Little things, juni

2012-06-30 10:00:00
Just Little Things
 

Dash & Lily's book of dares

2012-06-29 12:00:00
Böcker
Tänk dig att du går runt i din favoritbokaffär (ingen av de större kedjornas) och plötsligt upptäcker en röd anteckningsbok på hyllan vid dina favoritböcker. Du öppnar den och får uppmaningar att leta efter ord i speciella böcker, ord som till sist bildar en mening, en fråga. En fråga vars svar kräver att du är en speciell person för att du ska fortsätta leta efter fler ord och till slut platser och personer i New York. Detta händer Dash när han går omkring i bokaffären Strand kring juletid.
 
Den röda anteckningsboken är ditplacerad av Lily på uppmaning av hennes bror som vill att hon ska få tag i någon att roa sig med så att han själv kan få mer tid att umgås med sin pojkvän medan deras föräldrar är bortresta.
Dash och Lily ger varandra olika slags utmaningar genom anteckningsboken men utan att träffas. Och båda undrar så klart vem den där personen på andra sidan egentligen är. Men vad kommer hända om och när de egentligen träffas? Kommer magin från utmaningsboken att försvinna och ta slut?
 
Jag tycker mycket om den här berättelsen. En av de bättre böcker jag läst hittills i år. Det händer så mycket, många knäppa saker och det är så många känslor, så många om och pinsamheter. Så roligt att få läsa bra ungdomsböcker emellanåt.

Födelsedagsonsdag

2012-06-28 12:36:31
Kalas och festligheter
Igår följde jag med ett gäng in till Göteborg och vidare till Calor.
 
För att fira fina Anna som fyllde 20 år!
 
Vi pratade mer engelska än svenska eftersom Anna hade två tyskor boende hos sig för tillfället. Plus att vi träffade fler tyskar, fransmän och schweizare som alla de andra tydligen redan kände.
 
Senare gick vi vidare till The Queens eftersom majoriteten ville se på Spanien-Portugal-matchen. Spanien vann för övrigt, till tyskornas förtret.
 
 

Willepicknickstisdag

2012-06-27 19:00:00
Min Dag
I går åkte jag in till Göteborg tillsammans med min stora väska.
 
Mötte upp bästaste Wille för att ha en liten tisdagspicknick på Calanderska. Finfint och mysigt!

The history of love

2012-06-25 12:00:00
Böcker
I "The history of love" får man följa olika personer som sammanvävs genom en bok kallad just "The History of love".
En polsk, judisk man som under hela sitt liv älskat en kvinna. En kvinna som trodde att han inte levde. En kvinna som är mamma till hans barn. En man som flydde ut i skogen när de tyska trupperna into Polen under andra världskriget och lyckades överleva. En man som reste till New York för att kvinnan han älskade så evinerligt hade flytt dit med sin familj.
 
En fjortonårig tjej vars mamma är otröstbar sedan hennes make dött. Maken som givit henne "The history of love" och som hon nu på begäran av en förläggare översätter från spanska till engelska. En flicka som försöker nysta i vem författaren till boken är i hopp om att få svar på vem "Alma" som omnämns i boken, och som hon är döpt efter, egentligen är.
 
En mycket fin berättelse och på sina ställen humoristisk. Och sorglig. Leo Gursky (ovannämnda mannen) är så ensam och ledsam. Han har en son som inte vet om att han existerar, lever med olycklig kärlek och är rädd för att ingen ska märka när han dör och gör därför något varje dag som gör att han blir uppmärksammad.
Alma Singer (flickan) vill få sin mamma att bli gladare och mindre ensam. Hon stämmer träffar med män åt sin mamma, men det blir aldrig riktigt något som utvecklas i den riktningen Alma vill. Almas bror tror sig vara en lamed vovnik (en av de 36 av Gud utvalda personer) och vill gärna uträtta goda handlingar. Efter att ha missförstått en av Almas anteckningar bestämmer han sig därför för att hjälpa henne i jakten på vad han tror är jakten efter Almas riktiga pappa.
 
Det är många trådar, ledtrådar och handlingar genom boken, vilka i slutet nystas ihop så fint, så fint av Nicole Krauss. En av mina vänners favoritbok, och jag förstår varför.
 
 

Midsommaraftonen

2012-06-24 21:03:10
Kalas och festligheter
På midsommaraftonsförmiddagen gick jag och Eme ut och plockade några blommor längs med vägkanten.
 
Och lite senare blev det dags att göra sig iordning!
 
Det blev ingen midsommarkrans i år, men jag hade lite blommor på skjortkragen istället.
 
Och i håret.
 
Runt femtiden kom Patrik och kompisgänget och vi åkte hem till Staffan. Patrik grillade åt oss.
 
Åt färskpotatis med gräddfil. Kanske det godaste som finns! Man måste ju äta det så ofta man kan och får nu när det finns!
 
Vi lekte "jag har aldrig", dansade runt midsommarstången, tittade på fotboll och pratade om tatueringar.
 
Och jag hittade en bok med roliga citat. På natten gick vi hem till mig med reflexvästar på.
Hoppas ni också hade en fin och bra midsommarafton!
 
 

Glad midsommar!

2012-06-22 13:15:32
Min Dag
Glad midsommar allihop!

Treårsfirande

2012-06-17 19:35:08
Kärlek

Idag åkte jag in till Slottsskogen,


tillsammans med min kepsbeklädda, fina pojkvän för att fira att vi varit tillsammans i tre år.
Vi tittade på söta kaniner.


Försökte klappa ett hängbukssvin, men den ville hellre gå runt och leta mat bland gruset.


Desto mer klappvänliga var getterna.


Vi gick vidare och såg dovhjortorna. Sedan gick vi och hade en liten picknick. Vi åt resterna från gårdagens bröllop. Urgott!


När vi ätit upp och bara suttit en stund gick vi ner och tittade efter vad pingvinerna hade för sig. Det visade sig inte vara så himla mycket.


Då gick vi vidare genom Slottsskogen, tänkte ur bästa ställena att sitta med vänner och grilla, tittade på hundar som sprang lösa inne i en allmän rastgård och tog sedan en spårvagn och buss hemåt.

Jag älskar dig, Patrik.


Ett bröllop och två födelsedagsbarn

2012-06-17 19:12:44
Kalas och festligheter

Igår var jag och Patrik på bröllop.


Inte vårt egna, dock.


Efter vigseln skålade vi i champagne för brudparet och åt urgod mat.


Finaste. <3


Åt jättegod och fin tårta som brudens syster hade gjort.


Specialtårta till mig. Urgod!


Efter brudparets paketöppning åkte jag och Patrik vidare för att gå på en 20-årsfest för att fira tvillingsystrarna Sofia och Frida.


Bra och fin lördag helt enkel!


Müslifrukost

2012-06-15 12:32:01
Min Dag

Idag är jag ledig. Har därför passat på att hinna ikapp inlägg på Bloglovin', redigerat lite bilder och annat som jag inte hunnit med i veckan. Och såklart ätit frukost (vilket jag i och för sig hinner med varje morgon, jag fungerar inte under dagen annars).


Som bestod av egengjord müsli, yoghurt och flytande honung. Supergott!


The adventures of Huckleberry Finn

2012-06-13 12:00:00
Böcker

Igår läste jag ut "The Adventures of Huckleberry Finn". Läste den för första gången i mitt liv.
Världen har sannerligen förrändrats sedan boken skrevs på 1880-talet. För det mesta till det bättre, som med slavhandeln av mörkhyade människor. Dessvärre pågår fortfarande slavhandel och barnarbete, men bakom stängda dörrar och inget som sker öppet i samhället. Man kan inte spekulera i vilket som är värst, det leder inte någonstans, istället försöka få det att sluta. Exempelvis genom att tänka efter vad man köper.

Annars är det en äventyrlig bok och man vet inte riktigt vad som kommer att hända (om man inte läst om den förut). När man tror att det äntligen ska bli bra för Jim (en slav som bestämmer sig för att rymma och träffar på Huckleberry) och Huckleberry Finn händer det något dåligt för dem igen.

Studentfredag

2012-06-11 12:00:00
Kalas och festligheter

I fredags åkte jag hem till David tillsammans med Patrik och Pontus för att fira att David tagit studenten! Jag jobbade så jag hann inte se när de sprang ut, men hann se slutetappen på flakåkandet. Åh, vad jag ville ta studenten igen!
Vi drack urgod champagne och tittade på när David öppnade fina studentpresenter.


Sedan åkte vi in till Göteborg för att fortsätta firandet och stötta på andra, glada och lyckliga studenter.


Moonrise Kingdom- och Willedag

2012-06-07 20:46:40
Min Dag

Igår åkte jag in till Göteborg igen. Den här gången för att träffa Wille, strosa runt i Haga och Linné, äta lunch tillsammans och observera att fler turister än svenskar gick runt med svenska flaggor denna nationaldag.


Och Wille utnyttjade sin födelsedagspresent från mig. Nämligen att få ett betalt biobesök. Vi såg Moonrise Kingdom (som hade premiär!).


Den var fin och bra. Många knasiga, oväntade saker som hände. Se den om ni kan!


Christer i P3 på Pustervik

2012-06-06 20:00:00
Min Dag

Igår tog jag mig mitt rödaste läppstift och åkte hem till Patrik.


Vi åkte in mot Göteborg efter en stund.


Vi gick av spårvagnen på Järntorget och gick mot Pustervik.


<3
P3 ordnade nämligen ett kalas där för att fira att Christer i P3 har funnits i tio år. Vi missade dock massa roliga saker som "Sanning eller Bullshit" för att vi kom dit lite senare.


Men vi hade det fint och roligt ändå.


Vi hörde att någon spelade livemusik och gick mot scenen för att se vem det var. Åh! på att det var Daniel Gilbert.


Och lite senare uppträde Christers egna band: Universal Poplab. Men efter tre låtar blev vi tvungna att gå för att inte missa sista bussen hem. Fin kväll!


Bråttom, stress, skynda, inte nu vi tar det senare

2012-06-03 22:35:49
Tankar Och Funderingar
En kall januarimorgon 2007 spelade en violinst i Washinton, DC Metro Station. Han spelade sex Bach stycken under 45 minuter. Det ingen av de ungefär 2 000 passerande människorna märkte var att det var Joshua Bell, en av världens mest kända och bästa musikanter eller att han spelade några av de svåraste stycken som finns. För att de hade bråttom.

Jag tror inte att jag heller hade stannat och lyssnat. Speciellt inte om jag var på väg till skolan eller jobbet. Men jag tycker det känns lite ledsamt att man inte alltid ger sig tid att få njuta av något vackert. Som en soluppgång som är otroligt magisk, en gatumusikant som spelar något av det finaste man hört, en virvelvind som fått tag i några löv, en fjäril som stannat kvar på en blomma. Att man inte alltid tar allting för givet eller bara ger sig tid när man har det inplanerat i sin kalender.
Bara ibland stanna upp, betrakta, bli överrumplad och bara beskåda något enkelt och vanligt men ändå så vackert och unikt.

Läs lite mer om det här och här.

Helg, helg, helg

2012-06-03 21:31:01
Min Dag
I helgen har jag mest varit med Patrik.
Haft planer på att fira vår treårsdag men annat kom i vägen, grillat med Patriks vänner, frusit och fått sitta och äta med Patriks vinterjacka på, varit med på Patriks kalas och vunnit i vår tävling under Vem vet mest. Ungefär så. Trots små dispyter en fin helg.Den store Gatsby

2012-06-01 19:06:22
Filmer


Fantastiskt. Vill se den ungefär nu med en gång.


hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0