Fredag och så

2012-11-30 14:02:00
Min Dag
Jag är ledig idag. Övar på svåra, svenska ord. Så som ävlas, usurpera, kontrahent, fibromyalgi och daktyloskopi. Jag lägger till tio nya, svåra ord och övar på dem varje dag. Just nu är jag uppe i över 900 ord, men det är för mycket att öva på alla samtidigt, så jag har delat upp dem och övar just nu på 300 ord dagligen. Jag tänker att det alltid kan vara bra att ha ett utbrett ordförråd, plus att det förhoppningsvis kommer göra att jag får ännu bättre resultat på högskoleprovet till våren.
Annars har mamma satt på julmusik för första gången den här vinterperioden. Det är fint och bidrar till en mysig stämning läggs över huset. Jag tror det börjar nalkas julstämning. Det är fint.
(Nej, vi har inte tagit in granen än. Det är en gammal bild.)
 

Little things, november

2012-11-30 12:11:10
Just Little Things
Källa.

Varmt och svart

2012-11-30 12:00:00
Konsumtion
Jag har köpt en ny vinterjacka. Den ska vara bra om man är ute flera timmar om dagen, så som jag oftast är. Den är i en fin, lite märklig blågrön färg och är från Helly Hansen. Jag ville inte ha en dunjacka för jag gillar inte dunindustrin, ingen skaljacka och inte en svart eller rosa. Det är svårare att hitta än vad man tror.
Och ett par nya inomhusträningsskor också. De jag haft hittills har jag haft sedan jag började gymnasiet (ungefär fem år sedan). De här ska vara extra bra om man håller på med aerobics och så. Har inte hunnit testa de på ett träningspass än (köpte dem ju igår) men de kändes sköna och gled inte iväg när jag gjorde armhävningar så det blir nog bra.
 
 
 

La neige

2012-11-29 15:00:00
Min Dag
Årets första snö har kommit. Det är fint.
Hoppas att det håller sig kvar ett tag till. Blir sugen på att åka skridskor (fast jag inte kan), åka skidor (fast jag inte är så himla bra på det) och bara promenera genom en skog med snötyngda granar och andra träd.
Nu är det vinter!

Would you go along with someone like me if you knew my story word for word?

2012-11-29 10:00:00
Konsumtion Min Dag
I går var jag ledig för jag skulle göra något så trivialt som att åka till tandläkaren.
Jag tog på mig en randig kofta som jag köpte på en marknad under vår vistelse i Malta. Den är mjuk och fin.
När tandläkarbesöket var avklarat åkte jag hem igen, packade en väska och åkte iväg till friskis för att gå på ett corepass. För övrigt måste jag köpa ett par nya träningsskor. De jag har är flera, flera år gamla och väldigt utslitna.

En vecka-fyrtioåtta-lista

2012-11-27 21:30:00
Tankar Och Funderingar
- Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?
Varken glad eller lycklig för att det är just höst. Men tycker om att det är lite kyligt krispigt ute, det känns så fräscht och uppiggande. Var lite mer moloken i slutet av sommaren och tänkte att det skulle bli så himla jobbigt med allt mörker, men nu när jag lyckats vänja mig är det rätt okej, faktiskt.
 
- Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Åh, det får väl bli något varmt ytterplagg som jag har de dagar jag jobbar (ungefär varje dag, alltså). Inte jätteinspirerande svar, kanske. Och bortser man från vardagskläder tänker jag mig fina blusar.
 
- Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan - hur såg ditt liv ut?
Det var min första höst sedan jag var mycket liten då jag inte gick till skolan. Jag hade jobbat på mitt nuvarande jobb i knappt en månad och var fortfarande rätt ny på hur det hela fungerade. Jag höll på att ta körkort också och hade avklarat risktvåan. Och så antar jag att jag och Wille smidde planer om att åka till Paris.
 
- Vad gör du om dagarna egentligen?
Jag arbetar som förskolvikarie. Vissa dagar blir jag ledig för att det inte finns behov för mina tjänster. Sådana dagar (har varit sällsynta på sistone, kan ha att göra med att jag har arbetat i mer än ett år och att de gärna vill ha in just mig då de känner mig) är jag mest hemma. Läser en bok, ser en film, tittar på tv-program på datorn eller spelar sims. Ungefär så.
 
- Vad ska du ha för frisyr under hösten?
Jag är dålig på att byta frisyr, om man ser det som ett måste. Jag gör inte det. Jag trivs med mitt hår som det ser ut just nu. Det är lätthanterligt och lagom långt/kort. Ibland känner jag för att färga någon slinga i en onaturlig färg som blå, grön, orange eller rosa. Hade lite rosa i luggen när jag gick på högstadiet. Det var fint.
 
- Vad lyssnar du på för musik?
Mina tre mest lyssnade låtar, enligt Spotify, är:
Citizens! - True romance (SÅ. Himla. Bra.)
Christophe Maé - J'ai laissez
Miss Li - 1:a gången
 
- Vad läser du?
Just nu ligger Charles Dickens "A christmas carol" på mitt nattduksbord. Har dock inte läst mer än förorden om Charles Dickens än. Annars läser jag mest bloggar och en och en annan tidning. Och på mjölkpaket.
 
- Senast tre inkomna sms?
Ett lite längre från Patrik om inget speciellt alls, ett godmorgonsms från Patrik och ett från mamma som undrar om det går någon buss hem för mig. (Dock inte i den ordningen.)
 
- Vad var bäst med sommaren?
Att jag var helt ledig. Första sommaren sedan nian då jag hade ett riktigt sommarlov och kunde göra lite vad jag kände för. Och att vi bokade resan till Malta, så himla, himla kul.
 
- Vad var sämsta med sommaren?
Att det var dåligt väder och att jag bara kunde bada i havet tre gånger. Och att de flesta andra ju jobbade när jag för en gångs skull var helt ledig.
 
- Senast köpta plagg?
Något så alldagligt som ett par varma strumpor och fingervantar som går att använda på touchskärm. Utöver det var det nog någon kavaj eller blus på Malta.
 
- Ditt bästa skönhetstips inför hösten?
Du är vacker. Varje dag.
 
- Hur ser du på framtiden?
Så himla mycket nytt och spännande som kommer att hända. Ser fram emot det mesta så himla mycket. Det blir bra.
 
Listan lånad av niotillfem.
 
 
 
 

See if I have enough cash to take a taxi home. No. Alright, yes, can we just try to figure this out? Can we just talk about this, please?

2012-11-25 22:01:00
Min Dag
 
 
 
Det är söndag och i eftermiddags var jag såhär glad för jag skulle åka hem till Wille för att äta lite söndagsmiddag. Och träffa Wille och Anton förstås.
Hade på mig en ny blus (vilket ingen av de jag umgicks med märkte, oh well) som jag köpte i en liten affär på Gozo.
Fast när jag gick till bussen såg jag mer ut såhär. Älskar att det vanten gjorde att det blev ett vitt sken i kanten.
Åt urgod paj, drack cider och fick mumsig chokladmousse. Patrik åkte bil och jag fick åka buss hem själv.
Genom ett regnigt Göteborg och jag märkte att mina kängor behöver impregneras. Ändå: fin söndag!
 
 
 

Malta, dag sex

2012-11-25 10:00:00
Resor - Malta
På söndagen gjorde vi oss snabbt iordning efter frukosten.
Och började den 20 minuter långa promenaden österut.
Mestadels längs med havet. Så underbart att så ofta få gå längs med havet.
Gick förbi St Julians tower, som är mycket hemligt och inte öppet för allmänheten.
Fint.
Någon hade ristat i en kaktus. Mest troligtvis någon från Australien.
Och så började vi närma oss dagens mål: Marsaxlokk.
Vi skulle gå på, vad vi trodde, stadens fiskmarknad som hålls varje söndag.
Men det var mest en vanlig, men ofantligt stor, marknad. Och såklart, längs med havet.
Längst ner såldes det dock även fisk. Väldigt mycket fisk. Vi hade först tänkt att vi skulle köpa vår middag där, men vi tyckte det var för ohygieniskt och nöjde oss med att bara titta.
Efter ett tag satte vi oss ner på en bänk för att äta nekatriner.
Hade havet och alla fiskebåtarna som utsikt.
Jag var såhär glad över att kunna gå i shorts och linne i november och över att vara på Malta överhuvudtaget.
Efter ett tag gick vi hemåt efter att först ha väntat förgäves på en buss som visst inte kom för att det var marknad.
Sådant kan man inte bli bitter över när man har mycket fint att titta på längs med vägen.
Efter att ha ätit lunch i lägenheten bestämde vi oss för att gå ner till Pretty Bay och spendera eftermiddagen där.
Jag såg en landkrabba. De enda krabbor som finns på Malta, vad vi vet.
Sedan gick vi hem och åt middag. Mamma och Emelie fick laga mat och jag skar grönsaker. Bra så, tycker jag.
Och det var vår söndag på Malta.

Kurre

2012-11-24 16:28:00
Konsumtion
Jag har köpt kanske världens finaste bordslampa idag: Kurre. En ekorre som lyser upp i mörkret, hur bra som helst! Tänker mig att jag ska ha den i mitt egna hem när jag flyttar hemifrån. Tills dess får den ligga nedpackad i förpackningen.
 
Köpte den för övrigt på Åhléns där jag hade rabatt eftersom jag är medlem. Har funderat länge på att köpa den och passade på när jag kunde få den lite, lite billigare. Förpackningsplasten är kvar på bilden, den ska inte ha någon slags plastkjol på sig egentligen. Jag tog bara upp den för att se att den fungerade.

Je les voudrais, merci

2012-11-23 20:44:00
Allmänt Konsumtion
Om ungefär fyra (!) veckor är det julafton. Här kommer min önskelista för i år (klicka på bilderna för eventuella källor):
- En resa. Ungefär vart som. Bara jag får med mig trevligt sällskap så brukar det bli bra var jag än hamnar.
- "Men kom då" av Annika Bäckström.
 
- En stor, fin temugg. Helst så stor att man även kan dricka soppa ur den, minst tre deciliter. Och helst enkel, men snygg. Och helst brun om det ska vara någon färg utöver svart och vitt. Den här med kaninen är så jättefin.
- Mugg från iitala, eller något annat fint därifrån. Svartvitt från Taikaserien är kanske det finaste.
- Eftersom jag har planer på att snart flytta hemifrån önskar jag mig saker som kan vara bra när jag får ett eget hem. Jag gillar ungefär allt från Sagaform, förutom deras dricksglas och dandy- och retroserien.
- Droppfri karaff från EvaSolo.
 
- Att någon har skänkt pengar till en organisation i mitt namn. Helst WWF, UNICEF eller Läkare utan gränser.
 
 
 
 
 

Malta, dag fem

2012-11-22 19:50:00
Resor - Malta
På lördagen hade vi inte ställt något alarm, men vaknade ändå tidigt (runt sju). Vi åt frukost och packade snabbt våra väskor. Katten som varje dag brukade hälsa på oss när vi kom och gick gjorde inget undantag bara för att det var helg. Klappade henne några gånger under vår vistelse och hon dreglade varje gång. Använde handsprit efteråt.
Vi gick vår gata ner.
Fortsatte på vägen till Pretty Bay längs med havet.
Vi tog förmiddagen till att, för omväxlings skull, bara ligga vid stranden och ta det lugnt. Jag badade, läste och åt m&m. Pratade lite med lokalbefolkningen och möjligtvis andra turister då och då. Alla tyckte det lät hemskt kallt att bo i Sverige.
Ritade i sanden.
Sedan tyckte vi det var dags att gå hem till lägenheten igen för att äta lunch.
Innergården till lägenhetshuset.
Sedan bestämde vi oss för att vi inte kunde ha en dag då vi bara låg vid stranden, så vi tog oss ner till busshållplatsen för att åka till den närliggande staden Marsaskala.
Busschauffören som körde oss dit var nog den roligaste, underligaste och charmigaste vi någonsin mött. För övrigt gillar jag deras mycket informativa busshållplatsskyltar, man får både reda på i vilken stad man är (överst) och vad busshållplatsen heter.
Väl framme efter att ha åkt på slingriga och ojämna vägar stannade vi till på en liten sportrestaurang.
För att köpa och äta glass.
Och m&ms. Eme hade dock glömt att ta med sina laktostabletter så vi kom på den geniala idén att spara den i väskan. Den smälte litegrann faktiskt.
Vi hittade en cykel. Vi vet inte vad den är till för. Eme sade sig veta att det var ett cykelställ medan jag gissar att det är en slags cykelvägsskylt.
Vi började promenera runt för att få se staden.
Promenaden gick mest längs med havet.
Dock var det ett stup rätt ner, så vi vågade inte gå alltför nära kanten.
Vi såg ett hus som jag tyckte såg ut som ett typiskt Maffiahus. Kan tänka mig att en gudfader bor där.
Och så hittade vi en trappa i närheten av maffiahuset. Åh, vad spännande! tyckte jag.
Blev besviken över att den bara ledde till en liten, blå, stängd dörr. Funderade istället på om det var maffiabossens, egentligen inte så himla, hemliga flyktväg.
Vi hamnade inne i ett samhälle och lite senare vid en Beachclub. Den var dock stängd.
Så vi gick och satte oss vid busshållplatsen för att vänta på bussen hem. Vi hoppades så att samma busschaufför skulle köra oss hem.
Mittemot  busshållplatsen fanns ett stort, fint hus. Som kanske ägdes av en katt och en hund.
Medan solen gick ner kom bussen och vi åkte hem för att byta om och packa upp våra väskor. Och nej, det var inte samma busschaufför. :(
Vi gick ner till den lokala pizzerian Al Fresco. De gör glutenfria pizzor på beställning, hur bra som helst!
Jag fick pizza med ägg på. Så himla gott att de har mozzarella på pizzorna!
Efter maten och betraktelser av lokalbefolkningen (vi var förmodligen de enda turisterna där) gick vi ut i natten och fortsatte hemåt.
För övrigt såg den nedre delen av vår väg ut lite såhär. Och man kan förstå vår transferchaufför (han som körde oss från flygplatsen, en tjänst vi hade bokat innan vi åkte) inte vill köra ända upp utan släppte av oss här och lämnade oss tre kvinnor helt ovetandes om var vår lägenhet låg.
 
 
 

Fyra citat

2012-11-20 21:34:00
Kärlek
Klicka på bilderna för källa.

En boklista

2012-11-19 09:00:00
Böcker
Listan lånad härifrån.
 
Fysisk bok eller e-bok?
Jag har inte tesat att läsa e-böcker. Har ingen surf- eller läsplatta och jag har inte tänkt på att ladda ner något program till min mobil. Men om jag någon gång tetsar e-bok och tycker om det så lär det väl bli ett annat, mer utförligt, svar på denna fråga.
 
Ljudbok eller fysisk bok?
Åh, har inte testat ljudbok heller. Inte annat än sådana böcker med tillhörande CD jag hade när jag var liten och om de minns jag inte vad jag tyckte.
 
Inbundna eller pocket?
Pocket för att de är lätta att ha med sig. Gillar att läsa när jag exempelvis åker tåg eller buss. Och för att de är billigare.
 
Vuxen- eller ungdomsböcker?
Gillar och läser båda. Dock läser jag mest böcker riktade till vuxna.
 
Serier eller friståend
Beror ju främst på om boken är ruskigt bra eller inte och om jag känner att en eventuell fortsättning behövs. Den enda serien jag riktigt gillat är om Harry Potter. Och om jag tänker på de serier jag läst föredrar jag nog fristående. En fortsättning kan rasera hela den fantastiska fasad som första boken höll upp och därmed förstöra berättelsen.
 
Hundöron eller bokmärken?
Bokmärken.
 
Knäcka bokryggen eller knappt öppna boken?
En inbunden bok kan jag knäcka bokryggen på, men inte på en pocket. Gillar inte när det blir rynkigt och det synd så tydligt på pocketböcker, så därför läser jag dem lite "försiktigare".
 
Låna eller köpa?
Jag köper mest böcker, även fast jag vet att det är dåligt för både miljön och min ekonomi. Men ser jag en bok i bokhandel som jag vill läsa köper jag den. Tror jag har en rädsla för att jag ska glömma av vilka böcker jag vill läsa, och därför hellre köper dem. Dessutom tänker jag mig att ens bokhylla speglar vem man är, vad man har för tankar och att man kan diskutera böcker om man har de exponerade hemma.
 
Bokaffär eller handla online?
Online. Hittar snabbt och lätt böcker där. Dessutom är det billigare.
 
Fiktion eller facklitteratur?
Jag föredrar fiktion, men läser då och då, om än inte så ofta, facklitteratur.
 
Fantasivärldar eller verkliga-livet-ämnen?
Så olika. Älskar ju Harry Potter men inte Science Fiction i övrigt. Så överlag verklighetssituationer.
 
Kindle, iPad eller liknande?
Äger inget av det. I Malta såg jag en tyskt par sitta och läsa på varsin Kindle och det verkade ju smidigt och bra. Men samtidigt kan jag ha så mycket mer användning för en iPad eftersom man kan göra annat än att läsa på den. Ska jag dock rikta in mig på att bara läsa blir det en Kindle då jag tror att den är bättre för att den intre tröttar ut ögonen på samma sätt som en iPad (kan ju ha helt fel kring det, ni får gärna rätta mig i så fall).
 
Tegelsten eller kort och söt?
Tycker att runt 300-450 sidor är lagom. Sedan beror det ju helt på berättelsen och språket om behovet av få eller många sidor finns. Och såklart att jag och författaren har samma uppfattning kring det, annars kanske jag hinner tröttna efter bara 200 sidor och 300 trista återstår.
 
Romantiska berättelser eller actionspäckat?
Hellre action än sådär klichéaktigt romantiskt, men vill allre helst bara läsa berättelser med vackert språk. Fina och smarta meningar, helst alltså.
 
Läsa och i soffan med en filt eller sola?
Helst ute i solen. Men eftersom man inte kan sitta utomhus och läsa så många gånger om året här i Sverige blir det ofta läsning i soffan.
 
Läsa recensionen eller själv bestämma?
Jag läser ofta recensioner, mest för att få reda på eventuella böcker jag vill läsa men också för att, när jag läst boken, får ta del av andras uppfattningar av boken. Men i slutändan har jag självklart min egna uppfattning, tolkning och åsikt om boken.
 
Slutligen, zombies eller enhörningar?
Enhörningar. Dock har jag inte läst någon bok som innehållit någondera. Känner ändå att enhörningar är mer min grej.

Malta, dag fyra

2012-11-18 20:09:00
Resor - Malta
På fredagen hade vi ännu inte tröttnad på vår utsikt från balkongen. För övrigt finns de blå kranarna i bakgrunden på ett område som kallas Freeport och är en hamn dit exempelvis conatinerfartyg anländer till.
Detta såg vi också från vår balkongen. Om ni tittar noga ser ni en dansk flagga ungefär i mitten av bilden. Vi såg sådana lite överallt. Antingen bor det väldigt många danskar i Malta, eller så har den flaggan en annan betydelse där. Vi glömde fråga någon maltes om det.
Efter frukosten åkte vi till Sliema som är en av de större städerna. Vill man shoppa kläder är det helt klart hit man ska åka.
Efter att ha gått i några affärer satte vi oss och åt lunch.
Nedanför lunchplatsen fanns en allmän pool utan vatten eftersom det inte var säsong för det nu.
Triq it-Torri, en av de många shoppinggatorna och längst, längst ner kan man se havet.
Man kunde se Valletta också ifrån gatan Ix-Xatt ta' Tigne.
Till lunchen hade vi köpt Kinnie som är en typisk maltesisk läsk. Mitt betyg blev okej, men inget som jag skulle köpa för att jag var sugen på det. Smakade lite som Trocadero, fast med en beskare eftersmak.
Jag och Emelie njöt av solen och värmen. Underbart att kunna gå i shorts i november.
Till sist gick vi in i Sliemas största shoppingcenter The Point. Dock var vi trötta och lite griniga, så vi åkte ganska snabbt därifrån. Jag var så trött att jag gick och lade mig direkt när vi kommit hem till lägenheten, utan att äta middag.
 
 
 

Mormorssöndag

2012-11-18 19:00:00
Min Dag
Jag har tillbringat större delen av denna söndag hemma hos min mormor. Vi har inte träffat henne sedan vi kom hem från Malta (nästan två veckor) och hon ville gärna träffa oss. Vi ville såklart träffa henne med. Och visa så många bilder som möjligt från vår resa och berätta om allt vi varit med om.
 
Mormor bjöd på smörgåsar och alldeles för många kakor. Fin söndag, helt enkelt.
 
 
 

Perfect Day

2012-11-15 19:13:00
Dagens låt
Jag har nyligen, så att säga, hittat den här låten efter lite cirkulerande på Spotify. Jag vet att det inte är en nyskriven låt och att många av er har hört den tusentals gånger och finner det konstigt att jag inte har hört den här låten förut. Men den har på något sätt gått mig förbi.
Det är denna låt jag lyssnar mest på just nu. Är lite rädd för att jag kommer lyssna på den alltför mycket. Jag vill kunna tycka om den om en månad, två månader, ett år, två år, trettio år. Men den får mig att känna så mycket att jag inte kan låta bli. Även fast han staplar upp fina, vardagliga händelser på varandra, finns det ändå något sorgset där i närheten, mestadels i melodin. Jag har ännu inte kunnat urtolka om hela låten är ironisk eller om han bara vill poängtera att det är en perfekt dag varje dag man bara får vara nära den person/de personer som ser en och får en att må bra. Om den nu inte är ironisk kan det vara en av världens finaste kärlekssånger, i all sin enkelhet.
Istället för att lägga in en originalversion har jag valt en version där olika artister medverkar och som gjordes för något sorts välgörenhetssammanhang (eller valt och valt, det var en video till i vart fall). Den orginalversion jag allra mest lyssnar på finns här. Och ja, originalversionen är den bättre versionen.

Lou Reed - Perfect Day
 
 
 
 

Malta, dag tre

2012-11-14 11:00:00
Resor - Malta
På torsdagen vaknade jag tidigt. Min kropp redan hade ställt in sig på att vakna när solen gick upp klockan halv sju.
Efter frukosten gick vi ner till Pretty Bay och fortsatte mot en marknad (som visst låg närmare oss än vad vi hade trott). Vi fyndade lite och förundrades av de många stånden som sålde livsmedel och hushållsartiklar.
Det hade blivit lite av en översvämning på en av vägarna. I tidningen läste jag att det berodde på att brunnarna som egentligen ska ta bort regnvatten från vägarna istället puttar upp havsvatten och att andra maltesiska städer hade problem med det.
Vackert.
Liten, liten del av den väg vi fick gå för att komma till Pretty Bay. Åh, vad jag trivdes.
Efter att ha ätit en snabblunch i lägenheten gick vi ner till busshållplatsen (utsikt därifrån på bilden).
Och ungefär två timmar senare var vi på färjan till Gozo. En missbedömning av oss, vi hade trott att det skulle gå fortare att ta sig dit.
Väl på Gozo, Maltas andra största ö, åkte vi till Ramla Bay som hade en rödaktig sand.
Vågorna var starka och det gick inte riktigt att bada eftersom man drogs in mot och ut från stranden om man inte passade sig.
Doppa fötterna och benen gick i vart fall. Om man passade sig.
Det såg ut som om man hade curry på fötterna.
Solen började gå ner och allt vi hade bestämt oss för att göra och uppleva fick vi skjuta upp till en annan gång, vilket såklart kändes trist.
Vi åkte i vart fall till Dwejra på andra sidan Gozo för att få en glimt av det berömda Azur Window, men det här var allt vi såg så vi åkte den två timmar långa resan hem till lägenheten igen.


Stjärnfall

2012-11-13 20:12:00
Allmänt
 Jag prenumerar ju på Ilustrerad vetenskap (man märker rätt tydligt att den främst riktar in sig på målgruppen äldre herrar intresserade av vin och bilar, vilket jag såklart tycker är tråkigt för jag tror att det finns så många, många fler utanför den gruppen som läser tidningen, men den aspekten kan vi fördjupa oss i en annan gång) och i varje tidning står det om månadens händelser på stjärnhimlen ("Just nu på stjärnhimlen").
 
I denna upplaga står det att höstens finaste stjärnfall kommer vara maximalt intensivast nu under helgen, närmare bestämt natten mellan 17 och 18 november. Även på fredagsnatten och söndagsnatten ska det tydligen gå att se tydliga stjärnfall. Vill ni ha en stor chans att få se stjärnfall är det alltså nu under helgen ni ska rikta era blickar mot himlen.
 
 
 

Malta, dag två

2012-11-11 11:00:00
Resor - Malta
Den andra morgonen regnade det. Därmed förutsatte vi att det skulle regna hela dagen och tog på oss jackor och långbyxor.
Vi åkte buss in till Valletta, som är Maltas huvudstad.
Regnet hade under morgontimmarna ersatts av sol. Det var varmt så vi satte oss och åt glass.
Vi gick längs med Triq-il-Republica, som är en av de två huvudgatorna och längst ner såg det mest ut såhär.
Vi hade hunnit shoppa en del. The Body Shops produkter var billigare här än hemma, så vi köpte på oss ett lager.
Deras förhållande till storlekar är lite annourlunda jämfört med i Sverige. Jag som vanligtvis har storlek S fick ibland till och med prova storlek L. Jag provade till exempel de här leggingsen, men de hade inte något par i storlek L och M kändes för tajt.
Vi försökte hitta genvägar ner till busshållplatsen, men eftersom de höll på med ombyggnationer lite här och där blev det svårare än vi tänkt oss. Vi hamnade uppe på den här avsatsen som hade utsikt över ett huvudkontor för en bank och ett stort kryssningsfartyg.
Till slut kom vi iväg, fast klev på fel buss. Vi trodde att vi skulle kunna byta till rätt buss så vi gick av vid en större affär och passade på att gå och handla än mer mat (vi hittade en bra affär i Valletta som sålde många ekologiska och rättvisemärkta varor samt glutenfria, hur bra som helst!).
Men det visade sig att "vår" buss inte gick därifrån. Vi fick åka med den den busslinjen vi åkt med från början och gå en lite längre bit hem istället.
Jag hade köpt "The times of Malta", mest för att få reda på om det var några oroligheter eller liknande på gång i landet eller någon annanstans i världen för den delen.
Vi drack te på kvällen.
Sedan somnade vi.
 
 
 

Tillbaka till vardagen

2012-11-10 12:50:00
Min Dag Tankar Och Funderingar
Igår gick det inte längre att försöka föringra att vardagen med alla dess komponenter väntade på mig. Jag hade tagit en extra dag ledigt dels eftersom vi landade mitt i natten och dels eftersom jag kände att jag behövde minst en dag för att landa mentalt. Ta in att det är grått och inte varmt, att jag inte längre hade dagar fyllda med utflykter till för mig obesökta platser och att jag helt enkelt inte längre hade semester.
 
Jag jobbade alltså igår. Det kändes lite tungt på morgonen, sådär som det kan göra när man ska börja jobba efter semestern, eller för den delen komma tillbaka till skolan efter lovet. Men när jag väl var på jobbet gick den känslan över till att istället kännas helt okej. Så som jag egentligen, innerst inne, visste att det skulle göra.
 
Jag hade fått skjuts av Patrik till jobbet. Han hade inte plats för en cykel i sin bil så jag gick hem. Det tog fyrtiofem minuter. Uppfriskande. Dessutom promenerade vi säkert (utan att överdriva) någon mil om dagen på Malta, och det vore ju konstigt för min kropp, fysiskt, om jag helt abrupt skulle sluta med det.
 
För övrigt har jag fått riktigt sug efter att resa mera och upptäcka nya saker. Vi har aldrig rest särskilt mycket i min familj. Min resa till Italien som jag gjorde sista året i gymnasiet var min första resa utanför Norden. Sedan den resan har jag besökt Paris och Malta. Som ni nog förstår har jag därför många ställen kvar att upptäcka. Dessutom hann vi inte med att se hela Malta, eller för den delen hela Paris, och jag skulle heller inte säga nej till att resa dit igen.

Malta, dag ett

2012-11-10 10:00:00
Resor - Malta
Första morgonen vaknade jag tidigt och fick se utsikten från balkongen i dagsljus. Finare i verkligheten än på bilden, såklart.
Våra värdar hade varit så urgulliga och redan köpt frukost till oss eftersom vi anlände så sent på natten.
När vi ätit upp gick vi ut för att ta oss en rundtur i vår lilla stad Birzebuga. Här är gatan vi bodde på. Det syns nog inte så bra, men vi såg havet härifrån.
Vi närmade oss havet för att sedan fortsätta promenaden längs med det.
Vi stannade ett tag för att bara njuta.
Sedan nådde vi Birzebugas största strand, Pretty Bay.
Så härligt att barfota gå längs med stranden sista dagarna i oktober.
<3
Jag och Eme badade. Vi åt sallad på en restaurang, gick runt lite mer och sedan gick vi hem och åt något vegetariskt igen. Fin första dag!
 
 
 

Mot Malta

2012-11-09 17:26:00
Resor - Malta
Så äntligen hade vår lilla nedräkning kommit ner till noll. Emelie passade på att göra det soligast möjligt.
Vi blev körda till Landvetter och satt där en stund. Det var första gången Eme flög med flygplan.
Några timmar senare hamnade vi på Frankfurts enorma flygplats.
Och fick ännu lite senare gå på Air Malta-flyget. Där fick vi mat, vilket vi inte alls hade väntat oss men som var en trevlig överraskning och precis lagom mättande.
Efter lite (nästan uppgivet) letande hittade vi till slut vår lägenhet. Där väntade två, mycket trevliga, värdar som visade oss så mycket som möjligt. När de gått gick vi ut på balkongen och möttes av denna utsikt. Åh, vad vi, i den artongradiga kvällsluften, redan önskade att vi aldrig skulle behöva åka hem.
 
 
 
 

Hemma

2012-11-08 11:47:00
Min Dag
I natt landade vårt plan på Landvetter. Vi är alltså hemma igen efter vår Maltaresa. Vi har haft det så himla, himla bra. Fint väder och många, många upplevelser (både bra och mindre bra, men mest bra). Om vi hade kunnat hade vi stannat kvar i flera dagar, kanske till och med veckor. Igår kändes det tungt att behöva åka därifrån och veta att regn och kyla väntar på oss. Dessutom har vi så mycket kvar att uppleva och se i det lilla landet och kommer, förhoppningsvis, resa dit igen.
 
Vi bodde jättefint i en nyrenoverad lägenhet med havsutsikt i en lite mindre stad. Vi vaknade runt sex, sju varje morgon när solen precis hade gått upp och fick vakna till ett hav som glittrade av en nyuppstigen sol. Bilder kommer senare.
 
 
 
 

Trädgården i oktober fotografier, del två

2012-11-05 10:00:00
Min Dag
 

Vi dansar bättre utan kläder

2012-11-04 10:00:00
Dagens låt
Så är det, så är det, så är det.
 
Markus Krunegård -

Dancing in the moonlight

2012-11-03 10:00:00
Dagens låt
Den här låten är så genuin glad i sin klang att det går inte att vara på dåligt humör när man lyssnar på den. Och attt dansa i månsken kan väl vara en av de vackrare tingen? Gör det ikväll, vet ja!
 
 
Toploader - Dancing in the moonlight

Femton av sådant jag gillar

2012-11-02 10:00:00
Tankar Och Funderingar
- Vara i närheten av djur.
- Engagerade människor.
- Lösa ekvationer.
- Musik som ger gåshud.
- Maskerader.
 
- Läsa en bra bok.
- Känslan efter att ha lyckats laga något alldeles själv.
- Få nya insikter och kunskaper.
- Springa och cykla.
- Skriva.
 
- Dansa och bara känna rytmen genom hela kroppen.
- Ett leende eller en fin kommentar från en främling.
- Precis efter att det är nystädat.
- Vänner och familjemedlemmar som får mig att skratta och må bra och som förstår.
- Patrik. Såklart.
 

Trädgården i oktober fotografier, del ett

2012-11-01 10:00:00
Foto
 

hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0