Malta, dag fem

2012-11-22 19:50:00
Resor - Malta
På lördagen hade vi inte ställt något alarm, men vaknade ändå tidigt (runt sju). Vi åt frukost och packade snabbt våra väskor. Katten som varje dag brukade hälsa på oss när vi kom och gick gjorde inget undantag bara för att det var helg. Klappade henne några gånger under vår vistelse och hon dreglade varje gång. Använde handsprit efteråt.
Vi gick vår gata ner.
Fortsatte på vägen till Pretty Bay längs med havet.
Vi tog förmiddagen till att, för omväxlings skull, bara ligga vid stranden och ta det lugnt. Jag badade, läste och åt m&m. Pratade lite med lokalbefolkningen och möjligtvis andra turister då och då. Alla tyckte det lät hemskt kallt att bo i Sverige.
Ritade i sanden.
Sedan tyckte vi det var dags att gå hem till lägenheten igen för att äta lunch.
Innergården till lägenhetshuset.
Sedan bestämde vi oss för att vi inte kunde ha en dag då vi bara låg vid stranden, så vi tog oss ner till busshållplatsen för att åka till den närliggande staden Marsaskala.
Busschauffören som körde oss dit var nog den roligaste, underligaste och charmigaste vi någonsin mött. För övrigt gillar jag deras mycket informativa busshållplatsskyltar, man får både reda på i vilken stad man är (överst) och vad busshållplatsen heter.
Väl framme efter att ha åkt på slingriga och ojämna vägar stannade vi till på en liten sportrestaurang.
För att köpa och äta glass.
Och m&ms. Eme hade dock glömt att ta med sina laktostabletter så vi kom på den geniala idén att spara den i väskan. Den smälte litegrann faktiskt.
Vi hittade en cykel. Vi vet inte vad den är till för. Eme sade sig veta att det var ett cykelställ medan jag gissar att det är en slags cykelvägsskylt.
Vi började promenera runt för att få se staden.
Promenaden gick mest längs med havet.
Dock var det ett stup rätt ner, så vi vågade inte gå alltför nära kanten.
Vi såg ett hus som jag tyckte såg ut som ett typiskt Maffiahus. Kan tänka mig att en gudfader bor där.
Och så hittade vi en trappa i närheten av maffiahuset. Åh, vad spännande! tyckte jag.
Blev besviken över att den bara ledde till en liten, blå, stängd dörr. Funderade istället på om det var maffiabossens, egentligen inte så himla, hemliga flyktväg.
Vi hamnade inne i ett samhälle och lite senare vid en Beachclub. Den var dock stängd.
Så vi gick och satte oss vid busshållplatsen för att vänta på bussen hem. Vi hoppades så att samma busschaufför skulle köra oss hem.
Mittemot  busshållplatsen fanns ett stort, fint hus. Som kanske ägdes av en katt och en hund.
Medan solen gick ner kom bussen och vi åkte hem för att byta om och packa upp våra väskor. Och nej, det var inte samma busschaufför. :(
Vi gick ner till den lokala pizzerian Al Fresco. De gör glutenfria pizzor på beställning, hur bra som helst!
Jag fick pizza med ägg på. Så himla gott att de har mozzarella på pizzorna!
Efter maten och betraktelser av lokalbefolkningen (vi var förmodligen de enda turisterna där) gick vi ut i natten och fortsatte hemåt.
För övrigt såg den nedre delen av vår väg ut lite såhär. Och man kan förstå vår transferchaufför (han som körde oss från flygplatsen, en tjänst vi hade bokat innan vi åkte) inte vill köra ända upp utan släppte av oss här och lämnade oss tre kvinnor helt ovetandes om var vår lägenhet låg.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Jag heter:
Kom ihåg mig?

Min mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
hittarecept.se
myTaste.se RSS 2.0