Little things, februari

2012-02-29 13:00:00
Just Little Things
Källa.


Lundi (och om att inte vara antagbar)

2012-02-28 09:53:36
Min Dag
Jag trodde jag skulle bli ledig igår och hade smått börjat förbereda mig på det och fundera över om jag skulle åka med mamma in till Göteborg eller stanna hemma (trodde att mitt bokpaket skulle komma och att jag i så fall kunde börja läsa i någon av böckerna, men det visade sig att det inte låg någon post till mig i brevlådan överhuvudtaget). Då, medan jag åt frukost, ringde telefonen och efter samtalets slut började jag göra mig iordning för att jobba i Ytterby och köra mamma till tåget.

Efter jobbets slut gick jag bort till friskis för att gå på ett medelpass. Kände mig dock väldigt trött och hade stor lust att åka hem i stället. Men jag pallrade mig ändå dit, kämpade mig i genom passet och andades ut med en bra känsla i kroppen när passet var över.

Märkte dock att mobilbatteriet tagit slut. Märklig känsla att vara utan mobiltelefon och att vara oantagbar. Att inte ens kunna få reda på vad klockan är. Vid sådana tillfällen är det lätt att man börjar fundera över hur man gjorde innan mobiltelefonerna fanns. Avsade man tidpunkter vid vilka man skulle stå på en viss plats för att bli hämtad? Vad gjorde man om det blev försenat?

Det var så typiskt att det skulle hända just vid ett sådant tillfälle då jag behövde telefonen för att berätta när jag senare skulle gå av tåget och därmed kunna bli hämtad och på så vis komma hem. Jag fick i vart fall låna telefonen i receptionen (tack!) för att ringa hem.
Men när jag skulle gå av tåget stod ingen av familjens bilar på pendelparkering. Jag tänkte mig att mamma eller pappa var där hemma, plötsligt tittade på klockan och utbrast: "Skulle inte Elin hämtas nu?" och sedan fortast möjligen satte sig i bilen och körde iväg.

Men klockan tickade på och det gick fler och fler minuter och fler och fler bilar körde förbi. Jag började tänka på att de kanske missuppfattat att jag skulle bli hämtad 19:35 och inte 18:35. Med insikte att jag skulle behöva stå i regnet och blåsten i en timma fick mig att bli en aning uppgiven och irriterad. Jag kunde ju inte ringa och fråga om de var på väg, om de hade missuppfattat eller om de rentav hade glömt av det helt och hålllet (vilket i och för sig inte var så troligt).
Så jag stod där och försöke kisa genom regndropparna mot klockan på tågstationen och såg att det med stor möjlighet hade gått tio minuter.

Men så hörde jag någon ropa mitt namn och på andra sidan stod mamma, och även lite längre bort pappa. De hade gjort ett annat ärende medan de skulle hämta mig, vilket jag på något sätt inte kunde få reda på. Mamma sa att hon hade sms:at och ringt, vilket hon sedan kom på inte gjorde varken till eller från eftersom jag ändå inte gick att nås. Men det är sådant som är lätt att glömma av när man i vanliga fall kan nå andra personer ungefär vilken tid på dygnet man vill.
I vilket fall kom jag hem, något blöt och trött i kroppen efter träningspasset.


Springtur

2012-02-27 13:00:00
Träningen
I lördags tog jag första springturen för i år. Redan i februari, alltså! För min egen del hoppas jag att snön håller sig borta fram till maj. Eller i vart fall att den inte ligger på marken tillsammans med ett istäcke just under helgerna då jag tänkt att jag ska försöka ta mig en liten springtur.

Jag tog mig runt på den lilla uppmätta rundan på hyfsad tid (som dock ska bli bättre och rundan längre), men fick blåsor under foten, på hålfoten. Jag tror det beror på att jag inte har sprungit in mina nya löparskor än. Dock köpte jag de för att jag inte skulle få blåsor. Hoppas på att det blir bättre när jag fått sprungit in skorna lite mer.Pusslet klarlagt till sist!

2012-02-24 21:59:13
Min Dag

Pusslet klarlagt till sist!


SMS-inlägg

2012-02-24 21:56:20
Min Dag

imag0117 (MMS)


Vår på ingång

2012-02-23 16:40:18
Min Dag

Solen och värmen har tittat fram i dag mellan regn, snö, slask och minusgrader. För första gången det här året hade jag inga termo- eller regnbyxor på mig när vi var utomhus med barnen. Ingen mössa på huvudet heller.

Jag antar att det är för tidigt att börja tala om vårtecken och dylikt eftersom marsmånad brukar vara lurig och komma med minusgrader och snöoväder (även april, fastän det är mer sällsynt). Men idag har det känts som att våren sakta men säkert börjar ta sina små steg fram.
Och även fast vintern kanske inte har några planer på att ge sig av än, kan det väl få vara vår i i vart fall en vecka? Tack.
Torsdag

2012-02-23 16:28:56
Min Dag

Gick upp strax efter klockan sex, vilket är lite av en ovanlighet för min del. För det mesta går jag upp runt sju på vardagarna eller sover tills jag vaknar av mig själv (vilket blir åtta eller nio).
I vart fall åkte jag till jobbet en trekvart senare och slutade runt halv två. Denna korta dag kommer kompenseras imorgon då jag kommer börja tidigt och sluta sent. Gissar att jag kommer vara rätt trött imorgon kväll!

Annars väntar jag på att Patrik ska sluta skolan för dagen så att vi kan träffas.
Dessutom väntar jag på att bokpaketet ska komma med posten (det borde ju komma imorgon eller på måndag). Är lässugen!

Jag ska dämpa mitt läsbehov lite med att läsa bloggar och sedan tror jag att jag ska sätta mig och fortsätta på ett pussel med 500 bitar som jag påbörjade i tisdags.

Ha en finfin torsdagskväll!


I brist på andra bilder kan jag meddela att jag bar dessa leggings idag.Cykel i regnväder och bokrea

2012-02-22 20:38:23
Min Dag
Idag begav jag mig ut på årets första cykeltur. Mest för att jag skulle till och från jobbet och för att isen till slut försvunnit. Det duggregnade och blåste på ditvägen. På hemvägen var det än värre och jag fick byta kläder när jag kom hem trots att jag hade haft regnkläder på (regn är då sanneligen bra på att leta sig in genom små gliphål).
Inte något drömväder att cykla i, men helt klart bra att få röra på sig! (Appropå att röra på sig var jag på friskis i måndags för första gången på kanske en månad eller så. Hoppas att jag håller mig frisk en längre tid framöver nu då!)

Idag börjar bokrean. Hade tänkt ta mig in till Kungälv för att kika lite på Bokia, men jag kom på att jag likväl kan beställa från deras hemsida (vilket jag, till min plånboks förtret men min glädje, har kommit på är billigare än att gå till den fysiska butiken) när jag kommit hem från jobbet.

Men det har jag inte gjort. Jag betsällde från en annan hemsida istället för att det var billigare där. Inga inbundna böcker utan bara pocket (eftersom det dels är billigare och dels lättare att ha med sig).
Bland andra är "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng ... ", "Igelkottens elegans" och "Att föda ett barn" på väg hem till mig. Läste ut den sista ickeutlästa pocketboken jag hade hemma igår, så en liten påfyllning behövs!

Nu ska jag snart gå och lägga mig eftersom jag ska upp tidigt imorgon!
Ha en finfin onsdagskväll!

En liten regnig bild.

Fettisdag

2012-02-21 17:00:00
Min Dag
Idag är det fettisdagen och vi åt därför semlor på jobbet. Igår fick jag reda på att de skulle baka och äta semlor och därför såg jag till att ta med mig en egen semla så att jag också skulle få förtära en. Det är ju så himla gott! Dumt bara att de tar slut så fort.

Jag gick hela den långa vägen till jobbet på morgonen, vilket tog ungefär 40 minuter. Det var fint väder så jag klagar inte! Det enda dumma är ju att det tog så lång tid vilket medförde att jag fick gå upp lite tidigare.

Nu ska jag sätta mig och pussla lite. Blev plötsligt väldigt sugen på att göra det!


Semla idag igen!


Semledags!

2012-02-19 20:07:20
Min Dag

imag0116_1329678 (MMS)

Semledags!


Söndag

2012-02-19 12:57:20
Min Dag
Idag blir det en fixarsöndag. Har tänkt att jag ska hinna med lite olika saker som jag inte har haft ork eller tid för i veckan.
Som att ...
... läsa igenom alla olästa inlägg på bloglovin'. Det var över 600 stycken när jag började någon gång i förmiddags, jag är nu nere på runt 400 olästa.
... dammsuga lite i mitt rum. Dammsög lite slarvigt förut i veckan, men jag tror det behöver göras lite mer noggrant.
... boka in träningspass på friskis. Har inte varit där på länge vilket inte känns särskilt bra.
... plugga inför högskoleprovet.
... tvätta mina sminkborstar.

Hoppas ni får en bra söndag!Fredag

2012-02-17 20:27:59
Min Dag
Imorse gick jag upp kvart över sex vilket för min del är oerhört tidigt. En trekvart senare försökte jag ta några försiktiga steg utanför dörren. Mamma hade varnat mig för att det var halt på vägarna och ansåg därför att jag borde gå hemifrån tidigare än tänkt (vilket blev ungefär två minuter tidigare än tänkt, vilket i och för sig alltid är något).
Det gick förvånandsvärt bra med tanke på mammas uppmaning. Jag hann i vart fall till hållplatsen innan bussen och hade till och med tid att ta kort på den otroligt vackra morgonhimlen (lägger upp bilder imorgon).

När arbetsdagen för min del var slut gick jag den fyrtio minuter långa promenaden hem. Har känt mig lite piggare sedan jag kom hem, tror den där promenaden helt klart gjorde susen!

Nu ska jag äta lite glass och sedan hämta min något sjuka pojkvän som ska komma och hålla mig sällskap och bli ompysslad.

Ha en underbar fredagskväll!


Fina Patrik en midsommarafton.


Björn- och vargvänner

2012-02-17 20:04:45
Filmer


Så underbart otroligt.
Jag vet inte hur mycket de två bilderna som visas ungefär tjugofem sekunder in i filmen stämmer överens med verkligheten; om de fortfarande är lika bra vänner som de var när de var små. Jag hade gärna velat se ett filmklipp från den nutida situationen.
I kommentarerna står det att de inte längre leker med varandra eftersom de umgås med samma djurart som de själva tillhör. Ungefär som en Micke&Molle-situation, tråkigt nog.


Torsdag

2012-02-16 19:45:53
Min Dag
Igår var jag så trött när jag kom hem från jobbet att jag knappt orkade hålla mig vaken. Till sist gick jag och lade mig tidigt och när jag vaknade (självmant) imorse hade jag sovit i tio timmar. Jag tror jag verkligen behövde det eftersom jag gått och lagt mig för sent de senaste dagarna och därmed fått för lite sömn.

Jag har jobbat varje
vardag den här veckan (eller kommer jobba) och det har aldrig hänt mig förut sedan jag började på mitt jobb. Jag har haft körlektioner (och uppkörning och teoriprov) och tandläkarbesök (eftersom jag hade tandställning blev det ungefär var sjätte vecka jag gick till tandläkaren) som gjort att jag fått ta ledigt hela dagar och det alltid minst en gång i veckan.
Jag trodde att jag skulle bli ledig imorgon eftersom jag, vad jag minns, aldrig har jobbat på en fredag, men så blev det alltså inte!

Nu ska jag ta och plugga lite inför högskleprovet eftersom jag känner mig mycket piggare idag!


Alla hjärtans dag

2012-02-16 19:14:51
Min Dag
Egentligen var det inte tänkt att jag och Patrik skulle vara med varandra på alla hjärtans dag. Det gjorde mig heller inte så mycket eftersom det mest känns som en komersiell högtid där det är meningen att man ska köpa så mycket choklad, rosor och smycken man kan till den man tycker om. Som om att på en enda av årets dagar trycka in och visa all den kärlek man känner under ett helt år. Som om att det inte är minst lika viktigt att varje dag visa hur mycket man tycker om någon.

I vart fall så kom det sig att jag åkte hem till Patrik någon gång runt åtta-tiden och sov över där ändå.
Jag hade faktiskt tänkt att köpa med mig en liten ros bara för att det är en fin gest (extra fin om man dessutom tänker på hur blomman har blivit odlad och köper utefter det), men blomaffärerna hade stängt så det fick vara.
Vi firade istället med att göra sådant vi tycker om att göra tillsammans, som exempelvis att se på frågesportprogram och naturfilm på tv.

Hoppas ni hade en fin alla hjärtans dag, ni också!


Jag åt våfflor hemma innan jag åkte till Patrik. Mamma hade gjort dem hjärtedagen till ära.


Just monday (and a little bit of green hair)

2012-02-13 17:25:11
Min Dag
Jag blev inringd på jobb idag och blev uppväckt från en dröm om att jag och Patrik tog hand om en hund vi hittat på gatan. Fin dröm.

På jobbet fick jag höra av några barn att mitt hår såg grönt ut. Jag är själv medveten om att mitt hår blir grönt under en period för att sedan gå tillbaka till att bli blont. Det har varit så sedan jag gick på mellanstadiet och ingen av mina familjemedlemmar vet riktigt varför.
I vart fall så brukar jag bara höra från familjemedlemmar att mitt hår är grönt. Men nu när alltså någon utomstående har påpekat det har det liksom höjts till en högre nivå. Nu syns det alltså att det är grönt.
Måste dock påpeka att det inte är någon gräsmatta-färg eller limegrön, det är mer som att jag har färgat några slingor i svagt grön färg. Ungefär så.
Det är inte heller så att det gör mig speciellt mycket. Jag tänker att eftersom det har skett naturligt (eller utan min medvetna inblandning) får det bli lite som det blir. Och jag vet ju att det kommer försvinna om någon månad eller så för att sedan komma tillbaka någon annan gång.

Oh well, hoppas ni haft en finfin måndag!


Och just det: det snöar idag. Om det forsätter kommer det säkert se ut såhär i morgon!


Svenska ord

2012-02-07 20:48:59
Skolan
Jag har anmält mig till högskoleprovet för första gången i mitt liv (jag hade tänkt att göra det i höstas, men då glömde jag av att anmäla mig). Såklart vill jag få så bra resultat som möjligt och därför försöker jag träna lite varje dag genom att göra gamla prov och tester på internetsidor.

För tillfället övar jag mest på orddelen. Jag har hittat en internetsida där jag kan öva på att lära mig märkliga svenska ord. Dock gillar jag mer att studera old-school, alltså med papper och penna (och suddigummi), så jag gör några tester och de ord jag inte förstår skriver jag ner och övar på dem utan hjälp av datorn.

Ibland får jag hjälp av att jag kan franska (exempelvis konnässans, vilket betyder bekantskap) och engelska. Men såklart finns det väldigt många ord som jag inte ens hade en aning existerade. Än mindre vad de kan ha för betydelse. Som knappologi (systematisering av struntsaker), pava (flaska) och bondfångeri (lurendrejeri).

Jag tror i och för sig inte att jag kommer att få någon större användning för alla  "nya" ord senare i livet, men det kan ju alltid vara bra att ha ett utvidgat ordförråd. Precis som att det är självklart att alla ord i en ordbok inte får lika stor uppmärksamhet som många av de andra orden.


Måndag

2012-02-06 11:53:00
Min Dag
Gick upp halv sju imorse (oerhört tidigt för min del!) för att köra mamma till jobbet eftersom jag behövde bilen lite senare för att ta mig till mitt jobb.
Väl hemma igen slötittade jag på Gomorron Sverige. Somnade och vaknade två gånger. En gång av att min katt spelade på pianot, vilket betyder att han vill ha mat eller gå ut. Oerhört smart katt.

Precis innan jag skulle gå och göra iordning lunch ringde telefonen (skulle börja jobba halv ett). Jag fick veta att jag visst inte skulle jobba idag. Så kan det bli ibland!
Har inte gjort iordning någon lunch ännu, men jag börjar bli hungrig nu så det är nog bäst att jag gör det mycket snart.

För övrigt vaknade jag klockan fem imorse av att jag hostade. Sådan där jobbig förkylningshosta, ni vet. Jag lyckades i vart fall somna om efter ett tag och jag har inte hostat sedan jag vaknade, vilket är skönt. Tror förkylningen har gett sig av för den här gången så jag ska försöka mig på att ta mig till friskis senare. Om jag inte på något mystiskt sätt åtar mig en ny förkylning, vill säga.

Hoppas ni har en fin måndag!

Min katt som spelar piano.


En handfull bokfrågor

2012-02-05 13:00:00
Böcker
Listan tagen härifrån, dock med små modifikationer.

Senast utlästa: "Boktjuven" av Markus Zusak.
Senast köpta bok: "Hotellet i hörnet av bitter och ljuv" av Jamie Ford.
Senast lånade bok: Det var tyvärr så längesedan jag lånade någon bok från biblioteket så jag kommer inte ihåg. Men i somras lånade jag "Rescue", skriven av Anita Shreve, av min vän Anna.
Senast fådda bok: Böckerna jag fick i julklapp.
Favoritbokhandel: Akademibokhandeln, eftersom de har så många böcker att välja bland!

Antal lånekort: Ett (som jag dessutom haft sedan jag började förskolan!).
Använder som bokmärke: Ett magnetiskt med en bild av en hund och en katt.
Favoritfärg på bok: Ljusbrun. Gärna med något rosa detalj.
Favoritmat/snack vid läsning: Russin.
Favoritdryck vid läsning: Ungefär allt alkoholfritt. Mest vatten och mjölk.
Favoritställe att läsa på: I soffan i vardagsrummet.

På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: 138 i Chimamanda Ngozi Adichies ”En halv gul sol”.
Den här boken köper jag till en förälder: Senaste boken jag köpte till pappa var nog en av Herman Lindqvist. Senaste till mamma var nog en bok med fina citat om mammor.
Den här boken köpte jag senast till en bästa vän: "Änglar" av Marian Keyes.
Den här boken köpte jag senast till en partner: Tror det var "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson.
Favoritgenre: Romaner. Gärna där historien utspelar sig i någon historisk tidpunkt (exempelvis andra världskriget) eller i något annat land än Sverige.

Författarfavoriter: Haruki Muramaki, Marian Keyes, J.K. Rowling, Khaled Hosseini och Mario Vargas Llosa.
Den tjockaste bok jag läst: Antingen "Luftslottet som sprängdes" eller "Boktjuven".
Den tunnaste bok jag läst: Antagligen de förkortade versioner av klassiker (som "Ringaren i Notre Dame", Oliver Twist och Robison Crusoe) som vi läste på mellanstadiet.
Favoritljud när du läser: Tystnad, helst. Annars tysta ljud.
Prenumererar på: Illustrerad vetenskap.

Favoritbokblogg: Följer än så länge bara den här bokbloggen, så det får väl bli den då.
Senaste bokfyndet: "Boktjuven" för 29 kronor.
Senaste impulsköpta bok: "Hotellet i hörnet av bitter och ljuv" av Jamie Ford.
En bra bok att ge bort: Alla de böcker som man tycker var sådär fantastiskt bra att alla, alla, alla borde läsa dem.
Bokgenre som jag undviker: Science-Fiction.

Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Har nog inte hänt att jag har någon bok som jag inte längre vill ha, men jag skulle gissa på att jag skänker till Second Hand eller någon vän.
Så här håller jag koll på vad jag läst: Med hjälp av min blogg och min bokhylla (eftersom jag är dålig på att låna böcker).
Så här sorterar jag min bokhylla: I bokstavsordning. Helst skulle jag vilja separera pocket från böcker med pärm och ha dem på olika ställen, men det finns inte plats för det i mitt rum just nu. Faktaböcker står på en avskild plats.
Nästa bok jag ska läsa: "Hotellet i hörnet av bitter och ljuv" av Jamie Ford.

Födelsedagslördag

2012-02-04 19:59:18
Min Dag
Idag är det mammas födelsedag. Vi grattade henne förut idag medan vi fikade tillsammans med farmor, farfar, mormor och en av mina farbröder och hans familj. Av mig och Eme fick mamma två fina muggar som hon sagt att hon vill ha.

Annars är jag fortfarande sjuk och har tillbringat mestadels av dagen med att titta på skidor på tv. Hoppas att den här förkylningen släpper taget om mig snart!
Jag skulle ha kört Patrik till bussen imorse (tidigt! Klockan åtta vaknade vi av hans alarm.) men jag kände mig inte riktigt tillräckligt pigg och frisk för det. Som tur var skulle mamma och pappa ändå åka in till Kungälv och passade på att köra hem Patrik.

Nu ska jag se på Melodifestivalen. Är mest intresserad över vad de tre kvinnliga promgramledarna kommer göra med programmet. Hoppas, och tror, ju såklart att det kommer bli alldeles ypperligt bra med dessa tre som ledare.

Hoppas ni får en fin lördagskväll!


Mammas paket. Gillar presentpappret.


Malade et un renard

2012-02-03 16:08:51
Min Dag
Har blivit sjuk. Kände redan i tisdags att det var något på gång och det blev värre i onsdags. Än värre blev det i torsdags då det verkligen bröt ut med ordentligt halsont, snuva och öronvärk (allt på en gång!) så jag fick ringa och säga att jag inte kunde jobba. Har tagit ledigt idag med men mår i vart fall lite bättre.

Har roat mig med att läsa och titta på skidor (Teodor Peterson tog guld i sprint igår, mycket bra gjort!). Både igår och idag (störtlopp för herrar) somnade jag en bit in i tävlingen, men vaknade ungefär en kvart senare, vilket jag finner en aning märkligt. Kanske att mitt huvud inte orkar hålla sig vaken och kocentrerad på samma sak en längre stund.

För övrigt var det nästan fjorton minusgrader utomhus när jag gick upp (runt halv nio)! Usch, så kallt.
Senare idag kommer Patrik hit. Han har inte träffat mig sedan jag tog bort tandställningen, så jag väntar med stor förtjusning på hans kommande reaktion.

Åh, jag såg precis en räv från mitt fönster. Det var ett tag sedan! Rådjur ser jag ungefär varje dag, men räv och älg var det länge sedan vi såg, konstaterade jag och mamma just. Trevligt att den ville visa upp sig!


Tandställningslös

2012-02-03 15:21:47
Min Dag
I onsdags togs min tandställning bort. Väldigt märklig känsla att kunna känna på tänderna med tungan, utan att något satt i vägen. Det var än mer märkligare att se mig själv i spegeln. Tycker fortfarande att det känns konstigt, som att det inte är mina tänder eller min mun som jag ser. Som att det sitter ett foto med någon annans tänder på spegeln, och att det är de tänderna jag ser. Undrar när jag kommer att vänja mig.

Istället för tandställningen komer jag behöva ha två andra prylar i munnen, vilket jag inte var särskilt förberedd på.
En liten metalltråd (som sitter på baksidan av underkäkens tänder) var jag i och för sig en aning beredd på att få eftersom en annan kompis som också haft tandställning har fått en sådan. Jag frågade tandläkaren hur länge jag skulle behöva ha den i munnen och fick svaret att vissa har den tills de blir trettio medan andra har den hela livet. Så den där metalltråden och jag kommer visst att stifta en längre tids bekantskap.

Det andra som jag ska ha är en plastskena som ser ut som sådana tandsskydd som vissa idrottare har (exempelvis boxare). Den ska jag ha dygnet runt i en vecka och sedan bara ha under natten i ungefär två år. Vi kommer alltså också få vänja oss lite vid varandra, men just nu känns det såklart lite konstigt att ha de där sakerna i munnen.


På väg till bussen en vinterdag pics.

2012-02-03 13:00:00
Foto

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0