BØferåler

2014-01-17 13:40:00
Min Dag
De senaste dagarna har jag och de andra bØf-medlemmarna varit upptagna med att fixa våra bØferåler (bØf+overall). Sprättat, klippt, färgat, sytt, lyssnat på samma låtar hundra gånger, förbannat oss över nålar och trådar, klippt ut bokstäver och sytt ännu mera.
Jag klippte ut alla fjorton nollor medan halva overallen färgades svart.
Först på torsdag, på pubrundan kommer vi att få visa våra overaller offentligt och ha dem på oss. Det ska bli så himla kul!
Och så har snön bestämt sig för att komma till den här västra delen av Sverige. För tillfället yr den runt i luften som om att den inte riktigt vet var den ska ta vägen och letar efter bästa platsen att slå sig ner på.
 
 
 
 
 

Fredag 10 januari

2014-01-11 12:50:00
Ett foto i timmen
09 Vaknade, gick upp, duschade och klappade keliga katter.
10 Åt och drack det här till frukost: löskokt ägg, äppeljuice, havregrynsgröt med russin och blåbärste (mitt nya favoritte som är så himla gott tillsammans med mjölk).
11 Vilade en stund för jag mådde inte bra (inte värre än en förkylning som vägrar släppa taget) och lyssnade sedan mest på den här herrn efteråt.
12 Gjorde mig iordning och cyklade till bussen vilken jag trodde att jag hade missat för den kom först inte och jag visste inte vad jag skulle göra för jag var tvungen att ta just den bussen. Men den kom till slut.
13 Besökte tre olika apotek och var nära att ge upp men fick på tredje försöket till slut tag i vaccinet jag behövde och gick sedan tillsammans med Emelieoch blev vaccinerad.
14 Hade ont i armen (Gardasil-vaccinet gör ont men också gott), köpte tröstgodis och åkte in till Göteborg.
15 Tittade på Åhléns, NK:s och COS:s rea. Köpte något så jätteintressant som ett par strumpbyxor.
16Åkte till Chalmers för att plugga. Elin hittade mig och jag gav henne en ordentlig kram.
17 till 18Tittade på när nya sexmästeriet sydde sina overaller, pluggade och åt upp nästan allt godis.
19 Bestämde mig för att åka med tåget hem.
20 Cyklade hem, såg högstadieelever stå utanför ungdomsgården och tänkte att precis det där gjorde jag också för himlans massa år sedan, kom hem och åt middag.
21 och framåt Åt mangosorbet, försökte komma på någon film jag vill se men plötsligt var klockan mycket och jag trött.
 
 
 
 

2014-01-10 22:06:00
Tankar Och Funderingar
- När hon kommenterade något jag sagt med "Vem bryr sig?" och jag blev ledsen och ställd och tänkte att henne vill jag inte umgås med fastän det var hon som jag till slut var allra mest med.
 
- När jag var alldeles stensäker på att jag hade ett sommarjobb och de ringde försent på våren och berättade att de inte hade något jobb för mig den sommaren och jag visste inte vad jag skulle ta mig till utöver att vara besviken.
 
- När jag upptäckte att de flesta hud- och hårvårdsföretagen testade sina produkter på djur och jag blev så arg och skrev upp listor på företagen som jag aldrig mer skulle handla från.
 
- När du gjorde mig så arg att jag bestämde mig för att inte prata med dig på ett tag.
 
- När Annas mamma vände sig bak till oss i baksätet och frågade ifall vi hade hört om bombattentatet i Oslo och vi svarade nej och rädslan och ilskan som griper tag. Och Anna som sade att vår chef befann i Oslo. Och alla hundra tankar om vem eller vilka som kan ha gjort något sådant. Och sedan nås av nyheten av någon har sprungit omkring och skjutit ungdomar på en ö. Så arg. Så mållös.
 
- När bilen snurrade varv efter varv på motorvägen och jag minns att någon skrek. Kan ha varit jag själv. Och när snurrandet helt stoppades med hjälp av ett vägräcke.
 
- När jag var så nervös och upprymd över att jag skulle flyga för första gången men inte tog mig igenom säkerhetskontrollen på första försöket på grund av en solkräm. Och han som nästan precis var på väg tillbaka hem fick komma tillbaka och hämtade den och sade hej då en gång till och jag jobbade så hårt på att hålla tårarna kvar. Och när jag resten av flygplatsvistelsen pendlade mellan att känna mig som en stämplad terrorist och ett dagisbarn.
 
- När han sjöng om sommarkatter, förstörde en låt för mig och jag blev så otroligt ledsen att jag bara ville lämna festen precis med en gång tillsammans med den enda person som verkligen förstod varför.
 
- När han sa fel namn vid fel tillfälle och jag visste inte vad jag skulle göra längre mer än att gråta mot någon annan än hans axel.
 
- När vi åkte med Mathilda till veterinären och jag såg hur blodet först togs upp i sprutan, för att sedan sprutas tillbaka igen tillsammans med den där färglösa vätskan och jag tyckte mig känna och se hur hon in i det sista kämpade för att få leva. Jag tyckte mig känna att trots den smärta livet måste ha gett henne var hon ännu inte beredd att lämna det. Tårarna som föll. Veterinären som säger "Det är inte många tårar som fälls här när katter avlivas, så gråt på." Jag blev så arg på mänskligheten och grät ännu mer.
 
 
 
 
 

Trettondagsaftonen

2014-01-09 12:00:00
Kalas och festligheter
På trettondagsaftonen gröpte jag ur tre granatäpplen (hittade en bra teknik för detta till slut) till julsalladen som skulle vara vårt bidrag till årets första julbord.
Och sedan åkte vi hem till mormor med lax och sallad. Hon har äpplen i sin gran. Det tycker jag är himla fint.
Och när alla kusiner, mostrar, morbröder och kusinbarn kommit åt vi.
Och efter ett tag kom julgodiset och julrullen fram.
Och Ris à la Maltan. Efter det åkte vi hem alldeles proppmätta.
 
 
 
 

Oktober, november och december 2013

2014-01-06 14:27:00
Tillbakablickar
Oktober
 Utöver att jag pluggade, lärde mig nya saker och hade en del inlämningsuppgifter att göra gick jag på ölfest på Chalmers i början av oktober.
Och dagen efter hade mormor en liten fest hos oss. Det började bli kallt och jag tog på mig kängorna för första gången det här året.
KAOS hade ordnat muggtorsda' på en fredag och jag målade ballonger på min mugg och ett gristryne i botten. Finfin mugg.
Min farbror fyllde femtio år och hade stort kalas. Jag fösökte byta till låtar att fuldansa till, men det gick inte så jättebra för de andra ville mest dansa bugg, som pappa och Emelie.
Jag skrev min första mattetenta (blev godkänd på den!), gick på ET-raj med tillhörande förfest där vi för faddrarna avslöjade temat till tacksittsen (speltema) genom att nynna på massor av themesongs som tetris och Super Mario. Pigachu blev väldigt populär.
Och oktober och läsperiod två:s första läsvecka avslutades med att vi, som en del av KfKb6:s aspning, gjorde asptröjor och gick på pubrunda. På bilden ses Janens finfina asptröja.
 
November
 Några dagar in på november hade FestU (stora festfixarna på Chalmers) halloweenfest i hela kårhuset. Jag och Elin var utklädda till våra sektionshelgon Yoda och Vader och hade förfest hemma hos Astrid.
Och så blev det till slut dags för tacksittsen vilken vi hade planerat för i hemlighet så himla länge. Jag var utklädd till Spader Dam och Emelie hade fixat en finfin frisyr. Vi hade en Slenderman som jagade våra faddrar, riktiga-personer-som-pjäser-schack och en finfin sittning.
Jag fick vara med och ordna en gasquesittning (med temat "Hjälp, jag är en partikel som sitter fast i en låda") och vara med på eftersläppet (släppa in folk, plocka disk, få igång dansgolvet och ordna mat). Långt in på morgonen var vi klar med städningen och jag åkte hem till Elin och sov några timmar innan det var dags att åka tillbaka till skolan igen.
I födelsedagspresent av Wille hade jag fått att få bli bjuden på trerätters och sedan gå och se valfri teateruppsättning på Stadsteatern. Efter att ha ätit superbt god mat gick vi och såg Ibsens "Frun från havet" en dag i november. Den var alldeles strålande.
Jag och Patrik hade varit tillsamamns i fyra och ett halvt år. Det är så fint att du fortfarande är min bästa vän på samma sätt som för fyra år sedan.
November och aspningarna avslutades med KfKb6:s aspkalas (och jag berättade för Brumm att vi är sysslingar, vilket är årets med knasigaste och oväntade) och sedan bØf:s, vilket betydde att det blev dags att söka till föreningarna vilket jag gjorde och söndageftermiddagen den första december fick jag kanske bästa sms:et någonsin som förklarade att jag nu är ordförande i bØf-14.
Och så började vi så smått att pynta inför den stundande julen här hemma.
 
December
 December började med bästa beskedet någonsin (läs under föregående bild) och sedan ett sektionsmöte där jag och sex alldeles finfina personer till valdes in till att bilda bØf-14 och sju andra till KfKb6-14. Vi firade det hela med bland annat champagne och jag hade inte så stora planer på att komma till skolan dagen efter förrän tidigast efter lunch.
Bjöd hem mina bästa undulater en decemberdag för att baka pepparkakor och dricka glögg.
Jag lagade linsbiffar att kunna ha till julbordet.
Några dagar snöade det, men det töade fort bort igen och sedan dess har vi inte sett skymten av någon mer snö.
 Vi firade Eddies födelsedag med att bjuda honom på frukost.
 Jag firade Lucia genom att bära tomteluva hela dagen och att plugga inför tentorna.
Tentaveckan började med kemiskrivning som gick superbt bra (högsta betyg!) och avslutades en mattetenta vilken jag ännu inte fått reda på resultatet på än men det skulle förvåna mig om jag inte har fått minst godkänt samt fira Brumms födelsedag och den årliga julpizzan.
Och så blev det dags för julafton. Patrik sov som vanligt över, vi åt gröt och sedan lutfisk hos farmor och farfar och åkte på eftermiddagen hem till min faster.
På juldagskvällen åkte jag hem till Kalle för att fira hans kommande födelsedag.
På annandagen kom mormor hem till oss och vi firade jul igen.
 Och nyårsafton fick jag ju fira med två av mina bästa någonstans i en skog. Så himla bra nyårsafton och ett väldigt bra år. Nu väntar jag med spänning på vad 2014 har för fint (och mindre fint) åt mig.

Trerätters

2014-01-05 15:32:00
Kalas och festligheter
För något år sedan fick Patrik i present av mig att jag skulle laga en trerättersmiddag till honom. Och igår visade sig vara ett ypperligt tillfälle att ge honom det, så efter att ha handlat ingredienser började jag att ordna rätterna.
Jag gjorde chevre chaud till förrätt utifrån det här receptet. Misslyckades med den första omgången (osten var lite för länge i ugnen) så fick göra om alltihop efter ett visst antal svordomar. Men andra omgången blev bra och det blev väldigt gott.
Till huvudrätt hade jag gjort räkpasta med avokadoröra (efter detta recept). Det blev också väldigt gott. Vi blev dock alldeles proppmätta så vi orkade inte med efterrätten förrän efter någon timma.
Och efterrätten var mjölkchokladpannacotta med daimtäcke och vinbär (ej på bild). Väldigt sött så det var gott med syrliga svarta vinbär till.
 
I julklapp av Patrik fick jag bland annat att han skulle laga en trerättersmiddag åt mig samt massage, så nu väntar jag på mitt tillfälle att få bli lite extra bortskämd med god mat.
 
 
 

Börjar med ett slut

2014-01-05 15:13:00
Min Dag
När det här året bara var några dagar gammalt var det dags att ta ett farväl.
Det var första gången för mig att vara med på en begravning. Är glad över att jag inte har behövt gå på någon tidigare.
Jag tog av mig hatten vid graven och tillsammans med andra familjemedlemmar slängde vi ner rosor till kistan. Och sedan var det hela över. Vila i frid.

Nyår 2013/2014

2014-01-02 14:32:00
Kalas och festligheter
På nyårsaftonens förmiddag fixade Emelie en håruppsättning med mittt hår, massor av hårspray och en liten pärla.
Jag packade ihop vad jag skulle ha med mig.
Och med två flätor på vardera sida åkte jag hem till Patrik för att senare åka vidare till platsen där vi skulle fira nyåret.
Jag var lite extra glad för Wille och Patrik var med.
Några hade fixat förrätt, varmrätt och efterrätt åt oss. Så himla gott och fint! Tack, tack.
Några fick blödande tår.
Jag och Wille tokdansade, gjorde det till vårt uppdrag att ta kort tillsammans med alla på festen och åt efterrätt.
Vi hade Håkanallsång och jag tänkte att nu kan det här året gärna få vara över för det är alldeles fullbordat och vi är redo för ett nytt år!
Patrik var såklart med.Och när klockan närmade sig tolv gick vi ut allihopa och plötsligt var klockan tolv och champagnekorkar flög, jag pussade Patrik, kramade alla och glädjeskrek "Gott nytt år".
Några sköt raketer och när det nya året var någon halvtimma gammalt gick vi in igen, spelade kortspel, åt det som fanns kvar av maten, spelade på en gitarr med fem strängar och pratade medan folk gick och kom tillbaka och åkte igen. Efter ett tag märkte vi att klockan visst hade hunnit bli sex på morgonen och tänkte att det nog var bäst att gå och lägga sig. Nu är jag redo för 2014!
 

2014-listan

2014-01-01 12:00:00
Tankar Och Funderingar
Gott nytt år på er och hoppas ni hade en ypperligt fin afton med bra personer och roliga stunder och att ni fick en bra start på det nya året.
 
Jag ger inte nyårslöften. Främst för att det så ofta handlar om att en ska försöka pallra sig till gymmet, äta mer hälsosamt och ta tag i sitt liv, vilket väldigt sällan håller längre än en månad. För jag tror inte på att en kan förändra sin livstil pang bom under en natt. Men var och en gör givetvis som en vill.
 
Så, därför har jag istället gjort en lista på saker som jag vill uppnå och göra under detta, nya år:
 
- Flytta hemifrån. Helst med Patrik. Det vore fint.
- Färga några hårslingor i någon rolig färg.
- Rösta i valet.
- Lära känna nya människor.
 
- Resa utomlands.
- Upptäcka nya platser.
- Göra cykelutflykter. Helst åka på cykelsemester.
- Få minst godkänt på mina tentor.
 
- Slå förra årets tid på Göteborgsvarvet.
- Springa längre än 21 kilometer i sträck.
- Skratta mycket.
- Ordna en sjuhelsikes bra mottagning för nya nollan på höstterminen. (SÅ himla peppad!)
 
Klicka på bilden för källa.
 
 
 
 
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0