18 Changing clothes to exercise outfit, and attending a yoga class.
 
19, 20 & 21 Möter upp Bagge, Dash, Ellen, och Oliver på biografen. Ser Arrival för studentpris (win). (Tyckte den var lite ... lökig? Men jag verkar vara ungefär den enda som tycker det? Är det jag som missar något, eller alla andra?)
---
19, 20, & 21 Meeting up Bagge, Dash, Ellen, and Oliver at the cinema. Watching Arrival and get student discount (win). (Didn't like it as much as everyone else seems to do. Am I the one missing something, or are everybody else?)
 
22 Promenerar hemåt med regn mot kinderna och lyssnar på podcast. (Är typ tre veckor efter, så försöker komma ikapp ...)
---
22 Walking homewards and getting rain on my cheek. Listening to podcast.
 
23 Läser bok. Somnar som en stock.
---
23 Reading Fatelessness. Falling asleep.
 

Linsgryta med koksmjölk

2017-01-17 08:53:52
Mat och recept
Tänkte det var dags för lite mat på den här bloggen. Gjorde den här linsgrytan häromdagen. Tror den skulle blivit ännu godare med koriander, tomater och salladslök, men lök och tomat är ju inte i säsong än (vi får hålla ut till våren, mina vänner!) och koriander hade jag inte hemma. Men den dög, helt klart! Och curry efter behag, kör vi på.
---
A recipe of this stew with lenses and some spices.
 
Det här behövs i ingrediensform (till en lunch och tre matlådor):
- 4 portioner ris (läs på paketet ba')
- 3-5 schalottenlökar
- 1-2 vitlöksklyfta
- 1/2 tesked chiliflingor
- 1 matsked curry
- 1/2 tesked kanel
- Olja att steka i
- 2 deciliter röda linser
- En burk kokosmjölk (400 ml)
- 2,5 deciliter grönsaksbuljong
- salt och peppar
- citronjuice
 
Hacka lökarna (schalotten + vit). Skölj av röda linserna också. Koka och kirra riset.
 
Stek lök, kanel, curry, och chili lite lätt i kastrull.
 
Släng i allt annat i kastrullen (röda linser + kokosmjölk + grönsakbuljong). Låt koka upp i 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
 
Sleva upp på tallrik och bara käka upp. Jag hade en liten klick crème fraîche också, pga tror jag hade liiite för mycket curry/kanel för min smak.
 
Recept "inspirerat" härifrån.
 

Måndag, vecka 3

2017-01-16 09:54:00
Veckorapport
Det är måndag och första lektionen i bioinformatik börjar om några timmar. Solen fyller hela lägenheten med ljus och värmer upp min kind. Jag har träningsvärk i nacke och rygg efter lördagsdans. Nyser emellanåt och har känningar av öronvärk (orkar dock ej bli förkyld så dricker nyponsoppa och ska sova ordentligt). Har skrivit en inköpslista (bestående av till exempel potatis, kikärter, broccoli och batterier). Tomtarna i fönstret står där och påminner mig om att de borde läggas tillbaka i sina lådor. Men jag läser bloggar och lyssnar på musik istället.
○ Funderar på om Fever Highs album är lite väl peppigt, eller om det är okej.
○ Kommer min passionsfruktsplanta att överleva denna vinter, eller har den redan gett upp utan att jag ser det?
○ Ska jag lägga till "lära mig gråta utan att få sådan himla huvudvärk efter varje gång?" som mål för det här året?
 
---
It's monday and the first lecture in bioinformatic will start in a few hours. The sun fills the whole apartment with light and warms my cheek. I have ache in neck and back from Saturday dancing. Sneeze from time to time and feel slightly beginning to ache in my ears (but don't want to get a cold, so drink rosehip soup, and will try to sleep properly). Have been writing a to-shop-list (with for example potatoes, chickpeas, broccoli and batteries). The Christamas decoration standing in the window reminds me of putting them in a box in my wardrobe. But I read blog posts and listen to music instead.
○ Thinking of if Fever High's album is to happy, or if it is okay.
○ Will my passion fruit plant survive this winter, or have it already giving up without my notice?
○ Should I add "learn to cry without get a freakin' headache after each time?" as one of my goals for this year?
 
Något som peppar mig är det här. Har fått det från far min, tror jag. Tänk, i slutet av den här månaden kommer solen inte gå ner förrän 16:35. Snart kommer det vara ljust när en går hem från skolan/jobbet!
---
Something making me glad is this: a table of when the sun will rise and set in my city. In the end of this month, the sun won't set until 16:35. Soon the sun still will be up when one is walking home from school!
 

When the exam week finally was over

2017-01-15 18:14:00
Böcker Kalas och festligheter Min Dag
Saker jag gjorde när tentaveckan till slut och äntligen var över:
---
Things I did when the exam week finally was over:
 
○ Gick till Götabion och såg Manchester by the sea (som tog mig med storm och hull och hår, se den vettja!)
---
○ Went to the cinema and watched Manchester by the sea (very nice movie, watch it if you can!)
 
○ Tog en selfie fastän jag hade bråttom men lyckades komma i tid ändå. (Därav den konstiga minen? Och att bakgrunden får vara som den är.) I nya byxor förresten, som jag typ bor i/har på mig så ofta jag kan.
---
○ Took a selfie even though I was in a hurry, but managed to be on time anyhow. (Thereby the weird expression in my face?) Wearing new pants, which I use so often I can since loooove them.
 
○ Lånade böcker på bibblan med Willes hjälp och expertis. Läst ut en av dem (Amanda Svenssons, kanske kommer ett inlägg om dem senare).
---
○ Borrow two books on the library with the help of Wille. I have finished reading on of them.
 
Käkat sushi på mitt favvoställe Sushi Lau. Utan wasabi och soja, tack. (Och djur.)
---
○ Have eaten sushi at my favorite place Sushi Lau. Without wasabi or soy sauce, thank you. (And animals.)
 
○ Sett Fredrik Rydmans (Benke) uppsättning av Nötknäpparen tillsammans med Wille. Det var hennes julklapp från mig. Älskar ju dans, så rös till flera gånger.
---
○ Saw a performance of the Nut cracker together with Wille. It was my christmas gift to her. I love watching dance, and I really enjoyed this one as well.
 
○ Promenerat genom ett snötomt, men mestadels soligt Göteborg. Kikat på reor men inte köpt något.
○ Hängt i en pool och kastat boll i form av Ellens hopknycklade strumpor. Badat bastu och druckit öl/cider fast det fanns en skylt om icke-tillåtet (so badass, I know).
---
○ Went for a walk through a snow free, but mostly sunny Gothenburg. Looked at the store's sales, but not bought anything.
○ Hanged around in a pool and thrown a ball made of two socks. Drank beer/cider in a sauna, even though there was a forbidden-sign (so badass, I know).
 
○ Besökt mamma och syster på sjukhuset (inget jätteallvarligt, allt blir bra).
---
○ Visit mother and sister at the hospital (nothing serious, everything will be alright).
 
○ Slagit in födelsedagspresent. Gillar det här presentpappret där en kan få måla lite om en får lust.
○ Sett Turist och Intermezzo på svtplay.
---
○ Wrapped in a birthday gift. Like this wrapping paper, since oneself can fill in colours of desire.
○ Watched Force Majeure and Intermezzo (from 1936).
 
○ Bokat tågresa till Uppsala med Sofia.
○ Tagit hand om tvätten, disken och soporna.
○ Försökt hitta ork till att ta bort julsakerna, men de står vackert kvar.
---
○ Bought train tickets with Sofia to the Swedish city Uppsala.
○ Taking care of the washed/clean clothes, dishes, and garbage bags.
○ Tried to find energy to take away the Christmas decorations, but did not.
 
○ Tog en selfie i hissen på väg upp till Nalle och Janens förfest. Stel min, jao.
○ Spelade galenpanna på ovannämnda förfest och kom bland de sista varje gång (men Lajka, Tobbe trollkarl och Caytlin Jenner var svåra, visst?).
○ Fick alla att se en av mina bästa twerk-videos. Alltid lika mycket "win" över det.
---
○ Took a selfie in the elevator on my way to Nalle and Janen's place and a preparty. Stiff look, yees.
○ Played a game where one get a note with the name of a character/person, and by asking yes or no-questions, will try to figure out who one is (don't know the name of the game in English). I almost lost every round.
○ Made everyone watch one of my best twerk-videos. Always a win when this happens.
 
○ Tog en groupie i hissen med mitt förfestgäng (minus Eddie och Olle): Nalle, jag, My, Moltas, Brumm, och Janen.
---
○ Took a groupie in the elevator with my preparty-gang (without Eddie and Olle): Nalle, me, My, Moltas, Brumm, and Janen.
 
○ Sa: "kom igen, en snabb till!"
○ Drog till andra lång och en ölbar, sedan vidare för att få dansa och träffade Annie. Dansade som om att vi ägde dansgolvet och så att jag vaknade med träningsvärk i nacken, och kom hem några timmar innan solen gick upp.
---
○ Said: "come on, one quickly more!"
○ Hanged at a pub at Andra Långgatan, and later at another place to dance, and met Annie. Danced as we owned the dance floor, and walked home some hours before the sunrise.
 
○ Köpt nya (inte-så-jättefina-men-de-duger) skrivblock och börjat strukturera upp inför den nya läsperioden som börjar imorgon. Och det var de lediga dagarna.
---
○ Bought new (not-so-pretty-but-they-will-work) notepads and started to get some kind of structure of my life, since new courses will start tomorrow. And this was my free days.
 

Playlist for january

2017-01-14 09:57:28
Musik
Morsning, korsning! Har satt ihop en lista med låtar som jag vill lyssna lite extra på det här året. När jag får feeling och känner DEN HÄR LÅTEN, DEN ska in i 2017-listan, då lägger jag bara in den där. Inga konstigheter. Förvånar mig själv att den innehåller fyra country låtar (Sam Oulaw och Lady Gagas senaste), det trodde jag inte att 2017 skulle ha i sitt sköte.
 
OCH! Har ni inte lyssnat på Frida Hyvönens "Kvinnor och barn", bara gör't! Det är freakin' magiskt bra och tar en med storm. Har sparat hela albumet i en egen spellista för att bara få lyssna igenom hela härligheten.
 
Spellistan har jag döpt till "I though I had you on hold" bara för att det är en textrad ur första låten jag lade in. Och tror starkt på att det kommer bli min mest lyssnade låt det här året. Överdriver inte ens när jag säger att jag lyssnar på den minst en himla gång om dagen. KAN inte släppa taget, bara.
 
---
Have made a playlist with songs I want to listen to a little extra during this year. I add songs to the playlist as I come a long a golden tune, so it is a work in progress. I am a little bit suprised that four songs (for now) are country songs (Sam Outlaw and Lady Gaga), and had never thought this would be what 2017 had in mind for me.
 
I have named the playlist "I thought I had you on hold", just because its a lyric from the first song I added. And which I also think will be my most listened song for this year. Just CAN'T stop listen to it, at least once a day (don't even exaggerate).
 
I though I had you on hold
 

Målen för 2017

2017-01-13 09:48:00
Tankar Och Funderingar
Glad fredag, vettja! Jag är ju ledig nu och har lov på r-i-k-t-i-g-t. Har till exempel lånat två böcker på bibblan som jag vill läsa ut, lagt till The xx:s nya album i kön på Spotify (och annan ny musik som förhoppningsvis är nice) och har inget annat planerat än så länge. Så har tagit mig tid att sätta upp mina mål för detta år. Här är listan:
---
Happy friday! I have vacation now, for real! I have for example, borrowed two books on the library, queued The xx:s new album on Spotify, and not made any other plans for so long. So I have taken my time to write down my goals for this coming year. Here is the list (will be in Swedish though):
 
 
○ Cykla tandemcykel
○ (Våga) Gå på bio ensam
○ Hitta någon balans mellan att vara-i-stunden och att dokumentera
 
 
○ Hänga i tre nya städer/länder jag inte besökt innan (Finland, kanske?)
○ Läsa minst tio skönlitterära böcker (gärna av författare från olika länder)
○ Läsa bok i parker/utomhus oftare (när vädret tillåter, ofc)
 
 
○ Klara alla mina tentor och bli färdig med fjärde Chalmersåret
○ Vara bara studieteknolog (dvs inte gå med i någon kommitté/förening) åtminstone hela vårterminen för att vila upp mig
○ Ha mer sleepovers med kompisar. (Bästa ju.)
○ Hänga mindre hemma i lägenheten.
 
 
○ Klubba mer ute i Göteborg och andra städer. Dans är bra för själen, det vet väl varenda människa
○ Fortsätta gå på yoga, och få massage oftare
○ Springa, cykla och simma tillräckligt mycket/lite så att jag mår bra
○ Köpa en golvlampa, och två taklampor (till köket och vardagsrummet)
 
Har ni några niceiga mål får ni gärna dela med er!
 

Hur det gick med 2016-målen

2017-01-11 21:11:33
Tankar Och Funderingar
Skriver sista tentan imorgon - sedan är jag ledig och friiii i några dagar. Men tills dess (och tills jag knåpar ihop mål för detta året): de här målen hade jag för 2016 och så här gick det med dem alltså:
---
Tomorrow, I will write my last exam for this period - then I will have some days of vacation. But until then: here is a list of my goals for 2016 and how/if I managed to fullfill them. (Sorry, they will be in Swedish though.)
 
Bli godkänd på mitt kandidatarbete, men även, såklart, ha kul på vägen dit. (Och på mina tentor så att jag kan ta ut en kandidatexamen!)
Ojojoj, vad vi blev godkända på kandidatarbetet (fick till exempel högsta betyg om ni ville veta). Och hade kul, lärde känna personerna i min kandidatgrupp och som jag inte hängt så mycket med innan. Har dock en himla tenta efter mig, annars är allt annat avklarat hittills. Hurra!
 
Läsa minst en skönlitterär bok i månaden (eller någon som inte är kurslitteratur, i vart fall).
Det här tror jag att jag lyckades med? Kompenserade med att läsa två böcker i vissa månader för utebliven i annan. Men älskar att jag hade det som mål, så att jag lite tvingade mig själv att läsa och upptäckte hur mycket jag har saknat att få försvinna in i en annan värld med hjälp av ord.
 
Tog ändå en hel del selfies under året.
 
♦ Fotografera och dokumentera mera. (Göra flera ett-foto-i-timmen.)
Under sommaren kände jag mer att jag vill fotografera mindre. Märkte att jag inte alltid tar in omgivningen för att jag fokuserar på att dokumentera och tänka ut blogginlägg istället. Hoppas jag kan bli bättre på att börja göra bättre balanseringar på att bara-vara-i-stunden men också kunna dokumentera. För jag tycker ju att det är kul.
 
Resa till/upptäcka minst tre nya platser/städer
Check på den. Yogyakarta (i Indonesien), Singapore, och Kuala Lumpur till exempel.
 
Hängde i Oslo med Wille som ju pluggade första arkitektmasteråret där.
 
Hitta en träningsform, utöver löpning, som jag tycker om
Har haft kort på simhallen till och från. Och skaffade nu i slutet ett träningskort på Friskis&Svettis där jag får både löpning, simning, spinning, och yoga. Tror det är mina grejer just nu. Annars provade jag ju på att surfa för första gången, och det var ju freakin' awesome. Synd bara att det inte finns surfvågar runtomkring Göteborg.
 
Skratta mycket, men kanske även gråta en skvätt
Har både skrattat och gråtit. Vilket känns hälsosamt.
 
Gick catwalk för första gången för en modist! Fick ren adrenalinkick för att det var så kul och levde i himlen bland alla hattar.
 
Gå på Way Out West, teaterföreställningar, och kanske någon opera
Haha, det blev inget Way out west 2016. Var i Yogyakarta i stället och skrev labbrapport och höll presentation, eller besökte hinduiska tempel. Men teaterföreställningar fick Wille med mig på i vart fall. Fint och bra så.
 
Vara ute på äventyr (vandra i fjällen, kanske)
Älskar ändå att jag ju skrev den här mål-listan innan jag överhuvudtaget ens hade tanke på att hänga i Indonesien och labba med Annie. Men vi två hade ett äventyr minst sagt tycker jag. Byter ut bestiga vulkan mot vandra i fjällen. Så check på den här.
 
Utanför Universitas Gadjah Mada, där jag och Annie labbade hela sommaren.
 
♣ Resa till ett ställe som inte ligger inom samma tidszon som Sverige
Tror jag tänkte typ Finland eller Storbritanien när jag skrev det här. Men det blev sydost-asien, så check på den här med.
 
Se till att bioteknikdagarna blir finemang och kul och givande
Enligt enkäten som deltagarna har fått fylla i blev det uppskattat. Önskar dock att jag också hade haft som mål att det även fick bli som det blir, och att jag inte skulle stressa upp mig för mycket över det.
 
Dewi, Vita, Annie, jag, och Ninta. ♥ These women, like and miss them so much.
 
Lära känna nya, härliga männsikor men även umgås mycket de fina jag redan känner
Skulle säga check på den här också. Har fått lära känna Annie vilket jag är superglad över, och vänner i Indonesien. Och personer i den nya mastersklassen, och nyantagna chalmerister. Jarå.
 

Trettondagsafton (twelth night)

2017-01-10 19:27:57
Kalas och festligheter
Trettondagsafton brukade vi "fira" med att äta årets första (eller julsäsongens sista) julbord hemma hos mormor. Men eftersom min mormor har fått flytta bestämdes det att även firandet i år skulle flytta, nu hem till min moster. Men först, lite pluggande med detta som utsikt.
---
We usually "celebrated" twelth night by eating the year's first (or the last of the Christmas season) Christmas dinner at my grandmother's place. But since my grandmother has moved, it was decided that the celebration this year would move as well, now to my aunt's place. But first, I studied and had this landscape as a view.
 
När mörkret föll och kvällen närmade sig blev det däremot dags att åka iväg!
---
When the evening was approching, it was time to go!
 
Hem till min moster, som sagt. Där det var dukat och fint.
---
To my aunt's house, as I said. The tables were decorated and laid.
 
Käkade pepparkakor med ädelost och drack glögg.
---
Ate ginger breads with blue cheese and drank mulled wine.
 
Och käkade middag. Kusiner och moster hängde vid serveringen.
---
And ate dinner. My cousins and aunt hanged around the food.
 
Julbordet var utbytt mot annan mat altså. Jag käkade potatis och oumph, de andra åt kyckling.
---
The christmas dinner was exchanged to other kind of food. I ate potatoes and oumpg, the others had chicken.
 
Jag tog en spegelselfie med mormor. ♥ Hej, hej!
---
I took a mirror-selfie with my grandmother. ♥ Hi, hi!
 
Min moster hade bestämt/önskat att det skulle bli en efterrättsbuffé, och så fick det bli!
---
My aunt had decided/wished for that we would have a dessert buffet, and so it was decided!
 
Här är min härliga mamma, bland alla kakor.  ♥
---
Here is my lovely mother, next to all the cakes. ♥
 
Det fanns maränger i alla möjliga smaker. Sinnes gött! Tror de turkosa med smak av mint blev min favorit.
---
There were meringues in different flavors. So tasty! I think the meringues with taste of mint (turqoise) were my favorites.
 
Det var fler än jag som ville ta kort innan alla började ta!
---
It was not only me that took pictures before everyone was served!
 
Resten av kvällen sjöng mina kusinbarn karaoke till melodifestivallåtar, till exempel. Och de som ville/kunde sjöng med.
---
After eating dessert, my cousin's childs sang karoke, for example. And those who wanted/could sang along.
 
Och ännu senare blev jag körd av min bror till bussen så att jag kunde ta mig hem till stan igen. Fick dessutom så sjuuuukt mycket glutenfritt bröd som min moster hade fått över från ett läger. Så nu kommer jag inte behöva köpa bröd på ett himla tag. Tack. ♥
---
And even later on, my brother drove me to the bus stop so I could go back to the city. By the way, my aunt gave my a loooot of gluten free bread, so now I don't think I will have to buy bread for a long time. Thanks. ♥
 

Listan om 2016

2017-01-09 11:34:52
Frågelistor Tillbakablickar
Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag åkte till Asien tillsammans med en person som jag inte kände så jätteväl innan (men som nu är en nära vän ♥). Jag lärde mig och pratade indonesiska (hyfsat). Surfade och besökte risfält, vattenfall och tempel. Jag var med och arrangerade bioteknikdagarna på Chalmers. Firade bØf:s 20-år som mottagningskommitté med ett jubileum. Jag gjorde kandidatarbete innan sommarlovet och började mastersutbildningen efter sommarlovet.
(Är det ändå inte ganska svårt att gå igenom ett helt år utan att göra nya saker? Eller är det för att jag är ung och nyfiken som det känns helt o-m-ö-j-l-i-g-t att inte uppleva nya saker?)
---
This is a list of questions about my 2016.
 
 
Vilka länder besökte du?
Norge, Indonesien, Singapore, och Malaysia.
 
Är det något du saknade 2016 men som du vill ha 2017?
Som vanligt, lite mer medmänsklighet i världen i det stora hela.
 
Vilket datum från 2016 kommer du alltid att minnas?
 
Mest troligt hela sommaren (när jag och Annie hängde i Sydost-Asien) och 3-6 november när jag och projektgruppen arrangerade bioteknikdagarna.
 
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Om vi ska översätta det här till min utbildning, blir det väl att vi blev godkända på kandidatarbetet och att jag började mastern (och har klarat alla kurser hittills).
 
Och din största framgång privat?
Att jag har vågat mer saker, och vara mer spontan. Börjat lära känna nya saker om mig själv.
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Utöver hyra och sådär, antar jag att det var resor och mat. Förhoppningsvis god mat.
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
"Mina och Annies låtar", som vi helt enkelt lyssnade på/stötte på hela tiden under Asien-resan. (Exempelvis Heatens med Twenty one pilots".) Och BTS-låtarna som Susanti rappade perfekt till när vi sjöng karaoke. Vi blev så imponerade. Antagligen även Falcons med Amanda Bergman. Hade sådan sjuuuuk cravings på den låten, och har fortfarande då och då.
 
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Tror det var en himla blandad kompott det här året. Var helt klart mer stressad (mestadels över bioteknikdagarna) vilket ledde till att mitt humör sjönk. Men hade också väldigt långa perioder med ren eufori. Upp och ner det här året, alltså.
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Struntat i saker som tog mer energi än vad det gav. Rett ut saker ordentligt.
 
 
Den maträtt du åt oftast under 2016?
Alltså, när jag inte orkar laga "riktig middag" kokar jag bara spaghetti och äter med ketchup. Kanske slänger i lite majs eller ärter också. Så antar det, haha. Eller risnudlar med tofu, kokosmjölk och valfria grönsaker (överlevde på det i Indonesien).
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Minns inte riktigt. Vet att jag vaknade upp och hade golvet och taket (nästan) täckt med ballonger eftersom hade haft födelsedagsfest kvällen innan.
 
 
Högsta önskan just nu (för 2017)?
Att jag tar mig igenom det här utbildningsåret också. Att mina finaste människor har det bra. ♥
 
Finns det något som kunde ha gjort ditt år bättre?
I stunder finns det ju val som kunde gjorts annorlunda, men i det stora hela försöker jag tänka att det är erfarenheter (och några misstag) som utvecklar en.
 
 
Vad fick dig att må bra?
Att lära känna nya människor, hänga med dem jag redan känner och att röra på mig (springa några kilometer, simma några längder ...).
 
Vem saknade du?
Alla som hängde runt i sommar-Sverige.
 
 
Vad är du mest stolt över?
Att kandidatarbetet blev bra, och alla saker jag vågade.
 
Här är listan för 2015, förresten.
 

När vi välkomnade 2017

2017-01-08 09:13:00
Kalas och festligheter
Medan jag pluggar från tidig morgon till sen kväll (på ett ungefär; har första tentan imorgon!) tänker jag att vi kan ta ett kik på när vi firade in 2017.
---
While I am studying from early morning to late evening (approximately ...) (first exam of the year tomorrow!), I though we could take a look on when we celebrated 2017.
Efter att jag bytt kläder minst tre gånger (svårt att bestämma sig sista dagen på 2016) traskade jag hem till Nalle och Janen och fick en välkomstdrink i handen.
---
After I had changed clothes for like three times (hard to decide what to wear the last day of 2016), I walked over to Nalle and Janen and got a welcome-drink in my hand.
 
Katta var också där, så hon fick hjälpa till och locka mitt hår.
---
Katta was there as well, and she helped me to curl my hair.
 
Lite senare blev det dags att laga mat. Jag och Janen kirrade förrätt, Nalle och Katta hackade potatis till huvudrätten. Vår maskor Pigachu tittade på.
---
Later on, it was time for cooking. Me and Janen made the apetizers, Nalle and Katta chopped the potatoes. Our mascot Pigachu was watching.
 
En suddig bild på Nalle, Janen, och Brumm. Soffhäng medan maten blev klar.
---
A blurred picture at Nalle, Janen, and Brumm. ((:
 
Matdags! Ciabata med chèvre och honung till förrätt. Det gjorde vi helt klart bra!
---
Meal-time! Ciabata with goat cheese and honey for apertizers. Very niiice!
 
Stekt halloumi, rotfrukter i ugn, och kall svampsås. Så för-e-bannat gott.
---
Fried halloumi, root vegetables cooked in oven, and cold mushroom sauce. Tremendously tasty!
 
När maten låg i magen spelade vi spel, till exempel Card against humanity på svenska.
---
After we had ate, we played games. Card against humnaity in Swedish, for example.
 
Mina snygga vänner. ♥
---
My good-looking friends. ♥
 
Obligatorisk selfie som Katta fick ställa upp på.
---
Compulsory selfie with me and Katta.
 
När vi närmade oss tolvslaget tog Brumm fram efterrätten som han hade gjort: punschglass. Med ganska mycket punsch i och att dricka till ...
---
When the new year was approaching, Brumm served the dessert he had made: punch ice cream. Containing plenty much punch ...
 
Så slog klockan nästan tolv och vi tog oss ut och upp till takterassen.
---
Around 12 o'clock we walked to the roof terrace to get the best view.
 
Mitt nyårsgäng! ♥
---
My new year's eve-friends! ♥
 
Brumm kirrade champagneflaskan.
---
Brumm opened the champagne bottle.
 
Nalle var så himla pepp! :D
---
Nalle was happy and eager! :D
 
Gott nytt år-skålen.
---
Happy new year-toast.
 
Några fyrverkerier var så nära att rökdetektorn på terassen gick i gång. Då var vi nära på att gå in, men det slutade alltid att låta när vi nästan gått igenom dörren. Så ut på takterassen igen och fira mer!
---
Some of the fireworks were so close that the smoke detector at the terrace started to shout.
 
När champagnen och fyrverkerierna var slut gick vi tillbaka in och spelade något knasigt tv-spel. God fortsättning!
---
When we had ran out of champagne and there were no more fireworks, we went back inside and played weird video-games. Happy new year!
 

The Christmas gifts

2017-01-05 10:12:48
Min Dag
Medan det är såhär vackert utomhus och jag sitter inomhus och pluggar på (tar mig nog dock en promenad senare), så tänker jag att vi tar en kik på vad som fanns i julklapparna jag fick.
---
While the landscape outside is this beuatiful, and I am sitting inside and studying (think I while go for a walk later, though), we can look what I got for Christmas gift!
 
Håkan Hellström-boken med tillhörande plansch, kökshanddukar, gjutjärnsstekpanna, brandfilt, och mjukisbyxor.
---
The Håkan Hellström-book (my favorite Swedish artist) and an poster, kitchen towels, cast iron pan, fire blanket, and sweat pants.
 
Brandsläckare, Harry Potter-boken, träspadar, grytunderlägg och ett änglaspel i form av lövgrenar. Så nu fick jag alltså brandsläckare och brandfilt som jag önskat mig i flera år. Nu vet jag knappt vad jag ska önska mig nästa år ...
---
Fire extinguisher, the Harry Potter-book, wooden spatulas, trivet, and an angel-chimes. So this year I got the fire extinguisher and the fire blanket which I have whished for many years. Now it's almost hard to know what to wish for next year ...
 
Och årets ängel. Fick också att jag och Wille ska gå och klättra en dag. Himla fint, alltihop. Tack så mycket. ♥
---
And the angel of the year. From Wille I got that we will go climbing a day. Very nice, everything. Thank you all very much. ♥
 
 

First days of 2017 (and the day it snowed)

2017-01-04 14:42:00
Min Dag
Första dagarna av 2017 har passerat. En morgon möttes jag av den här soluppgången. Första dagen vaknade jag upp med huvudvärk (som tyvärr inte berodde på bakfullhet utan mest troligt att 2016:s stress har kommit ikapp) och försöker förebygga liknande anfall med att gå på yoga och göra morgongymnastik.
---
The first days of 2017 have passed. One morning this sunrise was greeting me. The very first day, I woke up with a bad headache (which was, unfortunately not caused by a hang-over, but more probable stress) and I am now trying to prevent these kinds of outbreaks by taking yoga classes and do stretching in the morning.
 
Annars sitter jag mest i en av de här byggnaderna och pluggar till två tentor som jag ska skriva nästa vecka. En i systembiologi och en i biofysikalisk kemi.
---
Otherwise, I am mostly sitting in one of these buildings and study to two exams I have next week. One of the exam is about Systems biology, and the other one about biophysical chemistry.
 
Och som ni ser på övre bilden hade det snöat lite imorse i Göteborg.
---
And as you can see at the picture above, there were some snow on the ground of Gothenburg.
 
Inte visste vi då att det skulle komma ett ordentligt snöfall. Folk som var utomhus blev vandrade snögubbar, och Kemigården täcktes.
---
Little did we know then (this morning), that during the day there would be a lot of snow! People outside became walking snowmen, and Kemigården (Chemistry yard) was covered.
 
Mysigt, ändå!
---
Cosy!
 
Jag har nu tagit mig ut till landet igen för att kunna fira trettondagsafton. Det börjar bli alldeles vitt här också.
---
I am now in the countryside again to celebrate twelth night tomorrow. It starts to get all white here as well.
 
Så sitter bredvid granen och hyacinten och försöker plugga istället. Dock något svårare när det finns katter att klappa och mammor och pappor som vill prata.
---
So I am now sitting beside the Christmas tree and hyacinths, and trying to study instead. Though, it's some what harder since here are cats to pet and parents that want to talk.
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0